Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δύο ονόματα στο παιδί

Angiek

Recommended Posts

Μια που το θέμα με απασχολεί άμεσα είπα να το ανοίξω και να ζητήσω τη γνώμη σας. Θα βαφτίσουμε τον Ιούνιο το δεύτερο παιδάκι μας που είναι αγοράκι. Το πρώτο παιδί είναι κοριτσάκι και πήρε το όνομα της πεθεράς μου γιατί την είχε χάσει ο άντρας μου και επέλεξε να βγάλει τη μαμά του και το δεύτερο παιδί να το βγάλουμε από μενα αδιάφορο αν θα ήταν αγόρι ή κορίτσι. Δυστυχώς όμως πέρυσι σε ένα τροχαίο σκοτώθηκε ο πατέρας του και τώρα μου ζήτησε να δώσουμε δύο ονόματα στο παιδί (του μπαμπά μου και του πεθερού μου δηλ.) απλά τιμητικά βέβαια το δεύτερο και να φωνάζουμε το παιδί μόνο με το πρώτο. Εγώ βέβαια σκέφτομαι πως κινείται καθαρά κάτω από συναισθηματική πίεση αυτή τη στιγμή και ίσως είναι άδικο για το παιδί να το μπλέξουμε με διπλή ονομασία. Τι λέτε?

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Διαφημίσεις

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

για μενα να βγαλεις μονο του πεθερου σου αφου ο ανθρωπος εχει φυγει κ απο την ζωη :!:

τωρα η επιλογη ειναι καθαρα δικη σας :!: η εκκλησια νομιζω δεν επιτρεπει διπλα ονοματα το εχουν απαγορευση :!:

Θα ελεγα να βγαλεις και το ονομα του πεθερου σου. Ειναι μια τιμη σε αυτον που εχει "φυγει" και μαλιστα τοσο αιφνιδιαστικα. Εξαλλου ο αντρας σου δεν σου ζητησει παρα μονο το δευτερο ονομα.

Δεν καταννοω που θα μπερδευεται το παιδι με τα δυο ονοματα.

Εδω δεν μπερδευονται οταν οι γονεις μιλουν δυο γλωσσες!

...οσο για τα δυο ονοματα, δεν νομιζω να το εχει απαγορεψει η εκκλησια...δεν εχω ακουσει κατι τετοιο. :shock:

Φυσικά και επιτρέπονται δύο ονόματα στα μωρά. Εμείς θα βαφτίσουμε την πρώτη μας κόρη Ευαγγελία - Αθηνά (στην μαμά του άντρα μου και στην γιαγιά του που δεν έχει ακούσει το όνομά της) και το έχουμε ήδη πει στον ιερέα που θα κάνει την βάφτιση ( που ούτε τον ξέραμε νωρίτερα ) και είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Γιατί όχι διπλό όνομα; Όλα τα ονόματα είναι καθαρά μια συνήθεια και το θέμα, πέρα από την συναισθηματική άποψη, δεν χρειάζεται πολύ προβληματισμό - πιστεύω.

line_test_beg_39_time_1186113600_text_d4ef20e1f3f4e5f1dceae920ece1f220e5dfede1e9.gif

Πραγματικά νιώθω τον προβληματισμό σου, ότι και αν αποφασίσεις μην το μετανιώσεις στο μέλλον (δηλ. μην πεις ποτέ γιατί το έκανα τελικά ή γιατί δεν το έκανα) για να νιώθεις εσυ εντάξει με τον εαυτό σου θα πρέπει πάντα να υποστηρίζεις την απόφαση σου....

Εγω θα έδινα και τα 2 ονόματα γιατί μάλλον αυτό είναι και το σωστό....

καλή συνέχεια σου ευχομαι και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου

Διαφημίσεις

αχ θα είμαι σκληρή....

αν αύριο χτύπα ξύλο πεθάνει κι ο αδερφός του τι θα γίνει ρε παιδιά?

θα της πει να κάνουν κι άλλο παιδί για να βγάλει κι αυτό το όνομα?

εντάξει οι άνθρωποι πεθαίνουν, τι να κάνουμε τώρα....

καταλαβαίνω πονάει

κι εγώ έχω χάσει τη μανούλα μου πριν 1,5 χρόνο μέσα στα νιάτα της και ξέρω πολύ καλά πως είναι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι επειδή πονάω εγώ θα βάλω και τον σύντροφο μου σε αυτή τη διαδικασία

οκ έβγαλαν το όνομα της μαμάς του τιμητικά... αρκεί

δλδ πρέπει να πεθάνει κι ο μπαμπάς της για να δικαιούται ένα όνομα μόνος του? έλα παναγία μου...

Angiek....

αν δε θες να το βγάλεις δύο ονόματα είναι σεβαστό για όποιο λόγο κι αν δεν θες....

οι γονείς μας πεθαίνουν, έτσι είναι η ζωή...

δώσε στον άντρα σου να καταλάβει ότι ανεξάρτητα απ το πόσο πονάει αυτή τη στιγμή, δεν είναι δίκαιο για τον δικό σου γονιό αυτό

Αν και στο πρώτο είχατε δώσει δύο ονόματα... θα ήταν αλλιώς

για μενα να βγαλεις μονο του πεθερου σου αφου ο ανθρωπος εχει φυγει κ απο την ζωη :!:

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΦΥΓΕΙ" !!!

rQGhp3.png

και η τιμή για τον πατέρα της κοπέλας πότε θα έρθει ρε παιδιά?

σωστη...... :wink:

Αν μπουν και τα δυο ονοματα, δεν σημαινει οτι η τιμη θα μοιραστει ή μηπως αν θα μπει μονο το ονομα του εν ζωη παππου θα αισθανεται περισσοτερη τιμη?!?! :shock:

Στην τελικη αυτα δεν ειναι σοβαρα προβληματα...

Συγνωμη κιολας, αλλα ας ειναι υγιες το παιδακι και να το χαιρεται η οικογενεια, οποιο ονομα και αν εχει. :oops::)

Διαφημίσεις

και η τιμή για τον πατέρα της κοπέλας πότε θα έρθει ρε παιδιά?

σωστη...... :wink:

Αν μπουν και τα δυο ονοματα, δεν σημαινει οτι η τιμη θα μοιραστει ή μηπως αν θα μπει μονο το ονομα του εν ζωη παππου θα αισθανεται περισσοτερη τιμη?!?! :shock:

Στην τελικη αυτα δεν ειναι σοβαρα προβληματα...

Συγνωμη κιολας, αλλα ας ειναι υγιες το παιδακι και να το χαιρεται η οικογενεια, οποιο ονομα και αν εχει. :oops::)

θ

Με τα δύο ονόματα ακούγονται και τιμώνται και οι δύο παππούδες.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές γίνονται γραφειοκρατικά λάθη. Επίσης το παιδί μπορεί να επιλέξει αργότερα με ποιο από τα δύο θέλει να το φωνάζουν

Θα συμφωνησω κι εγω με τη Μαμα του Ωριωνα.........

Εχει καταντησει ψυχαναγκασμος αυτο το πραγμα με τα ονοματα και τα θανατικα.....δλδ οποιος χασει σε "βολικο" timing τους γονιους του αποκτα αυτοματως και εξουσιες ονοματοδοσιας?

Και γιατι πρεπει βρε παιδια οποιος πεθαινει να κλωνοποιειται?

...αντι να βγαζει το καθε ζευγαρι το ονομα που θελει στα παιδια του , ειναι υποχρεωμενο να υποστει καθε λογης συναισθηματικους εκβιασμους για να ικανοποιησει τον ναρκισισμο της προηγουμενης γενιας......?

Μου την δινει αφανταστα αυτη η τακτικη........η πεθερα μου επειδη εχασε την κορη της ειχε φαγωθει να δωσω το ονομα της στα παιδια μου, πριν ακομα μεινω εγκυος και μερικοι συγγενεις οταν εμαθαν οτι θα καναμε αγορι εφθασαν στο σημειο να θελουν να δωσω γυναικειο ονομα στον γιο μου για να "μεινει στην ζωη" με αυτο τον τροπο η κουνιαδα μου..... :?

Γνωμη μου ειναι, αν θες να δωσεις 2 ονοματα δωστα, δεν θα παθει κατι το παιδι, αν δεν θες, να δωσεις εσυ το ονομα οπως συμφωνησατε.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Συμφωνώ κι εγω με τη Μαμα του Ωριωνα.

Είναι λυπηρό να χάνει ο άλλος το γονιό του, αλλά, όσο σκληρό και εάν ακούγεται, είναι μέσα στη ζωή.

Δεν έπεται ότι δεν τιμάς τον πεθερό σου επειδή δεν δίνεις το όνομά του. Στο κάτω κάτω τον δικό σου πατέρα πότε θα τον τιμήσεις??

H αποψη μου ειναι οτι καθε παιδι δικαιουται να χει το δικο του μοναδικο ονομα και να μην αποτελει συνεχιση κανενος συγγενη, ειτε εν ζωη ειτε οχι!!!!

Ετσι ξεμπλεκουμε και απο το προβλημα ποιον παππου θα κολακεψουμε και ποιον θα πικρανουμε και τι υποκοριστικο θα ανακαλυψουμε ωστε να μη μας γυριζουν τα αντερα με το ονομα που δωσαμε στο μικρο μας!!!!

Αυτα τα "θα τιμησω" τον ενα και τον αλλον μονο προβληματα στις οικογενειακες σχεσεις φερνουν........

Τι "τιμη" ειναι αυτη δλδ? Ικανοποιηση ματαιοδοξιας ειναι.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Σιγουρα να τιμησεις την μνημη του πεθερου σου βγαζοντας το ονομα

του ή ΚΑΙ το ονομα του. Αλλα δεν ειναι καλυτερο ρε κοριτσια να

ακουστει ο παππους που ειναι εν ζωη και να χαρει??? Το πρωτο πηρε

το ονομα της γιαγιας που εφυγε, αλλα και το δευτερο??? Δεν ειναι

θεμα τιμων σιγουρα. Για μενα να δωσεις το ονομα του μπαμπακα σου

να χαρει τωρα που ειναι καλα και βλεπει το εγγονι του! :)

Διαφημίσεις

Eγω θα σου ελεγα να δωσεις και τα δυο ονοματα. Τα παιδια μου για διαφορους λογους εχουν απο δυο ονοματα. Δυστυχως ομως με κανενα δεν τιμησα τους γονεις μου και το φερω βαρεως...

Τελοσπαντων. Την κορη μου στο σχολειο στην Ελλαδα την φωναζαν και με τα δυο ονοματα.

Κανε αυτο που σου λεει η καρδια σου.

Κι εγώ αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με το γιό μου. θέλουμε να του δώσουμε το όνομα του Αγ.Ραφαήλ για τους δικούς μας προσωπικούς λόγους, αλλά όλοι περιμένουν πως αφού ο σύζυγος είναι πρωτότοκος θα δώσει το όνομα του πατέρα του που είναι Γιώργος.Βέβαια τον αγαπάμε πολύ τον πεθερό μου και ευτυχώς συμφωνούμε με τον άντρα μου και στις δύο επιλογές αλλά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι να κάνουμε τελικά. Ένας παπούλης μας είπε να ακουστούν και τα δύο ονόματα στην εκκλησία ώστε να εκπληρώσουμε και το τάμα αλλά να γραφτεί στα χαρτιά μόνο το ένα. ΄Το πιο θα το αποφασίσουμε εμείς.Απλά θα το ζητήσουμε απο τον παπά που θα τελέσει το μυστήριο. Είναι κι αυτό μια λύση αλλά θα ήταν καλύτερο πιστεύω και θα είχαν αποφευχθεί πολλά προβλήματα αν οι γονείς διάλεγαν τα ονόματα των παιδιών τους με μοναδικό γνώμονα το τι θέλουν αποκλειστικά οι ίδιοι και όχι με ψυχαναγκαστικές τεχνικές που μας επιβάλουν τα ήθη και έθιμα μας. Απ'την άλλη βέβαια χάρη σ'αυτά, επιζήσαμε τόσα χρόνια σαν λαός κάτω απο την κυριαρχία τόσων κατακτητών. Οπότε δεν ξέρω τι να σου πω παρα μόνο αυτό που με συμβούλευσε κάποιο κοντινό μου πρόσωπο. Το όνομα δεν έχει σημασία ούτε ποιανού η γνώμη θα περάσει όσο το να είσαι με τον σύζυγο σου καλά και ευτυχισμένη χωρίς προστριβές.Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι.

Όταν κάτι πάει στραβά, κοίτα το μικρό σου πλασματάκι και δές την ζωή μέσα απο τα ολόγιομα μάτια του..τι να συγκριθεί μαζί του!!!

Ευχαριστώ βρε κορίτσια για τις απαντήσεις. Κι εγώ το βλέπω λίγο σαν τη μαμα του Ωρίωνα, οτι δηλ. είναι λίγο μονόπλευρο όσο και άδικο για μένα. θα μου πεις, επίτηδες έγινε? Όχι βέβαια αλλά ξέρω κι εγώ? Δε μου αρέσει να σκέφτομαι εγωιστικά αλλά μήπως πρέπει κάποιες στιγμές να είμαστε πιο ρεαλιστές?

an1cqgJ0g411210MjgxbHp8Mzg3NjZkYXxvdXIgcHJpbmNlc3MgaXM.gif.png

Eγω το βλεπω λιγακι πιο συναισθηματικα... Σκεψου αν βρισκοσουν εσυ στην θεση του (χτυπα ξυλο) δεν θα ηθελες να ακουστει το ονομα του δικου σου ανθρωπου? Αλλωστε δεν ζηταει κατι παραλογο, απλα να μπει το ονομα του πατερα του δευτερο. Εσεις μπορειτε να το φωναζετε με το πρωτο ονομα που θα του δωσετε.

Επισης δεν εχω καταλαβει κατι... Ποια η διαφορα να δωσουμε στο παιδι δυο ονοματα στην εκκλησια αλλα να γραφτει το ενα? Ποιο ειναι το προβλημα? Οπως ειπα παραπανω δυο ονοματα εχουν τα παιδια μου και δεν εχουμε αντιμετωπισει κανενα προβλημα.

Eγω το βλεπω λιγακι πιο συναισθηματικα... Σκεψου αν βρισκοσουν εσυ στην θεση του (χτυπα ξυλο) δεν θα ηθελες να ακουστει το ονομα του δικου σου ανθρωπου? Αλλωστε δεν ζηταει κατι παραλογο, απλα να μπει το ονομα του πατερα του δευτερο. Εσεις μπορειτε να το φωναζετε με το πρωτο ονομα που θα του δωσετε.

Επισης δεν εχω καταλαβει κατι... Ποια η διαφορα να δωσουμε στο παιδι δυο ονοματα στην εκκλησια αλλα να γραφτει το ενα? Ποιο ειναι το προβλημα? Οπως ειπα παραπανω δυο ονοματα εχουν τα παιδια μου και δεν εχουμε αντιμετωπισει κανενα προβλημα.

Οι δικοί σου γονείς πώς θα αντιδρούσαν στο ενδεχόμενο να εβγαζες το όνομα του πεθερού σού? Ο άντρας σου έχει άλλα αδέρφια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βγάλουν αυτο το όνομα? Επίσης οι γονείς σου έχουν ακούσει το όνομά τους απο αδέρφια σου? Ξέρω οτι είναι ολίγον αστεία ολα αυτα , κι εγώ προβληματίζομαι αυτό το διάστημα για το όνομα που θα δώσω στο μωρό μου, αλλα για τους γονέις με αυτές τις αρχές μετράνε....Το καλύτερο είναι να συμφωνείσετε με τον ανδρα σου με ηρεμία για κάτι τόσο σημαντικό και να μην υπάρχουν τσακωμοι μεταξύ σας.

Αν το παιδί έχει βαφτιστεί με δύο ονόματα απαγορέυεται να γραφτεί μόνο το ένα. Κι η κόρη μου έχει δύο ονόματα και κανένα πρόβλημα πουθενά :D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

και εγώ δύο θα της βγάλω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εκκλησία !!

Ηθελα και εγω να βγάλω τη μαμά μου μια και είναι κορίτσι το πρώτο, και το δεύτερο αν είναι αγόρι θα βγεί ο πεθερός μου σίγουρα, Αλλά που να τολμήσω,

μάχες γίνανε και προκειμένου να χαλάω την ζαχαρένια μου θα βγάλω την πεθερά (γγγγγκκκκκκκκρρρρρρρρ) και ραφαέλλα που το χω ταμμένο το ζουμπουλάκι :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Mε τον αντρα μου ειχαμε πει απο την αρχη οτι αν το πρωτο μας παιδι ηταν κοριτσι θα επαιρνε το ονομα της μητερας μου, αν ηταν αγορι θα επαιρνε το ονομα του πατερα του. Το δευτερο θα επαιρνε το ονομα απο την αλλη οικογενεια... Οταν ομως οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο θεος γελαει.. Η πρωτη μας κορη χαθηκε και ετσι εκανα ταμα για την επομενη εγκυμοσυνη. Η κορη μου πηρε δυο ονοματα αλλα καμιας γιαγιας. Καμια δεν φανηκε να την πειραξε αν και καποιες φορες η μητερα μου μου ειπε οτι η κορη μου της εμοιασε στα καμωματα και οτι αν ηταν τα πραγματα διαφορετικα θα ηθελε να ειχε το ονομα της... Οταν εμεινα εγκυος στον γιο μου, το ειχα ως δεδομενο οτι θα βγει ο πεθερος μου. Εκανα ομως παλι ταμα, στο δευτερο ονομα. Με τον αντρα μου δεν το ειχαμε συζητησει καθολου. Αφου εχαμε περασει τοσες δυσκολιες, το μονο που τον ενοιαζε ηταν να ειναι γερο το παιδι μας και εγω. Οταν λοιπον γεννηθηκε το αγορακι μας, καποιος μας ρωτησε πως θα το βγαλουμε. Κωνσταντινο Μιχαηλ, ειπα. Ο αντρας μου με ρωτησε εκπληκτος. "Δηλαδη, θα βγαλουμε τον πατερα μου?". Φυσικα, ετσι δεν ειναι το σωστο (τουλαχιστον για εμενα). Ο πεθερος μου χαθηκε τρεις μηνες πριν την βαφτιση του μικρου. Δεν προλαβε να ακουσει... Νομιζω οτι για τον αντρα μου , μετα την γεννηση των παιδιων μας, ηταν το μεγαλυτερο δωρο που θα μπορουσα να του ειχα κανει. Φυσικα με ποναει λιγακι που δεν εβγαλα τους γονεις μου που τους υπερ αγαπω. Πραγματικα αν το επετρεπε η υγεια μου (και στις τρεις εγκυμοσυνες μου ειχα προβληματα) θα εκανα ενα παιδακι ακομη, ετσι για να βγαλω και τους γονεις μου.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...