Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1-7/11/2010 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

mlne

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και για Σύρο... Έχω και άλλες 3 φίλες εκτός forum!!!!

dhmhtrianna+ που είσαι?

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Έχω φτιάξει ένα αφισάκι αλλά δεν μπορώ να στείλω συννημένο αρχείο να το δείτε:oops:

Αν σας αρέσει το πέρνει η κάθεμία το συμπληρώνει το τόπο της περιοχής της που θα γίνει η συνάντηση και το στέλνουμε με mail παντού (όχι μόνο σε μητέρες).Επίσης όσες έχουν facebook/twitter το κάνουν ανάρτηση εκεί όπως και όποια μπορεί να το εκτυπώσει και να το αφισοκολλήσει όπου μπορεί.

Καλό θα ήταν να σταλεί και στις τοπικές εφημερίδες.

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι.... Μην περιμένουμε να μαζευτούμε όλες μέσα από το forum.

Την πρωτοβουλία του τόπου και της ώρας ας την πάρουμε εμείς...

Εγώ προτείνω 6/11 Σάββατο ίσως στις 13:00 γιατί για απόγευμα δύσκολο (θα έχει αλλάξει η ώρα και στις 17:00 θα είναι σκοτάδι) στην πλατεία της περιοχής μας. Μπρούμε να κάτσουμε στα παγκάκια/πεζούλια ή στα καφέ της κάθε πλατείας (μην είμαστε και όρθιες:P) απλά να είμαστε σε κοντινή ακτίνα.

Τέλος όσες γνωρίζουν μέσα από το forum μέλη που είναι από την ίδια περιοχή με εκείνες ας τις ενημερώσουν με πμ γιατί μπορεί να μην έχουν δει το topic...

Ουφ αυτά!!!

(Πρέπει να ενεργήσουμε όμως σύντομα γιατί περνάνε οι μέρες. Πως να σας στείλω το αρχείο:confused:)

και εγω πολυ θα ηθελα να συμμετεχω αλλα δυστηχως ειναι καπως μακρια για μας

κριμα να μην γινειτε και στην κρητη μια τετοια εκδηλωση

Αν γινει κατι στο Ηρακλειο θα ηθελα να το μαθω!!:P:p:p

4

Αν γινει κατι στο Ηρακλειο θα ηθελα να το μαθω!!:P:p:p

Στο χέρι σας είναι να γίνει και στο Ηράκλειο... Διοργανώστε το εσείς!!!

Το κείμενο στο αφισάκι είναι το παρακάτω:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

2010

1-7 Νοεμβρίου

Ο μητρικός θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους.

Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί.

Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη. Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου.

Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κ.λπ.) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή. Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη.

Καλούνται λοιπόν όλες οι θηλάζουσες μητέρες να παρευρεθούν στο (τόπος) στης (μέρα) και ώρα (ώρα).

Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.

Ας δώσουμε στα παιδάκια μας αυτό που τους αξίζει…

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Διαφημίσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)mlne

2)lucky-sylvester

3)travellingmum

4)palladin

ΑΘΗΝΑ

1)paros

2)Τινακι

3)kit_katerina

4)miriki

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1)Μαριρενα

2)Ασπασια

3)Ηλιαννα

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

1)Στεγια

ΠΑΤΡΑ

1)mama xrysa

ΣΥΡΟΣ

margiotta+3

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Μπραβο margiota,

πολυ καλο. Ευχαριστουμε.

Ευχαριστώ.:D

Πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε μία προώθηση.... Όποιες θέλουν να τους στείλω το αφισάκι και να συμπληρώσουν το τόπο συνάντησης για να αρχίσουν να το προωθούν με mail και με όποιο άλλο τρόπο μπορούν να μου στείλουν με πμ την ηλεκτρονική τους δ/νση....

Για ώρα και μέρα τελικά τι λέτε?

Ας κάνουμε εμείς την αρχή και ότι γίνει...

Μπορεί να είμαστε 3 άτομα σε κάθε τόπο μπορεί όμως και 33!!!

Είμαστε στην εποχή του διαδίκτυου και οι πληροφορίες τρέχουν με απίστευτη ταχύτητα;)

Εγώ πάντως θα πάω και ας είμαστε μόνο εγώ και οι φίλες μου (ευκαιρία να βρεθούμε γιατί έχουμε χαθεί:P) κάτι το οποίο απεύχομαι...

και εγώ μέσα για Θεσσαλονίκη....

υπάρχει και το κατάστημα 'περι θηλασμού' στη Θεσ/νικη (Λεωφ. Νίκης) -μήπως απέξω αν είναι καλός ο καιρός και μέσα αν είναι κακός? (εξάλλου έχει μεγάλες τζαμαρίες.....

καλό θα ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του συνδέσμου θηλασμού στις πόλεις που αναφέραμε.....

Διαφημίσεις

@mlne, (επιχειρήσαμε με μέιλ αλλά ήταν αδύνατη η αποστολή του)

Ευχαριστούμε για την καλή σου πρόθεση και την πρότασή σου. Η ίδια πρόταση έχει συζητηθεί και επιχειρηθεί στο παρελθόν μεταξύ των συμβούλων θηλασμού και μάλιστα με αρκετά μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, χωρίς όμως επιτυχημένη έκβαση, κυρίως για εύλογους πρακτικούς λόγους.

Η δική μας συμβολή για την επικείμενη ευαισθητοποίηση κατά την εβδομάδα θηλασμού θα είναι η διοργάνωση συνάντησης στο χώρο μας, την 1-11-2010, με ομιλήτρια για θέματα θηλασμού, την κα Καψάλη Νατάσα, Σύμβουλο Θηλασμού της La Leche League.

Σε περίπτωση που ήδη έχετε σχεδιάσει κάποια τέτοια εκδήλωση, θα χαρούμε να το κοινοποιήσουμε στις πελάτισσές μας και στην ιστοσελίδα μας.

αχ τί ωραία!!! κ εγώ είμαι μέσα!!! margiota σου στέλνω πμ με το μειλ μου να μου στείλεις την αφίσα! Μόνο να συνεννοηθούμε οι θεσσαλονικιές για την ώρα κ το μέρος, για να ξέρω κ τί να συμπληρώσω στην αφίσα ;)

προτεινω να μην γινει το Σαββατοκυριακο 5-7 Νοεμβρη διοτι λογω Δημοτικων Εκλογων και χαμος θα γινετε και πολυ απο εμας μπορει να λειπουμε...διορθωστε με αν κανω λαθος με τις ημερομηνιες γιατι ενα μυαλο μερα νυχτα καποιες φορες βαραει μπιελα χα χα

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Χμμμμμμμμμμμ...λέμε να το κάνουμε στα πλαίσια της εβδομάδας μητρικού θηλασμού... 1-7/11... Το να είμαστε συντονισμένες είναι σούπερ ιδέα! Ελπίζουμε να πετύχει!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1)mlne

2)lucky-sylvester

3)travellingmum

4)palladin

5)Vicky-Elena

6)μικρη κινεζα

ΑΘΗΝΑ

1)paros

2)Τινακι

3)kit_katerina

4)miriki

5)alex4

6)yogamama

7)katerina2+peony?

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

1)Μαριρενα

2)Ασπασια

3)Ηλιαννα

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

1)Στεγια

ΠΑΤΡΑ

1)mama xrysa

ΣΥΡΟΣ

margiotta+3

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Vickygirl79

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...