Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Utrogestan - κανουν καλο ή κακο?

Recommended Posts

Η ληψη Utrogestan νομιζω οτι γινεται απο ολες μας λογω μικρων ή μεγαλυτερων αιμορραγιων. Εχει συζητηθει το θεμα ότι αν διαβασεις τις οδηγιες χρησης σε πιανει υστερια με αυτα που γραφουν, για αλλο λογο ομως ανοιξα το τοπικ.

Ο γιατρος μου ειναι του Δημοσιου η ασφαλιση μου ομως ειναι του ΙΚΑ κι ετσι σημερα πηγα σε γιατρο του ΙΚΑ για να γραψει τα φαρμακα μου. Με προβληματισε λοιπον ιδιαιτερα με το θεμα του Utrogestan καθως παιρνω εδω και 2 μηνες 6 χαπακια την ημερα. Μου ειπε λοιπον οτι σε εμενα δεν κανουν κακο ομως μακροπροθεσμα θα κανουν στο μωρο.

Ειδικα επειδη εχω κοριτσακι μου ειπε οτι αν τα συνεχισω με αυτο το ρυθμο στην εφηβεια της θα εχει προβλημα υπερ-τριχοφυιας και διαταραχες στην περιοδο της..........

Δεν πηρα ακομα το γιατρο μου να του τα πω, εσεις εχετε συζητησει κατι με τους δικους σας γιατρους?

Καλα να σωσουμε τα μωρα μας δε θελω ομως να δημιουργησω προβληματα στη μπεμπουλα μου στο μελλλον.........

Περιμενω τα σχολια σας

Χριστινα

Διαφημίσεις

Πιστευω πως ο γιατρος λαμβανει υποψην ολες τις παραμετρους οταν σου δινει ενα φαρμακο και ποσες φορες στο δινει.......

Καταρχας περιπου στο τελος του 1ου τριμηνου το σταματας αρα δεν υπαρχει το μακροπροθεσμα....

Επειδη επαιρνα και εγω το συγκεκριμενο φαρμακο ο γιατρος μου δεν μου ανεφερε τιποτα, και εγω πρωτη φορα το ακουω!!!

Καλυτερα να το συζητησεις με το γιατρο σου....ισως για τη δοσολογια περισσοτερο παρα για το ιδιο το φαρμακο....

pEmXp3.png

Τα επαιρνα κ εγω αλλα μονο για το 1ο τριμηνο

κ μετα τα σταματησα.Μου τα ειχε δωσει λογο

αποκολλησεων που ειχα....αλλα ολα καλα κ ο μικρος

μου γεννηθηκε κ ειναι μια χαρα.Ισως τη δοσολογια

να ρωτησεις.

Κι εγώ τα έπαιρνα στο α' τριμηνο στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, αλλά τελικά, ευτυχώς, δεν φαίνεται να υπήρξαν κάποιες συνέπειες στον μικρό.

Είχα κι εγώ ανησυχίσει από τις προειδοποιήσεις στις οδηγίες και ρώτησα τον γιατρό μου, ο οποίος μου είπε ότι παίζει ρόλο η δοσολογία. Εγώ επαιρνα 2 την ημέρα (πρωι και βράδυ).

Μεχρι την 13 εβδ. τα επαιρνα 6 ημερησιως στην αρχη απο το στομα και στην συνεχεια κολπικα γιατι με ενοχλουσαν στο στομαχι.

Οταν ρωτησα τον γιατρο για τις παρενεργειες απαντησε οτι ο κυνδινος για ατυχη καταληξη της εγκυμοσυνης μου ειναι μεγαλυτερος απο τις παρενεργειες του χαπιου και να συνεχισω να τα παιρνω μεχρι να σταθεροποιηθει η λιγη αιμοραγια που ειχα.Ολα πηγαν καλα .Σου ευχομαι και σενα τα καλυτερα.

.png

.png

Διαφημίσεις

νομίζω ότι το καλό που κάνουν το πρώτο τρίμηνο είναι μεγαλύτερο από το κακό!!! βέβαια αυτό που δεν κατάλαβα στην περίπτωσή σου είναι γιατί συνεχίζεις να τα παίρνεις μετά την 12η βαριά 13η αβδομάδα νομίζω δεν τα χρειάζεσαι πια!

EPLX.jpg.png

.png

Σημερα πηρα τον γιατρο μου και τον ρωτησα και απλα μου ειπε απο 6 την ημερα να τα κανω 4. Θα τα παιρνω επισης μεχρι τελους εγκυμοσυνης. Ενας αλλος γιατρος απο Αθηνα επισης που δεν ειναι απλως μαιευτηρας αλλα ειναι ειδικος στις υποβοηθουμενες εγκυμοσυνες και ηταν γιατρος φιλης μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα, αν υπηρχε δε θα τα εδιναν!

Τι να πω???

Ελπιζω να μη με δειρει η κορη μου μελλοντικα :lol:

Καλησπερουδια, εγω τα πήρα για 20 ημερες προληπτικά - ο γιατρος είπε για 30ημερες- (ειχα παλαιότερα αποκόλληση κ 'εχασα το παιδί).

Ειχα κ έχω ακόμη, αγχωθεί υπερβολικά με όλα τα προληπτικά των γιατρών!!!!

Αυτό που έχω διαπιστωσει, είναι πως όταν αλλάζεις γιατρό από την μια εγκυμοσύνη στην επόμενη, ο καινούριος σε ταράζει στα " παρε το ένα προληπτικά, πάρε το άλλο, κ.λ.π.!!! Και τα νευρα μας κορδόνια!!!!!

ΦΙΛΟΥΔΙΑ

Τα επαιρνα κι εγω τα Utrogestan για ολο τον πρωτο μηνα της κυσησης κι ισως και λιγο παραπανω λογω υποψιας αποκολλησης.Δηλαδη,δεν ειχα δει καθολου αιμα,αλλα στον υπερηχο που ειχα κανει γυρω στην 5η εβδομαδα υπηρχε η υποψια οτι παει να αποκολληθει ο σακος.Ειχα διαβασει το χαρτακι στο κουτι και ειχα φρικαρει,οπως οι περισσοτερες κοπελες,οταν ομως πηρα το γιατρο μου γι να του το πω μου ειπε να πεταξω το χαρτακι και να παιρνω τα χαπια μου κανονικα χωρις να ασχολουμαι με το τι γραφουν οι παρενεργειες.

Το εχω ξαναγραψει και σε αλλο σχετικο topic,Δοξα το Θεο ολα πηγαν καλα,η μπεμπουλα μου γεννηθηκε μια χαρα!!! Το γεγονος οτι γεννηθηκε με υπερβολικα πολυ μαλλι ισως και να οφειλεται στο Utrogestan αλλα δε με πειραζει καθολου,ισα-ισα.

Το σημαντικοτερο παιδια ειναι να παει καλα η εγκυμοσυνη και να γεννηθει ενα υγιες και γερο μωρακι.Ακουστε μονο το γιατρο σας,για να τα δινει αυτα τα χαπια κατι θα ξερει.Ακομη και το χαρτακι στο κουτι της ασπιρινης να διαβασεις θα φρικαρεις,οποτε μην αγχωνεσαι,ο γιατρος ξερει καλυτερα απο ολους κι ολες εμας. :wink::wink::wink:

Πήρα UTROGESTAN μετά απο αμνιοπαρακέντηση για 10 μέρες. Η γιατρός μου είπε οτι πρέπει να τα πάρω για την πρόληψη της αιμοραγίας της μήτρας. Μου προκάλεσαν αισθήματα κατάθλιψης και έντονη κατατονία. Αισθανόμουν έντονη δυσφορία και το είπα στη γιατρό μου. Μου επιβεβαίωσε οτι αυτά είναι κάποια απο τα συμπτώματα της δράσης του φαρμάκου. Δεν σημαίνει βέβαια οτι όλες οι γυναίκες εκδηλώνουν τα ίδια συμπτώματα. Νομίζω πάντως οτι όταν μας εμπνέει εμπιστοσύνη ο γιατρός μας καλό είναι να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τις υποδείξεις του.

Διαφημίσεις

Το επαιρνα απο την 12η εβδομαδα μεχρι που γεννησα. Δεν θυμαμαι ποσα αλλα δοξα το θεο δεν ειχα καποιο προβλημα λογω αυτων.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Και εγώ τα έπαιρνα και στην 1η μου εγκυμοσύνη και τώρα στην 2η τα έπαιρνα σχεδόν όλο το 1ο τρίμηνο λόγω λίγης αιμοραγίας που είχα και στις 2 εγκυμοσύνες και δεν είχα καμία παρενέργεια όυτε εγώ ούτε ούτε η κορούλα μου(η μεγάλη) ούτε τώρα ελπίζω το δέυτερο το μωράκι μας!!Ελπίζω να μην μου ξανασυμβεί αυτό με την αιμοραγία γιατί ειναι πολύ ψυχοφθόρο!!!! :?:?

[link=/][image noborder]/cache/7c9e28bff8.png[/image][/link]

γεια σας μανουλες και χρονια πολλα(η μερα της μητερας σημερα)...

οταν βρικα την σελιδα και ειδα ποσες γυναικες τα παιρνουν, πηρα πολυ κουραγιο, μιας και εγω ειχα την ιδια ανησυχια για το utrogestan.εγω θα παρω αλλη μια γνωμη κι απο αλλο γυναικολογο την τεταρτη αν και πιστευω(και μετα απο οσα λετε κι εσεις) ειναι ακινδυνα τα χαπια αυτα. Λυπαμαι μονο που δεν υπαρχει καμια με μεγαλο παιδι (10 χρονων +) για να μας πει κι εκεινη τα αποτελεσματα του χαπιου. Ευχομαι να πανε ολα καλα σε ολες μας και να τα καμαρωσουμε οπως ποθουμε.

γεια σας μανουλες...

Με διπλή αποκόλληση την ένατη και δέκατη εβδομάδα, πήρα 3 την ημέρα μέχρι και την 12η. Ο γιατρός μου είχε πει ότι μπορεί να μην κάνει τίποτε η προγεστερόνη και να χάσω το μωρό, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο να μου δώσει. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Μου είχε πει ότι μετά την 12η εβδομάδα, δεν υπάρχει ιατρικός λόγος να τα παίρνω (ανακουφίστηκα, γιατί με έκαναν χάλια και περίμενα πως και πως να τα κόψω. Τα έκοψα, πήγα διακοπές και η συνέχεια ήταν φυσιολογική).

Επαιρνα utrogestan ολο το 1ο τριμηνο, 6 την ημερα( με αποκολληση και αιμα). Τωρα που διανυω την 15η εβδομάδα συνεχιζω με 3 την ημέρα. Δεν ειχα ποτε καμια παρενεργεια. Ολες οι φιλες μου ανεξαιρετως επαιρναν utrogestan στην εγκυμοσύνη τους.

Επειδη φοβαμαι παρα πολυ τα φαρμακα και τις παρενεργειες τους, όταν εμαθα πως εμεινα εγκυος πήρα μια αποφαση που με βοηθησε πολυ. Αποφασισα τουλαχιστον για αυτην την ευαισθητη περιοδο να μην διαβαζω τις παρενεργειες τους. Μαλιστα ο γιατρος μου μου ειπε οτι οι φαρμακευτικες γραφουν και τις πιο απιθανες παρενεργειες ωστε να ειναι καλυμμενες νομικα για παν ενδεχομενο. Μου φαινεται λογικη σκεψη. Δοκιμαστε και εσεις τη μεθοδο μου και αφηστε το χαρτακι με τις παρενεργειες και τις αλληλεπιδρασεις στην ακρη. Βοηθάει.

( Εννοειται βεβαια οτι ο γιατρος ξερει πολυ καλα το ιστορικο σας για τυχον αλλεργιες κλπ. )

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά μ' αυτά τα χάπια;

Μου τα σύστησε η μαία του γυναικολόγου μου τηλεφωνικώς! :shock:

Κι όταν τη ρώτησα γιατί, μου απάντησε "για να "δέσει" καλά το μωρό και να κάνει υγιή πλακούντα".

Πειράζει που μου φαίνεται υπερβολική όλη αυτή η ιστορία;;;

• 3 weeks later...
γεια σας μανουλες και χρονια πολλα(η μερα της μητερας σημερα)...

οταν βρικα την σελιδα και ειδα ποσες γυναικες τα παιρνουν, πηρα πολυ κουραγιο, μιας και εγω ειχα την ιδια ανησυχια για το utrogestan.εγω θα παρω αλλη μια γνωμη κι απο αλλο γυναικολογο την τεταρτη αν και πιστευω(και μετα απο οσα λετε κι εσεις) ειναι ακινδυνα τα χαπια αυτα. Λυπαμαι μονο που δεν υπαρχει καμια με μεγαλο παιδι (10 χρονων +) για να μας πει κι εκεινη τα αποτελεσματα του χαπιου. Ευχομαι να πανε ολα καλα σε ολες μας και να τα καμαρωσουμε οπως ποθουμε.

γεια σας μανουλες...

Αγαπητές φίλες,

Δυστυχώς τα παίρνω και εγώ. Μου τα έδωσε ο ιδιωτης γυναικολόγος μου και πήγα να τα γράψω στο γιατρό του ΙΚΑ. Αυτός μου τα έγραψε, αφού μου εξήγησε ότι δεν κάνουν τίποτε και αντιθέτως, μπορεί να είναι επικίνδυνα για θηλυκά έμβρυα. Τόνισε ότι στο εξωτερικό δεν τα δίνουν...

Ποιος έχει δίκιο τελικά;

Και εμες στην κατάστασή μας τι κάνουμε;

Ποιον να ακούσω από τους δύο γιατρούς; Γνωρίζω ότι ακίνδυνες ορμόνες δεν υπάρχουν. Επίσης οι παρενέργειες δεν φαίνονται με το που γεννιέται το κοριτσάκι, αλλά πολύ αργότερα. Γνωρίζω επίσης ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες δίνουν ταξιδάκια στους γιατρούς για να προωθούν τα δικά τους φάρμακα;

Τι να πιστέψω;

Να γίνω ο γιατρό του εαυτού μου; όχι βέβαια..

Θα ρωτήσω ξανά το γιατρό μου την Τρίτη 16/6 που έχω ραντεβού και θα σας ενημερώσω

40+mama

.pngy3DLp3.png

Χαπιών συνέχεια:

Είχα λίγο καφέ για 2-3 μέρες κι ο γιατρός μου έδωσε τα περιβόητα utrogestan. Δεν ήθελα να τα πάρω, γιατί διάβασα στο χαρτάκι μέσα πως ΔΕΝ πρέπει να δίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί προκαλούν διάφορες ανωμαλίες στο έμβρυο.

Τα πήρα για 5 μέρες, έξι ημερησίως. Το καφέ παρέμεινε σταθερό στη θέση του, κι έβγαλα δύο τεράστια κόκκινα καρούμπαλα στα γόνατα (ένα στο κάθε γόνατο). Πήγα σε δερματολόγο, ο οποίος σε συνεννόηση με το γυναικολόγο μου είπε να τα σταματήσω άμεσα.

Εδώ και 3 μέρες που δεν τα παίρνω, το καφέ δεν ξαναέκανε την εμφάνισή του. Επίσης τα πρηξίματα έχουν υποχωρήσει αρκετά (αν κι ακόμα ντρέπομαι να κυκλοφορήσω με φούστα :oops:)

Συμπέρασμα: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΩ. Αν είναι να μου συμβεί κάτι κακό, θα το υποστώ. Δεν θα πλακωθώ στις ορμόνες άνευ λόγου κι αιτίας. Αμάν πιά με τη μανία του χαπακώματος.

Αυτες τις ορμονες τις πηρα και γω στις 2 πρωτες εγκυμοσυνες (τις οποιες εχασα τελικα) και δε τα πηρα για πολυ καιρο. Ουτε ενα κουτι συνολικα. Μετα απο καποιους μηνες επιασα εναν ογκο στο στηθος μου, πηγα σε μαστολογο και μου εκανε παρακεντηση και μου ειπε οτι ηταν κυστη ακινδυνη και μπορει να δημιουργηθηκε και απο τις ορμονες. Τωρα που ειμαι ξανα εγκυος, με μαυρη καρδια τις ξαναπηρα γιατι απο την αρχη ειχε φανει και μια μικρη αποκολληση. Η φυσικη προγεστερονη μου παντως ηταν καλη αλλα ακουσα το γιατρο.

Μια γνωστη μου που δουλευει σε νοσοκομειο μου ειπε παντως ποτε στη ζωη μου να μην παρω ορμονες...... δε ξερω.....

κι εγώ τα πήρα στο 1ο τρίμηνο

αλλά απο την στιγμή που τα δίνουν οι περισσότεροι γιατροι δεν ανησυχώ...και πλέον όλα τα φάρμακα αν διαβάσετε τις παρενέργειες τους θα χαζέψετε, ανοίjτε και διαβάστε απο panadol ακόμη και εκεί γράφει!

Νομίζω ότι όλες μας που έχουμε δει λίγα καφέ έχουμε πάρει! Εγώ ευτυχώς πήρα μόνο 4 χάπια.

Πάντως ο ομοιοπαθητικός μου λέει ότι δεν είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα τους.

Μου τα έδωσε ο ιδιωτης γυναικολόγος μου και πήγα να τα γράψω στο γιατρό του ΙΚΑ. Αυτός μου τα έγραψε, αφού μου εξήγησε ότι δεν κάνουν τίποτε και αντιθέτως, μπορεί να είναι επικίνδυνα για θηλυκά έμβρυα. Τόνισε ότι στο εξωτερικό δεν τα δίνουν...

Ποιος έχει δίκιο τελικά;

Αυτο ειναι αληθεια, στο εξωτερικο δεν τα δινουν. Αυτο το κανουν επειδη ερευνες εχουν δειξει οτι σε κυησεις που δεν απαιτουνται λογω ορμονικης ανεπαρκειας, το θεμα της αποβολης δεν επηρεαζεται. Δηλ. αν υπαρχει ελλειψη ορμονων απαιτουνται, αλλά αν δεν υπαρχει, τα χαπια δε θα εμποδισουν τυχον αποβολη. Πιστευω οτι στην Ελλαδα οι γυναικολογοι τα δινουν για ψυχολογικους λογους.

εννοειτε οτι τα επερνα και εγω. Μολις ομως πηγα να τα σταματησω ειχα παλι αιμα και οταν τα ξανααρχιζα εντατικα το αιμα αυξανοταν. Τελικα παρολου αυτα μια φιλη με συμβουλεψε να τα σταματησω στη 12 εβδομαδα. Οταν το ειπα στο γιατρο, μου απαντησε οτι η ευθυνη ειναι δικια μου για το μελλον της κυησης. Τα σταματησα και απο τοτε δεν ξανα ειδα ουτε σταγονα. Μεσα στις παρενεργειες εγραφε οτι πολλες φορες σου φερνουν αιμα.

Εγώ τα πήρα βέβαια και αν δεν τα είχα πάρει θα είχα χάσει το παιδί.

Η γιατρός μου ναι μεν είναι Ελληνίδα αλλά έχει σπουδάσει στην Αμερική και έχει κάνει μεταπτυχιακά και ειδικότητα στην ενδοκρινολογία στη Γερμανία.

Για τα Utrogestan μου είπε πως αν διαβάσω το χαρτί θα φρικάρω. Επίσης μου είπε για να ξέρω πως για να έχουμε παρενέργειες από τα χάπια αυτά θα πρέπει να παίρνουμε 2 κουτιά utrogestan ημερησίως για πάρα πολύ χρονικό διάστημα. Τότε ναι θα έχουμε παρενέργειες και όχι τη δοσολογία που δίνουν για την κύηση.

Χαλαρώστε!!!!!!

Τί να πουν και οι γυναίκες που κάνουν εξωσωματικές ??????

Utrogestan εχω παρει και στις δυο εξωσωματικες, αλλα και στην εγκυμοσυνη για μεγαλο χρονικο διαστημα....οπως ειπε και η VassoP, ειναι απαραιτητη αγωγη για τις γυναικες που κανουν εξωσωματικη. Δεν ειναι δα κανενα φαρμακο φοβερο. Ειδικα οταν λαμαβανονται κολπικα οι παρενεργειες, σχεδον εξαλειφονται!

Ξερω πολλες κοπελες, που η προγεστερονη τους αυξηθηκε - διαπιστωμενο αυτο με μετρησεις - και σωθηκαν οι εγκυμοσυνες τους, θεωρω λοιπον οτι ειναι αστοχη η αποψη οτι δεν βοηθουν.

Και ας μην ειμαστε τοσο αρνητικες με τις λεγομενες ορμονες. Με τη σωστη ενημερωση - οχι απο φημες που κυκλοφορουν γυρω μας - και την πιστη εφαρμογη των συμβουλων/οδηγιων των γιατρων δεν θα μας χτυπησουν ολες οι παρενεργειες που αναγραφονται στις συσκευασιες.

Ευτυχως που υπαρχουν και αυτα τα φαρμακα και πολλες γυναικες θα απολαυσουν τη μητροτητα, διαφορετικα τα πραγματα θα ηταν πολυ δυσκολα για αυτες.

• Like 1