Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συσπάσεις μήτρας, σουβλιές στην κοιλιά

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, διαβάζοντας αυτά που λέτε και μιας και είναι η πρώτη μου εκγυμοσύνη μου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω απορίες. Είμαι στην 21η εβδομάδα και νομίζω πως μέχρι στιγμής δεν είχα καμία σύσπαση. Αυτό είναι φυσιολογικό? - καλό ? - κακό? Από πότε δηλαδή περίπου ξεκινάνε οι συσπάσεις και είναι φυσιολογικές (ξέρω ότι προετοιμάζουν κ.λ.π...) Επίσης, μήπως όσο πιο νωρίς τις έχεις τόσο πιο εύκολο τοκετό έχεις? (γρήγορη εξάλειψη τραχήλου, και διαστολή κ.λ.π...) ή δεν έχει καμία σχέση?[/QUOT

Η μητρα κανει παντα μικρες συσπασεις που συνηθως ειναι ανεπεσθητες.Αν ομως η εγκυος κουραζεται,σηκωνει βαρος κ.λ.π μπορει να γινουν πιο εντονες και να συνοδευονται απο πονους.

Εγω λογο κουρασης-δουλευα σε παιδικο σταθμο-ειχα εντονες συσπασεις απο το 5 μηνα κ πηρα χαπια για να μην εχουμε δυσαρεστα....Ομως...γενησα στους 41 εβδομαδες και οχι γρηγοροτερα παροτι δουλευα ως τον 8 μηνα και ειχα πολους πονους.Γενησα φυσιολογικα,ειχα σε 2 ωρες 10 διαστολη σπανιο για προτοτοκο,αλλα...γενησα παρα πολυ δυσκολα.Δε σχετιζεται το ενα με το αλλο.Καθε εγκυμοσυνη κ γενα διαφερει εντελως....Μην ανχωνεσε και μη κουραζεσε ;)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 264
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι κ εγώ? τις συσπάσεις τις νιώθεις κάτω χαμηλά, έτσι δεν είανι?είμαι στην 23η εβδόμαδα και από την 21η περίπου νιώθω τα βράδια συσπάσεις κάτω στην κοιλιά αλλά σεν έχω παρατηρήσεις για πέτρωμα. Και κάτι άλλο, μαγνήσιο δίνουν έτσι κ αλλιώα ή μόνο άν έχεις συσπάσεις?

Kαλημέρα. marmar15 δεν εχεις ρωτήσει τον γιατρο σου για αυτους τους πονους που νιώθεις χαμηλα απο την 21η εβδομάδα? Οσο για το μαγνήσιο αλλοι γιατροι το δίνουν απο την αρχη και αλλη οχι.

Εμενα στην πρωτη εγκυμοσύνη αρχισαν οι συσπάσεις στον 7ο μήνα, και ο γιατρος μου ξεκίνησε για λιγες ημερες το μαγνήσιο. Τώρα τις εχω απο πολύ νωρίς, ειχα πονάκια χαμηλά μερικες φορες εντονα αλλες πιο ηπια αλλα νομιζα οτι ειναι φυσιολογικό λόγο του οτι μεγαλώνει η μήτρα. Την συσπαση την ειδε ο γιατρος στον υπέρηχο και με ρώτησε αν εχω πονακια. Τοτε μου ξεκίνησε το utrogestan.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

τη δευτέρα θα τον ρωτήσω που θα παώ.Μέχρι τώρα δεν είχα τίποτα. ένιωθα λίγο το μωρό αλλά καταλαβα ότι αυτό είναι τελείως διαφορετική αίσθηση. Σ' ευχαριστ΄ωπολύ, θα τον ρωτήσω κ ελπίζω να μην είναι τίποτα άλλο. γιατί νομίζω ότι μέχρι να γεννήσω θα πάθω νευρικό κλονισμό!!!!!!!!

τη δευτέρα θα τον ρωτήσω που θα παώ.Μέχρι τώρα δεν είχα τίποτα. ένιωθα λίγο το μωρό αλλά καταλαβα ότι αυτό είναι τελείως διαφορετική αίσθηση. Σ' ευχαριστ΄ωπολύ, θα τον ρωτήσω κ ελπίζω να μην είναι τίποτα άλλο. γιατί νομίζω ότι μέχρι να γεννήσω θα πάθω νευρικό κλονισμό!!!!!!!!

Μην ανχωνεσε γιατι θα δημιουργησεις προβλημα εκει που δεν υπαρχει!Συμβουλεψου το γιατρο σου και βλεπετε τι κανετε!Ολα φυσιολογικα ειναι...λιγο κουραση λιγο η μητρα που μεγαλωνει....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

ΛΕΝΑ148 σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κι εγώ έχω παρατηρήσει πως όταν σηκώνω βάρος (πρόσφατα π.χ μετακόμισα και σήκωσα πολύ πράμα...δε γινόταν αλλιώς) έχω πονάκια και ίσως (απλά δεν είμαι σίγουρη) κάτι σαν πέτρωμα στην κοιλιά όπου παράλληλα 'βαραίνει' κιόλας, δεν ξέρω αν αυτό είναι σύσπαση...Όπως και να 'χει αύριο έχω Β. επιπέδου όποτε θα ρωτήσω και το γιατρό. Θα τον ξαναρωτήσω δηλαδή γιατί όταν περίπου γύρω στην 14η - 15η εβδομάδα είχα πάλι πονάκια (εννοώ στον τράχηλο) μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικά. Κορίτσια, στον Β. επιπέδου κοιτάνε τον τράχηλο? Αν όχι, πότε αρχίζουν και τον κοιτάνε ώστε προς στο τέλος να υπάρχει μία σύγκριση και να βλέπουν την πρόοδό σου ως προς την εξάλειψη κ.λ.π???

Marirena στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ο γιατρός με εξέτασε τραχηλικά λίγο πριν γεννήσω. Δεν ξέρω αν άλλοι γιατροί την κάνουν πιο νωρίς, δεν πιστεύω...

όσο για τις συσπάσεις, ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι πετρώνει η κοιλιά και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξαναχαλαρώνει. Δεν μένει πχ για μία ώρα πετρωμένη. όταν την νιώθουμε πετρωμένη γενικά ή το βράδυ είναι από κούραση, ή είναι το έντερο.

DoUwp3.png

κοριτσια μου 2-3 φορες τη μερα, εντονη συσπαση αλλα για λιγα δευτερολεπτα ειναι ανησυχητικο?? στον μηνα που ειμαι?

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

κοριτσια μου 2-3 φορες τη μερα, εντονη συσπαση αλλα για λιγα δευτερολεπτα ειναι ανησυχητικο?? στον μηνα που ειμαι?

Δεν πιστεύω ότι είναι ανησυχητικό(αν κρίνω από εμένα που είμαι λιγότερων εβδομάδων και έχω πολύ περισσότερες..) όμως αυτός που μπορεί να στο επιβεβαιώσει με σιγουριά είναι μόνο ο γιατρός σου..του το έχεις πει?

DoUwp3.png

Πηγα την Πεμπτη στο Γιατρο και οι συσπασεις εναι χειροτερες απο πριν,με αποτελεσμα να πρεπει να μεινω ξαπλα για 15 για αρχη και βλεπουμε, επισης μου βρήκε και οριακο αμνιακο υγρο. Μου αυξησε τα φαρμακα και σε 2 εβδομαδες θα ξαναπαω να με δει. Η αλήθει ειναι οτι τα χρειάστηκα λίγο αλλα τιι μπορω να κάνω, ολα ευθυνονται στον ψυχολογιικό παραγοντα. Μακαρι να υπήρχε ενα κουμπακι που να το γυριζαμε μονο στη χαρα και ολα να ηταν τελεια. Τωρα υπομονη και ακολουθω κατα γραμμα τις εντολες του γιατρου. Η συσπαση ηταν τοσο μεγάλη που στο υπερηχο φαινόταν σαν βουναλάκι. Ευτυχως δεν επηρεαζει το εμβρυο ακομα γιατι ειναι μικρουλη.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Διαφημίσεις

annina μου ξάπλα και πάλι ξάπλα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο..και εμένα έτσι φαίνεται στον υπέρηχο η σύσπαση. Θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά! Το κουμπάκι που να μας κάνει να ξεχνάμε μπορεί να μην υπάρχει, αλλά εκείνο το σποράκι μέσα στην κοιλίτσα σου θέλει ηρεμία..Εύχομαι να φύγουν οι παλιοσυσπάσεις και να ηρεμήσεις τελείως!

DoUwp3.png

Καλησπέρα σε όλες!Ειμαι στην 21 εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου(1η εγκυμοσύνη).Εδώ και σχεδόν μια βδομαδα εχω κατι σαν πονους περιοδου 6-7 φορες την ημερα. Η γυναικολόγος μου αυξησε το μαγνήσιο απο 2 σε 5 χαπια την ημέρα. η αλήθεια ειναι οτι εχουν ελλατωθεί οι πόνοι αλλά δεν έχουν περάσει τελείως.Αυτους τους πόνους εννοούμε όταν λέμε συσπάσεις;εγώ όμως δεν έχω το πέτρωμα.Μόνο αυτούς τους πόνους που κρατάνε 2-3 δευτερόλεπτα.Αν εχει κάποια παρόμοια εμπειρία ας βοηθήσει!ευχαριστώ!

Είχα κι εγώ στην εγκυμοσύνη.... δεν είχα το πέτρωμα όπως λες, οπότε κι εγώ μαγνήσιο επίσης μου είχε δώσει και nospa, σπασμωλυτικά δηλαδή και πολλή ξεκούραση και νερό.... αυτά από μένα και εύχομαι μια εύκολη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!!

κοριτσια καλησπερα εγω ειμαι 26 εβδομαδων και εχω συσπασεις απο την 22η και μετα αλλα την προηγουμενη δευτερα επειδη κουραστηκα λιγο με τις δουλειες με επιασαν ποιο εντονα και ειχα και πονακια εκανα 2 συσπασεις την ωρα και διαρκουσαν 1-2 λεπτα συνοδευοταν απο αισθημα μπουκοματος στον κολπο και πονακια, επικοινωνησα με την γιατρο μου και μου εδωσε αγωγη με φαρμακα για να αποφυγουμε τον προωρο τοκετο τελικα το Σαββατο μπηκα στο νοσοκομειο και μου εκαναν κορτιζονη για τους πνευμονες του μωρου και μου εκαναν ορο ενδοφλεβιως με φαρμακο αποφυγης τοκετου για 2 24ωρα τωρα ειμαι σπιτι ξαπλα και κουνιεμαι για τα απαραιτητα και μονο εχω συσπασεις καθε 3,5 ωρες και παιρνω φαρμακο καθε 4 ωρες!

Εχω ανγχωθει γιατι ο μπεμπης μου ειναι μικρος ακομα απο την μια φοβαμαι μη γεννησω προωρα και παθει τιποτα το μωρο απο την αλλη φοβαμαι μην παμε στο αλλο ακρο και φτασουμε τις 40 εβδομαδες και δεν γενναω με τοσα φαρμακα!

Ειχε καμια τετοια συμπτωματα τοσο νωρις και πως εξελήχθηκαν??

Επισης εχω πονο στην κυστη μου ενω στην γενικη ουρων δεν μου βρηκαν τιποτα!

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα εγω ειμαι 26 εβδομαδων και εχω συσπασεις απο την 22η και μετα αλλα την προηγουμενη δευτερα επειδη κουραστηκα λιγο με τις δουλειες με επιασαν ποιο εντονα και ειχα και πονακια εκανα 2 συσπασεις την ωρα και διαρκουσαν 1-2 λεπτα συνοδευοταν απο αισθημα μπουκοματος στον κολπο και πονακια, επικοινωνησα με την γιατρο μου και μου εδωσε αγωγη με φαρμακα για να αποφυγουμε τον προωρο τοκετο τελικα το Σαββατο μπηκα στο νοσοκομειο και μου εκαναν κορτιζονη για τους πνευμονες του μωρου και μου εκαναν ορο ενδοφλεβιως με φαρμακο αποφυγης τοκετου για 2 24ωρα τωρα ειμαι σπιτι ξαπλα και κουνιεμαι για τα απαραιτητα και μονο εχω συσπασεις καθε 3,5 ωρες και παιρνω φαρμακο καθε 4 ωρες!

Εχω ανγχωθει γιατι ο μπεμπης μου ειναι μικρος ακομα απο την μια φοβαμαι μη γεννησω προωρα και παθει τιποτα το μωρο απο την αλλη φοβαμαι μην παμε στο αλλο ακρο και φτασουμε τις 40 εβδομαδες και δεν γενναω με τοσα φαρμακα!

Ειχε καμια τετοια συμπτωματα τοσο νωρις και πως εξελήχθηκαν??

Επισης εχω πονο στην κυστη μου ενω στην γενικη ουρων δεν μου βρηκαν τιποτα!

καλησπέρα!!! Μην ανησυχείς για τίποτα! Εφ όσων σου χορηγεί φάρμακα ο γιατρός σου για να αποφύγεις τον πρόωρο τοκετό χαλάρωσε και μείνε ξαπλωμένη και ξεκούραστη!! Επίσης τον βρίσκω πολύ σωστό που σου έδωσε κορτιζόνη για τους πνεύμονες,σε περίπτωση που γεννήσεις τις επόμενες εβδομάδες. Βασικά σε έχει καλημένη για παν ενδεχόμενο. Τώρα για το να μη γεννάς με τίποτα που λες δεν νομίζω να υπάρχει θέμα! Πάντα υπάρχουν τρόποι να γεννήσεις όταν με το καλό έρθει η ώρα!!!

Ξεκούραση καλή μου φίλη , θετική σκέψη, καθόλου άγχος και όλα θα πάνε καλά!!

Σου ευχομαι μια τελειόμηνη και καλή εγκυμοσύνη!!!!

Α όσο για τον πόνο στην κύστη τον είχα κι εγώ και μάλιστα επειδή δούλευα μέχρι δύο εβδομαδες πριν γεννήσω και επειδή η δουλειά μου απαιτεί περπάτημα περπατούσα και κρατουσα χαμηλά την κοιλιά μου λες και θα μου έπεφτε το μωρό! Τελικά στην εξέταση μου είπε η γιατρός ότι ο γιόκας μου ηταν στεκόταν πάνω στην κύστη μου και χοροπηδούσε!!! Οπότε ίσως κι εσένα το μπεμπούλι σου πιέζει την κύστη και για αυτό νιώθεις πόνο!

καλησπέρα!!! Μην ανησυχείς για τίποτα! Εφ όσων σου χορηγεί φάρμακα ο γιατρός σου για να αποφύγεις τον πρόωρο τοκετό χαλάρωσε και μείνε ξαπλωμένη και ξεκούραστη!! Επίσης τον βρίσκω πολύ σωστό που σου έδωσε κορτιζόνη για τους πνεύμονες,σε περίπτωση που γεννήσεις τις επόμενες εβδομάδες. Βασικά σε έχει καλημένη για παν ενδεχόμενο. Τώρα για το να μη γεννάς με τίποτα που λες δεν νομίζω να υπάρχει θέμα! Πάντα υπάρχουν τρόποι να γεννήσεις όταν με το καλό έρθει η ώρα!!!

Ξεκούραση καλή μου φίλη , θετική σκέψη, καθόλου άγχος και όλα θα πάνε καλά!!

Σου ευχομαι μια τελειόμηνη και καλή εγκυμοσύνη!!!!

Αχ σε ευχαριστω για την ευχη σου δεν ξερεις ποσο την εχω αναγκη!

Μωρε καθομαι και τον κλωσσαω μην βγει πριν την ωρα φοβαμαι κυριως!

Ελπιζω να αποφευχθει ο προωρος τοκετος!

Ασχετο ξερει καμια σας αν το γελιο επιρεαζει τις συσπασεις γιατι γενικα σημερα ετυχε και γελασα πολυ σε σημειο που ειχα θεματακι με την ακρατεια μου!

ΧαΧα

Αλλα εδω και ωρα σκεφτομαι οτι μην μου βγει ξυνο τοσο γελιο?

Αχ σε ευχαριστω για την ευχη σου δεν ξερεις ποσο την εχω αναγκη!

Μωρε καθομαι και τον κλωσσαω μην βγει πριν την ωρα φοβαμαι κυριως!

Ελπιζω να αποφευχθει ο προωρος τοκετος!

Ασχετο ξερει καμια σας αν το γελιο επιρεαζει τις συσπασεις γιατι γενικα σημερα ετυχε και γελασα πολυ σε σημειο που ειχα θεματακι με την ακρατεια μου!

ΧαΧα

Αλλα εδω και ωρα σκεφτομαι οτι μην μου βγει ξυνο τοσο γελιο?

Πω πω τι μου θυμησες!!! Το χα ξεχασει οτι κατουριόμουν πάνω μου!!! χαχαχαχα μη φοβάσαι το γέλιο κάνει καλό!!!!

Είχα κι εγώ στην εγκυμοσύνη.... δεν είχα το πέτρωμα όπως λες, οπότε κι εγώ μαγνήσιο επίσης μου είχε δώσει και nospa, σπασμωλυτικά δηλαδή και πολλή ξεκούραση και νερό.... αυτά από μένα και εύχομαι μια εύκολη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη!!!

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

Δεν πιστεύω ότι είναι ανησυχητικό(αν κρίνω από εμένα που είμαι λιγότερων εβδομάδων και έχω πολύ περισσότερες..) όμως αυτός που μπορεί να στο επιβεβαιώσει με σιγουριά είναι μόνο ο γιατρός σου..του το έχεις πει?

μολις γυρισα απο τον γιατρο μου. απο μονες τους οι συσπασεις επειδη ειναι λιγες και σταθερες δεν μας ανησυχουν, επειδη ομως εχω και ενοχληση στην ουροδοχο κυστη και φοβαται καμια ουρολοιμωξη, μου πε να αγορασω yotupar και reumecid για να τα εχω στην τσαντα μου για παν ενδεχομενο.. και φυσικα ο,τι νεοτερο να του τηλ.. με αγχωσε λιγο αλλα εχω σκοπο να πινω 10 λιτρα νερο τη μερα για να γλιτωσω τα χειροτερα.. καλη μας συνεχεια ολες με γερα και τελειομηνα μωρακια!

(οff topic.. αχ, αυτες οι πεθερες.. μολις της το πα μου λεει.. "σιγα το πραγμα.. η γνωστη της ταδε απο τοτε που μεινε εγκυος ειχε συσπασεις, σιγα τ'αυγα.." σορυ κοριτσια το πα και ξεθυμανα) λατρεμενες mothers in law!!

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Κοριτσακια καλημερα!!!!

Μπηκα μετα απο πολυ καιρο και διαβασα τα μηνυματα και ηθελα να σας πω οτι καταλαβαινω απολυτα το αγχος σας!!!!

Καταρχην να σας πω οτι εγω εμεινα ξαπλα για περιπου 5 μηνες λογω συσπασεων επαιτνα yutopar καθε 3 ωρες και οι συσπασεις ηταν πανω απο 5 την ωρα !!!!Ομως ολα πηγαν καλα δεν γεννησα προωρα και το παιδι μου ειναι υγιεστατο!!!

Ολα αυτα σας τα λεω για να σας δωσω κουραγιο!!!!

Annina μου δυσκολο πραγμα η ψυχολογια και εγω τοτε θυμαμαι καθε μερα ποτε εκλαιγα ποτε τα εβλεπα θετικα!!!Ποτε αγχωνομουν.....Ολα ομως πηγαν καλα....Αυτο το λεω για ολες σας....Θελει υπομονη και να μην το βαζετε κατω....

Και επιμενω γιατι πραγματικα και εγω τοτε θα ηθελα καποιον να μου πει την ιστορια του και στο τελος να μου πει οτι ολα πηγαν καλα!!!!

ΚΑλη συνεχεια κοριτσακια!!!>Μην το βαζετε κατω....

• 1 month later...

Εγώ κορίτσια νιώθω σκληρή την κοιλιά μου για κάποια λεπτά κυρίως όταν είμαι ξαπλωμένη ή όταν ξυπνάω το πρωί και κάποιες φορές είναι πιο φουσκωμένη σε κάποιο σημείο από άλλο. Αυτό είναι σύσπαση;; Εγώ νόμιζα ότι είναι το μωρό που αλλάζει θέση, αλλά τώρα αγχώθηκα...

Καλημερα LisaH στα μαθηματα που κανουμε ιπποκρατειο για μελλουσες μαμαδες μας ειπαν οτι κανει συσπασεις η μητρα γιατι προετοιμαζεται για τον τοκετο αλλα ενταξει εγω ειμαι στις 28 εβδομαδες εχω περασει το δευτερο τριμηνο εμενα μου φαινεται οτι ειναι ο μπεμπης τωρα τι ακριβως γινεται δεν ξερω και γω απλα ρωταω συνεχεια και περνω γνωμες...Μην αγχωνεσαι ολα θα πανε καλα εγω αυτη το σκληρο μερος το νιωθω απο πολυ νωρις και ολα πανε καλα γι αυτο σου λεω μην αγχωνεσαι.......:D:D:D

Για τις συσπάσεις σαν πρώτο μέτρο οι γυναικολόγοι δίνουν μαγνήσιο. Για ρωτήστε τους...

Και φυσικά ξεκούραση, όχι πολλές δουλειές, λίγο περπάτημα κ.ο.κ.

εμενα στην πρωτη εγκυμοσυν που ειχα συσπασεις απο τη 18η εβδομαδα μου εδινε prepar δεν ξερω αν το εχει παρει καμια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...