Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Έχει αντιμετωπίσει κανείς πρόβλημα με χαλάζιο στο ματάκι του μωρού;

Έχει βγάλει η Μαρία εδώ και αρκετό καιρό. Ο παιδίατρος που το είδε τον προηγούμενο μήνα μας είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.... θα υποχωρήσει μόνο του. Οπότε, παρόλο που είχα κλείσει ραντεβού με οφθαλμίατρο το ακύρωσα....

Βλέπω όμως πως δεν υποχωρεί με τίποτε, ούτε λίγο. Θα ξανακλείσω ραντεβού και θα πάμε και στον παιδίατρο σήμερα για εμβόλιο και θα τον ξαναρωτήσω. Και η αλήθεια είναι ότι η μικρή όλο τα τρίβει τα ματάκια της και γκρινιάζει μερικές φορές. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γκρινιάζει επειδή την ενοχλεί το ματάκι ή αν την ενοχλεί κάτι άλλο και σαν αντίδραση τρίβει το μάτι... Όσες φορές τη ρωτάω, συνήθως ξεκινάμε να κάνουμε "μα" (φιλάκι) το ματάκι και προχωράμε και στο χέρι, και στην κοιλίτσα, και στο πόδι..... :):) Οπότε μου δίνει την εντύπωση ότι απλά θέλει την προσοχή μου.....

Παρεμπιπτόντως, εγώ είχα παλιά, πριν καμια 15 χρόνια στο μάτι μου και αναγκαστικά μου το αφαίρεσε η γιατρός με επέμβαση. Ο σύζυγός μου που είχε βγάλει κι αυτός πριν 3 χρόνια περ. εξαφανίστηκε κάποια στιγμή από μόνο του.... Αλλά πήρε πάρα πολύ καιρό.... Αλλά εμείς είμαστε και μεγάλοι....

Ξέρει καμιά σας τίποτε γι αυτό;

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 107
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α, για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το χάλαζιο:

Είναι ένα μικρό εξογκωματάκι πάνω στο βλέφαρο. Μοιάζει σαν τσίμπημα κουνουπιού. Προκαλεί μια ελαφριά φαγούρα αν το πειράζεις αλλά απ' όσο ξέρω είναι ακίνδυνο αλλά... αντιαισθητικό. Το κακό είναι ότι όσο το πειράζεις και πιάσεις και το άλλο μάτι μπορεί να "κολλήσει" και εκείνο.....

sL7ap2.png

Είχα βγάλει και εγώ χαλάζιο πιο μικρή και αναγκάστικα να κάνω μια επεμβασούλα γιατι δεν έφευγε με την αγωγή που μου είχε δώσει ο οφθαλμίατρος (μια αλοιφή θυμάμαι έβαζα)

Μετα απο κάποιο καιρό είχε ξαναεμφανιστεί αλλά υποχώρησε μονο του ευτυχώς...

Με τη Μαρία, επειδή είναι και μικρούλα θα έλεγα καλύτερα να τη δει οφθαλμίατρος να σου πεί τη γνώμη του ως ειδικός.

Ευχομαι πάντως να υποχωρήσει σύντομα απο μόνο του!

G9FN.jpg.png

εχω κανει τεσσερις επεμβασεις για χαλαζια..ειχα στο ενα ματι 11!!!εξι πανω κ πεντε κατω..κυκλοφορουσα σα το ζομπι....και εκλαιγα ολη μερα.το κλαμμα τα επιδυνωνει κ ο μονος τροπος για να φυγουν ειναι καποιο κολυριο με κορτιζονη κ η ιδια αλοιφη ή ΠΟΛΛΕΣ κομπρεσες με ζεστο χαμομηλι.τωρα δεν εχω προβλημα στα ματια πια αλλα δε σου κρυβω πως εχω αγχωθει κ εγω μη βγαλει το μωρο μου κ τις πλενω τα ματακια ολη μερα με ορο κ βαμβακι...νομιζω οτι με χαμομηλακι θα τις περασει τις μπεμπας σου :D:D

Απ'όσο θυμάμαι και από το δικό μου, το χαμομηλάκι απλά το καθαρίζει κάλύτερα αλλά δεν βοηθάει. Οπωσδήποτε αλοιφή δεν πιστεύω να μας δώσει αλλά όλο και κάποια συμβουλή θα πάρουμε.

Είναι κρίμα, το καημένο, μέρες μέρες φουντώνει πάρα πολύ και νιώθω άσχημα που δεν μπορώ να κάνω κάτι. Υπάρχει περίπτωση να "κόλλησε" από μας; :cry:

Βρε, eleni, πως χωρούσαν 11 σε ένα μάτι; Αχ.... Τουλάχιστον όταν είσαι μεγάλος κάνεις επέμβαση και ξεμπερδεύεις. Εμένα η γιατρός τότε μου είχε πει ότι μπορεί και να ξαναεμφανιστει΄κάποτε αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής είνα καθαρά τα μάτια μου.

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Αχχχχ, δεν έχω καλά νέα!!! :cry: Πήγαμε χθες σε οφθαλμίατρο και μας έκανε την καρδιά περιβόλλι....

Εξέτασε την κουκλίτσα μου και μας έγραψε μια αλοιφούλα αλλά μας είπε να κλείσουμε και από τώρα ραντεβού για εγχείρηση στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Θα της κάνουν ολική νάρκωση και είναι μια επεμβασούλα μικρή.

Δεν θέλω ουτε να το σκέφτομαι. Θα το πολεμήσω όσο μπορώ για 10 μέρες με την αλοιφούλα και μετά με χαμομηλάκι. Ελπίζω μόνο να μην μεγαλώσει και αναγκαστούμε να πάμε για την επέμβαση.

Ο παιδίατρός μας πάλι -μας είχε ενημερώσει για το τι θα μας έλεγε ο οφθαλμίατρος- μας είπε ότι καλύτερα να κάνουμε υπομονή και θα υποχωρήσει κάποια στιγμή μόνο του αλλά μπορεί να πάρει και ένα χρόνο.

Δεν ξέρω... Στενοχωρέθηκα πολύ. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του παιδιάτρου μου αρχικά και βλέπουμε.... :cry::cry:

sL7ap2.png

• 1 month later...

Και ΄γω είδα πριν λίγο καιρό στο ματάκι του μπέμπη μου

αλλά ήταν πολύ μικρό. Ομως ήταν χαλάζιο γιατί είχα και

εγώ και το ξέρω. Μια μέρα έβλεπα μέσα στο ματάκι του μια

τριχούλα. Μόλις κοιμήθηκε άνοιξα με το χέρι μου το μάτι του

και είδα οτι η τριχούλα έβγενε απο το χαλάζιο .Πήρα ένα

τσιμπιδάκι φρυδιών και την τράβηξα και την έβγαλα.

Πρέπει να πόνεσε γιατί ξύπνησε και έβαλε τα κλάματα.

Όμως την άλλη μέρα το χαλάζιο δεν υπάρχε, και από

τότε είναι εντάξυ.

Πιστεύω οτι θα φύγει και σένα,κάνε και λίγο εντριβή

στο ματάκι και ίσως από τον πόρο που έχει να βγει αυτό

που έχει μέσα. Είναι κάτι σαν πύον.

b1b12d4c11.pnge723c56eac.png

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

helen18, καλημέρα...

Από τότε που άνοιξα και το θέμα πέρασε και καιρός οπότε έχουμε κάποιες εξελίξεις.

Αποφασίσαμε, σύμφωνα και με την άποψη του παιδιάτρου μας, να μην προχωρήσουμε σε επέμβαση αλλά να ακολουθήσουμε τη 10ήμερη αγωγή με την αλοιφούλα (η οποία δεν έκανε και πολλά πράγματα) και στο μεταξύ συνεχίζουμε να το καθαρίζουμε με χαμομηλάκι 3 φορές τη μέρα. Ενώ για λίγο άρχισε να υποχωρεί πριν 10 μέρες φούντωσε πάρα πολύ. Έγινε πολύ κόκκινο και μεγάλο αρκετά. Το παλέψαμε όσο μπορούσαμε με τις κομπρέσες και κάποια στιγμή έκανε κάποια κορυφούλα προς το κάτω μερος το πάνω βλεφάρου. Το πιέσαμε και λίγο (καημένη μικρούλα, με το ζόρι καθόνταν) και άρχισε να βγάζει λίγο λίγο το υγρό που είχε μαζευτεί. Εδώ και 3-4 μέρες είναι πολύ καλύτερα. Ο γιατρός μας είπε πάντως πως ακόμα κι αν υποχωρήσει δεν θα εξαφανιστεί εντελώς παρά μόνο με την επέμβαση. Η οποία επέμβαση, μεν, δεν είναι τίποτε, 5 λεπτά υπόθεση. Πιο πολυ είναι η ταλαιπωρία του ταξιδιού (μόνο Αθήνα μπορεί να γίνει). Οπότε μείναμε στην αρχική μας απόφαση να το παρακολοθούμε απλά να μην μεγαλώσει και της δημιουργήσει πρόβλημα στο μάτι. Και θα προχωρήσουμε στην επέμβαση όταν θα μεγαλώσει λίγο και η μικρή και να μπορεί να είναι ίσως λίγο πιο συνεργάσιμη.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου... :)

sL7ap2.png

αν διαβασεις παραπανω εχω κανει αρκετες απο αυτες τισ επεμβασεις διοτι με τα χαλαζια εχω υπερπαραγωγη...πραγματικα η επεμβαση δεν ειναι τπτ αλλα ποιος γιατρος ρισκαρει να την κανει σε ενα τοσο μικρο παιδακι που δε θα καθεται με τιποτα φρονιμο?τι αναισθησια θα της κανει?

Αν θες λεπτομεριες για τις επεμβασεις στειλε μου πμ

Διαφημίσεις

...τι αναισθησια θα της κανει?

Αν θες λεπτομεριες για τις επεμβασεις στειλε μου πμ

Ολική.... :(:( Γιαυτό κυρίως προσπαθώ να το αποφύγω....

Είναι τόσο μικρή που δεν γίνεται με τοπική όπως είχα κάνει και εγώ κάποτε για ίδια επέμβαση.....

Δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι με πιάνει με την ολική αναισθησία..... Και γω όταν έκανα εγχ. θυρεοειδή ρωτούσα και ξαναρωτούσα αν γίνεται να μου κάνουν τοπική..... Την φοβάμαι την ολική.... Είμαι φοβητσιάρα.....

sL7ap2.png

Lia μου μάλλον μετά από τόσο καιρό που το έχει θα χρειαστεί

επέμβαση, γιατί το ίδιο είχα πάθει κι εγώ.Προσπαθούσα πολύ

καιρό να το καταπολεμίσω με φάρμακα. Μέχρι ενέσεις στο

μάτι μου έκανε ο οφθαλμίατρος και μου έπερνε πριν 14 χρόνια

20.000 δρχ την ένεση, ώσπου πήγα σε άλλο γιατρό και που

είπε οτι επειδή το είχα πολλή καιρό είχε πετρώσει και μόνο με

επέμβαση θα έφευγε.Πήγα στο οφθαλμιατρίο Αθηνών και η

επέμβαση ήταν πολύ απλή με τοπική νάρκωση. Από τότε δεν

μου ξαναπαρουσιάστηκε.

Όμως στα παιδάκια και για το πιο απλό πρέπει να τους κάνουν

ολική γιατί δεν κάθονται. Ίσως όμως στα παιδιά να κάνουν

πολλή ελαφριά νάρκωση ίσα ίσα για να κάθονται φρόνιμα.

Κάτι σαν μέθη δηλαδή.Ρώτησέ το, γιατί η νάρκωση στα παιδιά

για κάτι πολύ απλό ίσως να μην είναι όπως αντιλαμβανόμαστε

εμείς την νάρκωση.

Δεν ξέρω αν στο οφθαλμιατρίο Αθηνών έχει και παιδικό τμήμα.

Εκεί είναι πολύ εξειδικευμένοι και κάνουν την μια επέμβαση

πάνω στην άλλη σε παθήσεις μόνο των ματιών.Σίγουρα εκεί

είναι το καταληλλοτερο μέρος.

Γράψε μας τα νεότερα.

e723c56eac.pngb1b12d4c11.png

716217ybmeeuyfgz.gif

Δεν μοιάζει να έχει πετρώσει γιατί μετά το μεγάλο φούντωμα έδειξε πως έσπασε και άρχισε να υποχωρεί. Πλέον είναι πολύ μικρότερο και έχει μείνει μια μικρή κορυφούλα στο κάτω μέρος του βλεφάρου. Θέλω να πιστεύω πως με τις ζεστές κομπρέσες θα υποχωρήσει κι άλλο. Δεν θα εξαφανιστεί εντελώς αλλά να μην είναι ιδιαίτερα ορατό.

Ξέρω πως την επέμβαση δεν θα τη γλιτώσουμε. Το μόνο που θέλω είναι να κερδίσω χρόνο. Και εφόσον δεν είναι κάτι που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και δεν επηρεάζει πουθενά το μάτι ή οτιδήποτε άλλο δεν βλέπω το λόγο να φοβίσω τη Μαρία η οποία πια καταλαβαίνει πολλά και έχει μνήμη ελέφαντα.... :)

sL7ap2.png

Αυτό που λες είναι παρα πολύ καλό.Ισως να της φύγει και

εντελώς.Το θέμα είναι να φύγει το υγρό που έχει μέσα. Αφού

έχει ανοίξει και αρχίζει να υποχωρεί το πιο πιθανόν είναι να

καθαρίσει εντελώς. Όπως μου τα λες έτσι δείχνει η όλη

εξέλιξη.Πάντως σου το εύχομαι!

Εμένα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Είχε πετρώσει

και δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει από μόνο του.

Συνέχισε την προσπάθεια με τις ζεστές κομπρέσες, και θα έχεις

αποτέλεσμα. Ετσι πιστεύω δηλαδή . Δεν είμαι και γιατρός!

Να μην το παίζω και έξυπνη.

716217ybmeeuyfgz.gif

• 3 εβδομάδες μετά...

Αν και απ' ό,τι κατάλαβα κανένα άλλο μωράκι δεν αντιμετώπισε αντίστοιχο πρόβλημα θα σας γράψω πως πάμε μέχρι στιγμής....

Εδώ και 2 μήνες πια, της καθαρίζω το ματάκι με χαμομήλι, καθημερινά και 3 φορές τη μέρα και εδώ και λίγες μέρες το χαλάζιο σχεδόν εξαφανίστηκε. Μόνο μέσα στη μέρα, μετά από παιχνίδι και κούραση μπορεί να φανεί λιγάκι αλλά σε γενικές γραμμές έφυγε.... (ξου, ξου μακριά - από την πόρτα που λέει και η Μαρία :lol::lol: ).

Τελικά το χαμόμηλο δούλεψε και δουλεύει καλά.... Θαυματουργό.....

Δεν επαναπαύομαι βέβαια, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν αποφύγαμε την επέμβαση.... Όχι τίποτε άλλο αλλά με είχε νευριάσει ο οφθαλμίατρος που με είχε κατααγχώσει..... :evil: Τελικά άλλη φορά θα ακούω τον παιδίατρό μου. Μέχρι στιγμής μου έχει δώσει τις πιο σωστές συμβουλές σε ό,τι μας έχει προκύψει....

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

Να ακούς και μένα!!!! χεχεχε

Χαίρομαι που του έφυγε, αν και το περίμενα όταν είπες οτι είχε ανοίξει και εφεύγε λίγο λίγο το υγρό.

Πάντα μπορεί να ξαναγίνει ένα χαλάζιο,προς το παρόν χαλάρωσε.

Φιλιά!

716217ybmeeuyfgz.gif

Lia, τώρα το είδα το θέμα...έχουμε το ίδιο πρόβλημα.Εμένα ξεκίνησε πρίν 1μιση μήνα, ήταν σαν ''κριθαράκι'' κόκκινο και πρησμένο.Της βάλαμε μια αλοιφή και υποχώρησε αλλά δεν έφυγε τελείως.Η παιδίατρος μας είχε πει από την αρχή ότι μπορεί να μη φύγει τελείως και να χρειαστεί επέμβαση...Όταν είδα ότι δεν έδειχνε να φεύγει μίλησα με την παιδίατρο που μου είπε ότι είναι 50-50 οι πιθανότητες να φύγει αλλά ότι γενικά δεν χρειαζεται βιασύνη, να αφήσουμε να περάσει το καλοκαίρι και αν δεν έχει φύγει συζητάμε για την επέμβαση....να σου πω την αλήθεια κι εγώ φοβάμαι πάρα πολύ την νάρκωση (που φυσικά θα είναι ολική) και παρόλο που η γιατρός λέει ότι είναι απλούστατη επέμβαση έχω ένα άγχος...πάντως έχει μικρύνει πάρα πολύ....

Λοιπόν εύχομαι να εξαφανιστούν και γρήγορα! ΑΜΠΡΑ-ΚΑΤΑΜΠΡΑ!!!!!!!

...μέχρι τότε εγώ κάνω ότι δεν το βλέπω.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλους!!

Ο μπόμπιράς μου έβγαλε μία κοκκινίλα στο μάτι που μοιάζει με κριθαράκι. Θα πάρω την παιδίατρο να δω τι θα μου πει, αλλά πείτε μου κι εσείς... Έχει τύχει στα μωρά σας; περνάει εύκολα; χρειάζεται πολύ θεραπεία; μπορεί να μπει στη θάλασσα που τόσο του αρέσει; πονάει πολύ;

Οποιαδήποτε πληροφορία, γιατί δεν έχει τύχει σε μένα και δεν μπορώ να μην σκέφτομαι το νινί μου...

Ευχαριστώ!! :(:(

ZS95p3.png  hcT0p3.png

εισαι σιγουρη πως ειναι κριθαρακι κ οχι χαλαζιο?καλυτερα πηγαινε να το κοιταξεις αλλα οπως κ να εχει μην αγχωνεσαι.οτι απο τα δυο κ να ειναι περναει ευκολα αρκει να το "προλαβεις" :)

Σε ευχαριστώ eleni.

Πήρα την παιδίατρο, με ρώτησε λεπτομέρειες για το που είναι κλπ και μου συνέστησε κομπρέσες με χλιαρό νερό για να δούμε πως τα πάει.

Αύριο θα ξαναμιλήσουμε.

:roll::roll:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Εμένα μου έτυχε χαλάζιο. Αν είσαι σίγουρη ότι δεν είναι χαλάζιο δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις. Αν είναι χαλάζιο, με κομπρέσες με χαμομηλάκι περνάει. Αρκεί να μην το αφήσεις....

Για το χαλάζιο είναι και αυτό: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5513&start=0

sL7ap2.png

Lia

σε ευχαριστώ πολύ. Διάβασα όλο το άλλο ποστ σου για το χαλάζιο. Σήμερα που θα ξαναπάρω την παιδίατρο θα τη ρωτήσω τι νομίζει ότι είναι.

Πάντως χαίρομαι πολύ που η μικρή σου είναι καλύτερα. :lol::lol:

Μία ερώτηση, όμως, μιας και τα ζουζούνια μας έχουν σχεδόν ίδια ηλικία:

Όταν λες ότι της έβαζες 3 φορές την ημέρα χαμομήλι τι εννοείς; Με κομπρέσες; Γιατί ο δικός μου δεν κάθεται καθόλου και του τη βάζω λίγο λίγο όσο μπορώ!! Δηλαδή ακουμπάω την πετσετούλα και αμέσως τη βγάζει, την ξαναβάζω όσο παίζει κλπ. :roll::roll:

Φιλάκια

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Σόρι για την καθυστερημένη λίγο απάντηση αλλά είχα κόσμο στο γραφείο....

Ναι, κομπρέσες. Εγώ συγκεκριμένα, βουτούσα σε ζεστό προς χλιαρό χαμόμηλο λίγο βαμβακάκι και το περνούσα στο ματάκι της. Η πεθερά μου που την έχει τις ώρες που δουλεύω, το μεσημέρι που κοιμάται, της βάζει το βαμβακάκι με το χαμόμηλο πάνω στο ματάκι και το εχει εκεί για ώρα (για όσο κοιμάται). Τώρα αν κάποιο είναι καλύτερη μέθοδος από το άλλο, θα σε γελάσω.

Για το αν κάθεται η μικρή να της βάλω το χαμόμηλο, ναι είναι μια κουβέντα. Υπάρχουν φορές που δεν έχω πρόβλημα και υπήρξαν και φορές που της το έκανα με το ζόρι (ειδικά τον καιρό που ήταν πολύ φουντωμένο το χαλάζιο ένιωθα πως ΕΠΡΕΠΕ να γίνει και δεν χωρούσε καθυστέρηση ή να το αφήσω στην καλή διάθεση της Μαρίας). Της έχω εξηγήσει βέβαια τι ακριβώς κάνουμε και πολλές φορές δείχνη αρκετή κατανόηση και λέει και η ίδια "το μιμί να φύγει, από την πόρτα!!!!" (με λίγο πιο μπεμπεδίστικο τρόπο) :lol::lol: και συμμετέχει και η ιδια στη διαδικασία. Στο τέλος της δίνω και το βαμβακάκι να κάνει και μόνη της....

sL7ap2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...