Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Exουμε μεγαλο προβλημα. . .

Recommended Posts

Η κορη μου 12 ετων κανει παρεα με μια κοπελα που δεν μας αρεσει και τοσο ο χαρακτηρας της.Εβαψε τα μαλλια της κορακι χρωμα,φοραει στριγκ κ.τ.λ

Την ειπα την Χριστινα να την αποφυγει αλλα λεει ειμαστε στην ιδια ταξη και τα αλλα τα κοριτσια δεν τα ξερω καλα .

Δεν θελω να την στεναχωρησω ρε κοριτσια..Την εχω αδυναμια..

Αλλα απο την αλλη φοβαμαι μην παρασυρθει!

Διαφημίσεις

θα σου πω την ταπεινη μου αποψη...το θεμα δεν ειναι να μην την κανει παρεα...το θεμα ειναι να μην εχει πολλα κοινα με μια κοπελα που δεν σου αρεσει ο χαρακτηρας της....Για να την κανει παρεα ομως δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν.....ή ότι η κοπελα δεν εχει ασχημο χαρακτηρα ή ότι τελικα εχουν αρκετα κοινα, οποτε αν αυτο δεν σου αρεσει, προσπαθησε να εστιασεις ωστε να τα καλαβεις......

μήπως άλλαξε σχολείο φέτος ???

γιατί λέει οτι τα άλλα κορίτσια δεν τα ξέρει καλα???

γιατι αν ισχύει αυτό ειναι αρχή ακόμα με το καιρό θα γνωριστεί και με τα άλλα παιδάκια και θα κάνει και με άλλα παιδιά παρέα .

μονο φρόντισε να περνάτε δημιουργικές και ευχάριστες ώρες μαζί για να νοιώθει όμορφα και σίγουρη για τον ευατό της.

Διαφημίσεις

Να παρασυρθεί ως προς τι; ποια είναι η παραβατική συμπεριφορά της συνομίληκης που φοβάσαι; Το βάψιμο των μαλλιών;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

και εγ συμφωνω για τη σχεση χαρακτηρα - βρακιου!!!!!!! Αλλα θα αφηνατε την κορη σας δωδεκα χρονων να φοραει στριγκακι???? εγω δεν εχω κορη....αλλα νομιζω δεν θα μου αρεσε...και δεν ειμαι και τοσο συντηρητικη...

Δεν θα την άφηνα αλλά δεν θα την εμπόδιζα να κάνει παρέα με άλλο κορίτσι επειδή φοράει στρινγκ!

Δηλαδή οκ ας το αναλύσουμε... η μικρή φοράει στρινγκ άρα συμπεραίνουμε αυθαίρετα ότι έχει μια α σεξουαλική δραστηριότητα (?!?!?!?)... και άρα φοβόμαστε μήπως τη μιμηθεί η κόρη μας... Εμείς για τη σεξουαλική δραστηριότητα στα 12 τι έχουμε πει στο παιδί μας και πόση εμπιστοσύνη του έχουμε για όσα του έχουμε πει;

(Λορέτα Ποντικίνα)

Δεν θα την άφηνα αλλά δεν θα την εμπόδιζα να κάνει παρέα με άλλο κορίτσι επειδή φοράει στρινγκ!

Δηλαδή οκ ας το αναλύσουμε... η μικρή φοράει στρινγκ άρα συμπεραίνουμε αυθαίρετα ότι έχει μια α σεξουαλική δραστηριότητα (?!?!?!?)... και άρα φοβόμαστε μήπως τη μιμηθεί η κόρη μας... Εμείς για τη σεξουαλική δραστηριότητα στα 12 τι έχουμε πει στο παιδί μας και πόση εμπιστοσύνη του έχουμε για όσα του έχουμε πει;

συμφωνω..αυτο εγραψα και στο πρωτο ποστ......αλλα όσο να'ναι τα 'ψιλοχανει' και η μανα σε τετοια περιπτωση....:-D..για αυτο προφανως 'ψαχνεται' να δει πως θα το αντιμετωπισει.....

Διαφημίσεις

και εγ συμφωνω για τη σχεση χαρακτηρα - βρακιου!!!!!!! Αλλα θα αφηνατε την κορη σας δωδεκα χρονων να φοραει στριγκακι???? εγω δεν εχω κορη....αλλα νομιζω δεν θα μου αρεσε...και δεν ειμαι και τοσο συντηρητικη...

Αλλο το "δε θα μου αρεσε" και αλλο το "εχουμε σοβαρο προβλημα". Δεν ξερω αν τρεχει κατι αλλο που καταδεικνυει το χαρακτηρα του κοριτσακιου, αλλα μονο απο αυτο...δε νομιζω να ελεγα στην κορη μου "οχι". Στη τελικη, δε θα μου αρεσε να κρινει τους ανθρωπους απο την εξωτερικη (στη συγκεκριμενη και εσωτερικη :P) εμφανιση....

Ξερω κατι κοριτσοπουλα με φυσικο μαλλι και σωβρακοφανελες που ειναι μεγαλες τσουχτρες παντως...οποτε....μονο σε λανθασμενα συμπερασματα θα μπορουσα να οδηγηθω αν εκρινα απο την εμφανιση (δε χρειαζεται να επιχειρηματολογησω επιπλεον σε αυτο....θεωρω οτι ειναι κοινως αποδεκτο)

Πάντως ούτε το βάψιμο των μαλλιών ούτε το στρινγκ δείχνουν κάτι για το χαρακτήρα του κοριτσιού που να δικαιολογεί το "μεγάλο πρόβλημα". Κι εγώ φόραγα παντελόνια ή μίνι και με έκριναν από αυτό... αλλά για το χαρακτήρα μου όσοι έμπαιναν στον κόπο να με γνωρίσουν είχαν να πουν τα καλύτερα!

εδιτ: γράφαμε ταυτόχρονα :lol: και με κάλυψε καιη Ράννια :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

εγω θα σε συμβουλευα εκτος απο οτι σου λενε τα αλλα κοριτσια

να σταθεις στο αλλο κοριτσι σαν μανα που εισαι μπορει οχι δικη της αλλα εισαι μανα και το κοριτσακι αυτο ειναι μονο ενα παιδι 12 ετων

να της μιλησεις μαζι με την κορη σου να τις συμβουλεψεις σε διαφορα θεματα

π.χ μιλησε τους για το τσιγαρο τα ναρκωτικα τι επιπτωσεις θα εχουν στην υγεια τους στην οικογενεια τους και στο κοινωνικο συνολο

πλεον εχει μπει στην εφηβεια και αν δεν ειναι καλες οι σχεσεις με την μητερα της σε αυτη τη φαση μπορει να κανει πολλα για να της παει κοντρα

μην την αποριπτεις μονο απο το βαμενο μαλλι και το εσωρουχο παρτην πιο κοντα σου και που ξερεις ισως εκτος απο την κορη σου βοηθησεις και το αλλο κοριτσακι με καποιο τροπο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

εγω ενα πραγμα θα πω μακαρι αν κανω κορη στα 12 της το προβλημα μου να ειναι μονο οτι εβαψε τα μαλλια της μαυρα και εβαλε στρινγκακι!!!!!υπαρχουν πολλα προβληματα με ολη την εννοια της λεξης προβλημα που τα εχουν παιδακια που τα βλεπεις και ειναι σαν να πηγαινουν κατυχητικο!!!!

Διαφημίσεις

Εμενα προσωπικα ΔΕΝ μου αρεσει το στρινγκ σε 12χρονο....ουτε το βαμενο μαλι και πειτε με οπισθορδρομικη. Δεν μιλαμε για εφηβο 15 και 16 χρονων. Μιλαμε ακομα για παιδια που δεν εχουν περιοδο. Τελος παντων. Αντιπαρερχομαι αυτου και παω παρακατω. Αν η κορη μου εκανε παρεα με την εν λογω κοπελα εγω διακριτικα θα προσπαθουσα με καποιο τροπο να δω που συχναζουν και τι γινεται. Γιατι εχω δει αρκετα δωδεκαχρονα σε παιδικες χαρες χωμενα στα δεντρα μεσα να καπνιζουν τσιγαρα και να κανουν και αλλα υπεροχα πραγματα για την υγεια μας. Αν το κοριτσι ηταν οκ στις παρεες του τοτε θα προσπερνουσα το ντυσιμο και το μαλι. Αλλιως θα εκανα μια σοβαρη συζητηση με την κορη μου. Απο εκει και περα ιδεα δεν εχω να σου πω την μαυρη μου αληθεια........

ΥΓ: Το ουσιαστικο προβλημα δεν ειναι ουτε το στρινγκ ουτε το βαμενο μαλι, αλλα ΤΙ μπορει αυτα να υποδηλωνουν για τις παρεες και το που συχναζουν. Εκει ειναι ολο το ζουμι........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΜΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ 16 ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ 12. ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ 15-16 ΕΒΑΦΑ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΜΑΥΡΟ-ΜΠΛΕ, ΝΤΥΝΟΜΟΥΝ ΜΕΣΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ, ΒΑΦΟΜΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ(ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΤΕ, ΤΩΡΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ)ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 20 ΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΡΙΝΓ Ι ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΕ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΦΗΒΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ? Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΛΑ, ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ.

Νομίζω οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μιλάμε για εφήβους αλλά για παιδιά. Και τι συμαίνει οτι αυτά που κάναμε τσα 16 τα κάνουν στα 12; Για καλό είναι αυτό. Εγω λοιπόν δεν είμαι αυτής της τακτικής. Τι εσώρουχο φοράει η φίλη του παιδιού βέβαια δεν μπορώ να ξέρω, αλλά αν το πάρω και αλλιώς, το γεγονός οτι οι βαφές είναι χημικές ουσίες το ξέρουμε. Ε λοιπόν το θεωρώ (προσωπικά) απαράδεκτο να επιτρέπει μια μαμά στο παιδί της κάτι τέτοιο. Αρα εμένα κάτι δε μου κάνει καλά στο τρόπο που μεγαλώνει αυτο το παιδί.Για μένα καλύτερα να παρακολουθήσει να δεί που πάνε. Γιατι έχω δεί κάτι " αγγελούδια" που το έπαιζαν άψογοι μπροστά σε γονείς των φίλων τους και τελικά ήταν τα μεγαλύτερα τσογλάνια.

τους γονεις του κοριτσιου τους ξερεις?πολυ σημαντικο!!!η γνωμη μου ειναι να μην μπερδευεσε να κοιτας την κορη σου να συζητας μαζι της ακομη και χαζα πραγματα γτ θα μαθεις συμπεριφορες,και να συμβουλευεις συνεχεια...μαλακα,με το γαντι.ετυχε σε φιλη μου αυτο και στην ηλικα περιπου της κορης σου,η φιλη πολυ προχώ και της φιλης μου οχι-μα μιλαμε και για 12-13-εκανε υπομονη εφαγε τα λυσακα της και μετα τα πραγματα γυρισαν αφου τελικα δεν ηταν αυτο που ταιριαζε στην κορη της φιλης μου αλλα αν της το κοβε μαχαιρι νομιζω θα ειχε αλλα προβληματα και χωρις λογο εντασεις.να πω και κατι χαρακτηριστικο για τις διαφορες των παιδιων,το καλοκαιρι οι φιλες τις κορης μου(14χρονων)ηταν κατασκηνωση και για καποιες βδομαδες η δικια μου ηταν μονη ο γιος μου(17χρ.)ειχε κοπελα και φιλες 14-15χρ.και ενα απογευμα του λεω,παρε και την αδερφη σου να βγει λιγο στο παρκο να ξεσκασει,η απαντηση του ηταν οχι και οχι μεγαλο γτ οπως μου ειπε καμια σχεση τα κοριτσια που κανει παρεα με την αδερφη του,εκεινα καπνιζαν και καναν σχεσεις και πιπερατα πραγματα ενω η αδερφη του ακομη δεν....να η διαφορα λοιπον.γι αυτο εχε το παιδι απο κοντα λεγε την γνωμη σου ωραια και ηρεμα και τα ματια σου ανοιχτα για οποιαδηποτε αλλαγη.τωρα για το μαλλι δεν με πειραζει ας ειναι ολος ο πειραματισμος των εφηβων να ειναι στο μαλλι και οχι στις τρυπες που ανοιγουν παντου.κι εγω στα 13 μου ξυρισα το μαλλι μου,τωρα το ξυριζω?χα!οχι βεβαια!!

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

εγω θα ειχα φαει τρελο κολλημα, αν ημουν μαμα του στρινγκοπαιδου........

που στην ευχη ξερουν οι ξενοι, τι βρακι φοραει το παιδι μου???!!!!!!!!!

ελα μου ντε????????

και εγώ την ίδια απορία έχω.....

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Οκ. βρε κορίτσια, δεν είναι και τόσο δύσκολο, άλλωστε όλες ξέρουμε πόσο χαμηλοκάβαλα είναι τα παντελόνια λόγο μοδός. Δε θέλει και πολύ, λίγο να σκύψεις και τα αποκαλυπτήρια έγιναν.

Οκ. βρε κορίτσια, δεν είναι και τόσο δύσκολο, άλλωστε όλες ξέρουμε πόσο χαμηλοκάβαλα είναι τα παντελόνια λόγο μοδός. Δε θέλει και πολύ, λίγο να σκύψεις και τα αποκαλυπτήρια έγιναν.

Επίσης,τα κορίτσια και τα αγόρια στις ηλικίες αυτές,συζητάνε μεταξύ τους πολύυυυυ περισσότερα από αυτά που νομίζουν οι γονείς.

Μπορεί η μικρή να ήθελε στρινγκ και να είπε στη μαμά της "και η τάδε φοράει",δύσκολο είναι???

Καλημέρα.

Δεν θα έκρινα το φίλο/φίλη του παιδιού μου από το πως ντύνεται/βάφεται.

Θα με ενδιέφερε περισσότερο από το πως φέρετε ,πως μιλάει και αν είναι καλός μαθητής/μαθήτρια.Επίσης θα φρόντιζα να γνωρίσω τους γονείς του παιδιού.

Εμενα προσωπικα ΔΕΝ μου αρεσει το στρινγκ σε 12χρονο....ουτε το βαμενο μαλι και πειτε με οπισθορδρομικη. Δεν μιλαμε για εφηβο 15 και 16 χρονων. Μιλαμε ακομα για παιδια που δεν εχουν περιοδο. Τελος παντων. Αντιπαρερχομαι αυτου και παω παρακατω. Αν η κορη μου εκανε παρεα με την εν λογω κοπελα εγω διακριτικα θα προσπαθουσα με καποιο τροπο να δω που συχναζουν και τι γινεται. Γιατι εχω δει αρκετα δωδεκαχρονα σε παιδικες χαρες χωμενα στα δεντρα μεσα να καπνιζουν τσιγαρα και να κανουν και αλλα υπεροχα πραγματα για την υγεια μας. Αν το κοριτσι ηταν οκ στις παρεες του τοτε θα προσπερνουσα το ντυσιμο και το μαλι. Αλλιως θα εκανα μια σοβαρη συζητηση με την κορη μου. Απο εκει και περα ιδεα δεν εχω να σου πω την μαυρη μου αληθεια........

ΥΓ: Το ουσιαστικο προβλημα δεν ειναι ουτε το στρινγκ ουτε το βαμενο μαλι, αλλα ΤΙ μπορει αυτα να υποδηλωνουν για τις παρεες και το που συχναζουν. Εκει ειναι ολο το ζουμι........

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, άντε γιατί πολύ πολιτισμένοι το παίζουμε σε ξένο κώλο.......

Και εγώ στη θεωρία είμαι άσσος, αλλά στην πράξη τι γίνεται? Δεν λέω, μπορεί το κοριτσάκι να είναι καλό, αλλά αυτή η μεγαλίστικη συμπεριφορά μπορεί να κρύβει και άλλα.....και τα παιδιά μιμούνται, και θέλουν πολλές φορές να αναδειχτούν μέσα από συμπεριφορές ακατάλληλες για την ηλικία τους, γιατί αυτές οι συμπεριφορές τα κάνουν δυστυχώς πιο δημοφιλή. Τώρα αν η φίλη μας έχει θωρακίσει το παιδί της με τέτοιες αρχές και αυτοπεποίθηση, τότε τουλάχιστον να έχει το άλλο κοριτσάκι από κοντά. Κάλεσε την κάποια στιγμή σπίτι σας να δεις τι καπνό φουμάρει. Μάθε τι ρόλο βαράει η οικογένειά της. Κάλεσε και άλλα κοριτσάκια μαζί για να δει η κόρη σου τη διαφορά και αν είναι αρκετά ώριμη θα την κάνει πέρα μόνη της.

Μπορεί να ακούγομαι οπισθοδρομική, αλλά αυτό το να "μην τρέχει τίποτα" όταν το παιδί κάποιου άλλου συναναστρέφεται παιδιά πολύ "προχώρημα" στα 12 τους χρόνια, (γιατί μη μου πείτε ότι το sting το φοράει γιατί είναι βολικό), δεν το καταλαβαίνω........Ναι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά το ρισκάρεις για το παιδί σου???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...