Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μας χτυπαει...ντα ντα......

Recommended Posts

εχει 2 εβδομαδες ο φουντουκος απο μονος του οταν επεφτε και χτυπουσε πανω σε κατι το εκανε ντα ντα..αυτο το εκανε απο μονος του χωρις κανενας να του δειξει κατι...

αρχισε ομως να χτυπαει και την γιαγια του και τον μπαμπα του οι οποιοι φυσικα τον λατρευουν και ποτε δεν του εχουν κανει κατι..

οταν το κανει αυτο τι κανουν οι μανουλες παρακαλω?????για πειτε..

αγνοουν το συμβαν?στρεφουν αλλου την προσοχη του?του κανουν ντα πολυ πολυ ελαφρα στα χερακια?????

εμενα δεν με εχουν δειρει ποτε οι γονεις μου ουτε μια σφαλιαρα ουτε τιποτα.ετσι θελω να μεγαλωσει και ο φουντουκος ....οποτε η λυση νο 3 απορριπτεται απο τωρα......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 85
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμενα δεν με εχουν δειρει ποτε οι γονεις μου ουτε μια σφαλιαρα ουτε τιποτα.ετσι θελω να μεγαλωσει και ο φουντουκος ....οποτε η λυση νο 3 απορριπτεται απο τωρα......

Και εμένα το ίδιο και ειμαι εντελως κατά του ξύλου. Εμείς οταν το κάνει του λέω η μαμά σε εχει δειρει ποτε? αυτος λέει οχι.. Μην το κάνεις τοτε και εσυ γιατί ποναει και δεν ειναι σωστό? Γιατί θυμωσες? κλπ..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

ax δεν καταλαβαινει ακομα τοσα πολλα .16 μηνων ειναι.και γω το λεω για πλακα ομως...για θυμησε μου σε εχει δειρει ποτε η μανουλα?????και αυτο σπαρταραει στο γελιο...και οταν τον μαλωνω γελαει και γελαω και εγω με την αστειοφατσουλα του........

Demi, συμφωνω με την Σοφία, απόλυτα!!!!

Καταλαβαίνουν τα πάντα, μας πουλουν και μας αγοραζουν στην στιγμή. Ψυχογράφημα σε 5 λεπτα σου κάνουν. Θες απόδειξη; Συμπεριφέρονται σε όλους το ίδιο; για πρόσεξε,,, μόνο όπου τα παιρνει. ΜΙκρα τερατα, συνεργατες της μαφίας, μεγαλώνουμε, οι αμοιρες!

Ειτε στον παιδικό είτε στις κουνιες, ειτε στην τηλεόραση, ή καποιος παππους ή γιαγια ,,,και το παιδι αρπαξε την συμπεριφορά και την μιμείται.

Εγώ κάποια στιγμή που το άρχισε, πέρα απο την συζήτηση, άρχισα ένα παιχνίδι μαζί της (αντιπαιδαγωγικό βέβαια). Την φωνάζω να την δειρω, μου τουρλώνει τον κωλο της, κάνω πως την δέρνω και μετά σκάμε στα γέλια και οι δυο. αλλάξαμε το νόημα της πράξης του ξύλου, κατα καποιο τρόπο, συνένοχα, κοροιδευουμε την συμπεριφορά αυτή και την ξορκίζουμε και απο τους άλλους (αν της συμβει). Ειναι δηλαδή κάτι που δε μας αφορά και κάτι που μα ςκάνει και γελάμε. Μάλλον αντιπαιδαγωγικό είναι, αλλά περνάμε καλά και σταμάτησε να δερνει πραγματα και τους άλλους (εκτος απο τον πατερα της, τον οποίο έχει ερωτευτει και του κακιώνει που τον βλέπει λίγο και κάτι παιδάκια στον παιδικό....αλλά γι αυτό έχω άποψη, ότι απο αυτά έμαθε και απλά αμύνεται).

Όπως και να έχει , οι εξελικτικοι ψυχολόγοι και οι ψυχοβιολόγοι λένε ότι η επιθετικότητα είναι βασικό ένστικτο στον άνθρωπο, το θέμα είναι να μάθει να την δαμάζει. Αρα θέλει εκλογίκευση (συζήτηση) και χρόνο να εμπεδώσει την μετατροπή της συμπεριφοράς σε κάτι πιο δημιουργικό ή ακίνδυνο.

παρεπιπτόντως, ενω έχω δει την μικρή να ταιζει την κουκλα της, να της βαζει παμπερς , να την κανει νανι , να της βαζει ρουχα, κλπ, δεν την εχω δει ποτε μα ποτε να την δερνει!

Σημειοτέων, ότι σε ψιλοανάκριση, μας δίνει ενδειξεις ότι κατ ακαιρούς καποιος ενηλικας (η δασκαλα) την χερικώνει στο σχολειο (όπου κάναμε κάποια σχολια, προσεκτικά βέβαια γιατι δεν αρθρώνει αυτονομα λόγο ακόμα η μικρή, αλλά αρκετα αυστηρά.....)

Διαφημίσεις

OH MAMY μην μου λες τετοια γιατι πιστευω οτι αν σηκωσει καποια χερι στο παιδι μου θα με δειτε στον Ευαγγελατο στις ειδησεις να με σερνουν στον Κορυδαλλο.

και γω προπονητρια ημουν για πολλα χρονια και ενω η φυση του αθληματος μου εδινε το δικαιωμα ¨κατα λάθος¨"να δωσω καμμια κλωτσια σε κανενα κακομαθημενο δεν το εκανα Ποτε..και στο λεω με καθε ειλικρινεια..ολα τα παιδακια του κοσμου ναναι γερα και λατρεμενα..

απαπα ...δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...

Demi απλώς να έχεις έκφραση λίγο σοβαρή και όχι αστεία όταν συμβαίνει αυτό - κάντε προσπάθεια ¨-) και έτσι θα δεί ότι δεν είναι παιχνίδι... :)

αλλά εντάξει σε αυτή την ηλικία είναι και αρκετά η απορία που έχουν " τι θα γίνει αν βάλω το χέρι μου με δύναμη κάτω"

εκεί δεν θα είναι κακό να έχετε σοβαρή έκφραση - για να δεί ότι δεν είναι και τόσο επιθυμητό αυτο το αποτέλεσμα.. αυτό φτάνει για αρχή !

α και να βάζετε το χέρι ενδιάμεσα για να σταματάει. όχι να το κρατάτε απλώς ενδιάμεσα σαν φράγμα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εμενα παντως που με χτυπαει στο προσωπο (συνηθως οταν ειναι κουρασμενος και δεν βλεπει μπροστα του απο τη νυστα) χωρις να το εχει μαθει φυσικα απο κανεναν του παιρνω το χερι και το βαζω στο μαγουλο μου και λεω "καλοοοοοοοο καλοοοοο"

εκεινο που με ενοχλει αφορητα ειναι που μου τραβαει τα μαλλια :evil:

• 1 month later...
εμενα παντως που με χτυπαει στο προσωπο (συνηθως οταν ειναι κουρασμενος και δεν βλεπει μπροστα του απο τη νυστα) χωρις να το εχει μαθει φυσικα απο κανεναν του παιρνω το χερι και το βαζω στο μαγουλο μου και λεω "καλοοοοοοοο καλοοοοο"

εκεινο που με ενοχλει αφορητα ειναι που μου τραβαει τα μαλλια :evil:

και εγω αυτό ακριβώς κάνω.

βεβαια πολλές φορές καθώς θηλάζει. με τσιμπάει με τ αμικρά αυτά νυχακια αυσναίσθητα... και πονάει...

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Διαφημίσεις

• 2 months later...

επαναφέρω το θέμα. Εδω και ένα διάστημα η μικρή έχει αρχίσει και μας χτυπάει. Κυρίως τον μπαμπά της αλλα και εμένα. Στο περιβαλλον μας (από όσο μπορώ να ξέρω) δεν έχει δει αυτήν την κίνηση, πχ δεν έχει δει άλλα παιδάκια. ή αν τα έχει δει θα είναι πολύ αποσπασματικά (πχ στη θάλασσα ή στην παιδική χαρά). Χτυπάει με δύναμη και (νομίζω) πολύ συνειδητά πχ όταν τη μαλώνουμε ή όταν κάτι δεν της πάει καλά. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω (αφού αγριοκοιτάξω παπουδες κτλ που γελάνε) έιναι να της λέω "¨πώς κάνουμε τον μπαμπα?? καλόοοο . καλόοοο" και όταν σταματάει να χτυπάει, την επιβραβεύω "μπράβο άννα που είσαι γλυκειά και τρυφερή"

Κάνω καλά?

46378a2c39.png

καλά κάνεις,

αλλά όσο της το λές δεν την αφήνεις να συνεχίζει να χτυπά - βάζεις το χέρι σου ενδιάμεσα σαν εμπόδιο, σαν μπάρα προστασίας έτσι ώστε να μην καταφέρει να χτυπήσει, και τότε λές καλό κτλ κτλ.

με τον ίδιο τρόπο που θα έβαζες το χέρι σου ενδιάμεσα, εάν πήγαινε ας πούμε να ακουμπήσει κάτι που καίει ή να βάλει το χεράκι της στην χαραμάδα της πόρτας. (όχι με τον ίδιο πανικό όμως)

εάν έχει θυμώσει, δεν χρειάζεται και να πείς "καλοοοο καλόοοο"

γιατί είναι και λίγο σαν να της λές ότι μην θυμώνεις όλα είναι καλά, και κάπως να ακυρώνεις δηλαδή το θυμό της.

δηλαδή ίσως είναι καλύτερο, εάν ο λόγος του χτυπήματος είναι θυμός, και όχι η θέληση για παιχνίδι, απλώς να προστατέψεις όποιον είναι στο στόχαστρο και να εμποδίσεις το να πετύχει το χτύπημα, και χωρίς ακόμα να πείς κάτι.

Στόχος είναι να μην εμποδιστεί στο να θυμώνει, αλλά να εμποδιστεί στο να χτυπάει όταν θυμώνει. :)

σε ποιές καταστάσεις την "μαλώνετε" ?

R.I.P. Michael Jackson.

Στόχος είναι να μην εμποδιστεί στο να θυμώνει, αλλά να εμποδιστεί στο να χτυπάει όταν θυμώνει. :)
ενδιαφέρον.

Και δηλαδή πώς σέβεσαι το θυμό του άλλου. πχ εγώ όταν γκρινιάζει της λέω "είναι δικαίωμά σου να γκρινιάξεις-κλαψεις, αλλα όχι εδώ στο τραπέζι. αν θέλεις θα γκρινιάζεις στην καρέκλα σου" και την πάω σε μια καρέκλα που είναι για αυτό το λόγο

της κουνάω το δάχτυλο λέγοντας α-πα-πα-πα όταν πάει να ανοίξει το συρτάρι με τα μαχαίρια, πάει να πιάσει πρήζες (είναι καλυμένες αλλα φοβάμαι μήπως το κάνει σε άλλο σπίτι), όταν πετάει το φαγητό κάτω.

Τιμωρία μπαίνει περίπου 1-2 φορές την ημέρα για 1 λεπτό κάθε φορά

46378a2c39.png

η τιμωρία έχει αλλάξει τον τρόπο ονομασία της στην σύχρονη παιδαγωγική και ονομάζεται πλέον

απώλεια προνομίων.

ο στόχος της οποιασδήποτε επίπτωσης όπως η "τιμωρία"

ειναι για να δείξει στο παιδί κάτι.

συνήθως αυτό που θέλει να δείξει ότι κάτι δεν είναι επιθυμητό.

έτσι ώστε να καταλάβει ένα παιδί το ότι αυτό που έκανε σε μια χρονική στιγμή δεν είναι επιθυμητό,

είναι σημαντικό πρώτα απο όλα να του δείξεις τι είναι επιθυμητό.

για να καταλάβει τι είναι το επιθυμητό και να το θέλει και εκείνο, και όχι απλώς να του επιβληθεί το επιθυμητό (αυταρχικός τρόπος διαπαιδαγώγησης) είναι απαραίτητο να του δοθεί κίνητρο ώστε να θέλει να επαναλαμβάνει την επιθυμητή πράξη

και κίνητρο

να μην θέλει να επαναλάβει την μη επιθυμητή πράξη.

το κίνητρο αυτό θα πρέπει να είναι κάτι που θα το θυμάται και είναι σχετικά σημαντικό για αυτό.

το κίνητρο για να μη θέλει να επαναλάβει την μη επιθυμητή πράξη, είναι συνήθως το να χάσει κάποιο προνόμιο.

αυτό συμπεριλαμβάνει όμως ότι ένα παιδί έχει καλή αίσθηση της μνήμης και συνειδητό έλεγχο των πράξεων του.

αυτό πρίν την σημαδιακή ηλικία περίπου των 2 ετών είναι πρακτικά αδύνατο (μπορεί ίσως και η Αικατερίνη να υποστηρίξει θεωρητικά/εξελικτικά αυτή την φράση)

και για αυτό το λόγο δεν έχει νόημα ακόμα η χρησιμοποίηση ενός κινήτρου όπως η απώλεια προνομίων/τιμωρία για να μη θέλει να επαναλάβει την μη επιθυμητή πράξη.

λόγω του ότι πρίν απο αυτή την ηλικία ένα παιδί λειτουργεί ακόμα πολύ με το συναίσθημα και με την παρόρμηση, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό το να χρησιμοποιείς κίνητρο για να επαναλαμβάνει την επιθυμητή συμπεριφορά όπου το κίνητρο

δεν είναι κάποιο αντικείμενο ή πράξη, αλλά απλώς η αγκαλιά και η ενθουσιώδης φωνή του γονέα η παιδαγωγού

και απλώς το σταμάτημα της ανεπιθυμητης συμπεριφοράς χωρίς κάποια άλλη επίπτωση.

σε αυτή την ηλικία εάν υπάρξει "τιμωρία" το παιδί δεν μπορεί να την κατατάξει και απλώς θυμώνει μιας και στα μάτια του δεν καταλαβαίνει τι έκανε λάθος.

Οπωσδήποτε είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι όλες αυτές οι πράξεις που κάνει ένα παιδί κάτω των 2 ετών, είναι οι πρώτες φορές που τις πραγματοποιεί, οπότε δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι είναι σωστό και τι λάθος - οπότε ποιός ο λόγος να τιμωρηθεί.

εάν σε αυτή την ηλικία επαναλαμβάνουν μια ανεπιθύμητη πράξη και οι γονείς θυμώσουν και τιμωρήσουν, αυτό ήδη δίνει πολύ προσοχή και κίνητρο στο παιδί να επαναλάβει την συμπεριφορά αυτή - μιάς και κέρδισε την εγγύτητα των γονιών/παιδαγωγού εκείνη τη στιγμή, ασχέτως εάν αυτή ήταν αρνητική η θετική.

για αυτό το θέμα είναι σημαντικό να διαβάσετε το άρθρο με θέμα την προσοχή και την επιβράβευση ( http://parents.org.gr/psych/?sid=42 )

για αυτό το λόγο πρίν απο κάποια ηλικία που τα παιδιά δεν έχουν αποκτήσει ακόμα συνειδητό έλεγχο των πράξεών τους, δεν έχει νόημα να "τιμωρούνται" με απώλεια προνομίων εάν επαναλάβουν κάποια συμπεριφορά - την οποία στο κάτω κάτω απλώς ακόμα δεν έχουν μάθει.

και το να μάθουν κάτι δεν γίνεται με την τιμωρία.

η τιμωρία σαν απώλεια προνομίων είναι απλώς για να μην επαναλαμβάνεται μια συμπεριφορά αρνητική, -

όχι για να μάθει στο παιδί ποιά ειναι η θετική.

για να μάθει ποια είναι η θετική/επιθυμητή συμπεριφορά, κατάλληλη μέθοδος είναι η επιβράβευση και αυτή δεν έχει όριο ηλικίας.

ένα άρθρο με θέμα την επιβράβευση: http://parents.org.gr/psych/?sid=46

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

και για να απαντήσω συγκεκριμένα στις ερωτήσεις της eyapap

Μαρια Στυλιανακη έγραψε:
Στόχος είναι να μην εμποδιστεί στο να θυμώνει, αλλά να εμποδιστεί στο να χτυπάει όταν θυμώνει.

ενδιαφέρον.

Και δηλαδή πώς σέβεσαι το θυμό του άλλου. πχ εγώ όταν γκρινιάζει της λέω "είναι δικαίωμά σου να γκρινιάξεις-κλαψεις, αλλα όχι εδώ στο τραπέζι. αν θέλεις θα γκρινιάζεις στην καρέκλα σου" και την πάω σε μια καρέκλα που είναι για αυτό το λόγο

Μαρια Στυλιανακη έγραψε:

της κουνάω το δάχτυλο λέγοντας α-πα-πα-πα όταν πάει να ανοίξει το συρτάρι με τα μαχαίρια, πάει να πιάσει πρήζες (είναι καλυμένες αλλα φοβάμαι μήπως το κάνει σε άλλο σπίτι), όταν πετάει το φαγητό κάτω.

Τιμωρία μπαίνει περίπου 1-2 φορές την ημέρα για 1 λεπτό κάθε φορά

αυτά που γράφεις τα κάνουν ΟΛΑ τα παιδιά.

δεν είναι μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, αλλά τρόποι να ανακαλύπτουν το περιβάλλον τους.

Ο ρόλος σου εδώ είναι να εμποδίσεις το να κάνουν κάτι επικίνδυνο.

εάν το κάνουν τότε πάλι σταματάς αυτό που κάνουν και τα πας να κάνουν κάτι άλλο, τους δείχνεις κάποιο άλλο παιχνίδι στέφοντας την προσοχή τους εκεί.

εάν θέλουν να πετάξουν κάτι δοκιμάζουν την δύναμή τους καθώς και το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η δύναμή τους. Μπορείς εκείνη τη στιγμή να της δώσεις κάτι άλλο να πετάξει εάν το θέλει αυτό. το να πετάξει ένα μαλακό μπαλάκι είναι ενας αποδεκτός τρόπος έκφρασης του θυμού (εάν πιστεύεις ότι είναι θυμωμένη)

ότιδήποτε άλλο είναι τιμωρητικός τρόπος συμπεριφοράς προς την κόρη σου.

- και απλώς τη θυμώνει περισσότερο. θα πρέπει να το έχεις παρατηρήσει αυτό έτσι δεν είναι ???

εάν την βάζεις ειδικά σε μια καρέκλα για να γκρινιάζει όταν γκρινιάζει και αυτό είναι τιμωρητικός τρόπος συμπεριφοράς. (= δεν σε θέλω δίπλα μου όταν γκρινιάζεις)

το μωρό σου σου μιλάει, έστω και αν γκρινιάζει, σου μιλάει. κάτι θέλει απο σένα και είναι μια πρόκληση να το βρείς. εάν το πηγαίνεις σε άλλη καρέκλα για να γκρινιάξει και καλά σαν τιμωρία, είναι σαν να μην της επιτρέπεις να εκφράζεται. δεν μπορεί ένα μωρό ένα παιδάκι μικρό να μην είναι ευχαριστημένο? πρέπει να είναι πάντα χαρούμενο?

είναι πολύ λογικό να γκρινιάξει και δεν φταίς εσύ για αυτό αλλά το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε μόνη της, δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει ούτε να σου δείξει με κάποιο εύκολο τρόπο τι θέλει!

Αν το σκεφτείς είναι μια φρικτή κάπως κατάσταση για ένα πλάσμα που έχει δική του σκέψη, θέληση και συναισθήματα και ήδη απο τώρα προσπαθεί να βρεί τον εαυτό του.

εάν πιστεύεις ότι αξίζει αυτό τιμωρία, τότε ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς λίγο

για τον εαυτό σου, γιατί το πιστεύεις αυτό....

όλα αυτά που γράφεις δεν αξίζουν καμία τιμωρία και η τιμωρία δεν έχει και απολύτως κανένα αποτέλεσμα πέραν του να νιώθει η μικρή σου ότι δεν μπορεί να εκφραστεί ούτε να ανακαλύψει αλλα και το να νιώθει ενοχή που έχει όλα αυτά τα συναισθήματα.

είμαι σίγουρη ότι αν το σκεφτείς θα καταλάβεις ότι δεν κάνεις καλό στην κόρη σου βάζοντάς την σε τέτοια ηλικία τιμωρία.

έστω και αν το κάνεις με τον πιο ηπιο τρόπο, οφείλω να σου πώ ότι έτσι όπως τα περιγράφεις της κάνεις κακό.... :(

προσωπική μου γνώμη - που αν δεν έγραφες σε δημόσιο φόρουμ μπορεί και να μην το έλεγα αλλά παίρνω το θάρρος μιας και μιλάμε πολύ ειλικρινά εδώ μέσα.

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 εβδομάδες μετά...

μερικες φορες αντιμετωπιζω κ εγω το ιδιο προβλημα.. η μικρη στα καλακαθουμενα αλλα κ οταν νευριασει με δαγκωνει κ ριχνει κ σφαλιαρες.. μαλιστα ετυχε φορα να κλαψω απο τον πονο...το εχει κανει κ με αλλους αυτο...τρεμω μηπως συμβει καμια φορα με κανενα ξενο παιδακι.

εγω τωρα αλλες φορες την σταματαω βαζοντας το χερι μου κ καποιες φορες τη χτυπησα απαλα στο χερι ή στον πωπο...

επισης καποτε κανω πως κλαιω (πρεπει να το κανω αυτο??)με αυτο που κανει κ τοτε με αγκαλιαζει, αλλα οχι παντα αυτο, μπορει να με ξαναχτυπησει, πρεπει να το κανω αυτο?? επισης της εξηγω οτι αυτο δεν ειναι σωστο κ οτι η μαμα ποναει κ τετοια..ισως να μην καταλαβαινει ακριβως αλλα δεν ειναι καλο να της το λεω?

αληθεια οταν επιμενει να κανει κατι ή οταν εχει φαει 2 μπισκοτα και θελει κ αλλο κ αλλο...κ δεν της δινω, κλαιει κ τσιριζει κ αν παω να την πιασω με χτυπαει, τι κανω?? μερικες φορες την αφηνω μεχρι να σταματησει για να καταλαβει οτι με το κλαμα δεν γινεται να κανει οτι θελει. πρεπει?? :?

Θαλεια 06/05/06

.png

• 1 month later...

Εδώ και καμιά βδομάδα η κόρη μου ανακάλυψε το ξύλο - δεν είμαι σίγουρη πως, μάλλον από άλλα παιδάκια. Εμένα με χτυπάει για πλάκα οπότε εκεί αντιδράω σταματώντας την και κάνοντας "καλό καλό".

Δυο τρεις φορές όμως χτύπησε άλλα παιδάκια από νεύρα και εκεί δεν πρόλαβα να τη σταματήσω γιατί το έκανε μόνο μία φορά π.χ. επειδή της πήραν κάποιο παιχνίδι. Μέχρι τώρα χειριζόταν τέτοιες καταστάσεις αρκετά καλά, δηλαδή της έλεγα εγώ δώσε το παιχνίδι που κρατάς και πάρε κάτι άλλο και το έκανε ευχαρίστως (μεγάλη η έννοια της "ανταλλαγής"). Ίσως όμως επειδή συναναστρέφεται αρκετά τα ξαδέρφια της που είναι μεγαλύτερα και δεν τα βγάζει εύκολα πέρα μαζί τους βρήκε αυτό τον τρόπο :?: Χθες επίσης τσακώθηκε ο ανιψιός μου με την αδερφή του κι έκλαιγε η ανιψιά μου κι όρμησε η δικιά μου να τον χτυπήσει (επειδή της πείραξε την αγαπημένη της ξαδέρφη :?::) ). Της εξηγώ βέβαια ότι δεν είναι καλό να χτυπάμε άλλα παιδάκια αλλά δεν ξέρω τι καταλαβαίνει.

Τι πρέπει να κάνω? :?

6qjVp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Επανερχομαι στο θεμα μια που η κατασταση μαλλον εχει ξεφυγει απο τον ελεγχο μας.σταματησ εγια πολλους μηνες να μας χτυπαει και τωρα 21 μηνων πια ξυπναει ακομα και την νυχτα και μας χτυπαει!!!!!!Στο σπιτι δεν εχει αλλαξει τιποτα και μεγαλωνει σε πολυ ηρεμο περιβαλλον δεν μπορω να καταλαβω την επιθετικη αυτη συμπεριφορα και ουτε να μην του δωσω σημασια γιατι εχει παραγινει το κακο..

ισως ο παιδικος σταθμος ν αειναι μια λυση αν και δεν ηθελα να παει τοσο μικρος ..ηθελα πρωτα να μιλαει καλα για να ξερω πως περναει την ημερα του και αν ειναι χαρουμενος εκει..Αλλα ετσι οπως παει μαλλον πρεπει να μπει σε προγραμμα...εχω στεναχωρεθει παρα πολυ γιατι και εγω και ο αντρας μου εχουμε ξεχασει τους εαυτους μας και τρεχουμε πισω απο αυτον.σε παιδικες χαρες σε παιδοτοπους κλπ.ολε ςμας οι εξοδοι ειναι με τον μικρο και δεν τον εχω αφησει ουτε μια νυχτα για να βγουμε εξω.....

ειμαι απογοητευμενη που δεν τα καταφεραμε ετσι οπως θα επρεπε..........

Τι λες βρε Ντεμακι μου ? Τρελλαθηκες ?

Τι εννοεις δεν τα καταφερατε ?

Ολα τα παιδια εχουν τα προτερηματα και τα ελατωματα τους... Ενταξει εσενα εχει αυτη την δυσκολια... Τι να κανουμε ? Σε παρακαλω μην το ξαναπεις αυτο...

Απλα θα πρεπει μαλλον να ταλαιπωρηθειτε λιγακι ακομα με αυτο το θεμα...

Εχεις επαφες με παιδακια κλπ συχνα ? Μηπως καπου το βλεπει αυτο το ντα ντα και το κανει και το ιδιο το παιδι ?

Κατσε να ψαξουμε να βρουμε την αιτια και την λυση μετα...

Marilena ετυχε κανα 2 φορες να τον χτυπησουν στον παιδοτοπο και δεν αντεδρασε καθολου...μα καθολου..ουτε εκλαψε και να σκεφτεις την μια φορα του μελανιασαν το ματι.......

Αν ερθεις στο σπιτι μας ειναι σαν μοναστηρι ......πολυ ηρεμια μιλαμε και εμεις σαν ανθρωποι ημαστε ηρεμοι..

δεν υπερβαλω οταν ΄λεω οτι χασαμε τον ελεγχο..μας χτυπαει συνεχεια...δεν καταλαβαινω γιατι...

χτες 3 τα μεσανυχτα αυτος ουρλιαζε και χτυπουσε και εμεις μονο που δεν κλαιγαμε..τα χασαμε και δεν ξεραμε τι να κανουμε..μολις τον επαιρνα αγκαλια με χτυπουσε..τον αφηνα κατω και με ζητουσε...τον επαιρνα αγκαλια και ξανα ξυλο..τελικα ζητησε να κοιμηθουμε στον καναπε επειτα απο 1 ωρα ουρλιαχτων και ξυλου..και ειχαμε αρχισει δειλα δειλα σκεψεις για 2 παιδι αλλα το αναβαλαμε μετα την χτεσινη νυχτα..(κοινη συναινεση)

Demaki κοριτσακι μου!! ειναι δυνατον να απελπίζεσαι?? και να θεωρηεις οτι δεν τα καταφερες!! δυστυχως ή ευτυχώς το πληρωμα του χρονου για το αν καναμε καλή ή κακή δουλειά με τα παιδια μας θα φανεί πολύ αργότερα!!!!!!!!!!!! Γονιός που ασχολείται με το παιδί του όπως εσεις αποκλείεται να αποτύχει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φάση είναι... κατι προσπαθεί να βγάλει η ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ!!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Ντεμακι με ολο το θαρρος να σου πω κι οτι καλως σκεφτεστε για δευτερο παιδακι και να μην το αναβάλλετε καθόλου... Από προσωπικη εμπειρια θα σου πω οτι αν δεν ειχαμε κανει τον μπεμπη, η Αγγελιαννα θα ηταν πολυ χειροτερη... απο αυτα που ξέρεις... !!!

Βέβαια θα πω οτι σε πολλα πραγματα την ειχαμε και την εχουμε κακομαθημενη, αλλα στο μετρο που εγω θεωρω σωστο αυτο το πραγμα, δεν με νοιαζει καθόλου... εκει ομως που θεωρω κατι κακο ή μκε ενοχλει, γινομαι... χιτλερ !!!

Παντως η ιδεα σου για παιδικο σταθμο δεν ειναι κακη... ειναι 21 μηνων, ε μετα κι απο τις γιορτες κλπ θα κοντευει 2 ετων... μπορεις να τον πηγαινεις για λιγο... 2 - 3 ωρες την ημερα και σιγα σιγα τον αφηνεια κανονικα απο του χρονου...

ΣΟΦΙΑ μου το θεμα ειναι τι προσπαθει να πετυχει αφου ειναι το επικεντρο της προσοχης μας συνεχεια........πραγματικα ειμαστε και οι 2 χάλια..

οσο για τον παιδικο σταθμο marilena ολο και περισοοτερο το σκεφτομαι..μαλλον θ ατον στειλω μετα της γιορτες..

απλα σε ιδιωτικο θα τον παρουν στα μεσα της χρονιας?

λετε να υπαρχει προβλημαη γινονται εγγραφες τον σεπτεμβριο?ειμαι τελειως ασχετη με το θεμα γιατι σκεφτομουν να παει αργοτερα.....πολυ αργοτερα.. :oops:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...