Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

Πάνος Β

Recommended Posts

Κατά την γνώμη μου, υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο φύλων. Διαβάζω τα σχόλια σας στα θέματα μου και θυμάμαι μερικές φορές τον πιασάρικο τίτλο ενός βιβλίου: «Οι άντρες είναι από τον Άρη κι οι γυναίκες από την Αφροδίτη». Ταυτόχρονα, βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συζητήσεις που αφορούν στα δύο φύλα. Είναι λογικό, πιστεύω. Στην εποχή μας, οι ρόλοι του άντρα και της γυναίκας αλλάζουν. Προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής. Μεταξύ της προγιαγιάς μου και της γιαγιάς μου δεν υπήρχε καμία διαφορά. Η γυναίκα μεγάλωνε για να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. Τελεία. Ο παππούς μου μεγάλωσε ακριβώς όπως ο προπάππους μου, όπως άλλωστε κι ο δικός του παππούς κ.ο.κ. Με προοπτική, μια μέρα, να γίνουν οι κύρηδες του σπιτικού τους.

Είναι στις δικές μας τις γενιές που οι διαφορές είναι μερικές φορές τεράστιες. Ο παππούς μου δεν ασχολιόταν με τα παιδιά. Όχι τουλάχιστον πριν μπορέσουν να γίνουν χρήσιμα στην δουλειά του. Ο πατέρας μου έπαιζε μαζί μας αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα άλλο. Εγώ, τώρα που έγινα πια πατέρας, τα κάνω όλα. Μπορείτε να σκεφτείτε μια συζήτηση μεταξύ του παππού μου, του πατέρα μου κι εμένα; (υποθετική, ο παππούς μου δεν ζει πια). Για τις δουλειές θα μιλήσουμε ωραία, πως να πω όμως στον παππού μου ότι σιδερώνω τα ρούχα και ξεσκατίζω τα μωρά; Μα και στον πατέρα μου που τα λέω, με κοιτάζει παράξενα.

Έτσι, από την μια μεριά η ιστορικότητα του φύλου είναι δυνατή και υπαρκτή, σε άλλες οικογένειες λιγότερο και σε άλλες περισσότερο, και από την άλλη μεριά η πραγματικότητα μιας γυναίκας που εκ των πραγμάτων αδυνατεί να είναι εργαζόμενη, μητέρα και νοικοκυρά ταυτόχρονα, είναι επίσης πολύ υπαρκτή και πραγματική.

Είναι μεταξύ των δύο αυτών άκρων που όλοι ισορροπούμε. Δεν έχουμε όμως όλοι το ίδιο σημείο ισορροπίας. Η ιστορία της δικής μου οικογένειας έρχεται, μέχρι σχετικά πρόσφατα, από ακριτικό νησί. Όταν εγώ ήμουν παιδί θυμάμαι είχαμε τηλεοράσεις, ψυγεία, είχαν έρθει και τα βίντεο τότε κ.λπ. Ο πατέρας μου όταν ήταν παιδί κουβαλούσε κάθε μέρα πάγο για το «ψυγείο» του σπιτιού και το φως τους ήταν με λάμπες πετρελαίου. Υπήρχαν μέρες που δεν υπήρχε φαΐ στο σπιτικό ή άλλες που έτρωγαν μόνο ψωμί και λάδι. Σε τέτοιες καταστάσεις, ο ρόλος του πατέρα προστάτη και του πατέρα προμηθευτή ήταν κραταιός. Διότι αλλιώς δεν επιβίωνε το σπιτικό. Στην εποχή του πατέρα αλλά πολύ περισσότερο του παππού μου, αν ο άντρας δεν ήταν άντρας, οι διάφοροι κακόβουλοι του πίναν το ζουμί κι η οικογένεια πεινούσε και τουρτούριζε στο κρύο σπιτικό.

Όταν ένας άντρας πρέπει να είναι άντρας, τότε δεν του μένουν πολλές ευκαιρίες να φροντίσει και το σπίτι ή την οικογένεια του. Αλλά και ευκαιρίες να έχει, δεν μπορεί να το κάνει. Διότι έχει σκληρύνει τόσο από την σκληρή ζωή που ζει, που έτσι και πάει να κάνει κάτι μέσα στο σπιτικό θα το σπάσει ή θα το κάνει άτσαλα, άσχημα. Ο άντρας που είναι υπεύθυνος για την επιβίωση του σπιτικού σε χρόνους δύσκολους, σκληρούς, δυσκολεύεται να λειτουργήσει στην ειρηνική ζωή του σπιτικού. Μια μέρα κάτι λέγαμε με τον πατέρα μου, οπότε γυρνάει και μου λέει «πάντα είμαι έτοιμος για μάχη». Πόσους άντρες ξέρετε εσείς σήμερα που το λένε, και το εννοούνε, αυτό;

Φυσικά, οι άντρες σήμερα αντικατοπτρίζουν την εποχή τους. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα έτοιμος για μάχη σήμερα. Ζούμε σε ειρηνική κοινωνία και τα θέματα λύνονται δημοκρατικά. Με συζήτηση, με δικαστήρια, με αστυνομικές παρεμβάσεις. Από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορείς να ζητάς από έναν άντρα να είναι άντρας, αν δεν ζει την αντίστοιχη ζωή. Ένας άντρας που σιδερώνει και φυλάει τα παιδιά, για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του, πως να τρίξει τα δόντια στην επιθετικότητα; Ένας άντρας που δεν έχει εμπειρίες μάχης και διεκδίκησης, πως να υποστηρίξει την γυναίκα του και την οικογένεια του;

Γιʼ αυτό και όσες γυναίκες ζητάτε από τον άντρα σας να σας βοηθάει στο σπίτι, στα παιδιά, να ξέρετε τι ζητάτε. Όσο γεμίζει από ειρήνη, χάνει από πόλεμο. Όπως είπα και προηγουμένως, ζούμε σε ειρηνικούς, φιλήσυχους καιρούς, επομένως δεν πειράζει να μπει νερό στο αντρικό κρασί. Αρκεί κάθε οικογένεια συνειδητά να γνωρίζει μέχρι ποιου σημείου θα (ξε)νερώνει τον πολεμιστή και προστάτη της. Γιατί αν έρθει μια δύσκολη στιγμή στην οικογένεια, το κάθε μέλος της θα αντιδράσει όπως έχει συνηθίσει να αντιδρά. Παλιά λέγανε, όποιος ζει με το σπαθί, πεθαίνει με το σπαθί. Αυτό ισχύει για όλα τα ...αντικείμενα. Όποιος ζει με το σίδερο των ρούχων, πεθαίνει με το σίδερο των ρούχων. Όποιος ζει με το άπλωμα, τότε όταν έρθει η στιγμή να κάνει κάτι θα πάει να απλώσει ρούχα. Αυτό που ξέρει να κάνει.

Υπομονή δεν έχεις ποτέ αρκετή και Επιμονή δεν πρέπει να έχεις αρκετή

Διαφημίσεις

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παλιά λέγανε, όποιος ζει με το σπαθί, πεθαίνει με το σπαθί. Αυτό ισχύει για όλα τα ...αντικείμενα. Όποιος ζει με το σίδερο των ρούχων, πεθαίνει με το σίδερο των ρούχων. Όποιος ζει με το άπλωμα, τότε όταν έρθει η στιγμή να κάνει κάτι θα πάει να απλώσει ρούχα. Αυτό που ξέρει να κάνει.

Πάνο, πάνε τα μαλλάκια μου, πέσανε με την επιχειρηματολογία σου. Δηλ. η δουλειά στο σπίτι κάνει μαλθακό τον άντρα; Η κανονική του δουλειά που κάνει έξω τον κάνει άντρα; Εφόσον μεγάλο ποσοστό αντρών κάνει δουλειές μη χειρωνακτικές, αφού τις χειρωνακτικές τις κάνουν 1.5 εκατομμύριο μετανάστες, δηλ. για μένα έχει αντικαταστήσει τιο σπαθί με το στυλό, το σίδερο και το άπλωμα του στερούν τον ανδρισμό του; Και αυτό πάλι βέβαια δεν είναι το πιο καθοριστικό γιατί πιο καθοριστικός είναι ο χαρακτήρας αλλά όσο να 'ναι όσο πιο πολύ έχει σκληραγωγηθεί ο άνθρωπος τόσο πιο πολλές αντοχές έχει στα δύσκολα.

Πάνο, δεν σας φταίει το σπίτι. Μόνοι αφήσατε το σπαθί γιατί βρήκατε την ευκαιρία να το κάνετε. Οι πατεράδες και οι παππούδες σας πέρα από το να μην κάνουν δουλειές στο σπίτι βγαίναν στην ύπαιθρο και παίρναν την πέτρα και τη στίβανε. Αυτά τα ξέχασες. Εδώ στα βουνά είναι όλα εγκατελειμένα και ακαλλιέργητα γιατί όλοι την κάνανε για μια πιο εύκολη ζωή. Εγώ ένα μικρό κηπάκο βάζω και μου φεύγει ο πάτος, πάω να σηκώσω 15 κιλά βάρος και μου κόβεται η μέση. Αν εξαρτιόταν η οικογένειά μου να ζήσει από αυτό καήκαμε. Εκεί χρειάζεται ο άντρας, να βάλει τη δύναμή του, την αντοχή του σε τέτοιες δουλειές. Τώρα αν εγώ σπρώχνω ένα στυλό σ' ένα γραφείο και εσύ σπρώχνεις ένα στυλό σ' ένα γραφείο γιατί εγώ να φορτωθώ όλες τις δουλειές στο σπίτι; Εδώ πλέον τίθεται θέμα δικαιοσύνης και αλίμονο στον άντρα που δεν βλέπει αυτή την αδικία. Στο σπίτι ο καθένας συνεισφέρει σύμφωνα με τις δυνάμεις του και τις αντοχές του.

Γιʼ αυτό και όσες γυναίκες ζητάτε από τον άντρα σας να σας βοηθάει στο σπίτι, στα παιδιά, να ξέρετε τι ζητάτε. Όσο γεμίζει από ειρήνη, χάνει από πόλεμο. Όπως είπα και προηγουμένως, ζούμε σε ειρηνικούς, φιλήσυχους καιρούς, επομένως δεν πειράζει να μπει νερό στο αντρικό κρασί. Αρκεί κάθε οικογένεια συνειδητά να γνωρίζει μέχρι ποιου σημείου θα (ξε)νερώνει τον πολεμιστή και προστάτη της. Γιατί αν έρθει μια δύσκολη στιγμή στην οικογένεια, το κάθε μέλος της θα αντιδράσει όπως έχει συνηθίσει να αντιδρά. Παλιά λέγανε, όποιος ζει με το σπαθί, πεθαίνει με το σπαθί. Αυτό ισχύει για όλα τα ...αντικείμενα. Όποιος ζει με το σίδερο των ρούχων, πεθαίνει με το σίδερο των ρούχων. Όποιος ζει με το άπλωμα, τότε όταν έρθει η στιγμή να κάνει κάτι θα πάει να απλώσει ρούχα. Αυτό που ξέρει να κάνει.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ, και εγώ κάπως έτσι το βλέπω και το είχα πει, σε άλλο ποστ του Πάνου αλλά ευτυχώς γλίτωσα το ξύλο:D

Ο άντρας που κάνει δουλειές όπως άπλωμα, σιδέρωμα με ξενερώνει, κακώς το ξέρω αλλά έτσι νιώθω..

Morcelina μου ξεχνάς ότι υπάρχουν πολλοί άντρες ακόμη που δεν είναι με ένα στυλό και έναν υπολογιστή...Εγώ στον δικό μου κύκλο τουλάχιστον έχω ελάχιστους που να κατέχουν τέτοιες "προνομιακές" θέσεις...

Όχι ο δικός μου δεν είναι ο αγάς, ούτε αναίσθητος, φροντίζει και μου παρέχει γυναίκα να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, φροντίζει να διατηρεί το σπίτι σε μια τάξη,ασχεολείται με τον μικρό, κατανοεί την κούραση μου, δεν έχει τρελλές απαιτήσεις. Το μόνο που ζητάω από εκείνον είναι κατανόηση, αυτή την έχω και είμαι πολύ καλά μέσα στο σπίτι.

rQGhp3.png

α ρε Πάνο μας έκανες και γελάσαμε και σήμερα...

σπαθί, ποιο σπαθί καλέ?? χαχαχα

να σαι καλά Χρόνια πολλά...

και αποθηλασε επιτελους!

Dalia μου,ο δικος μου ο συζυγος που δεν εχει λεφτα να μου παρεχει γυναικα δηλαδη,αστα ε????

Μα καλα,τα σκεφτεστε αυτα που γραφετε,βρε παιδι μου???

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Dalia μου,ο δικος μου ο συζυγος που δεν εχει λεφτα να μου παρεχει γυναικα δηλαδη,αστα ε????

christiana μου γιατί έμεινες μόνο σ'αυτό, που ήταν ένα παράδειγμα όπως το φροντίζει το σπίτι να είναι το σπίτι σε μία τάξη...;) ή δεν έχει τρελλές απαιτήσεις...

και να σου πω δεν είναι θέμα ότι ο σύζηγος έχει λεφτά όπως το θέτεις, είναι θέμα ότι και οι δύο εργαζόμαστε και κάνουμε το κουμάντο μας έτσι ώστε να έχω αυτή τη μικρή πολύτέλεια....

rQGhp3.png

Φυσικά, οι άντρες σήμερα αντικατοπτρίζουν την εποχή τους. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα έτοιμος για μάχη σήμερα. Ζούμε σε ειρηνική κοινωνία και τα θέματα λύνονται δημοκρατικά. Με συζήτηση, με δικαστήρια, με αστυνομικές παρεμβάσεις. Από την άλλη μεριά όμως, δεν μπορείς να ζητάς από έναν άντρα να είναι άντρας, αν δεν ζει την αντίστοιχη ζωή. Ένας άντρας που σιδερώνει και φυλάει τα παιδιά, για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του, πως να τρίξει τα δόντια στην επιθετικότητα; Ένας άντρας που δεν έχει εμπειρίες μάχης και διεκδίκησης, πως να υποστηρίξει την γυναίκα του και την οικογένεια του;

Ποια ακριβως ειναι η ζωη που αντιστοιχει σε εναν αντρα, δε καταλαβα...Δε μπορω να καταλαβω ποσο αντρας ειναι καποιος οταν θεωρει οτι θιγεται ο ανδρισμος του επειδη θα πλυνει και θα σιδερωσει 2 ρουχα. Στη τελικη, ας τα φορεσει βρωμικα να νιωσει την αντριλα! :P

Για να μη μακρυγορω, στον αντρα μου, ακομα και ψιλοτακουνες γοβες να του βαλεις (σχημα λογου) ....παλι αντρα θα τον πω!

(Και οποιος εχει αμφιβολια...να ερθει να με ρωτησει! ;))

Kαλημέρα και χρόνια πολλά!

αχ αχ πότε θα γράψει η marandnik γιατί εγώ δεν το'χω...

Τι άλλο θα ακούσω χριστουγεννιάτικα βρε παιδιά!

Όχι, τον άντρα δεν τον ξε-κάνουν οι δουλειές του σπιτιού! Θεωρώ μάλιστα ότι ο άντρας που κάνει δουλειές και συνεισφέρει και με αυτόν τον τρόπο στο σπίτι νιώθει πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του - γιατί ξέρει ότι το τσαπί το πιλοφόρι το μυστρί δεν κάνει απαραίτητα τον άντρα εν έτει 2011. Άλλα πράγματα κάνουν τον άντρα, η συνέπεια, το θάρρος, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα (και τον άνθρωπο εν γένει θα έλεγα)...

Και εν τέλει χαίρομαι πολύ που ο σύζυγος μαγειρεύει και σιδερώνει καλύτερα από εμένα - δεν με ξενερώνει, ίσα ίσα - αισθάνομαι πολύ τυχερή!

Από τη στιγμή που κι εγώ κι αυτός δουλεύουμα 9 -10 ώρες την ημέρα, δεν βγαίνει αλλιώς!

Πάνο θέτεις πολύ όμορφα και αναλυτικά τα επιχειρήματά σου. Αλλά δεν αντιιλαμβάνομαι το συλλογισμό. Να το πάρω λίγο αντίστροφα; Δηλαδή οι γυναίκες παλιότερα που ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού, μου λες πως όταν ήρθε μια δύσκολη στιγμή πήγαν να ...απλώσουν; Γιατί εγώ άλλα έχω μάθει. Για γυναίκες που και όπλο σήκωσαν και ρίχτηκαν σε πολύ σκληρούς αγώνες και τα κατάφεραν. Ή μήπως θες να μου πεις πως σήμερα οι γυναίκες που και δουλεύουν και κρατούν σπίτια δεν είναι διεκδικητικές. Και πώς επιβιώνουν σε σκληρούς εργασιακούς χώρους;

Για μένα όλοι, και άντρες και γυναίκες είμαστε όντα που παλεύουμε για την επιβίωση. Και προσαρμοζόμαστε ή θα έπρεπε να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες. Ο άντρας που αντιλαμβάνεται τις σημερινές ανάγκες ενός σπιτιού και βοηθάει, είναι πολύ άντρας αν θέλεις να το πούμε έτσι. Γιατί προσαρμόζεται, λειτουργεί δημιουργικά, κάνει αυτό που η οικογένειά του χρειάζεται και στην τελική δεν κομπλάρει ότι θα τον πούν λιγότερο άντρα γι' αυτό το λόγο.

Εμένα προσωπικά με ξενερώνει πολύ περισσότερο ένας άντρας που δεν μπορεί να κάνει μία δουλειά με το πρόσχημα ότι είναι άντρας. Τον ανδρισμό τον είχα ταυτίσει με δυναμισμό και με ενεργητικότητα. Όχι με ένα παθητικό πλάσμα που δεν μπορεί ....να βρει τις παντόφλες του (όπου παντόφλες συμπληρώνετε ό,τι θέλετε: ετοιμάσει το φαί του, πλύνει τα ρούχα του, φροντίσει τα παιδιά του κ.λπ, κ.λπ...).

Διαφημίσεις

δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά την εποχή που ζούσε και μεγάλωνε τα παιδιά της η γιαγιά μου πάλι τα ίδια σκ@τ@ ήταν για τις γυναίκες ..............μόνο στην αστική τάξη οι γυναίκες ήταν επιφορτισμένες με τα του σπιτιού το 85% ήταν αγρότισσες και φυσικά βοηθούσαν ισάξια στις αγροτικές εργασίες εκτός από τα του σπιτιού και των παιδιών .............

Οπότε πότε οι άντρες ήταν .......στύβω την πέτρα ??? μην ........χ.....

Συμφωνώ και με την peony και με την Ράννια άμα ο άντρας είναι άντρας δε μπα να κάνει σίδερο σκούπα και .....βεράντες

καλημέρα και χρόνια πολλά...συμφωνω στο σημείο πως οι ρόλοι πρεπει να παραμεινουν ως έχουν δηλαδή ο άντρας τον δικό του και η γυναίκα τον δικό της....και δεν ενοοώ στην παρακτική ούτε θεωρητική πλευρά....

δεν συμφωνώ πως η γυναικα πρεπει καθαρά να μεινει σπίτι και να φροντίζει τα παιδιά....ή το νοικοκυριο....όταν η γυναίκα εργάζεται είναι πιο διορατική πιο αυτεξουσια με την καλή έννοια.....πιο κατανοητική....μπορεί να είναι παρόν στα προβλήματα της οικογένειας και να λυνονται πιο ευκολα.....ειναι διαφορετικό ένας μόνος του να παλευει και διαφορετικό να παλευοθν δυο....

στο κείμενο σου πάνο για άλλη μια φορά....βλέπω το παραπονο σου που το εκφράζεις πάντα με ωραιες λεξεις....αλλά δεν φταίει κανείς αν η δική σου σύζηγος έχει απαιτήσεις να της σιδερώνεις ή να της απλώνεις....και τι εννοώ....αν τελειώνεται και οι 2 την δουλειά σας στις 5 για παράδειγμα και είσαι σπίτι....το βρίσκω απόλυτα λογικό να βοηθάς με τον τρόπο σου και όχι να κάθεσαι στον καναπέ και της άλλης να της βγαίνει η γλώσσα....και αυτοί οι τρόποι ειναι πολλοί....μπορεις να πάς για ενα super market να κρατάς τα παιδιά ή να τα πας μια βόλτα....για να κάνει η γυναικα σου άνετα τις δουλειές της....

το πως θα διαχειριστεις το σπιτικό σου και την σχέση σου με την γυναικα σου ειναι θέμα προσωπικο και μπορείς με σωστό διάλογο να το καταφέρεις....αν σε ενοχλέι το σιδέρωμα.....μην το κάνεις...πεσ το και κάνε κατι άλλο....

εγώ θα σου φέρω ως παραδειγμα την δική μου οικογενεια.....εγώ μεγάλωσα στην επαρχία....πράγμα που σημαινει απο μικρή έμαθα να βοηθάω την μάνα μου στις δουλειες του σπιτιου και τα 2 αδερφια μου βοηθούσαν τον πατερα μου στη δουλεια του που ήταν χειρονακτική.....και οι 3 σπουδάσαμε....ο άντρας μου΄που μέγαλωσε στην Αθήνα επίσης βοήθαγε τον πατερα του αλλά οι αδερφές του ήταν καλομαθημενες δεν κάνανε και πολλά στο σπίτι η πεθερά μου τις μεγάλωσε να βρουν έναν άντρα να τους τα παρεχει όλα....η μια σπουδασε και δουλευει και η άλλη καθεται σπίτι....

εγω βγάζω περιισότερα χρήματα απο τον άντρα μου αλλά στις 5 ειμαι σπίτι ο άντρας μου έχει κυμαινόμενο ειδοδημα αλλά γυρναει νύχτα σπίτι.....δεν μπορώ λοιπόν να έχω απαιτήσεις να μου σιδερώσει...........όποτε ειναι εφικτο κρατάει την μικρη για να κάνω δουλειες εκτος σπίτιου άλλά όλες τις δουλειές τις κανω μονη μου....αν τυχει σαββατοκυριακο και κανουμε γενική με βοηθάει και αν είναι σπιτι....και αυτο που δεν αντεχει ειναι το super market οποτε το κάνω εγω....

γενικά θέλω να πω πως μιλάμε αν τον βλέπω πτωμα δεν ζητάω κάτι αλλά αν κάθεται και χαζευει στο pc ναι αν μπορει να κάνει κάτι το ζητάω....

δεν δέχομαι ποτε βοήθεια στο μαγειρεμα διότι δεν ξέρει να μαγειρευει και δεν μπορώ και εγώ να έχω άλλον μεσα στα πόδια μου.....

γενικά θέλω να πω πως αν κάτσεις να μιλήσεις και να δείς εκ βαθεως τι μπορει να γίνει....θα τα βρειτε μια χαρά....

εμένα ο αντρας μου ποτε δεν είχε προβλημα να ξεσκατίσει την κόρη μας....ίσα ίσα μου είχε πει πως θέλει να έχει αυτη την επικοινωνία μαζί της και όχι να ειναι απόμακρος οπως ο πατερας του.....και είναι γεγονός...ο πεθερός μου ακόμη και τώρα την αγάπη του για τα εγγόνια δεν την δείχνει....και είναι λάθος αυτο.........

1129643tvsq1yiqpw.gif

Dalia μου,ως νοικοκυρα το ξερεις πολυ καλα,το να κρατας στο σπιτι σε μια ταξη,δεν το καθαριζει αυτοματως....Παλι απλυτα μαζευονται,παλι σιδερο χρειαζεται κλπ.Παλι χερια θελει.

Μου θυμιζει αυτη η συζητηση μια ελληνικη ταινια στην οποια η Βλαχοπουλου βλεπει τον στρατηγο αντρα της με αυτο το νυχτικο που φορουσαν το 50 οι αντρες και ξενερωνει,οτι και καλα οταν τον εβλεπε με την στολη,δεν τον φανταζοταν ετσι.

Αλοιμονο στους αντρες που αποευγουν να "τσαλακωθουν",παντα κατα την δικη τους αποψη, προκειμενου να μην χασουν το image του αντρα.Αυτο δειχνει κομπλεξ,κατα την γνωμη μου.

Και αλοιμονο σε μενα αν χρειαζομαι να βλεπω τον Τασο,ο οποιος ειναι αξιωματικος οντως,με την στολη για να φτιαχνομαι και να λεω τι βαρβατο αρσενικο εχω διπλα μου.

Εμενα κανει δουλειες στο σπιτι οταν ειμαι εδω αν του το ζητησω,αλλα τωρα που νοσηλευομουν εκανε τα παντα,μαγειρευε για να μου φερει φαγητο,μου σιδερωνε σεντονια για να μου τα φερει στο νοσοκομειο,καθαριζε ολο το σπιτι και οχι,δεν χρειαζοταν να το κανει,ειχε την μητερα του που αλλο που δεν ηθελε,να τα κανει εκεινη.Μια χαρα περηφανη ημουν και μια χαρα αρσενικο ειναι και πανω απ'ολα ακομπλεξαριστος.

Δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι λες,σε ξενερωνει,σε ξενερωνει τελος,ειναι η αποψη σου,αλλα αυτη η καραμελιτσα που εχουν και πιπιλανε,βρε παιδι μου,του αντρα που ειναι πασας,ελιωσε καλε,προ πολλου,ελεος δηλαδη.

Αν μου πεις δε οτι ασπαζεσαι κ την αποψη οτι ο αντρας ειναι αντρας και να ξενο.....δεν τρεχει τιποτε,θα πηδηχτω απο την ταρατσα.Και αυτο της ιδιας εποχης ειναι.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Μα καλα,τα σκεφτεστε αυτα που γραφετε,βρε παιδι μου???

φιλενάδα εδω θα διαφωνησω...δεν ειναι το θέμα πως ο άντρας της έχει λεφτά....ειναι 2 και απο οτι ξέρω και η dalia δουλευει....απλά η κοπέλα μίλησε για το ρόλο του άντρα και της γυναίκας αυτη θέλει τον άντρα της πασά....μαγκιά της....ο καθένας όπως του αρέσει....

και εγώ δεν έχω γυναικα για τις δουλειές γιατι έχω άλλη φιλοσοφία επ αυτού....όχι πως θα με χάλαγε...αλλά προτιμω να εχω μια και όχι 2 δεκάρες στην άκρη αυτα που θα έδινα στην γυναικα και ας είναι λίγο παρακάτω το σπιτι μου....οκ δεν σκουπίζω κάθε μέρα γιατι δεν προλαβαίνω....έχω και μεγαλο σπίτι....αλλά είναι επιλογή μου.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Πολύ βολικά ορίζετε του άντρες εσείς οι .... σύγχρονες. Σας υπενθυμίζω πως οι γυναίκες ακριβώς πριν από εσάς δούλευαν, μεγαλωναν παιδιά, κάναν το σπίτι, μαγείρευαν χωρίς να χρειάζεται να μιξοκλαίνε στα forums. Αντε... γίνατε για τον...

This is a man's world

Διαφημίσεις

Εξαρτάται πώς αντιλαμβάνεσαι τον πόλεμο και την ειρήνη και πώς ορίζεις την έννοια του πολεμιστή...Γιατί αν το σπίτι με τις δουλειές του, τα παιδιά, η δουλειά και η ασφυκτική καθημερινότητα δεν είναι "πόλεμος" ...τι είναι; Στο θέμα της μάχης λοιπόν θέλω έναν συμπολεμιστή...γιατί από στρατηγούς που "λουφάρουν" προετοιμαζόμενοι για τον πόλεμο ενώ είναι μπροστά στην πόρτα μου δεν έχω ανάγκη. Και ναι...εν ανάγκη θα τον πολεμήσω όπως μπορώ ...ακόμη και με το σίδερο, την κατσαρόλα ή δεν ξέρω τι...

Μου κάνει όμως εντύπωση και για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα από εσένα ...καθώς έχω διαβάσει και άλλες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σου...ο τρόπος που θέτεις τα πράγματα: δλδ η ειρήνη ισοδυναμεί με κάτι κατώτερο όπως είναι το σίδερο...ενώ ο άντρας πολεμιστής πρέπει να προετοιμάζεται για την μάχη και να κρατάει έναν ρόλο ανώτερο.

ο δικος μου παπους, το καλοκαιρι που τους εβλεπα, ξυπνουσε στις 4:30 το πρωι, εφευγε 5 για να παει στα χωραφια και γυρνουσε στις 4 το μεσημερι. κοιμοταν ψοφιος μεχρι 6-7 και μετα ολο και κατι χαρχαλευε στον κηπο, στο περιβολακι του γενικα. και χαζοεπαιζε και μαζι μου.

αν η δουλεια του αντρα μου ηταν τετοια, πιστεψε με, δεν θα τον αφηνα ουτε το ποτηρι του να σηκωσει. αλλά βλεπεις ο αντρας μου δουλευει τις ωρες που δουλευω κι εγω. εχει στη δουλεια του τις εντασεις που εχω κι εγω στη δικη μου. το απογευμα κανουμε αγωνα δρομου ποιος θα παει πρωτος σπιτι, ποιος στο σουπερ, ποιος θα προλαβει να μαγειρεψει κτλ κτλ.

εν συντομια, δεν βλεπω πως μοιαζει η ζωη του παπου με τη δικη μας.

Εμπρός με φόρα να πάμε προς τα πίσω.

Έτσι θέλω κι εγώ τον άντρα μου μωρεεεεεεε! Πασά! Πολεμιστή! Να τρέχει στο γιαπί με το φανελάκι το μινέρβα, να σοβατίζει την οικοδομή, να γυαλίζει το μπράτσο από τον τίμιο ιδρώτα. Το απόγευμα που θα σχολάσει να μπει βροντώντας την πόρτα του σπιτιού. Ο σκύλος (ή εγώ) να τρέξουμε να φέρουμε τις παντόφλες του. Να καθίσει στο στρωμένο τραπέζι κι αν τύχει και έχει παραπέσει λίγο αλάτι, να μου ρίξει μια ξανάστροφη. Αλλά δεν πειράζει, είναι άξιος αφού! Φέρνει τα λεφτά στο σπίτι και αν έρθει η κακιά η ώρα, θα μας προστατέψει από τους εισβολείς(Ιταλοί ή Γερμανοί θα είναι άραγες?).

Το βράδυ, μετά τον απογευματινό ύπνο φυσικά, θα πάει στο καφενείο με τους φίλους του (να προλάβω κι εγώ να κάνω κανένα σίδερο βρε αδερφέ), κι όταν γυρίσει (ό,τι ώρα θέλει) θα του κάτσω με χαρά γιατί είναι Ο ΑΝΤΡΑΣ μου.

Κι εσείς καρακάξες παλιοφεμινίστριες που θέλετε ισότητες, τι καταφέρατε? Σιδερώνουν οι άντρες σας τα ρούχα και ξεσκατίζουν τα παιδιά? Είναι γκέι τα στεφάνια σας μωρέ, ακόμα δεν το καταλάβατε?:mrgreen:

νομίζω πως ο Πάνος στις περιγραφές του προσπαθεί με ένα υπερβολικο τρόπο να θέτει τον προβληματισμο του...πάνο δεν στο λεω για να παρεξηγιθείς αλλά έτσι όπως γράφεις....χάνεται η ουσία σε αυτό που ρωτάς και ο καθένας πιάνεται απο την φράση που χρησιμοποιείς γιατι δεν του αρεσει....

κορίτσια είναι απλό εγώ αυτο που κατάλαβα είναι πως ο πάνος μεγάλωσε παραδοσιακά....του στυλ ο άντρας πρεπει να φέρει τα λεφτα στο σπίτι και η γυναικα να μεινει στην κουζίνα της....(προσεχε δεν το κατακρίνω γιατι λιγο έως πολυ έτσι μας μεγαλώνουν.....άσχετα πως μας βγαίνει μετά)αλλά επειδη και η γυναικα πλέον εργάζεται και επειδη θα πέσουμε να τον φάμε πάλι.....εξευγενισμένα μας το λέει πως στο σπίτι πέφτει παντόφλα αν δεν σιδερώσει ή αν δεν ξεσκατίσει τα παιδιά.....και όχι άδικα γιατι πλέον και οι δυο πρεπει να βοηθανε ο ένας τον άλλον....

απλά θεωρει πως κάποιες δουλειές ειναι αδρικές και γυναικειες....πλεον εχουν αλλάξει τόσο τα πράγματα που δεν ισχύει αυτό.....

όπως και να χει δεν εννοει κάτι κακό απλά προσπαθει λίγο να χρυσοσει το χάπι.....ναι μεν αλλά......αλλά δεν είναι ετσι....γιατι αυτο που δεν καταλαβαίνει είναι πως οι πολοι μενουν ιδιοι μεχρι και σημερα απλά με διαφορετική όψη.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

α ρε Πάνο μας έκανες και γελάσαμε και σήμερα...

σπαθί, ποιο σπαθί καλέ?? χαχαχα

να σαι καλά Χρόνια πολλά...

οχι μονο να γελάσουμε..........να ξεραθουμε στα γελια!! Βρε βρε.....

Τι να πω......εκπλησσομαι καθε φορα......

Kαλημέρα και χρόνια πολλά!

αχ αχ πότε θα γράψει η marandnik γιατί εγώ δεν το'χω...

Τι άλλο θα ακούσω χριστουγεννιάτικα βρε παιδιά!

Όχι, τον άντρα δεν τον ξε-κάνουν οι δουλειές του σπιτιού! Θεωρώ μάλιστα ότι ο άντρας που κάνει δουλειές και συνεισφέρει και με αυτόν τον τρόπο στο σπίτι νιώθει πολύ πιο σίγουρος για τον εαυτό του - γιατί ξέρει ότι το τσαπί το πιλοφόρι το μυστρί δεν κάνει απαραίτητα τον άντρα εν έτει 2011. Άλλα πράγματα κάνουν τον άντρα, η συνέπεια, το θάρρος, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα (και τον άνθρωπο εν γένει θα έλεγα)...

Και εν τέλει χαίρομαι πολύ που ο σύζυγος μαγειρεύει και σιδερώνει καλύτερα από εμένα - δεν με ξενερώνει, ίσα ίσα - αισθάνομαι πολύ τυχερή!

Από τη στιγμή που κι εγώ κι αυτός δουλεύουμα 9 -10 ώρες την ημέρα, δεν βγαίνει αλλιώς!

Το πρωτο και το τελευταιο που θα πω.......

Συμφωνω απολυτα με την peony........

Ε θα προσθεσω οτι ο δικος μου αντρας σιδερώνει και σκουπιζει καλυτερα απο μενα για αυτο και του αφηνω το σκουπισμα οταν ευκαιρει χοχοχο...............ενω εγω μαγειρευω καλυτερα απο αυτον!

lenaki μου,ετσι οπως το διαβασα το μετεφρασα ως "Ο αντρας ο σωστος σου παρεχει γυναικα".

Μπορει να ηταν λαθος.

Rasputin,μπραβο και ευγε για τους τροπους σου.

Βλεπω απο αυτες τις λιγες λεξεις τι σωστη δουλεια κανανε οι πιο παλιες γυναικες,οι παραδοσιακες γυναικες,στην ανατροφη των παιδιων τους.

Αλβερτος Αινσταιν

Πολλές φορές ακούω το επιχείρημα οτι παλιά ο άντρας ήταν ο κουβαλητής και η γυναίκα φρόντιζε τα παιδιά κλπ, το θεωρώ όμως εξαιρετικά απλοϊκό και κατασκευασμένο από μία πατριαρχική κοινωνία. Αν κοιτάξεις καλύτερα την ελληνική κοινωνία θα παρατηρήσεις ότι οι μόνες γυναίκες που δεν εργάζονταν ήταν παλιότερα της υψηλής κοινωνίας, που είχαν υπηρέτριες και νταντάδες, καθώς και οι γυναίκες που ζούσαν στη δεκαετία της σχετικής οικονομικής ευμάρειας της δεκαετίας του 70 και 80, όπου οι γυναίκες γεννούσαν 2-3 παιδιά και ένας μισθός έφτανε για τη συντήρηση μίας οικογένειας. Αν κοιτάξεις όμως γυναίκες που ζούσαν πριν τον πόλεμο θα ακούσεις για παραδείγματα γυναικών που γεννούσαν 6-10 παιδιά, που σημαίνει ότι τουλάχιστον 10 χρόνια της ζωής τους ήταν έγκυες ή λεχώνες, όχι μόνο φρόντιζαν, μαγείρευαν, έλουζαν, τάιζαν τα παιδιά τους, αλλά δούλευαν και στο χωράφι, φρόντιζαν τα οικόσιτα ζώα κλπ. Οι γυναίκες επομένως πάντα δούλευαν, απλά παλιότερα δεν πληρώνονταν για την εργασία τους. Εξάλλου φαντάζομαι ότι δεν πιστεύεις ότι οι γυναίκες που ανέβαιναν στον πόλεμο στην Πίνδο ήταν απλές νοικοκυρές που φρόντιζαν το σπίτι τους, αλλά γυναίκες που δούλευαν πολύ σκληρά σωματικά.

Αυτό λοιπόν που ο σημερινός άντρας δυσκολεύεται να αποδεχτεί είναι ότι η γυναίκα δεν είναι οικονομικά εξαρτημένη από αυτόν, ότι για να είναι σωστός άντρας δε φτάνει μόνο να παρέχει χρήματα στην οικογένεια, αλλά πρέπει να προσφέρει πολλά περισσότερα στη σύζυγο και στην οικογένεια.

Το σημαντικό είναι να μπορεί ο καθένας να κάνει τον εαυτό του χρήσιμο. Σε κάθε στιγμή. Και για τον ίδιο και για τους άλλους. Όπως έλεγαν και οι γονείς μου "κούνα τα χέρια σου".

Τώρα άμα κάποιον τον χαλάει τόσο πολύ ας μην σιδερώσει βρε αδερφέ, ας κάνει κάτι άλλο, αρκεί να μην κάθεται απλώς να κοιτάει.

Μου θύμισε ένα παλιό άρθρο της Έλενας Ακρίτα "Ο άντρας είναι άντρας, δεν είναι πατάτα γιαχνί".

Εγω ξερω πως οταν η γυναικα φερνει χρηματα στο σπιτι...τοτε κ ο αντρας θα φτιαξει ενα φαγακι κ θα κανει κανα σκουπισμα ελεος.

ΑΝΤΡΑΣ ειναι αυτος που οταν αποκαταστησει μια γυναικα την σεβεται κιολας.Κοινως αυτος που αναλαμβανει τις ευθυνες των πραξεων του.

Αν τα καναμε ολα μονες μας τοτε δεν θα λεγομασταν αντρες και γυναικες Πανο μου..αντρες και superman θα λεγομασταν

pEJHp3.png

lenaki μου,ετσι οπως το διαβασα το μετεφρασα ως "Ο αντρας ο σωστος σου παρεχει γυναικα".

Μπορει να ηταν λαθος.

Rasputin,μπραβο και ευγε για τους τροπους σου.

Βλεπω απο αυτες τις λιγες λεξεις τι σωστη δουλεια κανανε οι πιο παλιες γυναικες,οι παραδοσιακες γυναικες,στην ανατροφη των παιδιων τους.

Τώρα να σου πω δε με ενδιαφέρουν οι ... μαντεψιές σου δε χρειάζεται. Το καταλαβαίνεις. Απλά κοιτάω γύρω μου και βλέπω

This is a man's world

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...