Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1-7/11/2010 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

mlne

Recommended Posts

Μπορούμε να γράψουμε και αυτό το ποιημα.Εσείς τι λέτε????

"Η θέση των μωρό μας είναι στην αγκαλιά μας, στο στήθος μας, όπως όλων των θηλαστικών σε αυτή τη γη."

Μ αζί στο ταξίδι πάμε μαμά,

Η λιος μου γίνεσαι σωστή αγκαλιά.

Τ ροφή μου δίνεις, γάλα σωστό

Ρ ίζες να γίνω παιδί γερό.

Ι κανοποίηση νιώθω, χαρά μεγάλη

Κ αθώς θηλάζω στο στήθος σου πάλι

Ο ταν ακούω για ξένη τροφή

Σ το λέω αισθάνομαι αποστροφή

Θ έλω το γάλα σου, μαμά

Η ρεμία, γαλήνη, ζωντάνια, χαρά.

Λ άμπεις μαζί μου τώρα και εσύ

Α γάπη μου δίνεις εκτός από τροφή.

Σ τήνεις γερά θεμέλια ζωής.

Μ εγαλώνω σωστά, όπως ποθείς.

Ο στόχος μου είναι τώρα να πείς

Σ όλες τις μάνες " θήλαστε κι εσείς!!!"

Χρυσού Σγουρού

Παιδαγωγός

Απλα τελειο!!!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απλα τελειο!!!

Tι ωραία που είναι η υπογραφή σου.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

:PΛοιπον κοριτσια απο Λαρισα και οχι μονο.Μολις μιλησα με την συμβουλο θηλασμου και προεδρο LLL Λαρισας κα Πηλιτση και συμφωνει με τον τοπο και χρονο που συμφωνησαμε για Λαρισα και ειπε θα ενημερωσει κι αλλες μαμαδες και θα βοηθησει οσο μπορει!

Οποτε υπολογιστε και τη Λαρισα!!!!

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Οποια εχει ας μου στειλει τις αφισες που θα μοιραζουμε για να εκτυπωσω κι εγω μερικες.

Κοριτσια σας παρακαλω στειλε το μου με μειλ γιατι η Λαρισα εχασε πολυ χρονο να προλαβω να τα ετοιμασω.

Και αν μπορειτε διορθωστε τα τικερακια σας να γραφει και τη Λαρισα...

..μαμα τωρα ξερω..

κ εγω να βοηθήσω

έχω στείλει μειλ σε όλους του τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς κ στης τοπικές εφημερίδες ζητώντας να μασ βοηθήσουν και να το προωθήσουν ελπίζω να είμαστε αρκετές

.....

με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2010 που είναι 1-7 Νοέμβριου, κάποιες μανούλες μέσω ενός forum, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση Ταυτοχρόνου Δημοσίου Θηλασμού το Σάββατο 6/11/2010 και ώρα 13.00 σε διαφορες πολεις: Αθήνα στo Σύνταγμα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο, Ηράκλειο Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας, Σύρος στην Πλατεία Μιαούλη, Κόρινθος στα Περιβολάκια, Πάτρα στην Πλατεία Όλγας, Βόλος στην Πλατεία Ελευθερίας κ.α. και για τη Λαρισα Σαββατο 6 Νοέμβριου στη 1 το μεσημερι στην Πλατεία Ταχυδρόμου μπροστά απο την Ιατρική Σχολη.Ευχαριστω

Ο μητρικός θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους. Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί. Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη. Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου. Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κ.λπ.) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή. Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη.

Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.

Ας δώσουμε στα παιδάκια μας αυτό που τους αξίζει… ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Σε μια χώρα οπου το 95% των νέων μητερων αποτυγχανει να θηλασει αποκλειστικα το πρωτο εξαμηνο ποσο μάλλον να συνεχισει για τουλαχιστον 2 χρονια (οπως ειναι οι διεθνεις επιστημονικες συστασεις), επειδη δεν εχουν την σωστη ενημερωση κι εμπιστευονται στην πλειονοτητα ασχετους "επαγγελματιες υγειας" εμεις φωναζουμε ΨΑΞΕ, ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ.

Σε μια κοινωνια όπου το γυναικειο στηθος χρησιμοποιειται για να διαφημιζει διαφορα προιοντα και οχι για να θρεφει μωρα, όπου η εικονα ενος βρεφους με μπιμπερο ειναι πιο συνηθισμενη απο αυτην ενος βρεφους που θηλαζει διεκδικουμε το δικαιωμα των παιδιων μας ΝΑ ΘΗΛΑΖΟΥΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ.

Θέλουμε να μας στηρίξετε σε αυτην την προσπάθεια μασ

αυτο στελνω εγω

Ευχαριστώ. Σκέφτομαι να τυπώσουμε και κάποιες βασικές οδηγίες ή τα συνηθέστερα λάθη προς αποφυγή και να τις δίνουμε σε περαστικές. Ίσως κάτι τέτοιο...

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=90

πως σας φαίνεται;;

iCNap3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ. Σκέφτομαι να τυπώσουμε και κάποιες βασικές οδηγίες ή τα συνηθέστερα λάθη προς αποφυγή και να τις δίνουμε σε περαστικές. Ίσως κάτι τέτοιο...

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=90

πως σας φαίνεται;;

Στειλε πμ στην margiota να σου στειλει το ενημερωτικο που εφτιαξε.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

Διαφημίσεις

Όσες από Λάρισα (και όχι μόνο) θέλετε τις αφισούλες στείλτε μου πμ το e-mail σας.... Γράψτε μου και από πια περιοχή είστε!!!

Τα φυλλάδια τα διαμορφώνω λίγο...Σε λίγο θα τα στείλω σε όσες μου έχετε δώσει το e-mail σας

dp78 είσαι Ηράκλειο; Έχουμε κανονίσει στο Ηράκλειο να βρεθούμε στις 6/11 ώρα 13:00 στην πλατεία ελευθερίας (στο άγαλμα του αγνωστου στρατιώτη).

Η Margiota μου έστειλε την αφίσα, την εκτύπωσα και την έχω ήδη μοιράσει σε μερικά μαγαζιά, κλινική, παιδίατρο.

Επίσης, μου έχει στείλει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα εκτυπώσω για να μοιράσουμε στις μανούλες που θα έρθουν, ίσως και σε μανούλες που απλά περνάνε από κει.

Αν σε ενδιαφερει στείλε μου π.μ. παρακαλώ να συνεννοηθούμε!

Απ' ότι ξέρω η παιδίατρος ενημέρωσε κάποιεες κοπέλες.

4BMSp3.pngzHf1p3.png

μια ερωτηση, μπορει και χαζη.....χρειαζομαστε αδεια του δημου για να μαζευτουμε και κυριως να μοιρασουμε και φυλλαδια;;;;;;;;:confused::confused::confused::confused::confused:

No No.... Θα είμαστε σε δημόσιο χώρο, άρα κάνουμε ότι θέλουμε... Είναι σαν να πάμε βόλτα στην Πλατεία... Δεν θα κάνουμε και καμία διαμαρτθρία άλλωστε....:D

No No.... Θα είμαστε σε δημόσιο χώρο, άρα κάνουμε ότι θέλουμε... Είναι σαν να πάμε βόλτα στην Πλατεία... Δεν θα κάνουμε και καμία διαμαρτθρία άλλωστε....:D

τι κανει η συνηθεια, ε;:mrgreen:

κ αλλη ερωτηση: ποσα φυλλαδια να φερω απο το ενημερωτικο που εφτιαξες;

Επίσης, μου έχει στείλει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα εκτυπώσω για να μοιράσουμε στις μανούλες που θα έρθουν, ίσως και σε μανούλες που απλά περνάνε από κει.

Μην εκτυπώσεις ακόμα το φυλλάδιο.Θα στο στείλω με διόρθωση

Για τη Λαρισα ξεχασα να αναφερω οτι, αν και η ιδια οπως μου ειπε εχει αποθηλασει, θα ερθει να μας συμπαρασταθει η συμβουλος θηλασμου και προεδρος της LLL Λαρισας.

Καλουμε να ακολουθησουν το παραδειγμα της και οι πιστοποιημενοι συμβουλοι θηλασμου και των αλλων πολεων.

..μαμα τωρα ξερω..

Δεν με προλαβες. Το εστειλα.

Αχ δε σε προλαβα!! Χθες το βραδυ στις 11:30 εστειλα mail στο Ραδιο Αρβυλα και τους ζητησα να κανουν την ανακοινωση, που τους επισυναψα!! Δεν προλαβα ομως να ενημερωσω το forum, γιατι επεσα ξερη για υπνο. Δε νομιζω να το ανεφεραν στη χθεσινη εκπομπη. Ελπιζω να συμμεριστουν την προσπαθεια μας και να το αναφερουν στη σημερινη. Δεν ειναι κακο, παντως, που ελαβαν και απο σενα mail.... θα πουν "ωχ, κι αλλη τρελη με το βυζι εξω!!" :)

Απάντηση στο mammyland, κάνω c/p.

Re: Ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός : Σάββατο 6/11 13.00 , μπρ

icon_post_target.gifαπό Kadath » Τετ Νοέμ 03, 2010 12:23 pm

Η εικόνα του θηλασμού είναι ασυνήθιστη στη χώρα μας. Η εικόνα του δημόσιου θηλασμού ακόμα περισσότερο! Εγώ προσωπικά μια φορά είδα γυναίκα να θηλάζει, στα 24 μου, και μάλιστα μέσα σε αμάξι. Πριν γεννήσω είχα και εγώ τις ίδιες πραγματικότητες-μύθους μέσα στο κεφάλι μου. Οτι το μωρό θηλάζει κάθε 3 ώρες, ότι με την εισαγωγή στερεών κόβουμε το θηλασμό κλπ κλπ. Κι αν δεν υπήρχαν τα φόρουμ, πάλι μαύρα μεσάνυχτα θα είχα.

Η κίνηση του ομαδικού δημόσιου θηλασμού έχει ως σκοπό την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά ως εικόνα. Θα μπορούσα να μακρηγορήσω με επιχειρήματα αλλά δεν θα το κάνω. Θα πω μόνο το εξής. Το θεωρώ μια υπέροχη κίνηση που ίσως να δώσει κάποιο μήνυμα σε καινούριες μαμάδες ή νεαρές κοπέλες και κορίτσια. Θηλασμός, και όχι μόνο για 6 μήνες, και δημόσια, γιατί η ζωή δεν σταματά!

Όποια δεν επιθυμεί να θηλάσει, δικαίωμά της. Όποια δεν επιθυμεί να θηλάσει δημόσια δικαίωμά της. Ας υπάρξει όμως επιτέλους και μια ζωντανή απάντηση στην επί τόσα χρόνια πλύση εγκεφάλου για τα μπιμπερό και τις σκόνες και όλα αυτά που προβάλλονται καθημερινά.

Θα μπορούσα να μακρηγορήσω με επιχειρήματα αλλά δεν θα το κάνω. Θα πω μόνο το εξής.

Ζούμε σε μια αφιλόξενη χώρα, η έγκυος δεν γίνεται σεβαστή, η νεαρή μητέρα δεν έχει τη σωστή ενημέρωση και υποστήριξη για να θηλάσει το παιδί της, τυφλοί, άτομα με κινητικές δυσκολίες, παραπληγικοί κ.ο.κ. είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ας σταματήσει εδώ ο εγκλεισμός κι ας βγούμε όλοι στο δρόμο, ακόμα και μαζικά στην αρχή, να διεκδικήσουμε το χώρο, τον αέρα και τη ζωή μας και να δώσουμε το ζωντανό παράδειγμα ότι μπορεί να γίνει και έτσι! Λυπηρό βέβαια το ότι αγωνιζόμαστε για το ΦΥΣΙΚΟ και το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

ΥΓ Και για να προλάβω τις παρεξηγήσεις, δεν συγκρίνω τις θηλάζουσες μητέρες με τα άτομα με αναπηρίες, έχουμε όμως ένα κοινό που μας συνδέει, δεν υπάρχουμε στον έξω κόσμο.

Που ωραια τα εγραψες!! Εξαιρετικα!! Ανατριχιασα!!Ουτε γλυκαναλατο, ουτε επιθετικο, περιεκτικο και δυναμικο....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...