Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Utrogestan - κανουν καλο ή κακο?

Recommended Posts

Είναι φυσικό οι κοπέλες που κάνουν εξωσωματική να έχουν τόσο διαφορετική άποψη και να βλέπουν διαφορετικά τις διάφορες φαρμακευτικές αγωγές. Όμως όπως και να το κάνεις η λήψη φαρμάκων ή ορμονών απο άτομα χωρίς πρόβληματα ειναι πιθανόν να έχει παρενέργειες ορατές ή μη στο άμεσο ή και μακρινό μέλλον. Εμένα οι ομοιοπαθητικοί μου έχουν την χειρότερη άποψη για τις ορμόνες γενικότερα. Επεμβαίνουμε τόσο πολυ στη φύση που δεν ξερω τι θα βγει στο μέλλον...με φάρμακα, επισκληρίδιους, ορμόνες...δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα πια χωρίς αυτά;; Μας έκαναν οι γιατροί φαρματαποθήκες.... είμαι ίσως λίγο υπερβολική αλλά έτσι τα αντιλαμβάνομαι τα πράγματα.

Διαφημίσεις

Μου τα είχαν συστήσει στον νοσοκομείο στην πρώτη μου εγκυμοσύνη,την 13η εβδομάδα που είχα αιμορραγία,αλλά μόλις τηλεφώνησα στη τότε γυναικολόγο μου για να την ρωτήσω πριν τα πάρω,μου είπε να μη διανοηθώ να τα πάρω και αν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ακόμα αυτά τα ανοητα σκευάσματα.Είναι ότι χειρότερο και ειδικά για τα θηλυκά έμβρυα.

Τι νας σας πω κορίτσια... Πολύ έχω προβληματιστεί... Έπαθα αποκόλληση, αρκετά μεγάλη στην 7η εβδομάδα. Έπαιρνα 3 utrogestan το πρωί, άλλα τόσα το μσημέρι & άλλα τόσα το βράδυ... Τώρα παίρνω 1 πρωί & 1 βράδυ, θα τα συνεχίσω ως την 15η εβδομάδα.

Η αλήθεια είναι πως θορυβήθηκα αρκετά όταν διάβασα τις οδηγίες στο κουτάκι τους, αλλά δε συμφωνείτε πως τελικά ακολουθούμε όλες μας τις οδηγίες του γιατρού?

Εμένα μου είπε να παίρνω 9 τη μέρα & το έκανα, στην Ονειράκι η γιατρός το απαγόρευσε..Τελικά όμως & οι 2 μας κάναμε αυτό που οι γιατροί μας θεώρησαν καλό για μας.

max ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΧΑΠΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙΝΙ ΣΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ!

PS: ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ Η FOTO ΣΟΥ!!! :D

7uEBp2.png M3GSp2.png

τα πήρα κι εγώ και στις δύο εγκυμοσύνες μου το πρώτο τρίμηνο. στην πρώτη λόγω χαμηλής προγεστερόνης (6 την ημέρα) και στη δεύτερη λόγω αποκόλλησης (9 την ημέρα).

για να στα προτείνει ο γιατρός σου σίγουρα κάτι ξέρει παραπάνω. τώρα αν δεν το εμπιστεύεσαι μπορείς να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ Κ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΠΙΝΩ 3 ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΙΜΑΤΩΜΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ

ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ''ΚΑΦΕ'' ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ! ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΩ........

fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

Εγώ παίρνω 6 την ημέρα παρόλο που δεν έχω κανένα πρόβλημα....Το ίδιο έκανα και στον γιο μου. Ο γιατρός μου μου είπε ότι είναι φυσική προγεστερόνη όπως αυτή που συνθέτει ο οργανισμός απλά οι παρενέργειες που αναγράφονται αφορούν και την τεχνητή προγεστερόνη και με συμβούλεψε να μην ασχοληθώ άλλο..

4iqfp2.png?nAtPrUav

Εγω την επερνα μαζι με οιστραδιολη για 2 μηνες αν θυμαμαι καλα γιατι ο οργανισμος μου δεν παρηγαγε και ηταν πιθανον να αποβαλω.Επισης εκανα εξετασεις καθε 10 μερες για να δω αν ανεβηκαν.Οποτε μαλλον καλο κανουνε....

• 3 χρόνια μετά...

Αχ κοριτσια εγω ειμαι στην 7η κ μου τα εδωσε ο γιατρος επειδη εχω πονακια.. Αιμα δεν ειχα καθολου ελπιζω να ξερει τι κανει κ να μην τα παιρνω χωρις λογο.. Δηλαδη οι πονοι προμηνυουν αποκολληση ή κατι παρομοιο;;; Νομιζα ειναι φυσιολογικοι :confused:

Διαφημίσεις

οταν λες πονακια τι εννοεις,αυτα που ειναι σαν της περιοδου περιπου χαμηλα στην κοιλια και δεξια αριστερα στα τοιχωματα?γιατι αυτα ειναι φυσιολογικα και οσο θα προχωρα η εγκυμοσυνη σου θα προστιθενται κι αλλα και καποια θα φευγουν.

Ναι πονοι περιοδου ανα διαστειματα την ημερα κ στον υπνο μου. Χτες ξυπνησα απο τον πονο βεβαια δευτερολεπτα κρατησε αλλα ηταν δυνατος κ σημερα που πηρα τον γιατρο μου ειπε να παιρνω 3 την ημερα την τριτη εχω ραντεβου για να ακουσουμε καρδια κ εχω ενα αγχος αλλα αιμα δεν ειχα απο την αρχη ουτε καφε υγρα. Μηπως να μην τα παρω; :-/

Η αληθεια ειναι πως ο λογος που τον πηρα ηταν για ενα πονο που με επιασε σημερα στο νεφρο κ δεν σταματουσε μ εστειλε κ για γεν.ουρων κ ηταν φυσιολογικες μου ειπε παρε τα χαπια κ ηρεμισε ολα ειναι φυσιολογικα... Τι φυσιολογικο δλδ; Κ γιατι χρειαζομαι ορμονες..;

Εγω Δεκεμβρη 2011 μαθαινω οτι ειμαι εγκυος στην 3η βδομαδα...την ιδια μερα το απογευμα βλεπω κατι καφε...μου λεει ο γιατρος μαλλον απο την εμφυτευση θα ειναι...την αλλη μερα πιο σκουρα καφε...οχι αιμα, αλλα καφε...πηρα λοιπον τα ουτροτζεσταν αποτο στομα στην αρχικη που μου εφερναν τρομερη υπνηλια αλλα τα πηρα...δηλαδη να ρισκαρα να χασω το παιδι μου που με κοπο συνελαβα---λογω χρονιων πολυκυστικων κ ανωμαλου κυκλου???---τα πηρα αρχικα απο το στομα κ μετα κολπικα...περιπου μεχρι το τελος του α τριμηνου...τα καφε κρατησαν κανα 2 βδομαδες περιπου...μονο στη δουλεια πηγαινα...ξεκουραση μου ειχε πει ο γιατρος...κ δουλειες σπιτιου η μαμα μου...κ δεν σηκωνα ΚΑΝΕΝΑ βαρος, ουτε σακουλα απο σουπερμαρκετ...τα ουτροτζεσταν ειναι προγεστερονη κ αν ειναι χαμηλη στην κυηση δεν κανει...πληροφοριες για την προγεστερονη...."Προγεστερόνη, η… χαλαρωτική!

Τα οιστρογόνα μαζί με την προγεστερόνη, που εκκρίνεται αρχικά απ’ τις ωοθήκες και στην αρχή του δευτέρου τριμήνου απ’ τον πλακούντα, αποτελούν ένα μοναδικό δίδυμο. Στόχος τους να αυξηθούν κατά 1.000 φορές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο συνδυασμός των δύο αυτών ορμονών κάνει φιλικό για το έμβρυο το εσωτερικό της μήτρας, το ενδομήτριο, και μέσω του αυξημένου αίματος τού προμηθεύει τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να αναπτυχθεί. Η προγεστερόνη έχει μια χαλαρωτική επίδραση στον οργανισμό. Χαλαρώνει τις φλέβες για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ροή του αίματος και έχει παρόμοιο αποτέλεσμα στους πεπτικούς και ουροποιητικούς σωλήνες. Χαλαρώνει τους μυς και βοηθά τους συνδέσμους και τους τένοντες να μαλακώσουν ώστε να διαταθούν όσο χρειάζεται, διευκολύνει τη μήτρα που μεγαλώνει και προετοιμάζει το γενετικό κανάλι για να τα βγάλει πέρα με τον τοκετό. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο της προγεστερόνης είναι πως χαλαρώνει τη μήτρα και προλαμβάνει τις συσπάσεις μέχρι να φτάσει η ώρα του τοκετού. Απ’ την άλλη πλευρά, η χαλάρωση αυτή είναι υπεύθυνη για τη δυσκοιλιότητα, τα φουσκώματα και τις καούρες που παρουσιάζουν πολλές γυναίκες στην εγκυμοσύνη.

Η παραγωγή της: Μέχρι την 6η – 8η εβδομάδα, το ωχρό σωμάτιο παράγει προγεστερόνη προκειμένου να σταθεροποιηθεί η εγκυμοσύνη. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, η προγεστερόνη παράγεται αποκλειστικά από τον πλακούντα

Τελικά η απόψεις διίστανται σχετικά με το εάν πρέπει η οχι να το παίρνεις . Και εμένα και στις τρεις πρώτες εγκυμοσύνες μου το σύστυναν οι γιατροί τωρα στην αρχή της εγκυμοσύνης μου ο γιατρός που είχα μου είχε πει ότι δεν βοηθάει και μερικές φορές μπορεί να κανει και κακό γιατι ο οργανισμός μπορεί να θέλει να αποβάλει ενα εμβρυο οχι καλο και εσυ να το αποτρεπεις με το να τα παίρνεις . Οταν όμως νοσηλευτηκα στο νόσοκομειο μου έδωσαν utrogestan και συνεχίζω να το παίρνω μέχρι σημερα που ειμαι 18 εβδομάδων λόγω αποκόλλησεων .

:wdZ6p3.png

arhIp3.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά η αδερφή μου έκανε την κόρη της με εξωσωματική και επειδή είχε και αποκόλληση, πήρε αυτά τα χάπια σε μεγάλες ποσότητες και σχεδόν μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης της, δεν θυμάται λεπτομέρειες.

Το κοριτσάκι της είναι τώρα 11 χρονών. Η περίοδος της ήρθε πέρυσι, δλδ. σχετικά νωρίς. Επίσης έχει αρκετή τριχοφυΐα στα επίμαχα σημεία και άρχισε αποτρίχωση φέτος. Για την ηλικία της είναι κανονική σε ύψος, ίσως λίγο πιο κοντή από τις συμμαθήτριές της. Η παιδίατρός της τη βρίσκει καλά και εντός των φυσιολογικών ορίων. Δεν ξέρω αν επηρέασαν αυτή την ανάπτυξή της τα χάπια, πάντως το κοριτσάκι είναι μια χαρά, απλά ίσως οι ορμόνες της να λειτούργησαν λίγο πιο νωρίς.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...