Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια για βιβλιογραφια

Μανθουλα

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια θα ηθελα την βοηθεια σας για αλλη μια φορα...θα συμμετασχω σε μια ομαδα μητερων οσο αναφορα την ενημερωση τουσ για τον θηλασμο οπου εκει θα θηλασω δημοσια και θα καταθεσω την εμπειρια μου ωσ θηλαζουσα μητερα ..το προβλημα μου ειναι οτι η μαια που ηγητε του φορεα δεν ειναι τοσο καλα ενημερωμενη σε καποια θεματα..για παραδειγμα τισ προαλες την ακουσα να λεει οτι μετα την εισαγωγη τροφων ο θηλασμος περιοριζεται στις 2 φορες την μερα :shock::shock::shock: πρωι βραδυ

επειδη οσες θηλαζουμε περαν των 6μηνων γνωριζουμε καλα οτι αυτος ο τροπος οδηγει σε μειωση του γαλακτος και σταδιακο αποθηλασμο θα ηθελα σασ παρακαλω να μου παραθεσεται οτι βιβλιογραφια υπαρχει η γνωριζετε η καποια αρθρα απο εγκυρες πηγες που εχουν γραφτει ωστε να μπορεσω να στηριξω το λογο μου...και να γινει ακουστος.... να σταματησει πια αυτη η ''συμβουλη'' για αποθηλασμο δεδομενου οτι βρησκεται σε καιρια θεση κκαι ερχετε σε επαφη με παρα πολλες μελλοντικες μητερες καθημερινα

ειδα αυτα που εχει παραθεσει η αμαρετο στην εισαγωγη στερεων αλλα δεν εστιαζουν στις φορες μητρικου θηλασμου

περιμενω λοιπον την βοηθεια σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

Μανθουλα,χθες βραδυ ειδα στη ΝΕΑ τηλεοραση στην εκπομπη ''ΥΓΕΙΑ'' ,ειχε θεμα τον μητρικο θηλασμο και θα εχει και συνεχεια την αλλη Τεταρτη.

Η μια μαια ειπε αυτην την ''πατατα'' οτι μετα το εξαμηνο θηλαζουμε πρωι βραδυ και ξενερωσα.

Επισης ο Μπατακης ο γυναικολογος ειπε αλλη λαλακια οτι ειναι προβλημα να μην εχουμε περιοδο για μεγαλο χρονικο διαστημα γιατι ατροφουν οι ωοθηκες,οπως στην εμμηνοπαυση.

Μηπως λες για αυτην την εκπομπη??

Τι δουλεια κανεις εισαι μαια ή κατι παρομοιο?

Μπραβο που γινονται τετοιες κινησεις στα Χανια.

Αν θες πες μου περισσοτερες λεπτομερειες και γω Χανια μενω.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μανθουλα,χθες βραδυ ειδα στη ΝΕΑ τηλεοραση στην εκπομπη ''ΥΓΕΙΑ'' ,ειχε θεμα τον μητρικο θηλασμο και θα εχει και συνεχεια την αλλη Τεταρτη.

Η μια μαια ειπε αυτην την ''πατατα'' οτι μετα το εξαμηνο θηλαζουμε πρωι βραδυ και ξενερωσα.

Επισης ο Μπατακης ο γυναικολογος ειπε αλλη λαλακια οτι ειναι προβλημα να μην εχουμε περιοδο για μεγαλο χρονικο διαστημα γιατι ατροφουν οι ωοθηκες,οπως στην εμμηνοπαυση.

Μηπως λες για αυτην την εκπομπη??

Τι δουλεια κανεις εισαι μαια ή κατι παρομοιο?

Μπραβο που γινονται τετοιες κινησεις στα Χανια.

Αν θες πες μου περισσοτερες λεπτομερειες και γω Χανια μενω.

μαρια χ σε σκεφτομουν σημερα το πρωι και ειχα σκοπο να σε ενοχλησω με π.μ αλλα καλητερα να τα πουμε δημοσια ωστε να παρακινησουμε και αλλες μητερες οχι μονο απο χανια αλλα και απο την υπολοιπη ελλαδα

ναι εχθες το βραδυ παρακολουθησα και εγω την εκπομπη ''μητρικος θηλασμος''και μμαλιστα παρενευει τηλεφωνικα στο τελος δινοντας το μνμ οτι μπορει να κοπει το συμπληρωμα εαν η μητερα επιθυμει αποκλειστικο και ειμαι μια απο αυτες αρκει να εχει πιστη και θεληση ...οτι υπαρχει βιβλιογραφεια που βοηθα κτλ...κτλ...

σημερα λοιπον το πρωι πηρα την πρωτοβουλια να παω στο π.ι.κ.π.α και να βρω την μαια και να της πω οτι προτιθομαι να βοηθησω εθελοντικα παντα μεσο της εμπειριας μου με το θηλασμο στα μαθηματα ποθ γινονται εκει στις εγκυμονουσες (δεν ξερω αν τα ειχες παρακουλουθησει εγω παντως ναι)τα οποια σε βοηθουν πολυ οσο αναφορα την προετημασια γιατον ερχομο του νεου μωρου αλλα καθολου για τον θηλασμο και αυτο γιατι οι λογοι ειναι πολλοι...οπως πχ οι στασεις διχνονται με μια αναμαλλιασμενη κουκλα με ενα χερι και ενα ποδι:-D η ενημερωση ειναι πολυ ψυχρη και τυπικη κ.α πολλα

ετσι σκεφτικα οτι μονο η εικονα του να δουν μια μητερα να θηλαζει δημοσια με ενα πραγματικο μωρο:-Dκαι μαλιστα 1χρονου θα επιρρεασει θετικα την αποφαση τους γαι να θηλασουν αργοτερα αλλα και θα βοηθησει στο να δουν πραγματικα πως ειναι τα πραγματα αλλα και να μοιραστουν τισ ανησυχιες τουσ μαζι μας

της προτεινα λοιπον ακομα εαν θελει να δημιουργησουμε ομαδες μητερων που θα μπορουν αρχικα μεσω του πικπα να στηριξουν το θηλασμο και αργοτερα βλεπουμε...επισης της ανεφερα οτι ειμαι διαθεσημη σε οποιαδηποτε εκδηλωση ,ημεριδα ,εμφανιση να συμμετασχω αλλα και να θηλασω δημοσια αν χρειστει ,και να καταθεσω την εμπειρια μου αλλα και τα συναισθηματα που σου προκαλουνται αναμεσα στο παιδι και εσενα που ειναι ανεπαναληπτα και απεριγραπτα!

φυσικα καταενθουσιαστικε γι ολα αυτα και τα κουβεντιασαμε λιγη ωρα λεγοντασ μου οτι γιατα μαθηματα θηλασμου του πικπα χρειαζονται τουλαχιστον 3 μητερες ωστε οταν δεν μπορει η μια να μπορει αλλη .

ειχα ειδη ομως συνενεωηθει με μια φιλη μου μ που θηλαζει 6 μηνες και αυτη το μωρο της και θελει και αυτη πολυ να βοηθησει...μισο επανερχομαι

και ειναι μεσα και αυτη και εψαχνα για την τριτη κοπελα :-D, η οποια της προτεινα μαλιστα οτι καλο θα ηταν αν μπορουσαμε να βρουμε καποια που να εχει εμπειρια και να μην θηλαζει 1 με 2 μηνες ωστε να μπορεσει να βοηθησει πιο αποτελεσματικα.γι αυτο το λογο μιας και εισαι η ''γηρεοτερη'' σε σκεφτομουν τι λες θες να συμμετεχεις?πως σου ακουγονται ολα αυτα

σαφως και οποιαδηποτε μητερα που ζει χανια και προτηθετε να βοηθησει ειναι καλοδεχουμενη ......

πιστευω κοριτσια οτι αξιζει τον κοπο αφου οι επαγγελματιες υγειας σαμποταρουν το θηλασμο αλλα και αδιαφορουν για την ενημερωση τους επανω στο θεμα να δειξουμε εμεισ οι μαμαδεσ την δυναμη του θηλασμου και της ενημερωσης!ας σαμποταρουμε και εμεισ τα σχεδια τους:mrgreen::mrgreen:

και μιλω για ολες τησ κοπελες που θηλαζουν σε ολη την ελλαδα

εστω και μια κοπελα να καταφερουμε να βοηθησουμε να θηλασει ειναι πολυ πολυ συμαντικο!!!

τι λες μαρια.χ?

τι λετε κοριτσια?

Διαφημίσεις

επισης θελω να σας πω οτι καθ ολη την διαρκεια αυτου του χρονου ως θηλαζουσα μητερα εχω συλλεξει αρκετο εγγραφο υλικο απο πηγες που δινονται μεσα του φορουμ βιβλιογραφιεσ αλλα και απο δικιας μου αναζητησεις και μπορω να τα παραθεσω στη μαια (εαν ενδιαφερεται πραγματικα να διευρυνη τις γνωσεις τις)απλα θα πρεπει παντα να ειναι απο εγκυρες πηγες και να το χειριστω πολυ λεπτα ωστε να μην το παρει στραβα ...αλλα αυτα θα τα δουμε στην πορεια σ μην βιαζομαστε γι αυτο λοιπον θελω και την βοηθεια τον πολυτιμων εδω κοριτσιωνγια το υλικο και ευχομαι να ανταποκριθουν!

το επαγγελμα μου δεν ειναι μαια αλλα κοινωνικη λειτουργος απλα ειμαι ανεργη αυτη τη στιγμη

η συμβουλευτικην ειναι ομως ενα κομματι που γνωριζω καλα και πιστευω οτι θα χρησημευσει

ασχετα παντωσ με το επαγγελμα ειναι ολα τα παραπανω..

Μπράβο τι ωραία ιδέα.Αν εμενα Χανιά θα ήμουν η τρίτη κοπέλα.Καλή συνεχεια.Αν θέλεις μοιράσου παρακαλώ την εμπειρία αυτή με μας.Με εκτίμηση.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Μπράβο τι ωραία ιδέα.Αν εμενα Χανιά θα ήμουν η τρίτη κοπέλα.Καλή συνεχεια.Αν θέλεις μοιράσου παρακαλώ την εμπειρία αυτή με μας.Με εκτίμηση.

κι εγω η τεταρτη!!! μπραβο σου!!! δυστηχως δεν μπορω να σε βοηθησω πολυ απο βοβλιογραφια (γιατι διαβαζω μεσω ιντερνετ) αλλα πιστευω οτι τα βιβλια της πατσουρου και του παπαβεντση (διατροφη για μια αλλη προσχολικη ηλικια) ισως να αναφερουν για μετα τους 6 μηνες..εγω ακομα το ψαχνω τι γινεται..

συνεχισε την προσπαθεια...εστω και μια κοπελα σημερα θα γινουν ΠΟΛΛΕΣ αυριο!!!;)

83hKp3.png

Δεν είμαι στα Χανιά, απλά θέλω να πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την πρωτοβουλία και καλή επιτυχία. Εύκολα γκρινιάζουμε για τις κοινωνικές συνθήκες, την κοινωνία που δεν στηρίζει το θηλασμό κτλ., αλλά σπάνια βρίσκεις ανθρώπους που ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια για μια ολοκληρωμένη και εποικοδομητική πρόταση. Μπράβο.

επισης θελω να σας πω οτι καθ ολη την διαρκεια αυτου του χρονου ως θηλαζουσα μητερα εχω συλλεξει αρκετο εγγραφο υλικο απο πηγες που δινονται μεσα του φορουμ βιβλιογραφιεσ αλλα και απο δικιας μου αναζητησεις και μπορω να τα παραθεσω στη μαια (εαν ενδιαφερεται πραγματικα να διευρυνη τις γνωσεις τις)απλα θα πρεπει παντα να ειναι απο εγκυρες πηγες και να το χειριστω πολυ λεπτα ωστε να μην το παρει στραβα ...αλλα αυτα θα τα δουμε στην πορεια σ μην βιαζομαστε γι αυτο λοιπον θελω και την βοηθεια τον πολυτιμων εδω κοριτσιωνγια το υλικο και ευχομαι να ανταποκριθουν!

το επαγγελμα μου δεν ειναι μαια αλλα κοινωνικη λειτουργος απλα ειμαι ανεργη αυτη τη στιγμη

η συμβουλευτικην ειναι ομως ενα κομματι που γνωριζω καλα και πιστευω οτι θα χρησημευσει

ασχετα παντωσ με το επαγγελμα ειναι ολα τα παραπανω..

Μανθούλα καλημέρα, αν έχεις πρόσβαση σε πανεπιστήμιο μπες στο Science direct και το scopus έχει πολλά άρθρα για θηλασμό αν βάλεις αναζήτηση

Διαφημίσεις

ευχαριστως να την μοιραστω εαν σας ενδιαφερει....σε λιγες μερες πιστευω να με ειδοποιησει

κι εγω η τεταρτη!!! μπραβο σου!!! δυστηχως δεν μπορω να σε βοηθησω πολυ απο βοβλιογραφια (γιατι διαβαζω μεσω ιντερνετ) αλλα πιστευω οτι τα βιβλια της πατσουρου και του παπαβεντση (διατροφη για μια αλλη προσχολικη ηλικια) ισως να αναφερουν για μετα τους 6 μηνες..εγω ακομα το ψαχνω τι γινεται..

συνεχισε την προσπαθεια...εστω και μια κοπελα σημερα θα γινουν ΠΟΛΛΕΣ αυριο!!!;)

και γω μεσω ιντερνετ διαβαζω πολυ δεν εχω προβλημα εαν βρειτε κατι αρκει να αναφερονται οι πηγες ,θα το εκτυπωσω και θα τις το παω.. (για την εισαγωγη τροφων και την συχνοτητα που πρεπει να θηλαζουμε ωστε να διατηρηθει η γαλουχια αυτο το θεμα με ενδιαφερει να βρω προσ το παρον...)πηρα ημερα το βιβλιο της πατσουρου τον α΄τομο γιατι ειχα μονο το β ελπιζω να βρω κατι εκει..οσο για ντου παπαβεντση δεν γνωριζω σε τι αναφερετε?

Δεν είμαι στα Χανιά, απλά θέλω να πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την πρωτοβουλία και καλή επιτυχία. Εύκολα γκρινιάζουμε για τις κοινωνικές συνθήκες, την κοινωνία που δεν στηρίζει το θηλασμό κτλ., αλλά σπάνια βρίσκεις ανθρώπους που ξοδεύουν χρόνο και ενέργεια για μια ολοκληρωμένη και εποικοδομητική πρόταση. Μπράβο.

κοριτσια ευχαριστω πολυ ολες σας για τα καλα σας λογια πραγματικα με ενθαρυνετε και μου δινετε δυναμη να συνεχισω μακαρι να εισασταν χανια και να μπορουσατε να συμβαλετε και εσεις ,σιγουρα ομως θα μπορειτε να κανετε κατι παροομοιο στην πολη σασ..πραγματικα θα σας ενημερωνω για τις εξεληξεις ωστε εαν αξιζει τον κοπο να προσπαθησετε κι εσεις...που ειμαι σιγουρη οτι θα αξιζει .

Μανθούλα καλημέρα, αν έχεις πρόσβαση σε πανεπιστήμιο μπες στο Science direct και το scopus έχει πολλά άρθρα για θηλασμό αν βάλεις αναζήτηση

καλη μου

souzi201 δεν εχω τον χρονο να διαβαζω τοσα αρθρα και ποσο μαλλον στα αγγλικα και ιδιαιτερα να κανω μεταφρασεις καθως δεν γνωριζουν τοσο καλα αγγλικα αλλα και εμενα δεν ειναι το φορτε μου..θα προτημουσα σε ελληνικα

και στην παρουσα φαση θα ηθελα για το παραπανω θεμα που ανεφερα μιασ και αυτο ειναι το πρωτο ατοπημα που εντωπισα (φανταζομαι θα υπαρξουν κι αλλα)το οποιο ειναι και αρκετα σοβαρο (εαν διαβ το πρωτο μνμ θα καταλαβεις τι λεω)

ευχαριστω πολυ παντως για το ενδιαφερον σου κι αν εχεις κατι αλλο να [προτηνεις περι του θεμετος ...θα χαρω

Mπράβο βρε Μανθούλα μακάρι να ημουν ακόμα Χανιά να μπορούσα να βοηθήσω και εγώ!Τέτοιες κινήσεις πρέπει να γίνονται!

ευχαριστω πολυ για να δουμε θα βγει κατι απ αυτο.......

λοιπον κοριτσια καμια βοηθεια στο θεμα?γραφει καπου καθε ποτε θηλαζουμε οταν μπουν οι στερεες?βοηθηστε με σασ παρακαλω γιατι και η πατσουρου μια μικρη αναφορα κανει χωρις να τονιζει συγκεκριμενα (εκτοσ κι αν δεν το βρηκα)την τεταρτη θα βγουν στην τηλεωραση και θα την πουν την βλεκεια τους οτι θηλαζουμε μονο πρωι βραδυ και οχι τιποτα αλλο αλλα θα τακουσει πολυς κοσμος.......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...