Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

γεια σας κορίτσια!

Εδώ και ένα μήνα η κορούλα μου που είναι 2 χρονών και τριών μηνών τρώει μοσχαρίσιο κρέας, είτε αλεσμένο είτε μέσα στο κιμά, κάθε μέρα και οι αιματολογικές εξετάσεις, δεν είχαν διαφορά. Έχει φεριτίνη 3, ενώ θα έπρεπε να είναι στο 10. Γενικώς πίνει πάρα πολύ γάλα, 1 λίτρο σίγουρα την ημέρα και μία φορά φαγητό, το μεσημέρι.Η παιδίατρος μας μάλλον θα μας δώσει συμπληρώματα σιδήρου τώρα. Σας έχει συμβεί;τι γνώμη έχετε;.....δεν της αρέσουν και τα φάρμακα!!

Διαφημίσεις

Oσο πινει τοσο γαλα δεν προκειται να ανεβει.το πολυ γαλα προκαλει αναιμια γιατι το ασβεστιο δεσμευει το σιδηρο και αλλα θρεπτικα συστατικα.για αυτο και οι παιδιατροι λενε μετα τον χρονο ενα ποτηρι γαλα το πρωι και ενα το βραδυ κι οχι περισσοτερο

Oσο πινει τοσο γαλα δεν προκειται να ανεβει.το πολυ γαλα προκαλει αναιμια γιατι το ασβεστιο δεσμευει το σιδηρο και αλλα θρεπτικα συστατικα.για αυτο και οι παιδιατροι λενε μετα τον χρονο ενα ποτηρι γαλα το πρωι και ενα το βραδυ κι οχι περισσοτερο

Δεν το ηξερα...:rolleyes:

Διαφημίσεις

Ισχυει και για σενα σωτηρια μιας και εισαι εγκυουλα!το χαπι του σιδηρου να το περνεις με χυμο πορτοκαλι και αν θες γαλα τυρι η αλλα γαλακτοκομικα μετα απο 2 ωρες.και η μεγαλυτερη πηγη ασβεστιου?σαρδελες ψητες μαζι με τα κοκκαλα!και στο λεω εγω που σε ολη την εγκυμοσυνη ειχα 9.5 ασβεστιο οποτε δεν πηρα συμπληρωμα.με το καλο και συγνωμη για το οφ τοπικ

Ισχυει και για σενα σωτηρια μιας και εισαι εγκυουλα!το χαπι του σιδηρου να το περνεις με χυμο πορτοκαλι και αν θες γαλα τυρι η αλλα γαλακτοκομικα μετα απο 2 ωρες.και η μεγαλυτερη πηγη ασβεστιου?σαρδελες ψητες μαζι με τα κοκκαλα!και στο λεω εγω που σε ολη την εγκυμοσυνη ειχα 9.5 ασβεστιο οποτε δεν πηρα συμπληρωμα.με το καλο και συγνωμη για το οφ τοπικ

Εισαι γλυκα και εσυ και ο μπεμπης σου!

το χαπι του σιδηρου να το περνεις με χυμο πορτοκαλι και αν θες γαλα τυρι η αλλα γαλακτοκομικα μετα απο 2 ωρες.

αυτό ακριβώς ισχύει, μου το εχει πει αιματολόγος, μιας και υπηρχαν περιοδοι που ειχα φεριττίνη 5!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

γεια σας κορίτσια!

Εδώ και ένα μήνα η κορούλα μου που είναι 2 χρονών και τριών μηνών τρώει μοσχαρίσιο κρέας, είτε αλεσμένο είτε μέσα στο κιμά, κάθε μέρα και οι αιματολογικές εξετάσεις, δεν είχαν διαφορά. Έχει φεριτίνη 3, ενώ θα έπρεπε να είναι στο 10. Γενικώς πίνει πάρα πολύ γάλα, 1 λίτρο σίγουρα την ημέρα και μία φορά φαγητό, το μεσημέρι.Η παιδίατρος μας μάλλον θα μας δώσει συμπληρώματα σιδήρου τώρα. Σας έχει συμβεί;τι γνώμη έχετε;.....δεν της αρέσουν και τα φάρμακα!!

Είμαστε ακριβώς στα ίδια, αρχή Νοεμβρή και η φεριτίνη στο 4,7....σίδηρος για 2 μήνες (10 σταγόνες πρωί και 10 βράδυ) με απόσταση τουλάχιστον 1 ώρα απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟ...τυρι, κρέμα φαρίν λακτε, τοστ με κασέρια κτλ....αποτέλεσμα, σε 2 μήνες η φεριτίνη πήγε στο 10,5...άρα πλέον στα φυσιολογικά πλαίσια....ο γιατρός όμως για να τον ενισχύσει, μας είπε να συνεχίσουμε τον σίδηρο για ακόμη ένα δύμηνο....

Αν δείς στις αιματολογικές της μικρής σου, μετά την χρήση του σιδήρου, θα πρέπει να αυξηθούν μάζί με την φεριτίνη και τα MCV.MCHV (κάπως έτσι τα γράφει δεν τα θυμάμαι ακριβώς).Αυτά δηλώνουν την αποθήκευση του σιδήρου στο σώμα, και όσο αυξάνονται αυξάνεται και η αποθήκη σιδήρου....Όλα καλά είναι μην ανησυχείς....εμείς παίρνουμε το Ferum Hausman, και δυστυχώς (γιατί ειναι τίγκα στα παραμπέν) ειναι το μοναδικό άπο όσο ξέρω για βρέφη και παιδιά!!!!

z4X6p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

και εμεις το FERUM HAUSMAN εδω και 3 μήνες με σιδηρο 29 και φεριτίνη 10. στις 20/2 θα κανουμε επαναληπτικές εξετάσεις αίματος να δουμε σε τι κατάσταση είναι. Ειμαι πολυ στεναχωρημένη....γιατί συνεχίζει και ειναι αρκετα κιτρινος κάποιες μερες, αλλα απο την άλλη τρωει τα παντα... τι σπανακι, τι φακες, το μοσχαρι σε ολες του τις μορφές και συνέχεια τρωει ...τρωει ...τρωει και δεν περνει τιποτα... ειναι σχεδον 30 μηνων (στις 21/2 θα γινει) και ειναι 94 εκ και 13 κιλα.

Διαφημίσεις

εγω δινω το χεμαφερ στα παιδια μου ογιος μου έχει φεριτινη 23,5 και η κόρη μου 18,7 και ο σιδηρος ειναι της κορης μου 74 και του γιου μου 40 ογιος μου θα παιρνει για 50 μερες σιδηρο και η κορη μου για 60 μερες και θα τους ξανακάνω παλι εξετασεις αίματος.

ηθελα να ρωτησω αν ξεχασω να δωσω μια μερα σιδηρο το πρωι που είναι νηστικά μπορω να τους τον δωσω για να μην χασουν την δόση ένα αλλο διαστημα της ημέρας?

Μία από τα ίδια και ο δικός μου. Εμένα έπαιρνε σίδηρο από 1 έτους για 8 μήνες.

Το σταματήσαμε για 6 μήνες και τώρα ξαναρχίσαμε για λίγο πάλι.

Είχα στενοχωρηθεί πολύ στην αρχή αλλά από ότι έμαθα, πολλά παιδάκια το χρειάζονται για λίγο καιρό σε αυτή την ηλικία.

Η κιτρινίλα πάντως από το προσωπάκι του δεν λέει να φύγει.

7uEBp2.png M3GSp2.png

ο δικός μου είναι 8 μηνών και έχει χαμηλό αιματοκρίτη 31. ο σίδηρος δεν έχει βγει ακόμα, αύριο θα ξέρουμε. εκτός από την τιμή του σιδήρου για ποιο άλλο λόγο μπορεί να είναι χαμηλός ο αιματοκρίτης;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...