Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ριζάλευρο Βανίλια- ξεκίνημα με το κουταλάκι.

angelia

Recommended Posts

Μανίνα επί της ουσίας έχεις δίκιο , τα μπισκότα δεν είναι απαραίτητα. :)

Το εκλογικεύω όμως λέγοντας ότι τα συγκεκριμένα μπισκότα (που τα έχω επιλέξει προσεκτικά - δεν είναι ότι μπισκότα νά 'ναι) περιέχουν επίσης και δημητριακά και διάφορα ιχνοστοιχεία ενώ η ποσότητα της ζάχαρης είναι αμελητέα, είναι σχεδόν άγλυκα.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι τα σάκχαρα , όταν λαμβάνονται στην συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και κυρίως του εγκεφάλου που τρέφεται αποκλειστικά με σάκχαρα μέσω του μεταβολισμού. Αλόγιστη χρήση σακχάρων κάνει τον μεταβολισμό "τεμπέλη" και οδηγεί στην παχυσαρκία , αλλά η μετρημένη πρόσληψη τους επιτρέπεται και είναι ωφέλιμη.

Συμφωνώ κατα τα άλλα ότι μακάρι τα παιδιά μας να μην δοκιμάσουν ποτέ ή να δοκιμάσουν πολύ πολύ αργότερα πατατάκια , γαριδάκια , σοκολάτες και λοιπές παπαργίες με άδειες θερμίδες....

θα συμφωνησω και εγω μαζι σου...υπερβολες δεν θελει και ολα πιστευω οτι χρειαζονται στην σωστη ποσοτητα..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

geia soy kiki moy..

Δικιο εχεις για το κουτάλι και τωρα θα προσπαθησω τουλαχιστον το φαγητο να το παιρνουν με το κουταλι γιατι κατα τα αλλα δεν αντεχω..αλλα πολυ κούραση..τι να πω...

Διπλες τα παιδια μου δεν εχουν μονο η μικρη λιγες..ο μικρος ειναι σχετικα αδυνατος παρολο που ειναι τοσο..τωρα πια δεν βάζουν πολυ ..νομιζω με τα φρουτα και με τα φαγητα ρυζαλευρα κτλ το βαρος τους ειναι πιο αργο τωρα μεσα στο μηνα μισο κιλο..

και απο οτι βλεπω και σενα μια χαρα ειναι ..

να ναι γερα τα μικρουλια μας...

καλο βραδυ

πρεπει να μαθω και τι τιμη εχουν τα ρυζαλευρα τις holle..

Γιατι μου φευγουν πολυ γρηγορα τα κουτια εμενα..

φιλια

Εγώ τα βρήκα με ?4.40 στο πρώτο μαγαζί με βιολογικά που μπήκα. Πήρα ένα κουτί και το δοκιμάσαμε χθες. Δυστυχώς ήταν θα έλεγα αποτυχία...μερικώς. Το έφτιαξα με δικό μου γάλα 50μλ με 2 κουταλιές ρυζάλευρο. Ζέστανα το γάλα μου, έριξα και βραστό νερό στο μπωλάκι να ζεσταθεί κι αυτό και μετά έριξα την σκόνη. Χύλωσε αμέσως και μέχρι να δώσω 1 κουταλιά άρχισε να νερώνει ώσπου έγινε, τελικά μέσα σε 2 λεπτά, πολύ νερουλό και ήταν σαν να τον τάιζα γάλα με κουταλάκι. Ο μικρός ενθουσιάστηκε με την μυρωδιά (γνώριμη), δάγκωνε το μπωλάκι όταν το πλησίασα να το μυρίσει και τελικά όσο του έδωσα το έφαγε όλο με ευχαρίστηση. Πως θα κάνω την κρέμα να μην νερώνει; Ρυζάλευρο εμείς θα φάμε μόνο για 1 μήνα οπότε δεν με πειράζει να πάρω και 3 κουτάκια με ?4.40. Αν έχετε σκοπό να δώσετε αρκετό καιρό ίσως τα βρείτε και φθηνότερα στο ιντερνετ.

Διαφημίσεις

και τα άλλα ΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΟΥ τόσο έχουν πάνω κάτω.

Του είχες δώσει πριν ΒΑΝΙΛΙΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ του εμπορίου? Γιατί εγώ του έδωσα και δεν ξέρω πως θα το δεχτεί. Αλλα θέλω να τα αλλάξω.

Μήπως κάποια άλλη κρέμα της ίδιας εταιρείας δεν βγαίνει τόσο νερουλή.? Η να την κάνεις πιο πηχτή με λιγότερο γάλα?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα,

Ήρθε και η δικιά μας ώρα για ρυζάλευρο και ομολογώ πως έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που ακούω και διαβάζω... δεν ξέρω τι μάρκα να επιλέξω ποιο είναι το πιο υγιεινό... εμείς είμαστε 5 μηνών έχουμε 70cm υψος και 9 κιλά βάρος... άλλοι λένε να μη δώσω κρέμα ρύζάλευρο γιατί είναι μόνο θερμίδες... η παιδίατρος μου είπε ότι ξεκινάμε κρέμα από τον άλλο μήνα.. Αγόρασα μία της NEstle δεν ξέρω όμως αν έκανα καλα... ουφφφ!!!!:cry:

• 2 εβδομάδες μετά...

εμεις ξεκινησαμε ρυζαλευρο πριν δυο εβδομαδες. Τρωει 90 ml με χιλιαδυο τερτιπια.

Εχτες μειωσα την ποσότητα γιατι ο μικρός εγινε δυσκοιλιος. Παρατήρησε καμμια σας αλλαγη στα κακακια του?

Τι χαμομήλι μπορούμε να δώσουμε στο μωρό; Τα φακελάκια τύπου lipton είναι κατάλληλα ή είναι προτιμότερο το χύμα που το βράζουμε; Μπορούμε αντί για νερό μετά την κρέμα να του δώσουμε χαμομήλι; Πολλές απορίες...

Διαφημίσεις

εγώ του δίνω kindertee αλλά πάντα με την γνώμη του γιατρού. Φαντάζομαι όχι πάντως lipton. Ρώτα καλύτερα τον γιατρό σου. Εγώ του δίνω καποιες φορές πολύ λίγο. Δηλαδή μπορεί και 40 μλ την ημέρα χαμομηλάκι και αυτό όχι κάθε μέρα. Καλύτερα σκέτο νερό. Βέβαια το Kindertee πρέπει να έχει ζάχαρη για αυτό το αποφεύγω. Εχω διαβάσει ότι κάποιες κοπέλες βάζανε στο γάλα χαμομήλι αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να έχει κάποια παρενέργεια στο παιδί.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Tσαγάκι τύπου lipton στο μωρό με ΤΙΠΟΤΑ!!Mπορείς να του δώσεις τα τσαγάκια της milupa που πουλάν στα super market αλλά και χύμα είναι καλύτερο γιατί δεν έχει ζάχαρη.Μετά την κρέμα μπορείς να του δώσεις τσαγάκι αλλά είναι καλύτερα να δώσεις νερό για να το συνηθίσει.Εμένα επειδή του άρεζε το kinterte που έχει ζάχαρη και έπινε 100μλ δεν ήθελε με τπτ το νερό ούτε 10μλ δεν έπινε αλλά του έδινα κάθε μέρα μετά την κρέμα και μετά απο ένα μήνα περίπου το συνήθισε και τώρα πίνει 50μλ περίπου, τόσο δλδ όσο χρειάζεται για να ξεδιψάσει!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Tσαγάκι τύπου lipton στο μωρό με ΤΙΠΟΤΑ!!Mπορείς να του δώσεις τα τσαγάκια της milupa που πουλάν στα super market αλλά και χύμα είναι καλύτερο γιατί δεν έχει ζάχαρη.Μετά την κρέμα μπορείς να του δώσεις τσαγάκι αλλά είναι καλύτερα να δώσεις νερό για να το συνηθίσει.Εμένα επειδή του άρεζε το kinterte που έχει ζάχαρη και έπινε 100μλ δεν ήθελε με τπτ το νερό ούτε 10μλ δεν έπινε αλλά του έδινα κάθε μέρα μετά την κρέμα και μετά απο ένα μήνα περίπου το συνήθισε και τώρα πίνει 50μλ περίπου, τόσο δλδ όσο χρειάζεται για να ξεδιψάσει!

συμφωνώ.

Παρεπιμπτόντως σας περνάμε μια ημέρα :-P

γεννηθήκαμε στις 31/3/2010.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

αγοράκι και εγώ. Πολλά αγόρια φέτος βλέπω. Πολλές θανάσιμες πεθερές θα υπάρξουν σε κάποια χρόνια. :twisted::mrgreen:

αντε να μας ζήσουν οι αγοράκλες μας.

και εγώ εννοούσα το χαμομήλι της milupa . Απλά μπερδεύτηκα και το είπα Kindertee. Το τελευταίο παρεπιμπτόντως όταν το έδινα στο μωρό δεν έπινε μετά το γάλα του. Μάλλον τον φούσκωνε. Ενώ το χαμομήλι δεν τον κόβει πολύ.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

αγοράκι και εγώ. Πολλά αγόρια φέτος βλέπω. Πολλές θανάσιμες πεθερές θα υπάρξουν σε κάποια χρόνια. :twisted::mrgreen:

αντε να μας ζήσουν οι αγοράκλες μας.

και εγώ εννοούσα το χαμομήλι της milupa . Απλά μπερδεύτηκα και το είπα Kindertee. Το τελευταίο παρεπιμπτόντως όταν το έδινα στο μωρό δεν έπινε μετά το γάλα του. Μάλλον τον φούσκωνε. Ενώ το χαμομήλι δεν τον κόβει πολύ.

Ναι όντως το 2010 είναι η χρονιά των αγοριών!!Οι περισσότερες αγοράκια κάνουν!!Να μας ζήσουν!Και μένα το ίδιο πάθαινε με το kinderte, τον φούσκωνε πολύ!Αφου να φανταστείς τον προηγούμενο μήνα που του έδινε 3φορές τη μέρα απο 100μλ έβαλε μόνο 250γρ!Λογικό αφού φούσκωνε και δεν έπινε πολύ γάλα.Τώρα που του το έκοψα και δίνω μόνο νερό έβαλε ένα κιλό.Για αυτό πιστεύω καλύτερα νεράκι!

o30Sp3.png

cZW4p3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

σε 1 εβδομαδα ξεκιναμε ρυζαλευρο βανιλια κ ο παιδιατρος μας προτεινε frezylac / nestle / noynoy και οχι milupa ή καποιες αλλες λογω πολλης ζαχαρης. δεν ξερω ποια απ'αυτες να δοκιμασω. δεν θελω να ειναι ανοστη, ουτε ομως με πολλη ζαχαρη, αλλα ουτε κ να νερουλιαζει μετα απο λιγο.

ποσες κουταλιτσες δοκιμαζουμε να τους δοσουμε καθε μερα? το γαλα να το δινω αμεσως μετα ή να περιμενω λιγη ωρα?

8I4zp2.png

Καλησπέρ roza. Κι εμείς ξεκινήσαμε ρυζάλευρο βανίλια εδώ και 5 μέρες. Είπα να δοκιμάσω της νουνού και ο μικρός το τρώει με ευχαρίστηση. H παιδίατρος δε μου πρότεινε συγκεκριμένη μάρκα, διαβάζοντας όμως διάφορα εδώ στο φόρουμ κατέληξα στη νουνού. Διαλύεται εύκολα και δε νερουλιάζει, αλλά νομίζω πως έχει μπόλικη ζάχαρη... Για τη νεστλέ και τη μιλούπα διάβασα πως περιέχουν μεταλλαγμένα, τώρα δεν ξέρεις και τι να πιστέψεις...

Την πρώτη μέρα του έδωσα 20 μλ, τη δεύτερη 40, μετά 60, 80, κοκ. Περιμένω να περάσουν 10 λεπτάκια και μετά τον θηλάζω όσο θέλει.

Καλή σας αρχή!

Καλησπέρ roza. Κι εμείς ξεκινήσαμε ρυζάλευρο βανίλια εδώ και 5 μέρες. Είπα να δοκιμάσω της νουνού και ο μικρός το τρώει με ευχαρίστηση. H παιδίατρος δε μου πρότεινε συγκεκριμένη μάρκα, διαβάζοντας όμως διάφορα εδώ στο φόρουμ κατέληξα στη νουνού. Διαλύεται εύκολα και δε νερουλιάζει, αλλά νομίζω πως έχει μπόλικη ζάχαρη... Για τη νεστλέ και τη μιλούπα διάβασα πως περιέχουν μεταλλαγμένα, τώρα δεν ξέρεις και τι να πιστέψεις...

Την πρώτη μέρα του έδωσα 20 μλ, τη δεύτερη 40, μετά 60, 80, κοκ. Περιμένω να περάσουν 10 λεπτάκια και μετά τον θηλάζω όσο θέλει.

Καλή σας αρχή!

Σ'ευχαριστω για τις συμβουλες σου. τελικα αγορασα της nestle γιατι γραφει "χωρις προσθηκη ζαχαρης", παρολο που εχω ενα δειγμα της ΝΟΥΝΟΥ. Σκεφτηκα πως αν πρωτοδοκιμασουν ΝΟΥΝΟΥ που εχει ζαχαρη μετα δεν θα τους αρεσει καποια λιγοτερο γλυκια. οντως δεν ξερεις τι να πιστεψεις οταν ακους διαφορες φημες για μεταλλαγμενα κλπ.να τα πιστεψω ή οχι? αλλοι λενε οτι τα βιολογικα ειναι τα πιο ασφαλη κ αλλοι οτι ειναι κοροιδια! γ'αυτο κ δεν αγορασα της frezylac. αλλωστε δεν ηθελα να εξαρτιεμαι απο τα φαρμακεια και για τις κρεμες.

πολλες φορες σκεφτομαι πως στα διαφορα forum γραφουν στελεχη εταιριων για να μας επηρεασουν υπερ ή κατα καποιων προιοντων. Π.χ. καπου διαβαζα για πανες και καποιοι εγραφαν οτι δεν ηταν ευχαριστημενοι με τα pampers και ηταν πολυ ευχαριστημενοι απο την ποιοτητα των libero. τι να πω? να το πιστεψω? ειχα διαφορα κουπονια της libero κ αγορασα μονο με 5? κ τα πεταξα. ηταν σαν ξυλο σε σχεση με τα pampers, τα οποια βεβαια ειναι πολυ ακριβα αλλα δεν συγκρινονται σε ποιοτητα. πηγα σε αλλο θεμα:-P

8I4zp2.png

Καλησπερα...εμεις ξεκινησαμε σημερα ρυζαλευρο-βανιλια.

Χτες που πηγαμε στο γιατρο μας ειπε το εξης....(κολπακι, νομιζω καλο!). Καθε φορα να παιρνω αλλη μαρκα κρεμα για τους εξης λογους:

1. Για να μη συνηθιζει σε μια γευση και γινει κατα καποιο τροπο "ιδιοτροπο" γευστικα.

2. Αλλα κυριως, γιατι η καθε κρεμα εχει αλλα συστατικα (δλδ, η μια ειναι εμπλουτισμενη σε σιδηρο, η αλλη σε ασβεστιο κ.ο.κ. , οποτε με την εναλλαγη των κρεμων να εκμεταλλευτουμε ολη την γκαμα των θρεπτικων συστατικων στο μεγιστο.

Καλο μου φανηκε...δεν ειναι κακη ιδεα....δε ξερω βεβαια πως θα του φανει η αλλαγη...θα δουμε....

προς το παρον πηραμε Nutricia και μολις τελειωσει θα παω στη ΝΟΥΝΟΥ.

Α! Επισης μου ειπε οτι για φρουτοκρεμα να παρω ενα κουτι ΝΟΥΝΟΥ και μολις τελειωσει να τον βαλω στα φυσικα φρουτα και αυτο για να μη του κανει καμια διαρροια το φυσικο φρουτο....

Αυτα!

εγώ κορίτσια πήρα της frezylac faree lacte (επειδή πίνουμε και το γάλα της αντίστοιχης εταιρείας και είμαστε ευχαριστημένοι) αλλά δεν έφαγε ούτε μια κουταλιά.

Και μάλιστα είπα να του ξεκινήσω με την συγκεκριμένη που ίσως να είναι πιο νόστιμη απο τις υπόλοιπες βιολογικές γιατί έχει μια γεύση νομίζω μπανάνας.

Ε φυσικά, ο κύριος είχε μάθει στην ΝΟΥΝΟΥ που να φάει τις υπόλοιπες.

Απλά τώρα αποφάσισε ότι θέλει την ΓΙΩΤΗΣ. Μάλλον η ΝΟΥΝΟΥ του ερχόταν πιο πηχτή.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

οι μικρες μου ξεκινησαν να τρωμε μεσημεριανο, πατατα - καροτο και με τη μια εφαγαν αρκετα. εδω κ λιγες μερες ομως η Νεφελιτσα δεν μου τρωει, σφραγιζει το στομα κ δεν αρνειται να φαει. αυτο ξεκινησε μετα το εμβολιο κι εχουν περασει 5 μερες κι ακομα τιποτα. δεν ξερω αν ωφειλεται σ'αυτο αλλο με στενοχωρει το οτι ξεκινησαμε πολυ καλα κ τωρα δινουμε αγωνα για να φαει εστω το μισο :(

8I4zp2.png

οι μικρες μου ξεκινησαν να τρωμε μεσημεριανο, πατατα - καροτο και με τη μια εφαγαν αρκετα. εδω κ λιγες μερες ομως η Νεφελιτσα δεν μου τρωει, σφραγιζει το στομα κ δεν αρνειται να φαει. αυτο ξεκινησε μετα το εμβολιο κι εχουν περασει 5 μερες κι ακομα τιποτα. δεν ξερω αν ωφειλεται σ'αυτο αλλο με στενοχωρει το οτι ξεκινησαμε πολυ καλα κ τωρα δινουμε αγωνα για να φαει εστω το μισο :(

Και παλι καλα ειστε αφου ξεκινησαν απο αρχη και ετρωγαν.Εμενα η μικρη μου την σουπα με πατατα-καροτο δεν την ετρωγε καθολου.Ειχε μαθει και στις γλυκιες γευσεις απο την φρουτοκρεμα.Ετσι οταν πηρα την παιδιατρο μου ειπε να παω στο κοτοπουλο για τρεις μερες και επειτα και στο μοσχαρι.Ξετρελαθηκε με αυτη την γευση και ετσι αποφευγω την σκετη χοτροσουπα.

JFtip2.png?dExGhogZ

Καλησπέρα κοπέλες μου, πήγαμε το μικρό μας πουσιούρι στο γιατρό χθες για εμβόλιο και επειδή εξακολουθεί να είναι οριακά στο βάρος του μας είπε να ξεκινήσουμε ρυζάλευρο μόλις κλείσει τον τέταρτο μήνα, δηλαδή σε 15 μερούλες! Είμαι κατενθουσιασμένη που θα πάμε ένα βηματάκι πιο πέρα αλλά από την άλλη ανησυχώ γιατί δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ όσο αφορά το θέμα... Πχ.πώς το φτιάχνουμε, με γαλά ή με νερό, αν μπορώ να φτιαχνω σπιτικό, επίσης το τρώει με το μπιμπερό ή με κουταλάκι και πιατάκι? Για πόσο καιρό θα τρώμε ρυζάλευρο πριν φάμε κάτι αλλο, επίσης μετά το ρυζάλευρο πιο είναι το επόμενο βήμα???

Σας έπριξα ε?????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...