Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εντονος βήχας το βράδυ

Recommended Posts

τι να πω ,εχω τρελαθεί.Εμεις απο τη πλευρά μας λαιμός ,αυτια καθαρά.πνευμόνια καθαρα.αλλα ο βήχας εκει και το μπούκωμα χωρίς εμφανής μυξούλες επίσης.Παιδιάτρο επισκέφτηκά ,αλλεργιολόγο επίσης θα πάω και σε ομοιοπαθητικό μόλις μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου .Μήπως να πάω και σε ΩΡΛ??????????????

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 132
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

με το singulair βήχας περιορίζετε ,ισως και σε κάποια παιδάκια να σταματάει τελειως .προστατευει ωστε τα φλέματα και οι μυξούλες να μην κατεβαίνουν στα πνευμονια .Επισης βοηθάει και στα δερματικά .και εγώ ειμαι κατα των φαρμάκων αλλα είμαι και κατα του βήχα της μικρής μου.Παρενέργειες έχουν δυστηχώς όλα τα φαρμακα/εμβόλια κ.τ.λ.Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι το καλύτερο αλλά δεν αντέχω να την βλέπω να παιδευεται

συμφωνώ....σε όσα λες και εμενα η παιδίαρος οταν μου το συστησε μου είπε πως σε άλλα παιδιά κάνει καλο σε άλλα δεν τους κάνει τιποτα.....μου ειπε αν δω πως το παιδι συνεχιζει να αρρωσταινει τοτε θα το κόψουμε...αλλά φετος μου έκανε 1 φορα πυρετο μεχρι 38,5 και έπεσε...χωρις ομως βηχα.....απλά μπουκωμα...και το σάββατο που μας περασε ειχε 2 μερες δεκατα της ταξης του 37,4 οποτε ουτε αντιπυρετκο έδωσα μονο όταν ειδα λιγο βηχα και όχι έντονο της ξεκινησα το αερολιν μετα όταν αρχισε να αυξανεται έδωσα και τα άλλα.... δηλαδη στην ουσία εισποες εγω της έκανα κανα 2 φορες όταν χρειάστηκε δεν την κάνω έχει δεν έχει βηχα....

το singoulairδεν εχει κορτιζονη και ειναι για προλυψη.....πέρυσι τετοια εποχη η κορη μου ειχε πάθει 3 φορες κρισεις άσθματος.....πάντως η παιδίατρος μου μας ειπε πως οσο μεγαλωνει θα αποκτα μεγαλύτερη άμυνα....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Κι εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Βήχας τρελλός από τον Οκτώβριο. Να αναφέρω ότι το Σεπτέμβρη καναμε θεραπεία με ομοιοπαθητικά για να τονωθεί το ανοσοποιητικό στην παραπάνω κυρία χωρίς αποτελέσματα.Δυστηχως δεν επιασε το φάρμακο σ'εμάς!

Εχουμε γυρίσει όλους τους γιατρούς (παιδίατρο, παιδοπνευμονολόγο,άλλο παιδίατρο), όπου μας φόρτωναν με φάρμακα, αντιβιώσεις και κυρίως εισπνεώμενα.Εδώ να κάνω μια παρατήρηση.Από τότε που ξεκίνησαν τα εισπνεώμενα η συμπεριφορά του παιδιού άλλαξε. Εγινε πολύ νευρικό και επιθετικό.Αιτία είναι το αερολιν και δεν το λέω αυθαίρετα.Το συζήτησα με δύο γιατρούς και μου είπανε το ίδιο πράγμα.Ειναι παρενέργεια του φαρμάκου!

Εν πάσει περιπτώσει, κανείς δεν μου έδωσε μια σαφή απαντηση για το τι έχει το παιδί μου.Μια φταίγαν οι ιώσεις, μια το απέδιδαν σε αλλεργία, μια στον καιρό και την υγρασία.Η διάγνωση ήταν οτι υπάρχει πρόβλημα στο κατώτερο αναπνευστικό, κι έτσι παίρναμε φάρμακα συνεχώς χωρίς όμως το παιδί να γίνεται καλά.Σταματούσαν τα συμπτώματα για 2 μέρες και ξανά απ΄την αρχή. Αγανακτήσαμε, στενοχωρεθήκαμε και απογοητευθήκαμε. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε την μικρή στον δικό μου παιδίατρο, ο οπόιος ειναι πολύ μεγάλος ηλικιακά αλλά του εμπιστεύονται τα παιδιά τους μεγάλα ονόματα της Θεσσαλονίκης.Φυσικά με έβρισε όταν του είπα πως δεν του πήγα την μικρη να την αναλάβει από τοτε που γεννηθηκε για να μην τον επιβαρύνω, και επιτέλους έκανε διάγνωση! Το κατώτερο αναπννευστικό δεν έχει τιποτα.Κακώς έπαιρνε τόσο καιρό εισπνεώμενα.Το πρόβλημα είναι στο ανώτερο αναπνευστικό.Το παιδί είχε σοβαρά μικρόβια(στρπτόκοκκο,σταφυλοκοκκο και μια μορφή πνευμονιόκοκκου την οποία δεν πιάνει το εμβόλιο).Σοκ εγω!!!Του λέω,μα πως γίνεται αυτό;Εγώ καθαρίζω συνέχεια!Από που τα κόλλησε;Παιδικό μου λέει δεν πάει; από εκεί κολησε καποιο μικρόβιο και επειδη δεν δωθηκε σωστή αγωγή αυτό ρίζωσε,δημιούργησε κι άλλα μικρόβια και μετατρέπεται σιγά σιγά σε χρόνιο.Μας έδωσε διπλή αντιβίωση και μάλιστα η μία ενέσιμη.Ξεκινήσαμε την αγωγή και σε 2 μέρες σταμάτησε ο βήχας.Να τονίσω ότι είχαμε κόψει όλα τα υπόλοιπα φάρμακα και εισπνεόμενα που παίρναμε.Αυριο τελειώνουμε την αγωγή μας και θα μας πει πως θα συνεχίσουμε.Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι αλλεργία ή άσθμα όπως μου λέγανε οι άλλοι γιατροί(ο Θεός να τους κάνει)!!!

Το παιδί έχει ηρεμήσει και ξαναβρήκε τον εαυτό του!!

Συγνώμη για το τεράστιο ποστ αλλά ηθελα να δείτε πως καμια φορά τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν. Κι επείδη καταλαβαίνω την αγωνία σας, θα σας έλεγα ψάξτε το πολύ!! Τζαμπα ταλαιπωρούνται τα παιδάκια μας και κατά συνέπεια κι εμείς!Και είναι κρίμα, επειδή οι περισσότεροι γιατροί είναι ασχετοι, να τυραννιούνται τόσο και να καταπίνουν τοσο χημικό!!!!

Θα μπορούσες να μου στειλεις πμ τον όνομα του παδιατρου και το τηλ? Ισως να το χρειαστώ.. Ευχαριστώ

soevan...

Το δίχρονο της Β περίπτωσης το θεωρώ τραβηγμένο βάσει των δικών μου εμπειριών με το μωρό. Η επιδείνωση από τα συμπτώματα του άσθματος μπορεί να είναι ραγδαία και επικίνδυνη για το παιδί. Διαβάζοντας αυτό: Στο ιατρείο το παιδί είχε έντονη δύσπνοια, καθόταν σκυφτό, γέρνοντας το θώρακα του μπροστά . Εμφάνιζε εισολκές στο θώρακα και ταχύπνοια (50 αναπνοές / min). Συνδυάζοντας τα παραπάνω συμπτώματα, χορηγήθηκε μία δόση Kali-carb 200 CH. Σε δύο μέρες , η δύσπνοια είχε υποχωρήσει εντελώς.

Και γνωρίζοντας πώς λειτουργούν τα πράγματα θεωρώ αδιανόητο να πήγε το δίχρονο στο ιατρείο σε αυτή την κατάσταση πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο και να περίμενε να κάνει ανάλυση του χαρακτήρα του η γιατρός :shock: (θέλει ώρα και μελέτη) για να βρει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό και να το πάρει την επομένη το πρωί :roll::roll: και να δει βελτίωση σε 2 ημέρες.... Συμφωνώ μαζί σου . Στην συγκεκριμένη κυρία πήγα και εγώ και έβγαλε το συμπέρασμα ότι το παιδί είναι ψυχικά διαταραγμένο και οτι πρέπει να πάρει ένα χαπάκι εφαπαξ για να ηρεμήσει!! Ελεος!!

Κι εμείς αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Βήχας τρελλός από τον Οκτώβριο. Να αναφέρω ότι το Σεπτέμβρη καναμε θεραπεία με ομοιοπαθητικά για να τονωθεί το ανοσοποιητικό στην παραπάνω κυρία χωρίς αποτελέσματα.Δυστηχως δεν επιασε το φάρμακο σ'εμάς!

Εχουμε γυρίσει όλους τους γιατρούς (παιδίατρο, παιδοπνευμονολόγο,άλλο παιδίατρο), όπου μας φόρτωναν με φάρμακα, αντιβιώσεις και κυρίως εισπνεώμενα.Εδώ να κάνω μια παρατήρηση.Από τότε που ξεκίνησαν τα εισπνεώμενα η συμπεριφορά του παιδιού άλλαξε. Εγινε πολύ νευρικό και επιθετικό.Αιτία είναι το αερολιν και δεν το λέω αυθαίρετα.Το συζήτησα με δύο γιατρούς και μου είπανε το ίδιο πράγμα.Ειναι παρενέργεια του φαρμάκου!

Εν πάσει περιπτώσει, κανείς δεν μου έδωσε μια σαφή απαντηση για το τι έχει το παιδί μου.Μια φταίγαν οι ιώσεις, μια το απέδιδαν σε αλλεργία, μια στον καιρό και την υγρασία.Η διάγνωση ήταν οτι υπάρχει πρόβλημα στο κατώτερο αναπνευστικό, κι έτσι παίρναμε φάρμακα συνεχώς χωρίς όμως το παιδί να γίνεται καλά.Σταματούσαν τα συμπτώματα για 2 μέρες και ξανά απ΄την αρχή. Αγανακτήσαμε, στενοχωρεθήκαμε και απογοητευθήκαμε. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε την μικρή στον δικό μου παιδίατρο, ο οπόιος ειναι πολύ μεγάλος ηλικιακά αλλά του εμπιστεύονται τα παιδιά τους μεγάλα ονόματα της Θεσσαλονίκης.Φυσικά με έβρισε όταν του είπα πως δεν του πήγα την μικρη να την αναλάβει από τοτε που γεννηθηκε για να μην τον επιβαρύνω, και επιτέλους έκανε διάγνωση! Το κατώτερο αναπννευστικό δεν έχει τιποτα.Κακώς έπαιρνε τόσο καιρό εισπνεώμενα.Το πρόβλημα είναι στο ανώτερο αναπνευστικό.Το παιδί είχε σοβαρά μικρόβια(στρπτόκοκκο,σταφυλοκοκκο και μια μορφή πνευμονιόκοκκου την οποία δεν πιάνει το εμβόλιο).Σοκ εγω!!!Του λέω,μα πως γίνεται αυτό;Εγώ καθαρίζω συνέχεια!Από που τα κόλλησε;Παιδικό μου λέει δεν πάει; από εκεί κολησε καποιο μικρόβιο και επειδη δεν δωθηκε σωστή αγωγή αυτό ρίζωσε,δημιούργησε κι άλλα μικρόβια και μετατρέπεται σιγά σιγά σε χρόνιο.Μας έδωσε διπλή αντιβίωση και μάλιστα η μία ενέσιμη.Ξεκινήσαμε την αγωγή και σε 2 μέρες σταμάτησε ο βήχας.Να τονίσω ότι είχαμε κόψει όλα τα υπόλοιπα φάρμακα και εισπνεόμενα που παίρναμε.Αυριο τελειώνουμε την αγωγή μας και θα μας πει πως θα συνεχίσουμε.Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι αλλεργία ή άσθμα όπως μου λέγανε οι άλλοι γιατροί(ο Θεός να τους κάνει)!!!

Το παιδί έχει ηρεμήσει και ξαναβρήκε τον εαυτό του!!

Συγνώμη για το τεράστιο ποστ αλλά ηθελα να δείτε πως καμια φορά τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν. Κι επείδη καταλαβαίνω την αγωνία σας, θα σας έλεγα ψάξτε το πολύ!! Τζαμπα ταλαιπωρούνται τα παιδάκια μας και κατά συνέπεια κι εμείς!Και είναι κρίμα, επειδή οι περισσότεροι γιατροί είναι ασχετοι, να τυραννιούνται τόσο και να καταπίνουν τοσο χημικό!!!!

ελενη μου και η δική μου παιδίατρος ειναι μεγάλη ηλικιακά μπορει να ειναι και κοντα στα 65-70....εγώ ειχα μια άλλη πριν της αδερφής του άντρα μου η οποια μας έκανε μεν διάγνωση αλλά έκανε μ.....ιες δεν μας εξηγουσε τι πρεπει να κάνουμε μου έλεγε συχνα...έλα μωρε ρωτα την μ....α(την κουνιαδα μου)και ευτυχως αλλάξαμε μας την συστησε η γυναικα του πρωην αφεντικου του άντρα μου που και αυτοι ειχαν πολλά θεματα με την μικρη τους και βρηκαν λυση σε αυτη......εμένα πάντος ότι μου ειπε βγηκε....μου ανεφερε μετα την εξέταση πάντα τι ώρα θα σηκώσει το παιδι πυρετο πως δεν θα έχει όρεξη πως θα την επομερη μερα θα την πιάσει έντονος βηχας....δεν χρειαζόταν να την πάρω τηλεφωνο στην ίδια συνταγη απο πισω μου έγραφε οδηγίες....και ότι θεραπεια και αν της εκανα πάντα λειτουργησε....απλά επειδη δεν είχα την πολιτέλεια να κρατησω το παιδι σπιτι 15 μερες ξανακόλλαγε....οποτε στο θέμα παιδίατρος εχω τυφλή εμπιστοσυνη....

ασε που μας έδειξε το ιατρικο πρωτοκολλο αν το λέω σωστά όταν πρωτοηρθε σπιτι για να μας ενημερώσει για την πορεια των εμβολιων..... και πάντα κρατά σημειώσεις στον υπολ/της ποτε εξετασε το παιδι και τι φαρμακα του έδωσε....

εγω φέτος φτου φτου....αντιβίωση δεν έδωσα ακομη.....μονο 1-2 φορες εισπνοες έκανε και τέλος.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

αλλα ο βήχας εκει και το μπούκωμα χωρίς εμφανής μυξούλες επίσης.

νομιζω πως ακριβως αυτες οι μυξες που δεν ειναι εμφανεις κανουν τη ζημια. φαντασου οτι ο αντρας μου επεμενε με το σπρευ το φυσιομερ και εγω το ειχα λυπηθει το παιδακι, αλλά τοτε μονο βγηκαν οι ατιμες και ηταν ... μην περιγραφω τωρα.

οσο τον ακουμε λιγο μπουκωμενο, καθε βραδι και πρωι του το κανουμε για να μην ξαναεμφανιστει ο βηχας.

Σχετικά με τις περιγραφές της Ξανθάκου, δεν μου άρεσε η σύνδεση του άσθματος με προβλήματα συμπεριφοράς... Το θεωρώ πολύ κοινότοπο και λαϊκίστικο. Όλα τα παιδιά έχουν προβλήματα συμπεριφοράς αλλά και ταυτόχρονα δεν έχουν.

Έχω τονίσει τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση.

Δηλαδή συνδέετε το άσθμα με τον χαρακτήρα ενός παιδιού?

Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ αυτό , δεν είμαι γνώστης τέτοιων θεμάτων βέβαια.

Αλλά θεωρώ ότι τα προβλήματα που έχουν στον χαρακτήρα τους τα παιδιά πηγάζουν από άλλα πράγματα και όχι από ασθένειες του σώματος.

Το΄χει ψάξει καμία αυτό? Με ενδιαφέρει για πέστε.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ!!!!

Χι-χι....

Τώρα κατάλαβα που "κολλήσατε"! :D

Τις ίδιες απορίες είχα κι εγώ πριν να μπω στο χώρο της ομοιοπαθητικής:

Έλεγα, μα γιατί αυτοί οι γιατροί κοιτάνε τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του ασθενή τους??....... :confused:

Πολλοί κουτσομπόληδες δεν είναι?? :mrgreen:

Η ομοιοπαθητική έχει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία απο την κλασσική ιατρική. Μα ΕΝΤΕΛΩΣ μιλάμε!!

Έχει πάααααρα πολλά φάρμακα, για πολλές αρρώστειες, τα οποία δεν ταιριάζουν όλα σε όλους.

Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που ρωτάνε

τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του ασθενή

(και όχι απο κουτσομπολιό :mrgreen:)

αλλά για να βρούνε ποιο ομοιοπαθητικό τους ταιριάζει.

Πχ. Στην προηγούμενη ίωση που πέρασε η μικρή

(με πυρετό 38 ) η ομοιοπαθητικός μου έκανε τις εξής ερωτήσεις:

Πως συμπεριφέρεται η μικρή την ώρα πού έχει πυρετό;

Διψάει για νερό; Έχει παγωμένα άκρα;

Ζητάει παρηγοριά; Έχει εκνευρισμό; Έχει κέφι;

και άλλα τέτοια....

Και μας χορήγησε ένα ομοιοπαθητικό που

κατάλαβε οτι της ταίριαζε.

(Και Δόξα τω Θεώ την ξεπεράσαμε

χωρίς αντιβίωση -μόνο depon της έδωσα)!!

Και για να γίνω πιο κατανοητή:

δείτε πχ. το παρακάτω φάρμακο

σε ποιούς ανθρώπους ταιριάζει

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=calcarea-carbonica

Τώρα με τον βήχα για να καταλάβετε

μας έδωσε ένα άλλο (που μεταξύ μας)

της το έδωσα χθες το απόγευμα

και απόψε κοιμηθήκαμε μια χαρά!!! :-D

Θα έχω όμως ολοκληρωμένη άποψη σε 2-3 ημέρες

(δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα! :wink:)

Εσύ ξεκίνησες για την κορούλα σου κάποια θεραπεία ενίσχυσης του οργανισμού; Έχεις κάποιες εντυπώσεις να μοιραστείς μαζί μας;

Ανοσοενίσχυση είναι η όλη "χρήση" των ομοιοπαθητικών.

Σε κάθε ίωση και σε κάθε αρρώστια που θα παθαίνει

χορηγόντας της κάποιο ομοιοπαθητικό φάρμακο

της ενισχύω τον οργανισμό

κι έτσι την επόμενη φορά θα αρρωσταίνει πιο ελαφριά!!

Δεν περιμένω να μην αρρωστήσει ποτέ ξανά.:roll:

Αλλά περιμένω να τα περνάει "στο πόδι" που λένε.

Είναι λίγος καιρός που έχουμε ξεκινήσει με τα ομοιοπαθητικά (πριν ένα μήνα περίπου)

οπότε ακόμα δεν έχουμε ενισχυθεί καλά! :mrgreen:

Το αποφάσισα να καταφύγω στα ομοιοπαθητικά ύστερα

απο την κορτιζόνη που αναγκαστήκαμε να πάρουμε

τον Νοέμβρη! :twisted:

Δείτε και αυτό

(η ομοιοπαθητική για τις ιώσεις)

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/children_homeopathy_viruses.html

Δεν ξέρω, έχω αυτή τη στιγμή στο ντουλάπι μου 5 ομοιοπαθητικές κάψουλες (οι οποίες λέει φτιάχνονται από πύον πασχόντων από φυματίωση, τι άλλο θα μου τύχαινε εμένα; :rolleyes:

:shock: Αυτό δεν το έχω ξανακούσει!!

Συνήθως τα ομοιοπαθητικά φτιάχονται απο φυτά και ορυκτά της φύσης!

Θυμάσαι όνομα για να το δούμε;

και δεν αποφασίζω να τις δώσω....

Δεν μπορείς να δώσεις απο μόνη σου τίποτα.

Οχι γιατί κάνουν κακό, αλλά γιατί

δεν ταιριάζουν για όλες τις περιπτώσεις!!!!

Κάθε φορά δίνουν και διαφορετικό!

τι να πω ,εχω τρελαθεί.Εμεις απο τη πλευρά μας λαιμός ,αυτια καθαρά.πνευμόνια καθαρα.αλλα ο βήχας εκει και το μπούκωμα χωρίς εμφανής μυξούλες επίσης.Παιδιάτρο επισκέφτηκά ,αλλεργιολόγο επίσης θα πάω και σε ομοιοπαθητικό μόλις μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου .Μήπως να πάω και σε ΩΡΛ??????????????

Εδώ είναι κάποιοι κατάλογοι ομοιοπαθητικών γιατρών

http://www.vithoulkas.com/content/view/47/59/lang,el/

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/doctors_homeopaths_practitioners.html

Συμφωνώ μαζί σου . Στην συγκεκριμένη κυρία πήγα και εγώ και έβγαλε το συμπέρασμα ότι το παιδί είναι ψυχικά διαταραγμένο και οτι πρέπει να πάρει ένα χαπάκι εφαπαξ για να ηρεμήσει!! Ελεος!!

Μήπως την παρεξήγησες;

Μήπως σου το είπε λίγο απότομα κι εσύ το πήρες αλλιώς;

Μπορεί να σου είπε οτι

αυτή τη στιγμή ταιριάζει αυτή η κάψουλα στο παιδί

η οποία θα του βελτιώσει και την συμπεριφορά!

(έχουν και αυτή την ιδιότητα τα ομοιοπαθητικά! :D)

ελενη μου και η δική μου παιδίατρος ειναι μεγάλη ηλικιακά μπορει να ειναι και κοντα στα 65-70....εγώ ειχα μια άλλη πριν της αδερφής του άντρα μου η οποια μας έκανε μεν διάγνωση αλλά έκανε μ.....ιες δεν μας εξηγουσε τι πρεπει να κάνουμε μου έλεγε συχνα...έλα μωρε ρωτα την μ....α(την κουνιαδα μου)και ευτυχως αλλάξαμε μας την συστησε η γυναικα του πρωην αφεντικου του άντρα μου που και αυτοι ειχαν πολλά θεματα με την μικρη τους και βρηκαν λυση σε αυτη......εμένα πάντος ότι μου ειπε βγηκε....μου ανεφερε μετα την εξέταση πάντα τι ώρα θα σηκώσει το παιδι πυρετο πως δεν θα έχει όρεξη πως θα την επομερη μερα θα την πιάσει έντονος βηχας....δεν χρειαζόταν να την πάρω τηλεφωνο στην ίδια συνταγη απο πισω μου έγραφε οδηγίες....και ότι θεραπεια και αν της εκανα πάντα λειτουργησε....απλά επειδη δεν είχα την πολιτέλεια να κρατησω το παιδι σπιτι 15 μερες ξανακόλλαγε....οποτε στο θέμα παιδίατρος εχω τυφλή εμπιστοσυνη....

ασε που μας έδειξε το ιατρικο πρωτοκολλο αν το λέω σωστά όταν πρωτοηρθε σπιτι για να μας ενημερώσει για την πορεια των εμβολιων..... και πάντα κρατά σημειώσεις στον υπολ/της ποτε εξετασε το παιδι και τι φαρμακα του έδωσε....

εγω φέτος φτου φτου....αντιβίωση δεν έδωσα ακομη.....μονο 1-2 φορες εισπνοες έκανε και τέλος.....

Εμείς φέτος πήραμε 4 φορές αντιβίωση εκ των οποίων οι 3 ήταν λάθος αγωγή και τζάμπα την έπαιρνε!

Μεγάλη υπόθεση ο καλός παιδίατρος.....

απότι βλέπω ταλαιπωρηθήκατε κι εσείς πολύ!

AtKRp3.png

Επίσης δείτε και αυτό

http://www.vita.gr/html/ent/253/ent.2253.asp

Nα κάνει το παιδί μου ομοιοπαθητική;

Mάνος Σιγανός

01 Ιουνίου 2007

icoPrint.gificoEmail.gif

2253_m.jpg

Δοκιμάσατε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς φαρμάκων, αλλά το παιδί εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από αλλεργίες; Σας είπαν για την ομοιοπαθητική, αλλά εσείς διστάζετε, γιατί δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται; Σήμερα, ωστόσο, που έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών με αλλεργίες, άσθμα, δερματικές παθήσεις, τις οποίες η κλασική ιατρική συχνά δεν μπορεί να θεραπεύσει, η ομοιοπαθητική μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Γιατί να καταφύγετε στην ομοιοπαθητική

1.H ομοιοπαθητική ενισχύει την άμυνα του οργανισμού του παιδιού, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα μικρόβια και τους ιούς πιο εύκολα, και δεν την αποδυναμώνει, όπως συμβαίνει συχνά με τα κλασικά φάρμακα.

2.Tα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, επειδή αποτελούνται από φυσικά συστατικά.

3.Σε περίπτωση υπέρβασης της δοσολογίας, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.

Συχνά, τα ομοιοπαθητικά δρουν πιο γρήγορα σε σχέση με τα φάρμακα της κλασικής ιατρικής. Ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο, για παράδειγμα, δρα συνήθως μέσα σε έξι ώρες, ενώ ένα αντιβιοτικό χρειάζεται τουλάχιστον δύο 24ωρα.

4.Δεν έχουν αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

5.Tα φάρμακα αυτά έχουν ακόμη ευχάριστη γεύση και έτσι δεν θα αντιμετωπίσετε αντιδράσεις από το παιδί στην προσπάθειά σας να του τα δώσετε.

6.H ομοιοπαθητική επιχειρεί την αιτιολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Aυτό σημαίνει ότι οι ομοιοπαθητικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν την αιτία του προβλήματος και να το θεραπεύσουν και όχι να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα.

Σε ποιες παθήσεις μπορεί να βοηθήσει

H ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει στις περισσότερες παθήσεις, σε ποσοστό 99% των περιπτώσεων. Συχνότερα στους ομοιοπαθητικούς παιδίατρους οι γονείς απευθύνονται για παθήσεις που μπορούν δύσκολα να αντιμετωπιστούν από την κλασική ιατρική, όπως αλλεργίες, άσθμα, σπαστικές βρογχίτιδες, λαρυγγίτιδες, δερματικές παθήσεις όπως ψωρίαση, έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, μυρμηγκιές κτλ. Tώρα το καλοκαίρι, οι γονείς απευθύνονται συχνά στους ομοιοπαθητικούς για εξωτερικές ωτίτιδες, μύκητες, γαστρεντερίτιδες, διάρροια, δερματικά προβλήματα κτλ. Aκόμη, η ομοιοπαθητική είναι αποτελεσματική σε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού, στην υπερκινητικότητα και σε προβλήματα συγκέντρωσης.

Πώς να επιλέξετε γιατρό

Eίναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο ομοιοπαθητικό για το παιδί σας, ώστε να είστε σίγουροι για την επιτυχία της θεραπείας, καθώς η διάγνωση είναι μια διαδικασία που απαιτεί γνώσεις και εμπειρία. O ομοιοπαθητικός θα πρέπει να είναι γιατρός και κατά προτίμηση παιδίατρος, ώστε αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, να μπορείτε να απευθυνθείτε σε εκείνον.

Tι συμβαίνει στο ιατρείο

O ομοιοπαθητικός παιδίατρος θα πάρει το λεπτομερές ιστορικό του παιδιού και θα το εξετάσει. Πρέπει να είστε πολύ συγκεκριμένοι όταν αναφέρετε τη συμπτωματολογία που αντιμετωπίζει το παιδί, επειδή ο ομοιοπαθητικός, για να χορηγήσει στο παιδί τα κατάλληλα φάρμακα, πρέπει να γνωρίζει με λεπτομέρειες τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει και το ιστορικό του. Aν η συμπτωματολογία που θα αναφέρετε στον παιδίατρο δεν είναι επαρκής, τότε ο παιδίατρος, καθώς δεν θα είναι σίγουρος για το κατάλληλο ομοιοπαθητικό σκεύασμα, θα αναγκαστεί να δώσει στο παιδί φάρμακα κλασικής ιατρικής. Aκόμη, ο παιδίατρος λαμβάνει πληροφορίες για την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του παιδιού. H ομοιοπαθητική αποτελεί μια ολιστική θεραπεία και τα στοιχεία του χαρακτήρα του παιδιού αποτελούν πολύτιμη γνώση για να γίνει ολοκληρωμένη διάγνωση που θα οδηγήσει σε θεραπεία.

Eρωτήσεις στον ομοιοπαθητικό παιδίατρο

Mπορούν όλα τα παιδιά να κάνουν ομοιοπαθητική;

Ναι, και επιπλέον δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά την ηλικία. Aπό τις πρώτες κιόλας μέρες που ένα μωρό θα έρθει στον κόσμο, μπορεί να κάνει ομοιοπαθητική. Oι γονείς του μπορούν να απευθυνθούν σε έναν ομοιοπαθητικό παιδίατρο, ο οποίος θα το παρακολουθεί και θα του κάνει όλα τα εμβόλια κανονικά. Aν το παιδί σας κάνει ομοιοπαθητική, δεν θα πρέπει να πίνει προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη ή Coca-Cola.

Eίναι ασφαλής η μέθοδος;

Όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι αραιωμένα και περιέχουν φυσικά συστατικά. Aκόμη και αν το παιδί πάρει ολόκληρο το μπουκαλάκι με τα φάρμακα, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα άλλο από μια απλή διάρροια. Eντούτοις, καλό είναι, όπως όλα τα φάρμακα, να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.

Aν παίρνει άλλα φάρμακα, μπορεί να παίρνει και ομοιοπαθητικά;

Tις περισσότερες φορές τα φάρμακα της κλασικής ιατρικής συνδυάζονται χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ή αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Tα αντιβιοτικά και η κορτιζόνη, ωστόσο, αποφεύγεται να δίνονται παράλληλα με ομοιοπαθητικά, καθώς αποδυναμώνεται η δράση των τελευταίων.

Εμείς φέτος πήραμε 4 φορές αντιβίωση εκ των οποίων οι 3 ήταν λάθος αγωγή και τζάμπα την έπαιρνε!

Μεγάλη υπόθεση ο καλός παιδίατρος.....

απότι βλέπω ταλαιπωρηθήκατε κι εσείς πολύ!

ναι αλλά χαιρομαι που φέτος δεν πηρε τιποτα και πως οι προβλέψεις της ήταν αληθινές....να πω την αλήθεια δεν την πίστεψα πέρυσι....και έλεγα μέσα μου...αφου πηρε την ευασθησία θα πρεπει να ζησω με αυτο...αλλά τελικά η γυναικα έχει δικιο.....φέτος ειμαστε καλά....

για τον στρεπτοκοκο σου έδωσε την κλαριπεν?

1129643tvsq1yiqpw.gif

Διαφημίσεις

ναι αλλά χαιρομαι που φέτος δεν πηρε τιποτα και πως οι προβλέψεις της ήταν αληθινές....να πω την αλήθεια δεν την πίστεψα πέρυσι....και έλεγα μέσα μου...αφου πηρε την ευασθησία θα πρεπει να ζησω με αυτο...αλλά τελικά η γυναικα έχει δικιο.....φέτος ειμαστε καλά....

για τον στρεπτοκοκο σου έδωσε την κλαριπεν?

Όχι, κλεριπεν είχε πάρει πριν 1 μήνα και δεν πιάνει.

Κλαρισίντ που είναι δυνατή και ενέσιμη αντιβιωση παράλληλα για να μπορέσει να γίνει εκρίζωση του μικροβίου και να μην υποτροπιάζει...

Κι εγώ το ίδιο με σένα αναρωτιέμαι, θα περάσει ή θα αποκτήσει ευαισθησία;

AtKRp3.png

οκ εμεις κραρισιντ δεν πηραμε αρα δεν ειχαμε τετοιο θεμα.....απλά σκεφτηκα μηπως το περασε και η δικιά μου και δεν μου το ειπε για να μην τρελλαθω.....

θα περάσει......αφου αντιμετωπίζεται και πήρατε και την κατάλληλη αντιβίωση τοτε θα ειναι οκ...απλά μολις συνελθει αν έχεις δυνατοτητα μην τον στειλεις σχολείο.....γιατι θα ξανακολλήσει....και θα ξανακάνει παλι βηχα απλά δεν θα ειναι τοσο βαριά....

1129643tvsq1yiqpw.gif

.να πω την αλήθεια δεν την πίστεψα πέρυσι....και έλεγα μέσα μου...αφου πηρε την ευασθησία θα πρεπει να ζησω με αυτο...

Ετσι ακριβώς αισθάνομαι και εγώ ...αυτό το θα "μεγαλώσει και θα στρώσει" το ακούω κάπως ...πειράζε απλά να ΜΗΝ ειμασταν 2,5 μήνες με βήχα!!!!!!

2GxD.jpg2GxDp2.png

.να πω την αλήθεια δεν την πίστεψα πέρυσι....και έλεγα μέσα μου...αφου πηρε την ευασθησία θα πρεπει να ζησω με αυτο...

Ετσι ακριβώς αισθάνομαι και εγώ ...αυτό το θα "μεγαλώσει και θα στρώσει" το ακούω κάπως ...πειράζε απλά να ΜΗΝ ειμασταν 2,5 μήνες με βήχα!!!!!!

Όλα έχουν την εξήγησή τους!! ;)

η ομοιοπαθητική είναι αέρας κοπανιστός....

τίποτα δεν το αλλάζει αυτό.....

ξέρεις τι είναι δυναμοποιήση; παίρνω μια δραστική ουσία, την ανακατεύω με νερό, την αραιώνω δηλαδή και την ανακατεύω, όσο ποιο πολύ την αραιώνω τόσο ποιο δραστική είναι (σύμφωνα με την ομοιπαθητική πάντα)...:roll:

επείσης ξέρεις τι σημαίνει ο όρος ομοιοπαθητική; θεραπεία με όμοια....

δηλαδή παίρνεις μια ουσία (συνήθως φυτική αλλά όχι πάντα) που στον υγειή προκαλεί βήχα... την αραιώνεις πολλές φορές και τη δίνεις στο παιδί του βηχει....:roll:

τι από τα παραπάνω σας φαίνεται λογικό;

οι ομοιοπαθητικοί τρώνε τα λεφτά του κόσμου....

Διαφημίσεις

Διαβάζω πολλές μανούλες με τα ίδια προβλήματα :-(:-(:-(:-(

Εμένα και τα δυο βήχουν από την αρχή του χειμώνα :-(:-(:-(:-(

Ο μεγάλος πηγε παιδικο φετος και τα ξερετε μην τα πολυλογώ. 3 ωτιτιδες ακομα εχει υγρο στο αφτί, μίξες συνέχεια και βήχα. Εμενα η παιδιατρος μου είπε οτι ο βήχας ειναι απο την μύξα που οταν ξαπλώνουμε κατεβαίνει και τον ενοχλεί οπότε βήχει. Τωρα για την ψυξα η οποία δεν λεει να φυγει αυτο το διάστημα δινω μόνο zirtek. Θα δείξει μεχρι πότε. Πνευμόνια λεει είναι καθαρά. Αφηστε που εδω και 1,5 μηνα ουτε απιδικό πάει :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Η μικρή μου ξεκινησε με βροχιολιτιδα 2 μηνων :mad::-x:-x:-x (κολλησε απο τον μεγαλο) και αφου με τα εισπνεόμενα δεν της παιρνουσε πηγαμε σε παιδοπνευμονολόγο, η οποία μας εδωσε claricid και ησυχασαμε για λίγο :wink:

Από τοτε εκανε αλλα 2 επεισοδια ασθματος και στην τελευταία επισκεψη στην πνευμονολόγο μας είπε οτι απο του χρόνου θα πάρουμε singulair και να προσεξουμε φετος αυτους τους 2 μηνες που ειναι σε εξαρση.

Πάντως παρατηρησα οτι οταν βρεχει και ανεβαινει η υγρασία ο βηχας χειροτερευει (και σε εμενα που βηχω εδω και μηνες :-(). Εδω που μενω εχουμε μπολικη υγρασια αλλα τι να κανουμε!

Για ομοιοπαθητική σκεφτηκα και εγω αλλα ακουω πολλά και δεν ξέρω!

4Xjop3.png

soevan, αναφέρομαι σε σένα γιατί ανοίξαμε μια κουβεντούλα για την ομοιοπαθητική και παρανόησες κάποια πράγματα.:wink:

Οι κάψουλες που έχω στο ντουλάπι μου δώθηκαν από ομοιοπαθητικό, αυτή ντε με τα 100 ευρώπουλα την επίσκεψη.

Οι κάψουλες αυτές είναι φτιαγμένες από πύον παρμένο από ιστούς πασχόντων από φυματίωση. Tuberculinum λέγονται...

Είναι η ειρωνία αυτή της ζωής γιατί πήγα στην ομοιοπαθητικό με μισή καρδιά. Αυτοί που πάνε και πιστεύουν στην ομοιοπαθητική με όλη τους την καρδιά, φεύγουν από το ιατρείο με καμιά κάψουλα από αποξηραμένο ιάκυνθο ή ανοιξιάτικα γαρύφαλα. :mrgreen: Εμείς οι σκεπτικιστές, φεύγουμε με το πύον του φυματικού.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Έψαξα στο internet για το πόσο ασφαλές είναι να δώσω αυτό στο μωρό μου. Λέει έχει τόσο μικρή ποσότητα μέσα που μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένα μόριο της ουσίας στο φάρμακο, οπότε γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να του κάνουν κακό. Και σκέφτομαι εγώ αφού είναι τόσο μικρή η ποσότητα της ουσίας που δεν μπορεί να του κάνει κακό, τότε πώς είναι αρκετή για να του κάνει καλό;:confused: Βλέπεις, αν ήταν από αποξηραμένα τριαντάφυλλα, δεν θα είχα μπει σ' αυτή τη διαδικασία της σκέψης.

Κατά τα άλλα να σου πω ότι για τις περιπτώσεις της Ξανθάκου που παρέθεσες είχα και άλλες ενστάσεις που ανέφερα πέραν από το θεματάκι της συμπεριφοράς. Και είχαν να κάνουν με την επικινδυνότητα της κατάστασης, τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του παιδιού σε συνδυασμό με το ότι επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη, οπότε θα χρειάζονταν χρόνος για την ανάλυση του χαρακτήρα του παιδιού και τη δοκιμή φαρμάκων. Ρίσκο που δεν παίρνει κανένας γιατρός ούτε ομοιοπαθητικός σε τέτοιες καταστάσεις.

Ωστόσο να επιμείνω στο θέμα της συμπεριφοράς και να πω ότι το μεσαίο μου παιδάκι έχει ένα θέμα με τη ζήλια, ίδιο και απαράλαχτο με το κοριτσάκι της 1ης περίπτωσης. Ωστόσο αυτό είναι υγιές σαν ταύρος. (το άλλο έχει το πρόβλημα με το αναπνευστικό)

Την ζήλια του δεν τη θεωρώ προβληματική συμπεριφορά. Είναι ανεπιθύμητη αλλά απόλυτα κατανοητή και θεμιτή δεδομένων των συνθηκών. Ένα παιδί διεκδικεί τη μαμά του κάτω από αντίξοες συνθήκες. Προσπαθώ να μπω στη θέση του και να το βοηθήσω με διάφορους τρόπους που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά μου απέναντί του. Το να πιστέψω ότι θα καταπολεμήσω την απόλυτα κατανοητή ζήλια του, δίνοντάς του ένα μαγικό χαπάκι :roll: δεν το θεωρώ εναλλακτικό ούτε ολιστικό τρόπο προσέγγισης. Τον θεωρώ τόοοοσο κλασικό (με την κακή έννοια του όρου). Αυτό, το ότι θα πρέπει να φεύγουμε από μια επίσκεψη σε ένα ιατρείο πάντα κρατώντας τη συνταγή για ένα φάρμακο... ένα μαγικό χαπάκι... που θεραπεύει τα πάντα, ακόμα και τη ζήλια.

Αυτό εμένα προσωπικά δεν με ικανοποίησε ως "εναλλακτική" ή "ολιστική" προσέγγιση. :-(

.....δε νομίζω τάκη....

Μπορεί να έχεις και δίκιο.

λάβε υπόψη σου όμως ότι με τον αέρα τον κοπανιστό πολλοί άνθρωποι έχουν βρεις την υγεία τους όταν η γενική ιατρική δεν τους έκανε τίποτε.

Δεν έχω κάνει ομοιοπαθητική και δεν ξέρω....................ξέρω όμως άτομα που ακολουθώντας την μέθοδο της ομοιπαθητικής, έχουν απαλλαχθεί από προβλήματα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Μπορεί να έχεις και δίκιο.

λάβε υπόψη σου όμως ότι με τον αέρα τον κοπανιστό πολλοί άνθρωποι έχουν βρεις την υγεία τους όταν η γενική ιατρική δεν τους έκανε τίποτε.

ίσως, πιθανότατα λόγω ανθιποβολής βέβαια...

αλλά δεν μπορούμε να ποστάρουμε την ομοιοθεραπευτική ώς θεραπευτική προσέγγιση αντίστοιχη της κλασσικής ιατρικής...

και έχει και διάφορους νόμους εξίσου αεριτζίδικους: πχ μόνο ένα ομοιοθεραπευτικό φάρμακο τη φορά...

τι λογική είναι αυτή;

δηλαδη αν έχω βήχα και πονοκέφαλο γιατί να μην πάρω ένα αντιβηχικό και και ένα αναλγητικό; γιατί ο ομοιοθεραπευτικός να μου δώσει το φοβερό ''ελιξίριο'' που θα τα γιάνει όλα;

ο οποιοσδήποτε νοήμον άνθρωπος καταλαβαίνει ότι οι αρχές τους χολαίνουν...

Από το λίγο που έχω διαβάσει και συζητήσει, η ομοιοπαθητική δεν υποστηρίζει ότι αντικαθιστά την κλασσική ιατρική. Ίσα ίσα που συνεργάζεται μαζί της.

Και οι ομοιπαθητικοί γιατροί ( οι σοβαροί έτσι?) είναι και κανονικοί γιατροί με πτυχίο, συνήθως παθολόγοι?

Και δεν γιατρεύει εκείνη την ώρα. Ξεκινάς από πριν να ακολουθείς κάποιες οδηγίες για μην αρρωστήσεις "ας πούμε" μελλοντικά.

Επίσης δεν πιστεύω ότι μια ίωση σε μικρό παιδί θεραπεύεται με αυθυποβολή. οκ ο μεγάλος ίσως να αυθυποβάλεται, το μικρό παιδί πως το κάνει αυτό?

Αυτές είναι προσωπικές μου εκτιμήσεις χωρίς ποτέ να έχω ασχοληθεί με την ομοιοπαθητική.

Αλλά είμαστε τελείως off topic.

Ας πάμε σε κα'να σχετικό θέμα να τα πούμε.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

ξέρεις τι είναι δυναμοποιήση; παίρνω μια δραστική ουσία, την ανακατεύω με νερό, την αραιώνω δηλαδή και την ανακατεύω, όσο ποιο πολύ την αραιώνω τόσο ποιο δραστική είναι (σύμφωνα με την ομοιπαθητική πάντα)...:roll:

δηλαδή παίρνεις μια ουσία (συνήθως φυτική αλλά όχι πάντα) που στον υγειή προκαλεί βήχα... την αραιώνεις πολλές φορές και τη δίνεις στο παιδί του βηχει....:roll:

Δεν τα λες καλά τα πράγματα...

Ετσι όπως τα παρουσιάζεις ακούγονται......"κάπως"!!

Σου παραθέτω τι λένε επιστήμονες για την ομοιοπαθητική

που κάτι παραπάνω ξέρουν απο εσένα

που την ισοπεδώνεις τόσο!

http://omoiopathitiki-pallinis.gr/omoio.php?home_id=22

http://www.iathiein.gr/content.php?subaction=showfull&id=1148491478&archive=&start_from=&ucat=27&page_num=7

Επειτα το "λογικό" που βρίσκω εγώ στην υπόθεση είναι οτι

αυτές τις λίγες φορές που πήρε το παιδί μου ομοιοπαθητικό φάρμακο....

έγινε καλά!!!! :D

Ποια "λογική" λοιπόν να ακολουθήσω???......

Μάλλον οι κλασσικοί γιατροί

ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!!

Αστο κοπελιά!!!....

Έθιξες ΜΕΓΑΛΟ θέμα τώρα!!!!!!!!!

Κι έπειτα να ξέρεις οτι πολλοί ομοιοπαθητικοί

σου δίνουν το φάρμακο μέσω τηλεφώνου.

Ετσι κάνουμε εμείς με τη δικιά μου ομοιοπαθητικό :wink:

Οι κάψουλες που έχω στο ντουλάπι μου δώθηκαν από ομοιοπαθητικό, αυτή ντε με τα 100 ευρώπουλα την επίσκεψη.

Οι κάψουλες αυτές είναι φτιαγμένες από πύον παρμένο από ιστούς πασχόντων από φυματίωση. Tuberculinum λέγονται...

Εχεις δίκιο...δεν τα είχα ξανακούσει!

Να τα

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=tuberculinum

(έχει τόόοοοσα πολλά φάρμακα η ομοιοπαθητική... που να τα ξέρεις όλα!)

Έψαξα στο internet για το πόσο ασφαλές είναι να δώσω αυτό στο μωρό μου. Λέει έχει τόσο μικρή ποσότητα μέσα που μπορεί να μην υπάρχει ούτε ένα μόριο της ουσίας στο φάρμακο, οπότε γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να του κάνουν κακό. Και σκέφτομαι εγώ αφού είναι τόσο μικρή η ποσότητα της ουσίας που δεν μπορεί να του κάνει κακό, τότε πώς είναι αρκετή για να του κάνει καλό;:confused: Βλέπεις, αν ήταν από αποξηραμένα τριαντάφυλλα, δεν θα είχα μπει σ' αυτή τη διαδικασία της σκέψης.

Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί άλλης νοοτροπίας φάρμακα.

Δεν έχει καμία σχέση με την έννοια των ml της κλασσικής ιατρικής!!!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ!!!

Πιο πάνω έχω παράθέσει κάποια λινκς με το τρόπο δράσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Κατά τα άλλα να σου πω ότι για τις περιπτώσεις της Ξανθάκου που παρέθεσες είχα και άλλες ενστάσεις που ανέφερα πέραν από το θεματάκι της συμπεριφοράς. Και είχαν να κάνουν με την επικινδυνότητα της κατάστασης, τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του παιδιού σε συνδυασμό με το ότι επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη οπότε θα χρειάζονταν χρόνος για την ανάλυση του χαρακτήρα του παιδιού και τη δοκιμή φαρμάκων. Ρίσκο που δεν παίρνει κανένας γιατρός ούτε ομοιοπαθητικός σε τέτοιες καταστάσεις.

Στην αρχή ήμουν κι εγώ επιφυλακτική με αυτό.

Οταν όμως το έψαξα, έμαθα οτι και οι ομοιοπαθητικοί

μπορεί να καταφύγουν σε χρήση αντιβιοτικών.

Kαι αυτό όχι γιατί θα έχουν "καλύτερα" αποτελέσματα...

όχι-όχι

αλλά γιατί μπορεί μια περίπτωση να είναι τόσο προχωρημένη

που δεν θα έχουν χρόνο για κάποια ενδεχόμενη καθυστέρηση

στην περίπτωση που δεν "πετύχουν" να βρούν με την πρώτη

το κατάλληλο ομοιοπαθητικό που ταιριάζει στον ασθενή.

Κανένας γιατρός δεν θέλει να ρισκάρει.

Ωστόσο να επιμείνω στο θέμα της συμπεριφοράς και να πω ότι το μεσαίο μου παιδάκι έχει ένα θέμα με τη ζήλια, ίδιο και απαράλαχτο με το κοριτσάκι της 1ης περίπτωσης. Ωστόσο αυτό είναι υγιές σαν ταύρος. (το άλλο έχει το πρόβλημα με το αναπνευστικό)

Την ζήλια του δεν τη θεωρώ προβληματική συμπεριφορά. Είναι ανεπιθύμητη αλλά απόλυτα κατανοητή και θεμιτή δεδομένων των συνθηκών. Ένα παιδί διεκδικεί τη μαμά του κάτω από αντίξοες συνθήκες. Προσπαθώ να μπω στη θέση του και να το βοηθήσω με διάφορους τρόπους που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά μου απέναντί του. Το να πιστέψω ότι θα καταπολεμήσω την απόλυτα κατανοητή ζήλια του, δίνοντάς του ένα μαγικό χαπάκι :roll: δεν το θεωρώ εναλλακτικό ούτε ολιστικό τρόπο προσέγγισης. Τον θεωρώ τόοοοσο κλασικό (με την κακή έννοια του όρου)

Διάβασε αυτό (σου απαντάει)

http://sites.google.com/site/omoiopathetiketherapeia/Home/omoiopathetike/omoiopathetike-kai-systemike

ίσως, πιθανότατα λόγω ανθιποβολής βέβαια...

Αυτό είναι ό,τι πιο ΑΒΑΣΙΜΟ έχει υποθεί!!!!

Δηλαδή η κόρη μου που είναι 3,5 χρονών

όταν παίρνει το ομοιοπαθητικό............

ΑΝΘΥΠΟΒΑΛΕΤΑΙ???????????? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

αλλά δεν μπορούμε να ποστάρουμε την ομοιοθεραπευτική ώς θεραπευτική προσέγγιση αντίστοιχη της κλασσικής ιατρικής...

Φυσικά και όχι

γιατί η κοινή ιατρική χτυπάει τα συμπτώματα

και όχι την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού!! :mrgreen:

και έχει και διάφορους νόμους εξίσου αεριτζίδικους: πχ μόνο ένα ομοιοθεραπευτικό φάρμακο τη φορά...

τι λογική είναι αυτή;

δηλαδη αν έχω βήχα και πονοκέφαλο γιατί να μην πάρω ένα αντιβηχικό και και ένα αναλγητικό;

Καταρχάς εαν δεν το ξέρεις να σε ενημερώσω:

Η κυκλοφορία των "αντιβηχικών" έχει απαγορευτεί!

Γιατί η δουλειά του ήταν να δίνει "εντολή" στον εγκέφαλο: "Mην βήχεις"

Χωρίς να θεραπεύει τίποτα!!!!

Πράγματι εαν πας σε κάποιο φαρμακείο...."αντιβηχικά" δεν θα βρεις!!

Υπάρχουν μόνο "βρογχοδιασταλτικά" και "αντισταμινικά"

που δίνουν στις περιπτώσεις του βήχα

που δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να σε ανακουφίζουν απο τα συμπτώματα.

Aυτα μας τα είπε ο κλασσικός/συμβατικός μας γιατρός.

Έπειτα, "αναλγητικά" σου επιτρέπουν να πάρεις ! (Depon, Panadol κλπ)

γιατί ο ομοιοθεραπευτικός να μου δώσει το φοβερό ''ελιξίριο'' που θα τα γιάνει όλα;

Γιατί ενισχύει την άμυνα του οργανισμού!! :mrgreen:

Δεν θέλω να πείσω κανέναν που είναι αποφασισμένος.

Απευθύνομαι σε αυτούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν.....

Και λέω το απλό (και καθόλου off topic):

τον "έντονο βήχα" της κόρης μου τον αντιμετωπίζω απο την ρίζα ......ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ!!

Εαν θέλετε να συνεχίσουμε την συζήτηση

γενικώς για τα ομοιοπαθητικά

πολύ ευχαρίστως...... στο αντίστοιχο τόπικ με τα ομοιοπαθητικά

που εκεί θα βρείτε πολλά ΕΜΠΕΙΡΑ άτομα

με περισσότερο καιρό στην ομοιοπαθητική απο εμένα

και τα οποία είναι σούπερ ικανοποιημένα!

Από το λίγο που έχω διαβάσει και συζητήσει, η ομοιοπαθητική δεν υποστηρίζει ότι αντικαθιστά την κλασσική ιατρική. Ίσα ίσα που συνεργάζεται μαζί της.

Και οι ομοιπαθητικοί γιατροί ( οι σοβαροί έτσι?) είναι και κανονικοί γιατροί με πτυχίο, συνήθως παθολόγοι?

Και δεν γιατρεύει εκείνη την ώρα. Ξεκινάς από πριν να ακολουθείς κάποιες οδηγίες για μην αρρωστήσεις "ας πούμε" μελλοντικά.

Επίσης δεν πιστεύω ότι μια ίωση σε μικρό παιδί θεραπεύεται με αυθυποβολή. οκ ο μεγάλος ίσως να αυθυποβάλεται, το μικρό παιδί πως το κάνει αυτό?

Αυτές είναι προσωπικές μου εκτιμήσεις χωρίς ποτέ να έχω ασχοληθεί με την ομοιοπαθητική.

Παρόλο που όπως λες "δεν έχεις ασχοληθείς" ....τα λες πολύ σωστά!!

Ο Αινστάιν είχε πει:

"Eίναι ευκολότερο να διασπαστεί ένα άτομο απο το να αλλάξει πεποίθηση"

http://www.therapeia.gr/apopsi/5.shtml

(αυτό το λινκ το παρέθεσε μια κοπελιά

σε ένα άλλο τόπικ που κάνει καιρό ομοιοπαθητική)

«Είναι ευκολότερο να διασπασθεί ένα άτομο από το να αλλάξει μια πεποίθηση» έλεγε ο Αϊνστάιν.

Πράγματι, όλοι οι άνθρωποι έχουν την τάση να αντιστέκονται στις αλλαγές και στις καινοτομίες καταναλώνοντας για αυτό ένα μέρος από την ενέργειά τους. Αυτό είναι γνωστό από παλιά. Ισχύει για όλους και ακόμη περισσότερο για τους επιστήμονες, που δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποδεχθούν τις νέες θεωρίες, επειδή αυτές θα αντιπροσωπεύουν πάντα απώλεια ισχύος, χρήματος και γοήτρου για εκείνους που αποτελούν το επιστημονικό κατεστημένο.

000203D2.gif

Kαλημέρα!!

Ήθελα να σας ενημερώσω οτι απόψε ήταν η 2η νύχτα

μετά το ομοιοπαθητικό φάρμακο

που κοιμηθήκαμε τέλεια!!!!!!!!!!!!

Η ομοιοπαθητικός έκρινε οτι αυτές οι "κρίσεις βήχα" ήταν τα μεθεόρτια της πρόσφατης ίωσης που πέρασε η μικρή.

Φυσικά θέλω να δω και μελλοντικά πως θα πάει...

γιατί μπορεί να την ξαναπιάσει σε 1-2 εβδομάδες!

(με βάση παλιές μας εμπειρίες.....προ-ομοιοπαθητικής!! :roll:)

Πάντως προς στιγμήν ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ!!!!

ΥΓ: φίλη maradnik εντελώς πληροφοριακά ήθελα να σου πω οτι

το ομοιοπαθητικά φάρμακα που μας έδωσε η γιατρός ήταν αυτά:

aconitum napellus

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=aconitum

και spongia

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=spongia

Φυσικά αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί σε εμάς

σε αυτή τη φάση, αυτά ταίριαξαν.

Μην νομίσεις πάντως οτι επειδή έτυχε μια φορά να σας δώσει το.... "πύον"

οτι πάντα αυτό θα χρησιμοποιείτε.

Καθε φορά θα είναι και διαφορετική και θα αλλάζουν τα φάρμακα.

Σε εμάς πάντως η δύναμη του σφουγγαριού ....

.....απέδειξε για μια ακόμη φορά

οτι δεν είναι "αέρας κοπανιστός"!! :mrgreen:

Ήθελα να σας ευχηθώ, ό,τι καλύτερο και για τα δικά σας παιδάκια!! :wink:

Καλή σας μέρα!!

οκ εμεις κραρισιντ δεν πηραμε αρα δεν ειχαμε τετοιο θεμα.....απλά σκεφτηκα μηπως το περασε και η δικιά μου και δεν μου το ειπε για να μην τρελλαθω.....

θα περάσει......αφου αντιμετωπίζεται και πήρατε και την κατάλληλη αντιβίωση τοτε θα ειναι οκ...απλά μολις συνελθει αν έχεις δυνατοτητα μην τον στειλεις σχολείο.....γιατι θα ξανακολλήσει....και θα ξανακάνει παλι βηχα απλά δεν θα ειναι τοσο βαριά....

Εμείς έπρεπε από την αρχή να το έχουμε πάρει. Ήταν αστοχία όλα τα υπόλοιπα...

Σχολείο δεν πάει εδώ κι ένα μήνα και δεν θα πάει ούτε την άλλη βδομάδα!

Νομίζω πως ο τρόπος σου είναι απαράδεκτος και προσβάλει όσους πιστεύουν και ακολουθούν την ομοιοπαθητικά και επηρρεαζει τις κοπέλες που θέλουν να την δοκιμάσουν.

Να σου πω πως ο άντρας μου σκεφτόταν ακριβώς όπως κι εσύ.Υπέφερε από τρομερούς πονοκεφάλους, έπαιρνε ατελείωτα φάρμακα και όταν πλέον αγανάκτησε απόφάσισε να δοκιμάσει την ομοιοπαθητική. Βρήκε την υγιά του κυριολεκτικά και τώρα μιλάει με τα καλύτερα για την ομ/κή.

Ο γιατρός που πηγαίνει είναι παθολόγος και όχι κανένας απατεώνας.

Τέλος πάντων..

Ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι απολυτα σεβαστή αρκεί να εκφράζεται και με τον σωστό τρόπο χωρίς να θίγει κάποιον!

Μάλλον οι κλασσικοί γιατροί

ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!!

Συμφωνώ, αλλά μην θεοποιείς τους ομ/κούς. Κι αυτοί μια χαρά τα αρπάζουν!

Κι έπειτα να ξέρεις οτι πολλοί ομοιοπαθητικοί

σου δίνουν το φάρμακο μέσω τηλεφώνου.

Ετσι κάνουμε εμείς με τη δικιά μου ομοιοπαθητικό :wink:

Με τη δικιά μας αυτό δεν συνέβη ποτέ.Ήθελε με το παραμικρό να την βλέπει στο ιατρείο και φυσικά να παίρνει επίσκεψη!

Καταρχάς εαν δεν το ξέρεις να σε ενημερώσω:

Η κυκλοφορία των "αντιβηχικών" έχει απαγορευτεί!

Γιατί η δουλειά του ήταν να δίνει "εντολή" στον εγκέφαλο: "Mην βήχεις"

Χωρίς να θεραπεύει τίποτα!!!!

Πράγματι εαν πας σε κάποιο φαρμακείο...."αντιβηχικά" δεν θα βρεις!!

Υπάρχουν μόνο "βρογχοδιασταλτικά" και "αντισταμινικά"

που δίνουν στις περιπτώσεις του βήχα

που δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να σε ανακουφίζουν απο τα συμπτώματα.

Κάτι τέτοιο σαφώς και δεν ισχύει. Όλα τα σιρόπια κυκλοφορούν κανονικότατα, απλώς είναι φθηνά και οι γιατροί προτιμούν να γράφουν τα ακριβά φάρμακα για ευνόητους λόγουςΚάτι τέτοιο σαφώς και δεν ισχύει. Όλα τα σιρόπια κυκλοφορούν κανονικότατα, απλώς είναι φθηνά και οι γιατροί προτιμούν να γράφουν τα ακριβά φάρμακα για ευνόητους λόγους

AtKRp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...