Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sos! μωρό μερικών ωρών πνίγεται όταν πιει γάλα απ' τη μαμά!

Recommended Posts

Ελπίζω να το διαβάσει η κ. Αγλαία.

Η συντέκνισσά μου γέννησε σήμερα, πριν 5 ώρες το 2ο παιδί της. Ότα πήγε να το θηλάσει εκείνο μελάνιασε και έδειχνε να πνίγεται. Της πήραν το παιδί να το δει γιατρός (για τυχόν υγρά στον πνεύμονα και δεν ξέρω και τι άλλο) και είπαν ότι θα του δώσουν ξένο γάλα και ένας Θεός ξέρει τι θα της πουν τώρα.

Τι μπορεί να είναι αυτό και τι μπορεί να κάνει;Μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε.ΦΟβάμαι μην τυχόν της πούνε χίλια-δυο άσχετα και τελικά χάσει το θηλασμό.

Το 1ο το θήλασε χωρίς πρόβλημα για 6 μήνες.

Αυτά, περιμένω με αγωνία για μία απάντηση...:roll:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

ολα τα μωρακια δεν ξερουν να θηλασουν στην αρχη καλα και μπορει να τσαγοπνιγωνται λιγακι

η δικη μου μεχρι 3 μηνων ωρες ωρες πνιγοταν και εκνευριζοταν και απο την εντονη ροη του γαλακτος

αυτο που μπορει να κανει η φιλη σου ειναι να το θηλασει και να παρει μια σταση που το μωρο να ειναι καπως πιο πανω απο το στηθος η να προσπαθησει να το θηλασει σε ξαπλωτη σταση

να της ζησει το μωρακι παντα γερο και καλοτυχο να ειναι

Ελπιζω να σε κατατοπισουν και οι πιο εμπειρες

δες και εδω http://mmhls.tripod.com/id22.html την δευτερη φοτω με τα διδιμα

και εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39776&highlight=%F3%F4%E1%F3%E5%E9%F2+%E8%E7%EB%E1%F3%EC%EF%F5

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Και εμένα μου συμβαίνει αυτό πάντως....Και ή τη βάζω λίγο πιο ψηλά και κάθετη στο στήθος μου...ή τη βγάζω και την ξαναβάζω για να πιάσει σωστά...Όποτε δε έχει μεγάλη ροή είναι το χειρότερο........Αν δεν είναι κάτι παθολογικό (που το απευχόμαστε) καλή συνέχεια!!!!!!!!!με το θηλασμό.

Ελπίζω να το διαβάσει η κ. Αγλαία.

Η συντέκνισσά μου γέννησε σήμερα, πριν 5 ώρες το 2ο παιδί της. Ότα πήγε να το θηλάσει εκείνο μελάνιασε και έδειχνε να πνίγεται. Της πήραν το παιδί να το δει γιατρός (για τυχόν υγρά στον πνεύμονα και δεν ξέρω και τι άλλο) και είπαν ότι θα του δώσουν ξένο γάλα και ένας Θεός ξέρει τι θα της πουν τώρα.

Τι μπορεί να είναι αυτό και τι μπορεί να κάνει;Μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε.ΦΟβάμαι μην τυχόν της πούνε χίλια-δυο άσχετα και τελικά χάσει το θηλασμό.

Το 1ο το θήλασε χωρίς πρόβλημα για 6 μήνες.

Αυτά, περιμένω με αγωνία για μία απάντηση...:roll:

Δεν ξέρω αν στις 5 ώρες μετά τη γέννα μπορεί να είχε τόσο μεγάλη ροή που να πνίγηκε το μωρό... Αν ωστόσο ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα ακολουθήσει αυτά που λένε οι κοπέλες στα προηγούμενα μηνύματα ή αν γενικά έχει μεγάλη ροή, θα βγάζει πρώτα λίγο γάλα με το χέρι και μετά θα θηλάζει.

Αν τυχόν το μωρό έχει κάτι παθολογικό (το απεύχομαι ειλικρινά) τότε η φίλη σου να ζητήσει από την κλινική ή να νοικιάσει νοσοκομειακό θήλαστρο (ΜΟΝΟ νοσοκομειακό!) διπλής άντλησης και να αντλεί το γάλα της κάθε 3 ώρες προκειμένου να μην κοπεί το γάλα της.

Αν χρειάζεστε άλλη βοήθεια, πείτε μας.

Εύχομαι τα καλύτερα για κείνη και το μωράκι της!

Γεια σας! Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Χτες είδαμε τη μαμά και το μωρό, είναι και οι δύο καλά, το μωράκι κουκλάκι!

Όπως σας είπα προχτές πήραν το μωρό το βράδυ και το εξέτασαν. Το μελάνιασμα οφειλόταν -λέει- στο ότι δεν είχε αρκετή ζέστη το μωρό (κοινώς κρύωνε). Το κράτησαν όολο το βράδυ και του εδωσαν ξένο γάλα (φυσικά!:mad:) για να δουνε πως θα αντιδράσει κτλ. Δεν είναι κάτι παθολογικό (ευτυχώς!) απλά καμιά φορά πνίγεται. (να σημειώσω ότι έκανε εμετό αφού του έδωσαν το ξένο γάλα). Τέλοσπάντων....της το πήγαν χτες πρωί προς μεσημέρι πια! Από τότε το είχε μαζί της και το θήλαζε-θηλάζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά τώρα...

πάντως για ακόμη μια φορά με θλίβει το γεγονός που όλοι (γύρω-γυρω) λέγαν όταν έκλαιγε (γιατί προφανώς πεινούσε ακόμη) ''να πεινάει, δώσε και λίγο συμπληρωμα'' Και αυτό το άκουσα και για τη κουμπάρα μου αλλά και για την κοπέλα που ήταν δίπλα της στο δωμάτιο.

Και οι δύο, δώσαν....:|

ΑΥτά, ευχαριστώ!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας! Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Χτες είδαμε τη μαμά και το μωρό, είναι και οι δύο καλά, το μωράκι κουκλάκι!

Όπως σας είπα προχτές πήραν το μωρό το βράδυ και το εξέτασαν. Το μελάνιασμα οφειλόταν -λέει- στο ότι δεν είχε αρκετή ζέστη το μωρό (κοινώς κρύωνε). Το κράτησαν όολο το βράδυ και του εδωσαν ξένο γάλα (φυσικά!:mad:) για να δουνε πως θα αντιδράσει κτλ. Δεν είναι κάτι παθολογικό (ευτυχώς!) απλά καμιά φορά πνίγεται. (να σημειώσω ότι έκανε εμετό αφού του έδωσαν το ξένο γάλα). Τέλοσπάντων....της το πήγαν χτες πρωί προς μεσημέρι πια! Από τότε το είχε μαζί της και το θήλαζε-θηλάζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά τώρα...

πάντως για ακόμη μια φορά με θλίβει το γεγονός που όλοι (γύρω-γυρω) λέγαν όταν έκλαιγε (γιατί προφανώς πεινούσε ακόμη) ''να πεινάει, δώσε και λίγο συμπληρωμα'' Και αυτό το άκουσα και για τη κουμπάρα μου αλλά και για την κοπέλα που ήταν δίπλα της στο δωμάτιο.

Και οι δύο, δώσαν....:|

ΑΥτά, ευχαριστώ!

Το κυριότερο είναι ότι δεν ήταν παθολογικό κι ότι το μωρό είναι καλά.

Αν έκανε εμετό το ξένο γάλα υπάρχει περίπτωση να έχει αλλεργία το μωρό στο αγελαδινό γάλα. Ας το έχει σαν πιθανότητα στο μυαλό της η μαμά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...