Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν μιλώ με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνώ ...

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 6 δημοσιεύσεις

• AZIA

AZIA 5 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 3 δημοσιεύσεις

• kyra

kyra 3 δημοσιεύσεις

Στην ομαδα οικογενειας που παρακολουθω μας εδωσαν το παρακατω...ζητω συγνωμη γιατι δεν συγκρατησα ποιος το εχει γραψει....

Ενα παιδι δινει 17 πολυτιμες συμβουλες στην μητερα του

Μη φοβασαι να εισαι σταθερη μαζι μου,αυτο θα με κανει να νιωσω περισσοτερη σιγουρια.

Μη με παραχαϊδευεις,ξερω πολυ καλα πως δεν πρεπει να μου δινεις οτιδηποτε σου ζηταω...σε δοκιμαζω για να δω

Μη με κανεις να νιωθω μικροτερος απο οτι ειμαι,αυτο με σπρωχνει να παριστανω καμια φορα τον σπουδαιο.

Μη μου κανεις παρατηρησεις μπροστα στον κοσμο αν μπορεις,θα προσεξω περισσοτερο αυτο που θα μου πεις αν μου μιλησεις ηρεμα μια στιγμη οταν θα ειμαστε οι 2 μας.

Μη μου δημιουργεις το συναισθημα οτι τα λαθη ειναι αμαρτηματα,μπερδευονται μεσα μου ολες οι αξιες που εχω μαθει να αναγνωριζω.

Μην με προστατευεις απο τις συνεπειες των πραξεων μου,χρειαζεται καμια φορα να μαθω.

Μην δινεις μεγαλη σημασια στις μικροαδιαθεσιες μου,καμια φορα δημιουργουνται για να κερδισω την προσοχη που ζητουσα.

Μη μου κανεις συνεχως παρατηρησει γιατι τοτε θα χρειαστει να προστατευσω τον εαυτο μου κανοντας τον κουφο.

Μην μου κανεις επιπολαιες υποσχεσεις ,νιωθω πολυ περιφρονημενος οταν δεν τις κρατας

Μην υποτιμας την τιμιοτητα μου,συχνα οι απειλες με σπρωχνουν στην ψευτια.

Μην πεφτεις σε αντιφασεις,με μπερδευεις ετσι αφανταστα και με κανεις να χανω την πιστη μου σε εσενα.

Μην με αγνοεις οταν σου κανω ερωτησεις γιατι θα ανακαλυψεις πως θα αρχισω να παιρνω τις πληροφοριες μου απο αλλες πηγες.

Μην προσπαθεις να με κανεις να πιστεψω οτι εισαι τελεια και αλανθαστη,ειναι μια δυσαρεστη εκπληξη για μενα οταν ανακαλυπτω πως δεν εισαι ουτε το ενα ουτε το αλλο.

Μην διανοηθεις οτι θα πεσει η υποληψη σου αν μου ζητησεις συγνωμη,μια τιμια αναγνωριση ενος λαθους σου μου δημιουργει πολυ θερμα αισθηματα απεναντι σου.

Μην ξεχνας οτι μου αρεσει να πειραματιζομαι,χωρις αυτο δεν μπορω να ζησω σε παρακαλω παραδεξου το

Μην ξεχνας ποσο γρηγορα μεγαλωνω,θα πρεπει να σου ειναι δυσκολο να κρατησεις το ιδιο βημα με εμενα αλλα προσπαθησε σε παρακαλω

Μην ξεχνας οτι δεν μπορω να αναπτυχθω χωρις πολλη κατανοηση και αγαπη,αυτο ομως δεν χρειαζεται να το πω ετσι δεν ειναι?

Στην ομαδα οικογενειας που παρακολουθω μας εδωσαν το παρακατω...ζητω συγνωμη γιατι δεν συγκρατησα ποιος το εχει γραψει....

Ενα παιδι δινει 17 πολυτιμες συμβουλες στην μητερα του

Μη φοβασαι να εισαι σταθερη μαζι μου,αυτο θα με κανει να νιωσω περισσοτερη σιγουρια.

Μη με παραχαϊδευεις,ξερω πολυ καλα πως δεν πρεπει να μου δινεις οτιδηποτε σου ζηταω...σε δοκιμαζω για να δω

Μη με κανεις να νιωθω μικροτερος απο οτι ειμαι,αυτο με σπρωχνει να παριστανω καμια φορα τον σπουδαιο.

Μη μου κανεις παρατηρησεις μπροστα στον κοσμο αν μπορεις,θα προσεξω περισσοτερο αυτο που θα μου πεις αν μου μιλησεις ηρεμα μια στιγμη οταν θα ειμαστε οι 2 μας.

Μη μου δημιουργεις το συναισθημα οτι τα λαθη ειναι αμαρτηματα,μπερδευονται μεσα μου ολες οι αξιες που εχω μαθει να αναγνωριζω.

Μην με προστατευεις απο τις συνεπειες των πραξεων μου,χρειαζεται καμια φορα να μαθω.

Μην δινεις μεγαλη σημασια στις μικροαδιαθεσιες μου,καμια φορα δημιουργουνται για να κερδισω την προσοχη που ζητουσα.

Μη μου κανεις συνεχως παρατηρησει γιατι τοτε θα χρειαστει να προστατευσω τον εαυτο μου κανοντας τον κουφο.

Μην μου κανεις επιπολαιες υποσχεσεις ,νιωθω πολυ περιφρονημενος οταν δεν τις κρατας

Μην υποτιμας την τιμιοτητα μου,συχνα οι απειλες με σπρωχνουν στην ψευτια.

Μην πεφτεις σε αντιφασεις,με μπερδευεις ετσι αφανταστα και με κανεις να χανω την πιστη μου σε εσενα.

Μην με αγνοεις οταν σου κανω ερωτησεις γιατι θα ανακαλυψεις πως θα αρχισω να παιρνω τις πληροφοριες μου απο αλλες πηγες.

Μην προσπαθεις να με κανεις να πιστεψω οτι εισαι τελεια και αλανθαστη,ειναι μια δυσαρεστη εκπληξη για μενα οταν ανακαλυπτω πως δεν εισαι ουτε το ενα ουτε το αλλο.

Μην διανοηθεις οτι θα πεσει η υποληψη σου αν μου ζητησεις συγνωμη,μια τιμια αναγνωριση ενος λαθους σου μου δημιουργει πολυ θερμα αισθηματα απεναντι σου.

Μην ξεχνας οτι μου αρεσει να πειραματιζομαι,χωρις αυτο δεν μπορω να ζησω σε παρακαλω παραδεξου το

Μην ξεχνας ποσο γρηγορα μεγαλωνω,θα πρεπει να σου ειναι δυσκολο να κρατησεις το ιδιο βημα με εμενα αλλα προσπαθησε σε παρακαλω

Μην ξεχνας οτι δεν μπορω να αναπτυχθω χωρις πολλη κατανοηση και αγαπη,αυτο ομως δεν χρειαζεται να το πω ετσι δεν ειναι?

Σε ευχαριστουμε που το αναρτησες κι εδω..;) ειναι πολυ βοηθητικο

..μαμα τωρα ξερω..

Κανοντας αυτό το σχόλιο όχι ως "ειδικός" αλλά ως γονέας ο ίδιος, θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι τυχερος για όλα τα post που διάβασα σε αυτό το thread και ένα ευχαριστώ.

.......ας προσθέσω και εγώ κάτι που εκτιμώ ότι αρμόζει στην φράση : "όταν μιλώ σε ένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνώ....ότι με έχει ανάγκη διπλα του "αυθεντικό" (με όλες τις ιδιαιτερότητες μου, τις ανθρώπινες αδυναμίες και χαρακτηριστικά μου). Τα παιδια διαπιστώνω ότι όταν μεγαλώνουν τείνουν να συγχωρούν τα λάθη και τις αδυναμίες, αλλά δύσκολα αποδέχονται το γεγονός ότι ίσως δεν καταφέραμε να είμαστε δίπλα τους "πλήρεις" και "αυθεντικοί" ......

Βέβαια μιλώντας για αδυναμίες και την αναγκαιότητα για "τιθάσευση" τους σε ανθρώπινο πάντα μέτρο (και την ανάγκη υπέρτατα να σταθούμε θετικοί σε όλες τις προκλήσεις είδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς)....παραθέτω και έναν (ενδιαφέρον κατ εμέ έστω και με τον γλαφυρό και αιχμηρό του τρόπο) video, μέσω του κάτωθι συνδέσμου:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KlPwPTEme5k

Αυτό το link προσθέτει ίσως στην φράση "όταν μιλώ σε ένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνώ....ότι με "ακούει" ακόμη ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΙΛΩ"........

Διαφημίσεις

"όταν μιλώ σε ένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνώ....ότι με έχει ανάγκη διπλα του "αυθεντικό" (με όλες τις ιδιαιτερότητες μου, τις ανθρώπινες αδυναμίες και χαρακτηριστικά μου). Τα παιδια διαπιστώνω ότι όταν μεγαλώνουν τείνουν να συγχωρούν τα λάθη και τις αδυναμίες, αλλά δύσκολα αποδέχονται το γεγονός ότι ίσως δεν καταφέραμε να είμαστε δίπλα τους "πλήρεις" και "αυθεντικοί" ......

"........

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Αλλωστε, αποφασίζουμε να κάνουμε παιδιά γιατί θέλουμε να είμαστε δίπλα τους, γιατί θέλουμε να τους δώσουμε την αγάπη και την αφωσίωσή μας, γιατί θέλουμε να τα κάνουμε "σωστούς" ανθρώπους. Αρα οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους ολοκληρωτικά.

Οπως θα ήθελα να προσθέσω πως όταν μιλώ με ένα παιδί πρέπει να προσέχω πάρα πολύ τι θα του πω και πως θα το κάνω να νοιώσει μπαινοντας εγώ η ίδια στη θέση του και κατανοώντας τι θα περίμενα να νοιώσω ή να αισθανθώ.

Η πολλή αγάπη και η στοργή δεν έβλαψε ποτέ κανένα παιδί και είναι δικαίωμα κάθε παιδιού να νοιώθει ότι αγαπιέται πολύ τουλάχιστον απο τους γονείς του. Θα είναι σίγουρα ευτυχισμένο και έτοιμο να δωσει κι εκείνο αγάπη.

Κανοντας αυτό το σχόλιο όχι ως "ειδικός" αλλά ως γονέας ο ίδιος, θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι τυχερος για όλα τα post που διάβασα σε αυτό το thread και ένα ευχαριστώ.

.......ας προσθέσω και εγώ κάτι που εκτιμώ ότι αρμόζει στην φράση : "όταν μιλώ σε ένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνώ....ότι με έχει ανάγκη διπλα του "αυθεντικό" (με όλες τις ιδιαιτερότητες μου, τις ανθρώπινες αδυναμίες και χαρακτηριστικά μου). Τα παιδια διαπιστώνω ότι όταν μεγαλώνουν τείνουν να συγχωρούν τα λάθη και τις αδυναμίες, αλλά δύσκολα αποδέχονται το γεγονός ότι ίσως δεν καταφέραμε να είμαστε δίπλα τους "πλήρεις" και "αυθεντικοί" ......

Βέβαια μιλώντας για αδυναμίες και την αναγκαιότητα για "τιθάσευση" τους σε ανθρώπινο πάντα μέτρο (και την ανάγκη υπέρτατα να σταθούμε θετικοί σε όλες τις προκλήσεις είδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς)....παραθέτω και έναν (ενδιαφέρον κατ εμέ έστω και με τον γλαφυρό και αιχμηρό του τρόπο) video, μέσω του κάτωθι συνδέσμου:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KlPwPTEme5k

Αυτό το link προσθέτει ίσως στην φράση "όταν μιλώ σε ένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνώ....ότι με "ακούει" ακόμη ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΙΛΩ"........

Το video ειναι αφοπλιστικο και εμενα τουλαχιστον με προβληματισε...:rolleyes:

Ευχαριστω προσωπικα που το αναρτησατε.

..μαμα τωρα ξερω..

με κανατε και εκλαψα με το βιντεακι~ τελικα ειναι δυσκολο να εισαι γονιος γιατι ειναι δυσκολο να αλλαξουμε-καλυτερεψουμε ως ανθρωποι.

Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό που λες. Αν όμως το δούμε σαν πρόκληση κ αν προσπαθήσουμε, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε σε ένα βαθμό κ να γίνουμε καλύτεροι μέσα από το παιδί μας.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

... ότι ακούει και καταγράφει και ότι αύριο θα βλέπω αυτά που του είπα και κυρίως αυτά που έκανα στη συμπεριφορά του.

...ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο μ' εμένα και πρέπει να ανοίξω το μυαλό μου για να χωρέσω τη δική του οπτική κι όχι να κλείσω το δικό του επιβάλλοντας τη δική μου.

:)

Συμφωνώ!

Πραγματικά πολυ όμορφα όλα αυτά που λέγονται σε αυτό το θέμα....και επειδή κάπου έγινε αναφορά και στην "αγάπη" και στο ότι δεν έχει μέτρο (και είναι κάτι με το οποίο συμφώνω αλλά με όρους γιατί παρόλο που μιλούμε για ανιδιοτελή γονεϊκά κίνητρα, πρέπει να πούμε ότι έχουμε παραδείγματα όπου η αγάπη (ή αν θέλετε η υπερβολή στην έκφραση της) έχει κατά κάποιον τρόπο "πνίξει" κάποια παιδιά) και συνάμα μιλήσαμε και για αυτήν την "πρόκληση" θα δανειστω μια αναφορά στον Γκιμπράν που έκανε ένα πρόσωπο διαδυκτιακά παραθέτωντας το εξής σημαντικό:

"Δεν είναι δικά σας τα παιδιά

Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής για τον εαυτό της

Έρχονται μέσα από σας, αλλά όχι... από σας

Και παρόλο που είναι μαζί σας δε σας ανήκουν

Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, αλλά όχι τις σκέψεις σας

Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις

Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους, αλλά όχι την ψυχή τους

Γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο, που σεις δεν μπορείτε να επισκευτείτε ούτε και στα όνειρά σας

Μπορείυε να προσπαθήσετε να είστε σαν και αυτά, αλλά μη ζητάτε να τα κάνετε σαν και εσάς

Γιατί η ζωή δεν πάει προς τα πίσω, ούτε καθυστερεί με το χτες

Είστε το τόξο απο όπου τα παιδιά σας, σαν ζωντανά βέλη, εκτοξεύονται προς τα εμπρός

Ο Τοξότης βλέπει το στόχο πάνω στο μονοπάτι του άπειρου και σας λυγίζει με τη δύναμή Του για να πάνε τα βέλη του γρήγορα και μακριά

Ας σας φέρει χαρά το λύγισμά σας στα χέρια του Τοξότη

Γιατί όπως Αυτός αγαπά το βέλος που πετά, έτσι αγαπά και το τόξο που είναι σταθερό"

Όταν μιλώ με ένα παιδί δεν πρέπει να ξεχνώ...

... πως χρειάζομαι υπομονή και συνέπεια.

Οι λόγοι μου πρέπει να έχουν συνέπεια (κάθε φορά να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και να μην αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεσή μου).

Και... να έχω την επιμονή να τους διατηρήσω... με την καλύτερη δυνατή εφαρμογή, ανεξάρτητα από την κούρασή μου.

Y.Γ. Να χαιρετήσω τη συμμετοχή του κ. Αναστάσιου Αργυρόπουλου, που μας τίμησε με την πολύτιμη γνώμη του στο θέμα! :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

οταν μιλω σ ενα παιδι δεν πρεπει να ξεχνω....

.....οτι αναπτυσσει την δικη του προσωπικοτητα και οχι τη δικη μου.

.....οτι αν το μαλωσω δεν θα αυξησω τις πιθανοτητες να με καταλαβει.

.....οτι ειμαι το προτυπο του, ο συμμαχος του και ο φυλακας αγγελος του.

.....οτι πρεπει πρωτα εγω να εφαρμοζω τους "κανονες" που του θετω.

οταν μιλω σ ενα παιδι δεν πρεπει να ξεχνω....

.....να το ακουω.

υ.γ.: απο τα πιο ωραια θεματα του παρεντς. μπραβο!:-D

Οταν μιλω με ενα παιδι δεν πρεπει να ξεχνω οτι:

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στις δικες του μοναδικες αναγκες και στα θελω του, ειναι το πιο σημαντικο που μπορω να δωσω μαζι με ανιδοτελη αγαπη.

Πρεπει καθε φορα να σκεφτομαι πως εχω να κανω με μια προσωπικοτητα μοναδικη και ξεχωριστη και να μην κανω συγκρισεις με αλλους, γιατι αυτο δεν εχει λογικη, ουτε οδηγει καπου εκτος απο ανταγωνισμο και χειροτερα σε καταπατηση της αυτοπεποιθησης.

Πως να κρυφτεις απ'τα παιδια? ετσι κι αλλιως τα ξερουν ολα!!

Αγγελοι μεταμφιεσμενοι σε μπομπιρακια!!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

οταν μιλω με ενα παιδι δεν πρεπει να ξεχνω οτι :

ερχονται και κανουν τοση φασαρια που νομιζεις οτι δεν αντεχεις,

φευγουν και γινεται τοση ησυχια που κοντευεις να τρελαθεις !!

6bMYp2.png

Οταν μιλω σε ενα παιδι δε πρεπει να ξεχνω:

-Οτι πρεπει να βαζω ορια στα θελω του και οχι να του τα ικανοποιω για να με αγαπησει περισσοτερο!

-Οτι πρεπει να του δειξω πως να με εμπιστευεται λεγοντας του καθε φορα αληθεια για καθε τι που προκειται να κανω....πχ η μανουλα θα παει τωρα στη δουλεια και οταν γυρισει θα παιξουμε ή θα δουμε dvd κλπ.

Οταν γυρισω απαραιτητα θα κανω αυτο που ειπα! Αν δεν το κανω μετα απλα θεωρω οτι δε θα με πιστευει ποτε και παντα θα κανει το δικο της!

-Οτι απλα θελει την αγκαλια μου την αγαπη μου την φροντιδα μου το χαδι μου την παρηγορια μου .... Ποσες φορες δε τη ζητησαμε ακομα και τωρα που ειμαστε κι εμεις μαμαδες απο τις δικες μας μανουλες!

Οταν μιλω σε ενα παιδι δε πρεπει να ξεχνω:

-Μολις τελειωσω,αυτο,που εχω να του πω,να το κοιταξω στα ματια και να του πω ποσο πολυ το αγαπω...

-Πως κι ας μην του μιλαω ,ξερει τι σκεφτομαι...

-Πως αυριο θα ναι μια μερα μεγαλυτερο και πιο αυτονομο.Γι αυτο θα πρπει να εξαντλω και τελευταιο λεπτο μαζι του.

-Πως το μυαλο του ειναι ενας αγραφος πινακας,οτι του γραφεις αυτο του μενει.

-Πως δεν ειναι κτημα μου...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

• 8 months later...

Οταν μιλω σε ενα παιδι δε πρεπει να ξεχνω...

... πως το εκείνο "ακούει" το παράδειγμά μου και όχι τα λόγια μου.

... πως για να ενσωματωθεί κάτι στο χαρακτήρα του πρέπει να δίνεται από κάποιον που εμπιστεύεται. Διαφορετικά, μπορεί να συμμορφωθεί αλλά θα είναι παροδικό.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Όταν μιλώ με ένα παιδί...

• Θα πρέπει να θυμάμαι οτι είναι παιδί κι γω ενήλικας που του δίνω το "σωστό" πρότυπο
  • Θα πρέπει να ΑΚΟΥΩ, να ΒΛΕΠΩ και να ΠΑΡΑΤΗΡΩ δίνοντας "χώρο" κι επιλογές
  • Θα πρέπει να ονομάζω και να εξηγώ τα πάντα, όσο απλά κι αυτονόητα μπορεί να είναι ή όσο κι αν βιάζομαι γιατί οι δουλειές "τρέχουν"
  • Θα πρέπει να έχω σταθερή άποψη, που δε τουμπάρεται με γαληφιές, κλάμματα κλπ
  • Θα πρέπει να λέω τι νιώθω συχνά!!!
  • Θα πρέπει να να σκέφτομαι οτι αν μιλώ έντονα, δε σημαίνει ότι δε το αγαπάω
  • Θα πρέπει να μιλάω απλά και κατανοητά

• 2 εβδομάδες μετά...

Ολα οσα διαβασα εως τωρα με εχουν κανει να ανατριχιασω!

Εγω πιστευω σε εκεινα που μου χαρισαν οι γονεις μου.Μακαρι να μεγαλωσω το παιδι μου τοσο καλα οσο κ οι γονεις μου.Μακαρι ακομα καλυτερα. Με ελευθερια, με παρατηρητικοτητα κ υπομονη.

Οταν μιλας σε ενα παιδι να θυμασαι πως το παιδι ειναι σαν το λευκο χαρτι που γραφεις πρωτα απ'ολους εσυ απανω του-ο γονιος.

Μεγα πραξη -γεματη ευθυνη-

ας ειναι λοιπον το καλυτερο που γραφεις κ θα βρει να γραψει το παιδι σου για να συνεχισει αργοτερα μονο-αυτοδυναμα-την δικη του ιστορια σε τουτο τον κοσμο.

pnQcp3.png

• 2 months later...

Οτι εχω ευθυνη προς...

......τον μελλοντικο αντρα της.

..... τα παιδια της και εγγονια μου.

......τους φιλους της και συνεργατες της, να την προμηθευσω με οσο το δυνατον πιο ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.

Οτι εχω ευθυνη προς την κορη μου να την κανω ευτυχισμενη πασει θυσια.

Οτι ο χρονος που μας δινεται με τα παιδια μας ειναι ιερος και πεπερασμενος, καμια στιγμη δεν γυριζει πισω.

Μας βλεπει σαν προτυπο.

Την φεραμε σε αυτον το κοσμο για να ζησει και να απλωσει τα φτερα της και να κατακτησει τον κοσμο ολακερο αν ειναι τυχερη, οχι για να μας γεροκομησει ουτε να εκπληρωσει δικα μας απωθημενα.

Οτι εχω ευθυνη προς...

......τους φιλους της και συνεργατες της, να την προμηθευσω με οσο το δυνατον πιο ολοκληρωμενη προσωπικοτητα.

Οτι ο χρονος που μας δινεται με τα παιδια μας ειναι ιερος και πεπερασμενος, καμια στιγμη δεν γυριζει πισω.

Μας βλεπει σαν προτυπο.

Την φεραμε σε αυτον το κοσμο για να ζησει και να απλωσει τα φτερα της και να κατακτησει τον κοσμο ολακερο αν ειναι τυχερη, οχι για να μας γεροκομησει ουτε να εκπληρωσει δικα μας απωθημενα.

Τι ωραια που τα λες!Σαν να βγηκες απο το μυαλο μου:P

Οτι εχω ευθυνη προς...

Μας βλεπει σαν προτυπο.

Πολύ ωραία τα λες, αλλά ήθελα να σου γράψω ότι μ' αρέσει πάρα πολύ το nick-name σου!! :-)

Μπράβο σου, ίσως γι' αυτό τελικά έγινες ΚΑΙ περίφανος, γιατί τελικά θερίζουμε ότι σπέρνουμε!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Πολύ ωραία τα λες, αλλά ήθελα να σου γράψω ότι μ' αρέσει πάρα πολύ το nick-name σου!! :-)

Μπράβο σου, ίσως γι' αυτό τελικά έγινες ΚΑΙ περίφανος, γιατί τελικά θερίζουμε ότι σπέρνουμε!

Σε ευχαριστω πολυ G.Geo για τα καλα σου λογια! Ειμαι οντως περηφανος, πως θα μπορουσα να μην ειμαι οταν λιγες μερες πριν την εγγραφη μου σε αυτο το θαυμασιο Φορουμ η 9 μηνων κορουλα μου, σκαρφαλωσε μονη στο επιπλο του κρεβατιου και αναψε το φως (χαστουκισε το διακοπτη βασικα) μονη της.Απο τοτε το κανει καθε πρωι αυτο, ειναι η αγαπημενη της αρχη της ημερας και η αντιδραση η δικη μου και της γυναικας μου ειναι παντα η ιδια...Χειροκροτημα +ενθαρρυνσεις, τωρα προσπαθουμε να την πεισουμε να το σβηνει και το φως.:lol: Ενας αλλος λογος που με εκανε να χαμογελασω και να αισθανθω περηφανος ηταν οταν η κορη μου ειχε παρει το κινητο μου και πηγε να το μασουλησει,(μανια να μασουλαει τα παντα αυτο το παιδι) της ειπα και στις 3 γλωσσες που τις μιλαμε "οχι Φριντα, αυτο ειναι το κινητο του μπαμπα, αν το δαγκωσεις θα πονεσουν τα δοντακια σου και θα χαλασει και το κινητο, κρατα το αλλα μην το βαζεις στο στομα σου, οκ? " με κοιταξε για μια στιγμη, και συνεχισε να παιζει με το κινητο, να το σπρωχνει και να το κουναει με τα χερακια της. Σε καποια φαση την βλεπω να παει να κανει την κινηση να φερει το κινητο στο στομα της. την κοιταω, σταματαει σαν να θυμηθηκε κατι, με κοιταει και συνεχιζει να παιζει με το κινητο αλλα χωρις να το φερει στο στομα της. Γενικως δεν νομιζω να σταματησω να ειμαι ποτε περηφανος για την κορη μου, και σφαιρα να με φυτεψει στο κεφαλι, εγω περηφανος θα ειμαι που με πετυχε! :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...