Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

έμβρυο και μουσική

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας θέλω νας ρωτήσω κάτι και να μου πείτε βέβαια αν κάνω καλά η όχι. Τώρα τελευταία που ο μπέμπης που κλωτσάει πολύ βάζω το κινητό μου στην κοιλιά και του βάζω τραγούδια για να δω ότι αν ανταποκρίνεται. Ανταποκρίνεται δεν λέω τώρα δεν ξέρω αν είναι από την μουσική (αν όντως την ακούει δηλαδή) η είναι το κλασσικό κλώτσησμα :) , το θέμα είναι αν κάνει να βάζω το κινητό μου στην κοιλιά. Βέβαια δεν το κρατάω για ώρα γιατί με φωνάζει ο άντρας μου και με αγχώνει ...... εσείς τι λέτε? Το κάνετε , κάνει ή δεν κάνει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To κινητό Σωτηρία μου ..... ΜΑΚΡΙΑ!

Για την μουσική ...... βάλε κάθε μέρα!

Ακούνε πως δεν ακούνε!

Η δικιά μου άκουγε πολύ στην κοιλιά μου και τώρα ένας τρόπος για να ηρεμήσει όταν γκρινιάζει είναι να της βάλω μουσική!

Kοιτα για να μην λέμε μ@λ@κίες και υπερβολές!

Κακά τα ψεμματα απο ακτινοβολία πέρνουν αρκετή τα μικρούλια μας!

Απλά νομίζω οτι εκέι που μπορούμε να τα προστατευουμε!

Μουσική νομίζω οτι ακούνε!

Μου το έλεγε και ο γιατρός!

Οπως να βάζεις και τον μπαμπά να μιλάει στην .... κοιλίτσα σου!

Διαφημίσεις

Σωτηρια μου θα σου απαντήσω μιας που το σπούδασα κιόλας στο Πανεπιστήμιο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα φτιάχνω το cd του μωρού! Απίστευτος συγχρονισμός!!! Το μωρό ήδη από τη 16η με 17η εβδομάδα μέσα στη μήτρα ακούει τους έντονους ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον.Όσο περνάει ο καιρός οι ήχοι θα ακούγονται καλύτερα. Ακούει επίσης τη φωνή της μαμάς και την καρδιά της όπως και τους ήχους από το στομάχι ή το έντερο. Μάλιστα έπειτα από λίγο καιρό είναι σε θέση να διακρίνει ξεκάθαρα τη φωνή της μαμάς. Από πειράματα έχει διαπιστωθεί ότι αν κατά την εγκυμοσύνη από τον 7ο και μετά (εγώ θα το ξεκινήσω από πιο νωρίς) η μαμά του διαβάζει δυνατά και καθαρά (δεν είναι ανάγκη να βγάλεις το λαιμό σου όταν λέω δυνατά οκ? :lol: ) ένα παραμύθι, το μωρό μόλις γεννηθεί αναγνωρίζει το ανάγνωσμα και ανταποκρίνεται θετικά. Το ίδιο γίνεται με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα. Αν το τραγουδάς κάθε μέρα το παιδί θα κοιμάται και θα ηρεμεί με αυτό. Το ίδιο και με μουσική αν βάλεις τα ακουστικά από το κασετόφωνό σου στην κοιλιά σου και ακούει μουσική κάποια συγκεκριμένα κομμάτια την ημέρα θα ηρεμεί πιο εύκολα. Εγώ κατεβάζω διάφορα νανουρίσματα και κλασσική μουσική για να φτιάξω το cd. Θα ψάξω για ένα τρυφερό παραμύθι και λίαν συντόμως θα αρχίσω.... :D

Σωτηρια μου θα σου απαντήσω μιας που το σπούδασα κιόλας στο Πανεπιστήμιο. Αυτή τη στιγμή μάλιστα φτιάχνω το cd του μωρού! Απίστευτος συγχρονισμός!!! Το μωρό ήδη από τη 16η με 17η εβδομάδα μέσα στη μήτρα ακούει τους έντονους ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον.Όσο περνάει ο καιρός οι ήχοι θα ακούγονται καλύτερα. Ακούει επίσης τη φωνή της μαμάς και την καρδιά της όπως και τους ήχους από το στομάχι ή το έντερο. Μάλιστα έπειτα από λίγο καιρό είναι σε θέση να διακρίνει ξεκάθαρα τη φωνή της μαμάς. Από πειράματα έχει διαπιστωθεί ότι αν κατά την εγκυμοσύνη από τον 7ο και μετά (εγώ θα το ξεκινήσω από πιο νωρίς) η μαμά του διαβάζει δυνατά και καθαρά (δεν είναι ανάγκη να βγάλεις το λαιμό σου όταν λέω δυνατά οκ? :lol: ) ένα παραμύθι, το μωρό μόλις γεννηθεί αναγνωρίζει το ανάγνωσμα και ανταποκρίνεται θετικά. Το ίδιο γίνεται με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα. Αν το τραγουδάς κάθε μέρα το παιδί θα κοιμάται και θα ηρεμεί με αυτό. Το ίδιο και με μουσική αν βάλεις τα ακουστικά από το κασετόφωνό σου στην κοιλιά σου και ακούει μουσική κάποια συγκεκριμένα κομμάτια την ημέρα θα ηρεμεί πιο εύκολα. Εγώ κατεβάζω διάφορα νανουρίσματα και κλασσική μουσική για να φτιάξω το cd. Θα ψάξω για ένα τρυφερό παραμύθι και λίαν συντόμως θα αρχίσω.... :D

κι εγώ είχα σκοπό να το κάνω αυτό, αλλά όχι με παραμύθια, αλλά με κάτι λογοτεχνικά βιβλία που μας έχουν φέρει και όλο αναβάλλω να τα διαβάσω, είναι και κάπως επιστημονικά, φυσική και μαθηματικά, αυτό το τελευταία που είναι λίγο υβριδικά, πλοκή με επιστημονικές γνώσεις για τα οποία τρελλαίνομαι, θα διαβάζω λοιπόν τέτοια δυνατά να ακούει και ο μπαμπάς που είναι συνέχεια στο pc και δεν ανοίγει βιβλίο, και ο μπέμπης, με χαμηλή μουσική π.χ.galaxy, αυτό ελπίζω να μπορώ να το καταφέρω και μετά τους πρώτους μήνες, αν δεν κοιμόμαστε τουλάχιστον να διαβάζουμε!!!

1FdQp2.png

Σωτηρια εγω πλεον ειμαι σιγουρη οτι ακουνε και καταλαβαινουν τα παντα οταν ειναι στην κοιλιά μας...Οταν ημουν εγκυος, από τον 7ο εως τον 9ο ειχα φαει κολλημα με ενα συγκεκριμενο τραγούδι το οποιο ακουγα ολη μερα. Σε πληροφορω πως τωρα η μπεμπα, ενω οτι μουσικη και να βαλω τη γραφει κανονικα, οταν βαλω αυτο το τραγούδι χαμογελαει συνεχεια και βγαζει φωνούλες... τι να πω....

Εγω κοριτσια διαβαζω τα μαθηματα μου , γιατι ειμαι σε μια σχολη νοσηλευτικης οποτε το παιδι μου θα βγει aj stain απο ιατρικης αποψης.... :D και απο μουσικη ροκακι θα μου βγει........... :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::D:D:D:lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Στο δικό μας σπίτι παίζει μουσική όλη μέρα. Στο σπίτι της μαμάς μου το ίδιο.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι απ' όταν γεννήθηκα το μόνο παιχνίδι που ήθελα στην κούνια μου ήταν ένα μικρό κόκκινο ραδιοφωνάκι, το οποίο έπαιζε από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί :D Έτσι και τελειωναν οι μπαταρίες, επικρατούσε πανικός στο σπίτι!

Είμαι σίγουρη οτι και το μπεμπέ μου θα είναι μουσικόφιλος. :D

EXXQp3.pngAIzKp2.png

και γω εφτιαξα ενα cd με κλασσικη μουσικη, νανουρισματα δεν βρισκω,ξερετε που μπορω να βρω??τωρα εχω αρχισει να το βαζω να το ακουει .παλαιοτερα ειχα ακουσει οτι αμα ακουνε κλασσικη μουσικη γινονται πιο εξυπνα ισχύει?

Α κι εγω ειχα φτιαξει 2 cd, ενα με Mozart γιατι συμφωνα με μια ερευνα κάνει πολύ καλό στο μωρό (Tο γνωστο Mozart effect) κι ενα με ροκ μπαλαντες. Του τα εβαζα μεχρι και τον 6ο με ακουστικα στη κοιλια, αλλα τωρα δε το κανω..φοβαμαι οτι θα κουφαθεί :shock: κι ετσι ακουμε ο,τι να'ναι από τηλεοραση μεχρι ΜΤV και ΜΑD.

Ξερω οτι δε πρεπει να καθομαστε σε μεγαλα ηχεια. Οσο για τα κινητα...μακρια απο τη κοιλια, το ιδιο ισχυει και για τον υπολογιστη βεβαια...ασχετα αν εγω εχω κολλησει με το laptop :roll:

cIWNp3.png

στον υπολογιστη γιατι δεν κανει??για την οθονη που εχει ακτινοβολία?για το κινητο το ξερω απο την ημερα που εμαθα οτι ειμαι εγκυος και το εκοψα το βαζω μακρια μου και μιλαω μονο σε εκτακτη αναγκη.εγω μουσικη του βαζω με το ραδιο και ετσι ακουω και γω!!

Διαφημίσεις

Κι εγώ έτσι, σε όλα τα δωμάτια έχω κι από ένα ραδιοφωνάκι, ακόμα και στο μπάνιο :D Δε μπορεί, κάπως θα με είχε επηρεάσει που και η μαμά μου είχε το ραδιοφωνο να παίζει όλη μέρα!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

τελεια για μωρα ειναι τα lovely baby cd...εγώ τα ακούω συχνά κ ηρεμώ η ίδια, πόσο μάλλον τα μωρά... :)

Aχ ποσο δικαιο εχεις τι ωραια μουσικη ειναι αυτη . που τη βρηκες ?

internet...

τα εχω ολα αν θυμαμαι καλα...αλλα πουλανε κ στα δισκοπωλεια νομιζω...

καπου τα εχει παρει το ματι μου...

πολυ καλα ειναι κ τα baby einstein αλλα αυτα ειναι στα αγγλικα...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

αχ,δεν θυμαμαι γιατι τα εχω περιπου χρονο αλλα για δες εδω...μολις το βρηκα!!!

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=16811

δεν μπορω κ να στα στειλω.... :(

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Η μπέμπα μου έχει αρχίσει να κινείται αισθητά και είναι τρομερό συναίσθημα να νιώθεις ένα πλασματάκι μέσα σου να κινείται και μέρα την ημέρα να δυναμώνει και να μεγαλώνει ,να κλωτσάει και να κινείται! δεν μπορώ να πιστεψω ότι σε λίγους μήνες δίπλα μου θα κοιμάται γαλήνεια η μπουμπούκα μου!!δεν το πιστεύω ακόμα ότι θα γίνω μανούλα!

Θέλω να ρωτήσω κάτι για τις πιό προχωρημένες στην εγκυμοσύνη....στην εβδομάδα που είμαι νιώθω την πιστιρίκα να κλωτσάει καθημερινά,και αισθητά...σίγουρα αντιδράεισ το ερέθισμα της μουσικής και των ήχων και την αισθάνομαι επίσης μερικές φορές σαν "σύρσιμο" όταν κουνιέται και αλλάζει θέση...αυτό πότε σε ποιά εβδομάδα θα γίνει και πιό έντονο αι εμφανές έξω από την κοιλιά??? πότε αρχίζουμε και βλέπουμε τις κινήσεις του μωρού εξωτερικά στην κοιλιά,που αλλάζει θέση,που κλωτσάει...αχ,,πρέπει να είναι τέλειο..και ανυπομονώ...λογικά δνε θα περιμενω πολύυ ακόμα...ε?? :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...