Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αλλάζει στήθος

Recommended Posts

Ο μικρός μου (12,5μ) όταν θηλάζει θέλει κάθε 2-3 λεπτά να αλλάζει στήθος. Καμία ιδέα γιατί το κάνει αυτό;;;Και τι σημαίνει για το γάλα που πίνει, για την παραγωγή μου και γενικότερα;;;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

καλησπέρα!

μήπως δεν έχεις πια πολύ γάλα?

τον δικό μου τον θήλασα ένα χρόνο, και άρχισε να το κάνει τον τελευταίο καιρό που η παραγωγή μου μειώθηκε....(επέστρεψα στη δουλειά - μειώθηκαν οι θηλασμοί και δυστυχώς μου κόπηκε το γάλα)

Και ο δικός μου το έκανε αυτό όταν χρόνισε. Μια από το ένα μια από το άλλο! Έχει λίγο καιρό που το σταμάτησε(17 μηνών είναι τώρα). Καμμιά φορά όταν τον πιάνει η τρέλα του το ξανακάνει. Και γω αναρωτιέμαι το γιατί.

χμ........μηπως δε βολευεται???ναι μεν δε χρονισαμε ακομη αλλα πολλες φορες τη βλεπω οτι κατι σαν να μη μπορει να βολευτει και οταν παει απο την αλλη (τη βαζω απο την αλλη τοτε ρουφαει απο εκει καλυτερα....στοκανει σε καθε γευμα???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γενικά τα γεύματα του δε διαρκούν πάνω από 5-10 λεπτά. Μου το κάνει σχεδόν σε κάθε γεύμα, αλλά περισσότερο όταν είναι να κοιμηθεί και είναι ήδη πολύ κουρασμένος. Φοβάμαι κι εγώ μήπως μειώθηκε το γάλα, αλλά πώς θα το καταλάβω; Το να μη βολεύεται το χω ψιλιαστεί κι εγώ γι'αυτό και το αφήνω να αλλάζει θέση ώσπου να ηρεμήσει.

Τι γάλα πίνει έτσι όμως;

Διαφημίσεις

Και να πω πώς αυτά τα 3 λεπτά που μένει στο στήθος ακούγεται να καταπίνει...

Καμία ιδέα;

Δεν έχω προσωπική πείρα αλλά το έχω δει να το κάνει άπειρες φορές ο μικρούλης της φίλης μου! Ξεκίνησε να το κάνει 9-10 μηνών περίπου, ήταν καλοκαίρι και το συμπέρασμα που έβγαλε η φίλη μου είναι οτι το κάνει για να πίνει το πιο ελαφρύ γάλα και να ξεδιψά περισσότερο το μωρο. Εκτοτε δεν το έκοψε ποτέ και είναι τώρα 20 μηνών.

Φυσικά και πίνει γάλα και έτσι! :)

Για την παραγωγή σου που αναρρωτιέσαι.. σκέφτομαι το εξής:οταν μια κοπέλα έχει υπερπαραγωγή η συμβουλή ειναι να θηλάζει από το ένα στήθος όσο περισσότερο γίνεται και έπειτα το άλλο..

επομένως αλλάζοντας συνεχώς στήθος, μάλλον καλό είναι για την παραγωγή παρά κακό! ;)

zhGbp3.png

εγώ (θηλάζοντας): "βγάζει;;"

απάντηση κόρης που πίνει γάλα: "βααδει βααδει"

εγώ: "τι βγάζει;"

απάντηση:"αλα με μει" (γάλα με μέλι) :-)

Μακάρι να ναι έτσι όπως τα λες!

Το κάνει ακόμα και όταν θηλάζει ξάπλα μες τον ύπνο του, παρατάει το ένα στήθος και αρχίσει να τραβάει το άλλο προς τα κάτω!:)

Αυτό που με φοβίζει είναι να μη βρίσκει γάλα. Κι από Δευτέρα πάω και δουλειά και τι θα γίνει;;;Αγλαϊιιιιιιια;;;;

• 1 month later...

επαναφερω το θεμα, γιατι έχει παραγίνει το κακό. τώρα όχι απλά αλλάζει στήθος αλλά το κάνει και με τρόπο. σπρώχνει το στήθος που τρώει πίσω και πιάνει το άλλο, μετά από ένα λεπτό, μπορεί και δεύτερα, τα ίδια. εκεί που κοιμόταν το βράδυ σε 10 λεπτά, τώρα μας παίρνει πάνω από μία ώρα αυτή η ιστορία. μήπως δε βρίσκει γάλα;;;;

επίσης, κάνει πάντα πολύ γρήγορες θηλαστικές κινήσεις και δεν τον ακούω να καταπίνει.

εντωμεταξύ έχει μειώσει πολύ τους θηλασμούς σε 3-4 πεντάλεπτα την ημέρα 4-5 τη νύχτα. η μοναδική ώρα που κάθεται στο στήθος κανά 20λεπτο είναι το πρωί πριν φύγω για δουλειά, που τον βάζω κοιμισμένο.

τέλος, μόλις δοκίμαζα το θήλαστρο, μετά από καιρό βέβαια, αλλά δεν έβγαλα παρά 2 σταγόνες (ούτε μλ) και πόναγα.

μήπως δεν έχω γάλα και τον ταλαιπωρώ;του το στερώ, έστω το ξένο; μήπως δε θέλει να θηλάσει πια; εκτός από κάτι στιγμές που είναι κουρασμένος συνήθως και μου σηκώνει τις μπλούζες..

ας με διαφωτίσει κάποια, σας παρακαλώ!!!!

ο θηλασμός είναι και δική μου ανάγκη, κακά τα ψέματα και δε θέλω να με επηρεάσει και να κάνω κακό στο μωρό μου, να παραγνωρίζω τυχόν σημάδια...

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σε όλους!Με αγάπη, υγεία κι ευημερία!

Επεξεργάστηκαν by goofy
(μες τη στεναχωρια μου ξεχασα)

Διαφημίσεις

goofy καλημερα και χρονια πολλα και σε σενα...δε ξερω ακριβως τι γινεται βρισκω το μικρο σου να διεχνει χαρακτηρα χι χιχ ιχ...πληροφοριακα παντως και εμενα αντε κανα 5λεπτο να κατσει καθε φορα που τρωει μεσα στην ημερα...μον το βραδυ οταν ειναι για υπνο τοτε καθεται παραπανω αλλα και αυτο ολη την ωρα στανταρακι δε τρωει....μη ξεχνας οτι εινια μεγαλα πια δε μπορουν να καθονται με τις ωρες οπως μικρα...οσο για το αν εχεις γαλα αμα πειναγε βρε κουκλα και δεν ειχες γαλα θα στο εδειχνε αλλιως το παιδι...θα εκλαιγε θα γκρινιαζε κατι θα εκανε...οσο για το θηλαστρο το ξερεις και εσυ οτι δεν ειναι ενδεικτικο του αν εχουμε γαλα η οχι....αν τραβηξω εγω τωρα δε θα βγαλω σταγονα αντε 5 μλ σε 5 λεπτα.....γαλα εχω ομως ;)μηπως εισαι και εσυ αγχωμενη και το μεταφερεις αθελα σου????μηοως παραλληλα βγαζει κανα δοντι???μηπως θελει αλλη σταση για να βολευετε καλυτερα???και εμεις ξαπλα βολευετε καλυτερα το μικρο μου......

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Βρε κορίτσια εμένα όχι μόνο δεν κάθεται παραπάνω από 3-5 λεπτά συνολικά να θηλάσει αλλά παρόλο που ακούω γκλου γκλου εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι το αργότερο μετά από μία ώρα (στην καλύτερη) θα πεινάει πολύ. (αν είναι ξύπνιος). Αν βέβαια κοιμηθεί θα ξυπνήσει μετά από 6-8 ώρες. Γιατί δεν τον κρατάει το γάλα παραπάνω από μία ώρα όταν είναι ξύπνιος; Μήπως δεν πίνει αρκετό τελικά; Απ' όσο διαβάζω στο φόρουμ συνήθως τρώνε πάλι μετά από δύο τρεις ώρες μετά το θηλασμό. Ανησυχώ πάρα πολύ μήπως δεν παίρνει αρκετή ποσότητα γάλακτος ημερησίως. (απ' όσο έχω διαβάσει χρειάζονται 400-500 ml ημερησίως).

Είναι ενός έτους (είχε γενεθλιάκια παραμονή Χριστουγέννων) και θηλάζει 4-5 φορές την ημέρα.

Χρειάζομαι οπωσδήποτε την άποψή σας. Και αν γίνεται και από την Αγλαϊα. Πλιιζ...

katg αλοιμονο αΝ στο χρονο τους φτανει το γαλα μονο σαν γευμα μεσα στην ημερα...εγω πια σιγα σιγα δε το θεωρω βασικο γευμα....εγω παντα....κραταμε το πρωι μεσημερι βραδυ και προσπαθω πια να τρωει περισσοτερο στερρεες πιο μεγαλες ποσοτητες...τα ΠΑΙΔΙΑ σεαυτη την ηλικια περπατανε τρεχουν (η δικια μου τουλαχιστον ) κινουντε συνεχεια...αυτο σημαινει καταλωση ενεργειας...= περισσοτερη ενεργει=περισσοτερο φαγητο....και η μεγαλη που δε θηλασε πανω απο 6μηνο στο χρονο το γαλα δε τη κραταγε πολυ....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Αυτό με την συνεχή εναλλαγή στήθους με φοβίζει/αγχώνει περισσότερο....Καμία ιδέα

yasemi εσένα το αγριοκατσικάκι σου πόση ώρα το κρατάει ο θηλασμός μέχρι να πεινάσει; Δεν ξέρω γιατί, αλλά με έχει πιάσει μια ανασφάλεια (περιοδικό φαινόμενο) με το θέμα της ποσότητας. Λέμε ότι το μητρικό γάλα έχει ένα σωρό σημαντικά συστατικά πχ ασβέστιο κτλ αλλά δεν ξέρω πόσο γάλα πρέπει να πίνει για να πάρει το μωρό όσο ασβέστιο χρειάζεται. Οσο έκανε αποκλειστικό θηλασμό είχα μια σιγουριά επειδή έπαιρνε φυσιολογικό βάρος που οφειλόταν αποκλειστικά στο γάλα. Και τώρα παίρνει μια χαρά βάρος αλλά αλλά μπορεί να είναι από τα υπόλοιπα φαγητά. Δεν είμαι σίγουρη ότι παίρνει αρκετά από τα συστατικά που βρίσκονται κυρίως στο γάλα και όχι στα υπόλοιπα (πχ ασβέστιο).:-)

Διαφημίσεις

καλημέρα katgik! Να τα εκατοστήσει ο μικρόυλης!

Σας ερχόμαστε κ εμείς τέλος της εβδομάδας!!

Εμείς μόλις πριν από λίγο καιρό μειώσαμε αρκετά τους θηλασμούς (κλείνουμε τους 16 μήνες σε δύο μέρες) και φτάσαμε τους 6-8/24 την ημέρα χωρίς να είναι πάντα απόλυτο γιατί κάποιες φορές ξυπνάει πολλές φορές το βράδυ και άλλες καθόλου:roll:

Στο θέμα της πείνας πάντως νομίζω ότι είναι μια χαρά ο μικρούλης. Η μικρή μου μπορεί να θηλάσει και αμέσως μετά να φάει κανονικά το φαγητό της. Όπως και το αντίθετο. Δηλαδή να φάει ένα ολόκληρο πιάτο και να θέλει να θηλάσει...

Πιστεύω ότι παίρνει τα συστατικά που πρέπει με 5 θηλασμούς. Δεν θυμάμαι, είχες πει ότι προσπάθησες να του δίνεις πιο συχνά στήθος και αρνείται ή εσύ τηρείς αυτό το ωράριο;

Αν πεινάει πάντως και δεν θέλεις να δώσεις στήθος μπορείς να του δίνεις κομμάτια από φρούτα και λαχανικά που είναι ελαφριά.

Ελπίζω να απαντήσει και κάποια με περισσότερες γνώσεις επί του θέματος.

Α, και για το βάρος μην τρομάξεις αν τώρα που θα περπατάει παίρνει λίγο βάρος πλέον ή και καθόλου. Φυσιολογικό είναι!! Εμείς ήμασταν στην πάνω καμπύλη και πέσαμε ήδη μία...

χωρις να εχω γνωση για τον θηλασμο περαν του ετους - ειμαστε 8 μηνων - θα ηθελα απλα να προσθεσω το εξης..σε περιοδους που το γαλα μου δεν εφτανε (ειτε απο δικες μου χαζομαρεσ ειχε μειωθει, ειτε περναγαμε καποιο αλμα αναπτυξης) η εναλλαγη στηθους ηταν μια τεχνικη για να αυξηθει το γαλα (δηλ.2-3 λεπτα στο ενα, 2-3 λεπτα στο αλλο και ξανα και ξανα, μεχρι να βαρεθει)..

βασιζομενη λοιπον σε αυτο,μηπως δεν του φτανει το γαλα σου και προσπαθει να αυξησει την παραγωγη?

δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου,δεν ξερω τι γινεται σε τοσο μεγαλεσ ηλικιεσ κι αν λειτουργει διαφορετικα ο θηλασμοσ, απλα σου παραθετω την εμπειρια μου μηπως και σου δωσω καμια ιδεα..

83hKp3.png

Καλώς να μας έρθετε zaharini και καλές γιορτές! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ιδεούλες σου. Έχω ήδη χαλαρώσει με το θέμα και έχω την αίσθηση ότι όλα πάνε καλά. Ετσι κι αλλιώς τρώει όλο του το φαγητό στα στερεά γεύματα που κάνει και τρέφεται και πολύ υγειινά οπότε δε νομίζω να του λείπει κάποιο συστατικό. Παρ'όλα αυτά μου περνάει από το μυαλό να του κάνω και μια εξέταση αίματος για να σιγουρευτώ. Το δικό σου ζουζούνι έχει κάνει; Τη συνιστούν οι γιατροί έτσι κι αλλιώς σ' αυτή την ηλικία προληπτικά για να δούν πώς πάει; Η δική μου παιδίατρος δε μου έχει πει ακόμη να κάνει. Δεν ξέρω είναι μεγάλη ταλαιπωρία το τρύπημα; Το σκέφτομαι.

Φιλιά...

χωρις να εχω γνωση για τον θηλασμο περαν του ετους - ειμαστε 8 μηνων - θα ηθελα απλα να προσθεσω το εξης..σε περιοδους που το γαλα μου δεν εφτανε (ειτε απο δικες μου χαζομαρεσ ειχε μειωθει, ειτε περναγαμε καποιο αλμα αναπτυξης) η εναλλαγη στηθους ηταν μια τεχνικη για να αυξηθει το γαλα (δηλ.2-3 λεπτα στο ενα, 2-3 λεπτα στο αλλο και ξανα και ξανα, μεχρι να βαρεθει)..

βασιζομενη λοιπον σε αυτο,μηπως δεν του φτανει το γαλα σου και προσπαθει να αυξησει την παραγωγη?

δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου,δεν ξερω τι γινεται σε τοσο μεγαλεσ ηλικιεσ κι αν λειτουργει διαφορετικα ο θηλασμοσ, απλα σου παραθετω την εμπειρια μου μηπως και σου δωσω καμια ιδεα..

Σε αυτό που λες, θα μπορούσες να είχες δίκιο, αλλά υποθέτω θα το έκανε περιστασιακά. Αυτή η ιστορία όμως κρατάει πάνω από 2 μήνες. Οπότε τι γίνεται;;;

Καλώς να μας έρθετε zaharini και καλές γιορτές! Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ιδεούλες σου. Έχω ήδη χαλαρώσει με το θέμα και έχω την αίσθηση ότι όλα πάνε καλά. Ετσι κι αλλιώς τρώει όλο του το φαγητό στα στερεά γεύματα που κάνει και τρέφεται και πολύ υγειινά οπότε δε νομίζω να του λείπει κάποιο συστατικό. Παρ'όλα αυτά μου περνάει από το μυαλό να του κάνω και μια εξέταση αίματος για να σιγουρευτώ. Το δικό σου ζουζούνι έχει κάνει; Τη συνιστούν οι γιατροί έτσι κι αλλιώς σ' αυτή την ηλικία προληπτικά για να δούν πώς πάει; Η δική μου παιδίατρος δε μου έχει πει ακόμη να κάνει. Δεν ξέρω είναι μεγάλη ταλαιπωρία το τρύπημα; Το σκέφτομαι.

Φιλιά...

Εμείς κάναμε δύο φορές εξέταση αίματος λίγο μετά το χρόνο γιατί έχουμε θέμα με τροφικές αλλεργίες και είχαμε ελαφρά χαμηλό σίδηρο γιατί καθυστέρησαμε κάπως με το κρέας. Το τρύπημα δεν είναι ότι καλύτερο αλλά ευτυχώς δεν κρατάει πολύ ειδικά αν βρουν φλεβίτσα με την πρώτη φορά...

Νομίζω ότι κάθε παιδίατρος ακολουθεί την δική του γραμμή. Αλλοι συνιστούν εξετάσεις αίματος σε όλα τα παιδάκια από νωρίς και άλλοι όχι αν δεν συντρέχει κάποιος λόγος...

επαναφερω το θεμα, γιατι έχει παραγίνει το κακό. τώρα όχι απλά αλλάζει στήθος αλλά το κάνει και με τρόπο. σπρώχνει το στήθος που τρώει πίσω και πιάνει το άλλο, μετά από ένα λεπτό, μπορεί και δεύτερα, τα ίδια. εκεί που κοιμόταν το βράδυ σε 10 λεπτά, τώρα μας παίρνει πάνω από μία ώρα αυτή η ιστορία. μήπως δε βρίσκει γάλα;;;;

επίσης, κάνει πάντα πολύ γρήγορες θηλαστικές κινήσεις και δεν τον ακούω να καταπίνει.

εντωμεταξύ έχει μειώσει πολύ τους θηλασμούς σε 3-4 πεντάλεπτα την ημέρα 4-5 τη νύχτα. η μοναδική ώρα που κάθεται στο στήθος κανά 20λεπτο είναι το πρωί πριν φύγω για δουλειά, που τον βάζω κοιμισμένο.

τέλος, μόλις δοκίμαζα το θήλαστρο, μετά από καιρό βέβαια, αλλά δεν έβγαλα παρά 2 σταγόνες (ούτε μλ) και πόναγα.

μήπως δεν έχω γάλα και τον ταλαιπωρώ;του το στερώ, έστω το ξένο; μήπως δε θέλει να θηλάσει πια; εκτός από κάτι στιγμές που είναι κουρασμένος συνήθως και μου σηκώνει τις μπλούζες..

ας με διαφωτίσει κάποια, σας παρακαλώ!!!!

ο θηλασμός είναι και δική μου ανάγκη, κακά τα ψέματα και δε θέλω να με επηρεάσει και να κάνω κακό στο μωρό μου, να παραγνωρίζω τυχόν σημάδια...

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σε όλους!Με αγάπη, υγεία κι ευημερία!

Καμία μανούλα με παρόμοια εμπειρία/λύση?????

Καλή Χρονιά σε όλους!!

Γιατι αναρωτιεσαι αν κανεις κακο στο μωρο σου με τον θηλασμο?Τι

κακο μπορει να του κανεις?

Αυτος θελει να πινει με αυτον τον τροπο γαλα!

Ειναι αντρας κ το κεφι του θα κανει!

Οι θηλασμοι που κανετε δεν ειναι λιγοι!Ειναι μια χαρα!

Οποτε δεν μπορω να πιστεψω οτι μειωθηκε το γαλα σου!

Απλα κατι του φταιει!

Αφησε τον να το συνεχισει κ θα σου δειξει εκεινος

αν χρειαζεται να κανεις κατι!;)

zuQwp3.png

katg αλοιμονο αΝ στο χρονο τους φτανει το γαλα μονο σαν γευμα μεσα στην ημερα...εγω πια σιγα σιγα δε το θεωρω βασικο γευμα....εγω παντα....κραταμε το πρωι μεσημερι βραδυ και προσπαθω πια να τρωει περισσοτερο στερρεες πιο μεγαλες ποσοτητες...τα ΠΑΙΔΙΑ σεαυτη την ηλικια περπατανε τρεχουν (η δικια μου τουλαχιστον ) κινουντε συνεχεια...αυτο σημαινει καταλωση ενεργειας...= περισσοτερη ενεργει=περισσοτερο φαγητο....και η μεγαλη που δε θηλασε πανω απο 6μηνο στο χρονο το γαλα δε τη κραταγε πολυ....

Ολα ειναι σχετικα!Η κορη μου ειναι 16 μηνων κ δεν τρωει σχεδον τιποτα απο

τροφες.Ελαχιστες ποσοτητες...Μιλαμε...Ψιχουλακια...

Και ναι!Ζει μια χαρα με το αγαπημενο της μεμεδογαλα κ ειναι κ μεγαλοσωμη!;)

zuQwp3.png

Γιατι αναρωτιεσαι αν κανεις κακο στο μωρο σου με τον θηλασμο?Τι

κακο μπορει να του κανεις?

Αυτος θελει να πινει με αυτον τον τροπο γαλα!

Ειναι αντρας κ το κεφι του θα κανει!

Οι θηλασμοι που κανετε δεν ειναι λιγοι!Ειναι μια χαρα!

Οποτε δεν μπορω να πιστεψω οτι μειωθηκε το γαλα σου!

Απλα κατι του φταιει!

Αφησε τον να το συνεχισει κ θα σου δειξει εκεινος

αν χρειαζεται να κανεις κατι!;)

Αναρωτιέμαι αν του κάνω κακό, στερώντας του γάλα, σε περίπτωση που το δικό μου έχει μειωθεί φρικτά (γιατί άραγε;;;;;). Αυτή τη συμπεριφορά την έχει 2 μήνες και μάλιστα τις 2 τελευταίες ημέρες, αν έχεις το Θεό σου, μ'έβαλε να ζουλάω το στήθος μου κι όλας (με είχε δει να το κάνω).

Και αυτό που φοβάμαι περισσότερο, θα δω τα σημάδια του;;;

Δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα παραγωγής με τόσους θηλασμούς. Κι εμείς την περάσαμε τη φάση, πιο πολύ θεώρησα ότι το έκανε από χούι, για παιχνίδι, κάποια στιγμή το έκοψε (και συνεχίσαμε για πολύ καιρό ακόμη ...)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...