Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λοξυγγας!!!!

Recommended Posts

σας το ειπε καποιος γιατρος;ειναι σιγουρο;παραξενο μου φαινεται!

εγώ το περιέγραψα στο γιατρό μου ως εξής: σε συγκεκριμένο σημείο της κοιλιάς μου νιώθω ένα ρυθμικό χτύπο. Λόξυγγας, μου απαντάει.

Ξέρω ότι όταν είμαστε έγκυες (ειδικά στο πρώτο) φοβόμαστε για ό,τι περίεργο συνειδητοποιήσουμε, αλλά μην ανησυχεις.. αυτό είναι...

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 154
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν ανησυχησα,απλα εχει πλακα αν ειναι αυτο!η αληθεια ειναι οτι οταν συμβαινει με ενοχλει λιγακι γιατι μου θυμιζει το βασανιστηριο με την σταγονα!αυτο το ρυθμικο πραγμα ειναι λιγο περιεργο!

• 1 χρόνο μετά...

καλησπερα κοριτσια...μηπως ξερετε αν το μωρακι εχει λοξυγγα απο τον 6ο μηνα;εχω διαβασει οτι στο τελευταιο τριμηνο της εγκυμοσυνης μπορει να συμβει αλλα εγω εχω την εντυπωση οτι πολυ συχνα το μπεμπακι μου εχει.η κοιλια μου τιναζεται ανα τακτα χρονικα διαστηματα (δευτερολεπτων λεμε τωρα) και αργει να ηρεμησει.λοξυγγας ειναι η να ανησυχησω μηπως συμβαινει κατι αλλο;;;;

wCzlp2.png

Και εγώ είχα κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και μάλιστα για πολύ ώρα. Να φανταστείς ότι όταν γεννήθηκε η μικρή μου είχε λοξυγγα πολύ συχνα.

Διαφημίσεις

Λόξυγγας είναι! και εμένα με είχε ταράξει έως το τέλος της εγκυμοσύνης!και όταν γεννήθηκε έκανε ακριβώς το ίδιο!

Πάντως είναι τέλειο συναίσθημα βρε κορίτσια!

ναι γελιο εχει αν ηρεμησεις και μπορεις να το απολαυσεις-γιατι στην αρχη ειχα ψιλοτρομαξει.διαβασα παραπανω οτι λοξυγγα καταλαβαινουμε μετα την 28η εβδομαδα ενω εγω απο την 22η περιπου εχω παρατηρησει κατι τετοιο.γι αυτο πιο πολυ ανησυχησα..

wCzlp2.png

ναι γελιο εχει αν ηρεμησεις και μπορεις να το απολαυσεις-γιατι στην αρχη ειχα ψιλοτρομαξει.διαβασα παραπανω οτι λοξυγγα καταλαβαινουμε μετα την 28η εβδομαδα ενω εγω απο την 22η περιπου εχω παρατηρησει κατι τετοιο.γι αυτο πιο πολυ ανησυχησα..

και εγώ από τόσο νωρίς το κατάλαβα.... :-D

• 2 εβδομάδες μετά...
Λόξυγγας είναι! και εμένα με είχε ταράξει έως το τέλος της εγκυμοσύνης!και όταν γεννήθηκε έκανε ακριβώς το ίδιο!

Πάντως είναι τέλειο συναίσθημα βρε κορίτσια!

Ακριβώς το ίδιο και μένα ο θησαυρός μου είχε συχνά λόξυγγα πρίν και μετά την γέννα!!!

pcs9p3.pngTYJ2p2.png

Διαφημίσεις

• 5 months later...

εγώ είμαι στην 33η εβδομαδα και προχθές και χθες το απόγευμα καταλαβαίνω κάτι ρυθμικά χτυπηματάκια για 1-2 λεπτά....

είναι λόξυγγας ή κάτι άλλο ? να πάρω τον γιατρό μου ?

• 7 months later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ?ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΑΚΟΥΤΕ-ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΤΟΝ ΛΟΞΥΓΓΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ......????????

ΔΙΑΝΥΩ ΤΗΝ 34η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΥΘΜΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΧΤΥΠΟ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ????

Εμένα ο μικρός μου είχε πολύ συχνά!! Νιώθεις όπως λες ρυθμικά χτυπηματάκια και καταλαβαίνεις ότι δεν είναι από κινήσεις του μωρού. Δηλαδή δεν είναι τόσο έντονο όσο όταν κινείται. Εγώ συγκεκριμένα το ένιωθα χαμηλά στην κοιλιά, λογικά γιατί ο μικρός ήταν με το κεφάλι προς τα κάτω από τον 6ο! Με το καλό το μωράκι σου!!!

Επεξεργάστηκαν by maria_sp
edit
IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Ακριβώς αυτό...Ρυθμικές κινήσεις, ίδιας έντασης και κάθε κίνηση διαφέρει χρονικά από την άλλη το ίδιο. Εμένα συνήθως έχει 6-7 τέτοιες κινήσεις όταν την πιάνει λόξυγγας. Μάλιστα μια φορά που είχε έτυχε να είμαι στο γιατρό και μου το επιβεβαίωσε και υπερηχογραφικά ότι αυτό είναι ο λόξυγγας. Εμένα και οι δυο μου κόρες είχαν από πολύ νωρίς και πολύ συχνούς.

Διαφημίσεις

ναι ειναι πολυ αστειο αλλα οντως και τα μωρακια απο τη κοιλιτσα μας εχουν λοξυγγα:P

θυμαμαι μαλιστα μια φορα που ειχε ερθει σπιτι μου η spyni και ειμαστε και η δυο περιπου στους τελευταίους μηνες της εγκυμοσυνης και ειχανε και τα δυο λοξυγγα. :lol::lol::lol:

Ναι αυτο ειναι ρυθμικο χτυπημα καλα εγω γελαω πολυ και το καημενο μεσα εχει λοξυγκα ακαρδη μανα που ειμαι:):):) εχει απο τον 6ο μηνα εμενα λοξυγκα το τι σημαινει βεβαια δεν ξερω αλλα τη μερα εχει 2 με 3 φορες μπορει και παραπανω και να μην το καταλαβαινω σε λιγες μερες μπαινω στον 9ο οποτε δεν με ανησυχει...

οντως ειναι λοξυγκας και οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ διασκεδαστικο για τις μαμαδες...!!!το ενιωσα κ εγω στον εκτο μηνα πρωτη φορα ,ελεγα αποκλειεται να με χτυπαει σε τοσο τακτα και ρυθμικα διαστηματα απο μια κλωτσιτσα ,τι εχει τικ???και παρατηρησα οτι το κανει σχεδον ιδιες ωρες καθε μερα.λενε οτι θα το κανει μ αυτους τους ρυθμους και οταν με το καλο ερθει στον κοσμο,για να δουμε!αυτο παντως το παθαινουν γιατι προετοιμαζουν τα πνευμονακια τους για εξω σιγα σιγα :-D.

Ναι όντως είναι λόξυγκας, το αισθανόμουν και εγώ :P. Στην αρχή φοβόμουν σαν πρωτάρα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τί ήταν αυτό το ρυθμικό χτύπημα. Μετά όμως πήρα τις πληροφορίες μου και ησύχασα. Τις τελευταίες μέρες της εγκυμοσύνης το καταλάβαινα πιο έντονα από ποτέ.

Φιλιά..... εύχομαι με το καλό :P!!!!!!

aYVcp2.png

λενε οτι θα το κανει μ αυτους τους ρυθμους και οταν με το καλο ερθει στον κοσμο,για να δουμε!

Εμένα πάντως που είχε συχνά μέσα στην κοιλίτσα έχει και τώρα συνέχεια!! 4-5 φορές την ημέρα τον πιάνει συνήθως μετά το φαγητό και εκνευρίζεται γιατί τον ενοχλεί!!!

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Η πρώτη μου κόρη είχε κάθε μέρα! Η δεύτερη ούτε μία φορά. Ο γιος μέχρι τώρα που μπήκα στον 9ο 2 φορές. Πάντως και εμένα η η μεγάλη και όταν γεννήθηκε συνεχίστηκε για 2 μήνες κάθε μέρα!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

• 1 month later...

Επαναφερω λιγο το θεμα γιατι το εχω πραγματικα απορια !

Εχω καθημερινα χαμηλα στην κοιλια κ αριστερα (κ πολλες φορες τη μερα) εντονο ρυθμικο χτυπημα ! Εντονο ομως !!!

Το θεμα ειναι οτι μαλλον δεν ειναι με το κεφαλι κατω ακομα!

Πως ειναι δυνατον να χτυπαει εκει ???

Υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο εκτος απο λοξυγκας ???

Επισης κραταει αρκετα !!!

Ειμαι Ερωτευμενη με την κορη μου !!!

Σίγουρα είναι λόξυγγας. Επίσης, αν σκεφτείς κι εμάς όταν έχουμε λόξυγγα, δεν 'τινάζεται' το κεφάλι μας αλλά το στέρνο (κ πλάτη). Στο λέω γιατί κι εγώ ένιωθα πολύ το λόξυγγά της πιο ψηλά στην κοιλίτσα δηλαδή εκεί που ήταν το στέρνο της, κι όχι εκεί που ήταν το κεφαλάκι της (δηλαδή πολύ χαμηλά). Το είχα απορία και την παρατήρησα όταν γεννήθηκε. Ο λόξυγγάς της γίνεται πολύ αισθητός στο στέρνο - όπως και σε μας άλλωστε. Μην ανησυχείς καθόλου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...