Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

ΧΜΜΜΜΜΜΜΜ ΣΩΣΤΟΣ απισεισ για ξυλα βουλγαριασ εχω μαι ακρουλα αν ενδιαφερεστε αλλα δνε ξερω αν βολευη μεταφορικα για αθηνα μεχρι θεσαλλονικη με 85 ευρω τον τονο τα φερνουν τα ζαγαρια χαχαχαχα

αν μπορεις στειλε μου κανενα τηλ με pm Να μιλησω.

εννοω τις ακρης με τα ξυλα ε?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα,

Είμαι καινούρια εδώ πέρα, αλλά τυχαία παρακολούθησα τη συζήτηση για τις σόμπες.

Ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν δεν ενοχλώ. Διάβασα όλα όσα είπε ο tyfeonas, και έχω βάλει και εγώ στο μάτι τη falun, την οποία την είχα δει εδώ και ένα μήνα. Πήρα τηλέφωνο στον ίδιο που πρότεινε ο tyfeonas, ο οποίος μου είπε ότι κάνει 800 ευρώ η σόμπα, 200 η εγκατάσταση και 400 τα μπουριά, καπέλα κτλ. Δεν είναι κάπως πολλά; Μπορώ να ρωτήσω εσύ από πού και πόσο την πήρες;

Ευχαριστώ πολύ,

μηπως σου ειπε για την fallun με τα κεραμικα στα πλαινα?

ειναι ποιο ακριβη.

οσον αφορα εγκατασταση κτλ παιδια εγω τα εκανα μονος μου.

επισης μπουρια τα πηρα φτηνα .

inox 150mm γυρω στα 13 ευρω το μετρο πανω κατω.

απο μια εταιρεια εδω στην περιοχη που μενω.

παιδια για τις σομπες καντε παζαρι.

αν δεν σας κανουν καλυτερες τιμες ρωτηστε αλλου.

ολα τα μοντελα τις thorma Υπαρχουν σε αλλα site με κωδικους as

την fallun δηλαδη θα την βρειτε σαν as-300

στην τελικη αμα βλεπετε οτι δεν κατεβαζουν δειτε για pritty .

ολοι οσοι γραφουν εδω μεσα λενε τα καλυτερα.

καλησπέρα!εμείς αγοράσαμε την prity fm αλλά έχω απογοητευτεί λιγάκι..μετά από λίγες ώρες το σπίτι μυρίζει καπνό, ενώ δεν φαίνεται να χάνει από πουθενα..από ζέστη δεν το συζητώ, αλλά η μυρωδιά απαίσια. και να προσθέσω ότι χρόνια καίμε τζάκι, δηλαδή δεν είμαι από αυτούς που τους πειράζει ο λίγος καπνός..τι μπορεί να συμβαίνει;;

Καλησπέρα.Έχοντας ψάξει αρκετά το θέμα,εδώ έχουν βρει τα κορόιδα...Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει ενεργειακή ξυλόσομπα σε προσφορά THORMA KIRUNA II 8kw απόδοσης 82% παρόμοιο μοντέλο με αυτό της FALUN .Τιμή 423 ευρώ και 200 ευρώ τα μεταφορικά από Τσεχία(τουs έστειλα email),σύνολο 623 ευρώ !!!Αλλά και χωρίς την προσφορά οι τιμές στο συγκεκριμένο μοντέλο στην Τσεχία είναι περίπου στα 500 ευρώ χωρίς μεταφορικά.

Εδώ ,εμείς έχουμε λεφτά ....οπότε όσο να'ναι!!!!!!

http://www.krbova-kamna.com/thorma-kiruna-ii---seda-s-cernymi-boky-p.html

καλησπέρα!εμείς αγοράσαμε την prity fm αλλά έχω απογοητευτεί λιγάκι..μετά από λίγες ώρες το σπίτι μυρίζει καπνό, ενώ δεν φαίνεται να χάνει από πουθενα..από ζέστη δεν το συζητώ, αλλά η μυρωδιά απαίσια. και να προσθέσω ότι χρόνια καίμε τζάκι, δηλαδή δεν είμαι από αυτούς που τους πειράζει ο λίγος καπνός..τι μπορεί να συμβαίνει;;

Δεν εχω τεχνικες γνωσεις αλλα μηπως κατι δεν εγινε σωστα στο μπουρι; Ειναι εντελως χαζο αυτο που θα πω, αλλα μηπως εχετε στριψει κατα λαθος την πεταλουδα και ειναι μισοκλειστος ο αεραγωγος; Σε μας παντως δε μυριζει καθολου. Με το τζακι οποτε φυσαγε ειχαμε θεμα γιατι καπνιζε και ειχαμε μυρωδια. Με τη σομπα καθολου.

Α! Μηπως την καιτε καιρο ή βαλατε υγρα ξυλα και θελει καθαρισμα το μπουρι;

Διαφημίσεις

λοιπον......

ο τεχνικος που τοποθετησε την ιδια σομπα σε μια φιλη μου της ειπε τις πρωτες μερες που θα τη καψει να εχει ανοιχτο το σπιτι γιατι βρωμαει πολυ....

η φιλη μου τις πρωτες φορες που την εκαψε ειχε καλο καιρο κι ετσι ειχε ανοιχτα κ ξεμυρισε το σπιτι αμεσως....

μηπως αυτο φταιει;;;

παντως εδω γινεται χαμο με τη σομπα αυτη, τη prity.....

πηγαμε να τ παραγγειλουμε κ μας ειπαν σε δεκα μερες... αρα υπολογιζουμε κατα της 3-4 Νοεμβριου....

ελπιζω να μη πιασουν τα κρυα!

Καλησπέρα σε όλους... είμαι καινούρια στο forum και γράφω για πρώτη φορά αν και το είχα πρωτοεπισκευτεί πριν ενα χρόνο την ίδια εποχή, όταν ψαχνόμουν κι εγώ για ν' αγοράσω την σομπούλα μου. Είχα ήδη κάνει μια πρώτη έρευνα αγοράς μέσω διαδυκτίου και το μάτι μου είχε κολλήσει σένα μοντέλο που την τιμή του μπορούσε ν' αντέξει η τσέπη μου. Αγόρασα τελικά την ΑS-300 μέσω internet, από θεσσαλονικη. Ωφείλω να πω ότι στην απόφαση μου έβαλε το λιθαράκι του και ο tyfeonas γιατί είχα διαλέξει την ίδια ακριβώς σόμπα με αυτήν που είχε ηδη πάρει και πρότεινε. Και φυσικά δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Μένω παραθαλάσσια έξω από το Αίγιο, 300 μ από την θάλασσα, σε μία μονοκατοικία του '60, χωρίς μόνωση, 80τμ και ψιλοτάβανη και δόξα το Θεό όλο τον χειμώνα πέρσι ζεστάθηκε το κοκαλάκι μου. Από τέλος Νοέμβρη που την εγκατέστησα κατανάλωσα περίπου 1μισυ τόνο ξύλα όλο τον χειμώνα. Βέβαια επειδή ήμουν εντελώς άσχετη από σόμπες, (παιδί του διαμερίσματος και του καλοριφέρ) έκανα κάποια λαθάκια κατά την λειτουργία της, όπως άνοιγα την πόρτα να προσθέσω ξύλα ενώ είχε ακόμα φλόγα και μου έφερνε καπνό μέσα στο σπίτι κάποιες φόρες την είχα μπουκόσει με πολλά ξύλα και δεν άναβε οπότε μαύρισε τζαμι κλπ. Βέβαια σε κάποιες απορίες βόηθε και πάλι ο tyfeonas με ένα σχετικά πρόσφατο μήνυμα του. ΘΑ ήθελα ακόμα όμως να σε ρωτήσω tyfeona κάθε φορά με πόσα κουτσουράκια (για στόφα κομμένα) την φορτώνεις? Επίσεις ένας φίλος ισχυρίζεται ότι αφού πέσει θράκα άμα θέλεις μπορείς και να ψήσεις, μικρή ποσότητα βέβαια την φορά και μάλιστα και με ανοιχτή και την πόρτα. Πιστεύεις ότι μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο?

ποσες φορες την εχεις αναψει?

τωρα την πηρες?

μηπως σου μυριζει η μπογια?

τις πρωτες δυο φορες που θα την αναψεις μυριζει η μπογια και πρεπει να αεριζεις το σπιτι.

αυτο συμβαινει σε ολες τις ατσαλινες που ειναι βαμμενες.

εκτος και αν την εχεις αναψει καιρο οποτε ισως εχει θεμα με τα μπουρια?

Καλησπέρα σε όλους... είμαι καινούρια στο forum και γράφω για πρώτη φορά αν και το είχα πρωτοεπισκευτεί πριν ενα χρόνο την ίδια εποχή, όταν ψαχνόμουν κι εγώ για ν' αγοράσω την σομπούλα μου. Είχα ήδη κάνει μια πρώτη έρευνα αγοράς μέσω διαδυκτίου και το μάτι μου είχε κολλήσει σένα μοντέλο που την τιμή του μπορούσε ν' αντέξει η τσέπη μου. Αγόρασα τελικά την ΑS-300 μέσω internet, από θεσσαλονικη. Ωφείλω να πω ότι στην απόφαση μου έβαλε το λιθαράκι του και ο tyfeonas γιατί είχα διαλέξει την ίδια ακριβώς σόμπα με αυτήν που είχε ηδη πάρει και πρότεινε. Και φυσικά δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Μένω παραθαλάσσια έξω από το Αίγιο, 300 μ από την θάλασσα, σε μία μονοκατοικία του '60, χωρίς μόνωση, 80τμ και ψιλοτάβανη και δόξα το Θεό όλο τον χειμώνα πέρσι ζεστάθηκε το κοκαλάκι μου. Από τέλος Νοέμβρη που την εγκατέστησα κατανάλωσα περίπου 1μισυ τόνο ξύλα όλο τον χειμώνα. Βέβαια επειδή ήμουν εντελώς άσχετη από σόμπες, (παιδί του διαμερίσματος και του καλοριφέρ) έκανα κάποια λαθάκια κατά την λειτουργία της, όπως άνοιγα την πόρτα να προσθέσω ξύλα ενώ είχε ακόμα φλόγα και μου έφερνε καπνό μέσα στο σπίτι κάποιες φόρες την είχα μπουκόσει με πολλά ξύλα και δεν άναβε οπότε μαύρισε τζαμι κλπ. Βέβαια σε κάποιες απορίες βόηθε και πάλι ο tyfeonas με ένα σχετικά πρόσφατο μήνυμα του. ΘΑ ήθελα ακόμα όμως να σε ρωτήσω tyfeona κάθε φορά με πόσα κουτσουράκια (για στόφα κομμένα) την φορτώνεις? Επίσεις ένας φίλος ισχυρίζεται ότι αφού πέσει θράκα άμα θέλεις μπορείς και να ψήσεις, μικρή ποσότητα βέβαια την φορά και μάλιστα και με ανοιχτή και την πόρτα. Πιστεύεις ότι μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο?

αν διαβασεις το μανουαλ λεει οτι το υψος τον ξυλων δεν πρεπει να υπερβαινει νομιζω την μεση.

καντο καπως 'μπακαλικα' βαλε μια ζυγαρια (μπανιου ας πουμε ) και βαλε γυρω στα 1.5 κιλο με 2 κιλα ξυλο. ειτε ενα ειτε δυο τρια.

βαλτα μεσα αφου εχει θρακα και δες τι κανει και ποση ωρα σου καιει.

κατι που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι αφου ζεσταθει καλα η σομπα μετα πρεπει να εχεις τον αερα λιγο κλειστο.

αν το εχεις συνεχεια τερμα ανοιχτο θα σου καει γρηγορα τα ξυλα και θα ζεσταινει λιγοτερο.

το αερα θα τον κλεισεις τερμα μεσα και μετα θα τον τραβηξεις 1.5ποντο εξω περιπου.

δοκιμασε το να δεις.

αλλα μονο αφου ζεσταθει καλα η σομπα.

στην αρχη ο αερας τερμα ανοιχτος.

οσον αφορα το ψησιμο δεν θα το εκανα αν και δεν εχεις και τιποτα να χασεις να δοκιμασεις.

απλα φοβαμαι οτι θα καπνισει.

επισης παιδια να ξερετε ολοι οσοι βαλατε σομπα οτι ειναι σημαντικο να καθαριζετε το μπουρι μια φορα τον χρονο ( στο τελος του χειμωνα) αν εχει προσβαση απο επανω βαζετε μια βουρτσα με ενα σχοινι καλο και βαριδι να παει μεχρι κατω την σομπα και μετα μαζευτε την σκονη μεσα απο την σομπα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.Έχοντας ψάξει αρκετά το θέμα,εδώ έχουν βρει τα κορόιδα...Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει ενεργειακή ξυλόσομπα σε προσφορά THORMA KIRUNA II 8kw απόδοσης 82% παρόμοιο μοντέλο με αυτό της FALUN .Τιμή 423 ευρώ και 200 ευρώ τα μεταφορικά από Τσεχία(τουs έστειλα email),σύνολο 623 ευρώ !!!Αλλά και χωρίς την προσφορά οι τιμές στο συγκεκριμένο μοντέλο στην Τσεχία είναι περίπου στα 500 ευρώ χωρίς μεταφορικά.

Εδώ ,εμείς έχουμε λεφτά ....οπότε όσο να'ναι!!!!!!

http://www.krbova-kamna.com/thorma-kiruna-ii---seda-s-cernymi-boky-p.html

φιλε μου εγω στην αρχη αυτην ηθελα να παρω.

την βγαζει και με κουτι απο κατω .

ο θαλαμος καυσης ειναι ολοιδιος με την fallun.

αλλα απο οσο θυμαμαι και εδω ηταν φτηνοτερη απο την fallun.

απλα οταν εψαχνα εχω δεν την ειχανε.

επισης να πω κατι γενικα για τις τιμες.

οταν ενα προιον το φερνει αντιπροσωπος και μετα το δινει σε μαγαζι πρεπει να βγαλει η εταιρεια που το φτιαχνει , ο αντιπροσωπος, και το μαγαζι.

οπως καταλαβαινετε παμε για δευτερο χερι στο θεμα κερδους.

στην χωρα κατασκευης αν ενα μαγαζι περνει απευθειας απο την εταιρεια λογικο ειναι να ειναι φτηνοτερο αφου δεν μεσολαβει καποιος.

αυτο συμβαινει σε ολα τα προιοντα.

βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις που καποιοι θελουν να γινουν πλουσιοι....

:mrgreen:

Επειδή και γω για σόμπα πάω φέτος,και μάλλον προς την AS 300,μια διευκρίνηση απο αυτούς που την έχουν αποκτήσει...

Θα βγάλω το μπουρί στο μπαλκόνι,παίζει ρόλο το μήκος του μπουριού για την ορθή λειτουργία της;

Ετσι όπως τα βλέπω στο χώρο μου θα τοποθετήσω 1 μέτρο μπουρί και μετά ''Τ'' και έξοδο στο μπαλκόνι...

Επίσης με PM θα ήθελα πληροφορίες για μαγαζιά αγοράς...αφού ολοι εχουν τιμη 800 ευρώ.

Ευχαριστώ...

καλημερα κ απο εμασ χτεσ βραδυ αναψαμε κ εμεισ τιν σομπα μασ φουρνος το σπιτι στην 1 ωρα ειχαμε φταση τους 80 βαθμουσ το νερο κ εσωτερικη θερμοκρασια 23 μεγιστο στην κρεβατοκαμαρα που τοποθετησαμε την σομπα δεν μπορεισ να καθισεισ 26 βαθμουσ μα το παραθυρο ανοιχτο η αληθεια ειναι οτι εκει ψιλο μυριζει νομιζω ειναι το μαντεμι που κεγετε πρωτη φορα σιν το οτι η σωληνα καμιναδα δεν εχει ανεβη πανω απο το σπιτι για να τραβαει - καιει η σομπα πρεπει να βγουμε πανω απο ενα μετρο απο την σκεπη ... αυτα τα νεα απο εμασ τωρα μενει να ρυθμησω ανα ποση ωρα θα ρθχνω ξυλο για να μην ειμαστε με τα κοντομανικα .....:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.....

καλημερα κ απο εμασ χτεσ βραδυ αναψαμε κ εμεισ τιν σομπα μασ φουρνος το σπιτι στην 1 ωρα ειχαμε φταση τους 80 βαθμουσ το νερο κ εσωτερικη θερμοκρασια 23 μεγιστο στην κρεβατοκαμαρα που τοποθετησαμε την σομπα δεν μπορεισ να καθισεισ 26 βαθμουσ μα το παραθυρο ανοιχτο η αληθεια ειναι οτι εκει ψιλο μυριζει νομιζω ειναι το μαντεμι που κεγετε πρωτη φορα σιν το οτι η σωληνα καμιναδα δεν εχει ανεβη πανω απο το σπιτι για να τραβαει - καιει η σομπα πρεπει να βγουμε πανω απο ενα μετρο απο την σκεπη ... αυτα τα νεα απο εμασ τωρα μενει να ρυθμησω ανα ποση ωρα θα ρθχνω ξυλο για να μην ειμαστε με τα κοντομανικα .....:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

κρεβατοκαμαρα την εβαλες;;; γιατι;; εκει σε βολευει;;; κ σε καλυπτει για ολο το σπιτι ετσι;;;;

εγω λεω να τη βαλω καπου κεντρικα να ζεσταινει ολο το σπιτι..... ;)

κρεβατοκαμαρα την εβαλες;;; γιατι;; εκει σε βολευει;;; κ σε καλυπτει για ολο το σπιτι ετσι;;;;

εγω λεω να τη βαλω καπου κεντρικα να ζεσταινει ολο το σπιτι..... ;)

Τι σημασια εχει που θα την τοποθετησεις; Αφου θα στελνει ζεστο νερο στα σωματα σε ολο το σπιτι. Μηπως λες για απλη σομπα;

Παντως η κρεβ/ρα γι'αυτη τη σομπα ειναι δυσκολο σημειο.

Κακα τα ψεματα, η σομπα κανει πολυ βρωμια. :-(

Διαφημίσεις

για αμσ ηταν το ιδανικο σημειο γιατι εχει παραθυρι να μπενουν τα ξυλα κ κλεινη η πορτα κ δενε χουν επαφη τα μικρα με την καπνα σιν το οτι ζεστεεντεολο το σπιτι ο συζηγοσ εχει ξετρελαθη στην ιδεα φωτεια κρεβατι χωρισ πολλα ρουχα :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: λογο ζεστησ μην παει αλου το μυαλο σασ αχαχχαχαα εντομεταξη πολυ καπνο εμεισ σημερα γιατι δεν βγηκε ψυλα η καμιναδα γρρρρρρρρρρρ

.....

Βρε κορίτσια τι μπουριά και καμινάδες. Σήμερα είδα μία σόμπα με πέλετς και το "μπουρί", δηλ. τι μπουρί ένας σωλήνας 10 εκ. διάμετρο για τα καυσαέρια ήταν, έβγαινε χαμηλά πίσω από τη σόμπα και κατευθείαν στο ίδιο ύψος έξω από τον τοίχο πάλι χαμηλά, και περίπου μία πιθαμή σωλήνας προεξείχε έξω από τον τοίχο για τα καυσαέρια. Αλλά ούτε καπνό έβγαζε, ούτε τίποτε. Από δέκα σακούλες πέλετς ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έβγαλε μία χούφτα στάχτη. Καίει το πέλετ στην εντέλεια και ούτε καπνό ούτε στάχτη. 160 ευρώ ο τόνος και του βγαίνει μισό κόστος από το πετρέλαιο. Καλά επαθα πλάκα γιατί και εγώ προβληματιζόμουνα να βάλουμε σόμπα, μη φαίνονται μπουριά μέσα στο δωμάτιο, καπνός μην ενοχλούμε τους γείτονες, κλπ. Είναι σαν έπιπλο με φωτιά, τέλειο.

Καλησπέρα σας και από εμένα,

πάρα πολύ ενδιαφέρον το θέμα σας.

Θέλω να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κάποια - κάποιος τις Prity. Ήέστω αν έχει κάποιον γνωστό που να έχει.

Είναι καλές - αξιόπιστες;

Βρε κορίτσια τι μπουριά και καμινάδες. Σήμερα είδα μία σόμπα με πέλετς και το "μπουρί", δηλ. τι μπουρί ένας σωλήνας 10 εκ. διάμετρο για τα καυσαέρια ήταν, έβγαινε χαμηλά πίσω από τη σόμπα και κατευθείαν στο ίδιο ύψος έξω από τον τοίχο πάλι χαμηλά, και περίπου μία πιθαμή σωλήνας προεξείχε έξω από τον τοίχο για τα καυσαέρια. Αλλά ούτε καπνό έβγαζε, ούτε τίποτε. Από δέκα σακούλες πέλετς ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έβγαλε μία χούφτα στάχτη. Καίει το πέλετ στην εντέλεια και ούτε καπνό ούτε στάχτη. 160 ευρώ ο τόνος και του βγαίνει μισό κόστος από το πετρέλαιο. Καλά επαθα πλάκα γιατί και εγώ προβληματιζόμουνα να βάλουμε σόμπα, μη φαίνονται μπουριά μέσα στο δωμάτιο, καπνός μην ενοχλούμε τους γείτονες, κλπ. Είναι σαν έπιπλο με φωτιά, τέλειο.

ποσο την πηρε σου ειπε?

αν διαβασεις το μανουαλ λεει οτι το υψος τον ξυλων δεν πρεπει να υπερβαινει νομιζω την μεση.

καντο καπως 'μπακαλικα' βαλε μια ζυγαρια (μπανιου ας πουμε ) και βαλε γυρω στα 1.5 κιλο με 2 κιλα ξυλο. ειτε ενα ειτε δυο τρια.

βαλτα μεσα αφου εχει θρακα και δες τι κανει και ποση ωρα σου καιει.

κατι που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι αφου ζεσταθει καλα η σομπα μετα πρεπει να εχεις τον αερα λιγο κλειστο.

αν το εχεις συνεχεια τερμα ανοιχτο θα σου καει γρηγορα τα ξυλα και θα ζεσταινει λιγοτερο.

το αερα θα τον κλεισεις τερμα μεσα και μετα θα τον τραβηξεις 1.5ποντο εξω περιπου.

δοκιμασε το να δεις.

αλλα μονο αφου ζεσταθει καλα η σομπα.

στην αρχη ο αερας τερμα ανοιχτος.

οσον αφορα το ψησιμο δεν θα το εκανα αν και δεν εχεις και τιποτα να χασεις να δοκιμασεις.

απλα φοβαμαι οτι θα καπνισει.

επισης παιδια να ξερετε ολοι οσοι βαλατε σομπα οτι ειναι σημαντικο να καθαριζετε το μπουρι μια φορα τον χρονο ( στο τελος του χειμωνα) αν εχει προσβαση απο επανω βαζετε μια βουρτσα με ενα σχοινι καλο και βαριδι να παει μεχρι κατω την σομπα και μετα μαζευτε την σκονη μεσα απο την σομπα.

tyfeona σ΄ευχαριστω για τις συμβουλές. Σήμερα εγινα καρβουνιάρης καθάρισα τα μπουριά για να την ανάψω αύριο. Έχω τετραήμερο repo και θα την απολαύσω.. Όσο για το ψήσιμο σκέφτομαι κάποια στιγμή να κάνω μια δοκιμή και θα σου πω τ' αποτελέσματα. Άμα ψήνει μπριζολάκια κιόλας.. τέλεια....!!!

ποσο την πηρε σου ειπε?

1000 ευρώ και ο προμηθευτής είναι ένα μεγάλο βενζινάδικο που βάλαμε μετά βενζίνη και μας έδωσε και το προσπέκτους για τις σόμπες αλλά δεν λέει ποια μάρκα σόμπα είναι, έχει μόνο φωτο και τους κωδικούς των μοντέλων. Η ζέστη στο χώρο βγαίνει με βεντιλατέρ από ότι κατάλαβα που την είδα, τώρα δεν ξέρω αν και τα καυσαέρια βγαίνουν με βεντιλατέρ γιατί βγαίνουν χαμηλά και οριζόντια και όχι προς τα πάνω. Πάντως δεν μύριζε τίποτα, ούτε μέσα στο χώρο, ούτε έξω που έβγαιναν τα καυσαέρια. Τη ρυθμίζεις και ανάβεις μόνη της το πρωϊ. Καλά είμαι στο τσακ. Ψάχνω χώρο μέσα στο σπίτι. Αυτό που δεν υπάρχουν μπουριά και δεν θέλουν καθάρισμα για μένα είναι καθοριστικό. Έχω δει εδώ και μπουρί και καμινάδες να παίρνουν φωτιά και ξέρω πόσο απαραίτητο είναι το καθάρισμα κάθε χρόνο αν δεν θέλεις να βάλεις φωτιά στο σπίτι σου. Μόνο τα πέλετς με προβληματίζουν. Για πλήρη αυτονομία, μιας και ζούμε εδώ που ζούμε, θα προτιμούσα ξύλο.

Να σας πω κι'εγω την εμπειρια μου; Οχι τοσο επιστημονικα οσο ο φιλος μας βεβαια.

Μενω σε χωριο στη Βορειο Ελλαδα σε μονοκατοικια.

Το σπιτι ειχε κεντρικη θερμανση. Ειχαμε τρελαθει να πληρωνουμε πετρελαιο και αποφασισαμε με μεγαλο δισταγμο (λογω κοστους) να βαλουμε μια ξυλοσομπα ενεργειακη που συνδεεται με το καλοριφερ και εχει και φουρνο.

Καις δηλαδη ξυλα και στελνει ζεστο νερο στα σωματα οποτε ζεσταινεται ολο το σπιτι. Συγνωμη αλλα κουραστηκα και δεν διαβασα ολο το ποστ του φιλου μας. Μαλλον μιλαει για το ιδιο πραγμα.

Συνδεεται επισης με τον θερμοσιφωνα αλλα επειδη ειδαμε οτι πεφτει πολυ η αποδοση της θερμανσης δεν το χρησιμοποιουμε.

Παιρνει ξυλα περιπου 50 cm, δεν καπνιζει καθολου και δεν μαυριζει ο χωρος σε αντιθεση με το τζακι μας, που ηταν παλιο και ανοικτο και ηταν απελπισια σκετη. Αν κανει παρα πολυ κρυο και δεν ειναι αρκετη (ή τη νυχτα που κοιμομαστε και δεν βαζουμε ξυλα) αναβουμε το καλοριφερ ωστε να λειτουργει με πετρελαιο. Το ενα δηλαδη δεν αναιρει το άλλο. Την αγορασαμε 550 ευρω και το σκεφτομασταν παρα πολυ καιρο γιατι ηταν παρα πολλα λεφτα. Μακαρι ομως να το ειχαμε κανει νωριτερα! Θα ειχαμε γλυτωσει αρκετα. Η οικονομια ειναι απιστευτη. Εδω ο τονος εχει 90-100 ευρω. Φουρνο τον χειμωνα δεν χρησιμοποιω ποτε μιας και εχει η σομπα. Χωρις τον φουρνο ειχε 100 ευρω λιγοτερο και λεμε ευτυχως που τελικα τα δωσαμε!

Τα μειον τωρα:τη θερμοκρασια την ρυθμιζεις στο περιπου αναλογα με το ποσα ξυλα βαζεις.

Στον χωρο που ειναι η σομπα δεν στεκεσαι απο τη ζεστη. Εμεις βγαλαμε ολα τα σωματα που υπηρχαν εκει.

Θελει κοπο για να βαζεις ξυλα.

Θελει αποθηκη για να τα αποθηκευεις. (με 10 ευρω παραπανω στα φερνουν σε παλετα που πιανει πολυ λιγοτερο χωρο και δεν βρωμιζει τον τοπο)

Ελπιζω να σε βοηθησα λιγακι. :D

Θελω να σε ρωτησω κατι αν μπορείς να μου απαντησεις ή οποιος αλλος μπορει. Εμας μας ειπαν οτι αυτη η σομπα πρεπει να συνδεθει στο πρωτο καλοριφερ για να στελνει νερο στα αλλα ισχυει κατι τετοιο? Αν μπορεις πες μου λιγο πως συνδεεται τι ειδικοτητας μαστορας χρειαζεται κτλ.

Θελω να σε ρωτησω κατι αν μπορείς να μου απαντησεις ή οποιος αλλος μπορει. Εμας μας ειπαν οτι αυτη η σομπα πρεπει να συνδεθει στο πρωτο καλοριφερ για να στελνει νερο στα αλλα ισχυει κατι τετοιο? Αν μπορεις πες μου λιγο πως συνδεεται τι ειδικοτητας μαστορας χρειαζεται κτλ.

Θερμουδραυλικος ασχολειται και οντως συνδεεται στο ενα σωμα ή απ'ευθειας στο συστημα της κεντρικης θερμανσης.

Σε μας ακουμπαει σε τοιχο που ακριβως απο πισω ειναι το λεβητοστασιο οποτε το συνδεσαμε απ'ευθειας εκει.

Θερμουδραυλικος ασχολειται και οντως συνδεεται στο ενα σωμα ή απ'ευθειας στο συστημα της κεντρικης θερμανσης.

Σε μας ακουμπαει σε τοιχο που ακριβως απο πισω ειναι το λεβητοστασιο οποτε το συνδεσαμε απ'ευθειας εκει.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση

Εγώ το μόνο πρόβλημα που βλέπω όταν η σόμπα ή το τζάκι συνδέεται στα καλοριφέρ είναι ότι για να ζεστάνει νερό να κυκλοφορήσει και να ζεστάνει όλο το σπίτι πρέπει να λειτουργεί σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Επομένως αν βρίσκεται σε δωμάτιο αυτό θα είναι φούρνος όπως επεσήμανε και μια κοπέλα παραπάνω. Αν λειτουργεί σε χαμηλότερη θερμοκρασία τα καλοριφέρ θα είναι μόνο χλιαρά. Γιαυτό τα τζάκια ή οι σόμπες συνήθως ζεσταίνουν αέρα και κυκλοφορεί στα δωμάτια γιατί είναι πιο εύκολα να ζεστάνεις αέρα. Αλλά φυσικά αυτή η εγκατάσταση πρέπει να έχει γίνει εξαρχής και φυσικά όλες έχουμε καλοριφέρ νερού στο σπίτι και όχι σύστημα θέρμανσης με αέρα όπως έχουν συνήθως δημόσια κτίρια, πχ. συνεδριακά κέντρα, κλπ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...