Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΛΙΚΟΙ Η ΔΥΣΚΙΛΙΟΤΗΤΑ?

Recommended Posts

Χθες ηπια το πρωι 1 ποτηρι γαλα και μετα που διαβασα τις συμβουλες σας προσεξα τι εφαγα και τι ηπια!

Το βραδυ ο Κωνσταντινος δεν εκλαψε μονο γκρινιαξε λιγο!!!

Του εκανα λιγο ποδηλατακι με τα ποδαρακια του εκανε πορδουλες κακα και ησυχασε!!!!

Ευχαριστω πολυ!!!

Unic τα μωρα μας γεννηθηκανε την ιδια μερα; 19.05.;

.png74mmp1.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας,

Είμαι καινούργια στο Forum, όμως το διαβάζω αρκετό καιρό και με έχει βοηθήσει πολύ. Ειδικά στο θέμα των θήλαστρων με έσωσε. Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι. Το μωράκι μου είναι 45 ημερών. Τις τελευταίες τρεις νύχτες κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο. Γύρω στις 20.00 τον έχω κάνει μπάνιο, τον έχω θηλάσει και αλλάξει (έχει πάει 21.00 με 21.30 εντωμεταξύ) και την πέφτει για ύπνο με ένα μικρό χαμόγελο. Κατά τις μία ξυπνάει για φαγητό. Μετά που έχει φάει και ρευτεί κοιμάται πάλι αλλά την υπόλοιπη νύχτα ναι μεν δεν κλαίει, αλλά την μια σφίγγεται, την άλλη τεντώνεται, βγάζει διάφορους ήχους. Δεν μου δίνει την εντύπωση ότι πονάει, φαίνεται να κοιμάται κανονικά, εμένα ξυπνάει και το σύζυγο με τους ήχους που βγάζει (καμμιά φορά σαν να μαρσάρει μηχανή). Επειδή μέχρι τώρα δεν είναι μωρό που κλαίει συχνά, μέχρι τώρα είναι ήσυχος, ουσιαστικά κλαίει μόνο όταν πεινάει πάρα πολύ, μας έχει περάσει από το μυαλό ότι είναι κολικός ή ότι περνάει μια φάση ανάπτυξης. Α, την ημέρα είναι όλα κανονικά, κοιμάται, τρώει, αποταυρίζεται σαν να μη συμβαινει τίποτα τη νύχτα. Είχε άλλος παρόμοια εμπειρία και τι έκανε;

Απο κωλικους ειμαι ασχετη γιατι κανενα παιδι μου δεν περασε αλλα πιστευω πως αν ηταν θα ξυπναγε... μηπως ζεσταινεται γιατι κ η δικιά μου οταν εχει πιο πολυ ζεστη κανει σβουρες μεσ΄στη νυχτα

Εμένα η δικιά μου μόλις ακριβώς μπήκαμε στον 2ο μήνα άρχισε τα ίδια μουγκρίσματα που αναφέρεις. Μετά από μια εβδομάδα άρχισε γουλίτσες και έκανε καναδυο εμετούς. Ό παιδίατρος υποψιάστηκε ότι μάλλον έχει κάποια ελαφριά παλινδρόμηση η οποία πάντα επιδεινώνεται την νύχτα και γιαυτό μουγκρίζει και δεν μπορεί να υσηχάσει καλά καλά. Σηκώσαμε λίγο το κρεβατάκι της περίπου στις 30 μοίρες και μετά το φαγητό και το ρέψιμο την κρατούσαμε σε θέση ρεψίματος τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το ρέψιμο. Μετά την ξάπλωνα και τα μουγκρίσματα σε καμιά εβδομάδα εξαφανίστηκαν. Ο παιδίατρος μου είπε ότι περίπου εκεί στους 2 μήνες ανεβαίνει και η ποσότητα που τρώνε τα μωρά οπότε κάποια παλινδρόμηση είναι φυσιολογική. Εμείς τώρα υσηχάσαμε πάντως. Ελπίζω να βοήθησα.

• 2 χρόνια μετά...

Καλημέρα στις μανούλες!

Έχω εδώ και μερούλες τον μικρό μου που έκανε κακάκια μια φορά την μέρα και βασανιζόταν,δηλαδή κοκκίνιζε,σφιγγόταν,τέντωνε ποδαράκια,ούρλιαζε στο κλάμα(σε σημείο απίστευτο) και έκανε και σκληρά κακάκια.

Πήρα τον παιδίατρο τηλέφωνο και μου είπε να αραιώσω το γάλα που του δίνουμε(frizolac) από 30γρ νερό σε 35 και να του δίνω 2 φορές την μέρα μάραθο ή χαμομήλι.

Έχω 2 μέρες που του δίνω μάραθο και είδα οτι τον βοήθησε στα αέρια(γιατί ζοριζόταν λίγο και εκεί).Τώρα τα κακάκια του όμως παραμένουν σκληρούτσικα,αλλά κάνει 2-3 φορές την μέρα και παραμένουν τα ουρλιαχτά,τα κοκκινίσματα κλπ.

Τι λέτε να κάνω? να αραιώσω και άλλο το γάλα, να το γυρίσω στο χαμομήλι....please πείτε την γνώμη σας!

Καλημέρα στις μανούλες!

Έχω εδώ και μερούλες τον μικρό μου που έκανε κακάκια μια φορά την μέρα και βασανιζόταν,δηλαδή κοκκίνιζε,σφιγγόταν,τέντωνε ποδαράκια,ούρλιαζε στο κλάμα(σε σημείο απίστευτο) και έκανε και σκληρά κακάκια.

Πήρα τον παιδίατρο τηλέφωνο και μου είπε να αραιώσω το γάλα που του δίνουμε(frizolac) από 30γρ νερό σε 35 και να του δίνω 2 φορές την μέρα μάραθο ή χαμομήλι.

Έχω 2 μέρες που του δίνω μάραθο και είδα οτι τον βοήθησε στα αέρια(γιατί ζοριζόταν λίγο και εκεί).Τώρα τα κακάκια του όμως παραμένουν σκληρούτσικα,αλλά κάνει 2-3 φορές την μέρα και παραμένουν τα ουρλιαχτά,τα κοκκινίσματα κλπ.

Τι λέτε να κάνω? να αραιώσω και άλλο το γάλα, να το γυρίσω στο χαμομήλι....please πείτε την γνώμη σας!

Να χαιρεσαι το μωρακι σου!

Το γαλα μην το αραιωσεις απο μονη σου!Μονο αν σου πει η παιδιατρος.

Το τσαι απο μαραθο βοηθαει για τους κολικους και οπως ανεφερες βοηθαει στα αερια να τα βγαζει.Το χαμομηλι ειναι για την δυσκιλιοτητα.Δινε του μια φορα την ημερα χαμομηλι(μπορει να μην πιει ολο τουλαχιστον 30γρ) και αν τον πιασει πονο απο τους κολικους δωσε και μαραθο.Αλλα αν δεις οτι χειροτερευει με τους πονους στην κοιλια μπορει να ειναι απο το χαμομηλι.Κααααποια παιδακια τους πειραζει το χαμομηλι οπως η δικη μου,της το δινω το χαμομηλι αλλα μια στο τοσο αλλιως ουτε δουλεια κανει και την πειραζει στην κοιλιτσα.

Α και μπορεις αν πχ δεν παει κανα 3-4-5 μερες για κακα,να του βαλεις το θερμομετρο στο ποπο,αλλα οχι καθε μερα.Μακαρι να σε βοηθησει το χαμομηλι γιατι εμας τιποτα δεν μας κανει:?Αφου κανει μια φορα τουλαχιστον μια χαρα ειναι,ειναι μικρουλι ακομα και ζοριζεται και απο τους κολικους αρκετα.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

Να χαίρεσαι και εσύ την μπέμπα σου!!!

Θα αρχίσω τώρα να του δίνω μια φορά την μέρα χαμομηλάκι να μαλακώσουν λίγο τα κακάκια....τουλάχιστον ξέρω πως ο μάραθος του κάνει δουλειά οπότε αν δω πως τον πιάνει η κοιλίτσα του θα του δίνω και μάραθο.

Στο κάτω-κάτω ο γιατρός μου είπε ή χαμομήλι ή μάραθο 2 φορές τη μέρα τώρα να στρώσει....απλά να μην τα ανακατέψω...:P

αχ μακάρι να κάνει λίγη δουλειά γιατί μου σπαράζει την καρδιά να τον βλέπω να υποφέρει τόσο....:(

Επεξεργάστηκαν by newbiee
συμπλήρωμα

• 8 χρόνια μετά...

Κορίτσια Γεια σας κι από εμένα. Είμαι μανούλα εδώ και 3 μήνες παρα 1 εβδομάδα και ενώ το μωράκι μου είναι μια χαρά στην ανάπτυξη του όπως λένε οι παιδιατροι  που το εχουν εξετάσει έχω έναν προβληματισμό. 

Το μωρό μου από 20 ημερών μέχρι και σήμερα όλη μέρα σφίγγεται συνέχεια, ζορίζεται σαν να θέλει να κάνει κακακια χωρίς να κλαιει αλλά γρηνιαζει έντονα και βογγαει. Εδώ θέλω να συμπληρώσω ότι θηλάζω αποκλειστικά. Είναι ήδη 6 κιλά και κάτι και κάνει κακακια κανονικά κάθε μέρα μια με δύο φορές. Μπορεί να περάσει και μια μέρα χωρίς να κάνει αλλά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αυτό αφού και τις μέρες που κάνει 1 και 2 φορές πάλι έχει αυτή τη συμπεριφορά. Είναι κολικοί πιστεύεται η παίζει να είναι δυσανεξία? 

Η παιδίατρος μας έδωσε το infacolic και σταγονες almora babies αλλά δεν έχει καμία καλυτέρευση. Πείτε μου τη γνώμη σας σας παρακαλώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

On 4/10/2020 at 4:29 ΠΜ, Ilia10 είπε:

Κορίτσια Γεια σας κι από εμένα. Είμαι μανούλα εδώ και 3 μήνες παρα 1 εβδομάδα και ενώ το μωράκι μου είναι μια χαρά στην ανάπτυξη του όπως λένε οι παιδιατροι  που το εχουν εξετάσει έχω έναν προβληματισμό. 

Το μωρό μου από 20 ημερών μέχρι και σήμερα όλη μέρα σφίγγεται συνέχεια, ζορίζεται σαν να θέλει να κάνει κακακια χωρίς να κλαιει αλλά γρηνιαζει έντονα και βογγαει. Εδώ θέλω να συμπληρώσω ότι θηλάζω αποκλειστικά. Είναι ήδη 6 κιλά και κάτι και κάνει κακακια κανονικά κάθε μέρα μια με δύο φορές. Μπορεί να περάσει και μια μέρα χωρίς να κάνει αλλά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αυτό αφού και τις μέρες που κάνει 1 και 2 φορές πάλι έχει αυτή τη συμπεριφορά. Είναι κολικοί πιστεύεται η παίζει να είναι δυσανεξία? 

Η παιδίατρος μας έδωσε το infacolic και σταγονες almora babies αλλά δεν έχει καμία καλυτέρευση. Πείτε μου τη γνώμη σας σας παρακαλώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Να σου ζήσει! Οι ινφακολικ νομιζω δ κανουν δουλειά. Τις άλλες δ τις ξερω. Τα προβιοτικα γενικα πολλές φορές βοηθανε

Οταν κάνει κακα πως ειναι; μαλακά; σαν μικρα μπαλάκια; 

Ο δικος μου σαν μωρο έκανε μια φορα στις 5μερες,αλλα δ ειχε έντονη δυσφορία. Κ δ ειχε αλλαγή αν αλλαζα την διατροφη μου(ουτε μετά όταν ετρωγε στερεες) 

Θα έλεγα να δεις με βάση αυτά που τρως αν κάποιες μέρες είναι πιο έντονα. Η να δεις σε πρωτη φαση αν περιορίσεις έστω τα γαλακτοκομικα αν θα έχετε κάποια αλλαγη

Κολικούς δ ειχαμε ιδιαίτερα. Ήταν κυρίως κάποια απογεύματα που φαινόταν να κλαίνε χωρίς λόγο, να μαζεύουν ποδαράκια. Βοηθούσε να κρατάμε ζεστη την κοιλιτσα, ποδήλατακι τα πόδια, μασάζ δεξιόστροφα, κ να τα βάζουμε ψηλά στον ώμο, η με την κοιλιτσα στα γόνατα μας, κ ενα ζεστό μπανακι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...