Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυξημένα ηωσινόφιλα σε βρέφος 8 μηνών

S.Alissi

Recommended Posts

Το παιδί μου 8 μηνών έπαψε να πίνει γάλα. Ο παιδίατρος παρήγγειλε γενική αίματος και ούρων. Η ούρων βγήκε αρνητική, ενώ η αίματος έβγαλε 18.80 (!) λευκά, εκ των οποίων ηωσινόφιλα 26% (!). Έχουμε τρομοκρατηθεί... Θα μπορούσε κάποιος να μας δώσει τα φώτα του για το τι μπορεί να συμβαίνει;

Διαφημίσεις

Λοιπόν επειδή μάλλον έφυγες θα σου πώ αυτά που μου επιτρέπει το αντικείμενο μου να σου πω... Λοιπον, Ψηλά ηωσινόφιλα έχουμε σε περιπτώσεις αλλέργείας , σε αντιδράσεις από φάρμακα (γι αυτό και σε ρώτησα για την αντιβίωση) και σε σκουλικάκια στα κόπρανα...

Έχει και πιο σπάνιες καταστάσεις αλλά ξεφευγουμε.

Τα ψηλά λευκά δείχνουν λοίμωξη (συνήθως σε τέτοιες ηλικίες συναντάμε συχνά στρεπτοκοκκικές αμυγδαλητιδες και πνευμονίες). Όμως με μόνο αυτά τα στοιχεία δεν μπορώ να σου πώ κάτι άλλο... ΑΝ λόγου χάρη το μωρό είναι αλλεργικό και πήρε πχ κορτιζόνη τότε δικαιολογούνται και τα δύο ευρήματα (ψηλά λευκά λόγω κορτιζόνης, ψηλά ηωσινόφιλα λόγω αλλεργείας). Ή μπορεί να συνυπάρχουν δύο άσχετες καταστάσεις πχ μια λοίμωξη αναπνευστικού και μια αλλεργεία... Μόνο ο παιδίατρος σου μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά βάση της κλινικής εικόνας του μωρού σου, να ζητήσει περετερω αναλύσεις και να κάνει διάγνωση... εγώ απλά μπορώ να σου πω πως ότι σχετίζεται με τα ευρήματα αυτά είναι 100% ιάσιμα (εντάξει , εκτος την αλλεργεία κι αυτό εξαρτάται από πολλους παράγοντες σε αυτες τις ηλικίες) και να ηρεμίσεις και φυσικά να μιλήσεις αμεσα με τον γιατρό σου!!! Περαστικά σας και να σαι καλα!!

Ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον σας. Το παιδί δεν είναι άρρωστο. Όσο μεγάλωνε όμως, και ειδικά από τον 7ο μήνα ελάττωνε συνέχεια την ποσότητα ημερήσιου γάλακτος, ώσπου το σταμάτησε τελείως. Φρουτόκρεμα τρώει, κρέμα βανίλια ή φαρίν λακτέ με λίγη γκρίνια επίσης. Γιαουρτάκια ξεκίνησαμε αντί γάλακτος και τα δέχεται. Ερυθρά, αιματοκρίτης, σίδηρος, φερριτίνη, ταχύτητα καθίζησης και CPR είναι καλά, και ο παιδίατρος μας είπε ότι μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με φλεγμονή. Προχωρήσαμε σε νέα λήψη αίματος για να δούμε τις ανοσοσφαιρίνες (Ig...). Αλλά με ανησυχούν πολύ οι πραγματικά υψηλές τιμές των λευκών και ειδικότερα των ηωσινοφίλων... Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η πρώτη λήψη αίματος έγινε 4 μέρες μετά από το εμβόλιο για πνευμονιόκοκκο και η δεύτερη, τα αποτελέσματα της οποίας ταυτίζονται με αυτά της πρώτης, σήμερα, 7 μέρες μετά το εμβόλιο δηλαδή. Επίσης, πράγματι όπου να΄ναι θα βγάλει το πρώτο του δοντάκι.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ καταρχήν για το ενδιαφέρον σας. Το παιδί δεν είναι άρρωστο. Όσο μεγάλωνε όμως, και ειδικά από τον 7ο μήνα ελάττωνε συνέχεια την ποσότητα ημερήσιου γάλακτος, ώσπου το σταμάτησε τελείως. Φρουτόκρεμα τρώει, κρέμα βανίλια ή φαρίν λακτέ με λίγη γκρίνια επίσης. Γιαουρτάκια ξεκίνησαμε αντί γάλακτος και τα δέχεται. Ερυθρά, αιματοκρίτης, σίδηρος, φερριτίνη, ταχύτητα καθίζησης και CPR είναι καλά, και ο παιδίατρος μας είπε ότι μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με φλεγμονή. Προχωρήσαμε σε νέα λήψη αίματος για να δούμε τις ανοσοσφαιρίνες (Ig...). Αλλά με ανησυχούν πολύ οι πραγματικά υψηλές τιμές των λευκών και ειδικότερα των ηωσινοφίλων... Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η πρώτη λήψη αίματος έγινε 4 μέρες μετά από το εμβόλιο για πνευμονιόκοκκο και η δεύτερη, τα αποτελέσματα της οποίας ταυτίζονται με αυτά της πρώτης, σήμερα, 7 μέρες μετά το εμβόλιο δηλαδή. Επίσης, πράγματι όπου να΄ναι θα βγάλει το πρώτο του δοντάκι.

Καλημέρα, προφανώς ο γιατρός σου επικεντρώνεται στην αλλεργεία για αρχή για υτό και ζητάει ανοσοσφαιρίνες IgE οι οποίες αυξάνονται κατα τις αλλεργείες. Εγώ θα έλεγα να ηρεμίσεις και να εμπιστευθείς το γιατρό σου. Λογικά θα προχωράει σιγά σιγά βάση των αποτελεσμάτων που θα παιρνει από τις αναλύσεις. Μην ανησυχείς , το γάλα μπορεί να το σταμάτησε γιατί ισως τον πειράζει (σε μορφή δυσανεξίας) κάποιο συστατικό του (συνήθως η λακτόζη). Όπως και να χει όπως σου προείπα οι περιπτώσεις που ψηλώνουν τα ησωνιφιλα είναι 100% ιάσιμες το ίδιο και τα λευκά και εφ οσον μου λες ότι οι υπόλοιπες αιματολογικές είναι εντάξει σημαίνει πως περιοριζόμαστε στα τελείως απλά και ιασιμα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διευκρινίσεις, αν και μέχρι να πάρω στα χέρια μου τις ανοσοσφαιρίνες με το RAST στο αγελαδινό γάλα, δεν πρόκειται να ησυχάσω. Γιατί, αν ω μη γένοιτο δεν είναι τόσο αλλεργικό το παιδί και δεν δικαιολογείται μια τέτοια αύξηση στα λευκά, τότε τα πράματα περιπλέκονται, έτσι δεν είναι;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διευκρινίσεις, αν και μέχρι να πάρω στα χέρια μου τις ανοσοσφαιρίνες με το RAST στο αγελαδινό γάλα, δεν πρόκειται να ησυχάσω. Γιατί, αν ω μη γένοιτο δεν είναι τόσο αλλεργικό το παιδί και δεν δικαιολογείται μια τέτοια αύξηση στα λευκά, τότε τα πράματα περιπλέκονται, έτσι δεν είναι;

όχι δεν περιπλέκονται τόσο, μην ανησυχείς! Αν δεν είναι αλλεργεία , πες ότι είναι σκουλικάκια στα κόπρανα... Πολύ διαδεδομένο σε παιδιά ... Ένα απλό αντιπαρασιτικό θα είναι η λύση σας!!! Χαλάρωσε!

Είχαμε κάποια νεότερα σε σχέση με κάποιες ανοσοσφαιρίνες: Η IgG 310, η IgA 20, η IgM 74, και τέλος η IgE (η μόνη αυξημένη) 34. Ή ειδική ανοσοσφαιρίνη στο αγελαδινό γάλα (F2) βγήκε 0,14 (άρα δεν έχει αλλεργία σε αυτό, όπως πιστεύαμε).

Τώρα, είναι ικανή μια τέτοια αύξηση στην IgE να δικαιολογήσει τέτοιες τιμές ηωσινοφίλων (26% των 18.80) στο μωράκι μου των 8 μηνών; Ή πρέπει να ψάξω και κάτι άλλο;

Τι γνώμη έχεις; Νάσαι καλά, σ'ευχαριστώ και πάλι...

Είχαμε κάποια νεότερα σε σχέση με κάποιες ανοσοσφαιρίνες: Η IgG 310, η IgA 20, η IgM 74, και τέλος η IgE (η μόνη αυξημένη) 34. Ή ειδική ανοσοσφαιρίνη στο αγελαδινό γάλα (F2) βγήκε 0,14 (άρα δεν έχει αλλεργία σε αυτό, όπως πιστεύαμε).

Τώρα, είναι ικανή μια τέτοια αύξηση στην IgE να δικαιολογήσει τέτοιες τιμές ηωσινοφίλων (26% των 18.80) στο μωράκι μου των 8 μηνών; Ή πρέπει να ψάξω και κάτι άλλο;

Τι γνώμη έχεις; Νάσαι καλά, σ'ευχαριστώ και πάλι...

Καλησπέρα φιλη μου, η IgE είναι 34 και τι φυσιολογικές τιμές σου δίνει το εργαστήριο που πήγες??? Φυσικά και τα ηωσινόφιλα δικαιολογουνταί! Έχεις δύο δείκτες που σου δειχνουν αλλεργεία.. οπότε μάλλον προς τα εκεί θα κινηθειτε.... Το κουκλακι σου λογικά τρώει κι αλλά φαγητά εκτός από γάλα... οπότε μπορεί να είναι αλλού η αλλεργεία... Ο γιατρός σας τι σε συμβούλεψε???

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ που απάντησες-σε περιμέναμε!

Μέχρι 10 έδινε το εργαστήριο για φυσιολογική τιμή στην IgE. Εμείς είχαμε 34. Παρασιτολογική κοπράνων κάναμε και ήταν αρνητική.

Ο παιδίατρος βλέπει αλλεργία και συστήνει επίσκεψη σε παιδοαλλεργιολόγο. Γάλα τό'χουμε κόψει (δεν πίνει σταγόνα) και βάρος παίρνει πολύ-πολύ αργά. Αυτό ήταν και η αιτία που ξεκινήσαμε όλα αυτά.

:) Χρόνια πολλά φίλη μου σε σένα και την οικογένεια σου!!!!

Πώς πάει το μωράκι?? Μάλλον είναι αλλεργία τελικά ε? Εφ όσον κάνατε και παρασιτολογική.. αλήθεια ξανακάνατε γενική αίματος?? Τα λευκά επιμένουν στα ίδια επίπεδα?

Πάντως να σου πω οτι πολλές φορές σε συνεργασία με παιδιάτρους έχουμε κάνει το τεστ της αλλεργιας στο γάλα σε βρέφη και ενώ η κλινική εικόνα δείχνει αλλεργία,

το τεστ βγαίνει αρνητικό... έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό και την ηλικία των μωρών... Κι εμένα ο γιος μου (5 μηνών) είναι αλλεργικός (αλλαξαμε 4 γάλατα , τώρα πίνουμε , όσο πίνουμε, το πέπτι της αλμυρόν)αλλά το τέστ έδειξε αρνητικό και εμάς τα ηωσινόφιλα γύρω στα 6 αν θυμάμαι καλά...

Πιστευω να δείτε τον παιδοαλλεργιολόγο...έχει πιο πολλή εμπειρία για να σε καθοδηγήσει σωστά, ευτυχώς που δεν ήταν κάτι πιο σοβαρό , μπορεί το μωρό να έχει δυσανεξία στο γάλα και αλλεργία σε κάτι άλλο ούτε καν φαγώσιμο, μπορεί να τον ενοχλεί η σκόνη ή το απορρυπαντικό που πλένετε τα ρούχα του (παραδείγματα φέρνω). Ελπίζω να ηρέμισες λίγο , ο γιατρός σου φαίνεται να σε καθοδήγησε σωστά και τώρα ( προς τιμήν του) σε παραπέμπει σε άλλο γιατρό πιο ειδικό! Να πατε να τον δείτε τον αλλεργιολόγο και να με ενημερώσεις σε παρακαλώ!

Όλα θα πάνε καλά!!!

Χρόνια πολλά και καλά και στη δική σου οικογένεια!

Καθόλου, για να είμαι ειλικρινής, δε μου έχει περάσει η ανησυχία. Δεν έχουμε ξανακάνει εξετάσεις αίματος. Θα πάμε στην αλλεργιολόγο και θα δούμε. Tο θέμα είναι αν αυτή η τιμή της ige είναι αρκετή να προκαλέσει τόσο μεγάλη αύξηση ηωσινοφίλων (σου θυμίζω ότι είναι στο 26%, με φυσιολογικές τιμές 0-3%). Φοβάμαι πολύ για άλλες παθήσεις, γιατί ξέρω ότι μετά μπλέκουμε σε επικίνδυνες ιστορίες...Γι' αυτό ζήτησα τη γνώμη σου. Σε ευχαριστώ πολύ για το ανθρώπινο ενδιαφέρον!

Φίλη μου μην ανησυχείς και μη σκοτίζεις το μυαλό σου άδικα.... ναι μπορεί να προκαλέσει μια ψηλή IgE ψηλά ηωσινόφιλα γιατί αν σκεφτείς ότι εμείς εδώ δίνουμε την IgE ως 150 αυτό σημαίνει πως το μωράκι σου έχει πάνω από 340 που μεταφράζεται ως ένα αρκετά ψηλό αποτέλεσμα. Εξ άλλου για να αξιολογίσεις ένα αποτέλεσμα ενός τύπου λευκών ( πολυμορφοπυρηνα, λεμφοκύτταρα , ηωσινόφιλα και τα λοιπά) βλέπεις τον απόλυτο αριθμό σε σχέση με τα λευκά. Αν τον γιατρό σου δεν τον ανησύχησε κάτι (και απ ότι βλέπω κι αυτός προς αλλεργία γέρνει) προσπάθησε κι εσύ να χαλαρώσεις. Αντιλαμβάνομαι πώς η άγνοια για το τι μπορεί να έχει το παιδί σου σε σκοτώνει (το βιώνω κι εγώ κι ας ξέρω και 5 πράγματα παραπάνω). Όμως πρώτα απ όλα ξεμπερδευουμε με τα απλά και τα εύκολα και μετά σκεφτομαστε τα πιο πολύπλοκα. Εγώ δεν μπορώ να σου πώ τίποτα περισσότερο από γενικές πληροφορίες και ούτε θέλω να σου βάλω άσχημες σκέψεις με μόνη βάση αυτά που διάβασα στα βιβλία μου(θα ήταν το λιγότερο εγκληματικό εκ μέρους μου). Κάθε περίπτωση ειναι διαφορετική και σε καμμία περίπτωση εγώ δεν είμαι γιατρός και ούτε μπορώ να παίξω αυτό το ρόλο.... Θα σου προτείνω λοιπόν να δείξεις εμπιστοσύνη στους γιατρούς σου, να ηρεμίσεις εσύ γιατί έτσι και πιο καθαρά θα δείς την κατάσταση και θα βοηθήσεις και το μωράκι σου καλύτερα... Ο γιατρός σου έχει την εμπειρία τη γνώση αλλά και την κλινική εικόνα του μωρού σου και μπορεί να κρίνει προς ποιά κατευθυνση να κινηθεί.. Οπότε ακολούθα τις συμβουλές του και όλα θα πάνε καλά.Αν υποψιαζόταν κάτι πιο σοβαρό (εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις πίστεψε με)θα ζητούσε πολύ εξειδικευμένες αναλύσεις... Πραγματικά πιστεύω πως είναι θέμα αλλεργίας.

Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, ειλικρινά, εδω μέσα είμαστε όλες μανούλες με τις ανησυχίες και τις έννοιες μας και η μία προσπαθεί να σταθεί στην άλλη όπως μπορεί. Κάνω μόνο αυτό που μου προτασει η συνείδηση μου!

Να στε καλά! Και ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαι. Περιμένω νέα με θετικές εξελίξεις!!!! :)

• 1 month later...

Τόσες ημέρες μετά, και μετά τις επισκέψεις μας σε παιδοαλλεργιολόγο, καταλήγουμε ότι ο μικρός μας οφείλει να αντιμετωπιστεί ως αλλεργιολογικό περιστατικό. Στη φίλη stin-limassol, θερμές ευχαριστίες για τα φώτα της. Μας ήσουν πολύ χρήσιμη, σε ευχαριστούμε πολύ. Θα ακολουθήσουν σίγουρα στο εγγύς μελλον κι άλλες αιματολογικές για να δούμε την πορεία των λευκών-ηωσινοφίλων, αλλά για τώρα φαίνεται να βγάλαμε μια άκρη. Φιλιά και πάλι ευχαριστίες!!!!

Διαφημίσεις

• 12 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια. Το μωρό δύο μηνών εμφάνισε κνίδωση μετά από 5 μέρες από το πρώτο εμβόλιασμο. Συνεχίζεται 1.5 μήνα η κνίδωση.Πριν ένα μήνα πήρε αμοξιλ για σταφυλόκοκκο. Κάναμε εξετάσεις αίματος όλες βγήκαν οκ και η ανοσοσφαιρίνη αλλά τα ηωσινόφιλα βγήκαν 35 που ισοδυναμεί με 4000. Είμαστε στη μέτρια κλίμακα δηλ. Τώρα είναι 3.5 μηνών. Κλινικά το μωρό είναι οκ τρώει , παίζει γελάει. Θα επαναλάβουμε σε 15 μέρες αλλά έχω τρομοκρατηθεί διαβάζω και κάτι για κακοήθειες και έχω χάσει τον ύπνο μου. Έχετε κάποια αναλογη εμπειρία?

On 5/7/2023 at 11:16 ΠΜ, Mar_mar είπε:

Καλησπέρα κορίτσια. Το μωρό δύο μηνών εμφάνισε κνίδωση μετά από 5 μέρες από το πρώτο εμβόλιασμο. Συνεχίζεται 1.5 μήνα η κνίδωση.Πριν ένα μήνα πήρε αμοξιλ για σταφυλόκοκκο. Κάναμε εξετάσεις αίματος όλες βγήκαν οκ και η ανοσοσφαιρίνη αλλά τα ηωσινόφιλα βγήκαν 35 που ισοδυναμεί με 4000. Είμαστε στη μέτρια κλίμακα δηλ. Τώρα είναι 3.5 μηνών. Κλινικά το μωρό είναι οκ τρώει , παίζει γελάει. Θα επαναλάβουμε σε 15 μέρες αλλά έχω τρομοκρατηθεί διαβάζω και κάτι για κακοήθειες και έχω χάσει τον ύπνο μου. Έχετε κάποια αναλογη εμπειρία?

Αλλεργία.

On 5/7/2023 at 12:16 ΜΜ, Mar_mar είπε:

Είναι το πιο συχνό εύρημα σε μωρά Κ μικρά παιδιά. Γενικά με τις γενικές εξετάσεις σε τόσο μικρά μωρά μην περιμένεις ότι όλα θα είναι μέσα στα όρια Κ σωστά . Τα μωρά βρίσκονται σε μια ραγδαία ανάπτυξη τα όργανα τους είναι ακόμα ανώριμα οπότε τίποτα δεν λειτουργεί ακριβώς ρυθμισμένο. Σε μωρά με καλή κλινική εικόνα σπάνια ζητητανε εξετάσεις αίματος Κ αυτό μου το έχει πει αιματολογος μετα από παρόμοιο εύρημα σε μωρό. Αν ανχωνεσε απλά ξανακάνει εξετάσεις Κ ζητά να σου κάνουν πλακάκι όπως λέγετε δεν κοστίζει τίποτα 

14 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

Είναι το πιο συχνό εύρημα σε μωρά Κ μικρά παιδιά. Γενικά με τις γενικές εξετάσεις σε τόσο μικρά μωρά μην περιμένεις ότι όλα θα είναι μέσα στα όρια Κ σωστά . Τα μωρά βρίσκονται σε μια ραγδαία ανάπτυξη τα όργανα τους είναι ακόμα ανώριμα οπότε τίποτα δεν λειτουργεί ακριβώς ρυθμισμένο. Σε μωρά με καλή κλινική εικόνα σπάνια ζητητανε εξετάσεις αίματος Κ αυτό μου το έχει πει αιματολογος μετα από παρόμοιο εύρημα σε μωρό. Αν ανχωνεσε απλά ξανακάνει εξετάσεις Κ ζητά να σου κάνουν πλακάκι όπως λέγετε δεν κοστίζει τίποτα 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.! Γενικά είναι τρομερά ευαίσθητο το παιδί. Σκεψου έβγαλε πολλά σπυράκια στο κεφαλάκι με πύον σαν θυλακίτιδα κάναμε καλλιέργεια ακόμα και για ερπη και πλακάκι για ηωσινόφιλα. Αρνητικά. Εμένα με αγχωνει παρά πολύ τα τόσο ψηλά ηωσινόφιλα στη γενική αίματος και ότι επιμένουν τα εξανθήματα. Έχουμε ξεκινήσει υποαλλεργικο γάλα θα κάνουμε πάλι γενική σε καμία βδομάδα. Αλλά προβληματίζει και την παιδοδερματολογο τα ηωσινόφιλα για αυτό έχω τρελαθεί κ εγω.

On 15/7/2023 at 1:25 ΜΜ, Mar_mar είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.! Γενικά είναι τρομερά ευαίσθητο το παιδί. Σκεψου έβγαλε πολλά σπυράκια στο κεφαλάκι με πύον σαν θυλακίτιδα κάναμε καλλιέργεια ακόμα και για ερπη και πλακάκι για ηωσινόφιλα. Αρνητικά. Εμένα με αγχωνει παρά πολύ τα τόσο ψηλά ηωσινόφιλα στη γενική αίματος και ότι επιμένουν τα εξανθήματα. Έχουμε ξεκινήσει υποαλλεργικο γάλα θα κάνουμε πάλι γενική σε καμία βδομάδα. Αλλά προβληματίζει και την παιδοδερματολογο τα ηωσινόφιλα για αυτό έχω τρελαθεί κ εγω.

Γενικά σε τόσο μικρά μωρά οι γιατροί είναι λιγο πιο προσεκτικοί . Λίγα μωρά κάνουν εξετάσεις τόσο μικρά οπότε πρέπει να πετύχεις σε πολύ έμπειρο γιατρό για να σου πει επακριβώς τι συμβαίνει. Πρέπει να κάνεις υπομονή Κ να δεις όλα περαστικά θα είναι. Τα μωράκια γενικα εμφανίζουν ευαισθησίες που φεύγουν γρήγορα.  

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...