Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς μπορώ να κόψω τη βραδινή άντληση?

Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω ένα μωράκι 5 1/2 μηνών το οποίο από 3 μηνών ταϊζω δικό μου γάλα με μπιμπερό (μέχρι 3 μηνών θήλαζα). Πίνει συνολικά 1100 ml τη μέρα χωρισμένα σε 6 γεύματα. Εγώ καταφέρνω να αντλώ περίπου 900 ml τη μέρα οπότε του δίνω και 200 ml ξένο συνήθως πριν το βραδυνό ύπνο. Ο μπέμπης εδώ και ένα μήνα περίπου έχει σταματήσει να ξυπνάει το βράδυ για γάλα. Κοιμάται στις 21.00 και ξυπνάει μεταξύ 6.00 και 7.00. Εγώ κάνω μία άντληση πριν κοιμηθώ γύρω στις 00.00 και μετά ξυπνάω κατά τις 4.30 για άντληση γιατί πρήζεται το στήθος μου. Αυτό το πρόγραμμα ύπνου με έχει εξαντλήσει δεδομένου ότι δουλεύω κιόλας μες στη μέρα. Πώς μπορώ να καταργήσω τη νυχτερινη άντληση χωρίς να πρήζεται το στήθος μου. Φοβάμαι μήπως πάθω καμιά μαστίτιδα. Επίσης φοβάμαι ότι αν παραλείψω αυτή την άντληση θα μειωθεί η παραγωγή μου. Αναρωτιέμαι οι μητέρες που θηλάζουν και δε χρησιμοποιούν θήλαστρο τι κάνουν το βράδυ όταν το μωράκι τους σταματάει να ξυπνάει τη νύχτα... Περιμένω τη γνώμη σας. Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Γεια σου!

Αφού αντλείς τόσο πολύ γάλα στη διάρκεια της ημέρας, μάλλον είναι απίθανο να μειωθεί πολύ η παραγωγή σου, αν κόψεις τη βραδυνή άντληση. Ξεκίνα σιγά σιγά να περιορίζεις την ποσότητα που αντλείς τη νύχτα και να βγάζεις μόνο όσο χρειάζεται για να μην είναι πρησμένο το στήθος σου. Αν δεις ότι πάλι πρήζεται το στήθος, επιβράδυνε τους ρυθμούς σου.

Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα δοκιμάσω όπως είπες να μειώσω σιγά σιγά την ποσότητα που αντλώ τη νύχτα. Τί εννοείς να επιβραδύνω τους ρυθμούς?

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Θα δοκιμάσω όπως είπες να μειώσω σιγά σιγά την ποσότητα που αντλώ τη νύχτα. Τί εννοείς να επιβραδύνω τους ρυθμούς?

Εννοώ ότι αν ξεκινήσεις να αντλείς π.χ. 50 μλ. λιγότερο και δεις ότι πρήζεται το στήθος σου, ξεκίνα να αντλείς 30 μλ. λιγότερο (λέω τώρα ένα νούμερο στην τύχη, δεν ξέρω πόσο αντλείς). Μπορείς επίσης παράλληλα να μεγαλώνεις τα διαστήματα ανάμεσα στις βραδυνές αντλήσεις, δλδ. να ξυπνάς στις 5 - 5.30 και όχι στις 4.30, να βγάζεις λίγο, και μετά να ξαναξυπνάς στις 6-7 που ξυπνά το μωράκι. Απλά βλέπεις πώς δέχεται το σώμα σου την αλλαγή, και ανάλογα ρυθμίζεις την πορεία σου.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου! Σκέφτομαι να το ξεκινήσω σε 2 βδομάδες που θα βάλουμε ένα γεύμα ρυζάλευρο έτσι ώστε αν μειωθεί και η παραγωγή να μη μας λείψει το γάλα.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...