Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νιώθω άβολα με τον θηλασμό ! ! !

Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι την συμπαράστασή σας.....

Είμαι στις 37 εβδομάδες και ετομάζομαι για τα γεννητούρια σιγά -σιγά, άλλα

δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα του θηλασμού....Ενώ στους άλλους δείχνω πως είμαι θερμή υποστηρικτής του θηλασμού, στην ουσία, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι ο θηλασμός είναι κάτι ευχάριστο και για μένα και για το μωρό και ότι είναι χρέος μου να θηλάσω το παιδί μου και ότι είναι το καλύτερο που μπορω να προσφέρω σε αυτό το πλασματάκι...Στην πραγματικότητα όμως αισθάνομαι πολύ άσχημα με την ιδέα ότι το παιδί θα είναι στο στήθος μου, νιώθω ντροπή και αηδία μπορω να πω...

Σοβαρά ντρέπομαι πολύ που τα γράφω αυτά,αλλά είναι η αλήθεια και ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας...Φυσικά θα κάνω τα πάντα για να θηλάσω, αλλά νομίζω ότι κάθε φορά που το παιδί θα θηλάζει εγώ θα κάνω γκριμάτσες αποστροφής όπως και τώρα που το σκέφτομαι :oops::oops::oops::oops::oops: . Μήπως ξέρετε γτ έχω τέτοια συναισθήματα ?? Έχει συμβεί σε κάποια κάτι τέτοιο...Είμαι απελπισμένη :(:(:(

ld19p2.png

Διαφημίσεις

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εγω δεν εχω νιωσει ποτε ετσι,προσπαθω και σκεφτομαι οτι στο 1ο ειχα εναν φοβο και ενιωθα αβολα-παραξενα τις πρωτες φορες που προσπαθουσα να βαλω το παιδι στο στηθος.δεν νομιζω οτι εισαι η μονη με αυτες τις σκεψεις λιγο πολυ ολες νιωθαμε καπως στην τελικη ειναι κατι αγνωστο.ομως,ειναι η ποιο φυσιολογικη διαδικασια ειναι η επικοινωνια που θα εχετε με το μωρο σου η επαφη του σωματος τα χαδια η απολυτη ολοκληρωση οτι εφερες αυτο το πλασματακι στον κοσμο και ζει μεσα απο σενα τωρα.μην αφηνεις τις σκεψεις σου για σενα και αν δεις οτι δεν εχεις νιωσει καλυτερα εδω με τις απαντησεις ζητησετο με καποιον που νιωθεις οτι θα χεις ανταποκρυση.παντος δεν ειναι ντροπη αυτο που νιωθεις ουτε κακο.απλα ειναι λιγο τρομος για το αγνωστο.

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Μήπως έχεις συνδέσει στο μυαλό σου το στήθος μόνο με την ερωτική πράξη? Σκέψου ότι το στήθος υπάρχει γιατί οι άνθρωποι είμαστε θηλαστικά, και όχι γιατί αρέσει στους άντρες... Δεν ξέρω, μήπως κάποια μανούλα έχει περάσει τα ίδια και μπορεί να σε βοηθήσει.

it's never too late to start all over again

χα!εγω ενιωθα ασχημα οταν πηγαινε να με πιασει ο συζηγος στο στηθος οταν θηλαζα.ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ.εκει να δεις θεμα.και για πολυ καιρο αυτο οχι μονο στην αρχη.

Νομίζω οτι μόλις γεννηθεί το μωράκι σου και νιώσεις πόσο πολυ χρειάζεται το γαλατάκι σου, το χάδι σου την ώρα που το θηλάζεις, τα λογάκια που θα του λές, θα τα ξεχάσεις όλα. Βάλτο στο στήθος σου και θα δεις πόσο πολύ ανάγκη έχει αυτήν την επαφή. Όσο περνάει ο καιρός θα δένεστε όλο και πιο πολύ και όταν αρχίσει ο αποθηλασμός θα εύχεσαι να κρατήσει αυτή η επαφή ακόμη μια μέρα!

Μη σκέφτεσαι πολύ, είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, το μωρό σου θα σου το δείξει...

q8SSp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσακι μου γιατι το νιωθεις αυτο?μαμα και μωρο ερχονται κοντα με το θηλασμο και δημιουργουν μια απιστευτη ενωση.ειναι το καλυτερο και πιο ομορφο πραγμα που μπορει να προσφερει μια μαμα στο μωρο της.αν αισθανεσαι τοσο αβολα μπορεις παντα να μη το κανεις,αλλα γιατι να το στερησεις αυτο απο το μωρο αφου και η ιδια λες οτι θα κανεις τα παντα για να το θηλασεις!εγω πιστευω οτι μολις το βαλεις το παιδι στο στηθος σου θα νιωσεις ωραια που ενα πλασματακι τρεφεται αποο σενα.εγω ενιωθα υπεροχα.τον θηλασα μεχρι 11 μηνων και αν μπορουσα και παραπανω θα το εκανα!ελπιζω στη πορεια να νιωσεις καλυτερα..

qcKmp2.png

χα!εγω ενιωθα ασχημα οταν πηγαινε να με πιασει ο συζηγος στο στηθος οταν θηλαζα.ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ.εκει να δεις θεμα.και για πολυ καιρο αυτο οχι μονο στην αρχη.

κουφετακι και γω το ιδιο!!!δεν τον αφηνα!ηταν το φαγητο του μωρου μου και δεν ηθελα να το πειραζει!!

qcKmp2.png

Το σκέφτηκα ότι μπορεί να έχω συνδέσει το στήθος μόνο με την ερωτική πράξη, αλλά τελικά ούτε αυτό φταίει, αφου κάθε φορά που πάει να με αγγίξει ο άντρας μου βρίσκω δικαιολογίες ότι πονάω για να το αποφύγω. Τι να πω ίσως τελικα με τρομάζει το άγνωστο....Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :P

ld19p2.png

Κοριτσια με ολο το σεβασμο αν συνεχισετε να της λετε ποσο υπεροχος ειναι ο θηλασμος και να ρωτατε γιατι αισθανεται ετσι νομιζω πως θα την κανετε ακομα χειροτερα.Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τα ιδια συναισθηματα για τα ιδια πραγματα ουτε τις ιδιες επιθυμιες ουτε εκφραζουν με τον ιδιο τροπο την αγαπη,στοργη,φροντιδα κτλ.Εγω παντως το ειχα αυτο το συναισθημα,δεν θηλασα καθολου και γνωριζω κι αλλες που δεν το εκαναν.Απλως στο λεω για να μην νομιζεις πως εισαι εξωγηινη η πως κανεις κατι κακο.Θα σε συμβουλευα να γεννησεις πρωτα με το καλο και μετα με ηρεμια να παρεις την τελικη σου αποφαση.

Διαφημίσεις

Και εγω ετσι αισθανομουν πριν γεννησω αλλα ειχα υποσχεθει στον αντρα μου οτι θα το κανω για 40 μερες για το καλο του παιδιου.Οταν γεννησα και αρχισα τον θηλασμο δεν ενθουσιαστηκα αλλα διαβαζοντας σχετικα για τα οφελη του θηλσμου επεισα τον εαυτο μου να το κανω για 3 μηνες.Για να μην πολυλογω εχουμε φτασει στους 5 μηνες με αποκλειστικο θηλασμο και με τοσες δυσκολιες που κανονικα σαν μη φανατικη του αθληματος θα επρεπε να τα εχω παρατησει.Μεχρι πριν λιγες μερες ελεγα οτι στους 6 μηνες τα παραταω αλλα μαλλον χλωμο το βλεπω.Οταν βλεπεις το μωρακι σου θελεις να κανεις απλα το καλυτερο και αυτο ειναι ο θηλασμος στην αρχη της ζωης του.

Πριν γεννησω πιστευα οτι το στηθος ειναι σεξουαλικο "παιχνιδι" και μου φαινοταν "ανωμαλο" να μου πιανει την περιοχη το παιδι μου.Υποθετω οτι αυτο το συναισθημα οφειλεται στα λανθασμενα γυναικεια προτυπα με τα οποια μας γαλουχει η συγχρονη κοινωνια.Παντως στην πραξη δεν μου βγηκε κανενα αρνητικο συναισθημα γιατι κυριαρχησε το πρωτογονο μητρικο ενστικτο.Να δεις οτι αυτο θα συμβει και σε σενα.Σου ευχομαι οτι καλυτερο

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

χα! βλεπω οτι ειμαστε πολλες! να κανουμε συλλογο!

βεβαια, δε με πειραζει οτι το βλεπω σαν το φαγητο του παιδιου, αλλα, ολη μερα στο στηθος ο μικρος....ε! παπαριασα ο ανθρωπος! θελει και λιγο να ξεκουραστει το στηθος μου!

Κυριακη, να σου πω την αληθεια, ντροπη ενιωθα κι εγω (βεβαια, απο τον κυκλο μου ημουν η πρωτη μου θηλασε. Ηταν αγνωστο θεαμα ο θηλασμος για μενα). Στο νοσοκομειο, τους εβγαζα ολους εξω για να θηλασω (ακομα και την αδερφη μου). Δεν ηθελα κανεναν μονο τον αντρα μου για να με βοηθαει!

Τωρα αυτο που λες για αποστροφη....μπορεις να μας το αναλυσεις λιγο περισσοτερο?

κουφετακι και γω το ιδιο!!!δεν τον αφηνα!ηταν το φαγητο του μωρου μου και δεν ηθελα να το πειραζει!!

και εγω το ιδιο ενιωθα οτι μετα δεν θα ημουν καθαρη για το παιδι μου!

Παντως o θηλασμος ειναι μια φυσιολογικη διαδικασια κ αφου γεννησεις θα ξυπνησει το μητρικο ενστικτο μεσα σου κ αυτο θα σε καθοδηγησει σωστα ;))

Ajnwp2.png

ευτυχως το νιωθαν και αλλες.ουφ!

Και εγω ετσι αισθανομουν πριν γεννησω αλλα ειχα υποσχεθει στον αντρα μου οτι θα το κανω για 40 μερες για το καλο του παιδιου.Οταν γεννησα και αρχισα τον θηλασμο δεν ενθουσιαστηκα αλλα διαβαζοντας σχετικα για τα οφελη του θηλσμου επεισα τον εαυτο μου να το κανω για 3 μηνες.Για να μην πολυλογω εχουμε φτασει στους 5 μηνες με αποκλειστικο θηλασμο και με τοσες δυσκολιες που κανονικα σαν μη φανατικη του αθληματος θα επρεπε να τα εχω παρατησει.Μεχρι πριν λιγες μερες ελεγα οτι στους 6 μηνες τα παραταω αλλα μαλλον χλωμο το βλεπω.Οταν βλεπεις το μωρακι σου θελεις να κανεις απλα το καλυτερο και αυτο ειναι ο θηλασμος στην αρχη της ζωης του.

Πριν γεννησω πιστευα οτι το στηθος ειναι σεξουαλικο "παιχνιδι" και μου φαινοταν "ανωμαλο" να μου πιανει την περιοχη το παιδι μου.Υποθετω οτι αυτο το συναισθημα οφειλεται στα λανθασμενα γυναικεια προτυπα με τα οποια μας γαλουχει η συγχρονη κοινωνια.Παντως στην πραξη δεν μου βγηκε κανενα αρνητικο συναισθημα γιατι κυριαρχησε το πρωτογονο μητρικο ενστικτο.Να δεις οτι αυτο θα συμβει και σε σενα.Σου ευχομαι οτι καλυτερο

ετσι ακριβως το ποιο σωστο ποστ.τα ειπες τελεια!

Ράννια μου ίσως ήταν όντος βαριά η λέξη αποστροφή , εννοώ να δυσανασχετώ, να μην μου αρεσεί, να μην το απολαμβάνω, αλλά να το κάνω αναγκαστικά . Ελπίζω να μου συμβεί ότι και στην φίλη μας sporiklos, αλλά όπως είπατε πολλές πρέπει πρώτανα περιμενω να γεννήσω και μετά θα κατασταλάξω στο τι θα κάνω...Και πάλι κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

ld19p2.png

Διαφημίσεις

Οπως το λες να το κανεις...δοκιμασε πρωτα και μετα αν δεις και δε σου αρεσει, δε το απολαμβανεις, δε σου παει....το σταματας.

Δεν ειναι υποχρεωτικο να θηλασεις και το να μη το κανεις δε σε κανει λιγοτερο (καλη) μανα!

Το θεμα ειναι να κανεις κατι που θα εισαι ευχαριστημενη και θα το κανεις με χαρα και οχι επειδη "πρεπει".

είχα κι εγώ κάτι κολλήματα......

αφού όμως δε κατάφερα να θηλάσω τον μεγάλο μου γιο, τώρα στον δεύτερο θηλάζω non stop.... όπου να 'ναι!!!!!

και το χαίρομαι!!!!!

σκέψου μόνο πόσα τα οφέλη για το παιδί σου από το θηλασμό και πόση ευκολία θα 'ναι για σένα!!!!!!!!!!!!

Κυριακη με το καλό να δεχτεις το μωράκι σου! Κι εγω σαν εσενα είμαι. Μου φαίνεται πολύ παράξενο η διαδικασία του θηλασμού και αισθάνομαι εξωγηινη όταν σκέφτομαι ότι μόνο εγω νίωθω έτσι :( Εγω δεν θήλασα το μωράκι μου ωστόσο χαίρομαι όταν ακουω οτι τα κατάφεραν άλλες μητερες. Ντρεπομαι κι εγω που το λέω αλλά δεν μπηκα ουτε στην διαδικασία να δοκιμάσω πως είναι,αν και καποιοι δικοί μου επέμεναν. Ευτυχως ο αντρας μου με στηριξε σε αυτό και όλα πήγαν καλά. Αλήθεια ο αντρούλης σου τι λέει? Αυτο που με βοήθησε και με έκανε να αισθάνομαι λιγότερες τύψεις ήταν οτι διαβασα κάπου πως πιο σημαντικό απο όλα ειναι να ειναι η μητερα καλά με τον εαυτό της και αυτό θα περάσει και στο μωρο. Κι εγω θεωρώ πως επειδη δεν θα αισθανόμουν καλά θα μου έβγαινε με αρνητικό τρόπο αν αναλογιστούμε και τις συνέπειες των ορμονών. Πάντως να πω οτι δεν το μετάνιωσα και δεν νομιζω να αλλάξω μυαλά σε δευτερο μωράκι.

Ολα θα πάνε καλά ειτε θηλάσεις, είτε όχι, το παιδάκι σου θα μεγαλώσει σωστα και με πολύ αγάπη και αυτό έχει σημασία.

Αυτο που θα σου έλεγα είναι αν είναι δυνατό να είσαι προετοιμασμένη και για τις δυο περιπτώσεις απο υλικά αγαθα και θα δεις ότι σου βγει με το που αντικρύσεις το νινάκι σου :D

Το κορυφαίο? Ευχομαι τελικά να καταφέρεις να θηλάσεις και να σου φανει και φυσιολογικό!!! Θα εισαι η μεγαλύτερη νικήτρια!!!

ΠΕριμενω να με λιθοβολήσουν :(

Σιγα μην απολογηθειται κιολας! Αυτο νιωσατε αυτο κανατε! Να λιθοβολησουμε γιατι? Να το αφηνες νηστικο, μαλιστα! Αλλα μη τρελαθουμε κιολας!

Καλος ο θηλασμος! Οχι απλα καλος, αριστος! Ο,τι καλυτερο! Αλλα! Απο κει και περα....δεν ειναι το μονο κριτηριο ....

Εγω δεν θήλασα το μωράκι μου ωστόσο χαίρομαι όταν ακουω οτι τα κατάφεραν άλλες μητερες.

Μπραβο σου αξιζει, οχι λιθοβολισμος! :mrgreen:

Κυριακή, να σου πω έτσι ένοιωθα κι εγώ!

Ήταν ένα μέρος του σώματος μου που δε μου άρεσε η ιδέα να έχω ένα μωρό πάνω μου και να με ρουφάει συν ότι νόμιζα ότι δεν θα ήθελα να με ξανά ακουμπήσει ο άντρας μου.

Αποτέλεσμα; Όταν γέννησα δεν ένιωθα τίποτα από τα παραπάνω! Αντιθέτως, ένιωσα τη μητρότητα μόλις θήλασα τη μικρή μου. Θα δεις...όπως νιώσεις εκείνη τη στιγμή θα πράξεις.

σε ευχαριστω βρε ρανια μου, δυο χρονια μετά και ακομα νιωθω περιεργα. Μάλιστα νομιζω πως υποσυνειδητα προσπαθω να ειμαι 24/7 με το κουκλακι μου και μάλιστα δεν αφηνα να το ταϊζουν αλλοι με το μπιμπερο. Αν και το εκανα συνειδητα παλι κατι με "ετρωγε". Μην διαβαζεις εσυ Κυριακη:oops:

γεια σου ρε ρανια!!χαχααχα!ο συλλογος ''το στηθος ειναι του παιδιου μου''.η ουσια ειναι οτι εχεις μια ευκαιρια να ζησεις την μητροτητα μπορει και αλλες 2-3-4-5εδω σταματαω αν θες συνεχιζεις,κανε ενα βημα πισω απο ολα αυτα τις προκαταληψεις το πως μεγαλωσες καθαρισε το μυαλο σου και δες εσυ και μονο εσυ πως θες να το ζησεις ολο αυτο.ναι ο θηλασμος ειναι μαγικος ωραιος μα συναμα δυσκολος τον 1ο καιρο και επιπονος σιγουρα ποιο ξεκουραστος απο τα μπιμπερο και ποιο ασφαλη απο τα ψευτογαλατα αλλα αν για οποιοδηποτε λογο δεν θα μπορεσεις να θηλασεις μην ενοχοποιησε και κανε το καλυερο για σενα και το παιδι σου.η ψυχικη ηρεμια ειναι πολυ σημαντικη και τα λοχεια μια δυσκολη περιοδο οσο και υπεροχη με τοσο δυνατα συναισθηματα.αχ!!!!να τι καταλαβατε θελω και τεταρτο τωρα.γμ το δντ μου.

Οσο ασχημο ειναι να κανουν μια θηλαζουσα μητερα να νιωθει ενοχες (τα γνωστα μου λεγονται κατα καιρους), αλλο τοσο ασχημο ειναι να κανουν μια μη θηλαζουσα μητερα. Δεν εχει καμια διαφορα!

Το μονο που δε θα δεχομουν (λεμε τωρα) ειναι καποια να πει, δε θηλαζω γιατι βαριεμαι! Αλλα δε ξερω καμια , μα καμια, να το ειπε αυτο. Λογους εχουμε ακουσει πολλους (κυριως δεν ειχα γαλα), αλλα το βαριεμαι...δε το ακουσα ποτε! Και αν το ακουγα....πραγματικα θα τα επαιρνα!

Απο κει και περα, ο καθενας εχει τους λογους του να κανει ή να μην κανει κατι. Και λογαριασμο δε δινει σε κανεναν. Και δε πρεπει να νιωθει ενοχες. Ο καθενας αυτο που κανει, ξερει γιατι το κανει....

Περίμενε.. κι εγώ τα ίδια αναρωτιόμουν , αλλά όταν πήρα το μωράκι πρώτη φορά αγκαλίτσα τα ξέχασα όλα. Μη φοβάσαι, το μητρικό ένστικτο θα σε καθοδηγήσει εκεί που πρέπει.

εγω το φοβομουν στην αρχη της εγκυμοσυνης που δεβν ηξερα το φυλλο του μωρου

σκεφτομουν και αν ειναι αγορι????πως θα το βαλω στο στηθος απο τη στιγμη που μεχρι τωρα το αγγιζε μονο ο αντρας μου

μετα οταν γεννησα στην αρχη αισθανομουν καπως περιεργα γιατι το μωρο δεν ηξερε πωςε να θηλαει αποτελεσματικα κκαι να ηθελα εκεινες τις στιγμες να την βγαλω για λιγο αλλα ποτε δεν σκεφτηκα να τον σταματησω

οπως ειπε και καποια αλλη κοπελα θηλασε για λιγες μερε και αν δεις οτι δεν σου ταιριαζει το σταματας

επισης εγω δεν ηθελα να μου πιανει ο αντρας μου το στηθος γιατι μεχριτους πρωτους 5 μηνες ηταν σαν μια τεραστια γαλακτοβομβα ακομα και μερικες φορες χωρις επαφη αρχιζε να τρεχει γαλα και να πιτσιλαει την ευρητερη περιοχη

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png