Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ριζάλευρο Βανίλια- ξεκίνημα με το κουταλάκι.

angelia

Recommended Posts

Κορίτσια τι αναλογία ρυζάλευρου - γάλατος κάνετε;

Η παιδίατρος μου είπε για το ρυζάλευρο το εξής (με νερό όμως)

Στα 40 μλ χλιαρό νερό 2 κουτ σούπας ρυζάλευρο

στα 80 << 4 ,<<

στα 120 << 6 <<

και πάει λέγωντας.

Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει κ αν το φτιάξεις με γάλα.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 143
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λοιπον... εχτες ξεκινησαμε και μεις κρεμα βανιλια.. η γιατρος μας ειπε λιγες κουταλιτσες καθε απογευμα και συμπληρωμα γαλα μεχρι να το συνηθισει και γινει ενα πληρες γευμα...

πηρα γιωτης, απο οτι διαβασα εδω ειναι μαλλον καλη επιλογη

δεν ειχαμε κανενα προβλημα, αμεσως το δεχτηκε χωρις να φτυνει η να γκρινιαζει, το καταπινε μια χαρα

ομως, απο χτες που πρωτοδοκιμασε κρεμα, μου κανει κολπα με το γαλα... με το ζορι πινει λιγο, μου το σπρωχνει και δειχνει να δυσανασχετει

υπαρχει περιπτωση επειδη της αρεσε η κρεμα, να μου απορριψει το γαλα?

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα μαμάδες! Θα ξεκινησουμε και εμεις απο εβδομαδα κρεμουλα ριζαλευρο - δημητριακα κ φρουτα της Novalac και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Η συγκεκριμενη κρεμα φτιχνετε με βρεφικο γαλα, πανω στο κουτι γράφει 180ml βρεφικο γαλα το βαζουμε στο πιατακι και ριχνουμε λεει 5 κουταλιες κοφτες κρεμα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι , τι κουταλια του γλυκου η της σουπας;; μπορω να χρησιμοποιησω την μεζούρα;; επισης επειδη ειναι η αρχη δεν θα της φτιαξω τοσο πολυ γιατι δεν θα την φαει σιγουρα, πως παει η αναλογια;

Λεει στα 180ml 5 5 κοφτες κουταλιες, να φτιαξω 90ml με 3 μεζουρες κρεμουλα;;;

Εχω μπερδευτεί :cry:

Καλημέρα μαμάδες! Θα ξεκινησουμε και εμεις απο εβδομαδα κρεμουλα ριζαλευρο - δημητριακα κ φρουτα της Novalac και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Η συγκεκριμενη κρεμα φτιχνετε με βρεφικο γαλα, πανω στο κουτι γράφει 180ml βρεφικο γαλα το βαζουμε στο πιατακι και ριχνουμε λεει 5 κουταλιες κοφτες κρεμα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι , τι κουταλια του γλυκου η της σουπας;; μπορω να χρησιμοποιησω την μεζούρα;; επισης επειδη ειναι η αρχη δεν θα της φτιαξω τοσο πολυ γιατι δεν θα την φαει σιγουρα, πως παει η αναλογια;

Καμια ρε κοριτσια δεν ξερει να μου πει;;; :shock:.

Δεν πειραζει, ευχαριστω πολυ παντως!

Καλή σου μέρα..

Κοίτα, αν και εμείς τρώμε κρεμουλά εδώ και ένα μήνα και δεν έχω και την σούπερ εμπειρία, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω...

Εμείς τρώμε την κρέμα βανίλια - ρυζάλευρο..δηλαδή ρυζάλευρο με γεύση βανίλιας. Η δοσολογία που γράφει το κουτί για 1 γεύμα είναι 200ml νερό και 8 - 10 μεζούρες σκόνη κρέμας. Εννοείται πως χρησιμοποιείς την μεζούρα και όχι κουτάλι σούπας ή γλυκού. Στην αρχή μας είχε πει η γιατρός να φάμε για 1η μέρα 3 κουτ. κρέμα, οπότε έφτιαξα λιγη ποσότητα...δηλαδή αν για τα 200ml θελει 8 μεζούρες, εγώ έκανα 50ml με 2 μεζούρες. Τώα εσένα που λεέι για 180ml 5 μεζουρες για να φτιάξεις 50ml την πρώτη φορά θα βάλεις, λογικά μια μεζούρα και κάτι..χοντρικά μιαμιση μεζουρα. Για τα 90ml θα βάζεις 2,5 μεζούρες. Επίσης, κοίτα το νερό να μην είναι ούτε καυτό και πηξει πολύ η κρέμα ούτε πολύ χλιαρό και είναι εξ' αρχης νερουλη. Μια μέση κατάσταση θερμοκρασίας. Όσο κρυώνει η κρέμα τόσο νερουλιάζει. Εμένα ακόμη και τώρα που τρώει σχεδόν πληρες γεύμα (200ml) του τα φτιάχνω "σπαστά", δηλαδή πρώτα 100ml τα τρώει και μετά άλλα 100ml απο τα οποία αφήνει λίγο.

Ελπίζω να βοήθησα και καλη αρχή!

Διαφημίσεις

Καλή σου μέρα..

Κοίτα, αν και εμείς τρώμε κρεμουλά εδώ και ένα μήνα και δεν έχω και την σούπερ εμπειρία, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω...

Εμείς τρώμε την κρέμα βανίλια - ρυζάλευρο..δηλαδή ρυζάλευρο με γεύση βανίλιας. Η δοσολογία που γράφει το κουτί για 1 γεύμα είναι 200ml νερό και 8 - 10 μεζούρες σκόνη κρέμας. Εννοείται πως χρησιμοποιείς την μεζούρα και όχι κουτάλι σούπας ή γλυκού. Στην αρχή μας είχε πει η γιατρός να φάμε για 1η μέρα 3 κουτ. κρέμα, οπότε έφτιαξα λιγη ποσότητα...δηλαδή αν για τα 200ml θελει 8 μεζούρες, εγώ έκανα 50ml με 2 μεζούρες. Τώα εσένα που λεέι για 180ml 5 μεζουρες για να φτιάξεις 50ml την πρώτη φορά θα βάλεις, λογικά μια μεζούρα και κάτι..χοντρικά μιαμιση μεζουρα. Για τα 90ml θα βάζεις 2,5 μεζούρες. Επίσης, κοίτα το νερό να μην είναι ούτε καυτό και πηξει πολύ η κρέμα ούτε πολύ χλιαρό και είναι εξ' αρχης νερουλη. Μια μέση κατάσταση θερμοκρασίας. Όσο κρυώνει η κρέμα τόσο νερουλιάζει. Εμένα ακόμη και τώρα που τρώει σχεδόν πληρες γεύμα (200ml) του τα φτιάχνω "σπαστά", δηλαδή πρώτα 100ml τα τρώει και μετά άλλα 100ml απο τα οποία αφήνει λίγο.

Ελπίζω να βοήθησα και καλη αρχή!

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Αυριο θα αρχισουμε , θα τις φτιαξω λιγες κουταλιτσες στην αρχη και βλεπουμε :?

Σε ευχαριστω :D

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια καλησπερα. βοηθεια!!!!!!!!!!!!!!! απο την δευτερα εχουμε αρχισει να τρωμε το πρωι φρουτοκρεμα και το απογευμα κρεμα βανιλια. το προβλημα ειναι οτι δεν τρωει με τιποτα! δεν ανοιγει το στομα της καθολου. με το που βλεπει το κουταλι να πλησιαζει το σπρωχνει με το χερι της. πειτε μου τι να κανω? ειμαι σε απογνωση!!!!!!!!!!1

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

• 2 months later...

Καλησπερα κοριτσια και καλο μηνα!! εμεις εχουμε αρχισει κρεμα βανιλια με ρυζαλευρο εδω και 2 βδομαδες περιπου...ενω στην αρχη την ετρωγε κανονικα, τωρα τις τελευταιες φορες αρχιζει απαρηγορητο κλαμα μετα απο καθε κουταλια...το θεμα ειναι ομως οτι παρολο την γκρινια το τρωει...τι να φταιει???

.png

• 1 χρόνο μετά...

γειά σε όλους

σήμερα μπήκαμε αισίως στον πέμπτο μήνα και η γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε σιγά σιγά με την κρέμα βανίλια γιώτης.έχω ακούσει ότι είναι κάπως παχυντική. ισχύει αυτο? ο δικός μου είναι λίγο μπουλούκος και ανησυχώ λιγάκι.επίσης,πόσο περίπου τρώνε τα μωράκια την πρώτη φορά?και όταν λέει η συσκευασία της κρέμας "απο τον πέμπτο μήνα"εννοεί μόλις μπεις στον πέμπτο η μόλις τον συμπληρώσεις? κάποια με εμπειρία απο τη συγκεκριμένη κρεμούλα? πρέπει παράλληλα με την κρεμα να δίνω και νεράκι?περιμένω μετά να ρευτεί. ουφ σας ζάλισα!

μολις μπει στον 5ο ,μπορεις να δοκιμασεις.εδω τουλαχιστον το επιτρεπουν οι παιδιατροι.δε ξερω ποσο παχυντικες ειναι αλλα ο δικος μου που ετρωγε κ 2 πιατα στην καθισια παντα ηταν σαν ακριδα!στην αρχη θα δωσεις 2-3 κουταλακια για να μη του πεσει με τη μια βαρια.την αλλη μερα θα δωσεις 5 κουταλακια την αλλη μιση μεριδα...σταδιακα αυξανεις.για αρχη θα σου προτεινα να την κανεις καπως πιο νερουλη.πχ αν λεει 150 γρ νερο κ 5 κουτ κρεμα εσυ βαλε 1 κουταλια λιγοτερη σκονη.γιατι τα περισσοτερα μωρα αναγουλιαζουν.νερακι δινεις μολις φαει

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν είναι παχυντικη αλλα εμενα η κορη μου μονο αυτη έτρωγε. Την πρώτη μερα απο οτι θυμαμαι την κανεις νερουλη οπως ειπε και η Δημητρα και του δινεις 2 κουταλιες . Την επομενη παραπανω κουταλιες και σιγα σιγα αυξανεις την ποσοτητα μερα με την μέρα. Και εμεις απο τις αρχες του πεμπτου ξεκινησαμε. Αντε καλη αρχη

2T40p3.pngcIPLp3.png

Διαφημίσεις

εννοειται πως δε θα χορτασει.απλα του δινεις 2-3 κουταλιτσες για να συνηθισει το στομαχι αλλιως θα πεσει βαρια.μετα του δινεις κανονικα γαλα

Έμενα η γιατρός μου είπε το πλήρης γεύμα είναι με 150 ml νερό. Την πρώτη φορά την έφτιαξα με 50 ml νερό και της έδωσα όσο ήθελε (το έφαγε σχεδόν όλο) και σταδιακά αύξησα την ποσότητα. Μετά από δύο-τρεις μέρες με 70ml μετά με 90ml νερό κτλπ…..

Rikiki & Καραμελίτσα

και κάτι ακόμα κορίτσια:αν δε χορτάσει με τις 2-3 κουταλίτσες κρέμα πρέπει να του δώσω και γάλα?

Και γαλα εννοειτε. Σιγα σιγα θα αυξανουν οι ποσοτητες. Στην αρχη δεν τρωνε για να χορταινουν. Τρωνε για να παρουν μια γευση σταθερης τροφης....:wink:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κορίτσια γειά σας..

Χρειάζομαι την βοήθεια σας ,

μπορείτε να μου πείτε την δοσολογία ρυζάλευρου με νερό οταν ξεκινάς??

Δηλ..την πρώτη μερα μου είπε η παιδίατρος 2 κουταλίτσες (παιδικές ενοείται η δικές μας)?την δεύτερη 4 μετά 6 την τρίτη και στο τέλος ενα μπωλ να φάει οσο θελει?αλήθεια πόσο είναι ένα μπώλ??

Σας ευχαριστώ πολυ..

και τι ρυζάλευρο δίνεται??εγώ ήθελα να πάρω ενα βιολογικό και η παιδίατρος μου λέει οτι δεν τα γνωρίζει καλα..

μου είπε η νουτρίτσια η νεστλε...

ευχαριστώ πολυ

Υπόψην δεν μπορώ να βάλω γάλα μόνο νερό γιατι τα μικρά μου έχουν αλλεργία και πίνουμε ειδικό γάλα αλλα και αυτο τους πειράζει ..γιαυτο αγόρασα ρυζαλευρο χωρις γάλα..

Φαντάζομαι θα να ανοστο..ελπιζω να το φάνε...

Κορίτσια γειά σας..

Χρειάζομαι την βοήθεια σας ,

μπορείτε να μου πείτε την δοσολογία ρυζάλευρου με νερό οταν ξεκινάς??

Δηλ..την πρώτη μερα μου είπε η παιδίατρος 2 κουταλίτσες (παιδικές ενοείται η δικές μας)?την δεύτερη 4 μετά 6 την τρίτη και στο τέλος ενα μπωλ να φάει οσο θελει?αλήθεια πόσο είναι ένα μπώλ??

Σας ευχαριστώ πολυ..

και τι ρυζάλευρο δίνεται??εγώ ήθελα να πάρω ενα βιολογικό και η παιδίατρος μου λέει οτι δεν τα γνωρίζει καλα..

μου είπε η νουτρίτσια η νεστλε...

ευχαριστώ πολυ

Το πλήρες γεύμα όπως αναγράφετε και στην συσκευασία είναι με 150ml νερό. Εγώ παίρνω της Γιώτης.

Και η κουταλίτσες είναι παιδικές (bebe, τα πιο μικρά)

Rikiki & Καραμελίτσα

• 3 εβδομάδες μετά...

σε ευχαριστω για την απάντηση ρικικι...

τώρα ξεκινάμε δειλά δειλά και πατάτες κοτοπουλάκι καροτάκια κτλ...

τρώμε ρυζάλευρο χωρίς γάλα αφού έχουμε πρόβλημα με το γάλα..και τους βάζω και λίγη μπανάνα για ναναι νόστιμο..αλλιως ειναι μπλιαχχ....απλως δεν ξέρω αν το βιολογικό της holle εχει και χωρίς γάλα ..αλήθεια το γνωρίζει κανείς??

σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες..

σε ευχαριστω για την απάντηση ρικικι...

τώρα ξεκινάμε δειλά δειλά και πατάτες κοτοπουλάκι καροτάκια κτλ...

τρώμε ρυζάλευρο χωρίς γάλα αφού έχουμε πρόβλημα με το γάλα..και τους βάζω και λίγη μπανάνα για ναναι νόστιμο..αλλιως ειναι μπλιαχχ....απλως δεν ξέρω αν το βιολογικό της holle εχει και χωρίς γάλα ..αλήθεια το γνωρίζει κανείς??

σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες..

απο ότι έχω μάθει απο εδώ οι κρέμες HOLLE δεν έχουν γάλα, προσθέτεις εσύ εάν θέλεις.

Επειδή και εμείς εχουμε ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα αλλά το περισσότερο που θα φάει θα είναι περίπου 50 μλ κρέμα. (του κάνω 3 μεζούρες σκόνη με 120-130 νερό και αφήνει αρκετά), εσείς πόσο τρώτε?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

γεια σου κικη..

και σε ολες τις μανουλες..

Πρωτα σε ευχαριστω για την πληροφορία..Θα το ψαξω γιατι δεν εμπιστεύομαι τα ρυζαλευρα και γενικα τα ρύζια...

Εμεις κικη..μαλλον τρωμε πολυ και δεν μπορω να το συγκρινω ακριβως , γιατι τους το δινω στο μπουκαλι με μεγαλη θηλη γιατι ειμαι μονη πολλες φορες και για να τα προλαβω γιατι κλαιει το ενα μεχρι να φαει το αλλο κτλ..

Λοιπον ενα μεγαλο μπουκαλι 260 αλεσμενο το ρυζαλευρο στο μπλεντερ και μια μπανανα γιατι εμας ειναι σκετο ρυζαλευρο και ειναι μπλιαχ...το πινουν ολο οπως και το φρουτο τους ετσι..με το κουταλακι οταν ξεκινησα ο μικρος την δευτερη μερα εφαγε μια μπανανα ενα μηλο και ενα αχλαδι...και το ρυζαλευρο περιπου εφαγε την δευτερη φορα 8 μεζουρες σιγουρα...τρωνε αυτα τα παιδια δεν μπορω να πω γιαυτο 5 μηνων ηταν 8 κιλα..ειναι πολλα τα κιλα??αφου κανα δυο τρεις φορες με φρίκαρε ο μικρος που του δωσα ενα γεματο μπουκαλι και ηθελε και δευτερο...ευτυχως τωρα χορταινει με το ενα...τωρα μπηκαμε σιγα σιγα και στις τροφες...

αυτα προς το παρων ...τα λεμε ξανα...

καλο σας βραδυ..

όταν ακούω ότι τρώνε έτσι χαίρομαι πολύ. Φαντάζομαι μωρά με δίπλες στα πόδια και στα χέρια και θέλω να τα ζουλίξω.

Πάλι καλά που σου τρώνε έτσι αλλιώς δεν θα άντεχες με δύο μωρά. Τα κιλά τους δεν είναι υπερβολικά. Λογικά θα είναι στην ανώτερη κλίμακα ανάπτυξης βάρους. Γιατί ο δικός μου είναι 7800 και είναι λίγο πιο κάτω 5 μηνών και 7 ημερών.

Απλά από ότι είχα διαβάσει σε κάτι άρθρα λέγανε ότι τα παιδιά πρέπει να συνηθίσουν το κουτάλι και όχι το μπουκάλι. Αλλά φυσικά αυτό το ξέρει κάθε μανούλα για το παιδί της και εννοείται ότι εάν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν δεν χάλασε και ο κόσμος.

Ευχαριστώ

Αντε και καλή μέρα να έχουμε.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...