Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η αγνοια κινδυνου σκοτωνει

pegoulita

Recommended Posts

γεια σας

Θα θελα να μοιραστω την δικη μου ιστορια προς γνωση και συμμορφωση των υποστηρικτων vbac (φυσ, τοκετου μετα απο καισαρικη)και οσων τελικα εχουν αγνοια κινδυνου.

Ηθελα κι εγω να γεννησω φυσ. μετα πο κ.τ 3,5 χρονια πριν. Βρηκα γιατρο (που να μην τον εβρισκα ποτε μου!!!) που με ανελαβε εξειδικευμενο στην Αγγλια. Εφτασα 40 εβδ. και 3 ημ. και εγω ακομα περιμενα σε αντιθεση με ολυς γυρω μου που ειχαν αρχισει να ανησυχουν...καθως ο γιατρος μου με διαβεβαιωνε πως ολα οκ και θα γεννησω σε 1-2 μερες.

Εκεινο το μεσημερι παρακολουθει το μωρο στν καρδιοτοκογραφο, εξεταζει και εμενα ( τωρα τι ακριβως εκανε μονο ο ιδιος και η συνειδηση του το ξερει!) και με διωχνει απο την κλινικη????Εγω παντως αρχιζα σιγα σιγα να ποναω απο εκεινη την ωρα. Επιστρεφω σε 3 ωρες με αρκετους πονους, ο ιδιος φυσικα ελειπε και μετα απο 10 λεπτα αισθανομαι ενα τρελο πονο χαμηλα στο υπογαστριο. Μεχρι να καταλαβουν τι εγινε , να ερθει η αναισθησιολογος, να καταφτασει και ο "ανετος γιατρος" μου και να μπω χειρουργειο να γεννησω περασαν 20-30 λεπτα. Χρονος υπερπολυτιμος για το μωρακι μου που δυστυχως υπεστει υποξαιμικη και ισχαιμικη εγκεφαλοπαθεια 3ο σταδιου, για οσους γνωριζουν δυστυχως δεν υπηρχε σημειο επιστροφης για το μωρο. ΟΙ νεογνολογοι ηταν απο την αρχη αλλα και πολυ περισσοτερο στη συνεχεια πολυ απισιοδοξοι για το μελλον του...δεν θα ηθελα να πω περισσοτερα λογω της ηδη εντονης συγκινησιακης καταστασης μου για το θεμα του μωρου...απλα πως ολα τα επομενα χριστουγεννα της ζωης μας απλα θα της ανηκουν......

Οσο αφορα ομως την συμπεριφορα και τη σταση του γιατρου μου θα σημειωσω το εξης: βγηκα τη δευτερη μερα απο την Γενικη κλινικη μετα απο κ.τ και επιπλοκη διοτι αυτος ο πονος συμφωνα με τον ιδιο προηλθε μετα απο τετανικη συσπαση μητρας και μερικη αποκολληση πλακουντα. Ομως η συμπτωματολογια παραπεμπει σε ρηξη μητρας γεγονος που πρεπει να ψαξω, βρισκοντας εναν σωστο και εγκριτο γυναικολογο ( εδω θα ηθελα τη βοηθεια σας). Επι μια εβδομαδα οταν βγηκα δεν μου εκανε ουτε ενα τηλ να δει πως ειμαι, μονο μιλουσε με τους νεογνολογους για ευνοητους λογους φυσικα!

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...25/12/2010

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας

Θα θελα να μοιραστω την δικη μου ιστορια προς γνωση και συμμορφωση των υποστηρικτων vbac (φυσ, τοκετου μετα απο καισαρικη)και οσων τελικα εχουν αγνοια κινδυνου.

Ηθελα κι εγω να γεννησω φυσ. μετα πο κ.τ 3,5 χρονια πριν. Βρηκα γιατρο (που να μην τον εβρισκα ποτε μου!!!) που με ανελαβε εξειδικευμενο στην Αγγλια. Εφτασα 40 εβδ. και 3 ημ. και εγω ακομα περιμενα σε αντιθεση με ολους γυρω μου που ειχαν αρχισει να ανησυχουν...καθως ο γιατρος μου με διαβεβαιωνε πως ολα οκ και θα γεννησω σε 1-2 μερες.

Εκεινο το μεσημερι παρακολουθει το μωρο στν καρδιοτοκογραφο, εξεταζει και εμενα ( τωρα τι ακριβως εκανε μονο ο ιδιος και η συνειδηση του το ξερει!) και με διωχνει απο την κλινικη????Εγω παντως αρχιζα σιγα σιγα να ποναω απο εκεινη την ωρα. Επιστρεφω σε 3 ωρες με αρκετους πονους, ο ιδιος φυσικα ελειπε και μετα απο 10 λεπτα αισθανομαι ενα τρελο πονο χαμηλα στο υπογαστριο. Μεχρι να καταλαβουν τι εγινε , να ερθει η αναισθησιολογος, να καταφτασει και ο "ανετος γιατρος" μου και να μπω χειρουργειο να γεννησω περασαν 20-30 λεπτα. Χρονος υπερπολυτιμος για το μωρακι μου που δυστυχως υπεστει υποξαιμικη και ισχαιμικη εγκεφαλοπαθεια 3ο σταδιου, για οσους γνωριζουν δυστυχως δεν υπηρχε σημειο επιστροφης για το μωρο. ΟΙ νεογνολογοι ηταν απο την αρχη αλλα και πολυ περισσοτερο στη συνεχεια πολυ απισιοδοξοι για το μελλον του...δεν θα ηθελα να πω περισσοτερα λογω της ηδη εντονης συγκινησιακης καταστασης μου για το θεμα του μωρου...απλα πως ολα τα επομενα χριστουγεννα της ζωης μας απλα θα της ανηκουν......

Οσο αφορα ομως την συμπεριφορα και τη σταση του γιατρου μου θα σημειωσω το εξης: βγηκα τη δευτερη μερα απο την Γενικη κλινικη μετα απο κ.τ και επιπλοκη διοτι αυτος ο πονος συμφωνα με τον ιδιο προηλθε μετα απο τετανικη συσπαση μητρας και μερικη αποκολληση πλακουντα. Ομως η συμπτωματολογια παραπεμπει σε ρηξη μητρας γεγονος που πρεπει να ψαξω, βρισκοντας εναν σωστο και εγκριτο γυναικολογο ( εδω θα ηθελα τη βοηθεια σας). Επι μια εβδομαδα οταν βγηκα δεν μου εκανε ουτε ενα τηλ να δει πως ειμαι, μονο μιλουσε με τους νεογνολογους για ευνοητους λογους φυσικα!

δεν γνωριζω κατι για να σε βοηθησω αλλα σου ευχομαι μονο το καλυτερο για σενα...λυπαμαι που ηρθαν ετσι τα πραγματα...καλα ο γιατρος ειναι καθαρμα!:evil::evil::evil: δεν το συζητω! μακαρι να γινουν καλυτερα ολα..απο ο,τι καταλαβα το μωρακι ζει ετσι; αν δεν καταλαβα καλα ζητω συγνωμη ειμαι πολυ ευαισθητοποιημενη με τετοια θεματα γιατι εχασα το αγορακι μου 9 μερες μετα την γεννηση του... φιλικα Ιωαννα:(

Διαφημίσεις

δεν γνωριζω κατι για να σε βοηθησω αλλα σου ευχομαι μονο το καλυτερο για σενα...λυπαμαι που ηρθαν ετσι τα πραγματα...καλα ο γιατρος ειναι καθαρμα!:evil::evil::evil: δεν το συζητω! μακαρι να γινουν καλυτερα ολα..απο ο,τι καταλαβα το μωρακι ζει ετσι; αν δεν καταλαβα καλα ζητω συγνωμη ειμαι πολυ ευαισθητοποιημενη με τετοια θεματα γιατι εχασα το αγορακι μου 9 μερες μετα την γεννηση του... φιλικα Ιωαννα:-(

3MyHp3.png

cgW2p3.png

ονειρο ητανε... και τωρα ξυπνησα..8/11/2010 αντιο κοριτσακι μου...σ'αγαπω!

Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω το όνομα του γιατρού σε ΠΜ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για το μωράκι σου, δεν κατάλαβα ποια ακριβώς είναι η κατάστασή του. Λυπάμαι πολύ πάντως. Συχνά εμείς οι γυναίκες έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στον γυναικολόγο μας, αλλά δυστυχώς οι καλοί γιατροί μόνο στα δύσκολα φαίνονται.

Λυπάμαι πολύ για όσα έζησες κοπέλα μου. Εύχομαι σύντομα να αναρρώσεις, σωματικά και ψυχικά, από αυτή τη φρικτή περιπέτεια. Πες μας αν θέλεις ποιος ήταν ο γυναικολόγος σου, έστω με πμ.

Θέλω να σε προετοιμάσω για κάτι. Επειδή είσαι και νέο μέλος, θα βρεθούν πάρα πολλά άλλα μέλη που πιθανότατα θα αμφισβητήσουν την ιστορία σου και ίσως δεχθείς επίθεση για το μήνυμα που φαίνεται ότι στελνεις με αυτή. Σου το λέω απλά για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

Αλήθεια, εσύ πώς αποφάσισες να κάνεις v-back?

Διαφημίσεις

Καταρχην σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και τα καλα σας λογια αν και η culte με γκαζωσε λιγο! Αυτο που θα ηθελα σε πρωτη φαση ειναι να με δει ενας καλος ΓΥΝ αξιολογωντας και ολο αυτο το ιστορικο ακι βεβαια να μου πειτε τη γνωμη σας για το τι μπορω να κανω με την περιπτωση του πολυ "ανετου γιατρου" μου

Δυστυχως το κοριτσακι μου δεν τα καταφερε κ εφυγε ανημερα Χιστουγεννων.

Καταρχην σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας και τα καλα σας λογια αν και η culte με γκαζωσε λιγο! Αυτο που θα ηθελα σε πρωτη φαση ειναι να με δει ενας καλος ΓΥΝ αξιολογωντας και ολο αυτο το ιστορικο ακι βεβαια να μου πειτε τη γνωμη σας για το τι μπορω να κανω με την περιπτωση του πολυ "ανετου γιατρου" μου

Σου στέλνω το όνομα μιας πολύ καλής γιατρού σε ΠΜ.

Δυστυχως το κοριτσακι μου δεν τα καταφερε κ εφυγε ανημερα Χιστουγεννων. Το ονομα του γιατρου θα το στειλω σε οποια ενδιαφερεται

Δεν είχα καμμια πρόθεση συγνώμη ειλικρινά..

όταν έγραψα τί ακριβώς ψάχνεις τώρα το έγραψα επειδή πραγματκά δεν είχα καταλάβει...

και αποθηλασε επιτελους!

Δυστυχως το κοριτσακι μου δεν τα καταφερε κ εφυγε ανημερα Χιστουγεννων. Το ονομα του γιατρου θα το στειλω σε οποια ενδιαφερεται

Δεν έχω λόγια, λυπάμαι πάρα πολύ. :( Αν έχεις ακράδαντα στοιχεία για το ότι ήταν λάθος του γιατρού, ίσως να μπορούσες να καταφύγεις σε μήνυση, δεν ξέρω. Έχεις το κουράγιο; Μίλα με κάποιον δικηγόρο όταν μπορέσεις, αλλά να ξέρεις ότι αυτά θέλουν άμεση αντίδραση, μην αφήσεις να περάσει καιρός.

Λυπάμαι για την απώλειά σου. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί σε γκάζωσε η culte? Η κοπέλα σε ρώτησε αν χρειάζεσαι κάτι "χειροπιαστό" πέραν των γραπτών μας. Δε χρειάζεται να αρπάζεσαι με "φαντάσματα". Και στη δική σου περίπτωση όπως και σε άλλες αντίστοιχες, εγώ είμαι υπερ να κυνηγήσεις δικαστικά τον γιατρό...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

:cry::cry:Λυπάμαι πραγματικα για οτι πέρασες:cry::cry:

ελπίζω να το ξεπερασεις γρήγορα, αν γινεται αυτο.

Δεν καταλαβα όμως γιατι έφτεξε το vbac και αν θα γινοταν το ιδιο αν ήταν π.χ. η πρωτη εγκυμοσυνη αυτή.

Γενικά πάντος και εγω ειμαι πολυ επιφυλακτικη σε αυτο

o6oy.png

Τα φαντασματα δεν με εχουν στοιχειωσει τουλαχιστον ακομα!!! Παντως γνωριζω πως αυτες οι υποθεσεις ειναι αρκετα ψυχοφθορες και χρονοβορες και στο τελος απογοητευεσαι και τα παρατας!Οι γιατροι ειναι καλυμενοι απο ολες τις πλευρες και δυσκολα θα βρεθει συναδελφος να τους κρινει αξιοκρατικα, ως εμπειρογνωμονας. Αλλωστε παντα συμβαινουν και χειροτερα οπως μου λενε πολλοι...Απλα ηθελα να διαβασω περισσοτερο τις δικες σας γνωμες.

λυπαμαι πολυ για το μωρακι σου:( σε τετοιες περιπτωσεις πραγματικα δεν υπαρχουν λογια παρηγοριας..θα ηθελα ομως να ρωτησω τι σχεση εχει ο τοκετος μετα απο καισαρικη?γιατι μενω γερμανια κ ολες εδω γεννανε φυσιολοκα μετα απο καισαρικη αν το επιτρεπει η κατασταση.(εννοω θεση εμβρυου η αν δεν εχει καποιο αλλο προβλημα υγειας η μαμα η το μωρο).αυτο γινεται αρκετα χρονια.τουλαχιστον 6.5 χρονια που μενω γερμανια το ξερω οτι το κανουν.

Το vbac ειναι μια μεγαλη ιστορια και πρεπει να γινεται εξεταζοντας καθε περιπτωση ξεχωριστα. Δεν θελω να αφορισω ολους οσους την υπερασπιζονται αλλωστε και εγω ανηκα σε αυτους αλλα τωρα μιλαω απο την πλευρα της χαροκαμενης! Στην δικη μου π3ριπτωση πιστευω οτι για να φθασουμε στην αποκολληση πλακουντα ή στην ρηξη μητρας πρεπει να υπαρχουν καποιες ενδειξεις αρχικα...εστω ακομα και μερικες ωρες πριν γιατι επαναλαμβανω πως ημουν στην κλινικη ακριβως πριν απο 3 ωρες και ο συγκεκριμενος γιατρος μου ειπε να παω σπιτι μου!!!! Αρα στο vbac οφειλεται να γινεται λεπτομερεστατος ελεγχος κατι που σε εμενα δεν εγινε.

λυπάμαι πολύ που το έζησες όλο αυτό, ο θεός να σου δίνει δύναμη και κουράγιο να το αντιμετωπίσεις... Θα θελα πολύ να μπορούσες να τον κυνηγήσεις δικαστικά αυτόν τον αλήτη γιατρό.... συμβουλέψου κάποιον δικηγόρο και αν είναι εφικτό, προχώρησε το.

γεια σας

΄Καλά έκανες και έγραψες αυτό το ποστ.

...διαβάζουμε κατα καιρούς πορωμένα ποστ υπερ του vbac (αυτή τη πόρωση ποτέ μου δεν την κατάλαβα... το πολυπόθητο ζητούμενο πάντα σε έναν τοκετό δεν είναι ένα γερό μωράκι + μια υγιής μητέρα?) Ποτέ μου λοιπόν δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί αυτή η πόρωση με τον vbac τυφλώνει τόσο τις μέλλουσες μαμάδες σε σημείο να παίζουν με τις πιθανότητες...

20 γιατροί να τους αποκλείουν το ενδεχόμενο φ.τ μετά απο καισαρική και αυτές να συνεχίζουν το ψάξιμο...να βρουν τον έναν τον μοναδικό που απλά θα τους πει το ναι (αυτό που θέλουν να ακούσουν δηλαδή).

Πραγματικά εύχομαι αυτό το μύνημα σου να ξεκολλήσει πολλές απο τέτοιου είδους κολλήματα.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

κοριτσι μου πραγματικα οπως ειπαν και τα κοριτσια ειναι πολυ δυσκολο αυτο που εζησες και να σου πω την αληθεια μεχρι προτινος εχοντας αγνοια του κινδυνου υποστηριζα τον φτ μετα απο καισαρικη...λυπαμαι παρα πολυ για αυτο που περασες.αν θελεις στειλε και σε μενα το ονομα του γιατρου γιατι και ο δικος μου ορκισμενος να ξεγενναει στη γενικη ειναι.

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Απο οτι μπορεσα να καταλάβω, η Πεγκουλιτα μας λέει οτι λόγω προηγουμενης καισαρικής δεν έπρεπε να αφήσουν να φτάσει το κύημα 40 εβδ. αλλά να το πάρουν πιο νωρις με καισαρική. Πριν την πιάσουν οι πονοι για φ.τ. Οποτε όλη αυτη η καθυστέρηση δημιούργησε όλα αυτα τα προβλήματα. Ελπίζω να κατάλαβα καλά.

Καλό κουράγιο καλή μου! Να το κυνηγησεις όσο μπορεις, για το μωράκι σου.Μιλα αρχικά με ένα γυναικολογο κ μετά με 2ο. Μην εξαπολυσεις άμεσα κατηγορώ προς τον συναδελφο τους, αστους να σου αναλύσουν τα γεγονοτα.Μετά αν αποδεικνυεται επιστημονικώς το όλο ζητημα κινησου νομικα!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...