Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δύο ονόματα στο παιδί

Angiek

Recommended Posts

Οι δικοί σου γονείς πώς θα αντιδρούσαν στο ενδεχόμενο να εβγαζες το όνομα του πεθερού σού? Ο άντρας σου έχει άλλα αδέρφια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βγάλουν αυτο το όνομα? Επίσης οι γονείς σου έχουν ακούσει το όνομά τους απο αδέρφια σου? Ξέρω οτι είναι ολίγον αστεία ολα αυτα , κι εγώ προβληματίζομαι αυτό το διάστημα για το όνομα που θα δώσω στο μωρό μου, αλλα για τους γονέις με αυτές τις αρχές μετράνε....Το καλύτερο είναι να συμφωνείσετε με τον ανδρα σου με ηρεμία για κάτι τόσο σημαντικό και να μην υπάρχουν τσακωμοι μεταξύ σας.

Οι γονείς μου δεν ανακατεύονται καθόλου στο θέμα. Δεν είναι τέτοιοι άνθρωποι. Ούτε που ξέρουν ακόμη τι όνομα θα δώσουμε στο μικρό!! Γενικά δεν έχουν κόλλημα με τα ονόματα. Για μένα το θέλω.

Ο άντρας μου είναι μοναχοπαίδι αλλά και εγώ έχω μια αδερφή που δηλώνει εναντίον του γάμου οπότε πιθανόν αυτά να είναι τα μοναδικά εγγόνια που βλέπουν οι δικοί μου.

Όσον αφορά τους τσακωμούς, δεν μαλώνουμε καθόλου για το θέμα, ούτε αποτελεί το φλέγον ζήτημα στο σπίτι όπως ίσως άφησα ατυχώς να φανεί. Αντιθέτως μου το ζήτησε πολύ ήρεμα, ως παράκληση μπορώ να πω και εγώ είναι η αλήθεια πως σκεφτόμουν να μην του χαλάσω την καρδιά. Απλά με αιφνιδίασε και καθώς το σκεφτόμουν είπα να ζητήσω τη γνώμη σας. Αυτό είναι όλο!!

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ZWH

ZWH 11 δημοσιεύσεις

• mersy

mersy 5 δημοσιεύσεις

• LouLou

LouLou 5 δημοσιεύσεις

• Angiek

Angiek 5 δημοσιεύσεις

Θα σου πω τί θα έκανα εγώ. Δεν θα ταλαιπωρούσα το παιδί με δύο ονόματα. Θα έκανα αυτό που είπε η Πιτσιρίκα. Θα ακογόταν στην εκκλησία και τα δύο και μετά θα έγγραφα το ένα. Όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Άλλωστε, αφού έχετε αποφασίσει να το φωνάζετε με το όνομα του πατέρα σου, και αφού το όνομα του πεθερού θα ακουστεί μόνο για τιμή, γιατί να το κουβαλάει το παιδί σε όλη του τη ζωή? Θα ξέρει ότι βαφτίστηκε και με τα δύο ονόματα. Και εγώ είμαι βαφτισμένη με δύο ονόματα αλλά η ταυτότητά μου γράφει ένα.

Emeis thn mpempa mas tha ths dosoume 2 onomata apla giati to deutero aresei ston mpampa. Genika emena den mou aresei na dinoun onomata sta paidia tvn papoudvn pou exoun fugei apo thn zvh. Mou fainete ligo anatrixiastiko. Tha protimousa na dinoume ta onomata tous oso einai sthn zvh vste na to xaironte!

Ευχαριστώ βρε κορίτσια για τις απαντήσεις. Κι εγώ το βλέπω λίγο σαν τη μαμα του Ωρίωνα, οτι δηλ. είναι λίγο μονόπλευρο όσο και άδικο για μένα. θα μου πεις, επίτηδες έγινε? Όχι βέβαια αλλά ξέρω κι εγώ? Δε μου αρέσει να σκέφτομαι εγωιστικά αλλά μήπως πρέπει κάποιες στιγμές να είμαστε πιο ρεαλιστές?

Χαίρομαι που το βλέπεις σαν την μαμά του Ωρίωνα...

θα ήταν πολύ άδικο για εσένα να βγάλεις και το όνομα του πεθερού σου, άδικο για τον μπαμπά σου και άδικο και για το παιδί σου να "φορτωθεί" ένα δεύτερο όνομα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ!!!

απο την στιγμή που ακολουθείς την "παράδοση" , ισχύει ο νόμος του "ένα κι ένα" :)

έβγαλες το όνομα της πεθεράς σου...φτάνει!!! είναι η σειρά του μπαμπά σου τώρα...δικαιωματικά !!!

......αλήθεια πιστεύετε ότι "τιμούμε" ένα αγαπημένο μας πρόσωπο που χάθηκε, φωνάζοντας το όνομα του στην εκκλησία για μια στιγμή, απλά για να ακουστεί...

και μετά κάνουμε σαν να μην ειπώθηκε ποτέ ...?

ομολογώ ότι μόνο θλίψη μου προκαλεί αυτή η τακτική...

πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι για να τιμήσουμε τους γονείς μας πιο ουσιαστικοί, καθημερινοί και πραγματικά αληθινοί

για να τους δείξουμε πόσο πολύ τους αγαπάμε ή

πόσο πολύ τους αγαπήσαμε...

.png.png

Ας διευκρινίσουμε κάτι αν ακουστούν δύο ονόματα στην εκκλησία θα

γραφτούν και τα δύο στα χαρτιά και η εκκλησία δεν το απαγορεύει ο γιος

μου ονομάζεται Αντρέας-Μάριος κι έχει βαφτιστεί πριν 1,5 χρόνο!!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

συμφωνώ με όσα έγραψε η Ωρίωνμαμά, η mariab και η vera σχετικά με το γενικότερο θέμα του ονόματος!!!

θα ήθελα να πω και κάτι άλλο...

το πόσο λάθος είναι αυτή η "παράδοση" φαίνεται περίτρανα , από τα προβλήματα που δημιουργεί στις σχέσεις των ανθρώπων!!!

μια και είμαστε νέοι άνθρωποι καλό θα ήτανε να δώσουμε ένα τέλος σ'αυτή την κατάσταση που τόσο μας βασανίζει

και να έχουμε σαν οδηγό , τι πιστεύουμε πως είναι καλύτερο για το παιδί μας και μόνο!!!

θεωρώ ότι το όνομα που θα δώσουμε στο παιδί μας είναι πολύ σημαντικό γι αυτό, είναι κάτι που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή ,κάτι με το οποίο θα είναι απόλυτα ταυτισμένο.

θα πρέπει πιστεύω, εμείς οι γονείς του, να του δώσουμε ένα όνομα που για κάποιο λόγο το αγαπάμε!!!

ένα όνομα που αγαπάμε γιατί μας αρέσει το άκουσμά του, ή γιατί μας θυμίζει ένα αγαπημένο πρόσωπο, ή γιατί δεν μας θυμίζει κανέναν παρά μόνο το παιδί μας ή το όνομα ενός Αγιου που πιστεύουμε πως ήταν διπλα του κάποια δύσκολη στιγμή ή ένα όνομα ενός αγαπημένου μας ήρωα...οτιδήποτε αρκεί να το αγαπάμε.

Το σημαντικό είναι να του δώσουμε ένα όνομα που για κάποιο λόγο σημαίνει "κάτι" για εμάς κι όχι ένα όνομα που μας επέβαλε κάποιος για να ικανοποιήσει το εγώ του ή για να μη κουτσομπολέψει ο περίγυρος.

.....ο μόνος άνθρωπος που θα λογοδοτήσω για το όνομα που διάλεξα γι αυτό, είναι το παιδί μου

.....θέλω να κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο γι αυτό και με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τι αντίκτυπο θα έχει η επιλογή μου σ'αυτό, παρά σε οποιονδήποτε άλλον

(όσο αγαπημένο μου πρόσωπο κι αν είναι αυτός ο άλλος)

.png.png

Δεν ξέρω αν έτυχε σε μένα αλλά όταν βάπτισα τον γιό μου ακούστηκαν 2 ονόματα και γράφτηκε μόνο το ένα μετά από συννενόηση με τον παπά.Τώρα που θα βαπτίσω την μικρή μου θα της δώσω πάλι δύο ονόματα και θα γραφτεί πάλι μόνο το ένα.

url=http://www.xarakas.gr]line_test_beg_39_time_1181880000_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif[/url]

Πραγματικα δεν καταλαβαινω, ποιος ο λογος να ακουστουν δυο ονοματα στην εκκλησια και να γραφτει μονο ενα. Οσες το κανατε γιατι το κανατε? Ποια η χρησιμοτητα? Για να ευχαριστησετε καποιον συγγενη εκεινη την στιγμη? Και μετα? Δεν χρησιμοποιησατε ποτε το δευτερο ονομα? Ουτε στην τουρτα του παιδιου?

Δεν ξέρω αν έτυχε σε μένα αλλά όταν βάπτισα τον γιό μου ακούστηκαν 2 ονόματα και γράφτηκε μόνο το ένα μετά από συννενόηση με τον παπά.Τώρα που θα βαπτίσω την μικρή μου θα της δώσω πάλι δύο ονόματα και θα γραφτεί πάλι μόνο το ένα.

αυτο που λές γινετε ????

Γιατι και εγω θα δωσω 2 ονοματα της μαμας μου Κονδυλία αλλα επειδη δεν γιορταζει σκέφτηκα να δωσω και το Ραφαηλία απο τον Αγιο Ραφαήλ. Μεγάλη η Χαρη του αλλα σκεφτομαι να μην το ταλαιπωρησω το παιδι με 2 ονοματα και αν γινετε θα ακουστει αλλα θα γραφτει μόνο το ενα . Αλλα πρεπει να ειναι δικος σου ο παπας για να το κανει ή να ειναι μοντερνος .

Και απο την αλλη να βγαζουμε 2 ονομα και να φωναζουμε το ενα πάλι δεν το κρινω σωστο αλλα εγω μεχρι να την φωναξω με τα 2 ονοματα θα εχει φυγει :lol: να κανουμε και λίγη πλάκα

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

Η μιμικα στις χρησιμες οδηγιες για τη βαφτιση ειχε γραψει αυτο

τι σημαινει ?????

η) Ἡ ἀναγραφή στό βιβλίο Βαπτίσεων ἑνός Ὀνόματος, ἡ ἐκφώνηση ὅμως δύο ὀνομάτων, κατά τήν Κατήχηση καί τήν τριπλῆ Κατάδυση δέν ἐπιτρέπεται, ἐνέχει δέ τόν κίνδυνο ὁ Ἐφημέριος νά διωχθεῖ ποινικῶς.

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

συμφωνώ με όσα έγραψε η Ωρίωνμαμά, η mariab και η vera σχετικά με το γενικότερο θέμα του ονόματος!!!

θα ήθελα να πω και κάτι άλλο...

το πόσο λάθος είναι αυτή η "παράδοση" φαίνεται περίτρανα , από τα προβλήματα που δημιουργεί στις σχέσεις των ανθρώπων!!!

μια και είμαστε νέοι άνθρωποι καλό θα ήτανε να δώσουμε ένα τέλος σ'αυτή την κατάσταση που τόσο μας βασανίζει

και να έχουμε σαν οδηγό , τι πιστεύουμε πως είναι καλύτερο για το παιδί μας και μόνο!!!

θεωρώ ότι το όνομα που θα δώσουμε στο παιδί μας είναι πολύ σημαντικό γι αυτό, είναι κάτι που θα το ακολουθεί σε όλη του τη ζωή ,κάτι με το οποίο θα είναι απόλυτα ταυτισμένο.

θα πρέπει πιστεύω, εμείς οι γονείς του, να του δώσουμε ένα όνομα που για κάποιο λόγο το αγαπάμε!!!

ένα όνομα που αγαπάμε γιατί μας αρέσει το άκουσμά του, ή γιατί μας θυμίζει ένα αγαπημένο πρόσωπο, ή γιατί δεν μας θυμίζει κανέναν παρά μόνο το παιδί μας ή το όνομα ενός Αγιου που πιστεύουμε πως ήταν διπλα του κάποια δύσκολη στιγμή ή ένα όνομα ενός αγαπημένου μας ήρωα...οτιδήποτε αρκεί να το αγαπάμε.

Το σημαντικό είναι να του δώσουμε ένα όνομα που για κάποιο λόγο σημαίνει "κάτι" για εμάς κι όχι ένα όνομα που μας επέβαλε κάποιος για να ικανοποιήσει το εγώ του ή για να μη κουτσομπολέψει ο περίγυρος.

.....ο μόνος άνθρωπος που θα λογοδοτήσω για το όνομα που διάλεξα γι αυτό, είναι το παιδί μου

.....θέλω να κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο γι αυτό και με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τι αντίκτυπο θα έχει η επιλογή μου σ'αυτό, παρά σε οποιονδήποτε άλλον

(όσο αγαπημένο μου πρόσωπο κι αν είναι αυτός ο άλλος)

LouLou, Mε εχεις καλυψει πληρως!!!!!!!!!!!

Ειναι σαν να διαβαζεις την σκεψη μου και δεν καταλαβαινω γιατι "υποχρεουμαι" να δωσω στα παιδια μου ονοματα που θα κανουν αλλους να χαρουν, εστω και αν ειναι οι γονεις μου, ενω υπαρχουν απειρες επιλογες απο ασυνηθιστα, ευηχα και ενδιαφεροντα ονοματα που δεν χρησιμοποιουνται καν......!!!!!!

Πιστευω οτι το ονομα καποιου, ειναι πολυ σημαντικο, τον χαρακτηριζει για μια ζωη και πρεπει να δινεται με αλλα κριτηρια απο αυτα που ισχυουν σημερα!!!!

Τωρα στην πραξη βεβαια, ουτε εγω το τηρησα αυτο,

γιατι αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη....

Στην μεγαλη μου κορη εδωσα δυο ονοματα, ετσι θα κανω και στην μικρη,

γραφτηκε και θα γραφτει μονο το ενα, πρωτον γιατι ο πρωτος παππας επεμενε να γραψει μονο το ενα ονομα και δευτερον

γιατι και ο μπαμπας μας συμφωνουσε,

(τα ονοματα ηταν και τα δυο απο την δικη μου οικογενεια)

και δεν ηθελα περαιτερω γκρινιες την ωρα εκεινη...

Και στην δευτερη κορη μου θα ακολουθησω την ιδια τακτικη,

απλως αυτην την φορα τα δυο ονοματα γινονται ενα,

οποτε τουλαχιστον θα ακουγεται και το δευτερο!!!!!

Ο παππας που το ειπαμε απο τωρα, δεν εφερε καμια αντιρρηση!!!!!!!!!!

Ναι αλλά θα κάνω την ερώτηση που τέθηκε και πριν. Γιατί να γίνει αυτό? Γιατί δηλ. να ακουστεί το δεύτερο όνομα μόνο μέσα στην εκκλησία? ποιον εξυπηρετεί? Αν δεν είναι να αποτελεί μέρος του ονόματος του παιδιού τότε ποιος ο λόγος? Πραγματικά δεν καταλαβαίνω.

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Τα 2 ονόματα σίγουρα δεν δίνονται για χαβαλε ουτε γαι να ευχαριστήσω κάποιον.Θα δώσω το δεύτερο όνομα για να ευχαριστήσω τον συγκεκριμένο Αγιο γιατί είχα πρόβλημα με το συγκεκριμένο παιδί αφότου γεννήθηκε και ακόμα τρέχω.Βέβαια εδώ θα βρεθούν κάποιες που πάλι.....θα το θεωρήσουν κάπως!Ποιός Θεός,ποια εκκλησία κ.λ.π.ΘΑ ακουστεί το όνομα του Αγίου και δεν θα γραφτεί.Είναι πολύ απλό.Στην αισχάτη και να γραφτεί δεν με απασχολεί καθόλου και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το πάρω πίσω το τάμα μου.

url=http://www.xarakas.gr]line_test_beg_39_time_1181880000_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif[/url]

Eγω δεν καταλαβαινω γιατι να μην γραφτει.... Που ειναι το προβλημα? Τα δυο ονοματα δεν δημιουργουν πουθενα κανενα απολυτως προβλημα... Στο σχολειο τα παιδια μου ειναι γραμμενα και μετα δυο ονοματα και παντου... Αν θελουμε χρησιμοποιουμε το δευτερο στην καθημερινη μας ζωη. Οπως πολλες παραποιουν το ονομα του παιδιου ετσι και εμεις αν θελουμε χρησιμοποιουμε το δευτερο ονομα.... Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω, γιατι να ακουστει μονο στην εκκλησια.

Και στο τελος για να γινει σωστα το ταμα δεν πρεπει να γραφτει και στα χαρτια του παιδιου?

Οσον αφορα τα ταματα νομιζω οτι καπου υπαρχει λαθος.... Ταζουμε οταν πραγματικα εχουμε αναγκη και μετα βρισκουμε χιλιες δυο δικαιολογιες για αν το αποφυγουμε. Πχ, ειναι μακρια η εκκλησια που εταξα να το βαφτισω...η δεν θα γραψω το ονομα που δινω προς τιμη του αγιου... Δεν καταλαβαινω... Γιατι τοτε κανουμε τα ταματα?

Διαφημίσεις

Ο γιος μου ονομάζεται Αντρέας-Μάριος προς χάρην του παππού του που έχει φύγει από τη ζωή και το όνομα της Παναγίας που είναι το τάμα μου πολλές φορές τον φωνάζουμε και με τα δύο ονόματα αλλά συνήθως ακούγεται το

Αντρέας σημασία έχει για εμάς το παιδί να γνωρίζει και τα δύο ονόματα του κι

όταν τον ρωτάς πως τον λένε απαντάει Άντας Μα Κ....(επίθετο).

Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω τάμα αν δεν ήταν να το χρησιμοποιήσω και

δόξα το Θεό η Μεγαλόχαρη τον έχει προστατέψει !!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Σιγουρα να τιμησεις την μνημη του πεθερου σου βγαζοντας το ονομα

του ή ΚΑΙ το ονομα του. Αλλα δεν ειναι καλυτερο ρε κοριτσια να

ακουστει ο παππους που ειναι εν ζωη και να χαρει??? Το πρωτο πηρε

το ονομα της γιαγιας που εφυγε, αλλα και το δευτερο??? Δεν ειναι

θεμα τιμων σιγουρα. Για μενα να δωσεις το ονομα του μπαμπακα σου

να χαρει τωρα που ειναι καλα και βλεπει το εγγονι του! :)

Με καλυψες 100%

pEmXp3.png

Kαι τα δικα μου παιδια ξερουν οτι εχουν δυο ονοματα. Την κορη μου οπως σας ειπα μεχρι και την πρωτη δημοτικου την φωναζαν και μετα δυο. Μετα ηρθαμε στο εξωτερικο και δεν ειχα την απαιτηση να χρησιμοποιουν και τα δυο. Τον γιο μου τον φωναζουμε μονο με το ενα. Στον παιδικο μονο με το ενα και αυτο μισο :lol: . Δεν ξερω αν στην Ελλαδα στο νηπιο θα τον φωναζουν και με τα δυο. Στις τουρτες τους παντα μα παντα υπαρχουν και τα δυο ονοματα και οταν τα γνωριζω σε φιλους κτλ παντα λεω και τα δυο τους ονοματα.

Τα 2 ονόματα σίγουρα δεν δίνονται για χαβαλε ουτε γαι να ευχαριστήσω κάποιον.Θα δώσω το δεύτερο όνομα για να ευχαριστήσω τον συγκεκριμένο Αγιο γιατί είχα πρόβλημα με το συγκεκριμένο παιδί αφότου γεννήθηκε και ακόμα τρέχω.Βέβαια εδώ θα βρεθούν κάποιες που πάλι.....θα το θεωρήσουν κάπως!Ποιός Θεός,ποια εκκλησία κ.λ.π.ΘΑ ακουστεί το όνομα του Αγίου και δεν θα γραφτεί.Είναι πολύ απλό.Στην αισχάτη και να γραφτεί δεν με απασχολεί καθόλου και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το πάρω πίσω το τάμα μου.

Κι εγω καπως ετσι, το δευτερο ονομα της μικρης μου ειναι ταμα.

Ο αντρας μου βεβαια θεωρει πως αφου η συμφωνια μας ηταν απο ενα παιδι - ονομα η καθε οικογενεια,

ειναι η σειρα του να διαλεξει και θελει να βγαλει την μητερα του,

που κι εκεινη βεβαια τον πιεζει.....

Εγω ρωτησα παππα και μου ειπε πως οτι ακουστει στην εκκλησια

πιανεται και οχι οτι γραφετε και προκειμενου να εχω γκρινιες

που θεωρω μεγαλη γρουσουζια,

ας μην γραφτει το δευτερο στα χαρτια...... Τι αλλο μπορω να κανω..???

Εκει που εγραψα , Μαρια για να ευχαριστησουμε τους αλλους, δεν εννοουσα αυτο (το ταμα), μην με παρεξηγησεις..... :oops:

Εγω τουλαχιστον, το πρωτο ονομα θα το δωσω στο παιδι για να κανω το χατηρι του αντρα μου και εκεινος για να ευχαρηστησει την μητερα του...!!!!

Αν ειχα περιθωριο για επιλογη, θα προτιμουσα καποιο αλλο

...... αυτο εννοουσα! :wink:

Και κάτι άλλο.Μπορεί να μην γράφτηκε το δεύτερο όνομα του παιδιού μου άλλα την ημέρα της γιορτής του συγκεκριμένου Αγίου την γιορτάζω κανονικά.Επίσης με παίρνουν τηλ συγγενείς και μου εύχονται ή ερχονται ακι από κοντά.

Εγω σε καμια περιπτωση δε συμφωνω με αυτην την αντιληψη για τα ονοματα. Δικο μου ειναι το παιδι κ δε χρειαζεται να ευχαριστησω ή να τιμησω κανεναν χρησιμοποιωντας το. Δηλαδη αν η γιαγια ειχε ενα ασχημο ονομα θα πρεπει να καταδικασω το παιδι μου για να την ευχαριστησω? Ας μεινουν ολοι δυσαρεστημενοι! Παντως επιτελους πρεπει καποτε να ωριμασουμε οι ανθρωποι κ να μη σκοτωνονται οικογενειες για ενα ονομα. Αν ειναι δυνατον! Προσωπικα μακαρι να μπορουσα να την αφησω αβαφτιστη κ οταν μεγαλωσει ας διαλεξει μονη της.

Απο την αλλη βεβαια αν δε σε πειραζει εσενα να ακολουθησεις την παραδοση τοτε μαζι σου. Το να εχει δυο ονοματα εμενα δε μου φαινεται καθολου κακο. Σκεψου ποσοι ευγενεις κ αριστοκρατες το κανουν... Κ αρκετοι γνωστοι μου επισης για να μη δυσαρεστηθει το σοι. Μπορεις μαλιστα να βρεις κ ενα συνδυασμο των δυο ονοματων κ να βγαλεις ενα πρωτοτυπο ονομα για το παιδακι.

:roll: καθησα και διάβασα όλες τις απαντήσεις και έχω έρθει σε δίλλημα που κι εγώ έχω το ίδιο ερώτημα γιατί ο μπαμπας μου πέθανε λίγο καιρό πριν να βαπτίσουμε την μικρή και εγώ την είχα είδη τάξει. Τι να πω; Ακόμα το σκέφτομαι τι να κάνω και σε καταλαβαίνω που έχεις κι εσύ τους ενδιασμούς σου για το τι θα κάνεις. Να σας πω την αλήθεια πέρα απο την τρομερή αδύναμία που είχα στον πατερούλη μου σκέφτομαι και την χαρά που θα πάρει η μητέρα μου αν ακούσει το όνομα του στην εκκλησία. Όλες οι απαντήσεις έχουν την λογική τους, είναι γεγονός, νομίζω όμως κατά βάση ότι πρέπει να γίνει εκείνο που η καρδια προστάζει γιατί μετά ίσως το μετανιώνεις που δεν έβαλες και τα δύο ονοματα. Η πιθανότητα για τρίτο παιδί μήπως σου λύσει το πρόβλημα;

Κορίτσια επειδή εγώ εχω δύο ονόματα σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό στα παιδιά σας γιατί καθε φορά που θέλω να βγάλω κάποιο χαρτί επίσημο και μή, πρέπει να τσεκάρω αν τα ονοματα γράφονται και τα δύο με το σωστό τρόπο ένα έχω να σας πώ όταν πήρα το πτυχίο μου έχασα θέση στο δημόσιο γιατί μου είχαν κάνει λάθος και δεν είχαν γράψει και τα δυο ονόματα στο πτυχίο είχαν γράψει μονο το ένα με αποτέλεσμα να μου πούν οτι δεν γίνεται ταυτοπροσωπία, το καινούριο πτυχίο για μία απλή διόρθωση έκαναν 6 μήνες να μου το βγάλουν :shock::shock: και δε φτάνει μόνο αυτό επεσα και σε περίοδο καταλήψεων ακόμη χειρότερα εκεί να δείς μου είπαν λοιπόν απο τη σχολή οτι άν δεν μας έχεις δώσει και τα δύο ονόματα απο την αρχή το πτυχίο σου δεν θα ισχύει κόντεψα να μαδήσω τις κοτσίδες μου και ας τους φώναζα εγω σε κάθε έτος που έπερνα τις αναλυτικές γράψτε και το άλλο μου όνομα και μου έλεγαν δεν πειράζει δεν είναι ανάγκη έτσι με όλα αυτά και όχι μόνο που έχω περάσει λέω γιατί να μου το κάνουν οι γονείς μου αυτό? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Κορίτσια επειδή εγώ εχω δύο ονόματα σας παρακαλώ μην το κάνετε αυτό στα παιδιά σας γιατί καθε φορά που θέλω να βγάλω κάποιο χαρτί επίσημο και μή, πρέπει να τσεκάρω αν τα ονοματα γράφονται και τα δύο με το σωστό τρόπο ένα έχω να σας πώ όταν πήρα το πτυχίο μου έχασα θέση στο δημόσιο γιατί μου είχαν κάνει λάθος και δεν είχαν γράψει και τα δυο ονόματα στο πτυχίο είχαν γράψει μονο το ένα με αποτέλεσμα να μου πούν οτι δεν γίνεται ταυτοπροσωπία, το καινούριο πτυχίο για μία απλή διόρθωση έκαναν 6 μήνες να μου το βγάλουν :shock::shock: και δε φτάνει μόνο αυτό επεσα και σε περίοδο καταλήψεων ακόμη χειρότερα εκεί να δείς μου είπαν λοιπόν απο τη σχολή οτι άν δεν μας έχεις δώσει και τα δύο ονόματα απο την αρχή το πτυχίο σου δεν θα ισχύει κόντεψα να μαδήσω τις κοτσίδες μου και ας τους φώναζα εγω σε κάθε έτος που έπερνα τις αναλυτικές γράψτε και το άλλο μου όνομα και μου έλεγαν δεν πειράζει δεν είναι ανάγκη έτσι με όλα αυτά και όχι μόνο που έχω περάσει λέω γιατί να μου το κάνουν οι γονείς μου αυτό? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

...........beg for mercy!!! :lol:

................have mercy on your children!!! :lol:

.png.png

:roll: καθησα και διάβασα όλες τις απαντήσεις και έχω έρθει σε δίλλημα που κι εγώ έχω το ίδιο ερώτημα γιατί ο μπαμπας μου πέθανε λίγο καιρό πριν να βαπτίσουμε την μικρή και εγώ την είχα είδη τάξει. Τι να πω; Ακόμα το σκέφτομαι τι να κάνω και σε καταλαβαίνω που έχεις κι εσύ τους ενδιασμούς σου για το τι θα κάνεις. Να σας πω την αλήθεια πέρα απο την τρομερή αδύναμία που είχα στον πατερούλη μου σκέφτομαι και την χαρά που θα πάρει η μητέρα μου αν ακούσει το όνομα του στην εκκλησία. Όλες οι απαντήσεις έχουν την λογική τους, είναι γεγονός, νομίζω όμως κατά βάση ότι πρέπει να γίνει εκείνο που η καρδια προστάζει γιατί μετά ίσως το μετανιώνεις που δεν έβαλες και τα δύο ονοματα. Η πιθανότητα για τρίτο παιδί μήπως σου λύσει το πρόβλημα;

αχ συγνωμη για το θαρρος αλλα σου μιλαει μια κοπελα που λατρευει τον πατερα της :lol::lol:

αν δεν το χεις βαπτισει το μωρακι σου και θες φυσικα να δωσεις το ονομα του πατερα σου.... ειναι αυτο που ειπες οτι λεει η καρδια.....

δεν πιστευω σε θεους-αγιους τιμωρους "δεν εδωσες στο παιδι το ονομα μου χα! τωρα θα δεις θα σου καψω το φαι.... " (χιουμορ)

μπωρεις να τιμησεις τον αγιο και με αλλους τροπους να πηγαινεις το παιδακι να αναβει ενα κερι στην εκκλησια του π.χ.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...