Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναύαρχε,

Αυτό θα κάνω. Θα τα βάλω σε μία όμορφη, υφασμάτινη θηκούλα και θα τα βάλω σε ένα συρτάρι. Όλα μου φαίνονται κιτς σχετικά με το θέμα... :roll: οπότε νομίζω είναι η καλύτερη λύση!

Όλο και κάτι φτιάχνω, όλο και κάτι τακτοποιώ.

Συνεχίζω με τρελό ρυθμό την τακτοποίηση της ντουλάπας μου. Το τι ρούχα έχω δώσει.. δεν λέγεται... Και αποφάσισα πως και το ντύσιμο που φοράω σήμερα στο γραφείο (τζιν φούστα μέχρι λίγο πιο πάνω από το γόνατο & χοντρό πουλόβερ) θα τα δώσω και αυτά μετα... Δεν θα τα ξαναφορέσω. Δεν υπάρχει νόημα αφού τα φοράω 1 φορά τον χρόνο. Καλύτερα να τα δώσω, να ανασάνει η ντουλάπα μου. Θέλω να κρατήσω μόνο τα ρούχα που "γουστάρω" πολύ να φοράω και που είναι καλής ποιότητας. Τα υπόλοιπα.. "φούντο"... και πόσο πιο ανάλαφρη νιώθω!! :P:P

Και εγώ συνεχίζω με αργους ρυθμούς αλλά τελικά καλα τα πάω.

Η ντουλάπα της κρεββατοκάμαρας τακτοποιηθηκε, το ιδιο κομοδινα και συρταριερα, ετοιμα και τα εγγραφα του συζυγου σε μια ωραιοτατη φυσαρμονικα, ετοιμα και τα χαρτια του μικρουλη σε ενα ωραιο κιτρινο φάκελο.

Οσο για τη κουνια του μικρου, θα παει στην αδελφη μου γιατι το ζουζουνι ειναι καθόδον(ελπιζω να τα καταφερει τελικα το μικρουλη)

Η ντουλάπα του μικρου ειναι τριφυλλη και μονο το 1/3 στο παταρι εχει πραγματα.

Τα ντουλαπια της κουζινας ετοιμα, ο μπακαλης στο μπαλκονι ετοιμος, η ντουλαπα με τα απορρυπαντικα ετοιμα, το μπανιο επισης.

Τώρα εμεινε το σαλονι και οι κρυσταλλιερες γιατι συγχρόνως κανω και τις προμηθειες σιγα σιγα για το πρωτοχρονιατικο τραπεζι.

Και τι ωραια που ολα τα ρουχα ειναι σιδερωμενα και στη θέση τους!!!

Και εγώ συνεχίζω με αργους ρυθμούς αλλά τελικά καλα τα πάω.

Irene, και γω με αργούς ρυθμούς τα κάνω πρακτικά, γιατί όλο και κάτι κάνω, κάτι δίνω, κάτι τακτοποιώ, κάτι κρατάω... Στο τρελό μυαλό μου είναι η τρελα! :lol:

Διαφημίσεις

Φυσικά για σενα είναι το παραπάνω μήνυμά μου!!! :wink:

Είμαστε περήφανες που προχώρησες τόσα πράγματα που σε άγχωναν και τώρα αισθάνεσαι πιο όμορφα και πιο χαλαρή! :cool:

Και οχι μονο αυτά.

Επειδή οι γονεις μου θα κατεβουν για πρωτοχρονιά, ενα σωρο πραγματα θέλω να φτιαξω για τη διακοσμηση του σπιτιου και του γιορτινου τραπεζιου που χρειαζονται οχι μονο ορεξη αλλά και ωρα για δουλειά και προετοιμασία. Και δεν μπορώ να πω οτι τα παω ασχημα.

Εχω φρεσκάρει τραπεζομαντηλα καλά και εφτιαξα και καινούργιες πετσέτες.

Α! Επι της ευκαιρίας να ρωτήσω κατι για το τραπεζι.

Τα καλα μου τραπεζομαντηλα ειναι ολολευκα. Εραψα λοιπον για να σπασει η ασπριλα ενα μωβ ορθογωνιο για να το βαλω στο κεντρο(καπως λεγεται αυτο αλλά δεν ξέρω) και ιδιες μωβ πετσέτες. Το σερβιτσιο μου εχει κιτρινο μέσα. Λες να ειναι ασχημος ο χρωματικός συνδυασμος. Επάνω στο τραπέζι θα μπουν και κοκκινα κεράκια και ισως και καποια κλαδάκια απο ελατο.Λοιπόν πως σας φαίνεται;

Επίσης εχω ετοιμάσει οχι μονο τα ημερολογια στον ΗΥ αλλά και από ενα dvd με φωτογραφίες για τους συγγενεις και τη νονά μας.

Κάτι κάνω απλά θέλουν ολα πολύ χρονο και για ολα αυτά περιοριζω λίγο τις ωρες υπνου μου.

Κορίτσια μου την βοήθειά σας.

Πώς θα 'οργανώσω" τα σκουπίδια που πάνε για ανακύκλωση και να μην φαίνονται (και είναι κιόλας) σκουπιδαριό ατελείωτο???

Σκέφτομαι να πάρω έναν κάδο και να γράψω "ΧΑΡΤΙ", άλλον έναν "ΠΛΑΣΤΙΚΑ" κι άλλον έναν "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ" και να τους βάλω στο μπαλκόνι.

Ετσι όμως θα γεμίσει το μπαλκόνι κάδους...

Καμιά άλλη ιδέα????? :?::?:

mata και εμείς κάνουμε ανακύκλωση εδώ και καιρό και εγώ στην αρχή τα είχα βρει σκούρα με τις πολλές διαφορετικές σακούλες που θα έπρεπε να έχω ώσπου μου είπαν άλλοι που κάνουν οτι δεν χρειάζεται να τα ξεχωρίζεις αφού ούτως ή άλλως όλα πάνε στον ίδιο μπλε κάδο.

Έτσι για να σε διευκολύνω σου λέω ότι εμείς έχουμε εναν μόνο κάδο στο μπαλκόνι όπου βάζουμε πλαστικά, γυάλινα, χαρτιά κλπ...Το ξεδιάλεγμα γίνεται στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης. Ελπίζω να σε γλίτωσα από κόπο. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Επίσης θα ήθελα να σας χαιρετήσω όλες σε αυτό εδώ το τόπικ..σας παρακολουθώ όσο μπορώ και έχω πάρει κάποιες ιδέες κατά καιρούς...

Αυτές τις μέρες κάνουμε με τον σύζυγο γενική το σπίτι (ναι είναι καλά αυτός δηλαδή εγώ τον βοηθάω) για να αδειάσουμε ένα δωμάτιο να το κάνουμε παιδικό και σκέφτομαι ότι όλο και κάποια συμβουλή καλή θα έχετε να μας δώσετε. Πάντως η γενική όλου του σπιτιού είναι πολύ καλό πράγμα γιατί ξεφορτώνεσαι πολλά άχρηστα πράγματα...κάτι σαν την μετακόμιση! :lol:

gwggp2.png ISWTp2.png

Irene μπράβο παιδί μου!!!!!!!!!!!!!!Θαύματα έχεις κάνει!!!!! :D:D

Είμαι σίγουρη ότι κάνοντας την εκκαθάριση έχεις και περισσότερη όρεξη για την ετοιμασία του τραπεζιού και όλα τα συναφή! :wink::D:D

Αρχηγέ μου, εγώ έκανα εκκαθάριση στα ρούχα όταν κατέβασα τα χειμωνιάτικα, αλλά μάλλον πρέπει να εχω το νού μου και όταν πάλι δω κάποια που δεν τα φοράω, να δώσω, για να μην μαζεύονται! :wink:

Jen, γράψε μας τις απορίες σχετικά με το παιδικό, για να δούμε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Καλώς όλο το επιτελείο και τους επισκέπτες μας!!! :wink:

Λύσσαξα το Σαβ/κο…!

Έκανα εκκαθάριση ακόμα ένα ρημαδο-σύρταρο!! :lol::lol:

Ναι… αυτό με τα σεμεδάκια που μου είχαν φορτώσει πεθερά, γιαγιά & θεία…! Το τι βρήκα μέσα… παπάδες και δεσποτάδες! Τόσα σεμεδάκια θα έπρεπε να τοποθετήσω και πάνω στο κεφάλι μας και των επισκεπτών μας δηλαδή, για να καταφέρω να τα στρώσω όλα κάποτε!!

Έτσι το πήρα απόφαση! Το τι ξεσκαρτάρισμα έκανα… Σε λευκά κράτησα λίγα κομμάτια και αγαπημένα που ξέρω πως θα τα στρώσω. Από χρωματιστά κράτησα μόνο τα καλής ποιότητας και αυτά που μου αρέσουν τρελά. Και δεν είμαι και τρελά φαν του είδους.. βάζω μόνο όπου χρειάζεται…

Τα υπόλοιπα τα έδωσα στην θεία/γιαγιά μου! Φανταστείτε τους μάζεψα μισή σακούλα (από τις μεγάλες!!!)…

Ουστ… ουστ.. παλιο-πετσετάκια! :lol:

Το συρταράκι μου ανέπνευσε, οι θεία/γιαγιά μου χάρηκαν και 'γω.... ξαλάφρωσα...! :lol:

Είπαμε λύσσαξα το Σαβ/κο…

Έκανα ακόμα μια καλή εκκαθάριση στην ντουλάπα μου!

Ήξερα πως θα έρθει η κολλητή μου για καφέ Κυριακή μεσημέρι και έτσι ήταν ευκαιρία να της τα δώσω για την κόρη της (από τις λίγες που κάνουν τα ρούχα μου οπότε…).

Γέμισα ακόμα μία μεγάααααλη σακούλα. Από τις μεγάλες τύπου jumbo! Τζιν παντελόνια, υφασμάτινα παντελόνια, πρωϊνά φουστανάκια, πουλόβερ….

Νιώθω τόσο καλά! Ξεφορτώνομαι όσα δεν φοράω πια, όσα έχω βάλει τόσο πολύ και πλέον έχω βαρεθεί και τώρα έχω την δυνατότητα να βλέπω το τι χρειάζομαι και τι πραγματικά μου λείπει. :P

Διαφημίσεις

Μπράβο βρε Αρχηγέ μου!!!!!!!!!!!ΠΟλύ σε χαίρομαι!!!!!! :D:D:D

Jen, η Μαρυπ ρωτούσε για την ανακύκλωση! :wink::D:D

oops sorry σας μπέρδεψα... :oops:

κορίτσια είστε όλες φοβερές...εμείς είμαστε ακόμη στην έρευνα αγοράς για πράγματα του μωρού και στο συμμάζεμα...αχ όλο πετάμε ή πάμε στο υπόγειο και όλο βγαίνουν νέα, είναι και μικρό το σπιτάκι μας....

από την μανία μου να εξαφανίσω όλα τα περιττά να χωρέσει το μωρό μου θα αφήσω το σπίτι άδειο μου φαίνεται :lol:

Μόλις έχω συγκεκριμένες απορίες θα επανέλθω...

gwggp2.png ISWTp2.png

mata και εμείς κάνουμε ανακύκλωση εδώ και καιρό και εγώ στην αρχή τα είχα βρει σκούρα με τις πολλές διαφορετικές σακούλες που θα έπρεπε να έχω ώσπου μου είπαν άλλοι που κάνουν οτι δεν χρειάζεται να τα ξεχωρίζεις αφού ούτως ή άλλως όλα πάνε στον ίδιο μπλε κάδο.

Έτσι για να σε διευκολύνω σου λέω ότι εμείς έχουμε εναν μόνο κάδο στο μπαλκόνι όπου βάζουμε πλαστικά, γυάλινα, χαρτιά κλπ...Το ξεδιάλεγμα γίνεται στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης. Ελπίζω να σε γλίτωσα από κόπο. :wink:

Αν αυτό ισχύει τότε τέλεια!!! Έχουμε μόνο έναν κοινο κάδο ανακύκλωσης και ειμαστε σουπερ ... που μπορούμε να μάθουμε αν όντως ισχύει;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αφού στον μπλε κάδο των δήμων γράφει από έξω ότι είναι για γυαλί, χαρτί, πλαστικό κλπ άρα νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά τα υλικά τα πετάς σε αυτόν τον κάδο μαζί. Άρα δεν υπάρχει λόγος να τα ξεχωρίζεις στο σπίτι σου. Το έχω ακούσει και στην τηλεόραση σε αντίστοιχες εκπομπές για την ανακύκλωση. Μάλιστα κάπου διάβασα ότι καλό θα είναι τα αντικείμενα να μην είναι καν σε σακούλα όταν ρίχνονται στον μπλε κάδο αλλά να ρίχνονται χύμα για καλύτερο ξεδιάλεγμα μετά.

gwggp2.png ISWTp2.png

ΈΤσι είναι, να προσθέσω μόνο πώς καλό είναι να ξεπλένουμε τις συσκευασίες πριν τις πάμε για ανακύκλωση, πχ το κουτί του χυμού, το κεσεδάκι από το γιαούρτι, το κουτάκι του πουμαρό κτλ κτλ.

ΈΤσι είναι, να προσθέσω μόνο πώς καλό είναι να ξεπλένουμε τις συσκευασίες πριν τις πάμε για ανακύκλωση, πχ το κουτί του χυμού, το κεσεδάκι από το γιαούρτι, το κουτάκι του πουμαρό κτλ κτλ.

Α ναι αυτό το θεωρώ αυτονόητο (και τα απορρυπαντικά), σορρυ που ξέχασα να το αναφέρω, μπράβο peony! :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=151303

Για όσους δεν μπορούν να συντονιστούν!!!!!!!!Για όλους εμάς δηλαδή που παλεύουμε να οργανωθούμε!!!!! :wink::D:D:D

Αρχηγέ μου, θα το πάρω οπωσδήποτε!!!!!!!!!!Ότι χρήσιμο διαβάσω θα σας το γράψω!!!!!!! :wink::D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εχω αγοράσει το βιβλίο που σας παρέθεσα.Όσο διάβασα μέχρι τώρα μου φάνηκε πολύ καλό. Θα σας γράφω κάποια πράγματα που μου φαίνονται καλά, ότι μπορώ κάθε φορά, για να μην χρειαστεί να το αγοράσετε!! :wink:

1) Στο συμμάζεμα του σπιτιού, συνήθως γυρίζουμε σαν τις σβούρες από δωμάτιο σε δωμάτιο και φορτώνουμε τα χέρια μας με πράγματα.Έτσι πηγαινοερχόμαστε γιατί 2 χέρια δεν μας φτάνουν,και ζαλιζόμαστε.

Ενα κόλπο είναι να κρατάμε ένα κουτί(ή ένα ανοιχτό δοχείο) και να βάζουμε μέσα ότι βρίσκουμε και μετά να κάνουμε την διανομή στο χώρο που πρέπει να μπεί το κάθε πράγμα. Ετσι γλιτώνουμε τα επιπλέον δρομολόγια και το φόρτωμα των χεριών!

2) Πρίν την εβδομαδιαία καθαριότητα, από την προηγούμενη μέρα, φροντίζουμε να έχουμε κάνει το συμμάζεμα του σπιτιού, και έτσι την επόμενη να καταπιαστούμε με την καθαριότητα αποκλειστικά και να μην χάνουμε επιπλέον χρόνο στο συμμάζεμα.

Θα επανέρθω και με άλλα χρήσιμα!!! :wink:

Το ΣΚ, έκανα πάλι μια μεγάλη εκκαθάριση!!!! :roll::roll: 4 σακούλες πράγματα ξεφορτώθηκα για να δώσω!!Ξελάφρωσα ειλικρινά!!!Συμμάζεψα πολύ καλά και το μπάνιο και αντικατέστησα πάνω στο πλυντήριο το υφασμάτινο κουτί που έβαζα βούρτσες και πιστολάκια με ένα που είχα πάρει από το ΙΚΕΑ. Εβαλα και ένα άσπρο δίπλα για τα κοκκαλάκια και έδειξαν πολύ καλύτερα από πρίν!!!

Αρχηγέ μου Ειρηνάκι που είσαι; Σε χάσαμε παιδί μου!!! :roll:

n3kPp3.png

zewgp3.png

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=151303

Για όσους δεν μπορούν να συντονιστούν!!!!!!!!Για όλους εμάς δηλαδή που παλεύουμε να οργανωθούμε!!!!! :wink::D:D:D

Αρχηγέ μου, θα το πάρω οπωσδήποτε!!!!!!!!!!Ότι χρήσιμο διαβάσω θα σας το γράψω!!!!!!! :wink::D:D:D

Ναύαρχε.... οδηγίες για αρχάριους???!!

Αρχάρια εσύ??? Εσύ βρε και σε καράβι να σε έβαζαν (εξ ου και ναύαρχος... :lol: ) πάλι θα τους οργάνωνες!!! :lol::lol:

Ναυαρχάκι μου

Μπράβο! Έκανες πολύ καλά που ξεφορτώθηκες φορτίο!!! Είδες τι καταπληκτική αίσθηση είναι βρε παιδί μου?!

Σχετικά με τα κοκαλάκια / τσιμπιδάκια και όλα τα σχετικά. Επειδή στο μπάνιο αποθηκεύουμε αρκετά μικροπράγματα, μία δική μου ιδέα που με βόλεψε τελικά:

Επάνω στο πλυντήριο έχω 2 κουτιά (ένα μικρότερο ένα μεγαλύτερο). Στο ένα έχω μέσα ένα νεσεσέρ με όλα τα καλλυντικά μου (εκτός 4-5 που έχω στην τσάντα μου και πάντα μαζί μου σε μικρούλι νεσεσέρ) και τα σφουγγάρια μας (τα βάζω αφού στεγνώσουν). Στο μικρότερο έχω διάφορα όπως αχρησιμοποίητα ξυραφάκια, τις βούρτσες μας κ.α.

Επειδή έχω κοκαλάκια / τσιμπιδάκια / λαστιχάκια κλπ., αλλά δεν τα χρησιμοποιώ συχνά αποφάσισα να τα βγάλω από τα πράγματα του μπάνιου. Βρήκα ένα όμορφο στρογγυλό, μεσαίου μεγέθους κουτάκι και αφού τα τακτοποίησα όλα το τοποθέτησα μέσα στο συρτάρι μου δίπλα από το κρεβάτι μου. Κράτησα μόνο 1-2 λαστιχάκια τα οποία έχω πρόχειρα μέσα στο μεσαίο κουτί του μπάνιου.

Μάκια

Υ.Γ. Ξέρω Μάτα μου και πράγματι χάθηκα… Πέρασα όμως μία προσωπική ταραχή (κρίση μάλλον…) τελευταία που ευτυχώς νομίζω πως ξεπέρασα! :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...