Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως θα πάρω επαπειλούμενη αδεια?

Recommended Posts

Θα πω και μια άλλη πλευρά του θέματος και σχετικά με το αν δεινουν εύκολα επαπειλούμενες και γενικά άδειες. Ειμαι εκαπιδευτικός σε δημόσιο σχολείο (αναπληρώτρια) και έχω γιατρό σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Του ζήτησα άδεια για κανα 2 βδομάδες στον 3ο μήνα γιατί είχα τρομερές αναγούλες- ζαλάδες και δυσκολευόμουν να τα βγάλω πέρα με τα παιδιά στην τάξη και αυτός δεν μου έδωσε άδεια. Τελικά, έπεσα ξερή μια μέρα μέσα στην τάξη και μετά από αυτό, μου έδωσαν άδεια στο τοπικό νοσοκομείο 3 μέρες.

Απο τον 4ο μήνα και μετά βέβαια είμαι μια χαρά και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να είμαι σπίτι γιατί θα βαριόμουν κιόλας. Υπάρχουν βέβαια στιγμές κούρασης αλλά παλεύεται η κατάσταση. Οπότε θα πάρω κανονικά άδεια όταν κλείσω τον 7ο.

Συμφωνώ πως καλό είναι να μην παίρνουμε άδειες χωρίς σοβαρό λόγο. Θα πρότεινα να έκανες μια κουβέντα με τον προιστάμενο σου και να τον βάλεις στη θέση του. Εγω που δεν είμαι και μόνιμη και πάντα αυτό κάνω αμα κανας διευθυντής μου αρχίζει τα περίεργα. Καλύτερα να κάτσεις όσο μπορείς στη δουλειά γιατί σπίτι θα βαρεθείς.

Συμφωνώ απόλυτα κι εγώ με την EvaBar αν και είμαι ιδιωτική υπάλληλος. Μέχρι και τον 4ο έκανα 10-12 φορές τη μέρα εμετό κι είχα χάσει κοντά 10 κιλά. Έπαιρνα συνέχεια άδειες από το ΙΚΑ. Απο τον 5ο μήνα όμως και μετά που ηρέμησαν κάπως οι αναγούλες, ανέβηκε η διάθεσή μου και γύρισα με χαρά στη δουλειά μου για να περνάει και η μέρα. Ξαφνικά στον 7ο πέθανε ο μπαμπάς μου από ανακοπή και αν και ήμουν κομμάτια και θα μπορούσα να καθήσω επέλεξα να συνεχίσω στη δουλειά μου μέχρι τέλους. Εγώ όμως είμαι εγώ και αντέδρασα έτσι. Δεν ξέρω ωστόσο αν με πιέζαν και στη δουλειά πως θα αντιδρούσα και δεν σε κατηγορώ καθόλου φίλη που άνοιξες το θέμα. Να ξέρεις όμως οτι δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από μία εγκυμοσύνη που την περνάς στο πόδι και εφόσον δεν υπάρχει ιατρικός λόγος δε σε στερεί από καμία σου σχεδόν δραστηριότητα. Σου εύχομαι καλή λευτεριά και καλή χρονιά κορίτσι μου! ;)

Think Different

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 154
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Τελικά, έπεσα ξερή μια μέρα μέσα στην τάξη και μετά από αυτό, μου έδωσαν άδεια στο τοπικό νοσοκομείο 3 μέρες.

Ε, δεν ήταν κρίμα να φτάσεις μέχρι εκεί για να πάρεις λίγες μέρες άδεια? Εδώ άλλοι ανευ εγκυμοσύνης με μια μικρή αδιαθεσία τσουπ....άδεια!!!

Τέλος πάντων, σίγουρα θα εξαρτάται και απο το γιατρό.

Κι εγώ, δε λέω, αν περνάς ζωή και κότα στη δουλειά δν υπάρχει λόγος να φύγεις αλλά αν υπάρχουν δυσκολίες -τις οποίες μόνο εσύ ο ιδιος μπορείς να ξέρεις σε ποιο βαθμό σε επηρεάζουν- αλλάζει το πράγμα. Δεν περιμένεις να δεις αίμα ή να πέσεις λυπόθυμη για να πεις οκ, τώρα δεν κάνω κατάχρηση, δεν θα με σχολιάσει κανείς , ας την πάρω.

Δοξα το Θεο απο κομπλεξικούς να φάνε και οι κότες και θα σχολιαστείς ότι κι αν κάνεις!Οπότε...φροντίζεις να τους βάλεις στη θέση τους χωρίς να ξανασχοληθείς.

Είναι και στον άνθρωπο εξάλλου. υπάρχουν άτομα που λουφάρουν όπου μπορούν και μάλιστα προκλητικότατα, οπότε στην εγκυμοσύνη θα το εκμεταλλευτούν και άτομα που δεν είναι έτσι αλλά αποφασίζουν εκείνη την περίοδο, κρίνοντας οτι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες να απομακρύνονται απο αυτές.

Επιλογή του καθενός λοιπόν και οι κριτικές λίγο σας ενδιαφερουν !

Φιλικά

koukkida

Είναι και στον άνθρωπο εξάλλου. υπάρχουν άτομα που λουφάρουν όπου μπορούν και μάλιστα προκλητικότατα, οπότε στην εγκυμοσύνη θα το εκμεταλλευτούν και άτομα που δεν είναι έτσι αλλά αποφασίζουν εκείνη την περίοδο, κρίνοντας οτι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες να απομακρύνονται απο αυτές.

ακριβώς!

Think Different

G.STONE σε παρακαλώ μην παρερμηνεύεις αυτό που είπα, είπα όπως βλέπεις πολύ καλά, να φόρτωανα εργασία στους συναδέρφους χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα...νομίζω ξεκαθάρισα τις περιπτωσεις του πραγματικά έχω πρόβλημα..

Και εγώ από τότε που γέννησα βάζω πάνω απ'όλα το παιδί μου και την οικογένεια...

υ.γ. το σημαντικότερο που κέρδισα από τη δουλειά μου δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε η εξέλιξη μου αλλά όσες φορές και να με χρειάστηκε το παιδί μου ήμουν πάντα δίπλα του, χωρίς κρατησεις χρημάτων ή κανονικής άδειας ή γκρίνιες γιατί ξέρανε ότι απλά λέω την αλήθεια και δεν με κοιτούσαν καχύποπτα του στυλ ωχ πάλι άδεια θέλει.

Δυστυχώς ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολύ εύκολα. Κατάλαβα τι εννούσες γλυκιά μου και δεν παρερμήνευσα καθόλου τα λεγόμενά σου. Σημασία έχει να αισθανόμαστε καλά με αυτό που κάνουμε και φυσικά προτεραιότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει μια καλή εγκυμοσύνη. Μακάρι όλες οι μέλλουσες μανούλες να μην έχουν προβλήματα και να απολαμβάνουν όσο μπορούν την εγκυμοσύνη τους χωρίς κούραση και ψυχολογική πίεση.

DALLIA μου απλά την γνώμη μου έγραψα χωρίς να θέλω να κρίνω την δική σου. Αν φάνηκε έτσι σου ζητώ συγνώμη.:cry:

αγαπητά μέλη

σας ζητούμε , για μία ακόμη φορά την προσοχή σας στο εξής κείμενο

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=78132

Το θέμα κλειδώνετε.

ευχαριστούμε για την κατανόηση

Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...