Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

23 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 23 ΜΗΝΩΝ. ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΒΛΕΠΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Μ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ο ΚΤΛ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕ 17 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ 19 ΜΗΝΩΝ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΙΟΥΤΕΡ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ( ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ). ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΡΩΤΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΝΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ?

Διαφημίσεις

ζηλεύωωωωωωωωωωωωω

Ο δικός μου 25 μηνών και ... 3 πουλάκια ......

Κάποια στιγμή θα ανοίξω τοπικ, γιατί με αυτά που βλέπω εδώ μέσα τρελαίνομαι...

Εγώ πάλι σκέφτομαι να απευθυνθώ σε ειδικό για ακριβώς τον αντίθετο λόγο. :oops::oops::oops:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

• 3 εβδομάδες μετά...
ζηλεύωωωωωωωωωωωωω

Ο δικός μου 25 μηνών και ... 3 πουλάκια ......

Κάποια στιγμή θα ανοίξω τοπικ, γιατί με αυτά που βλέπω εδώ μέσα τρελαίνομαι...

Εγώ πάλι σκέφτομαι να απευθυνθώ σε ειδικό για ακριβώς τον αντίθετο λόγο. :oops::oops::oops:

βαλτου να βλεπει " ντορα η μικρη εξερευνητρια" απο τοτε που αρχισε να την βλεπει καταρχην ξεκινησε αναγκαστικα να μιλαει για να βοηθαει την ντορα και τον μπουτσ να τελειωσουν την αποστολη τους.Ειναι 2,5 ετων ο Θεοφιλος μου. Μια μερα ειναι μπροστα στην πορτα και λεει " oπεν ποτα".

Οσο αναφορα τα γραμματα που διαβαζει η μικρη εγω πιστευω οτι οφειλεται στην φωτογραφικη μνημη που εχουν τα παιδια.Εμενα ας πουμε ξεχωριζει καποιες λεξεις ( κου-κου,carrefur,μασουτης,jumbo ) φυσικα ξεχωριζει τα λογοτυτπα και φυσικα δεν ξερει να διαβαζει. :wink:

rQGhp3.png

Για σας. Εχω ένα αγοράκι 28 μηνών. Εδώ και έναν χρόνο περίπου έμαθε να αριθμεί μέχρι το 10. Τον χειμώνα έμαθε και το αλφάβητο.(Το λέει όλο με λίγη βοήθεια). Αυτό πάντως που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι εδώ και 4-5 μήνες αναγνωρίζει όλες τις μάρκες αυτοκινήτου που βλέπει στο δρόμο. Από 20 μηνών βέβαια του άρεσε να παίρνει τα περιοδικά αυτοκινήτου που έχω στο σπίτι και να τα ξεφυλλίζει με τις ώρες!

Διαφημίσεις

Αυτό πάντως που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι εδώ και 4-5 μήνες αναγνωρίζει όλες τις μάρκες αυτοκινήτου που βλέπει στο δρόμο.

Τα αυτοκινητα τα αναγνωριζει και ο δικος μου απο 20 μηνών! :wink:

( μαλλον ειναι η φωτογραφικη μνημη που ανεφερα παραπανω )

rQGhp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

βαλτου να βλεπει " ντορα η μικρη εξερευνητρια" απο τοτε που αρχισε να την βλεπει καταρχην ξεκινησε αναγκαστικα να μιλαει για να βοηθαει την ντορα και τον μπουτσ να τελειωσουν την αποστολη τους.Ειναι 2,5 ετων ο Θεοφιλος μου. Μια μερα ειναι μπροστα στην πορτα και λεει " oπεν ποτα".

και η κόρη μου (27μηνών) μην δεί πόρτα κλειστή πρώτα λέμε open και μετά χτυπάμε.....το κουδούνι :D:D:D

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Χα χα... εχουν πολύ πλακα τα μικρουλια...

μην αγχωνεσαι tboys το καθε παιδακι εχει τους δικους του ρυθμούς..

Το να μην ξερει την Αβ στην ηλικία που ειναι δεν σημαινει οτι το δικό σου παιδι δεν ειναι τοσο εξυπνο οσο τα αλλα..

και εγω ηξερα την ΑΒ απο τοσο μικρη και μετα βιας τελειωσα ενα ΤΕΙ.. :lol::lol:

Και ο δικός μου που ειναι 19 μηνων λεει yes και no αλλα το εχει μαθει απο το "Τραμ" με τη χοντρη στα ζουζουνια :lol:

Δεν μιλαει ιδιαιτερα αλλα του κοβει να ανοιξει μια σκαλα (αυτες τις σπαστες) και να ανεβει μεχρι το τελευταιο σκαλι.. Όπως επίσης ξεχωριζει τα κλειδια ολων μας και ποια πορτα ανοιγουν (ειδικα αυτα των αυτοκινήτων) Και εννοειτε οτι ξερει οτι "λεφτα" ειναι μονο τα κερματα και που μπαινουν αυτα (στα αμαξακια που παιρνουν κερμα στον παιδοτοπο.. :lol::lol::lol: )

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ο Μιχάλης είναι 30 μηνών. Στο χρόνο πάνω αναγνώριζε τους αριθμούς μέχρι το 12 γιατί είχε ένα παζλ ρολόι και τους συμπλήρωνε. τώρα μετράει μόνος του μέχρι το 20, ξέρει τα γράμματα ελληνικά και αγγλικά και καμια εικοσαρια ζωα στα αγγλικά που του μαθαίνει ο πατέρας του το βράδυ πριν τον ύπνο. Με τις μάρκες των αυτοκινήτων έχουμε τρέλα, ξέρουμε τη δική μας, του παππού, της θείας, του θείου και τα δείχνουμε όταν περνάνε στο δρόμο. Τον βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό για την ηλικία του, δεν πιστεύω ότι κάνει τίποτα το εξαιρετικό ή το ασυνήθιστο. Κάθε παιδάκι έχει το δικό του ρυθμό.

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

ο γιός μου μίλησε πολύ γρήγορα και καθαρά και όταν ήταν 12 μηνών άρχισα να του μαθαίνω αγγλικά. για το αλφάβητο ξεκίνησα με χειροτεχνίες και μετά του πήρα έναν υπολογιστή. τους αριθμούς τους έμαθε από το τηλεκοντρόλ.

δε νομίζω ότι έχουμε τα παιδιά θαύματα απλά όταν ασχολείσαι με το παιδί λογικό και επόμενο είναι να μαθαίνει.

τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια!!!

Διαφημίσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΧΟΣ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΣΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!

αν όλα τα παιδιά της γης...

Και ΄γω ζηλεύω!

Εμένα είναι 18 μηνών και λέει μόνο 5-6 λεξούλες και κάνει

τις φωνές από κάποια ζωάκια.Ούτε γράμματα, ούτε αριθμούς

ούτε σχήματα ξέρει.Μόνο δείχνει κάποια μέρη του σώματός του

και κάνει αυτά τα παιδικά (ζήλια,ποιος τα φταίει,παλαμάκια κ,τ,λ,)

Ομως ούτε εγώ του έχω δείξει τα χρώματα ή τα σχήματα γιατί

νόμιζα οτι είναι μικρός για να τα μάθει.Μ΄αυτά που διάβασα

όμως αναρωτιέμαι τι πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά και τι

όχι ανάλλογα με την ηλικία τους. Τελικά είναι στο παιδί ή

πρέπει εμείς να προχωράμε πιο γρήγορα στο να μάθει κάποια

πράγματα.

Σ΄αυτή την ηλικία τι άλλο πρέπει να του μάθω. και με ποιον

τρόπο?

e723c56eac.pngb1b12d4c11.png

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ "ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ" ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ) Ο ΠΗΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ. ΤΡΟΜΑΖΩ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΜOΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ.. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΜΙΛΗΣΕ (20 ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ (ΚΑΝΟΝΙΚΑ) 9 ΜΗΝΩΝ. ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ 15 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 1,5 ΧΡΟΝΩΝ. ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΩΝ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΟΜΑΞΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΣ ΜΑΘΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΖΩΗΡΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ. ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 10 ΜΗΝΩΝ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΔΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΗΔΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ "ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΖΑΛΙΣΕΙΣ" ΓΙΑΤΙ Η ΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ...ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ...

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

Και ΄γω ζηλεύω!

Εμένα είναι 18 μηνών και λέει μόνο 5-6 λεξούλες και κάνει

τις φωνές από κάποια ζωάκια.Ούτε γράμματα, ούτε αριθμούς

ούτε σχήματα ξέρει.Μόνο δείχνει κάποια μέρη του σώματός του

και κάνει αυτά τα παιδικά (ζήλια,ποιος τα φταίει,παλαμάκια κ,τ,λ,)

Ομως ούτε εγώ του έχω δείξει τα χρώματα ή τα σχήματα γιατί

νόμιζα οτι είναι μικρός για να τα μάθει.Μ΄αυτά που διάβασα

όμως αναρωτιέμαι τι πρέπει να δείχνουμε στα παιδιά και τι

όχι ανάλλογα με την ηλικία τους. Τελικά είναι στο παιδί ή

πρέπει εμείς να προχωράμε πιο γρήγορα στο να μάθει κάποια

πράγματα.

Σ΄αυτή την ηλικία τι άλλο πρέπει να του μάθω. και με ποιον

τρόπο?

Δεν ξέρω τί πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας και πότε ακριβώς, το θέμα είναι ότι αυτό το forum μας κάνει καλό γιατί μας βάζει και δοκιμάζουμε κάποια νέα πράγματα!!!!

Π.χ εξαιτίας αυτού του συγκεκριμένου τόπικ ο γιος μου έχει μάθει από την τελευταία φορά που έγραψα σε αυτό

1) 4 χρώματα και τα ξεχωρίζει χωρίς να κάνει κανένα λάθος!!!!!!!!!

2) 5 γράμματα (εεε καμιά φορά τα μπερδεύει)

3) 3 σχήματα (σπάνια κάνει λάθος)

Είμαστε πίσω ακόμα σε σχέση με κάποιους αλλά που θα πάει θα σας προλάβουμε:wink:

Ευχαρίστώ εσάς και τον άντρα μου που του έμαθε τα χρώματα και τα γράμματα!!!!!!!!!!!!!

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΧΟΣ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΟΣΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ!

δεν επέβαλα ποτέ στο παιδί μου κάτι με το ζόρι επειδή εγώ το θεωρώ σωστό. είδα ότι το παιδί έχει όρεξη να μάθει και το κάνω σαν παιχνίδι. τπτ παραπάνω. αν αργότερα θέλει να διαβάσει καλώς αν δε θέλει πάλι καλώς. είμαι της άποψης ότι δε θα γίνουν όλοι επιστήμονες.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Συμφωνω με την vagia_b !Καποια παιδια εχουν διαφορετικα ερεθισματα απο αλλα γιαυτο και υπαρχουν διαφορες!

Κι εμεις το εχουμε αυτο το κομπιουτερ!Ο μικρος μου ειναι 27 μηνων και ξερει τα γραμματα και τους αριθμους!Βεβαια μονο σαν εικονες οπως πχ λεμε :αυτοκινητο ,λεει και αλφα!Του αρεσε ως παιχνιδι αλλα πλεον το βαρεθηκε και ψαχνει αλλα! :lol: Μην ξεχνατε τα παιδια μαθαινουν οτι τους δειχνουμε! Το αν ενα παιδακι ξερει τα χρωματα πχ,σημαινει οτι καποιος περασε χρονο μαζι του ονομαζοντας τα και οτι το ενθαρρυνε να τα πουνε μαζι ξανα και ξανα σαν παιχνιδι!!Προφανως ενα αλλο παιδακι δεν τα ξερει γιατι δεν του τα εδειξε καποιος!Παντως μην αγχωνεστε,θα τα μαθουν ολα!Νομιζω οτι αυτο που μετραει ειναι να ειναι ευτυχισμενα και να περναμε σαν γονεις οσο πιο πολυ χρονο μπορουμε με τα βλασταρακια μας! :D

an1cxyD0g411110NDc3MTRkfDQ1NDg2NjQ1ZGF8b3VyIGxpdHRsZSBzdGFyIQ.gifas1cEUz0g410010MTA4ODIwcGR8MDAwNDcxN2R8b3VyIGZhaXJ5IGlz.gif

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΗΝ ΤΑ ΖΟΡΙΖΕΤΕ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

ΟΧΙ ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ κ.τ.λ. ΜΕ ΦΩΝΕς ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ (Α,Β,Γ,...) ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥς ΜΑΘΕΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ :shock:

• 2 χρόνια μετά...

Sumfono apoluta mazi sou. Pragmatika otidhpote kanoume me to paidi mas apodidei ston xrono eno nomizoume oti to paidi den katalabainei auto sigoura katalavainei polla perissotera apo osa nomizoume.Arketoi goneis me koroideuan giati milouse kai ekshgousa sto paidi mou pragmata giati pisteuan oti einai mikro kai oti den 8a me katalabei kai polu suntome to paidi mou oxi apla me akouge alla sunergazotan apsoga mazi mou. Pisteuo oti oi mamades den prepei na agxonamaste gia thn eksupnada ton paidion mas, na ta dinoume ton xrono tous kai ton xoro tous na anptux8oun, kai na ta exoume empistosunh oti 8a ta kataferoun xoris na deixnoume apogohteumenoi. Etsi to paidi apoktaei autopeph8hsh kai mporei na kanei polla perissotera. To parathrhsa ston eauto mou oti ka8e fora pou hmoun agxomenh giato an 8a kataferei kati to paidi mou den to kataferne giati tou metedida to agxos mou kai thn amfibolia tou. Otan omos estiasa sto ousiastiko dhladh sto paidi mou kai stis dikes tou dunatothtes opoies kai na einai autes tote eida terastia allagh sto paidi mou. To 8ema einai pio poluploko. Yparxei kai h sunais8hmatikh nohmosunh pou exei na kanei me ton xaraktira tou paidiou. Ena paidi drasthrio kai anoixto 8a deiksei pio grhgora thn eksupnada tou apo ena paidi ntropalo kai kleisto. Sto xeri mas einai na DOUME kai na AKOUSOUME to paidi maw kai na to kateu8hnoume sumfona me tis dikes tou dunatothtes kai kleiseis

Sumfono apoluta mazi sou. Pragmatika otidhpote kanoume me to paidi mas apodidei ston xrono eno nomizoume oti to paidi den katalabainei auto sigoura katalavainei polla perissotera apo osa nomizoume.Arketoi goneis me koroideuan giati milouse kai ekshgousa sto paidi mou pragmata giati pisteuan oti einai mikro kai oti den 8a me katalabei kai polu suntome to paidi mou oxi apla me akouge alla sunergazotan apsoga mazi mou. Pisteuo oti oi mamades den prepei na agxonamaste gia thn eksupnada ton paidion mas, na ta dinoume ton xrono tous kai ton xoro tous na anptux8oun, kai na ta exoume empistosunh oti 8a ta kataferoun xoris na deixnoume apogohteumenoi. Etsi to paidi apoktaei autopeph8hsh kai mporei na kanei polla perissotera. To parathrhsa ston eauto mou oti ka8e fora pou hmoun agxomenh giato an 8a kataferei kati to paidi mou den to kataferne giati tou metedida to agxos mou kai thn amfibolia tou. Otan omos estiasa sto ousiastiko dhladh sto paidi mou kai stis dikes tou dunatothtes opoies kai na einai autes tote eida terastia allagh sto paidi mou. To 8ema einai pio poluploko. Yparxei kai h sunais8hmatikh nohmosunh pou exei na kanei me ton xaraktira tou paidiou. Ena paidi drasthrio kai anoixto 8a deiksei pio grhgora thn eksupnada tou apo ena paidi ntropalo kai kleisto. Sto xeri mas einai na DOUME kai na AKOUSOUME to paidi maw kai na to kateu8hnoume sumfona me tis dikes tou dunatothtes kai kleiseis

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 23 ΜΗΝΩΝ. ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΒΛΕΠΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Μ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ο ΚΤΛ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕ 17 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ 19 ΜΗΝΩΝ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΙΟΥΤΕΡ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ( ΚΑΝΕΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ). ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΡΩΤΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΝΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ?

καλημέρα...μπράβο στο παιδάκι αλλά μην σου φανει παράξενο αν ξαφνικά βαρεθει αυτο το παιχνιδι και ξαφνικά ξεχάσει και την αλφάβητο...στο λέω γιατι έτσι έγινε με την κόρη μου η οποία τωρα που ειναι 2,5 και θέλει να μάθει να διαβάζει τα παραμύθια της.....περνάνε απο διάφορες φάσεις....

συμφωνω με την κοπέλα που ανεφερε παραπάνω την φωτογραφική μνημη....βέβαια μην σε αποθαρίνει αν τα ξεχασει....καλυτερα να ρωτήσεις παιδιατρο....αν θα πρεπει να της πάρεις κατι άλλο....υπάρχει ειδικός για υπερκινητικά παιδιά....αλλά έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικα άλλου τυπου και όχι έντονη μαθησιακη διάθεση.....

εμένα η μικρη μου επίσης απο 15 μηνων ή και λιγο πιο μετα ξέρει και χειρίζεται το laptop και μάλιστα οταν της λεω άστο μην το πειράζεις....μου λεει άσε με....κάνω δουλίτσα τωρα.....ανοιγει ενα αρχειο με 3d και φωτορεαλιστικά δικά μου σχέδια και μου λέει μαμά κόιτα.....σου έκανα ενα ωραιο πίτι...........

επίσης αν την αφήσεις να δει mtv σε λιγο θα δεις πως θα προσπαθει να μιλήσει αγγλικά....

1129643tvsq1yiqpw.gif

καιμενα τα δικα μου ειναι πιο μπροστα πο την ηλικια τους σε διαφορα θεματα. (κατα δικια μου επιλογη ομως..) θελω να πω πως και μενα στην ιδια ηλικια ηξερε τα γραμματα εστω εικονικα. αργοτερα ελεγε την αλφα βητα κοκ. τωρα η μεγαλη μου παει νηπια. στο σχολειο μαθαινουν τα γραμματα και το ονομα τους αλλα και καποιες λεξεις να γραφουν η να τις αναγνωριζουν. Εν το μεταξυ ομως το καλοκαιρι η δικια μου την ειχα παρει ενα βιβλιο για προσχολικη ηλικια και ειχε μεσα διαφορα σαν παιχνιδακια ασκησεις με αποτελεσμα να συλλαβιζει της λεξεις και οταν ειναι σιγκεντρωμενη να μπορει να διαβαζει αν ειναι κατι ευκολο και μικρη η λεξη.

Καποιοι ισως δε συμφωνησουν αλλα εμενα μαρεσει αυτο. Αν δε τοθελε δε θα την ελεγα και τιποτα.θα ερχοταν η ωρα νατα μαθει στο σχολειο. Αφου ομως με το που καθομαι μαζι της αρχιζει και τα ρουφαει σαν σφουγγαρι διασκεδαζοντας γιατι οχι? η οποιαδηποτε μαθηση απο τη στιγμη που το διασκεδαζει και ανταποκρινετε το παιδι την υποστηριζω! αααλλα ειναι αυτα που δε θαθελα να τα μαθει πολυ νωρις..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Πολύ όμορφα όλα αυτά που λέτε. Μην ξεχνάτε όμως ότι λίγο πολύ τα περισσότερα παιδιά σήμερα είναι, με βάση τις δικές μας εμπειρίες, πολύ έξυπνα. Εδώ είναι που χρειάζεται κάποια προσοχή. Καλό είναι να συναναστρεφόμαστε με άλλους γονείς και συνομίληκα παιδιά ώστε να αντιληφθούμε ενδεχόμενες ελλείψεις των δικών μας, αλλά προσέξτε μην αγνώνεστε με αυτά που διαβάζετε εδώ και το κυριότερο μην ρίξετε φορτίο στα παιδιά σας.

Γνώμη μου είναι ότι το thread αυτό δεν κινείται σε κάποια σωστή κατεύθυνση γιατί θεωρώ ότι το κάθε παιδι έχει τις δεξιότητες του και διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και εξέλιξης.

Το δικό μου το παιδί με τον ίδιο τρόπο έμαθε τα γράμματα από δύο ετών, δλδ από τότε που ο παππούς του του πήρε δώρο το κομπιούτερ αυτό.

Δεν του το επέβαλλα ποτέ, απλά πήγαμε να παίξουμε μαζί το παιχνίδι με τον "κουβά" που τα βάζεις μέσα και είδα ότι τα ήξερε!!!

Ναι, τους τρέλανε όλους, γιατί τον ρωτάγαμε στις πινακίδες του αυτοκινήτου και τις ήξερε.

Επίσης, τώρα, 3,5 φτιάχνει παζλ για παιδάκια 5 & 6 ετών. Απλά του αρέσουν.

Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ρωτήσω ειδικό, ούτε να παίζει με συγκεκριμένα παιχνίδια. Παίζει με ότι του αρέσει και παίζουμε πολύ μαζί!!!

Από την άλλη, μίλησε μετά τα 2,5, τώρα που μεγάλωσε ρωτάει πολλά και αρνείται να γράψει και να ζωγραφίσει (δεν τον πιέζω, απλά τον ρωτάω).

Το τέλειο που μου είπε το καλοκαίρι: Για να τον απασχολήσω γράφαμε στο κομπιούτερ αυτό "τουιτι" και "μαμα".

- Να τα γράψουμε με μαρκαδόρο στο μπλοκ σου;

- Να τα γράψεις εσύ με μαρκαδόρο μαμά. Εγώ χρησιμοποιώ το κομπιούτερ:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Με έστειλε!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Και ο μεγάλος μου στα 2 1/2 (είναι 3 1/2 τώρα) έμαθε τα γράμματα της Αλφαβήτου από ένα παιχνίδι κομπιούτερ... Τα αναγνώριζει κιόλας... Μπορούν να μάθουν πολλά από ένα παιχνίδι... Ειδικά στην αρχή που έπαιζε μόνο με αυτό το παιχνίδι μας είπε κανά 2 φορές απέξω την ΆλφαΒήτα με μικρή βοήθεια... Τώρα που το άφησε στην άκρη δεν θυμάται να τα πει απέξω αλλά εξακολουθεί να τα αναγνωρίζει... Κάποια παιχνίδια τελικά είνα πράγματι εκπαιδευτικά.

Ηλίας 5/7/2007

Νικόλας 3/4/2009

Και ο μεγάλος μου στα 2 1/2 (είναι 3 1/2 τώρα) έμαθε τα γράμματα της Αλφαβήτου από ένα παιχνίδι κομπιούτερ... Τα αναγνώριζει κιόλας... Μπορούν να μάθουν πολλά από ένα παιχνίδι... Ειδικά στην αρχή που έπαιζε μόνο με αυτό το παιχνίδι μας είπε κανά 2 φορές απέξω την ΆλφαΒήτα με μικρή βοήθεια... Τώρα που το άφησε στην άκρη δεν θυμάται να τα πει απέξω αλλά εξακολουθεί να τα αναγνωρίζει... Κάποια παιχνίδια τελικά είνα πράγματι εκπαιδευτικά.

Κορίτσια καλημέρα!Δε μας λέτε κι εμάς ποια είναι αυτά τα παιχνιδάκια να τα προμηθευτούμε?

Εμένα ο γιος μου δεν κάνει τίποτα περισσότερο από την ηλικία του.Εγώ όμως από ότι λένε 2 χρονών ήξερα όλη την αλφαβήτα.Γενικά με παρουσιάζουν ως ένα πολύ έξυπνο παιδί.

Έχω λοιπόν να πω το εξής.Έχω διαβάσει και το θεωρώ σωστό, ότι τα παιδάκια καλό είναι να μη μαθαίνουν τίποτα πριν το σχολείο που θα το μάθουν αργότερα εκεί.Γιατί έτσι όταν ξεκινάνε σχολείο βαριούνται να παρακολουθήσουν και χάνουν τη σειρά και δεν προχωράνε.

Και η αλήθεια είναι ότι ρίχνοντας μια ματιά γύρω μου συμπεραίνω ότι δυστυχώς δεν προχωράνε τα έξυπνα παιδιά.Μιλάω για τη γενιά μου.Δηλαδή όσα παιδάκια (συμπεριλαμβανομένου και εμού) θεωρούνταν πολύ έξυπνα και τα θαύμαζαν οι υπόλοιποι γι αυτό, επαναπαύονται στην εξυπνάδα τους ότι οκ ότι και να γίνει θα τα καταφέρω και δεν προχωράνε.

Αντίθετα, τα παιδιά που δεν τα λες και σπίρτα αλλά είναι μελετηρά (βλέπε τον αδερφό μου) ακριβώς επειδή γνωρίζουν για αυτήν την, ας το πούμε αδυναμία τους, πολεμάνε να προχωρήσουν και να μη μείνουν πίσω και τελικά προοδεύουν.

Βέβαια εκ των υστέρων αναρωτιέμαι ποιο είναι οι πραγματικά έξυπνοι.Εγώ που παλεύω στον ιδιωτικό τομέα να κρατήσω μια δουλειά ή ο αδερφός μου που είναι δάσκαλος:rolleyes:

Djccp2.png

67KIp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...