Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Γεια σας μανούλες!

Να συγχαρώ για ακόμα μία φορά την παρέα μας εδώ. Μπορεί να μην γράφω συχνά αλλά διαβάζω τακτικά το φόρουμ.

Έγινα για δεύτερη φορά μανούλα στις 24/09/2010. Ο μπεμπούλης είναι τύπος και υπογραμμός! Ουσιαστικά η απορία μου απευθύνεται στην Αγλαϊα, αλλά όποια έχει παρόμοια εμπειρία μπορεί να με διαφωτίσει.

Σχετικά με το θηλασμό δεν είμαι καινούρια. Θήλασα την κόρη μου 8 μήνες και μάλιστα ενώ εργαζόμουν τους 3 από αυτούς. Η κόρη μου είναι πλέον 7 χρονών. Επειδή τότε πέρασα αρκετά μέχρι να τα καταφέρω και το οφείλω κυρίως στην επιμονή μου και στο εργαλείο που λεγεται διαδίκτυο, έχω αρκετά καλές βάσεις και γνώσεις περί θηλασμού (ίσως κάποια στιγμή να γράψω την ιστορία αυτή γιατί πριν από 7 χρόνια πιστέψτε με ήσουν μόνη σου σε αυτό το θέμα!!!) Όλα αυτά που ακούω σήμερα τα είχα διαβάσει από τότε, αλλά ΤΩΡΑ συμβαίνουν... rooming in στα νοσοκομεία, baby slings κ.ά. Τελοσπάντων, ας μπω στο ψητό γιατί δεν θέλω να μακρυγορήσω.

Τα στοιχειώδη πρώτα:

Ο μπέμπης γεννήθηκε 3450 κιλά την 39η εβδομάδα με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο. Ίκτερο έκανε ελάχιστο 8,5. Να σημειώσω πως όσο ήμασταν στο νοσοκομείο (rooming in) κάναμε επέμβαση για κοντό χαλινό. Δεν είχα πρόβλημα στο θηλασμό και συνεχίζω να μην έχω. Παίρνει βάρος κανονικά 200 γρ περίπου την εβδομάδα.΄Πάνες είμαστε ΟΚ. Σήμερα σαραντίζουμε και ο μικρός είναι 4900. Θηλάζει αποκλειστικά και όποτε θέλει από την πρώτη μέρα. Μπιμπερό δεν έχει πάρει και, ουσιαστικά, τον απστειρωτή τον έχω μόνο για το θήλαστρο! Άντλήσεις δεν κάνω συστηματικά. Μόνο όταν φάει από το ένα στήθος μόνο και το άλλο είναι πρησμένο, το βγάζω για να το αποθηκεύσω. Το θέμα είναι πως θηλάζει σχετικά αραιά (κατά τη γνώμη μου και σχετικά με την προηγούμενη εμπειρία μου και από το 'νορμάλ'). Το πολύ 7 φορές την ημέρα. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα δεν έχει φάει στο 2ωρο παραπάνω από καναδυό φορές. Αφού μίλησα με τον παιδίατρο γιατί μου χτύπαγε 10 ημερών κάτι 5άωρα. Ο παιδίατρος μου είπε ότι μετά το 5άωρο να τον ξυπνάω, πριν όχι. Κοιμάται και πολύ... Δεν με πειράζει καθόλου το πρόγραμμά του, αλλά ανησυχώ μήπως θα πρέπει να τον ταϊζω συχνότερα για να μην έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου. Μόλις έκλεισε μήνα άρχισε τις νύχτες να κοιμάται κάτι 6άωρα.

Το πρόγραμμά του κυμαίνεται ως εξής:

Από τις 7 π.μ.-6 μ.μ. τρώει σύνολο 4 γεύματα. Από τις 8-11μ.μ. κάθε μέρα δεν ξεκολλάει από το στήθος. Κάπου διάβασα πως κάποια μωράκια το κάνουν αυτό για να αποθηκεύσουν θερμίδες για το βράδυ, για αυτό αντέχει και τόσες ώρες μέσα στη νύχτα. Τις δύο τελευταίες βραδιές ξυπνάει για ένα θηλασμό γύρω στις 3πμ.

Στην ουσία δεν ανησυχώ για την ανάπτυξή του γιατί όλα εξελίσσονται ομαλά. Όμως, επειδή και με την κόρη μου γύρω στις 6 εβδομάδες ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι, ανησυχώ μήπως θα έπρεπε να τον θηλάζω συχνότερα. Θα μου πείτε, άλλο παιδί το ένα άλλο το άλλο.

Ουσιαστικά διατηρείται η παραγωγή με ένα τέτοιο 'χαλαρό' πρόγραμμα;

Περιμένω εναγωνίως τις γνώμες σας!!

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας μανούλες!

Να συγχαρώ για ακόμα μία φορά την παρέα μας εδώ. Μπορεί να μην γράφω συχνά αλλά διαβάζω τακτικά το φόρουμ.

Έγινα για δεύτερη φορά μανούλα στις 24/09/2010. Ο μπεμπούλης είναι τύπος και υπογραμμός! Ουσιαστικά η απορία μου απευθύνεται στην Αγλαϊα, αλλά όποια έχει παρόμοια εμπειρία μπορεί να με διαφωτίσει.

Σχετικά με το θηλασμό δεν είμαι καινούρια. Θήλασα την κόρη μου 8 μήνες και μάλιστα ενώ εργαζόμουν τους 3 από αυτούς. Η κόρη μου είναι πλέον 7 χρονών. Επειδή τότε πέρασα αρκετά μέχρι να τα καταφέρω και το οφείλω κυρίως στην επιμονή μου και στο εργαλείο που λεγεται διαδίκτυο, έχω αρκετά καλές βάσεις και γνώσεις περί θηλασμού (ίσως κάποια στιγμή να γράψω την ιστορία αυτή γιατί πριν από 7 χρόνια πιστέψτε με ήσουν μόνη σου σε αυτό το θέμα!!!) Όλα αυτά που ακούω σήμερα τα είχα διαβάσει από τότε, αλλά ΤΩΡΑ συμβαίνουν... rooming in στα νοσοκομεία, baby slings κ.ά. Τελοσπάντων, ας μπω στο ψητό γιατί δεν θέλω να μακρυγορήσω.

Τα στοιχειώδη πρώτα:

Ο μπέμπης γεννήθηκε 3450 κιλά την 39η εβδομάδα με φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο. Ίκτερο έκανε ελάχιστο 8,5. Να σημειώσω πως όσο ήμασταν στο νοσοκομείο (rooming in) κάναμε επέμβαση για κοντό χαλινό. Δεν είχα πρόβλημα στο θηλασμό και συνεχίζω να μην έχω. Παίρνει βάρος κανονικά 200 γρ περίπου την εβδομάδα.΄Πάνες είμαστε ΟΚ. Σήμερα σαραντίζουμε και ο μικρός είναι 4900. Θηλάζει αποκλειστικά και όποτε θέλει από την πρώτη μέρα. Μπιμπερό δεν έχει πάρει και, ουσιαστικά, τον απστειρωτή τον έχω μόνο για το θήλαστρο! Άντλήσεις δεν κάνω συστηματικά. Μόνο όταν φάει από το ένα στήθος μόνο και το άλλο είναι πρησμένο, το βγάζω για να το αποθηκεύσω. Το θέμα είναι πως θηλάζει σχετικά αραιά (κατά τη γνώμη μου και σχετικά με την προηγούμενη εμπειρία μου και από το 'νορμάλ'). Το πολύ 7 φορές την ημέρα. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα δεν έχει φάει στο 2ωρο παραπάνω από καναδυό φορές. Αφού μίλησα με τον παιδίατρο γιατί μου χτύπαγε 10 ημερών κάτι 5άωρα. Ο παιδίατρος μου είπε ότι μετά το 5άωρο να τον ξυπνάω, πριν όχι. Κοιμάται και πολύ... Δεν με πειράζει καθόλου το πρόγραμμά του, αλλά ανησυχώ μήπως θα πρέπει να τον ταϊζω συχνότερα για να μην έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου. Μόλις έκλεισε μήνα άρχισε τις νύχτες να κοιμάται κάτι 6άωρα.

Το πρόγραμμά του κυμαίνεται ως εξής:

Από τις 7 π.μ.-6 μ.μ. τρώει σύνολο 4 γεύματα. Από τις 8-11μ.μ. κάθε μέρα δεν ξεκολλάει από το στήθος. Κάπου διάβασα πως κάποια μωράκια το κάνουν αυτό για να αποθηκεύσουν θερμίδες για το βράδυ, για αυτό αντέχει και τόσες ώρες μέσα στη νύχτα. Τις δύο τελευταίες βραδιές ξυπνάει για ένα θηλασμό γύρω στις 3πμ.

Στην ουσία δεν ανησυχώ για την ανάπτυξή του γιατί όλα εξελίσσονται ομαλά. Όμως, επειδή και με την κόρη μου γύρω στις 6 εβδομάδες ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι, ανησυχώ μήπως θα έπρεπε να τον θηλάζω συχνότερα. Θα μου πείτε, άλλο παιδί το ένα άλλο το άλλο.

Ουσιαστικά διατηρείται η παραγωγή με ένα τέτοιο 'χαλαρό' πρόγραμμα;

Περιμένω εναγωνίως τις γνώμες σας!!

Να σου ζήσει το μωρό σου και μπράβο σου για τότε (με το πρώτο μωρό) και για τώρα.

Νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις είναι το "κέρδος" του 2ου παιδιού από το ότι θήλασες το πρώτο: το στήθος σου είναι πλέον "ώριμο", παράγει πολύ γάλα (φαίνεται και από το βάρος του μωρού) και προφανώς το μωρό θηλάζει εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχεις πρόβλημα στην παραγωγή σου. Απλά το δεύτερο μωρό, βρήκε "στρωμένο" έδαφος και σε συνδυασμό με το ότι το ίδιο θηλάζει καλά, βλέπεις αυτή τη διαφορά σε σχέση με το πρώτο, όπου φαντάζομαι ότι θα είχες μαραθώνιους θηλασμούς κλπ.

Το μεγάλο πανηγύρι που λες γύρω στις 6 εβδομάδες είναι νομίζω το πρώτο άλμα ανάπτυξης. Πιστεύω ότι με την εμπειρία που έχεις μέχρι τώρα δεν θα δυσκολευτείς να ανταπεξέλθεις στις αυξημένες σ' εκείνη τη φάση ανάγκες του μωρού.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως είμαι χαλαρή και πάει καλά το θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι που ξέχασα να συμπεριλάβω στο πρώτο post.

Παρόλο που βλέπω πως πιάνει σχετικά καλά τις θηλές ο μικρός, οι θηλές μου έχουν γίνει ευερέθιστες. Δεν έχουν πληγιές γιατί το εντόπισα νωρίς το πρόβλημα. Όμως λόγω του ότι κάνει και πιπίλα στο τέλος, τις έχει ερεθίσει. Εννοείται πως πιπίλα δεν έχω δώσει ακόμα και δεν θα δώσω όσο πάει. Σκέφτηκα να πάρω θηλές σιλικόνης για το θηλασμό να τις χρησιμοποιήσω 2-3 ημέρες μέχρι να υποχωρήσει η ενόχληση και να ηρεμήσουν λίγο. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ασπίδες μεταξύ των θηλασμών για να μην τρίβονται στην μπλούζα και βάζω και purelan. Βελτίωση έχω δει με την κρέμα αλλά όχι εντελώς. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύγχυση θηλών αν χρησιμοποιήσω θηλές σιλικόνης;

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Τελικά τι σου είναι τα μωράκια.... Εκεί που είπαμε ότι το πάμε καλά, ο μικρός εδώ και κάποιες μέρες μου κάνει το ανεξήγητο. Ενώ θηλάζει κανονικά από το αριστερό, από το δεξί έχουμε θέμα. Δεν διαμαρτύρεται ή κάτι τέτοιο, όμως από το δεξί θηλάζει 3-4 λεπτά και μετά το κάνει πιπίλα. Το καταλαβαίνω γιατί δεν καταπίνει και πιπιλάει απλώς.

Δοκίμασα να τον βάλω πρώτα από αυτό το στήθος στα γεύματα επειδή θα είναι πεινασμένος αλλά τίποτα. Μετά από 3-4 λεπτά τα ίδια. Και παρόλα αυτά δεν διαμαρτύρεται λόγω πείνας. Γάλα έχω, αν και έχω παρατηρήσει αρκετά μεγαλύτερη παραγωγή στο αριστερό από την πρώτη μέρα που θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό. Χθες τον είχα 1 ώρα στο δεξί και πρέπει συνολικά να κατέβασε καμιά δεκαριά γουλιές. Μόλις τον βγάζω, δε, ψάχνει το στήθος. Τελικά χθες μετά από 1 ώρα στο δεξί, τον έβαλα στο αριστερό και για 15 λεπτά θήλασε non stop! Έχω την εντύπωση πως το δεξί το έχει συνδέσει με πιπίλα και τις τελευταίες μέρες δεν το πιάνει και καλά όπως το αριστερό. Παλεύω να του διορθώσω λίγο το πιάσιμο μην το συνηθίσει έτσι και έχουμε άλλα μετά.

Τι ειν' και τούτο πάλι??

Σημειωτέον πως συνήθως προσφέρω και τα δύο στήθη. Αν φάει μόνο από το αριστερό χορταίνει στο 20άλεπτο, από το δεξί όμως σίγουρα θα πάρει και το αριστερό στο τέλος. Συνήθως όμως παίρνει και τα δύο. Επίσης, ενώ η θηλή στο αριστερό εχει βελτιωθεί αισθητά και δεν με ενοχλεί, η δεξιά δεν λέει να φτιάξει. Τι να πω... Καμία ιδέα????

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποια από εσάς αυτό που περιγράφω παραπάνω; Βλέπω αισθητή διαφορά στο δεξί στήθος δυστυχώς. Από τον μικρό δεν έχω παράπονα, διαμαρτυρίες κλπ, όμως συνεχίζει το να μην καταπίνει σχεδόν καθόλου στο δεξί με αποτέλεσμα να θεωρώ πως αυτή τη στιγμή τον θηλασμό τον συντηρώ με το αριστερό στήθος.

Μήπως θα μπορούσε η Αγλαία να με κατατοπίσει ως προς τη συχνότητα των θηλασμών; Ο μικρός έχει κλείσει δίμηνο και θηλάζει max 6 φορές την ημέρα. Το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και 7άωρο. Έχει απλώς εδραιωθεί για τα καλά ο θηλασμός; Οι 8 φορές την ημέρα που λέει η Αγλαία ότι είναι το μίνιμουμ εννοεί για τα νεογέννητα; Τι να κάνω; Να τον ξυπνάω;

Από την άλλη σκέφτομαι μήπως όλο αυτό είναι απλά θέμα ανασφάλειας δικής μου. Έχω προβληματιστεί...

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Διαφημίσεις

6 γευματα μονο???ποση ωρα καθετε σε καθε γευμα???

μηπως να τον ξυπνας και να τα κανεις τουλαχιστον 8 τα γευματα???εμενα αυτο με προβληματιζει

απο βαρος πως παει????μηπως ειναι νοθρο το μωρακι σου η εχει ικτερο και δεν μπορει να θηλασει καλα????

ελπιζω να σου απαντησει συντομα η αγλαια

Να σου ζησει το μωρακι σου!!!!

βασικα με προβληματιζει γιατι με θυμαμαι συνεχεια με το στηθος εξω στην ηλικια σας αλλα καθε παιδακι ειναι διαφορετικο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Γεια σου Μαριρένα. Παίρνει περίπου 200 γρ. την εβδομάδα, έχει τις απαιτούμενες πάνες και όταν είναι ξύπνιος δεν είναι καθόλου νωθρός. Ισα-ίσα γελάει συνέχεια, επικοινωνεί μαζί μας, θέλει παρέα κλπ. Επειδή έχω θηλάσει και την κόρη μου 8 μήνες, κι εγώ θυμάμαι πως τον πρώτο καιρό δεν ξεκόλλαγε. Βέβαια η κόρη μου είναι τώρα 7 χρόνων, για αυτό και χρειάζεται να ξεσκονίσω αυτά που ήξερα.

Ο μικρός θα γίνει 2 μηνών στις 24 και από τον τοκετό έχει πάρει σύνολο 2.200. Ίκτερο δεν έκανε. Ακριβώς επειδή όλα είναι νορμάλ δεν αγχώνομαι, πάνες, βάρος κλπ. Αν δεις παρακάτω, αναφέρω αυτά που με ρωτάς. Σε παραθέτω εκεί για να μην γίνω κουραστική γράφοντας τα ίδια.

Τη νύχτα όμως αν περάσει το 7άωρο τον ξυπνάω. Το πρωί θηλάζει κάθε 4άωρο περίπου και με κοντινότερα διαστήματα το απόγευμα, όπου και μετά τις 9 θέλει συνέχεια το στήθος, χωρίς να διαμαρτύρεται όμως. Τρώει, πιπιλάει, κοιμάται κάτι μισάωρα στην κούνια του και αυτό πάει έτσι μέχρι τις 12 περίπου όπου και κοιμάται κανονικά τη νύχτα όπως περιγράφω. Η συνήθειά του αυτή δεν με πειράζει, οι ώρες στο στήθος εννοώ. Μπορεί έτσι να αναπληρώνει τους αραιούς θηλασμούς ίσως (;) Γενικά από την πρώτη μέρα ο θηλασμός ήταν ελεύθερος. Όποτε θέλει για όσο θέλει. Γενικά όμως η όλη διαδικασία μαζί με το ρέψιμο κλπ δεν μας παίρνει παραπάνω από 45 λεπτά και για τα δύο στήθη. Αν φάει από το αριστερό και χορτάσει τότε μιλάμε για 20-25 λεπτά. Από το δεξί, όσο και να τον αφήσεις χορτασμένος δεν βγαίνει.

Να προσθέσω, δε, πως έχω μεγαλούτσικο στήθος και μεγάλη θηλέα άλω. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει θέμα; Από ποσότητα όταν τον βγάζω από το στήθος και το πιέσω, το γάλα πετάγεται και σιντριβάνι μερικές φορές και από τα δύο στήθη. (Ε, ρε τι λέμε εδώ μέσα τελικά! :D)

Πάντως ισχύουν αυτά που περιγράφω πιο πάνω και στα προηγούμενα post μου. Μήπως επειδή το δεξί δεν παράγει την ίδια ποσότητα με το αριστερό, λογικά η ροή δεν θα είναι η ίδια και ο μικρός βαριέται να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια για αυτό και δεν τραβάει; Κάνει τη θηλαστική κίνηση, αλλά δεν καταπίνει. Μοιάζει κάτι μεταξύ πιπιλίσματος και θηλαστικής κίνησης. Στο αριστερό που παράγει περισσότερο τον ακούς να καταπίνει 15-20 λεπτά χωρίς σταματημό, ίσως γιατί του είναι πιο άφθονο ίσως;;

Αυτό που με αγχώνει είναι αν και κατά πόσο διακινδυνεύει ο θηλασμός σε βάθος ημερών, μηνών κλπ. Την κόρη μου τη θήλασα 8 μήνες. Τον μικρό θα ήθελα να τον φτάσω στο χρόνο (και βλέπουμε :D)

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Εφωσων τα βλεπεις ολα φυσιολογικα δεν χρειαζετε να αγχωνεσαι

αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να βαζεις τον μικρο σου καποιες φορες πρωτα απο το π αριστερο στηθος καιμετα απο το δεξι

εχουν προτιμησεις τα ζουζουνια μας

και εμενα προτιμαει το δεξι στηθος πιο συχνα το αλλο το εχει περισοτερο για παιχνιδισμα!!!

παντως εχω ακομα γαλα και απο τα δυο

αλλα κανω και τουλαχιστον 5-6 θηλασμους τη μερα για αυτο και μου φανηκαν λιγοι οι θηλασμοι που κανεις

αλλα οπως ειπα καθε μωρακι εχει το ρυθμο του :)

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

εχουν προτιμησεις τα ζουζουνια μας

και εμενα προτιμαει το δεξι στηθος πιο συχνα το αλλο το εχει περισοτερο για παιχνιδισμα!!!

Τι σου είναι τα πιτσιρίκια! Μια σταλιά άνθρωποι αλλά έχουν την άποψή τους!!!! :D

Επίσης, χαιρετίζω την Κρήτη με το φοβερό φαί που πέρισυ το καλοκαίρι ήταν αφορμή να πάρω 4 κιλά σε κάτι λιγότερο από 3 μήνες όταν πηγαινοερχόμουν για δουλειές στα Χανιά!!!! LOL

D5FUp3.png 85Tmp3.png

Αφού το μωρό σου αναπτύσσεται πολύ καλά (πάρα πολύ καλά) δεν παίζει ρόλο τίποτα άλλο. Η παραγωγή είναι να προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιδιού αν κάποια στιγμή θελήσει παραπάνω θα θηλάσει παραπάνω.........

δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κι εγώ πιστεύω πως το μωράκι σου αναπτύσσεται πολύ καλά κ δεν πρέπει να ανησυχείς για τίποτα... μπράβο κ για το πρώτο σου παιδί... εγώ είμαι καινούρια στο site κ έχω έναν μπεμπούλη 2 μηνών που τον θηλάζω αποκλειστικά, την ημέρα τρώει 6 γεύματα κ 3 τη νύχτα κάθε 3ωρο περίπου. πάντα ανησυχώ για το αν έχω γάλα, αν του φτάνει, κ.α. από τις πάνες του όμως ησυχάζω...

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας μανούλες!

Με πολύ κόπο και προσπάθεια είμαστε αισίως στις αρχές του 3ου μήνα και θηλάζουμε αποκλειστικά από την αρχή. Αυτό το διάστημα το μωρό μου τρώει 10 φορές την ημέρα-δεν έχω κάνει καμιά προσπάθεια για πρόγραμμα (εδώ είχαμε άλλα προβλήματα!), αλλά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας, δεν είναι αρκετά αυτά τα γεύματα?

Μήπως δεν χορταίνει? Του δίνω 1 μαστό πλέον τη φορά, τρώει 10-20 λεπτά και δείχνει ικανοποιημένος οπότε δεν του δίνω και τον άλλο (κάνω και λίγο "οικονομία" γιατί οι πληγές που είχα στις θηλές δεν έχουν κλείσει 100%). Επίσης νομίζω έχω πολύ γάλα-πολλές φορές πνίγεται από τα συντριβάνια. Κακά κάνει 3-4 φορές την ημέρα και είναι 6 κιλά.

Έτσι κάνουν και τα δικά σας??? Και φανταστείτε το βράδυ κοιμάται συνήθως ένα 4ωρο-5ωρο σερί, οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι φορές που ξαναζητάει στη 1 ώρα. Γενικώς αν είναι ξύπνιος δεν παίζει να αντέξει πάνω από 2 ώρες χωρίς φαγητό.

Τι λέτε? Είναι απλά φαγανό το παιδί μου, ή κάνω κάτι λάθος?

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο post!

Καλησπερα,οπως και η Fantasy, αναρωτιεμαι και εγω για τη συχνοτητα των γευματων.Ο μπεμπης μου συμπληρωσε τους 3 μηνες και κανω αποκλειστικο θηλασμο εως τωρα αλλα νομιζω οτι με εγκαταλειπουν οι δυναμεις μου αν και το θεωρω συναρπαστικη εμπειρια.Ενω εκανε 8 περιπου γευματα την ημερα εδω και μια εβδομαδα σχεδον θηλαζει καθε 1 1/2 με 2 ωρες την ημερα και καθε 3 ωρες το βραδυ.Ενω ειναι ενα ησυχο και χαμογελαστο μωρακι,τωρα ξυπναει με κλαμματα και δεν ηρεμει αν δεν περασουν 2-3 λεπτα θηλασμου.Δεν ξερω αν δεν τον ικανοποιει πλεον η ποσοτητα γαλακτος και στεναχωριεμαι να τον βλεπω να κλαιει καθε λιγο.Επισης, θηλαζει και απο τα 2 στηθη συνολικα μιση ωρα, οποτε καταλαβαινετε δεν προλαβαινω να κανω τπτ αλλο και ολο αυτο με εχει κουρασει...ακουω και ολη την ωρα απο το περιβαλλον μου και τη παιδιατρο να του δωσω ενδιαμεσα τσαι για να κατεβασω περισσοτερο γαλα και νευριαζω ακομη περισσοτερο, δεν ξερω τι να κανω....

Οσο αφορα τις κενωσεις και τα τσισα ειμαστε μια χαρα και το βαρος του αυξανεται μεχρι στιγμης καλα δλδ

2550

2480

3180

4000 και τη Τριτη παω για το επομενο ζυγισμα...

Να πω επισης οτι συχνα βγαζω το βραδυ πριν κοιμηθω με θηλαστρο (swing medela) μαξιμουμ 80μλ, συνηθως γυρωστα 50 μλ, του το δινω την επομενη μερα μετα απο μιση ωρα μετα το θηλασμο το μεσημερι , για να κοιμηθω λιγο, αλλα και ετσι το μωρο παλι κλαιει μετα απο 2 περιπου ωρες και τον ξαναθηλαζω, οποτε καταλαβαινω οτι και με δικο μου συμπληρωμα και παλι δεν χορταινει....τι κανω λοιπον?

Rouliw γύρω στους 3 μήνες παρατηρείται τέτοια συμπεριφορά. Είστε πάνω σε άλμα ανάπτυξης. Το μωρο θηλαζει περισσότερο με σκοπό να αυξήσει την παραγωγη σου καθώς μεγαλώνουν οι ανάγκες του. Κανε λίγο υπομονη!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

ακουω και ολη την ωρα απο το περιβαλλον μου και τη παιδιατρο να του δωσω ενδιαμεσα τσαι για να κατεβασω περισσοτερο γαλα

Γάλα θα κατεβάσεις περισσότερο αν ακολουθώντας τηνν όρεξη του μωρού σου αυξήσεις τα γεύματα. Αν ξεγελάσεις το μωρό σου και χάνει γεύματα θα μειωθεί το γάλα σου. Διάβασε λίγο αυτό:http://goneis-paidia.com/2010/06/04/pos-leitourgei-o-mitrikos-thilasmos/

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια να ρωτήσω και εγω κάτι με την σειρά μου. Σήμερα γίναμε 5 εβδομάδων και θηλάζουμε, και απο ότι έχω καταλάβει μάλλον δεν έχει εδραιωθεί ακόμα η γαλουχία μου, το θέμα μου είναι οτι ο μπεμπακος μου είναι ΟΛΗ μα ΟΛΗ την μερα στο στηθος. Καταπίνει κανα 5λεπτο, πιπιλιζει, πεφτει σε υπνο βαθυ, ξυπναει στο 10 λεπτο και ψάχνει στήθος. Εχω κουραστεί απίστευτα, δεν προλαβαίνω ούτε τουαλέτα να πάω! Προχθές αγόρασα το swing και με κάποιες αντλήσεις που έκανα κατάλαβ αότι το στήθος αν μείνει ανερεθιστο κανα 2 ωρο βγάζω και απο τα 2 στηθη 40 - 50 ml, ενω ενα βραδυ που ελεησε και κοιμηθηκε ο νεαρος 5 ωρες σερι εβγαλα γύρω στα 80 ml. Ο μικρός όμως για να χορτασει πλεον θελει περιπου 120 ml (ειχα αρμεγμενο γάλα και του εδωσε ο συζυγος ενα γευμα γιατι έλειπα). το θέμα είναι απο τα 40 που εχω εγω πως θα φτασω τα 120 που θελει ο μικρος για να χορτασει;;:confused:. Εκανα περιπου 20 λεπτα αντληση με το θηλαστρο και με μαλαξεις μαζι (που βοηθουν) δεν βγηκε κατι παραπανω απο 20 ml απο το κάθε στηθος. Κανω κατι λάθος; Ακουω πολλες κοπέλες που τα παιδακια τους τρωνε ανα 2 ωρο (εστω) και απορω!Πολυ δυσκολο πράγμα ρε κορίτσια ο θηλασμός, γιατι πρέπει να παιδευομαστε τόσο δηλαδη;Αρχιζω να απελπιζομαι..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...