Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η αγνοια κινδυνου σκοτωνει

pegoulita

Recommended Posts

Είναι δύσκολη η θέση της γιατί αν δεν προβεί σε καταγγελία δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το όνομα του γιατρού στο φόρουμ, μήπως θεωρηθεί δυσφήμιση. Καλό θα ήταν να μην συζητηθεί δημοσίως αυτό. Τώρα σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τις φίλες της όπως κι αν τις γνώρισε (διαδικτυακά ή όχι). ;)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

από τα λίγα που ξέρω κι εγώ για το vbac είναι ότι αν η έγκυος φτάσει την ημερομηνία της ΠΗΤ και δεν εχει γεννήσει φυσιολογικά, το παίρνουν με καισαρική.

λυπάμαι πολύ για την απώλεια

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Είναι δύσκολη η θέση της γιατί αν δεν προβεί σε καταγγελία δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το όνομα του γιατρού στο φόρουμ, μήπως θεωρηθεί δυσφήμιση. Καλό θα ήταν να μην συζητηθεί δημοσίως αυτό. Τώρα σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τις φίλες της όπως κι αν τις γνώρισε (διαδικτυακά ή όχι). ;)

Οσο κι αν με κατακλυζουν πολλα και διαφορα συναισθηματα για τον συγκεκριμενο γιατρο πρεπει να εχω μια υπευθυνη σταση σε αυτο το θεμα, οπως σωστα επισημανες κι εσυ. Αλλα πιστεψε με αν πραγματικα προκυψουν ευθυνες δεν προκειται να το αφησω ετσι. Πρεπει καποτε μερικοι να την πληρωσουν!!!

Ευχαριστω για ακομα μια φορα ολους κ ολες για τα λογια συμπαραστασης πραγματικα με κανουν πιο δυνατη!

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...25/12/2010

pegoulitsa... πόσο λυπάμαι για το μωράκι σου.

Εύχομαι σύντομα ο πόνος σου να γλυκάνει.

Έπαθα και εγώ τετανική σύσπαση μήτρας.

Είσαι η μοναδική εδώ στο φόρουμ που διαβάζω ότι έχει πάθει κάτι ανάλογο.

Ο πόνος αφόρητος, όσες δε το έχουν ζήσει δε μπορούν να το καταλάβουν.

Ευτυχώς ήμουν στο μαιευτήριο. Χαλάρωσε μετά από κανένα τέταρτο η μήτρα μου και προχωρήσαμε σε καισαρική τομή. Ο γιατρός... φυσικά δεν ήταν εκεί... τον πήραν τηλ και ήρθε τρέχοντας από μια άλλη ιδιωτική κλινική. Ευτυχώς με το παιδί όλα καλά! Κανένα πρόβλημα.

Ήταν ο πρώτος τοκετός. Άσχετη και εγώ...

Για αποκόλληση δε μου είπαν τίποτα... νομίζω όμως ότι το προλάβαμε.

Σου απέδωσαν κάπου τη σύσπαση αυτή;

Γιατί στη δική μου περίπτωση ο γιατρός το έριξε πάνω μου ότι είναι από το άγχος.

Εκ των υστέρων, όταν μίλησα με κάποια άτομα του χώρου. μου είπαν ότι ήταν από την ωκυτοκίνη

που άδικα χορηγούν όταν ο τοκετός εξελίσσεται ομαλά.

Θυμάσαι αν σου έβαλαν κάποιον ορό; Έστω και απλό, όπως λένε; Επειδή υπάρχει πιθανότητα να σου έβαλαν την ωκυτοκίνη εκεί μέσα. Κάτι τέτοιο στο VBAC απαγορεύεται !!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εφόσον υπάρχει αντικειμενικός λόγος που να τον ενοχοποιεί, και αυτό μόνο ενας γιατρός μπορεί να στο πεί, κυνήγατον αλύπητα τον χασάπη αυτλο μόνο έχα να πώ. Σύμφωνα με την δική μου λογική δεν αφήνεις γυναίκα που έχει υποστεί καισσαρική στο παρελθόν να εξαντλήσει τις σαράντα βδομάδες κύησης και μάλιστα να τις ξεπεράσει, έτσι απλά εδώ αυτό δεν το κάνεις με τις πρωτότοκες. Αν μη τι άλλο σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται στενή παρακολούθηση απο μέρους τους για να είναι σίγουροι οτι όλα θα πάνε καλά. Είναι ένα θέμα που με πονάει κι εμένα καθώς η αδελφή μου έχασε παιδάκι λόγω λάθους άλλοτε μεγαλογιατρού προέδρου του ΙΑΣΩ, νύν μακαρίτη, και η αδελφή μου δεν είχε το ψυχικό σθένος για να τον κυνηγήσει. Μην τον αφήσεις έτσι κυνήγα τον αν μη τι άλλο΄θα είναι μια ηθική ικανοποίηση για εσάς κάτι τέτοιο, γιατί κανένας ηλίθιος δεν έχει το δικαίωμα να παίζει έτσι με τις ζωές και τα όνειρα των ανθρώπων.

Αρχικά να σε συλληπηθώ και εγώ για το μωράκι σου. Και εγώ όταν στην 2η εγκυμοσύνη μου είχα αποφασίσει για φυσ. τοκετό, είπαμε θα περιμένουμε περίπου εως 39η εβδομαδα.Εχω την εντύπωση οτι 40+ ήταν υπεραρκετό, γιατρός δεν είμαι βέβαια.

4Xjop3.png

Λυπάμαι ειλικρινά γι αυτό που πέρασες και στο λέω εγκάρδια.

Έχω κάνει 2 κ. τ. και αν και δεν θα έκανα vbac επειδή φοβάμαι.. Συμφωνώ με τα κορίτσια ότι δε φταίει αυτό.. αν σκεφτείς ότι στο εξωτερικό το εφαρμόζουν. Πιστεύω κι εγώ ότι φταίει ο γιατρός σου που σε άφησε μέχρι τέλους.

Η αποκολληση πλακουντα συμβαινει μπαμ μπαμ και χωρις προειδοποιηση!!!!

θα συμφωνησω γιατι κι εγω που επαθα αποκολληση ημουν συνδεδεμενη με καρδιοτοκογραφο και απο τις σφυξεις του μωρου που μηδενισαν εγινε υπερηχος αμεσως και διαπιστωθηκε η αποκκοληση.

pegoulitsa... πόσο λυπάμαι για το μωράκι σου.

Εύχομαι σύντομα ο πόνος σου να γλυκάνει.

Έπαθα και εγώ τετανική σύσπαση μήτρας.

Είσαι η μοναδική εδώ στο φόρουμ που διαβάζω ότι έχει πάθει κάτι ανάλογο.

Ο πόνος αφόρητος, όσες δε το έχουν ζήσει δε μπορούν να το καταλάβουν.

Ευτυχώς ήμουν στο μαιευτήριο. Χαλάρωσε μετά από κανένα τέταρτο η μήτρα μου και προχωρήσαμε σε καισαρική τομή. Ο γιατρός... φυσικά δεν ήταν εκεί... τον πήραν τηλ και ήρθε τρέχοντας από μια άλλη ιδιωτική κλινική. Ευτυχώς με το παιδί όλα καλά! Κανένα πρόβλημα.

Ήταν ο πρώτος τοκετός. Άσχετη και εγώ...

Για αποκόλληση δε μου είπαν τίποτα... νομίζω όμως ότι το προλάβαμε.

Σου απέδωσαν κάπου τη σύσπαση αυτή;

Γιατί στη δική μου περίπτωση ο γιατρός το έριξε πάνω μου ότι είναι από το άγχος.

Στην δικη μου περιπτωση αν εγινε κατι επληψιμο συναιβει το μεσημερι δηλ. λιγες ωρες προτου επιστρεψω για δευτερη φορα στη κλινικη. Γιατι το απογευμα που ξαναπηγα δεν ειχαν προλαβει να με βαλουν καθετηρα (ορρο), οταν με επιασε ο πονος. Το μεσημερι ομως οταν με εξετασε γυνακολογικα ο γατρος πονεσα αρκετα και απο εκεινη την ωρα και μετα αρχισα να ποναω περισσοτερο. Οπως καποιοι μου ειπαν ο γιατρος μπορει να μου εβαλε καποιο κολπικο υποθετο ( προσταγλαδινης) ή να εκανε ρηξη υμενων του τραχηλου πρακτικες που συνηθιζονται απο τους μαιευτηρες. Παντως δεν με ενημερωσε και φυσικα το αρνηθηκε εκ των υστερων μετα τα γεγονοτα Επισης να αναφερω πως και στο μεσημεριανο καρδιοτοκογραφημα ειχα ηδη συσπασεις και παρολα αυτα με αφησε να φυγω....τα συμπερασματα δικα σας...

Διαφημίσεις

• 2 months later...
Λυπάμαι τόσο πολύ... κυνηγησέ τον τον αλήτη μην πάρει κι άλλη ζωή στο λαιμό του.

ειναι πονος που δεν πιστευω να περναει!εχεις δει πολλους γιατρους να καταδικζονται?κορακας κορακου ματι δε βγαζει!!

απλα να το ψαχνουμε περισσοτερο.και αυτο που λεω οτιδηποτε καινουργιο με φοβιζει.γιατι το κανουν μονο 2 - 3 στη θεσσαλονικη?στην αθηνα δεν εχω ακουσει κατι μονο εδω υπαρχουνειδικοι?ας αφησουμε το εξωτερικο αλλα συστηματα και αλλες εξειδικευσεις ειμαστε λιγο πισω.ενα σωρο γιατροι πηγαν αγγλια γιατι το κανουν μονο 2-3 ?εχουν καποιο χαρτι που λεει εχουν εμπειρια?

Νομιζω πως δεν εχει να κανει με την εξειδικευση στο εξωτερικο ή την εμπειρια. Διοτι αυτο που συνεβει σε εμενα θα μπορουσε να αποφευχθει ενδεχωμενως παρακολουθωντας πιο προσεκτικα καποιους βιοφυσικους δεικτες για παραδειγμα στους υπερηχους, κανοντας ενα dopler για τη λειτουργια του πλακουντα κτλ. Πραγματα βασικα στη μαιευτικη που μακαρι να τα ηξερα κι εγω εξαρχης.Αλλα αυτα ειναι δουλεια του γιατρου κι οχι δικη μου, γι'αυτο αλλωστε επιλεγεις καποιον, τον πληρωνεις για να σε προσεχει καλυτερα υποτιθεται!!!

Δεν θελω να πιστευω πως η εξειδικευση στο εξωτερικο ή η επιλογη vbac ειναι απλα κραχτης για πελατες, υπαρχουν σοβαροι επιστημονες ειτε ειδικευονται εξω ειτε στην Ελλαδα.

Ειναι τελικα ολα αυτο που τοσο απλα λεμε σε τι ....γιατρο θα πεσεις κανοντας παραλληλα και μια προσευχη!!!

...Αλλα αυτα ειναι δουλεια του γιατρου κι οχι δικη μου, γι'αυτο αλλωστε επιλεγεις καποιον, τον πληρωνεις για να σε προσεχει καλυτερα υποτιθεται!!!

...Ειναι τελικα ολα αυτο που τοσο απλα λεμε σε τι ....γιατρο θα πεσεις κανοντας παραλληλα και μια προσευχη!!!

κραταω αυτες τις δυο προτασεις και συμφωνω.να ευχηθω να μη ξανακουσουμε κατι αναλογο με τη βοηθεια του θεου παντα

Διαφημίσεις

λυπάμαι πάρα πολυ ειλικρινα για ότι σου συνεβη.Αν δεν ειναι κόπος θα ήθελα να μου πεις και μενα σε πμ το όνομα γιτι για 2ο παιδί θα εψαχνα καποιον απο γενικη κλινικη γιατι ο δικος μου γιατρος βγαινει στη συνταξη σε 2 χρονια.Αν ενδιαφέρεσαι μπορω να σου στειλω τα στοιχεία του.Είναι πολυ καλος γιατρός έγω γέννησα στο γένεσις αλλά στην 26 εβδομάδα της εγκυμοσυνης χειρουργήθηκα με όξεια σκοληκωειδιτηδα στην γενικη κλινικη.Και στην γενικη και στο γένεσις αναισθησιολογοι μαίες και προσωπικο μου λέγαν όλοι χωρίς να ρωτω ότι ειμαι πολυ τυχερη που έχω τετοιο γιατρο, και επείδη στην εγχειρηση κινδυνευα και εγω και φυσικα το μωρο το είχαν ξεγραμμένο όλοι μου λέγαν ότι μετα τον θεό ειναι ο κ.......ς( το ονομα του γιατρου)και μου τα λεγαν μετα την επεμβαση και όχι πριν για να μου δωσουν ελπιδες.Είναι πασιγνωστος στους ιατρικους κυκλους και εχω τον επελεξα τυχαια χωρις να γνωριζω κατι γιάυτον.Μετά την επέμβαση καταλαβα οτι είχα πέσει σε διαμάντι και αργότερα στη γέννα βέβαια στο γενεσις που όλοι βαρουσαν προσοχές μπροστά του.

χαμογελάς κι ανθίζεις , άξιζε να ζήσω να σε δω .

λυπαμαι πολυ για την ιστορια σου. εχειδικιο μια κοπελα που λεει ειναι που θα πεσεις.. εγω ειχα μια παρα πολυ καλη γιατρο αλλα επειδη εχω αμφιβολιες περι 2 καισαρικες που εκανα στο αν ηταν απαραιτητες τωρα που περιμενω 3ο σκεφτομαι το vbac. τοψαξα αρκετα ωστε να ξερω τι να απατησω απτη γιατρο που ανακαλυψα. πιστευω καθε γεννα καθε τοκετος εχει την περιπτωση επιπλοκης απο οτιδηποτε. καιαν συνδιαστει με μ***κα γιατρο τοτε παει..

1-2-3MPOMPIRES!!!

λυπάμαι πάρα πολυ ειλικρινα για ότι σου συνεβη.Αν δεν ειναι κόπος θα ήθελα να μου πεις και μενα σε πμ το όνομα γιτι για 2ο παιδί θα εψαχνα καποιον απο γενικη κλινικη γιατι ο δικος μου γιατρος βγαινει στη συνταξη σε 2 χρονια.Αν ενδιαφέρεσαι μπορω να σου στειλω τα στοιχεία του.Είναι πολυ καλος γιατρός έγω γέννησα στο γένεσις αλλά στην 26 εβδομάδα της εγκυμοσυνης χειρουργήθηκα με όξεια σκοληκωειδιτηδα στην γενικη κλινικη.Και στην γενικη και στο γένεσις αναισθησιολογοι μαίες και προσωπικο μου λέγαν όλοι χωρίς να ρωτω ότι ειμαι πολυ τυχερη που έχω τετοιο γιατρο, και επείδη στην εγχειρηση κινδυνευα και εγω και φυσικα το μωρο το είχαν ξεγραμμένο όλοι μου λέγαν ότι μετα τον θεό ειναι ο κ.......ς( το ονομα του γιατρου)και μου τα λεγαν μετα την επεμβαση και όχι πριν για να μου δωσουν ελπιδες.Είναι πασιγνωστος στους ιατρικους κυκλους και εχω τον επελεξα τυχαια χωρις να γνωριζω κατι γιάυτον.Μετά την επέμβαση καταλαβα οτι είχα πέσει σε διαμάντι και αργότερα στη γέννα βέβαια στο γενεσις που όλοι βαρουσαν προσοχές μπροστά του.

Θα μπορούσες να στείλεις και σ'εμένα το όνομα του γιατρού σου;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

κουραγιο και δυναμη να σου δινει ο Θεος ,δεν εχω λογια πραγματικα ,αυτος ο ανθρωπος ηθελα να ξερα κοιμαται τα βραδια?μακαρι να μπορουσες να πεις δημοσια το ονομα του να σωθουν κ αλλες μανουλες κ τα παιδακια τους.ευχομαι ο καλος Θεουλης να σου γεμισει πολυ γρηγορα την αγκαλιτσα σου κ να ερθει παλι το χαμογελο στα χειλη σου.οσο για το αν αξιζει να τον κυνηγησεις ,αξιζει ,ομως δεν ξερω αν θα σ αφησουν να βρεις το δικιο σου τα κυκλωματα των γιατρων...ισως με εναν δικηγορο κορυφη.θα θελα κ εγω το ονομα του με π.μ. γιατι ειμαι κ εγω Θεσσαλονικη.

λυπαμαι πολυ για την ιστορια σου. εχειδικιο μια κοπελα που λεει ειναι που θα πεσεις.. εγω ειχα μια παρα πολυ καλη γιατρο αλλα επειδη εχω αμφιβολιες περι 2 καισαρικες που εκανα στο αν ηταν απαραιτητες τωρα που περιμενω 3ο σκεφτομαι το vbac. τοψαξα αρκετα ωστε να ξερω τι να απατησω απτη γιατρο που ανακαλυψα. πιστευω καθε γεννα καθε τοκετος εχει την περιπτωση επιπλοκης απο οτιδηποτε. καιαν συνδιαστει με μ***κα γιατρο τοτε παει..

δυστυχως ειναι ο συνδυασμος που σκοτωνει... και μακαρι να εκανα εστω και black houmor ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ! Ευχομαι μια καλη εγκυμοσυνη κι ακομα ενα πιο ευκολο αλλα πανω απο ολα ασφαλη τοκετο. Αληθεια ποιο ειναι το ονομα της γιατρου σου γιατι κι εγω για 3η κ.τ θα παω αν βεβαια ξαναμεινω εγκυος....

lucky -sylvester πολυ ευχαριστως αλλά ντροπιασμένη παραδεχομαι πως δεν ξερω να στέλνω πμ παρα μόνο να απαντω σε αυτα που μου στελνουν αν θες στειλε μου κατι με πμ και για απάντηση θα σου στείλω τα στοιχεία του γιατρούλη μου.

χαμογελάς κι ανθίζεις , άξιζε να ζήσω να σε δω .

Αληθεια ποιο ειναι το ονομα της γιατρου σου γιατι κι εγω για 3η κ.τ θα παω αν βεβαια ξαναμεινω εγκυος....

καταλαβα οτι οταν με το καλο ερθει η ωρα λογω του περιστατικουπου την ετυχε επιθυμει 3η καισαρικη. αν κανω λαθος ας με διορθωσει η κοπελα

1-2-3MPOMPIRES!!!

ναι αυτο εννοουσα, οταν κ αμα ερθει εκεινη η ωρα. αν κ η τριτη κ.τ δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα το προτιμω...δεν θελω ουτε να ξανακουσω για vbac λογω της περιπτωσης οτι κ να μου λενε!(κι ας δειξουν κατανοηση οι υποστηριχτες της, μην το ξαναανοιξουμε το θεμα)

τη συγκεκριμενη γιατρο την εχω ξανακουσει στο forum αλλα δεν εχω προσωπικη αποψη. μακαρι να αξιζει γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κ τις καλυτερες εντυπωσεις απο πολλους συναδελφους της.

Απο την αλλη πλευρα δεν ξερω κατα ποσο μπορω να στελνω πμ για το ονομα του συγκεκριμενου γιατρου γιατι δεν θελω να μπλεξω περισοτερο, μπορει ακομα κι αυτος ο τροπος να θεωρηθει δυσφημηση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...