Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κακιά γιαγιά πεθερά

Aris95

Recommended Posts

Αρη, καταρχην μπραβο σου που προβληματιζεσαι και ζητας τη γνωμη η και τη συμβουλη των αλλων για το τι ειναι σωστο να κανεις.Αυτο σημαινει οτι εχεις μαθει να μοιραζεσαι τα προβληματα σου αλλα και να ακους τους αλλους.

Αρα ειναι μαλλον ευκολο για σενα να κανεις μια νεα συζητηση με τον πατερα σου και να του εξηγησεις τον τροπο που σκεφτεσαι, αλλα και να τον ακουσεις και να προσπαθησεις να τον καταλαβεις.

Πως το βλεπω εγω τωρα.

Καταρχην θεωρω φυσικο το οτι αντεδρασες και ετρεξες να υπερασπιστεις την μητερα σου απο τη στιγμη που ακους καποιον να την βριζει και να την κανει να κλαιει.

Αυτο πρεπει να κανει ενας σωστος γιος.

Απο την αλλη ομως αυτος ο καποιος ειναι η γιαγια σου.Μπορει να μη σου ειναι πολυ αγαπητη (η αγαπη παντα κερδιζεται και δεν ειναι αποτελεσμα συγγενειας) αλλα δεν παυει να ειναι η μητερα του πατερα σου και ενας μεγαλυτερος σου σε ηλικια ανθρωπος.

Το ξεσπασμα σου ειναι λογικο αν λαβουμε υποψη και την ηλικια σου , αλλα ειναι ενδειξη ωριμοτητας το να ζητησεις συγνωμη για καποιες βαριες κουβεντες που της ειπες ( οπως πχ το να μη ξαναρθει στο σπιτι σας.)

Προσπαθησε να μιλησεις με τη γιαγια σου και να της ζητησεις συγνωμη , οχι γιατι υπερασπιστηκες τη μητερα σου αλλα για τον τροπο που της μιλησες.

Θα ηθελα ομως να σε ρωτησω κατι.Η γιαγια σου "πηρε τοις μετρητοις" τα λογια σου και δεν εχει επαφη μαζι σας η αυτο ειναι κατι που συνηθιζει να το κανει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αγόρι μου σε παραδεχομαι και σε θαυμαζω! Μπράβο σου :-) να εξηγησεις στον πατερα σου οτι δεν ανεχεσαι να προσβαλει κανεις τη μητερα σου..και οτι εχεις μεγαλωσει πλεον για να σε αντιμετωπιζει ως μωρο..

Θα ηθελα ομως να σε ρωτησω κατι.Η γιαγια σου "πηρε τοις μετρητοις" τα λογια σου και δεν εχει επαφη μαζι σας η αυτο ειναι κατι που συνηθιζει να το κανει?

Η αλήθεια είναι πως δεν το συνηθίζει. Μάλλον το πηρε τοις μετρητοις, καλύτερα δηλαδή που έγινε έτσι.

Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, είναι σε δουλειές. Μου είπε πως όταν γυρίσει θα ξαναμιλήσουμε (δηλαδή θα μιλήσει μόνος του). Πάντως δεν νομίζω να μπορέσω να του μιλήσω έτσι όπως μου είπες, τον φοβάμαι λίγο.

Διαφημίσεις

τι φοβασαι βρε Αρη μου?κ γιατι λες οτι θα μιλαει μονος του?δηλαδη τι γινεται...αυτος μιλαει κ εσυ καθεσαι αμιλιτος?μεγαλο λαθος...κ γιατι τον φοβασαι δηλαδη...μη μου πεις οτι σηκωνει και χερι:evil:

τι φοβασαι βρε Αρη μου?κ γιατι λες οτι θα μιλαει μονος του?δηλαδη τι γινεται...αυτος μιλαει κ εσυ καθεσαι αμιλιτος?μεγαλο λαθος...κ γιατι τον φοβασαι δηλαδη...μη μου πεις οτι σηκωνει και χερι:evil:

Λέω πως θα μιλάει μόνος του επειδή αν του αντιμιλήσω θα ανεβάσει και αυτός τη φωνή του και θα τα κάνω χειρότερα, καλύτερα να νομίζει πως έχει τον τελευταίο λόγο. Τις γυναίκες δεν τις φοβάμαι, ο πάτερας όμως με χτυπούσε όταν ήμουν μικρός και από τότε δεν συνιθίζω να του αντιμιλάω. Ήξερα πως θα έρθω σε κόντρα με τον πατέρα μου αν μιλούσα έτσι στη γιαγιά μου αλλά τι να κάνουμε δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ.

τι να πω...βασικα πολλα θελω να πω αλλα κρατιεμαι:evil:

Πες τα μην κρατιέσαι, γι αυτό έγραψα ότι είχα να γράψω εδώ, για να δω τις απόψεις σας.

Ετσι οπως μας τα παρουσιαζεις σχηματιζουμε την εξης εικονα.

Μια οικογενεια με ενα μπαμπα-αφεντη απολυτο και ισως σκληρο,που απουσιαζει συχνα λογω δουλειας , αφηνει ομως στη θεση του μια γιαγια-κερβερο, μια μαμα που δεν μιλαει, μονο ακουει και αντιδρα κλαιγοντας και ενα παιδι-εφηβο που προσπαθει να κρατησει τις ισοροπιες προστατευοντας ομως και τη μητερα του.

Προσπαθησε να κοιταξεις αντικειμενικα την κατασταση.Μηπως εισαι λιγο υπερβολικος?

Εισαι σε μια ηλικια που ολα μας φαινονται τραγικα, τα προβληματα αξεπεραστα, μας φταινε ολοι και ολα.Σκεψου..

...Μηπως ο τροπος να προσεγγισεις τον πατερα σου( κατα κυριο λογο) ειναι πιο ευκολος απ' οτι νομιζεις?

...Μηπως και εκεινος δυσκολευεται να σε πλησιασει , ισως επειδη εσυ κρατας κλειστη την πορτα?

Αν ομως τα πραγματα ειναι στ' αληθεια ετσι οπως αφηνεις να καταλαβουμε , πρεπει οπωσδηποτε να κανεις μια βαθια και ουσιαστικη συζητηση με την μητερα σου.

Μαζι θα μπορεσετε να βρειτε την σωστη λυση.

Διαφημίσεις

οκ θα προσπαθησω να εκφραστω οσο πιο συγκρατημενα κ κοσμια μπορω αν και δεν ειναι του χαρακτηρα μου...αλλα λογω της ηλικιας σου...:P λοιπον Αρη...δεν πρεπει να σκυβεις το κεφαλι στον μπαμπα σου οταν σου κανει παρατηρησεις.πρεπει ΠΑΝΤΑ να λες την αποψη σου...φυσικα δε λεω να του αντιμιλας .αλλα μπορεις να εκφρασεις ανετα αυτο που σκεφτεσαι.δε θα ηθελα σε καμια περιπτωση οταν μεγαλωσουν τα παιδια μου,να γινω εγω ο ρητορας κ αυτοι οι μουγκοι ακροατες λες και ειναι προβατα χωρις βουληση.πρεπει να απαντας κ να εκφραζεις τις διαφωνιες σου .γενικως πρεπει να κανεις διαλογο ειτε συμφωνειτε ειτε οχι σε καποιο θεμα.Δε πρεπει επουδενι να τον φοβασαι.το οτι καποτε σε χτυπουσε το αφηνω ασχολιαστο....(αν και μεσα μου εκανα ενα ΜΠΑΜ) μονο και μονο γιατι εισαι ανηλικος.

Για το συγκεκριμενο θεμα τωρα...οταν αρχισει να σου μιλαει θα του πεις ''περιμενε..πριν αρχισεις εσυ θελω πρωτα να σου πω εγω...''κ τοτε μπορεις να του πεις οσα σου ειπα κ στο προηγουμενο ποστ μου,εν ολιγις δηλαδη οτι οπως αυτος θελει να σεβονται τη μανα του,ετσι κ εσυ θες να σεβονται τη δικη σου.οτι δε θα επιτρεψεις ποτε σε κανεναν να πει τη μανα σου τσουλα(ελεος!!!) μονο κ μονο επειδη επικαλειται προβληματα υγειας!!(ξαναελεος!!)

Ετσι οπως μας τα παρουσιαζεις σχηματιζουμε την εξης εικονα.

Μια οικογενεια με ενα μπαμπα-αφεντη απολυτο και ισως σκληρο,που απουσιαζει συχνα λογω δουλειας , αφηνει ομως στη θεση του μια γιαγια-κερβερο, μια μαμα που δεν μιλαει, μονο ακουει και αντιδρα κλαιγοντας και ενα παιδι-εφηβο που προσπαθει να κρατησει τις ισοροπιες προστατευοντας ομως και τη μητερα του.

Προσπαθησε να κοιταξεις αντικειμενικα την κατασταση.Μηπως εισαι λιγο υπερβολικος?

Εισαι σε μια ηλικια που ολα μας φαινονται τραγικα, τα προβληματα αξεπεραστα, μας φταινε ολοι και ολα.Σκεψου..

...Μηπως ο τροπος να προσεγγισεις τον πατερα σου( κατα κυριο λογο) ειναι πιο ευκολος απ' οτι νομιζεις?

...Μηπως και εκεινος δυσκολευεται να σε πλησιασει , ισως επειδη εσυ κρατας κλειστη την πορτα?

Αν ομως τα πραγματα ειναι στ' αληθεια ετσι οπως αφηνεις να καταλαβουμε , πρεπει οπωσδηποτε να κανεις μια βαθια και ουσιαστικη συζητηση με την μητερα σου.

Μαζι θα μπορεσετε να βρειτε την σωστη λυση.

Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός, μπορεί να μην σας έδωσα να καταλάβετε ακριβώς την κατάσταση στο σπίτι αλλά πάνω κάτω έτσι είναι όπως τα πες με την διαφορά πως η μαμά μου δεν αντιδρά κλαίγοντας απλά νομίζω πως εκείνη την νύχτα είχε έρθει χαρούμενη από εξω και ήρθε η άλλη και πέταξε το δηλητήριο της.

οκ θα προσπαθησω να εκφραστω οσο πιο συγκρατημενα κ κοσμια μπορω αν και δεν ειναι του χαρακτηρα μου...αλλα λογω της ηλικιας σου...:P λοιπον Αρη...δεν πρεπει να σκυβεις το κεφαλι στον μπαμπα σου οταν σου κανει παρατηρησεις.πρεπει ΠΑΝΤΑ να λες την αποψη σου...φυσικα δε λεω να του αντιμιλας .αλλα μπορεις να εκφρασεις ανετα αυτο που σκεφτεσαι.δε θα ηθελα σε καμια περιπτωση οταν μεγαλωσουν τα παιδια μου,να γινω εγω ο ρητορας κ αυτοι οι μουγκοι ακροατες λες και ειναι προβατα χωρις βουληση.πρεπει να απαντας κ να εκφραζεις τις διαφωνιες σου .γενικως πρεπει να κανεις διαλογο ειτε συμφωνειτε ειτε οχι σε καποιο θεμα.Δε πρεπει επουδενι να τον φοβασαι.το οτι καποτε σε χτυπουσε το αφηνω ασχολιαστο....(αν και μεσα μου εκανα ενα ΜΠΑΜ) μονο και μονο γιατι εισαι ανηλικος.

Για το συγκεκριμενο θεμα τωρα...οταν αρχισει να σου μιλαει θα του πεις ''περιμενε..πριν αρχισεις εσυ θελω πρωτα να σου πω εγω...''κ τοτε μπορεις να του πεις οσα σου ειπα κ στο προηγουμενο ποστ μου,εν ολιγις δηλαδη οτι οπως αυτος θελει να σεβονται τη μανα του,ετσι κ εσυ θες να σεβονται τη δικη σου.οτι δε θα επιτρεψεις ποτε σε κανεναν να πει τη μανα σου τσουλα(ελεος!!!) μονο κ μονο επειδη επικαλειται προβληματα υγειας!!(ξαναελεος!!)

Δεν τον ξέρεις τον πατέρα μου, δεν σηκώνει πολλά. Ομως αυτή η ατάκα "οπως αυτος θελει να σεβονται τη μανα του,ετσι κ εσυ θες να σεβονται τη δικη σου" μου φαίνεται καλή, θα του την πω.

ο πατερας σου...θα πρεπει να σηκωνει πολλα(δεν εννοω να κανεις τσαμπουκαδες...αλλα μια κουβεντα στην οποια θα λες τις σκεψεις σου) γιατι αργοτερα θα τα βρει μπροστα του ολα.κ δε το λεω απο την αποψη οτι εσυ θα τον εκδικιθεις οταν μεγαλωσεις...το λεω απο την αποψη οτι ΣΙΓΟΥΡΑ ετσι θα τα φερει η ζωη και θα το μετανιωσει(να το θυμασαι αυτο γιατι θα γινει στανταρ)

καιρος να κανεις κατι για να αλλαξει αυτη η κατασταση.τουλαχιστον κ στο ελαχιστο.δεν μπορω να συμβιβαστω με την ιδεα οτι ενας πατερας μιλαει,μιλαει,μιλαει και το παιδι καθεται παθητικα κ ''ακουει''(η..κανει πως ακουει) ενω μεσα του λεει ΑΛΛΑ.αυτα που λες μεσα σου ΒΓΑΛΤΑ εκεινη τη στιγμη!ειναι καλο να ξεσπας που και που!αν τα κρατας μεσα σου θα σου γυρισουν μπουμεραγκ!

καλησπερα σε ολους .

λοιπον αρη θα σου πω το εξης εμενα η μαμα μου μιλουσε και μεχρι τωρα μιλαει αμα την πει τπτ η γιαγια μου η μαμα μου δεν μασαει αυτα που τησ λεει η γιαγια μου ο πατερασ μου καλο χαιβανι .αλλα ποτεδεν σηκωσε χερι ουτε σεμνα ουτε στην αδερφη μ . την γνωμησου θα την πεις τον πατερα σου αλλα θα την πεις με ωραιο τροπο οχι με μαγκια ουτε να βγαζεις επιθεση απλα μια συζητηση οσο πιο απλη . οσο για την μαμα σου ασ σταματησει να ειναι το θυμα και εινια κριμα που τα κραταει ολα μεσα τηςμπορει να αρρωστησει ετσι

Διαφημίσεις

Συνέχισε όμως η γιαγιά μου να της φωνάζει και σε μια στιγμή της λέει: "Ο Αλέξης (ο Μπαμπά μου) ξέρει ότι βγαίνεις έξω φορώντας τέτοια ρούχα? Μοιάζεις με τσούλα"

Εκείνη την στιγμή νευρίασα πάρα πολύ, η μαμά μου έτρεξε στο δωμάτιο της και άρχισε να κλαίει.

Εγώ βγαίνω από το δωμάτιο μου και άρχισα να φωνάζω για πρώτη φορά στη γιαγιά μου. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς της έλεγα, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι της είπα πως δεν την χρειαζόμαστε και να μην ξαναέρθει στο σπίτι μας.

...

Θέλω να μου πείτε:

Έχω άδικο?

Είπα κάτι που δεν έπρεπε?

Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου?

Τώρα τι κάνω?

Υπάρχει κάτι που μπορεί να μην ξέρω? Δεν θέλω να καταπιεστώ και να κάνω κάτι που δεν πιστεύω.

Άδικο δεν έχεις, πρέπει όμως να προσέχεις τον τρόπο σου για να μην χάσεις το δίκιο σου. Οι μεγάλοι της οικογένειας τα έχουν μπλέξει λιγάκι και σε αναγκάζουν ν΄αναλάβεις ρόλο προστάτη ενήλικα, που δεν θα έπρεπε να είναι δικός σου ρόλος. Η γιαγιά σου υπερβαίνει το ρόλο της προσβάλλοντας τη μαμά σου, η μαμά σου δεν υπερασπίζεται τον εαυτό της μέσα στο ίδιο της στο σπίτι και φεύγει σαν παιδάκι, εσύ γίνεσαι υπερασπιστής της μαμάς σου και ο μπαμπάς σου της δικής του μαμάς.

Άποψή μου: κακώς ανακατεύτηκες στον καβγά τους. Πολύ σημαντικό επίσης να θυμηθείς τι ακριβώς είπες στη γιαγιά σου.

Μέση λύση, να ζητήσεις συγγνώμη που φώναξες στη γιαγιά σου συμπληρώνοντας ότι αγανάκτησες επειδή δεν ανέχεσαι να βρίζουν τη μάνα σου μέσα στο σπίτι σας.

Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, είναι σε δουλειές. Μου είπε πως όταν γυρίσει θα ξαναμιλήσουμε (δηλαδή θα μιλήσει μόνος του). Πάντως δεν νομίζω να μπορέσω να του μιλήσω έτσι όπως μου είπες, τον φοβάμαι λίγο.

Κι εγώ τον έτρεμα γι αυτό δεν του μίλαγα ποτέ ,όλα μέσα μου τα κράταγα:oops:!πρέπει να βρείς το 8άρρος.κάντο για την μητέρα σου.για να βρείτε το δίκιο σας!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

Νομίζω ότι Άρη μου το πιο σωστό είναι να μην ανακατευτείς. Ημητέρα σου έχει τη λογική και την ευθύνη του εαυτού της. Το να υπερασπιστείς τη μητέρα σου εναντι κάποιου τρίτου είναι ότι καλύτερο αλλά εναντι της γιαγιάς μόνο σε μπελάδες θα σε βάλει... Όσο δίκιο και να έχεις, το μόνο που θα σου πρότινα να κάνεις είναι να μιλήσεις με τη μητέρα σου και να τη ρωτήσεις γιατί ανέχεται και δεν προστατεύει τον εαυτό της και επίσης ρώτησε την τι στάση επιθυμεί από εσένα να έχεις.

gth0p3.png

Διάβασα την εξέλιξη της συζήτησης και βλέπω ότι τελικά η γιαγιά του Άρη δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να ανακατευτεί ή μάλλον όχι δεν την έχανε αλλά τη δημιουργούσε!!!

Αυτό που έγραψες Άρη , ότι βγήκε η μαμά σου και γύρισε χαρούμενη όμως φρόντισε η γιαγιά να της σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη , είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει.

Κάνει λάθος όμως και η μαμά σου που τα ανέχεται όλα αυτά εδώ τόσα χωρίς να αντιδράει...και πάμε στον πατέρα σου : Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι σε χτυπούσε όταν ήσουν μικρός, αλλά το αποτέλεσμα που έφερε αυτή η πράξη:

Ότι δεν τολμάς να του μιλήσεις στα ίσια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι ο ιδανικός συνομιλητής, δηλ. μιλάει και δεν ακούει τον άλλο...

Ίσως ήρθε ο καιρός να του δώσεις να καταλάβει ότι υπάρχει και δεύτερος άντρας μέσα στο σπίτι σας.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Καλήμερα!!!!

άρη πες του μπαμπά σου πως τον σεβασμό δεν τον απαιτούμε αλλά τον κερδίζουμε!

και η γιαγιά σου δεν έχει κάνει τίποτα μα τίποτα για να κερδίσει τον δικό σου σεβασμο΄.

Πες του επίσης πως συγγνώμη ζητάμε όταν δεχόμαστε κάποιο λάθος που έχουμε κάνει, εσύ δεν έκανες κάτι λάθος οπότε δεν υπάρχει λόγος να ζητήσεις συγγνώμη.

Μπράβο σου που υποστηρίζεις την μητέρα σου,και καλό θα ήταν να συνεχίσεις να το κάνεις αυτό.

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

Λέω πως θα μιλάει μόνος του επειδή αν του αντιμιλήσω θα ανεβάσει και αυτός τη φωνή του και θα τα κάνω χειρότερα, καλύτερα να νομίζει πως έχει τον τελευταίο λόγο. Τις γυναίκες δεν τις φοβάμαι, ο πάτερας όμως με χτυπούσε όταν ήμουν μικρός και από τότε δεν συνιθίζω να του αντιμιλάω. Ήξερα πως θα έρθω σε κόντρα με τον πατέρα μου αν μιλούσα έτσι στη γιαγιά μου αλλά τι να κάνουμε δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ.

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

έχω νευριασει πολύ λέμε τώρα!!!

Πόσο θα ήθελα να ήμουν στην θέση σου βρε Άρη μου να μιλαγα εγώ με τον πατέρα σου!!!!

Καταλαβαίνω ότι θέλετε να βοηθήσετε αλλά νομίζω πως δεν θα με πάρει στα σοβαρά ότι και αν του πω. Αύριο έρχεται ο πατέρας μου και είμαι λίγο αγχωμένος. Το χαρτζιλίκι μπορεί να μου το δίνει και κρυφά η μαμά μου αν της το ζητήσω, πιο πολύ με αγχώνει πως μπορεί να με πείσει ο πατέρας μου και θα πρέπει να έρθω στην άβολη θέση να κάνω πως δεν τρέχει τίποτα με την γιαγιά μου.

Άρη μου, καλησπέρα,

Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με τον πατέρα σου και η επικοινωνία μαζί του κάπως ανέφικτη, όχι μόνο όσον αφορά την γιαγιά σου, αλλά και σε γενικότερα θέματα. Η ουσία είναι να μην τσακωθείς μαζί του γι' άλλη μια φορά ούτε να έρθουν τα πράγματα στα άκρα, καλώς ή κακώς αυτή είναι η συμπεριφορά του και δεν μπορείς εσύ με υποδείξεις να του την αλλάξεις. Αυτό, όμως, που πιστεύω ότι μπορείς να κάνεις, είναι να δώσεις βάση στα δικά σου συναισθήματα, στο πώς ένιωσες ΕΣΥ με αυτά που άκουσες και με την όλη συμπεριφορά της γιαγιάς σου. Αν τονίσεις το πόσο στεναχωρέθηκες και πληγώθηκες, το πόσο θίχτηκες κι εσύ προσωπικά σαν άντρας ακούγοντας κάποιον να προσβάλλει έτσι την μητέρα, ίσως δει κι αυτός τα πράγματα με άλλο μάτι. Το θέμα είναι να μην "του την πεις", άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος σου, αλλά να βρεις το κουμπί του και να τον κάνεις να ευαισθητοποιηθεί. Άλλωστε, πατέρας είναι, πρώτον πιστεύω ότι τον νοιάζει πώς αισθάνεσαι εσύ και δεύτερον σαν σύζυγος προσβάλλεται κατά κύριο λόγο ο ίδιος όταν εκφράζονατι έτσι απέναντι στην μητέρα σου. Άντε και καλή επιτυχία!!!

Ξέρεις Αρη καλό είναι αν συζητήσεις μαζί του να του πείς το εξής:

"Θα σου άρεσε μπαμπα να σου κάνουν ότι δεν σου αρέσει ΕΣΥ να κάνεις??? Αν ακουγες εσυ να αποκαλούν την γιαγιά "τσούλα" και ήσουν ο μοναδικός παρών εκείνη την στιγμή δεν θα την υποστήριζες με νύχια και με δόντια εστω και αν ο αντίπαλος ήταν η ίδια σου η γιαγιά???"

Επίσης συνέχισε:

"Δεν καταλαβαίνεις ότι με προσβάλει σαν άνδρα να κάθομαι να ακούω να προσβάλουν έτσι την μητέρα μου και να μην κάνω τίποτα απολύτως???, εσένα (πες του) δεν θα σε προσβαλε σαν άνδρα να ακούς τέτοιες κατηγόριες για την γιαγιά και να μην κάνεις τίποτα???"

Τέλος,

"Όπως υπερασπίστηκα την μαμα, έτσι θα υπερασπιζόμουν και σένα μπαμπά αν η πεθερά σου μίλαγε με τόσο χυδαίο τρόπο και σε αποκαλούσε ας πούμε "μ@λ@κα", ή ότι άλλο και εγώ το ακουγα.... είναι θέμα αρχής μου πές του να υπερασπίζομαι και να βγάζω δόντια σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ μιλάει άσχημα στους ανθρώπους που με αγαπάνε με μεγαλώνουν και λέγονται γονείς μου"

(Δεν ξέρω πιστεύω ότι θα μπορούσε να μαλακώσει βγάζοντας τον πατέρα σου μπροστά σε όλα τα γεγονότα!!!!)

Ξέρεις Αρη καλό είναι αν συζητήσεις μαζί του να του πείς το εξής:

"Θα σου άρεσε μπαμπα να σου κάνουν ότι δεν σου αρέσει ΕΣΥ να κάνεις??? Αν ακουγες εσυ να αποκαλούν την γιαγιά "τσούλα" και ήσουν ο μοναδικός παρών εκείνη την στιγμή δεν θα την υποστήριζες με νύχια και με δόντια εστω και αν ο αντίπαλος ήταν η ίδια σου η γιαγιά???"

Επίσης συνέχισε:

"Δεν καταλαβαίνεις ότι με προσβάλει σαν άνδρα να κάθομαι να ακούω να προσβάλουν έτσι την μητέρα μου και να μην κάνω τίποτα απολύτως???, εσένα (πες του) δεν θα σε προσβαλε σαν άνδρα να ακούς τέτοιες κατηγόριες για την γιαγιά και να μην κάνεις τίποτα???"

Τέλος,

"Όπως υπερασπίστηκα την μαμα, έτσι θα υπερασπιζόμουν και σένα μπαμπά αν η πεθερά σου μίλαγε με τόσο χυδαίο τρόπο και σε αποκαλούσε ας πούμε "μ@λ@κα", ή ότι άλλο και εγώ το ακουγα.... είναι θέμα αρχής μου πές του να υπερασπίζομαι και να βγάζω δόντια σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ μιλάει άσχημα στους ανθρώπους που με αγαπάνε με μεγαλώνουν και λέγονται γονείς μου"

(Δεν ξέρω πιστεύω ότι θα μπορούσε να μαλακώσει βγάζοντας τον πατέρα σου μπροστά σε όλα τα γεγονότα!!!!)

Δεν θυμάμαι να τον έχω δει να μαλακώνει ποτέ. Έχει διαφορετικές αντιλήψεις, του τύπου: ο άντρας είναι ο αρχηγός, η γυναίκα κάνει ότι λέει ο άντρας, ο άντρας δεν πρέπει κλαίει, δεν πρέπει να κάνει αυτό, δεν πρέπει να κάνει το άλλο, κτλ. Ελπίζω ότι θα με καταλάβει τουλάχιστον.

Άντε και καλή επιτυχία!!!

Θα τη χρειαστώ. Ευχαριστώ!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...