Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νιώθω άβολα με τον θηλασμό ! ! !

Recommended Posts

Γεννα εσυ με το καλο κ βλεπεις πως θα σου βγει...μην πιεζεσε...αν νιωσεις οτι θες να δοκιμασεις καντο αν παλι οχι μη νιωσεις ασχημα.Κι εγω απο τοτε που αρχισα να θηλαζω νιωθω οτι ειναι του γιου μου κ οχι του αντρα μου:wink:!Μην ανχωνεσε βρε κοριτσι,κ να θηλασεις οι πρωτοι μηνες ειναι περιεργοι μετα χαλαρωνει κ το στηθος,επανερχετε,κ μπορεις να το απολαμβανεις κ ως φαγητο αλλα κ ως κατι αλλο.Απλα νομιζω οτι θα επρεπε να σε απασχολουν αλλα πραγματα.Θα σε συμβουλευα να ενημερωθεις σχετικα με το θηλασμο κ σχετικα με τα υποκαταστατα γαλακτος,τα υπερ κ τα κατα ωστε να γνωριζεις οσα περοσσοτερα γινεται,γιατι να ξερεις οτι αυτο ειναι ενα θεμα....να κανεις συνειδητα την επιλογη σου κι εχοντας γνωσεις,ωστε να μην δυσανασχετισεις στο μελλον.Κ να ξερεις οτι μανα εισαι κ οταν δε θηλαζεις,η ψυχικη υγεια προεχει...Με το καλο.....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σχετικο κ ασχετο με το θεμα..εχω βαλει σε ενα θεμα ενα αρθρο που βρηκα στο ιντερνετ για τα υποκαταστατα γαλατα,αν σ ενδιαφερει διαβασε το...λεγετε "η φυση κ η πλυση...εγκεφαλου " κ ειναι στα υποκαταστατα γαλακτος.

Κορίτσια να είστε καλά με κάνετε και νιώθω πιο καλά.....Το ειρωνικό σε όλη την ιστορία είναι ότι ναι μεν εγώ νιώθω έτσι , αλλά σε όλους τους υπόλοιπους δείχνω θερμή υποστηρικτής π.χ μου λέει η αδερφή μου η οποία είναι 45 χρονών και έχει 3 παιδιά, ότι μπορεί να μην χορταίνει το παιδί μ ετο γάλα μου και να θέλει συμπλήρωμα....Ε εκέι της άλλαξα ατα φώτα, ετσι ,της λέω, σε παραμυθιαζε ο παιδίατρος σού για να σου πουλάει γαλατάκι ??? Γιατί να μην χορταινεί δλδ η αγελάδα πιο θηλαστικό από μένα ???

Επίσης η πεθερά μου ήταν στην ιδια κατάσταση με μένα (δεν ήθελε να θηλάσει).Αυτή όταν θήλαζε ανέβαζε πυρετό και έβγαζε καντήλες και εννοείτε σταμάτησε στις 40 μέρες...Και όταν είπα ότι θα προσπαθήσω να θηλάσω και πέρα του χρόνου αν γίνετε μου λέει : θα θηλάσεις ?? με ένα υφος αηδίας, μπραβο σου που το θες εγώ δεν το ήθελα καθόλου.. Ίσως τελικά με επηρρέασε υποσυνείδητα αυτή η ιστορία της. Σόρρυ για το κατεβατό απλα θέλω να πω ότι ενημερώνομαι περι θηλασμού για να αντιμετωπίσω όλους αυτούς που θα μου πουν τα χιλια μυρια για να δώσω συμπλήρωμα...Ιδεολογικά είμαι θερμός υποστηρικτής, στα πρακτικά τα χαλάμε λίγο.....Το συμπερασμα : Νιώθωντας και κάνοντας...

ld19p2.png

εγώ σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έλεγα ότι αν μπορέσω να θηκλάσω έχει καλώς αλλιως μπουκάλι χωρίς να έχω αναρωτηθεί για τα ερνητικά του ξενου γάλακτος. γενικά δεν μου αρέσει και να ταλαιπωρούμαι, είχα ακούσει ότι ο θηλασμός πονάει, σου πληγώνει τις θηλές κτλ οπότε έλεγα αν μοπορέσω οκ, παρόλο που μια ξαδέρφη μου μαία μου έλεγε πως όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλασουν με την κατάλληλη υποστήριξη. μόλις όμως γεννήθηκε ο μπέμπης μου και μου τον έδωσαν αγκαλιά μέσα στο μαιευτήριο εγώ βρέθηκα σα μαστουρωμένη με ένα μωρό στην στα χέρια μου που σπάραζε και εγώ αναρωτιόμουν αν ήταν δικό μου. η ίδια ξαδέρφη μου λέει:"τι με κοιτάς, φίλησέ το, μίλα του, βάλ'το στο στήθος σου". εγώ σαν ρομποτάκι το έκανα και μόλις έβαλα το μωρό να θηλάσει, μαγικά σταμάτησε το κλάμα του και εγώ έπαψα να αναρωτιέμαι αν ήταν αυτό που πριν λίγο είχε βγει από μέσα μου.... νομίζω μπορείς να φανταστείς τη συνέχεια για τπ αν θηλασα ή όχι το μωρό μου.

με το καλό να έρθει το μπεμπέκι σου, κάνε μια δοκιμή καν δες πως θα νοιώσεις, μετά αποφάσισε...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Ναι αυτό ακριβως εννοώ με το νιώθωντας και κάνοντας...Θα ξεκινήσω να θηλάζω με το καλό και αν τελικα συνεχίζω να αισθάνομαι παράξενα και άβολα δεν θα το κάνω :P Πάντως νιώθω ανακούφιση που δεν είμαι η μόνη που έχει τέτοια συναισθήματα περι θηλασμού :rolleyes:

ld19p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια να είστε καλά με κάνετε και νιώθω πιο καλά.....Το ειρωνικό σε όλη την ιστορία είναι ότι ναι μεν εγώ νιώθω έτσι , αλλά σε όλους τους υπόλοιπους δείχνω θερμή υποστηρικτής π.χ μου λέει η αδερφή μου η οποία είναι 45 χρονών και έχει 3 παιδιά, ότι μπορεί να μην χορταίνει το παιδί μ ετο γάλα μου και να θέλει συμπλήρωμα....Ε εκέι της άλλαξα ατα φώτα, ετσι ,της λέω, σε παραμυθιαζε ο παιδίατρος σού για να σου πουλάει γαλατάκι ??? Γιατί να μην χορταινεί δλδ η αγελάδα πιο θηλαστικό από μένα ???

Επίσης η πεθερά μου ήταν στην ιδια κατάσταση με μένα (δεν ήθελε να θηλάσει).Αυτή όταν θήλαζε ανέβαζε πυρετό και έβγαζε καντήλες και εννοείτε σταμάτησε στις 40 μέρες...Και όταν είπα ότι θα προσπαθήσω να θηλάσω και πέρα του χρόνου αν γίνετε μου λέει : θα θηλάσεις ?? με ένα υφος αηδίας, μπραβο σου που το θες εγώ δεν το ήθελα καθόλου.. Ίσως τελικά με επηρρέασε υποσυνείδητα αυτή η ιστορία της. Σόρρυ για το κατεβατό απλα θέλω να πω ότι ενημερώνομαι περι θηλασμού για να αντιμετωπίσω όλους αυτούς που θα μου πουν τα χιλια μυρια για να δώσω συμπλήρωμα...Ιδεολογικά είμαι θερμός υποστηρικτής, στα πρακτικά τα χαλάμε λίγο.....Το συμπερασμα : Νιώθωντας και κάνοντας...

Τελικα, αυτες οι πεθερες , εχουν κανει κανενα καλο? :P (πλακιτσα!)

Να ξερεις οτι παιζει και το θεμα της ζηλιας. Απο ατομα που ουτε σου παει το μυαλο! ναι! Και δε μου κανει καθολου εντυπωση η πεθερα σου να το ειπε αυτο απο ζηλια! Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου!

Η πεθερα σου δε το ηθελε καθολου! Οκ! Δλδ, αν δεν ειχε την εναλλακτικη του χημικου γαλακτος, τι θα εκανε? Στη τελικη, το τι εκανε αυτη, ειναι δικη της δουλεια και το τι θα κανεις εσυ, δικη σου!

Κυριακη μου, θες να σου πω (με μεγαλη βεβαιοτητα) τι θα συμβει με σενα? Θα εισαι απο αυτες που θα θηλασουν περαν του χρονου. Θα μπαινεις του χρονου τετοιο καιρο εδω, θα κοιτας τι εγραφες και θα γελας. Το κλειδι στην ολη υποθεση του θηλασμου ειναι ενα! Η θεληση! Κι επειδη το θες (Πολυ!) ειμαι σιγουρη πως θα τα καταφερεις! Δε σε φοβαμαι καθολου!

Εδω αλλες και αλλες κοπελες, που δεν ηξεραν που πανε τα 4, και δεν εννοω στην πραξη, αλλα ουτε καν στη θεωρια και τα καταφεραν παρα πολυ καλα! Εσυ που ΚΑΙ το θες ΚΑΙ εχεις ενημερωθει δε θα τα καταφερεις? Δε νομιζω!

ΔΕ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ! :mrgreen:

Ναι αυτό ακριβως εννοώ με το νιώθωντας και κάνοντας...Θα ξεκινήσω να θηλάζω με το καλό και αν τελικα συνεχίζω να αισθάνομαι παράξενα και άβολα δεν θα το κάνω :P Πάντως νιώθω ανακούφιση που δεν είμαι η μόνη που έχει τέτοια συναισθήματα περι θηλασμού :rolleyes:

Εγω ηθελα πολυ να θηλασω. Πριν γεννησω ειχα δει απειρα βιντεακι στο Youtube, ειχα διαβασει απειρα αρθρα, και μαλιστα σ' αυτη την αναζητηση επεσα και πανω στο parents.

Με το που γεννησα, ειπα, καλα, "ας θηλασω για αρχη στο μαιευτηριο και βλεπουμε". Πηγαμε σπιτι, ειπα "ας θηλασω 40 μερες και βλεπουμε".

περασαν οι 40 μερες, λεω μεχρι το 3μηνο και βλεπουμε. (ειχε αρχισει να με βολευει εν τω μεταξυ, γιατι ειμαστε και λιγο της βολτας)

Παει το 3μηνο, λεω παμε για το εξαμηνο. παει και το εξαμηνο, τωρα ο στοχος ειναι ο χρονος...και βλεπουμε!

Ενα βημα τη φορα...σιγα σιγα!

Ράννια μου και πάλι ευχαριστώ για την υποστήριξή σου και ελπίζω πραγματικά να μου συμβει αυτο που λες :P:p:p:p:p

Να αναφερθώ σε κάτι άσχετο τώρα : Παιδιά έχω νευριάσει πολύ με την Πετρουλάκη που διαφημίζει το βρωμόγαλα...Αυτή υποτίθεται προωθεί την σωστή διατροφή και την γυμναστική και αντί να υποστηρίζει το θηλασμό διαφημίζει το ξένο γάλα...Τι να πω ! ! ! ( άσχετο με το θέμα αλλά μόλις είδα την διαφήμιση και αφήνιασα )

ld19p2.png

Διαφημίσεις

τι ασχολησε με ανθρωπους που βγαζουν λεφτα απο την δημοσιοτητα τους?δεν αξιζει και σιγουρα δεν τους ακουμε.εδω στον βωμο του χρηματος σκοτωνουν παιδακια βλεπε το γαλα που διναν στην ιαπωνια με εκεινη την ουσια που καταστρεφαν τα νεφρα των μωρων.ή εδω που εχει ποσο καιρο που στο διαδυκτιο τρεχει η ειδηση για δυο γνωστες γαλακτοβιομηχανιες οτι τα δειγματα που περνουν για ελενχο εχουν την ουσια αφλατοξίνηκαι δεν κανουν τπτ.και θα κατσω εγω να ακουσω την Χ πετρουλακι που πηρε το πακετο της και φουσκωσε τον λογαριασμο τραπεζης της.!!!ουτε νιωθω ενοχες πλεον για το οτι εδινα προιοντα στα παιδια μου απο αυτες τις μαρκες γτ εφοσον το περασα αυτο,ειχα τρελαθει τα κοιτουσα και ελεγα τι εκανα,καταλαβα οτι δεν μπορω να κανω κατι περα απο το να ενημερωνομαι οσο μπορω και να πρατω αμεσα.δεν υπολογιζουν τπτ δυστυχως οι ανθρωποι περα του χρηματος.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Έχω γνωρίσει την πετρουλάκη από κοντά σε μια εκδήλωση στην οποία μιλούσε για την σωστή διατροφή ( έκανε διαφήμιση στα Kellogs special K ) αυτό που θέλω να πω είναι πως περιμένεις από κάποιοιους ανθρώπους να προωθούν το σωστό και τελικά σε απογοητεύουν για να αυξήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό όπως είπε και το κουφετάκι...Εγώ πάντως δεν περίμεν αποτε από την συγκεκριμένη να διαφημίσει ξένο γάλα....Τες πα βγήκα πολύ εκτός θέματος.....

ld19p2.png

Κορίτσια χρειάζομαι την συμπαράστασή σας.....

Είμαι στις 37 εβδομάδες και ετομάζομαι για τα γεννητούρια σιγά -σιγά, άλλα

δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα του θηλασμού....Ενώ στους άλλους δείχνω πως είμαι θερμή υποστηρικτής του θηλασμού, στην ουσία, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ο θηλασμός είναι κάτι ευχάριστο και για μένα και για το μωρό και ότι είναι χρέος μου να θηλάσω το παιδί μου και ότι είναι το καλύτερο που μπορω να προσφέρω σε αυτό το πλασματάκι...Στην πραγματικότητα όμως αισθάνομαι πολύ άσχημα με την ιδέα ότι το παιδί θα είναι στο στήθος μου, νιώθω ντροπή και αηδία μπορω να πω...

Σοβαρά ντρέπομαι πολύ που τα γράφω αυτά,αλλά είναι η αλήθεια και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας...Φυσικά θα κάνω τα πάντα για να θηλάσω, αλλά νομίζω ότι κάθε φορά που το παιδί θα θηλάζει εγώ θα κάνω γκριμάτσες αποστροφής όπως και τώρα που το σκέφτομαι :oops::oops::oops::oops::oops: . Μήπως ξέρετε γτ έχω τέτοια συναισθήματα ?? Έχει συμβεί σε κάποια κάτι τέτοιο...Είμαι απελπισμένη :(:(:(

ΣΕ ΝΙΩΘΩ 1000%!!!!!

Έτσι ένιωθα κι εγώ...Βασικά δεν ήταν η ευχαρίστησή μου, αλλά το έκανα τουλάχιστον με χαρά. Όταν γέννησα από μόνη μου τού προσέφερα το στήθος μου, άρα λειτούργησε πρώτα το ένστικτό μου και μετά η επιθυμία μου...

iyuNp3.png4hNCp3.png

ΕΓΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ 40 ΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΜΟΥ!ΓΥΡΗΣΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ!

ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΔΕΑ!ΝΑ ΕΙΜΑΙ Μ΄ΕΝΑ ΣΤΗΘΟΣ ΕΞΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ!ΔΕ ΤΟ΄ΧΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΤΕΠΩΜΟΥΝ

ΕΛΕΓΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ?

ΠΩΣ ΘΑ ΘΗΛΑΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ?

ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΑ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΑΠΕΧΘΕΙ ΤΟ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ!

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ!

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ!

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΘΗΛΑΣΜΟ!ΣΕ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥ!

ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥ!

Διαφημίσεις

λοιπον ζηταω συγνωμη εκ των προτερων για την ερωτηση που θα θεσω,ξερω οτι πολλες θα με κραξουν και θελω να διαβεβαιωσω οτι δε χωριζω(ουτε κρινω)τις μαμαδες σε θηλαζουσες και μη θηλαζουσες.η ερωτηση λοιπον ειναι η εξης:γιατι μια μαμα να μη θελει να θηλασει?εχω ακουσει διαφορα οπως επρεπε να γυρισω στη δουλεια(οκ μη σε απολυσουν κιολας προς θεου!)δεν ειχα γαλα(οσο βαζεις το μωρο στο στηθος τοσο περισσοτερο δε κατεβαινει?)αρρωστησα(ανθρωπινο)και αλλα πολλα.γιατι να μη θες να φαει απο εσενα?πραγματικα δε θελω να κρινω κανεναν και συγνωμη αν καποια κοπελα προσβληθει απλα ρωταω.κυριακη δε παει για σενα αυτο,αλλα μιας και εβαλες το θεμα ειπα και γω να λυσω την απορια μου.

qcKmp2.png

λοιπον ζηταω συγνωμη εκ των προτερων για την ερωτηση που θα θεσω,ξερω οτι πολλες θα με κραξουν και θελω να διαβεβαιωσω οτι δε χωριζω(ουτε κρινω)τις μαμαδες σε θηλαζουσες και μη θηλαζουσες.η ερωτηση λοιπον ειναι η εξης:γιατι μια μαμα να μη θελει να θηλασει?εχω ακουσει διαφορα οπως επρεπε να γυρισω στη δουλεια(οκ μη σε απολυσουν κιολας προς θεου!)δεν ειχα γαλα(οσο βαζεις το μωρο στο στηθος τοσο περισσοτερο δε κατεβαινει?)αρρωστησα(ανθρωπινο)και αλλα πολλα.γιατι να μη θες να φαει απο εσενα?πραγματικα δε θελω να κρινω κανεναν και συγνωμη αν καποια κοπελα προσβληθει απλα ρωταω.κυριακη δε παει για σενα αυτο,αλλα μιας και εβαλες το θεμα ειπα και γω να λυσω την απορια μου.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ 8-13 ΚΑΙ 17-21.

ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.

δεν ειναι δικαιολογια η δουλεια αλλα ηταν πρακτικα αδυνατον!

οι γονεις μακρια για να εχουμε βοηθεια!πολλλες φορες ελεγε ο αντρας μου η μικρη κλαιει και εγω του ελεγα κρατα την λιγο μεχρι να τελειωσω και ερχομαι!

αυτο το΄κανα για 20 μερες και μετα δεν αντεξα αλλο!

με το θηλαστρο δεν συμπληρωναμε ολα τα γευματα!

ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!

δε θυμωσα μαζι σου απλως πιστευω οτι ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες!

εγω πιστευω πως ειναι δικαιωμα κ της καθε γυναικας αν θηλασει η οχι.θηλαζω το τριτο παιδι κ ποτε δε κατεκρινα καμια που δε θηλασε.δικαιωμα της αν δε θελει κ δεν εχει να δωσει λογαριασμο σε κανεναν.δεν υπαρχει απαντηση.απλα δε θελει.φυσικα εχει κ περιπτωσεις που θελουν αλλα για καποιους λογους(πχ πολλες ωρες στη δουλεια) δεν μπορουν.η επισης δε μπορουν για ιατρικους λογους(μπορει η μαμα να παιρνει φαρμακα μη συμβατα με τον θηλασμο) αλλα οσες γυναικες απλα δε θελουν ειναι δικαιωμα τους και αφορα μονο αυτες.δεν ειναι κακες μανες ουτε εγω που θηλαζω ειμαι καλυτερη μαμα απο μια που δε θηλασε.

καλησπέρα σε όλες....κι εγώ είχα ακριβώς τα ίδια αισθήματα...ένιωθα πολύ άσχημα και προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου να θηλάσω.το έκανα δύο φορές αν θυμάμαι καλά.και κάθε φορά που πεινούσε το μωρό εκνευριζόμουν απίστευτα στην ιδέα ότι πρέπει να θηλάσω πάλι.δεν είμαι καθόλου περίφανη αλλά διέκοψα τον θηλασμό.στενοχωρήθηκα πολύ αλλά δεν άντεχα να καταπιέζομαι άλλο γιατί άρχισε να μου φταίει κ το μώρο.δεν έχει σχέση με την ερωτική πράξη ούτε το συνδίασα ποτέ έτσι αλλά ένιωθα απαίσια όταν έφτανε η ώρα του θηλασμού και αηδίαζα.ξαναλέω ότι δεν είμαι περίφανη γι αυτό και ότι δεν είναι λύση αύτο που έκανα αλλά από το να μισήσω το μωράκι τότε καλύτερα το μπιμπερό και να το βλέπω και να χαμογελάω.περίεργη η ψυχολογία στην περίοδο της λοχείας...

Kyriakh πόσο εξοικιωμένη είσαι με την εικόνα? Μήπως φταίει κατά κάποιο τρόπο και αυτό? Έχεις κάποια φίλη ή συγγενή που να θηλάζει και να το κάνει δημόσια? Αν όχι ίσως είναι καλό να βρεις κάποιες φωτογραφίες από το internet ή καλύτερα βιντεάκια από το youtube. Βλέποντας κάποια που θηλάζει νιώθεις το ίδιο περίεργα?

Πάντως μη φοβάσαι. Αφού ξέρεις ήδη τα οφέλει του θηλασμού αλλά και τον τρόπο για να πετύχει ένας θηλασμός, τότε όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Απλά θεωρώ ότι ίσως να είναι καλό, πως αν έχεις τα ίδια συναισθήματα και στην πράξη να το σκεφτείς. Αν πιέζεσαι το μωρό σου θα το καταλαβαίνει και έτσι θα είστε και οι δύο δυστυχισμένοι. Βέβαια στην αρχή παίζουν ρόλο πολλά. Το άγχος, οι ορμόνες κλπ. Γι' αυτό δωσ' του μια ευκαιρία και βλέπεις πως θα τα πάτε.

Εύχομαι αφού γεννήσεις στο επόμενο post σου να γράψεις "θηλάζω και νιώθω υπέροχα"!!!

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου στην αγκαλιά σου.

καλησπέρα σε όλες....κι εγώ είχα ακριβώς τα ίδια αισθήματα...ένιωθα πολύ άσχημα και προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου να θηλάσω.το έκανα δύο φορές αν θυμάμαι καλά.και κάθε φορά που πεινούσε το μωρό εκνευριζόμουν απίστευτα στην ιδέα ότι πρέπει να θηλάσω πάλι.δεν είμαι καθόλου περίφανη αλλά διέκοψα τον θηλασμό.στενοχωρήθηκα πολύ αλλά δεν άντεχα να καταπιέζομαι άλλο γιατί άρχισε να μου φταίει κ το μώρο.δεν έχει σχέση με την ερωτική πράξη ούτε το συνδίασα ποτέ έτσι αλλά ένιωθα απαίσια όταν έφτανε η ώρα του θηλασμού και αηδίαζα.ξαναλέω ότι δεν είμαι περίφανη γι αυτό και ότι δεν είναι λύση αύτο που έκανα αλλά από το να μισήσω το μωράκι τότε καλύτερα το μπιμπερό και να το βλέπω και να χαμογελάω.περίεργη η ψυχολογία στην περίοδο της λοχείας...

Μη νιώθεις τύψεις για τα ειλικρινή σου συναισθήματα. Αφού πιεζόσουν τόσο καλά έκανες. Αυτό ήταν το καλύτερο και για τους δύο.

Γιατι τα μεσα κατακλειζονται απο διαφημησεις φορμουλας,οπου προτεινονται ως το καλυτερο...γιατι οι γιατροι προτεινουν τη φορμουλα κ αλλα πολλα.Εχουμε φτασει σε ενα σημειο να ντρεπεται μια μανα που θηλαζει ακομη κ να το πει αλλα να μη ντρεπεται να βγαλει το μπιμπερο.Σε κανουν να νιωθεις ντροπη κ σου δινουν την εντυπωση οτι ειναι χυδαιο να θηλαζεις.Ακομοι κ κατι θειες 60 χρονων ρωτανε...θηλαζεις ακομα?Γιατι?Σα να σου λενε δεν εχεις λεφτα?Ποσοι λογοι υπαρχουν ακομα.....δε μας φτανει μια μερα!:)Αλλα πλεον καμια γυναικα δεν ειναι υποχρεωμενη να θηλασει.....

Παντως καποια πραγματα που αναφερεις κ θεωρουνται αυτονοητα σ εσενα...για μενα,οταν τα εμαθα-λιγο αργα βεβαια-ητανε σα να ειχα ανακαλυψει την Αμερικη.....Αλλα τουλαχιστον ο θεος με βοηθησε κ θηλαζω ακομα!

δεν ειναι δικαιολογια η δουλεια αλλα ηταν πρακτικα αδυνατον!

οι γονεις μακρια για να εχουμε βοηθεια!πολλλες φορες ελεγε ο αντρας μου η μικρη κλαιει και εγω του ελεγα κρατα την λιγο μεχρι να τελειωσω και ερχομαι!

αυτο το΄κανα για 20 μερες και μετα δεν αντεξα αλλο!

με το θηλαστρο δεν συμπληρωναμε ολα τα γευματα!

ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!

δε θυμωσα μαζι σου απλως πιστευω οτι ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες!

δεν ηταν για σενα βρε erko μου,το ξερω οτι υπαρχουν πολλες δυσκολιες απλα αν δεν ηταν η δουλεια τα φαρμακα κλπ αν δηλαδη δεν υπαρχει καποιος λογος που πρακτικα να μη μπορει να θηλασει καποια μαμα γιατι να μη το κανει.δημητρα φυσικα και ειναι επιλογη της καθε κοπελας και οπως ειπα και παραπανω δε κατακρινω ουτε χωριζω τις γυναικες σε θηλαζουσες η μη,απλα ηθελα να δω(χωρις να εχω προθεση να προσβαλω κανενα)τι σκεφτεται και δε θελει να θηλασει ο οποιοσδηποτε,δε παει σε καποιον συγκεκριμενα.συμφωνω οτι ειναι δικαιωμα του καθενος το πως θα μεγαλωσει το παιδι του,ηθελα μονο να μπω στη ψυχολογια καποιας μαμας που ΔΕΝ θελει να θηλασει.να δω για ποιο λογο.αυτο μονο και τιποτα παραπανω..

qcKmp2.png

δεν ηταν για σενα βρε erko μου,το ξερω οτι υπαρχουν πολλες δυσκολιες απλα αν δεν ηταν η δουλεια τα φαρμακα κλπ αν δηλαδη δεν υπαρχει καποιος λογος που πρακτικα να μη μπορει να θηλασει καποια μαμα γιατι να μη το κανει.δημητρα φυσικα και ειναι επιλογη της καθε κοπελας και οπως ειπα και παραπανω δε κατακρινω ουτε χωριζω τις γυναικες σε θηλαζουσες η μη,απλα ηθελα να δω(χωρις να εχω προθεση να προσβαλω κανενα)τι σκεφτεται και δε θελει να θηλασει ο οποιοσδηποτε,δε παει σε καποιον συγκεκριμενα.συμφωνω οτι ειναι δικαιωμα του καθενος το πως θα μεγαλωσει το παιδι του,ηθελα μονο να μπω στη ψυχολογια καποιας μαμας που ΔΕΝ θελει να θηλασει.να δω για ποιο λογο.αυτο μονο και τιποτα παραπανω..

γιατι μπορει να το θεωρει δυσκολο γιαυτην,ο θηλασμος τις πρωτες 40 μερες ειναι ενας αγωνας.μπορει να μην εχει τις αντοχες.βαλε την κουραση βαλε κ την ψυχολογια μιας λεχωνας(αλλες την περνανε βαρια κ αλλες πιο ομαλα την λοχεια) βαλε κ το να ειναι πρωταρα κ να εχει τον καθε ενα με 50 διαφορετικες συμβουλες.δε θελει κ πολυ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...