Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΤΡΩΜΑ ΣΤΗΘΟΥΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

1. κάντε ένα ζεστό μπάνιο και κατά την διάρκεια του, προσπαθήστε να βγάλετε το γάλα πιέζοντας την θηλή.

2. να ταΐζετε το μωρό σας και από τους δύο μαστούς.

3. εάν δεν μπορέσετε να θηλάσετε, προσπαθήστε να βγάλετε το γάλα για να μην κλείσουν οι γαλακτοφόροι πόροι.

4. πάρτε ήπια παυσίπονα (όπως ακεταμινοφένη).

5. βάλτε στο στήθος σας παγωμένα αποθέματα.

6. διατηρήστε τις θηλές σας στεγνές, καθαρές και ενυδατωμένες, για αυτό χρησιμοποιείτε ένα καλό στρώμα λανολίνης μετά τον θηλασμό.

Συνεχίστε να θηλάζετε. Η κατάσταση στις περισσότερες περιπτώσεις καλυτερεύει αισθητά μέσα στις πρώτες δύο ημέρες από την έναρξη των παρακάτω μέτρων. Ο απογαλακτισμός δεν είναι λύση!

Πριν το θηλασμό μπορείτε να ζεστάνετε το στήθος με κομπρέσες με ζεστό νερό. Μετά κάνετε το μασάζ που περιγράψαμε παραπάνω, ώστε να αρχίσει το γάλα να ρέει καλύτερα.

Κατά το θηλασμό, το σαγόνι του μωρού σας θα ήταν καλό να δείχνει προς το σημείο που είναι σκληρό. Διαλέξτε μια κατάλληλη στάση θηλασμού και εναλλάσσετε τις στάσεις θηλασμού συχνά.

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού κάντε απαλά μασάζ στη σκληρή περιοχή.

Μετά το θηλασμό και για είκοσι λεπτά, κρυώστε το στήθος με πάγο ή μια παγωμένη συσκευασία από αρακά (ποτέ κατευθείαν πάνω στο δέρμα, αλλά τυλιγμένο σε μια πετσέτα).

Ηρεμία και ξεκούραση που και που μέσα στην ημέρα βοηθούν τον οργανισμό σας να κερδίσει δυνάμεις.

Πίνετε αρκετά υγρά και ενισχύστε τη φυσική άμυνα του οργανισμού σας με βιταμίνη C.

Στην περίπτωση που το στήθος με τα παραπάνω μέτρα και για δύο ημέρες δεν παρουσιάζει καλυτέρευση, ή εάν στα συμπτώματά σας προστεθεί και υψηλός πυρετός(βλ και μαστίτιδα) θα ήταν καλό να έλθετε σε επαφή με κάποιον ειδικό. Μια σύμβουλο θηλασμού ή έναν γιατρό.

• 2 χρόνια μετά...

Βοήθεια! θηλάζω σχεδόν 11 μήνες τη μικρή μου και ποτέ δεν είχα κανένα θέμα. Εδώ και 2 ημέρες σχεδόν, αισθάνθηκα πολύ βαρύ το αριστερό μου στήθος, δεν έδωσα βάση. Σήμερα έβαζα όλη ημέρα τη μικρή μου να θηλάζει περισσότερο από αυτό το στήθος για να το ελαφρώσω(3-4 θηλασμούς στη διάρκεια της ημέρας).Στις 20:00 που έκανα τον τελευταίο βραδυνό θηλασμό και ενώ περίμενα ό,τι θα είχε ελαφρύνει τίποτα τα ίδια, το ψηλάφησα και υπάρχει μια περιοχή στο κάτω μέρος του στήθους από τη πλευρά της μασχάλης που είναι πέτρα χωρίς να είναι όμως κόκκινη αλλά πονάει και είναι σκληρή.

Δεν ξέρω τι να κάνω και αύριο είναι Σάββατο και άντε να βρείς γιατρό.

Έχει κανείς ιδέα;;;

Ζεστές κομπρέσες, ρίχνεις ζεστό νερό με το ντους (η ροή του ντους εμένα μου φαινόταν σαν μασάζ και με ανακούφιζε) και κάνεις μαλάξεις στην περιοχή που πονάει. Οι κινήσεις του πηγουνιού του μωρού λειτουργούν και ως μασάζ οπότε βοηθάει να το τοποθετείς με το πηγούνι προς την περιοχή που πονάει

• 2 months later...

Aglaia η οποια αλλη κοπελα μπορει να με βοηθησει..

Οπως εχω ξαναγραψει βγαζω γαλα με θηλαστρο λογω οτι το μωρο μου ειναι προωρο. Εδω κ 2 ημερες ομως εχω το εξης προβλημα:ο ενας μαστος εχει γρομπαλακια λιγο πανω απο τη θηλη με αποτελεσμα να φραζει και να μην βγαινει το γαλα. Εκανα ολα οσα λετε ζεστες κομπρεσες, μασαζ αλλα δεν υπαρχει καμια βελτιωση.Νομιζω πως εχει πετρωσει για τα καλα..

Μιλησα με τον γυναικολογο μου και μου ειπε να παρω lasix. Το γαλα μπορω να το δινω στο παιδακι μου?

Διαφημίσεις

• 4 χρόνια μετά...

Στις 21/12 γεννήθηκε ο μικρός μου κ απο την πρώτη ώρα τον θηλάζω αποκλειστικά. Βέβαια το δεξί στήθος το έπιασε κανονικά το αριστερό δυσκολεύτηκε αρκετά με αποτέλεσμα η θηλή ακόμα κ σήμερα να με πονάει πάρα πολύ και το στήθος να έχει μαζέψει γάλα στην άκρη κοντά στην θηλή κάτι σαν μια μπάλα του τένις περίπου. Πήγα στο νοσοκομείο κ η μαία εκεί μου είπε να βάζω το μικρό και απ τις δύο πλευρές για να αδειάσει σωστά το στήθος. Ε από τότε έχει περάσει μια βδομάδα κ δν βλέπω βελτίωση. .αντίθετος σήμερα το σημείο εκεί είναι κόκκινο. Δν ξέρω τι άλλο να κάνω. ..τι μάζας έκανα, κομπρεσες με χλιαρό νερό, ντους με χλιαρό νερό, ακόμα κ μασάζ με λάδι που μου είπε ο γυναικολόγος. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. ..δν θέλω να σταματήσω να θηλάζω το μωρό κ έτσι όπως πάει με βλέπω να κάνω πυρετό. ..:-(

Στις 21/12 γεννήθηκε ο μικρός μου κ απο την πρώτη ώρα τον θηλάζω αποκλειστικά. Βέβαια το δεξί στήθος το έπιασε κανονικά το αριστερό δυσκολεύτηκε αρκετά με αποτέλεσμα η θηλή ακόμα κ σήμερα να με πονάει πάρα πολύ και το στήθος να έχει μαζέψει γάλα στην άκρη κοντά στην θηλή κάτι σαν μια μπάλα του τένις περίπου. Πήγα στο νοσοκομείο κ η μαία εκεί μου είπε να βάζω το μικρό και απ τις δύο πλευρές για να αδειάσει σωστά το στήθος. Ε από τότε έχει περάσει μια βδομάδα κ δν βλέπω βελτίωση. .αντίθετος σήμερα το σημείο εκεί είναι κόκκινο. Δν ξέρω τι άλλο να κάνω. ..τι μάζας έκανα, κομπρεσες με χλιαρό νερό, ντους με χλιαρό νερό, ακόμα κ μασάζ με λάδι που μου είπε ο γυναικολόγος. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. ..δν θέλω να σταματήσω να θηλάζω το μωρό κ έτσι όπως πάει με βλέπω να κάνω πυρετό. ..:-(τ

Καλησπέρα σου Στέλνω ένα λινκ κ ελπίζω ν σε βοηθήσει εγώ έκανα χλιαρό μπάνιο κ μασάζ κ ήμουν καλύτερα όταν ήταν πολύ σκληρό το στήθος εβαζα την μικρή να θηλαση από αυτό η εβγαζα με θηλαστρο λίγο για βοηθειαμοποτε χρειαζόταν

http://www.thilasmos.gr/kompoi%20sklirinsis.htm

Να σου ζησει!!!

Βαλε το μωρο να θηλασει και το πιγουνι του να κοιταζει εκει που πονασ!

Περαστηκα σου!!!!

Το ειχα παθει και εγω αυτο εκανα αυτο που σου λεω με πονουσε πολυ εκεινη την ωρα αλλα ηταν επειδη γινοταν καλα!!!

Αυτο συμβαινει επειδη δεν αδειαζει καλα συγκεκριμενος "σωληνας"

Βαλτο να τρωει εκει που σε ποναει σαν σουβλιες! :wink:

Δοκιμασε το ελπιζω να κανει και σε εσενα!

Στις 21/12 γεννήθηκε ο μικρός μου κ απο την πρώτη ώρα τον θηλάζω αποκλειστικά. Βέβαια το δεξί στήθος το έπιασε κανονικά το αριστερό δυσκολεύτηκε αρκετά με αποτέλεσμα η θηλή ακόμα κ σήμερα να με πονάει πάρα πολύ και το στήθος να έχει μαζέψει γάλα στην άκρη κοντά στην θηλή κάτι σαν μια μπάλα του τένις περίπου. Πήγα στο νοσοκομείο κ η μαία εκεί μου είπε να βάζω το μικρό και απ τις δύο πλευρές για να αδειάσει σωστά το στήθος. Ε από τότε έχει περάσει μια βδομάδα κ δν βλέπω βελτίωση. .αντίθετος σήμερα το σημείο εκεί είναι κόκκινο. Δν ξέρω τι άλλο να κάνω. ..τι μάζας έκανα, κομπρεσες με χλιαρό νερό, ντους με χλιαρό νερό, ακόμα κ μασάζ με λάδι που μου είπε ο γυναικολόγος. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. ..δν θέλω να σταματήσω να θηλάζω το μωρό κ έτσι όπως πάει με βλέπω να κάνω πυρετό. ..:-(

Τι εννοείς σαν μπάλα του τένις;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα!

Το μωρακι μου ειναι 25 ημερων. Ολα πηγαιναν καλα με τον θηλασμο ωσπου χθες το βραδυ ενιωσα το δεξι μου στηθος πολυ σκληρο. Ταυτοχρονα ενιωθα εντονο πονο κ δεν μπορουσα να βγαλω γαλα ουτε με το θηλαστρο αλλα ουτε κ με θηλασμό. Εκανα ενα ζεστο μπανιο,μαλαξεις, κομπρεσες και ολα με πολυ επιμονη κ υπομονη. Μετα απο ωρες δεν ειχα κανενα αποτελεσμα. Τελικα αποφασισα να δοκιμασω τα φυλλα λαχανου. Τα αποτελεσματα ηταν αμεσα κ ανωδυνα. Εβαλα τα φυλλα μεσα στο σουτιεν μου κ το πρωι το στηθος μου ηταν μια χαρα!

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Το μωρακι μου ειναι 25 ημερων. Ολα πηγαιναν καλα με τον θηλασμο ωσπου χθες το βραδυ ενιωσα το δεξι μου στηθος πολυ σκληρο. Ταυτοχρονα ενιωθα εντονο πονο κ δεν μπορουσα να βγαλω γαλα ουτε με το θηλαστρο αλλα ουτε κ με θηλασμό. Εκανα ενα ζεστο μπανιο,μαλαξεις, κομπρεσες και ολα με πολυ επιμονη κ υπομονη. Μετα απο ωρες δεν ειχα κανενα αποτελεσμα. Τελικα αποφασισα να δοκιμασω τα φυλλα λαχανου. Τα αποτελεσματα ηταν αμεσα κ ανωδυνα. Εβαλα τα φυλλα μεσα στο σουτιεν μου κ το πρωι το στηθος μου ηταν μια χαρα!

Οντως θαυματουργο εμενα μου το ειπε η παιδιατρος μας οταν η μικρη μου ηταν 10-11 ημερων και πετρωσε το δεξι μου στηθος και πραγματικα με εσωσε!!!

Αχ δεν το λέγατε νωρίτερα, έχει πετρώσει το στήθος μου αμέτρητες φορές τόσο καιρό που θηλάζω (κάποια ροπή προς το πέτρωμα την έχω), είναι πάντα ιδιαίτερα δυσάρεστο και κάνει σίγουρα 2 μέρες μέχρι να ξεπετρώσει.

Τι εννοείς σαν μπάλα του τένις;

Νίνα-Νανά, αυτό που εννοεί φαντάζομαι είναι μια μάζα συμπαγής σε αυτό το μέγεθος μέσα στο στήθος που πονάει.. το πέτρωμα δηλαδή!

Γενικα, βαζουμε το μωρο συνεχεια στο στηθος που εχει πετρωσει. Να θηλαζει! Επισης, υπαρχει η περιπτωση να παραπειλετε γευματα; καθε ποτε θηλαζετε;

Σε καθε περιπτωση, θελει υπομονη και επιμονη.

Σε καμμια περιπτωση ΔΕΝ διακοπτουμε τον θηλασμο, ιδιως αν εχουμε παθει μαστιτιδα.

http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/05/blog-post_8603.html?m=1

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Αχ δεν το λέγατε νωρίτερα, έχει πετρώσει το στήθος μου αμέτρητες φορές τόσο καιρό που θηλάζω (κάποια ροπή προς το πέτρωμα την έχω), είναι πάντα ιδιαίτερα δυσάρεστο και κάνει σίγουρα 2 μέρες μέχρι να ξεπετρώσει.

Νίνα-Νανά, αυτό που εννοεί φαντάζομαι είναι μια μάζα συμπαγής σε αυτό το μέγεθος μέσα στο στήθος που πονάει.. το πέτρωμα δηλαδή!

Η περιγραφή δεν μοιάζει με απλό πέτρωμα που έχουν οι περισσότερες γυναίκες! Γράφει οτι το στήθος εχει μαζέψει γαλα στην άκρη κοντά στη θηλή σαν μια μπάλα του τένις. Αν η μάζα δεν ξεπρηζεται και μαζεύει γαλα συνεχεια μπορει να οδηγηθεί σε μαστίτιδα ή κι απόστημα. Στο συγκεκριμένο στήθος το μωρό δε θηλαζει καλα οπότε ειναι επικίνδυνο. Η μαμά δεν εχει ξαναγράψει ε;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Η περιγραφή δεν μοιάζει με απλό πέτρωμα που έχουν οι περισσότερες γυναίκες! Γράφει οτι το στήθος εχει μαζέψει γαλα στην άκρη κοντά στη θηλή σαν μια μπάλα του τένις. Αν η μάζα δεν ξεπρηζεται και μαζεύει γαλα συνεχεια μπορει να οδηγηθεί σε μαστίτιδα ή κι απόστημα. Στο συγκεκριμένο στήθος το μωρό δε θηλαζει καλα οπότε ειναι επικίνδυνο. Η μαμά δεν εχει ξαναγράψει ε;

Νινα νανα, πως φαινεται οτι εισαι βετερανος στον θηλασμο....:D

Απ, ο,τι ξερω δεν εχει γραψει ξανα....Ας ελπισουμε οτι δεν επαθε μαστιτιδα.

Της μαμας το γαλατακι, καθε σταλα και φλουρακι! :wink:

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...