Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΝΑ?

culte

Recommended Posts

... Ναι καλά. Εχω ακούσει εγώ σχόλια τύπου "Πω πω βρε παιδί μου χάλια είναι η περιοχή εδώ γύρω με το παρκάρισμα... μια ώρα ψάχναμε" και τα έχω καταπιεί. Τί να κών η καψερή ? Την πούλησα την μονοκατοικία στο Ψυχικό που είχε και πάρκινγκ... Και δεν φταίω εγώ εάν μένω Πειραιά κι εκείνοι στην Βαρυμπόμπη που έχει άπλα...

Να σου λένε στις 6 θα είμαστε εκεί και να έρχονται στις 08:30 κι εσύ να έχεις μωρά να κοιμήσεις και να πρέπει και να γελάς !!!

ΆΝΤΕ ΤΩΡΑ γιατί φούντωσα μέρες που είναι !!!

ωχ άναψα φωτιές μου φαίνεται!!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελα μωρέ εντάξει σημασία είναι που είναι τυπική στις υποχρεώσεις της και αγαπάει το παιδάκι σου. Με το να έχετε καθημερινή επαφή δεν σημαίνει ότι θα είναι πιο ισχυρή το δέσιμο της νονας με την βαφτιστήρα. Εγω για κακή μου τύχη εχω στο παιδάκι μου 1 νονά και 1 νονό. Τους βλέπουμε στις καθιερωμένες γιορτές και συναντήσεις και δεν παραπονούμαι να σου πω την αλήθεια. Ισως ειναι και στον άνθρωπο εγώ να ειμαι πιο χοντρόπετση

τι σημαίνει σωτηρία μου να είναι τυπική δλδ??

το δώρο που θα μου φέρει Χριστούγεννα και πάσχα από το lappin?

και αποθηλασε επιτελους!

εμενα βρε σωτηρια δε μου φτανει αυτο εμενα οι νονοι του μικρου ειναι αψογοι,αφου και περυσι που ελειπε ο αντρα μου 5 μηνες ερχοντουσαν να παμε ολοι μαζι σε παιδοτοπο ,να παιξουν μαζι του δεν εχω λογια να πω.

εμενα αυτο με ενδιαφερι η επαφη με το νονο και τη νονα αυτα θελει το παιδι.:D

Εμένα μάλλον δεν με ενοχλεί γιατί εγώ την νονά μου την έβλεπα σε χριστούγεννα και πάσχα και καμιά φορά σε καμιά γιορτή. Ίσως γιατι δεν έχω νιώσει κάτι ιδιαίτερο για αυτό το δέσιμο πνευματικού -παιδιού και γι αυτό δεν με ενοχλεί τώρα με το παιδί

τι σημαίνει σωτηρία μου να είναι τυπική δλδ??

το δώρο που θα μου φέρει Χριστούγεννα και πάσχα από το lappin?

Οταν λέω τυπική εννοώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να είναι παρούσα στις σημαντικές γιορτές που θεωρεί ένα παιδάκι. Γενέθλια, γιορτή, χριστούγεννα, πάσχα, καλοκαίρι. Δεν μιλούσα για δώρα. Αλλα και πάλι αυτό ειναι μια καθαρα προσωπική μου γνώμη.

ωχ άναψα φωτιές μου φαίνεται!!

Όχι ίσα-ίσα. Απλά στεναχωριέμαι (για τα παιδιά).... όπως όλες οι μανούλες . Και να φανταστείς ότι οι πρώτοι δεν έχουν παιδιά (ακόμη). Πού να κάνουν δλδ. Με το μακαρόνι θα τους βλέπουμε... Τέλος πάντων. Ο καθένας κάνει ότι αισθάνεται.

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

Όχι ίσα-ίσα. Απλά στεναχωριέμαι (για τα παιδιά).... όπως όλες οι μανούλες . Και να φανταστείς ότι οι πρώτοι δεν έχουν παιδιά (ακόμη). Πού να κάνουν δλδ. Με το μακαρόνι θα τους βλέπουμε... Τέλος πάντων. Ο καθένας κάνει ότι αισθάνεται.

μήπως άμα κάνουν οικογένεια και παιδιά τους βλέπουμε πιο πολυ΄??

λέω μήπως....

και αποθηλασε επιτελους!

παντως ειναι στον ανθρωπο σιγουρα...

εμενα ο μικρος εχει δυο νονες, κολλητες μου

η μια εχει οικογενεια και δυο παιδια και η αλλη ειναι ανυπαντρη

η πρωτη δεν εχει πολυ ελευθερο χρονο (λογικο) αλλα μιλαμε συνεχεια στο τηλεφωνο για τα παιδια κλπ.

με την ανυπαντρη πιο συχνα βρισκομαστε γιατι εχει πιο ελευθερο χρονο και γιατι θελει να ειναι κοντα του. αντε μου λεει να μεγαλωσει να βγαινουμε και τα δυο μας

παιζουν διαφορα σεναρια

μηπως αισθανεται οτι τωρα που εχεις κανει οικογενεια δεν την εχεις τοσο αναγκη ή μηπως αισθανεται οτι "ενοχλει"? μηπως δηλαδη να επαιρνες εσυ τις πρωτοβουλιες? π.χ. ελα την κυριακη στο σπιτι να φαμε ολοι μαζι

μηπως νομιζει οτι ειναι πολυ μικρη η ζωιτσα και οσο μεγαλωνει θα αρχισει να ασχολειται περισσοτερο μαζι της?

Μελινάκι αυτό με την Κυριακή το κάνω συνέχεια...

όπως είπα και πριν όταν γύρισε από αγγλία της είπα ότι την περιμένουμε..

δεν ήρθε απλά έστειλε ένα μήνυμα κυριακή΄πρωί ότι είναι κουρασμένη...

ε την επόμενη κυριακή δεν την ξαναπήρα...έπρεπε πάλι εγώ??

και αποθηλασε επιτελους!

τη Ζωίτσα την αγαπά πολύ και είναι πολύ υπερήφανη για αυτή (που μιλάει κλπ)

στο γραφείο όλοι γνωρίζουν για τα κατορθώματα της μικρής...

και η μικρή όταν την βλέπει κάνει σαν τρελλή...

το θέμα είναι όμως πώς δεν την βλέπει....

και αποθηλασε επιτελους!

αν οντως δεν κρυβεται κατι πισω απο ολο αυτο (ζηλεια, φοβος μηπως ενοχλει ή τεσπα οτιδηποτε αλλο - που θα πρεπει να το συζητησετε καποια στιγμη εφ'οσον ειναι τοσο δικος σου ανθρωπος)........ τοτε ειναι απλα λιγο αδιαφορη και δεν μπορεις να κανεις και πολλα

στη θεση σου θα δοκιμαζα παλι μια προσεγγιση τυπου "πες μου συγκεκριμενα ποτε μπορεις γιατι θα θελαμε να ερθεις σπιτι ενα μεσημερι για φαι" και αν δεν .... ε τοτε ετσι ειναι το στυλ της.

βεβαιωσου ομως πρωτα οτι δεν τρεχει κατι αλλο

Διαφημίσεις

αν οντως δεν κρυβεται κατι πισω απο ολο αυτο (ζηλεια, φοβος μηπως ενοχλει ή τεσπα οτιδηποτε αλλο - που θα πρεπει να το συζητησετε καποια στιγμη εφ'οσον ειναι τοσο δικος σου ανθρωπος)........ τοτε ειναι απλα λιγο αδιαφορη και δεν μπορεις να κανεις και πολλα

στη θεση σου θα δοκιμαζα παλι μια προσεγγιση τυπου "πες μου συγκεκριμενα ποτε μπορεις γιατι θα θελαμε να ερθεις σπιτι ενα μεσημερι για φαι" και αν δεν .... ε τοτε ετσι ειναι το στυλ της.

βεβαιωσου ομως πρωτα οτι δεν τρεχει κατι αλλο

είμαι σίγουρη ότι δεν ζηλεύει με τίποτα!

μπορεί να σκέφτεται ότι ενοχλεί..γιαυτό την παίρνω συνέχεια εγώ...

αλλά ρε παιδί μου και στα γενέθλιά μου να μου στείλει μόνο μήνυμα??

είναι του παρακαλετού αν καταλαβαίνεις....

και αποθηλασε επιτελους!

Οταν δουλευεις ολη μερα ή οταν εχεις οικογενεια και παιδια που πρεπει να διαβασεις, να τρεξεις σε δραστηριοτητες κτλ, που να τον βρεις τον χρονο?

Εδω καλα καλα δεν βρισκονται τα ζευγαρια μεταξυ τους, θα βρεθουν με την νονα?

Αφου το αγαπαει το μικρο, ερχεται οποτε μπορει και ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις της , για εμενα ειναι ολα μια χαρα.

δεν πειραζει βρε cultaki, αν μπορεις και σου βγαινει, κανε εσυ την πρωτη κινηση καθε φορα...

καταλαβα το στυλ και η αληθεια ειναι οτι με χαλαει πολυ στους ανθρωπους αυτο. αλλα για τη νονα του παιδιου μαλλον θα το προσπαθουσα

παντως πιστευω οτι μεγαλωνοντας η ζωιτσα θα θελει σιγουρα να δεθει περισσοτερο μαζι της. ασε που επειδη δεν εχει παιδια μπορει να την θεωρει ακομα τελειως μωρο. οσο μεγαλωνει και την ζηταει, ισως να αρχισει και η νονα να ανταποκρινεται. ειναι και τοσο γλυκουλα η ζωιτσα που θα την ριξει με τα χιλια τη νονα...!

το σ/κ που περασε ηταν των νονών. ετσι λεει η ελληνική παράδοση.

η δική μας η νονά εχει να επικοινωνήσει μαζί μας απο τα γενεθλια της κορης μου (19 οκτώβρη). στο παρτυ δεν ηρθε, ηταν αρρωστη και αυτη και το μωρο, ηρθε ομως ο νονός μας.

το πρώτο σ/κ του δεκέμβρη τους τηλεφωνήσαμε οτι θα παμε στο αλσος στρατου. μου ειπαν οτι εαν ειανι καλα ο γιος τους θα ερχοντουσαν. ΔΕΝ μας πηραν ουτε τηλεφωνο να μας πουν οτι ΔΕ θα ερθουν!!!!!

ουτε φωνη ουτε ακοραση!!!

να φανατστειτε οτι μας παρακάλαγε το ζευγαρι αυτο (ο νονος παιδικος φιλου του συζηγου μου) να βαφτισιε την κορη μας γιατι δυσκολέυτηκαν πολυ να κανουν το δικο τους.

δειξαμε κατανοηση οταν εμεινε εγκυος λιγο μετα τη βαφτησή μας (θεωρησαν γουρι την ασπασια) και προσεχε πολυ.

δειξαμε κατανοηση οταν ηταν μωρο ο γιος τους και τον προφυλασσαν απο παιδιά και ασθενειες...

εεεε ο γιος τους εκλεισε χρονο τον ιουνιο 2010 και απο τοτε...

ναι!!! δεν πηγαμε στη βαφτιση που ηταν σε νησι, τριημερο του αγιου πνευματος. μπορει να ενοχλήθηκαν; ας μας το ελεγαν...

ποσο το εχω μετανιώσει... αν γυρναγε ο χρονος πίσω, θα διάλεγα αλλη νονά!

5 αναπαντητες στο νονό, μες στη βδομαδα και καμία κλήση πισω...

μακαρι να διαβαζει η νονα αυτα που γραφω.

age.png

η δική μας η νονά εχει να επικοινωνήσει μαζί μας απο τα γενεθλια της κορης μου (19 οκτώβρη). στο παρτυ δεν ηρθε, ηταν αρρωστη και αυτη και το μωρο, ηρθε ομως ο νονός μας.

το πρώτο σ/κ του δεκέμβρη τους τηλεφωνήσαμε οτι θα παμε στο αλσος στρατου. μου ειπαν οτι εαν ειανι καλα ο γιος τους θα ερχοντουσαν. ΔΕΝ μας πηραν ουτε τηλεφωνο να μας πουν οτι ΔΕ θα ερθουν!!!!!

ουτε φωνη ουτε ακοραση!!!

να φανατστειτε οτι μας παρακάλαγε το ζευγαρι αυτο (ο νονος παιδικος φιλου του συζηγου μου) να βαφτισιε την κορη μας γιατι δυσκολέυτηκαν πολυ να κανουν το δικο τους.

δειξαμε κατανοηση οταν εμεινε εγκυος λιγο μετα τη βαφτησή μας (θεωρησαν γουρι την ασπασια) και προσεχε πολυ.

δειξαμε κατανοηση οταν ηταν μωρο ο γιος τους και τον προφυλασσαν απο παιδιά και ασθενειες...

εεεε ο γιος τους εκλεισε χρονο τον ιουνιο 2010 και απο τοτε...

ναι!!! δεν πηγαμε στη βαφτιση που ηταν σε νησι, τριημερο του αγιου πνευματος. μπορει να ενοχλήθηκαν; ας μας το ελεγαν...

ποσο το εχω μετανιώσει... αν γυρναγε ο χρονος πίσω, θα διάλεγα αλλη νονά!

5 αναπαντητες στο νονό, μες στη βδομαδα και καμία κλήση πισω...

μακαρι να διαβαζει η νονα αυτα που γραφω.

τι να πω? υπάρχουν και χειρότερα???

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Κιουλτάκι ευτυχώς που άνοιξες το θέμα και έτσι οποιοδήποτε θέμα και αν είχα με τους νονούς μας το παραβλέπω. Το ζευγάρι που βάφτισε την μικρή είναι κολλητοί μας. Μέχρι που γέννησα βλεπόμασταν στάνταρτ μία φορά στις 15. Συνέπεσε όμως με τη γέννα ότι έφτιαχναν σπίτι (λίγο μετά που μας πρότειναν να βαφτίσουν την Κων/να). Μέχρι πρότινος λοιπόν είχα θέμα που δεν έπαιρναν ένα τηλέφωνο οι ίδιοι και τους έπαιρνα εγώ. Όμως... όταν τους είπα για την γιορτή της μικρής του Σαββάτου σκοτώθηκαν να έρθουν ενώ ας πούμε πριν την βάφτιση τους έκανα χρυσούς να έρθουν στο σπίτι για να τους συνηθίσει το παιδί. Τα πράγματα άλλαξαν για εκείνους από τη στιγμή που η μικρή άρχισε να τους αναγνωρίζει (εμ πως να τους αναγνωρίσει αν τους βλέπει μία φορά το τρίμηνο οεο; ). Εκεί κατάλαβαν ποιος είναι ο ρόλος τους και εύχομαι να παραμείνει έτσι! Γιατί για μένα ο νονός και η νονά (και τους το έχω πει) είναι οι αμέσως σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή του παιδιού μετά τους γονείς του. Τους εξήγησα ότι πολύ απλά αυτοί θα κληθούν να αναλάβουν αν ω μη γένοιτο συμβεί οτιδήποτε σε εμάς όπως έγινε και με εμένα και τη βαφτιστήρα μου. Δεν είναι τυχαίο που το λέμε "πνευματικό μας παιδί" το βαφτιστήρι μας!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ελπίζω να κρατήσει αερικούλη...

γιατί και η δικιά μας τρώει κάτι φλας και μπορεί να έρθει ένα μήνα δυο φορές...

και μετά του χρόνου πάλι...

αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι που δεν παίρνει τηλέφωνο...το να μην μπορεί να έρχεται με τους ρυθμούς που ζούμε, το καταλαβαίνω....

και αποθηλασε επιτελους!

Κοριτσια νομιζω οτι και ο γονιος εχει υποχρεωση απεναντι στο νονο!Εχω βαφτισει 2 παιδακια και δεν θα μου αρεσε καθολου να με βλεπουν σαν τα jumbo(o μεγαλος βασικα ετσι ε βλεπει αλλα ειναι ιδιαιτερη περιπτωση,μενει και πολυ μακρια αλλα τεσπα)!Η μικρη ειναι 5 χρονων και πλεον μονη της ζηταει να με παρει τηλ !με τον καιρο και της υποχρεωσεις χαθηκαμε αλλα η μαμα της παντα της ελεγε ελα να παρουμε την νονα να δουμε τι κανει κι ας βρισκομασταν μερα παρα μερα!!Αυτο που θελω να πω ειναι οτι και οι γονεις πρεπει μολις βαφτιστει το παιδι να επιδιωκουν τη επαφη!

Τωρα αν η νονα ειναι στον κοσμο της τι να πω???Γιατι βαφτισε?απλα για να πει οτι εγινα νονα και χαλασα λεφτα?Κριμα τα παιδακια!

.

Αυτη την παραδοση δεν την ξερω.

Ξερω οτι οι νονες πηγαινουν οποτε μπορουν στα βαφτιστηρια.

Η νονα του γιου μου θα ερθει σημερα και εγω στο βαφτιστηρι μου θα παω αυριο.

Παιδια, μην ξεχνατε οτι και οι νονες εχουν τις καθημερινες τους υποχρεωσεις.

Μην τα βλεπουμε ολα με τα δικα μας ματια.

Οταν πχ ειχα μονο την κορη μου και δεν εργαζομουν ειχα απλετο χρονο για πολλα πραγματα.

Τωρα με δυο παιδια στα σχολεια, λογοθεραπειες, αγγλικα Γαλλικα, κτλ, σαφως εχω ελαχιστο εως καθολου χρονου για να δω το βαφτιστηρι μου. Η κουμπαρα μου (η μαμα του παιδιου) ειναι και αυτη στα τρεξιματα με τα δικα της. Οι ωρες τελικα που ταιριαζουν για να βρεθουμε ειναι ελαχιστες... Θα πρεπει να μου κραταει μουτρα?

κανείς δεν κρατάει μούτρα...

και όπως είπα παραπάνω αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι που δεν παίρνει τηλέφωνο...το να μην μπορεί να έρχεται με τους ρυθμούς που ζούμε, το καταλαβαίνω....

και αποθηλασε επιτελους!

Εχεις σκεφτει οτι με το θεμα δουλειας της περναει η ωρα και δεν το καταλαβαινει και οταν θελει να παρει ειναι ειτε μεσημερι ειτε αργα το βραδυ και δεν θελει να ενοχλησει? (μου εχει τυχει απειρες φορες για αυτο το λεω).

Εχεις σκεφτει οτι με το θεμα δουλειας της περναει η ωρα και δεν το καταλαβαινει και οταν θελει να παρει ειναι ειτε μεσημερι ειτε αργα το βραδυ και δεν θελει να ενοχλησει? (μου εχει τυχει απειρες φορες για αυτο το λεω).

σίγουρα!!

αλλά και τα ΣΚ?

και στα γενέθλια μου ένα απλό μήνυμα??

ποιο λίγο χρόνο θα της έπαιρνε να μου μιλήσει από το να γράψει ένα μήνυμα!!!

και αποθηλασε επιτελους!

Κι εμένα στην αρχή η νονά δεν έδινε σημασία. Μόνο τα τυπικά και ούτε κι αυτά πολλές φορές. Παρόλο που τον αγαπούσε, δεν έβρισκε κάτι ένδιαφέρον, προφανώς. Τώρα όμως που είναι 4 ο μικρός και μιλάνε και της ζητά συγκεκριμένα πράγματα πχ. να πάνε εδώ κι εκεί (γιατί φυσικά για δώρα δεν του επιτρέπω, δεν έχω και παράπονο από τα δώρα της κοπέλας), και την έχει 'κερδίσει' με τον τρόπο μου μόνο τα παιδιά μπορούν, τώρα η παρουσία της είναι πιο συχνή. Τον βάζω και της τηλεφωνά και μόνος του και μιλάνε στο τηλέφωνο.

Η συμβουλή μου είναι να κρατήσεις μία καλή επαφή ακόμα κι εσύ και σιγά σιγά να παραχωρείς τη θέση σου στο παιδί. όταν συνηθίσει το παιδί αργότερα που θα μπορεί, να την παίρνει μία φορά το μήνα τηλέφωνο και να της λέει τα νέα του, τότε θα της αρέσει, να είσαι σίγουρη. Οι άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά, αισθάνονται αμηχανία με τα τόσο μικρά παιδιά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...