Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ??

miamama

Recommended Posts

γεια σας!ειμαι κι εγω καινουρια εδω αλλα ειχα παρακολουθησει πολλες φορες τις συζητησεις σας και κατεληξα να παραγγειλω την as-300 falon.Σε μια εβδομαδα θα την εχω λογω ελειψης.Την παραγγειλα απο νησι συγκεκριμενα απο την Ανδρο.Μαζι με 2 μπουρια INOX και τα μεταφορικα,μου κοστισε 760 ευρο.Νομιζω πολυ καλα απο οτι ειχα κοιταξει για την ιδια ακριβως απο μαγαζια των Αθηνων.Μενω στην Μανδρα αττικης και σκεφτομαι να την βαλω στο σαλονι σε σημειο που θεωρηται πολυ κοντα και στις κρεβατοκαμαρες.Ειμαι στον πρωτο οροφο αλλα και τελευταιο οποτε σκεφτομαστε να τρυπισουμε την πλακα για να βγει το μπουρι!Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω η κατι που πρεπει να κανω πριν την οποθετιση?Θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη σας οποια κι αν ειναι αυτη!Θα σας πω νεοτερα οταν την χρισημοποιησω...:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 629
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα,εχει κανεις τις PRITY FG?οπου παιρνουμε να ρωτησουμε εχουν τελειωσει!ειναι καλες?εχει βαλει κανεις?σκεφτομαστε για το μοντελο FG που εχει και φουρνο.γενικα μυριζουν οι σομπες?

κοιταμε για τιμες και εχουμε τρελαθει!ο καθενας βαραει οσο θελει!!

tweety79, αν βρεις prity fg w20 ενημερωσε και εμενα. 2 μηνες την ψαχνω.

ευχαριστω

Τήν συγκεκριμένη την πήρα απο την ξάνθη 400 e απο μαγαζί την Τ31 την έχει 580 e.Kαι εγώ στην αρχή γιαυτήν ενδιαφερόμουνα αλλά το αφεντικό (σύζηγος) δέν θέλει να γεμίσει το σπίτι σωλήνες,απο την σόμπα στον διάδρομο και επιστροφή +κυκλοφορητής +ασφαλιστικά κ.α :shock:

Το σπίτι είναι μικρό 85 τμ και πιστεύω θα μου κάνει δουλει

grigoris073, μπορεις να μου στειλεις με pm καποιο τηλ ή σαιτ απο το μαγαζι που πηρες την prity σου?

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Καλημέρα.Ζητώ πληροφορίες για τις ξυλόσομπες -λέβητες βουλγαρίας prity όποιος ξέρει μαγαζιά(σε όλη την Ελλάδα) με αυτές τις σόμπες ας μου στίλει pm η ας δημοσιεύσει πληροφορίες.Ευχαριστώ πολύ.

tweety79, αν βρεις prity fg w20 ενημερωσε και εμενα. 2 μηνες την ψαχνω.

ευχαριστω

δυστηχως οπου ρωταω για pritty παντου εχουν τελειωσει και μου λενε οτι θα εχουν ολοι απο 15 δεκεμ.

υπομονη!αμα μαθεις κατι και εσυ ενημερωσε!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα.Εγώ πήρα εδώ και μια εβδομάδα αυτήν εδώ http://www.greekstoves.com/T27.html

Στο χώρο που θα την βάλω σε γωνία στο σπίτι θα ανοίξω τρύπα στη πλάκα για σωλήνα Φ250 και από πάνω χτιστό με πετροβάμβακα και απο κάτω μία συστολή απο Φ250 σε Φ130 αφου το μπουρί της σόμπας εχει έξοδο Φ130,υπόψην μένω στον τελευταίο όροφο της οικοδομής,(5ος).Την καμινάδα την κάνω πιο μεγάλη για αργότερα να βάλω ενεργειακό τζάκι.Περιμένω το συστολικό για να κάνω την εγκατάσταση.Από όσα μου είπανε θα κάνει το σπίτι φούρνο....άσε που έχει και φούρνο για να μαγειρεύεις.Όταν την ανάψω θα σας πω παρατηρήσεις ;)

στο πανω μερος της σομπας σε διαφορες φωτο που εχω δει εχει ενα στρογγυλο,ειναι ματι για κατσαρολα?

Ψαχνω μαγαζι να μου πει τις επιλογες μου αναμεσα σε :

Ξυλολεβητα

Τζάκι ενεργειακο

Ξυλοσομπα.

Όποιος εχει καποιον ας μου δωσει ονοματα και διευθυνσεις γιατι δεν βρισκω κατι.

ΥΓ. Αττικη ετσι?:D;)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αν κάποιος γνωρίζει μαγαζιά (σε όλη την Ελλάδα) με τα μοντέλα prity

WD W24

WD W26

WD W29

Σας παρακαλώ να μου δώσει πληροφορίες γιατί ψάχνω από τον τον Οκτώβριο και δεν μπορώ να βρώ πουθενά.Ευχαριστώ.

Αν κάποιος γνωρίζει μαγαζιά (σε όλη την Ελλάδα) με τα μοντέλα prity

WD W24

WD W26

WD W29

Σας παρακαλώ να μου δώσει πληροφορίες γιατί ψάχνω από τον τον Οκτώβριο και δεν μπορώ να βρώ πουθενά.Ευχαριστώ.

με απλη αναζητηση στο google(βεβαια δεν ξερω αν εχουν διαθεσιμοτητα)

http://tzakiamattas.gr/?attachment_id=298

http://www.e-sompes.gr/index.php?page=1&act=viewCat&catId=34

Επειδή το έχω ψάξει το θέμα πολύ σχετικά με τις σόμπες prity από αναζήτηση στο google και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τουλάχιστον μέχρι 15 Δεκεμβρίου ρωτάω μήπως υπάρχουν μαγαζιά(που προφανώς θα υπάρχουν)εκτός e-shop και διαδυκτίου.

Διαφημίσεις

στο πανω μερος της σομπας σε διαφορες φωτο που εχω δει εχει ενα στρογγυλο,ειναι ματι για κατσαρολα?

Μπορείς να βάλεις κατσαρόλα αλλά μην περιμένεις πολά πράγματα.Εγώ που χρησιμοποιώ τον φούρνο στους 200 βαθμους βαζω και απο πάνω ένα τσαγερό όχι οτι θα βράσει το νερό αλλά θα είναι ζεστό.Ολη η θερμοκρασία είναι στο φούρνο.:)

tyfeonas

Θα ήθελα παρόλο που το post είναι περσινό να μου πεις αν εξακολουθείς να είσαι ευχαριστημένος και τις εταιρείες που προτείνεις.

Ευχαριστώ.

και βεβαια εξακολουθω να ειμαι ικανοποιημενος.

φετος δεν εβαλα καθολου πετρελαιο και καιω ασταματητα σχεδον 4 εβδομαδες.

οσον αφορα τις εταιρειες δεν εχω να σου προτεινω καποια .

αναλογος τα λεφτα που θελεις να διαθεσεις κοιτας και τα μοντελα.

ο κανονας λεει.

αν ειναι ατσαλινη να ειναι με οσο ποιο χοντρη λαμαρινα.

μαντεμι ακομα καλυτερο αλλα ποιο ακριβο.

αν εχεις παιδια με διπλο τοιχωμα ωστε να μην καιγονται αν την ακουμπησουν.

το design ειναι καθαρα θεμα γουστου.

οσο ποιο μεγαλο χωρο καυσης τοσο περισσοτερα ξυλα θα σου τρωει αλλα

θα βρισκεις και ευκολα ξυλα αλλιως θα πρεπει να βρισκεις να αγορασεις μικρα.

παντα κοιταμε να ειναι ενεργειακη (οχι να την εχει βαφτισει ο πωλητης) και ελεγχουμε τον βαθμο αποδοσης (απο 73% και πανω)

επισης αν εχει δευτερογενη καυση ειναι ακομα καλυτερη.

δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Ρύθμιση του αέρα έχουν οι prity; Σκέφτομαι να αγοράσω (οταν βρω διαθέσιμη) την FGRkw14. Ξέρει κανείς αν το μπουρί της πρέπει να βγεί κάθετα απο την οροφή ή είναι οκ αν βγεί υπο γωνία;

Ρύθμιση του αέρα έχουν οι prity; Σκέφτομαι να αγοράσω (οταν βρω διαθέσιμη) την FGRkw14. Ξέρει κανείς αν το μπουρί της πρέπει να βγεί κάθετα απο την οροφή ή είναι οκ αν βγεί υπο γωνία;

Εχουν ρύθμιση ροης αέρα κάτω στο συρτάρι που μαζεύει τη στάχτη ,και στην έξοδο στο μπουρί έχει (κλαπέ).Νομίζω ότι και γωνία δεν έχει πρόβλημα,αρκεί να υπάρχει ελεύθερος ανοιχτός χώρος στην καπνοδόχο,για να (τραβάει).Και εγώ αυτήν έχω.

grigoris073 για πές μια πες μου σε παρακαλώ καθε ποτε αδειάζεις τη στάχτη και πόσα κιλά ξύλα καίς κατα μέσο όρο την ημέρα; Μήπως ξέρεις τις διαστάσεις της εστίας; Τέλος ποσα τετραγωνικά ειναι το σπίτι σου; Ευχαριστω εκ των προτερων για τις πληροφορίες.

ΑΜΑ ΒΡΕΙΣ 2-3 ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΓΙΑ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 65 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΜΕ 105 ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΑΜΑ ΠΑΡΕΙΣ 4 ΤΟΝΟΥΣ

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ... ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΠΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΕΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ

grigoris073 για πές μια πες μου σε παρακαλώ

καθε ποτε αδειάζεις τη στάχτη

Κάθε 3 ημέρες γεμίζει κάτω το συρτάρι και το αδειάζω.

και πόσα κιλά ξύλα καίς κατα μέσο όρο την ημέρα;

Περίπου 1,5 σακί ξύλο (μεσες) γύρω 35 κιλά την ημέρα,χωρίς να σβήσει η σόμπα.

Σε αυτό βέβαια ρόλο μεγάλο έχει τι ξύλο χρησιμοποιείς.Δές λίγο αυτό.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_4551.html#more

Μήπως ξέρεις τις διαστάσεις της εστίας;

Περίπου 45cm επι 45 cm.

Τέλος ποσα τετραγωνικά ειναι το σπίτι σου;

87 καθαρά,να ξέρεις όμως πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η μόνωση του σπιτιού.

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις πληροφορίες.

Οπου μπορώ να βοηθήσω,γιατί και εγώ απο το καλοκαίρι ψαχνόμουνα

για το θέμα της θέρμανσης ,καθότι το πετρέλαιο θα είναι απλησίαστο, και μετά απο συνεύλευση της οικοδομής τον σεπτέμβριο με απόφαση να μην βάλουμε φέτος πετρέλαιο τόλμησα και έβαλα σόμπα στο διαμέρισμα.Όταν πήρα το σπίτι ούτε φανταζόμουνα οτι αυτός θα είναι τρόπος θέρμανσης.Βέβαια ευτηχώς που είμαι στον τελευταίο όροφο και μπόρεσα και έκανα την καμινάδα.Πάντος ψάχτηκα και για pellet αλλά λόγω κόστους της σόμπας ,1700 ευρώ για 8 KW και μετά θα πρέπει να αγοράζω το pellet από τον κάθε έμπορο σε ότι τιμή του καπνίσει, και απο ποιότητα τρέχα και γύρευε, νομίζω ότι συμφέρει το ξύλο.Δεν ξέρω για τα συστήματα αυτά με τα ιοντα και τέτοια αν ξέρει κάποιος η αν έχει βάλει κάποιος να μας πει.

Γειά σε όλους! Και εμείς σκεφτόμαστε για ξυλόσομπα, αλλά με καλή απόδοση στην καύση. Μας πρότειναν την Therma, καμιά γνώμη? Ακόμα, ξέρετε κενένα μαγαζί στην Αθήνα, γύρω στο Χαλάνδρι Μαρούσι κλπ, γιατί όπου ρώτησα, δεν εμπορεύονται...

α.

Γεια,

Μόλις διάβασα το μήνυμα και είπα μήπως μπορώ να βοηθήσω.

Δεν είμαι σίγουρη αν εννοείς Therma ή Thorma; Τις Therma δεν τις ξέρω. Thorma βάλαμε μόλις τώρα. Δεν την έχουμε ανάψει ακόμα γιατί περιμένουμε τα ξύλα. Είναι σλοβακικές και θεωρούνται καλές. Έχουν καλές αποδόσεις (πάνω από 79%) και ομορφούλικα design.

Την πήραμε από τη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα δεν είχα βρει κάποιον καλό και φθηνό πωλητή. Ξέρω τον http://www.filippatos.gr στην Αθήνα, αλλά μου είχε δώσει πολύ ακριβή τιμή για τα μπουριά και την εγκατάσταση οπότε δεν τον προτίμησα. Επίσης, μπορείς να ρωτήσεις στην Άνδρο στον http://www.casa-energy.gr αλλά εγώ ακόμα περιμένω τηλέφωνο από αυτόν. Πάντως, από τιμές ήταν καλός.

Τη δική μας την πήραμε από την http://www.alfatherm.gr και κόστισε 450 ευρώ. 18 ευρώ είναι τα μεταφορικά από Θεσσαλονίκη για Ρέντη. Τα μπουριά και την εγκατάσταση τα πήραμε από την air duct και μου έκαναν πολύ καλή τιμή.

Όλοι μου υπόσχονται καταπληκτική ζέστη. Από αύριο θα δούμε!

Γειά σε όλους! Και εμείς σκεφτόμαστε για ξυλόσομπα, αλλά με καλή απόδοση στην καύση. Μας πρότειναν την Therma, καμιά γνώμη? Ακόμα, ξέρετε κενένα μαγαζί στην Αθήνα, γύρω στο Χαλάνδρι Μαρούσι κλπ, γιατί όπου ρώτησα, δεν εμπορεύονται...

α.[/quote

Δες σε αυτο το σιτε http://www.marasflame.gr/ από αυτους πήρα τη σόμπα μου (morso 1126 clasic) και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος δεν δουλευεω πλεον τα καλοριφερ. Ειναι όμως λίγο ακριβές οι σόμπες που έχει αλλά είναι πραγματικά καλές , ενεργειακές και ζεστένουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...