Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στάσεις θηλασμού

Recommended Posts

Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες στάσεις θηλασμού οι οποίες δεν πρέπει να τις εφαρμόζουμε και πολύ συχνά διότι υπάρχει ο κίνδυνος να φράξουν οι πόροι στον μαστό και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο στήθος. Υπάρχει ανάλογο πρόβλημα αν (όχι βέβαια όλες τις φορές) θηλάζω ξαπλωμένη? :shock::shock:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

"το κυριο πλεονεκτημα της ξαπλωμενης στασης ειναι οτι θηλαζετε ξεκουραστα, σε βαθμο να κοιμαστε με το μωρο και η καθημερινοτητα γινεται πιο ευκολη."

"βασικες στασεις:

1.σταση στην αγκαλια

2.σταση κατω απο τη μασχαλη

3.ξαπλωτη σταση"

επισης:

1.σταση στην αγκαλια χιαστη

2.περπατωντας με το μωρο αγκαλια

3.περπατωντας με το μωρο καθετα

4.σταση με το μωρο μπρουμυτα επανω στη μαμα

5.σταση καβαλα στο ποδι της μητερας

6.σταση γονατιστη πανω απο το μωρο ( εκτος αγκαλιας)"

απο το βιβλιο της αννας πατσουρου.

εμεις ειδικα το βραδυ μον ξαπλωμενοι θηλαζουμε. :wink:

Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες στάσεις θηλασμού οι οποίες δεν πρέπει να τις εφαρμόζουμε και πολύ συχνά διότι υπάρχει ο κίνδυνος να φράξουν οι πόροι στον μαστό και να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο στήθος

οπως;;; :?:

υγ. αν θελεις βαλε τα τικερακια το ενα κατω απο το αλλο γιατι ειναι δυσκολη η αναγνωση! :wink:

ε

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

επισης:

1.σταση στην αγκαλια χιαστη

2.περπατωντας με το μωρο αγκαλια

3.περπατωντας με το μωρο καθετα

4.σταση με το μωρο μπρουμυτα επανω στη μαμα

5.σταση καβαλα στο ποδι της μητερας

6.σταση γονατιστη πανω απο το μωρο ( εκτος αγκαλιας)"

ε

bon bon γι αυτήν την στάση έχω κάπου διαβάσει ότι δεν πρέπει να γίνεται πολύ συχνά διότι υπάρχει η πιθανότητα λόγω της στάσης να φράξουν οι γαλακτοφόροι πόροι και να δημιουργηθεί ...τωρα τι :? δεν μπορώ να ξέρω. ίσως μαστιτιδα? Γι αυτο ρωτάω αν η ξαπλωτη στάση ενέχει τον ίδιο κίνδυνο :shock:

bon bon το βρήκα το άρθρο...

Australian position (mom is "down under", aka posture feeding) - in this position, mom is lying on her back and baby is on top (facing down), tummy to tummy with mom. Avoid using this positioning frequently, as it may lead to plugged ducts.

απο την ιστοσελίδα...

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

ελένη

να σου πω την αληθεια εγω δεν τη χρησιμοποιω.

γνωμη μου ειναι παντως οτι οι φραγμενοι ποροι ή η μαστιτιδα εξαρτωνται απο αλλους παραγοντες περισσοτερο απο οτι η σταση θηλασμου!

Γι αυτο ρωτάω αν η ξαπλωτη στάση ενέχει τον ίδιο κίνδυνο

νομιζω οτι καπου αλλου εχει γραφτει πως οταν θηλαζεις ξαπλωμενη το στηθος αδειαζει πιο ευκολ. αλλα επειδη δεν ειμαι σιγουρη θα το ψαξω κι θα σου πω!

παντως ξαπλωμενη θηλαζω εδω και 3 μηνες κι δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα, ισα ισα ειμαι πιο ξεκουραστη!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

bon bon

να σου πω την αλήθεια και εγώ εδώ και αρκετό καιρό την χρησιμοποιώ την στάση διότι εκτός από moooo…. :shock::oops::shock::oops:

έχω και πολύ μεγάλη ροή και της μικρής της έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω :shock: στην προσπάθεια να τα καταφέρει.

Συνεπώς, έχουμε βρει ότι η ξαπλωτή στάση δουλεύει… και μέχρι στιγμής Δόξα τον Θεό, no problem.

ε

• 2 months later...

Θα ηθελα να ρωτησω κατι χαζο (?)

Οταν ξυπνατε για να θηλασετε κ ειδικα το βραδυ, που καθεσται ; Δηλ σηκωνεστε και το ταιζεται στο κρεβατι ή πατε σε αλλο δωματιο ; Δεν θα ειναι κουραστικο να μην ακουμπαει καπου η πλατη σας ;Για το μαξιλαρι θηασμου τι γνωμη εχεται;

Διαφημίσεις

Κ μετα κοιματε διπλα σας ;; Γιατιολοι μου λενε πως δεν κανει να κοιματε στο κρεβατι...

Γιατί δεν κάνει; Να τους ρωτήσεις.. Καλύτερα να σέρνεσαι από την κούραση;

lazy.gif

Για να μην κακομαθει,για να μην την πλακωσεις...Διαφορα.Αν κ η δελφη μου το ιδιο μου ελεγε που θηλαζε τον μικρο της.Εννια μηνες στην κοιλια,εννια μηνες αγκαλια.Κ να σας πω .Δεν ειναι καθολου κακομαθημενος !

Μέχρι τον 3ο μήνα περίπου, κοιμόταν στο κρεβάτι της μέσα στην κρεβατοκάμαρα και, επειδή ήθελα να ανάβω φωτάκι, για να μην ενοχλώ τον άντρα μου, πήγαινα σε άλλο δωμάτιο. Μετά, διαπίστωσα ότι αφενός ο άντρας μου δεν ξυπνούσε πλέον, αφετέρου ένιωθα άνετα να θηλάζω στο σκοτάδι κι έτσι παρέμενα καθιστή στο κρεβάτι. Εν τω μεταξύ το μωρό είχε μεγαλώσει αρκετά και δεν χρειαζόμουν μαξιλάρια για στήριξη κτλ. Κατά τον 8ο μήνα άρχισα να την παίρνω μαζί στο κρεβάτι όλο και πιο πολύ, ώσπου φτάσαμε εκείνη να θηλάζει κι εγώ να μην ξυπνάω κανονικά, απλά τη βοηθούσα να βολευτεί και συνέχιζα να κοιμάμαι. Μακροπρόθεσμα, αυτό έφερε περισσότερο ύπνο και ηρεμία σε όλους μας.

Για να κοιμηθεί ένα νεογέννητο στο κρεβάτι της μαμάς, πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες ασφαλείας, κατά τα άλλα, θεωρείται πιο ασφαλές το μωρό να κοιμάται μαζί με τη μαμά (σε σχέση με το SIDS).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

εγω την βαζω στην κουνια της αλλα οχι για να μη κακομαθει..παιδι ειναι κ μαλιστα το πρωτο μας!ας κακομαθει!ποσο καιρο θα εχει την συνηθεια?2 χρονια?5? δε τα καταλαβαινω εγω αυτα..να μη κανεις κατι που ευχαριστει εσενα κ το μωρο για να μη κακομαθει.?.τελος παντων..περισσοτερο γιατι φοβαμαι μη τη χτυπησουμε ή μη την πλακωσουμε τη βαζω πισω στην κουνια της ... :roll:

και εγώ τον εβαζα πίσω στην κούνια γιατι κοιμόμαστε βαριά με τον άντρα μου και φοβόμουν μην τον πλακώσουμε ή εστω τον χτυπήσουμε κατα λάθος.

Το μαξιλάρι θηλασμού εμένα ως πρωτάρα μαμα με έσωσε τους πρώτους 2 μήνες- μετά που ο μπέμπης πήρε τα πάνω του μου ήταν πια άχρηστο.

Διαφημίσεις

Αυτες τις μέρες έχουμε φιλοξενούμενους, μετακομίσαμε στο δωμάτιο της μωρουλινίτσας και θηλάζω σε μια πολυθρονα που πήγαμε στο δωμάτιο γιαυτον τον σκοπό (και κατα την διαρκεια της μέρας τωρα θηλάζω εκει).

Πριν οταν είμασταν στη κρεβατοκαμαρα μας θήλαζα καθιστή στο κρεβάτι άλλοτε ακουμπώντας την πλάτη και άλλοτε όχι .

Το μαξιλάρι θηλασμού νομίζω βοηθάει αρκετα και σε βοηθάει να στηρίζεις και την μέση σου .

Περιμένω να μεγαλώσει λίγο ακόμα η μωρουλινίτσα μας μπας και καταφέρω να θηλάζουμε ξαπλωμένες . Αν και για μένα ειναι πολυ εύκολος ο νυχτερινός θηλασμός απλά θα μου μείνει αμανάτι αν δεν δοκιμάσω να δω πως ειναι να θηλάζεις ξαπλωμένη :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Για να μην κακομαθει,για να μην την πλακωσεις...Διαφορα.Αν κ η δελφη μου το ιδιο μου ελεγε που θηλαζε τον μικρο της.Εννια μηνες στην κοιλια,εννια μηνες αγκαλια.Κ να σας πω .Δεν ειναι καθολου κακομαθημενος !

Τότε μπορείς να βάλεις ένα μονό κρεβάτι στο δωμάτιο του μωρού να το θηλαζεις εκεί. Εγώ τη θηλάζω στο κρεβάτι μας πολύ αλλά επειδή και εγώ έχω το φόβο μην την πλακώσουμε, ειδικά ο άντρας μου που μια φορά που την άφησα δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι το παιδί ήταν ανάμεσά μας, αλλά δεν κοιμάμαι και καλά εάν είναι δίπλα μου όταν κοιμηθεί τη βάζω στο κρεβάτι της. Προτιμώ να κοιμηθώ ήσυχη και λιγότερο, εκτός βέβαια εάν είμαι κομμάτια (όπως τον πρώτο καιρό που είναι και οι θηλασμοί μαραθώνιοι). Τότε κοιμάμαι γρηγορότερα από την μπέμπα..

lazy.gif

έχω μαξιλάρι θηλασμού, οπότε το ακουμπαω στο μαξιλάρι μου και ειμαι σαν καθιστή στο κρεβάτι.

Τον έχω σε δικό του δωμάτιο, όσες φορές δοκίμασα να τον κοιμήσω στο κρεβάτι μας δεν κοιμήθηκα ούτε εγώ (απο την έγνοια μου μην τον πλακώσω) ούτε εκείνος (διοτι στριφογυρίζει πολύ στον ύπνο του και δεν ειχε χώρο με 2 ενήλικες στο κρεβάτι, οποτε μετά απο 2 μέρες το σταμάτησα.

Συνήθεια είναι να σηκώνομαι και να τον παίρνω οταν ξυπάνει το βράδυ, το καλό είναι πως τρώει πολύ γρήγορα (5 λεπτά) οποτε γρήγορα ξαναπεφτω γιθα ύπνο.

Αυτός / Αυτή που ανακάλυψε το μαξιλάρι θηλασμού και την ξαπλωτή στάση θηλασμού πήγε την ανθρωπότητα μπροστά :)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Εγώ πήρα αυτό που έχει το ecofamily.gr (νομίζω της theraline) και με έχει βολέψει πολύ. Το μόνο αρνητικό είναι πως νομίζω πως έχουν συμπιεστεί από την πολλή χρήση οι μικροπέρλες και πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους μήπως μπορώ να προσθέσω. Αλλά είναι ΑΠΛΑ ΣΩΤΗΡΙΟ. Ακόμα θηλάζω με αυτό, το χρησιμοποιούσα στο τέλος της εγκυμοσύνης που δεν μπορούσα να βολευτώ με τίποτα και τώρα ο άντρας μου δημιούργησε το πρώτο πάρκο του μωρού με αυτό. Έβαλε με ένα μαξιλαράκι το μωρό στη γωνία του καναπέ και του έκλεισε τη γωνία αυτή με το μαξιλάρi θηλασμού. Της βάζουμε εκεί τα παιχνίδια της και διασκεδάζει φυσικά περισσότερο από το καρότσι της. Αλλά δεν την αφήνουμε βέβαια και από τα μάτια μας.

Εγώ πραγματικά πλέον απορώ πως οι μαμάδες θα μπορούσαν χωρίς αυτό..!!!

lazy.gif

Ο θηλασμός δεν αντέχεται για πολύ καιρό να δεν γίνεται άνετα σε ένα κρεβάτι για να μπορεί να κοιμηθεί και η μαμά. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο μαξιλάρι θηλασμού, χρειάζεται ένα μαξιλάρι για την πλάτη και ένα ίσως ανάμεσα στα πόδια για να είναι πιο ξεκούραστη η μαμά.

Ο κοινός ύπνος είναι ασφαλής όταν δεν καπνίζουν οι γονείς, δεν έχουν πιει και δεν παίρνουν φάρμακα που διαταράσσουν την αντίληψη. Είναι καλύτερα το μωρό να βρίσκεται από τη μεριά της μαμάς και να προστατεύεται η άκρη του κρεβατιού από ένα κάγγελο ( ή την κουνια που εφάπτεται του κρεβατιού).

Αν το στρώμα από το κρεβάτι του μωρού μπορεί να είναι στο ίδιο επίπεδο με το στρώμα των γονέων, είναι καλύτερα να εφάπτεται στο κρεβάτι και να βγαίνει το κάγκελο ώστε να υπάρχει άφθονος χώρος και για το μωρό και για τους μεγάλους.

http://frederictonmomsandbabies.blogspot.com/2007/05/best-breastfeeding-position.html

το ειδικό μαξιλάρι για το μωρό δεν είναι απαραίτητο, την ίδια δουλειά κάνει κι ένα απλό.

300_0000013079_0000087105.jpg

Επέλεξα τρεις φωτό από το διαδίκτυο που δείχνουν σωστά τη στάση (το χέρι κάτω από το μαξιλάρι).

Αν βάλετε στο google images την επιλογή breastfeeding side lying θα σας βγάλει αρκετές φωτό ή σκίτσα που όμως τα περισσότερα δεν είναι σωστά με την έννοια ότι δεν είναι ξεκούραστες στάσεις στις οποίες μπορεί να κοιμηθεί η μαμά.

...φυσικά και έχεις δίκιο Αγλαία απλά να πώ οτι απο την κούραση με 2 παιδιά και δουλειά η μικρή θηλάζει κι εγώ κοιμάμαι πλέον όπως και να'ναι, ξεκούραστη ή όχι η στάση φαίνεται σταμάτησε να με απασχολεί :lol::lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...