Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΕΜΒΡΥΙΚΗ ΚΥΗΣΗ

Recommended Posts

Μια απο τα ιδια με τα διδυμακια μου...

Το γεγονος οτι και οι δυο σακοι ηταν ανεμβρυικοι εμενα προσωπικα με βαζει σε σκεψεις να το ψαξω και ας ηταν η πρωτη μου εγκυμοσυνη..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 273
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 1 month later...

klimera se olous

eimai nea sto forum kai to brika tixea psaxnontas leptomeries gia thn palindromi kiisi. opos katalabate xthes piga sto giatro perimenontas na akouso tin kardoula tou bebe mou afoy tin proigoumeni fora eidame to sakoulaki ston uperixo, kai anti na akousoume kardoula..... eidame ena megalitero sakoulaki adeiano.... den eixe embrio mesa. tora perimeno kai se mia bdomada afou epibebeothei o kenos sakos prepei eite na perimeno na to apovalei o organismos apo monos tou eite na kano apoksisi.... poy fovamai para poli tin diadikasia.

htan i proti mou egkimosini kai opos katalavainete exasa tin gi kato apo ta podia mou.

prospatho na to vlepo thetika.. kalitera tora para pio meta... alla i apogoitheusi einai ekdili.

opos eida to viosate polles kai tha katalavainete....

κωνσταντινα μου σε νιωθω απολυτα...

το ιδιο περασα πριν 2 μηνες...

ειχα υψηλες χοριακες..κενο σακο σε δυο συνεχομενες επισκεψεις και αποξεση αμεσως μετα..

ευχομαι την επομενη φορα που θα πας στο γιατρο να δεις το εμβρυακι σου...στο ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου...

αν παλι δεν πανε καλα τα πραγματα να ξερεις οτι σε μεγαλο ποσοστο η περιπτωση αυτη ειναι τυχαιο γεγονος και την επομενη φορα δεν θα εχεις απολυτως κανενα προβλημα.

η διαδικασια της αποξεσης δεν θα σε επηρεασει σωματικα....ειναι μια διασικασια 10λεπτου με ολικη ναρκωση, δεν ποναει και επιστρεφεις σπιτι σου μετα απο ενα 2ωρο...δε νιωθεις ασχημα σωματικα και μπορεις να επιστρεψεις στις δραστηριοτητες σου...

το ψυχολογικο κομματι τωρα ειναι ενα μεγαλο θεμα...καταλαβαινω πως νιωθεις..εχω ζησει αυτον τον πονο...αλλα να ξερεις οτι θα γινεις μανουλα....αυτο ειναι το μονο σιγουρο....αν στραβωσε τωρα...μετα θα πανε ολα καλα!!

και παλι ευχομαι να ξεπερασεις τις προσδοκιες των γιατρων και να γινεις τωρα μανουλα....

θα περιμενω νεα σου!

fysalida μου σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.

ειλικρινα με ανακουφισαν τα λογια σου, ειδικα για την αποξιση που με πανικοβαλε.....

νασαι καλα καλη μου! εχουν μεγαλυτερη απηχηση τα λογια καποιου που περασε τετοια κατασταση παρα οποιουδηποτε φιλου που απλα σου λεει παρηγορητικα λογια....

μεχρι την δευτερα που θα παω στο γιατρο ελπιζω να πανε ολα καλα....

και παλι σε ευχαριστω απεραντα

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Καλησπέρα κορίτσια!

Έχω μία κόρη 3,5 ετών και τον Ιούλιο που μας πέρασε έμεινα και πάλι έγκυος! Η χαρά μας ήταν μεγάλη και ειδικά επειδή έμεινα έγκυος με τον πρώτο μήνα προσπαθειών!!

Δυστυχώς όμως από το πρώτο κιόλας ραντεβού με τον γιατρό, φάνηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Και ενώ ήμουν στην 7η εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε αυτό που φοβόμασταν "κενός εμβρυικός σάκος"!

Όπως φαντάζεστε, εγώ να κλαίω, ο άντρας μου να με παρηγορεί και ο γιατρός να λέει ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός και ότι όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά!

Από αυτό τον κύκλο αρχίσαμε να προσπαθούμε και πάλι και τώρα ελπίζω για ένα θετικό αποτέλεσμα και φοβάμαι όμως μήπως έχουμε ξανά τα ίδια!!

Κάντε μία ευχή και για μένα!!

Δυστυχώς, ξαναγράφω κι εγώ σ' αυτό το θέμα.

Μέσα σε ένα χρόνο 2 παλλίνδρομες κυήσεις, ανεμβρυϊκές. Η περσινή στην 7η εβδομάδα, έγινε απόξεση και η ιστολογική έδειξε μερική μύλη κύηση.

Η φετινή παλλίνδρομη επιβεβαιώθηκε το Σάββατο που μας πέρασε. Από την αρχή φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά, αφού οι χοριακές αυξάνονταν αλλά δεν διπλασιάζονταν. Αυτή τη φορά δεν έγινε απόξεση αλλά μου είπε ο γιατρός ότι θα αποβληθεί μόνο του και πράγματι από χθες το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία της αποβολής.

Πέρσι ήμουν 36,5 ετών, χαρακτηρίστηκε ως τυχαίο γεγονός και η μοναδική εξέταση που μου πρότεινε ο γιατρός μου - κυρίως λόγω του προχωρημένου της ηλικίας μου - ήταν έλεγχος θρομβοφιλίας, ο οποίος έδειξε μια πολύ ήπια θρομβοφιλία που, όπως μου είπαν δύο αιματολόγοι, δεν επηρεάζει την εξέλιξη της κύησης.

Φέτος είμαι 37,5 ετών και ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω υστεροσκόπηση, μόλις καθαρίσω από την αποβολή.

Και τις δύο φορές έμεινα έγκυος πανεύκολα, στην 1η εγκυμοσύνη στον 1ο μήνα προσπαθειών και στη 2η στον 3ο μήνα προσπαθειών.

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και δυνατή, γιατί αλλιώς δεν θα την παλέψω.

5f27b8bd0c.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κοριτσια,

εγω τα εχω χαμενα,ειμαι τωρα στην 7μη εβδομαδα και την πεμπτη που μας περασε ειχα λιγο καφε σκουρο,πηγα στην γυναικολογο μου και ειδε οτι ο σακος ναι μεν μεγαλωσε αλλα δεν μπορεσε να δει κατι μεσα. δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο,χθες το βραδυ ρωτησε η αδερφη μου τον δικο της γιατρο και της ειπε οτι πιθανον να ειναι ανεμβρυικη κυηση,μου κοπικανε τα ποδια δεν εχω κλεισει ματι ολη νυχτα και το μονο που κανω ειναι να κλαιω.την τεταρτη εχω το επομενο ραντεβου στη γιατρο μου,αλλα αν υπηρχε εμβρυο δεν επρεπε να το δει την πεμπτη που ημουνα εκει? Απο την πεμπτη με εχει στο κρεβατι,το αιμα σταματησε αλλα ποιος ο λογος αν δεν υπαρχει εμβρυο? Φοβαμαι τοσο πολυ,μηπως πρεπει να παω πιο νωρις,να μην περιμενω την τετερτη? ελπιζω να μην σας επρηξα!!! Σας παρακαλω ας μου απαντησει καποια,θα τρελλαθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γεια σας κοριτσια,

εγω τα εχω χαμενα,ειμαι τωρα στην 7μη εβδομαδα και την πεμπτη που μας περασε ειχα λιγο καφε σκουρο,πηγα στην γυναικολογο μου και ειδε οτι ο σακος ναι μεν μεγαλωσε αλλα δεν μπορεσε να δει κατι μεσα. δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο,χθες το βραδυ ρωτησε η αδερφη μου τον δικο της γιατρο και της ειπε οτι πιθανον να ειναι ανεμβρυικη κυηση,μου κοπικανε τα ποδια δεν εχω κλεισει ματι ολη νυχτα και το μονο που κανω ειναι να κλαιω.την τεταρτη εχω το επομενο ραντεβου στη γιατρο μου,αλλα αν υπηρχε εμβρυο δεν επρεπε να το δει την πεμπτη που ημουνα εκει? Απο την πεμπτη με εχει στο κρεβατι,το αιμα σταματησε αλλα ποιος ο λογος αν δεν υπαρχει εμβρυο? Φοβαμαι τοσο πολυ,μηπως πρεπει να παω πιο νωρις,να μην περιμενω την τετερτη? ελπιζω να μην σας επρηξα!!! Σας παρακαλω ας μου απαντησει καποια,θα τρελλαθω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλή μου Ελεονόρα, με το να κλαις, μόνο κακό μπορείς να κάνεις, το καταλαβαίνεις αυτό φαντάζομαι. Πολλές φορές οι γυναικολόγοι δεν μπορούν να δουν έμβρυο γιατί το "εργαλείο" που διαθέτουν είναι παλιάς τεχνολογίας. Έτσι είχε συμβεί με τον προηγούμενο γυναικολόγο μου που είχε το ίδιο μηχάνημα για υπερήχους με τον πατέρα του. Ο ίδιος με έστειλε σε άλλο γυναικολόγο για επιβεβαίωση κύησης ενώ ο ίδιος δεν έβλεπε τίποτε (ούτε καν σάκο). Πέρα από αυτό, ακόμη και κάτι να πάει στραβά σ' αυτή την κύηση, πάντα υπάρχει και η επόμενη. Το ξέρω ότι δεν είναι απλό, αλλά μια που το έζησα δύο φορές σε διαβεβαιώνω ότι στο τέλος το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Μετά από την δίδυμη ανεμβρυικη κύηση που είχα ποια νομίζετε ότι είναι τα σωστά βήματα έχει συμβει σε καμία κάτι παρόμοιο?Αύριο θα μάθω απο το γιατρό την πιθανή αιτία αν μου πει όμως τυχαίο να προχωρήσω καλύτερα σε εξετάσεις??Που μπορεί να οφείλεται μια ανεμβρυικη κύηση!!!

Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις μια εξέταση σπέρματος η οποία ονομάζεται "κατάτμηση dna". Νομίζω ότι είναι η σημαντικότερη... Αν διαβάσεις μηνύματά μου θα δεις και τη δική μου ιστορία...

• 3 εβδομάδες μετά...

Τα αποτελεσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι δεν υπήρχαν εμβρυα καμια παθολογική αιτία και το μονο που λεει είναι ότι στους σακους υπήρχαν οιδήματα και στην εμφύτευση νεκρώσεις.Λέτε να πρέπει να μπω στη διαδικασία των εξετάσεων?:confused:

Και εγώ είχα ανεμβρυική κύηση τον περασμένο μήνα. Ο γιατρός μου έιπε τυχαίο γεγονός να μην ψάξω τίποτα. Δεν μου ανέφερε πράγματα όπως εσένα. Πάντως αν σου πει να το ψάξεις τότε κάντο αν όχι άστο. Λένε ότι η ανεμβυική είναι τυχαίο γεγονός. Εγώ το είδα στην 7 εβδομάδα κατά εμένα αλλά στην 8 κατά τον γιατρό εσυ σε ποια εβδομάδα το κατάλαβες?

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα,

Τι ακριβώς είναι η ανεμβρυική κύηση, δεν υπάρχει καθόλου έμβρυο εξαρχής ή είναι κάτι σαν τη παλίνδρομη, που ενώ υπάρχει μετά αρχίζει και μικραίνει?

Σ'ευχαριστώ πολύ Domnina μου! Έχω αγχωθεί λίγο γιατί ο πρώτος υπέρηχος έδειξε σάκο με εμβρυικά στοιχεία μέσα και κατά την εκτίμηση του υπερηχογραφιστή θα έπρεπε να υπάρχει και καρδιακός παλμός, κατά την εκτίμηση του γιατρού μου ήταν νωρίς για καρδιακή λειτουργία, και λέω λες να είναι τίποτα τέτοιο? Με τις εξωσωματικές δε ξέρω και πως τα υπολογίζουν.

Από ότι κατάλαβα από την συζήτηση μου με τον γιατρό κάτι υπάρχει και πάει να δημιουργηθεί αλλά για κάποιους λόγους σταματάει και είναι τόσο πολύ πολύ μικρό που δεν φαίνεται.

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

O γιατρός μου είπε:"είναι μία καλή εγκυμοσύνη στην αρχή της" απλά με τόσα που έχω περάσει πάντα πάει το μυαλό μου στο κακό και μου έχει μείνει αυτό που μου είπε ο ύπερηχογραφιστής, ότι ίσως θα έπρεπε να υπάρχει και καρδιακή λειτουργία.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή μέχρι το επόμενο υπέρηχο.

Σ'ευχαριστώ πολύ Domnina μου! Έχω αγχωθεί λίγο γιατί ο πρώτος υπέρηχος έδειξε σάκο με εμβρυικά στοιχεία μέσα και κατά την εκτίμηση του υπερηχογραφιστή θα έπρεπε να υπάρχει και καρδιακός παλμός, κατά την εκτίμηση του γιατρού μου ήταν νωρίς για καρδιακή λειτουργία, και λέω λες να είναι τίποτα τέτοιο? Με τις εξωσωματικές δε ξέρω και πως τα υπολογίζουν.

Μην ανησυχείς απλά μέχρι την 8 εβδομάδα πρέπει να φανούν εμβρυικά στοιχεία και σε εμένα δεν φάνηκε τίποτα μόνο ο σάκος μεγάλωνε. Όλα καλά θα πάνε

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

"Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί", εμένα με υπολόγισε το υπέρηχο 6 εβδομάδων, εγώ βέβαια πριν 6 εβδομάδες βέβαια δεν είχα καν περίοδο ακόμα.

Κι' εσένα εύχομαι ότι επιθυμείς και σύντομα!

• 5 months later...

Γεια σας και απο εμενα!Δυστηχως την εμπειρια αυτή την έζησα και εγω. 1ος υπέρηχος 6η εβδομαδα, είδαμε σάκο και μου ειπε σε 1 εβδομαδα ξανα για να ακουσουμε καρδια. Τα είχε δει όλα φυσιολογικά.Σε λιγες μερες ξεκινησαν ροζ σκουπισματα, αμεσως καταλαβα οτι κατι δε παει καλα. Μου έδωσε προγεστερονη και μου ειπε να μεινω ξαπλα.Και ολα αυτα παραμονη πρωτοχρονιας :(!!!Την Δευτερα 7η εβδομαδα πηγα παλι να με δει πουθενα εμβρυο, ενας σακος μόνο.......παλι μου εδωσε ενα 10% ελπιδα να συνεχισω παρ' ολο που εβλεπα και αιμα να μεινω ξαπλωμενη μηπως και κατι αλλαζε σε λιγες μερες, καθοτι ο σακος εδειχνε μεγαλυτερος.Σε 4 μερες ειχα αποβολη με πολύ αίμα.....και σημερα παω να δει αν εχω καθαρισει αλλιως θα μπω νοσοκομειο να με καθαρισει αυριο.....Ηταν η πρωτη εγκυμοσυνη μετα απο πολλα χρόνια προσπαθιας και πολλες εξετασεις...Τι να κανουμε όσο σκληρο κι αν είναι πρέπει να συνεχισουμε...να ελπιζουμε!!

• 2 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...