Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαραίτητες αγορές: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΩ;

Recommended Posts

Κοριτσακια καλησπεραααααααα.....τωρα ειδα τ συγκεκριμενο τοπικ....θελω βοηθεια....θα παω να παρω καροτσακι αυτες τις μερες....σκεφτομαι τ peg perego το uno Μιας και μου αρεσε πολυ εχει χωρους απο κατω ψωνια κτλ ελαφρυ πολυ οικονομικο και χωραει και στο αμαξι μας...ΜΙΝΙ COOPER(πονεμενη ιστορια πολυ μικροι χωροι)...Εχετε καποιο αλλο να μου προτεινετε ως πιο εμπειρες???;);)θα τ εκτιμουσα πολυ...σας ευχαριστωωωωω

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Γεια σας. Γεννάω τον Μάιο και έχω μπερδευτεί κι εγώ με τις αγορές που πρέπει να κάνω. Έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού και η μαία μας είπε να μην επιδοθούμε σε άχρηστες αγορές και να μην παρασυρθούμε από τον υπερκαταναλωτισμό. Μας μίλησε για πάνες αγκαλιάς, λαβέτες και τσετίπ ( έτσι τα είπε ) τα οποία είναι πολύ χρήσιμα πανάκια για το μωρό. Μήπως ξέρετε που θα τα βρώ?

• 2 months later...

Κορίτσια γεια σας.Είμαι καινούρια στο forum, οπότε συγχωρέστε με αν κάνω κανένα λαθάκι.:wink:Είμαι στον τέταρτο μήνα , γεννάω πρώτα ο Θεός τον Δεκέμβριο.Παρόλα αυτά, επειδή είμαι γενικά αγχώδης τύπος θέλω να προμηθευτώ εγκαίρως όσα χρειάζεται το μωρό.Μήπως ξέρει καμιά σας να μου προτείνει κάποιο πολυκατάστημα βρεφικών ειδών στο Ηράκλειο Κρήτης απ ' όπου μπορώ να προμηθευτώ βρεφικές κουβερτούλες,αποστειρωτήρες μπιμπερό κτλ ?Ποια είναι τα απαραίτητα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσω να αγοράσω?

Κορίτσια γεια σας.Είμαι καινούρια στο forum, οπότε συγχωρέστε με αν κάνω κανένα λαθάκι.:wink:Είμαι στον τέταρτο μήνα , γεννάω πρώτα ο Θεός τον Δεκέμβριο.Παρόλα αυτά, επειδή είμαι γενικά αγχώδης τύπος θέλω να προμηθευτώ εγκαίρως όσα χρειάζεται το μωρό.Μήπως ξέρει καμιά σας να μου προτείνει κάποιο πολυκατάστημα βρεφικών ειδών στο Ηράκλειο Κρήτης απ ' όπου μπορώ να προμηθευτώ βρεφικές κουβερτούλες,αποστειρωτήρες μπιμπερό κτλ ?Ποια είναι τα απαραίτητα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσω να αγοράσω?

καταρχην με το καλο. Καταστημα στην Κρητη δεν ξερω να σου πω. Αυτο που ξερω να σου πω ειναι οτι ειναι πολυ νωρις για ψωνια. Ουτως ή αλλως τωρα ειναι τα καλοκαιρινα και εσυ γεννας χειμωνα. (μιλαω για ρουχαλακια) φανταζομαι οτι δεν θα ξερετε και το φυλο ακομα σιγουρα . Εγω παρολο που ειμαι πολυ αγχωδης (απο τον 4ο μηνα και εγω) κοιταζα μωρουδιακα , καταλαβα οσο περναει ο καιρος πως δεν πρεπει να βιαζομαστε για τιποτα. Ολα στον καιρο τους. Η εγκυμοσυνη αυτο που μας μαθαινει πρωτιστως ειναι η υπομονη. Εγω εστω και αργα στη ζωη μου την εμαθα.

Στο θεμα τωρα. Η γνωμη μου κανε τις αγορες σου μετα τον 7ο μηνα. θα εχεις τοσο απλετο χρονο που δεν θα ξερεις τι να κανεις... Εν τω μεταξυ μεχρι τοτε θα εχεις μιλησει και με τοσες μαμαδες που θα σου δωσουν χρησιμες συμβουλες για το τι πραγματικα χρειαζεται να αγορασεις και τι οχι που δεν μπορουσες να φανταστεις. Αν ειχα κανει το λαθος και ειχα ψωνισει τα παντα απο τον 5ο μηνα θα ειχα ξοδεψει στα σιγουρα τουλαχιστον 1500 ευρω παραπανω σε αχρηστες αγορες. Ελπιζω να σου εδωσα ενα κινητρο για υπομονη. :wink::lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Μην νομιζεις οτι δεν καταλαβαινω τον ενθουσιασμο σου παντως , ολες περασαμε απο εκει ... και οταν ρωταγα τα ιδια στο μηνα σου μου ελεγαν ολες βιαζεσαι και ειναι νωρις και εχεις χρονο και σχεδον τις μισουσα γιατι νομιζα οτι ζηλευουν τη χαρα μου ... τελικα δεν ειναι ετσι ... ειχαν δικιο...καθε πραγμα στον καιρο του... δεν στα λεω με το σκεπτικο οτι ειναι νωρις για την εξελιξη της εγκυμοσυνης αλλα για την ψυχολογια σου... αν τα παρεις απο τωρα βρε τι θα κανεις το τελευταιο τριμηνο που ειναι σκετη αναμονη... με τι θα ασχολησε??? θα αγανακτισεις... ειναι σαν να εχεις να κανεις τραπεζι την Κυριακη και να σιγυριζεις απο την Τριτη... :lol::lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

οντως μην βιαζεσαι,εχεις απλετο χρονο μπροστα σου.κι εγω ηθελα να ψωνισω απο την ωρα που εμαθα οτι ειμαι εγκυος αλλα κρατηθηκα...:Pμολις εμαθα στον 5ο μηνα οτι θα ειναι κοριτσακι,πηγα και πηρα μονο 5 ζευγαρια καλτσουλες...εγωηθελα να παρω ολο το μαγαζι αλλα δεν μάφηνε η μαμα μου και στο τελος επειδη την εσκασα μου ειπε παρε αυτες τις καλτσες να τελειωνουμε:D.παντως αρχικα ρωτα γνωστες,φιλες συγγενεις τι θα σου δωσουν (εγω δεν το εκανα γιατι τα ηθελα ολα καινουρια,αλλα πολλοι το κανουν και γλυτωνεις οντως πολλα χρηματα)μετα ολο και κατι θα παρουν οι συγγενεις.η μαμα μου κ ο αδερφος μου μας πηραν το καροτσι,τα αδελφια του αντρα μου μας πηραν κι αυτοι διαφορα, η πεθερα μου (με τα χιλια ζορια:-D)πηρε την κουνια και γενικα ολοι μας ρωτουσαν τι θελουμε.οποτε μπορω να σου πω οτι εμεις πηραμε λιγα σχετικα.και απο ρουχα ειχα παρει 4 εσωρουχακια και 3 φορμακια.ολο το χειμωνα εγω δεν ξαναψωνισα τιποτα,μας εφεραν τοσα πολλα ρουχα που καποια τα αλλαξα κ πηρα μεγαλυτερα για του χρονου.οποτε μην βιαστεις,σκεψου σιγουρα τι θα χρειαστεις και μετα τον 7ο ή τον 8ο ψωνισε.στην τελικη μπορεις να τα ψωνισεις καποια πραγματα και αφου γεννηθει το μωρο σου.με το καλο;)

Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και συγνώμη που άργησα τόσο να σας απαντήσω αλλά είχε γίνει κάποιο μπέρδεμα με τον κωδικό μου και δεν μπορούσα να συνδεθώ.:mad: Θα περιμένω λοιπόν (παρά το άγχος μου) για να μάθω τουλάχιστον το φύλο και μετά πιστεύω πως θα έχω ακόμα πιο πολλή διάθεση για ψώνια .Προς το παρόν θα συγκεντρώσω πληροφορίες για το τί είναι χρήσιμο να αγοράσω και τί όχι, ώστε να μην πελαγώσω όταν έρθει η ώρα.

• 2 months later...

Κορίτσια καλησπέρα,

Γεννάω το Δεκέμβριο και μέχρι στιγμής έχω ψωνίσει για την κόρη μου μόνο ένα φόρμακί θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να φτιάξω μία λίστα με όλα όσα θα χρειαστεί το μωράκι μου;

Θα ήθελα να ξέρω και ποσά πράγματα από κάθε είδος θα χρειαστώ. (π.χ 6 μπιμπερό)

Αν θέλετε μπορείτε να γράψετε και μερικές συμβουλές για πράγματα που σας φάνηκαν αρκετά χρήσιμα.

Κορίτσια καλησπέρα,

Γεννάω το Δεκέμβριο και μέχρι στιγμής έχω ψωνίσει για την κόρη μου μόνο ένα φόρμακί θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να φτιάξω μία λίστα με όλα όσα θα χρειαστεί το μωράκι μου;

Θα ήθελα να ξέρω και ποσά πράγματα από κάθε είδος θα χρειαστώ. (π.χ 6 μπιμπερό)

Αν θέλετε μπορείτε να γράψετε και μερικές συμβουλές για πράγματα που σας φάνηκαν αρκετά χρήσιμα.

Λογω ελλειψης χρονου , θα σου γραψω μερικα απο αυτα που εγω κρινω απολυτως απαραιτητα και χρησιμοποιησα/ω πολυ.

-καμια 10αρια φορμακια (οχι παραπανω θα σου φερουν δωρο παμπολλα και καθε 2 βδομαδες θες καινουργια γιατι δεν του κανουν οσο παραξενο και αν ακουγεται)

-σαλιαρες καμια 10αρια (εμενα δεν με βολεψαν καθολου τα πανακια για γουλιτσες)

-σελτεδακια για καλαθουνα και αλλαξιερα γυρω στα 5

-σεντονια τουλαχιστον 3-4 σετ (εγω για καλαθουνα δεν πηρα χρησιμοποιω τα μεγαλα και τα γυρναω. (κριμα να παρεις σεντονια για 3 μηνες)

-αφου θα γεννησεις χειμωνα παπλωματακια,κουβερτουλες

-πανες αγκαλιας 3 (για να ακουμπας το μωρο σε καναπεδες και για αγκαλια παππουδογιαγιαδων)

-τουλαχιστον 6 μπιμπερο μικρα (εγω θηλαζω και δινω και συμπληρωμα και εχω 10!!) &βουρτσα

-αποστειρωτης μπιμπερο

-3 πιπιλες (εγω ελεγα δεν θελω να του δωσω αλλα δεν παλευεται ...)

-πανες μικρα πακετα απο 2-3 εταιρειες να δεις ποιες της κανουν (εμας για παραδειγμα μας κανουν μονο οι λιμπερο , με τις παμπερς μυριζε μονιμως τσισα και με της babylino ειχαμε διαρροες απο πανω) καλες ηταν και οι chicco αλλα νομιζω ειναιο μονο μεσω ιντερνετ να αγορασεις. επισης πολλα μωρομαντηλα (θεωρω καλυτερα τα παμπερς εκει)

-το πολυκαροτσι μας βολεψε πολυ απο την πρωτη στιγμη ( με την καλαθουνα του καροτσιου τον κοιμιζουμε στο σαλονι και εξω και δεν κουβαλαμε την κανονικη του στο σπιτι , το καθισματακι αυτοκινητου το χρησιμοποιουμε και σαν ρηλαξ (βολευει πολυ) και οι βολτες με το καθισματακι αυτοκινητου πανω στο καροτσι και χαζευει εξω.

μαξιλαρι θηλασμου αλλα το μεγαλο (πολυ βολικο) σωζει πλατη-μεση (και μαξιλαροθηκη)

-πετσετες τουλαχιστον 3

-καλτσακια αρκετα ζευγαρια

-γαζες αποστειρωμενες για αφαλο

- ορος για τη μυτουλα

-οινοπνευμα

- 1-2 ρουχακια εξοδου της επιλογης σου οχι πολυ μικρα (να κανει και για 3 μηνων αλλιως ειναι αχρηστα)

-κρεμες συγκαματος , σαμπουαν , αφρολουτρο , κρεμα μασαζ κλπ)

-μπανιεριτσα εμενα δεν με βολεψε -τουλαχιστον ακομα ειναι 40 ημερων - γι αυτο δεν στη γραφω

-αλλαξιερα οπωσδηποτε με πολλες θηκες

- σαπουνι και μαλακτικο πλυντηριου (εγω δοκιμασα τωρα ΑΡΚΑΔΙ απορρ.πλυντηριου πρασινο σαπουνι και εμεινα κατευχαριστημενη)

-ψαλλιδακι για τα νυχια της και γενικα σετακι περιποιησης βουρτσα μαλλιων και τετοια)

-θερμομετρο (ο παιδιατρος μου ειπε να αποφυγω το μετωπου προτιμαει ηλεκτρονικο μασχαλης)

-θερμος (αν εχεις σκοπο για βολτες και εξοδους , ταξιδια με το μωρο)

ελπιζω να ημουν αρκετα κατατοπιστικη.... με το καλο!!!

επισης μια συμβουλη για τις μελλουσες μαμαδες λιγο οφ τοπικ αλλα σημαντικοτατη , παρτε 2η γνωμη απο τον δικο σας παιδιατρο για το γαλα που θα συνεχισετε στο σπιτι μετα το μαιευτηριο (εφοσον δωσετε και συμπληρωμα) διοτι το καθε μαιευτηριο συνταγογραφει αυτο που συνεργαζεται και δεν ταιριαζει παντα στο καθε μωρο πχ εμας μας εγραψαν almiron και δεν του εκανε καθολου (δεν το επινε) και ο παιδιατρος μου συνεστησε το βιολογικο το frezylac και το επινε μια χαρα με την πρωτη! Δεν προτινω το συγκεκριμενο γαλα ως παραδειγμα το φερνω.

Όλα είναι μια ιδέα...

• 1 month later...
Λογω ελλειψης χρονου , θα σου γραψω μερικα απο αυτα που εγω κρινω απολυτως απαραιτητα και χρησιμοποιησα/ω πολυ.

-καμια 10αρια φορμακια (οχι παραπανω θα σου φερουν δωρο παμπολλα και καθε 2 βδομαδες θες καινουργια γιατι δεν του κανουν οσο παραξενο και αν ακουγεται)

-σαλιαρες καμια 10αρια (εμενα δεν με βολεψαν καθολου τα πανακια για γουλιτσες)

-σελτεδακια για καλαθουνα και αλλαξιερα γυρω στα 5

-σεντονια τουλαχιστον 3-4 σετ (εγω για καλαθουνα δεν πηρα χρησιμοποιω τα μεγαλα και τα γυρναω. (κριμα να παρεις σεντονια για 3 μηνες)

-αφου θα γεννησεις χειμωνα παπλωματακια,κουβερτουλες

-πανες αγκαλιας 3 (για να ακουμπας το μωρο σε καναπεδες και για αγκαλια παππουδογιαγιαδων)

-τουλαχιστον 6 μπιμπερο μικρα (εγω θηλαζω και δινω και συμπληρωμα και εχω 10!!) &βουρτσα

-αποστειρωτης μπιμπερο

-3 πιπιλες (εγω ελεγα δεν θελω να του δωσω αλλα δεν παλευεται ...)

-πανες μικρα πακετα απο 2-3 εταιρειες να δεις ποιες της κανουν (εμας για παραδειγμα μας κανουν μονο οι λιμπερο , με τις παμπερς μυριζε μονιμως τσισα και με της babylino ειχαμε διαρροες απο πανω) καλες ηταν και οι chicco αλλα νομιζω ειναιο μονο μεσω ιντερνετ να αγορασεις. επισης πολλα μωρομαντηλα (θεωρω καλυτερα τα παμπερς εκει)

-το πολυκαροτσι μας βολεψε πολυ απο την πρωτη στιγμη ( με την καλαθουνα του καροτσιου τον κοιμιζουμε στο σαλονι και εξω και δεν κουβαλαμε την κανονικη του στο σπιτι , το καθισματακι αυτοκινητου το χρησιμοποιουμε και σαν ρηλαξ (βολευει πολυ) και οι βολτες με το καθισματακι αυτοκινητου πανω στο καροτσι και χαζευει εξω.

μαξιλαρι θηλασμου αλλα το μεγαλο (πολυ βολικο) σωζει πλατη-μεση (και μαξιλαροθηκη)

-πετσετες τουλαχιστον 3

-καλτσακια αρκετα ζευγαρια

-γαζες αποστειρωμενες για αφαλο

- ορος για τη μυτουλα

-οινοπνευμα

- 1-2 ρουχακια εξοδου της επιλογης σου οχι πολυ μικρα (να κανει και για 3 μηνων αλλιως ειναι αχρηστα)

-κρεμες συγκαματος , σαμπουαν , αφρολουτρο , κρεμα μασαζ κλπ)

-μπανιεριτσα εμενα δεν με βολεψε -τουλαχιστον ακομα ειναι 40 ημερων - γι αυτο δεν στη γραφω

-αλλαξιερα οπωσδηποτε με πολλες θηκες

- σαπουνι και μαλακτικο πλυντηριου (εγω δοκιμασα τωρα ΑΡΚΑΔΙ απορρ.πλυντηριου πρασινο σαπουνι και εμεινα κατευχαριστημενη)

-ψαλλιδακι για τα νυχια της και γενικα σετακι περιποιησης βουρτσα μαλλιων και τετοια)

-θερμομετρο (ο παιδιατρος μου ειπε να αποφυγω το μετωπου προτιμαει ηλεκτρονικο μασχαλης)

-θερμος (αν εχεις σκοπο για βολτες και εξοδους , ταξιδια με το μωρο)

ελπιζω να ημουν αρκετα κατατοπιστικη.... με το καλο!!!

επισης μια συμβουλη για τις μελλουσες μαμαδες λιγο οφ τοπικ αλλα σημαντικοτατη , παρτε 2η γνωμη απο τον δικο σας παιδιατρο για το γαλα που θα συνεχισετε στο σπιτι μετα το μαιευτηριο (εφοσον δωσετε και συμπληρωμα) διοτι το καθε μαιευτηριο συνταγογραφει αυτο που συνεργαζεται και δεν ταιριαζει παντα στο καθε μωρο πχ εμας μας εγραψαν almiron και δεν του εκανε καθολου (δεν το επινε) και ο παιδιατρος μου συνεστησε το βιολογικο το frezylac και το επινε μια χαρα με την πρωτη! Δεν προτινω το συγκεκριμενο γαλα ως παραδειγμα το φερνω.

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες!!

Έχουμε συγκεντρώσει τα περισσότερα από αυτά και σε κανένα μήνα θα πάρουμε τα γάλατα και τις πάνες. Αλλά έχω ακόμα πολλές ερωτήσεις. Μπορούμε να πάρουμε στη μικρή μια καλαθούνα για τους πρώτους μήνες και μετά να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι??

Επίσης, θέλω να πάρω ένα μάρσιπο. Αλλά από ποιο μαγαζί να πάρω?? Ξέρετε κανένα καλό να μου προτείνετε??

Και κάτι τελευταίο, το καρότσι θεωρείται απαραίτητο??

Διαφημίσεις

lolaki καλησπερα με το καλο το μπεμπε σου, και εγω στις 21/12 γενναω το δευτερο παιδακι μου.....οπως καταλαβαινεις αρκετα πραγματα τα εχω απο το πρωτο, καποια συμπληρωματα θα γινουν ομως, η καλαθουνα με βολεψε παρα πολυ και μετα πηγαμε κατ΄ευθειαν στην κουνια, εσυ γιατι λες να το παρεις στο κρεβατι?

το μαρσιπο εμενα με βολεψε παρα πολυ, το δικο μου το ειχα παρει απο τα τζαμπο και ηταν της chiko, το καροτσι σαφως και ειναι απαραιτητο εκτος αν θελεις να το καθυστερησεις λιγο λογω του οτι το πρωτο διμηνο δεν θα βγαινεις εξω, για μενα το καροτσι πρεπει να ειναι ευχρηστο ελαφρυ και να πιανει λιγο χωρο οταν κλεινει κυριως για το αμαξι, βεβαια εσυ μπορει να διαλεξεις πολυκαροτσι οποτε θα πρεπει να το παρεις απο τον πρωτο καιρο,η λιστα που σου προτεινε η αλλη κοπελα ειναι πολυ ευχρηστη θα σε βοηθησει πολυ εγω θα προσθετα και την ενδοεπικοινωνια(δεν ξερω αν το χει βαλει), με το καλο λοιπον να ερθουν τα μπεμπε μας....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

lolaki καλησπερα με το καλο το μπεμπε σου, και εγω στις 21/12 γενναω το δευτερο παιδακι μου.....οπως καταλαβαινεις αρκετα πραγματα τα εχω απο το πρωτο, καποια συμπληρωματα θα γινουν ομως, η καλαθουνα με βολεψε παρα πολυ και μετα πηγαμε κατ΄ευθειαν στην κουνια, εσυ γιατι λες να το παρεις στο κρεβατι?

το μαρσιπο εμενα με βολεψε παρα πολυ, το δικο μου το ειχα παρει απο τα τζαμπο και ηταν της chiko, το καροτσι σαφως και ειναι απαραιτητο εκτος αν θελεις να το καθυστερησεις λιγο λογω του οτι το πρωτο διμηνο δεν θα βγαινεις εξω, για μενα το καροτσι πρεπει να ειναι ευχρηστο ελαφρυ και να πιανει λιγο χωρο οταν κλεινει κυριως για το αμαξι, βεβαια εσυ μπορει να διαλεξεις πολυκαροτσι οποτε θα πρεπει να το παρεις απο τον πρωτο καιρο,η λιστα που σου προτεινε η αλλη κοπελα ειναι πολυ ευχρηστη θα σε βοηθησει πολυ εγω θα προσθετα και την ενδοεπικοινωνια(δεν ξερω αν το χει βαλει), με το καλο λοιπον να ερθουν τα μπεμπε μας....

Eυχαριστώ για τις πληροφορίες.

Το σπίτι που μένουμε είναι μικρό (50 τ.μ). Στο δωμάτιό μας δεν έχει καθόλου χώρο. Εγώ έχω ακούσει ότι η καλαθούνα είναι πολύ καλή και τους πρώτους μήνες. Επειδή είναι πιο ζεστή και αφού θα γεννηθει το χειμωνα λεω να της πάρω μια καλαθουνα και μετα βλεπουμε.Ουτε ενδοεπικοινωνια μας χρειαζεται στο σπιτι αφου ειναι μικρο.

Καρότσι δε θέλω να πάρω ακομα, γιατι ετσι κι αλλιως που θα το παμε το μωρο αφου θα εχει και κρυο.

Τώρα τα νέα μου ερωτήματα:

Απο σαμπουαν και κρεμα συγκαματος ποιες μου προτεινετε??

Εγώ εχω παρει Sudocrem αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη. Απο σαμπουαν δεν ξερω.

απο κρεμουλες εμενα με βολεψαν ολες και η sudocream και η penaten και της Proderm γενικα οτι του ειχα βαλει ηταν καλες τωρα θα κρινεις και αναλογα με τις τιμες τους......

απο σαμπουαν εγω ξεκινησα με της Proderm καλο ηταν.....εκτος αν θελεις να πας φαρμακειο να παρεις της frezyderm αλλα ειναι πολυ πιο ακριβα.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

lolaki με το καλό το μωράκι σου.λοιπόν στη δικιά μου κορούλα η μόνη κρέμα που μας βόλεψε ήταν της frezyderm.πιο ακριβή σε σχέση με τις άλλες που σου πρότεινε η kathy αλλά η δικιά μου γινόταν κατακόκκινη.τελικά μετά από όλες αυτές τις κρέμες αυτή ήταν η καλύτερη, αν και τώρα έχω φτιάξει κεραλοιφή κ μόλις έχουμε κάποιο θέμα της βάζω και όλα είναι εντάξει μετά.

εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις πολυκαρότσι,θα έχεις πορτ-μπεμπέ για αρχή για να το κοιμίζεις εκεί,καρότσι για τις βόλτες(κι ας είναι χειμώνας γιατί να το κρατήσεις μέσα,θα το ντύνεις καλά και βουρ για βόλτες:P) και καθισματάκι για το αυτοκίνητο.ο μάρσιπος και μένα με βόλεψε,αλλά μπορούσα να την κουβαλάω μέχρι 6 μηνών,μετά μ'επιασε η μέση μου.

γάλα γιατί να πάρεις?γέννησε με το καλό δες πως θα πάνε τα πράγματα με το θηλασμό και αν σου χρειαστεί παίρνεις μετά γάλα,μπιμπερό,αποστειρωτή κ.α.

μπανάκι να πάρεις,εγώ μετά από 25 μέρες την έβαζα στο μπανιεράκι και της άρεσε ούτε εγώ πιανόμουν,ούτε κι αυτή...:-D

εμείς από ρουχαλάκια είχαμε πάρει μόνο 3 εσωρουχάκια και 3 φορμάκια.όταν φύγαμε από το μαιευτήριο είχαμε τόσα πολλά που κάποια τ'αλλάξαμε και πήραμε κουβερτούλα και άλλα που μας ήταν πιο χρήσιμα.παπλωματάκι που σου πρότεινε μια άλλη κοπέλα έχω διαβάσει ότι κάνει μετά το χρόνο(γιατί δεν ξέρω,μήπως είναι βαρύ???)αυτά θυμάμαι,από εκεί και πέρα πράττεις κατά βούλησιν :D

• 3 months later...

Ευχαριστώ πολύ!!

Τελικά κατέληξα σε αυτή τη λίστα!!

5 κορμάκια (κοντομάνικα)

5 φορμάκια (ολόσωμα με μακρύ μανίκι)

7 μπλουζάκια (μακρυμάνικα)

5 παντελονάκια

2 φορεματάκια

1 παλτουδάκι

2 ζακέτες

2 ζευγάρια κάλτσες

2 σετ σεντόνια

4 κουβέρτες (για όλες τις εποχές)

2 σελτεδάκια (1 μεγάλο 1 μικρό)

2 πανάκια

4 σαλιάρες

3 πετσέτες

Κρέμα συγκάματος

Ταλκ

Αφρόλουτρο + σαμπουάν

Βαζελίνη

Λαδάκι

ενυδατική κρέμα

ψαλιδάκι

βούρτσα

2 μπιμπερό

1 σετ φαγητού (ή μπολάκια από το ΙΚΕΑ και κουταλάκια απο το Τζάμπο)

3 θήλες μπιμπερό

καλαθούνα (αν και το δικό μου παιδί δεν κοιμάται εκεί το βράδυ γιατί πρέπει αν την θηλάσω πολύ ώρα το βράδυ γιατί το πρωί πηγαίνω στη δουλεία)

και κούνια που δεν έχουμε πάρει ακομα

μάρσιπο

καρότσι

καθισματάκι αυτοκινήτου

Διαφημίσεις

• 8 months later...

GEIA SAS MANOULES...EUXOMAI OLES ME TO KALO NA ANTIKRISETE TA MORAKIA SAS...EIMAI EGKIOS STIN 14H EBDOMADA..EXTES EMA8A OTI KIOFORO ENA AGORAKI...:P AN KAI EINAI POLI NORIS AKOMI GIA NA KANO AGORES,MPIKA STON KOPO NA ASXOLI8O KAI NA PSA3O TO TI XREIAZETE ARGOTERA TO MORAKI MOU..KATALABENETE POSO LAXTARO NA TO DO POU BIAZOMAI KIOLAS..XAXA APLA EPEIDI EINAI TO PROTO MOU MORAKI KAI DN EXO IDEA TO TI XREIAZETE,GIAUTO ANXGO8IKA KAI LEO AS ROTISO NA MA8O APO TORA KAI EOS TOTE 8A 3ERO TA PANTA...AN MPOREITE 8A I8ELA ARXIKA NA MOU PEITE TIS BOLEPSE PIO POLI STIN ARXI?KALA8OUNA I AMESOS I KOUNIA TOU?

Είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Εγώ τον γιό μου τον έβαλα αμέσως στην κούνια του αλλά την είχα στο δωμάτιο μου, άλλες μανούλες προτιμούν το λίκνο. Με το καλό το μπεμπέ!

S02fp3.png

LnVyp3.png

• 2 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ :D

ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ, ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΟΜΩΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΕΚΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΩ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΒΟΛΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΑΠΛΩΤΗ ΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ ΠΑΝΩ; ΤΙ ΛΕΤΕ;

aWZep2.png

• 1 month later...

κορίτσια καλησπέρα ,σε ενάμιση μήνα γεννάω και θα ήθελα την βοήθεια σας.Τι ρουχαλάκια θα πρέπει να αγοράσω; Ειμαι μπερδεμένη γιατι θα γεννήσω Μαιο και δεν ξέρω ποσο ζεστα πρέπεινα είναι ντυμένο ένα μωρό.θα πρέπει να πάρω φορμακια με μακρύ μανικάκι και μέσα τα ποδαράκια .επίσης θα πρέπει να πάρω και κοντομάνικα φανελάκια;μ'ηπωσ θα ζεστένεται;Ειμαι πολύ αγχωμένη !!θα χρειαστεί σκουφάκι σπιτιού και γαντάκια ¨;η είναι υπερβολή λόγω καιρου:

κορίτσια καλησπέρα ,σε ενάμιση μήνα γεννάω και θα ήθελα την βοήθεια σας.Τι ρουχαλάκια θα πρέπει να αγοράσω; Ειμαι μπερδεμένη γιατι θα γεννήσω Μαιο και δεν ξέρω ποσο ζεστα πρέπεινα είναι ντυμένο ένα μωρό.θα πρέπει να πάρω φορμακια με μακρύ μανικάκι και μέσα τα ποδαράκια .επίσης θα πρέπει να πάρω και κοντομάνικα φανελάκια;μ'ηπωσ θα ζεστένεται;Ειμαι πολύ αγχωμένη !!θα χρειαστεί σκουφάκι σπιτιού και γαντάκια ¨;η είναι υπερβολή λόγω καιρου:

μην αγχωνεσαι!όλα θα είναι μια χαρά!στα μαθήματα ανώδυνου μας είχαν πει πως όποιο μήνα και να γεννηθεί το μωρό χρειάζεται τις 1ες μέρες τουλάχιστον να φορά μακρυμάνικα φορμάκια κι από μέσα κοντομάνικα κορμάκια!δε ξέρω τι λίστα έχεις,πάντως θα σε συμβούλευα να πάρεις λιγότερα από αυτά που λέει!είναι πολλά και πλένεις συνεχώς οπότε παντα έχεις!από την άλλη μεγαλώνει τόσο γρήγορα που δε θα τα φορεσει πολύ καιρό εκτός αν τα πάρεις και λίγο μεγαλύτερα!γαντάκια και σκουφάκια άχρηστα ητανε σε μας!τα καλτσάκια απαραιτητα νομίζω!ναχει ζεστά ποδαράκια!θα το ελέγχεις στον αυχένα να μην ιδρώνει!και θα το ντύνεις αναλόγως!οπότε πάρει τις αλλαξιές που απαιτούνται για το νοσοκομειο και κανά δυο επιπλέον!αν γεννούσα τώρα έτσι θακανα και στην πορεία θα αγόραζα ό,τι χρειαζόμουν!με το καλό!

• 4 months later...

Καλησπέρα ;).

Πριν από λίγο παρήγγειλα την προίκα μας :D και είμαι πολύ πιο ήρεμη και χαρούμενη.

Μέχρι τώρα μας είχαν αγοράσει το καρότσι (ο μπαμπάς μου), concord με port-bebe/κάθισμα αυτοκινήτου jane και έχουμε παραγγείλει την κούνια (δώρο των πεθερικών μου). Η πεθερά μου επίσης μας έχει πάρει διάφορα σχετικά με τη προίκα .. αλλά να σας πω την αλήθεια ήθελα τα πρώτα πραγματάκια του μωρού μας να είναι αγορασμένα από εμάς. Είναι εγωιστική αυτή η συμπεριφορά? Το δούλεψα λίγο με τον εαυτό μου, διότι πραγματικά όταν μάθαμε ότι η πεθερά μου έχει πάρει τόσα πολλά που γεμίζουν τρείς μεγάλες σακούλες και ότι ψάχνει να βρει ακόμη και το «λευκό ρουχαλάκι» που θα φορέσει το μωρό μας βγαίνοντας από το μαιευτήριο :shock: φρίκαρα!! Από τότε το δούλεψα πολύ στο μυαλό μου αλλά νομίζω ότι καλύτερα νοιώθω να πάρουμε εμείς όσα θεωρούμε ότι είναι απαραίτητα και θέλουμε να έχουμε στο σπίτι και ότι δώρο μας έρθεις σαφώς και είναι ευπρόσδεκτο. Τι λέτε??

• 1 month later...

Έχετε παρατηρήσει πως οι τιμές σε αρκετά προϊόντα για τα μικρά μας βάσανα είναι υπερβολικές σε σχέση με το εξωτερικό; Ρίξτε μια ματιά στα Mothercare Ελλάδος και Αγγλίας. Εφόσον δείτε πως σας συμφέρει η παραγγελία από εξωτερικό, με έκπληξη διαπιστώνετε πως το site στέλνει σε όλες τις χώρες εκτός από κάποιοες με την κατάληξη -ισταν (Καζακστάν, Αφγανιστάν κτλ) ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!!

Η λύση που βρήκα είναι η εξής: Ψάξτε στο Google για parcel forwarding από την χώρα που σας ενδιαφέρει. Εγώ για την Αγγλία βρήκα το Forward2Me και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Ισόβια εγγραφή με 2 λίρες και ενδεικτική τιμή για δέμα 14 κιλών και περίπου 50Χ50Χ50 30? με UPS.

• 4 months later...

κορίτσια θέλω κι εγώ τη βοήθειά σας...είναι ακόμα νωρίς για ψώνια αλλά σαν πολύ οργανωτική και για να πάρω χαρά...φτιάχνω τη λιστα...

είμαι 18 εβδομάδων και έχω ΠΗΤ 10-13/7

έχουμε βρει το καρότσι και το δίλημμά μου είναι....το παίρνω τώρα που έχει 200 ευρώ έκτωση και δώρο βάση πορτ μπεμπέ και στρώμα ή περιμένω τη β΄επιπέδου που πέφτει τέλη φεβρουαρίου (να πάρει!!).

άλλος προβληματισμός....το μωράκι θα γεννηθεί ιούλιο....θα βολευτεί στο πορτ μπεμπέ ή θα σκάει από τη ζέστη;

και τώρα περνάμε στη λίστα...

καρότσι βρήκαμε, ριλάξ, μπανάκι βρήκαμε,κούνια βρήκαμε, θήλαστρο λέω να αφήσω να δω αν θα τα καταφέρω πρώτα με το θηλασμό και μετά να πάρω αν χρειαστεί...

εκεί που πελαγώνω είναι...πόσα φορμάκια; και τι είδους; αν γεννηθεί 10-13/7 μέχρι 15-20 αυγούστου θα είμαστε εσώκλειστοι (ο μπαμπάς μας είναι αυστηρός με το 40ήμερο). οπότε....μάλλον θα χρειαστούμε πιο πολύ φορμάκια με κοντό μανικάκι...και 2-3 ρουχαλάκια για την πρώτη μας έξοδο...μετά θα φθινοπωριάσει...πάμε για νέες αγορές. πόσα όμως; γιατί δε θα μας φέρουν και δωράκια; θα μας φέρουν....μετά σεντονάκια; πόσα; πετσετούλες - σελτεδάκια; πόσα;

τι λέτε;

κορίτσια θέλω κι εγώ τη βοήθειά σας...είναι ακόμα νωρίς για ψώνια αλλά σαν πολύ οργανωτική και για να πάρω χαρά...φτιάχνω τη λιστα...

είμαι 18 εβδομάδων και έχω ΠΗΤ 10-13/7

έχουμε βρει το καρότσι και το δίλημμά μου είναι....το παίρνω τώρα που έχει 200 ευρώ έκτωση και δώρο βάση πορτ μπεμπέ και στρώμα ή περιμένω τη β΄επιπέδου που πέφτει τέλη φεβρουαρίου (να πάρει!!).

άλλος προβληματισμός....το μωράκι θα γεννηθεί ιούλιο....θα βολευτεί στο πορτ μπεμπέ ή θα σκάει από τη ζέστη;

και τώρα περνάμε στη λίστα...

καρότσι βρήκαμε, ριλάξ, μπανάκι βρήκαμε,κούνια βρήκαμε, θήλαστρο λέω να αφήσω να δω αν θα τα καταφέρω πρώτα με το θηλασμό και μετά να πάρω αν χρειαστεί...

εκεί που πελαγώνω είναι...πόσα φορμάκια; και τι είδους; αν γεννηθεί 10-13/7 μέχρι 15-20 αυγούστου θα είμαστε εσώκλειστοι (ο μπαμπάς μας είναι αυστηρός με το 40ήμερο). οπότε....μάλλον θα χρειαστούμε πιο πολύ φορμάκια με κοντό μανικάκι...και 2-3 ρουχαλάκια για την πρώτη μας έξοδο...μετά θα φθινοπωριάσει...πάμε για νέες αγορές. πόσα όμως; γιατί δε θα μας φέρουν και δωράκια; θα μας φέρουν....μετά σεντονάκια; πόσα; πετσετούλες - σελτεδάκια; πόσα;

τι λέτε;

εγω γεννησα αρχες αυγουστου και ειχα παρει καμια δεκαρια φορμακια 5-6 πετσετουλες 2-3 σελτεδακια 3 ζευγαρια σεντονια για κουνια - μικρα σεντονακια για καροτσι πορτ μπεμπε κτλ μην αγχωνεσε....τοσο μωρο το πολυ πολυ να λερωσει με καμια γουλιτσα το φορμακι του....οσο αφορα το πορτ μπεμπε θα του βαζεις απο κατω τα μικρα σεντονακια που σου ειπα....εννοειτε λεπτα και καλοκαιρινα;)

Σου εύχομαι μια υπέροχη εγκυμοσύνη!

Πριν αρχίσεις να ψωνίζεις, μήπως θα ήταν χρήσιμο να ξέρεις οι πολύ κοντινοί σου άνθρωποι, τί θα ήθελαν να σου προσφέρουν;

Για παράδειγμα, αν κάποιος σου πει ότι θα σου φέρει όλα του μπάνιου & της περιποίησης του μωρού, θα σβύσεις από τη λίστα σου ψαλιδάκι, βούρτσα, πετσετούλες.

Κάποιος άλλος μπορεί να σου πει σεντονάκια, οπότε σβύνεις το ένα σετ από τη λίστα κοκ.

Άσε που μπορεί να θέλουν να σε ρωτήσουν τι χρειάζεται... :)

Εντωμεταξύ γέννας καλή εποχή για πάρα πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι ότι στεγνώνουν γρήγορα τα ρούχα!!! :)

Νομίζω πως χρειάζεσαι 7-10, εσωτερικά φορμάκι (με κοντό μανικάκι), το πολύ 5 εξωτερικά, 3 σετ σεντονάκια, 3 πετσέτες μπάνιου, 2-3 κουβερτάκια (αγκαλιάς, για την κούνια 'η το καρότσι, αλλαξίερα & σελτεδάκια, μικρές πετσετούλες για να το πλένεις όταν το αλλάζεις πάνα και φυσικά από στειρωμένες γαζούλες & οινόπνευμα (αλλά αυτά θα σου τα πει ο γιατρός σου φαντάζομαι).

Πιστεύω πως πρέπει να κινηθείς με μέτρο γιατί θα πάρεις & δωράκια.

Θα σου δώσω μια συμβουλή σχετικά με το καρότσι. Μην πάρεις από αυτά τα τριπλά. Έχει αρκετό βάρος ο σκελετός τους & όσο μεγαλώνει το παιδί, θα σε κουράζει πολύ.

Εμείς πήραμε ένα πανάλαφρο καρότσι (Mclaren XT), του οποίου τα χερούλια ανεβαίνουν (γιατί είμαστε πολύ ψηλοί) & το έχουμε καταευχριστηθεί!!!

Όταν γεννήθηκε η μπεμπούλα μας (Μάιος) την έβγαζα έξω με μάρσιπο (sling). Μετά από λίγο καιρό 1-2 μηνών, άρχισα να τη βάζω & στο καρότσι για βολτίτσα.

Τώρα που είναι 8 κιλά & με κουράζει το μάρσιπο, με το καρότσι είναι σαν να μην έχω καθόλου βάρος.

Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.

Έχεις χρόνο όμως για να τα σκεφτείς και να τα ψάξεις όλα.

:)

Υ.Γ. Αν το 40μερο ο άντρας σου θα ήθελε να μείνετε μέσα για θρησκευτικούς λόγους, θα ήθελα να σου πω πως όταν ήρθε ιερέας για ευχή στο παιδί μας τον ρώτησα γι' αυτό. Μου απάντησε πως η Εκκλησία μας έχει μια ευχή για το νεογέννητο τις πρώτες μέρες που γεννιέται (αυτό που λέμε εμείς 'μισή ευχή', και είναι λάθος όρος) , οπότε μπορεί να γίνει και ονοματοδοσία του παιδιού.

Όταν σαραντήσει το παιδί η ευχή που παίρνουμε είναι της επανεισόδου της γυναίκας στη εκκλησία.

Μέχρι να σαραντήσει το μωρό, δεν επιτρέπεται η είσοδος της γυναίκας στην εκκλησία (επειδή έχει τα λοχεία) & όχι η έξοδος της από το σπίτι.

Αυτά μας είπε ο ιερέας...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...