Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

jucca και misspigi συμφωνω σε ολα μαζι σας καταρχην για να μην επαναλαμβανονται οι ιδιες θεσεις.

Το μονο που εχω να πω και θα το αφησω ασχολιαστο , γιατι απλα και μονο θα βαλω τα κλαματα και οχι πλεον απο πονο αλλα απο νευρα και θυμο , ειναι το εξης: το 2003 σκοτωσαν εν ψυχρο με καλασνικοφ τον θειο μου 33 ετων μπροστα στα ανηλικα παιδια του στη χασιά αττικής τσιγγανοι. Γιατι??? Για μια θεση παρκινγκ σε πανηγυρι ! ναι καλα ακουσατε για μια θεση παρκινκ σε πανηγυρι . Ειχαν πιασει λεει τη θεση (πεζοι) για να στησουν παγκο με καλαμποκια. Οταν ο θειος μου παρκαρε -αφου δεν υπηρχε σημανση ή αλλοι παγκοι κοντα και απλα δεν τους εκανε το χατιρι - και εφευγε τον προπηλακισαν και εν τελει τον πυροβολησαν πισωπλατα με καλασνικοφ που εβγαλαν λιγα μετρα παραπερα απο παγκο με μαλλι της γριας. Επειδη δεν γυρισε να τους κοιταξει και τους γυρισε την πλατη και αυτο ηταν μεγιστη προσβολη! Το παιδι πεθανε ακαριαια. Οι τσιγγανοι το εσκασαν ! Ετρεξαν και χαθηκαν μεσα στο πληθος ....

Και μην αρχισουμε τωρα να λεμε αυτο θα το εκανε και ενας Ελληνας και ενας αλβανος και ενας Βουλγαρος γιατι ξερετε πολυ καλα οτι δεν ειναι ετσι. Ξερετε πολυ καλα οτι οι τσιγγανοι ή Ρομά ή αθιγγανοι ή οτι θελετε εχουν πολυ διαφορετικη κουλτουρα απο τις αλλες φυλες ! Μονο οι τσιγγανοι μπορουν να σκοτωσουν επειδη θεωρησαν προσβολη οτι ενας πατερας που συνοδευε τα ανηλικα παιδια του σε γιορτινο χωρο δεν θα πλακωθει αλλα θα δωσει στα παιδια του παραδειγμα πολιτισμου και αξιοπρεπειας και απλα θα γυρισει την πλατη και θα φυγει.

Οσα χρονια και αν περασουν ο θυμος μου και η αγανακτιση μου δεν θα σβησουν ! Οπου ακουω για διακρισεις , ρατσισμο κλπ για τους τσιγγανους θα διηγουμαι σε ολους αυτο το θριλερ που ζησαμε μηπως και καποιοι βγουν απο το ροζ συννεφακι οπως πολυ ευστοχα αναφερθηκε απο αλλο μελος .

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 137
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

matilda λυπάμαι τόσο πολύ για τον άνθρωπό σας που έφυγε έτσι...

Το ποστ σου με συγκλόνισε....... Δεν έχω λόγια πραγματικά...

Και συμφωνώ απόλυτα με το ποστ σου.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά μάστιγα και κανένας δε θα με κάνει να αλλάξω γνώμη. Γιατί φτάσαμε να κλείνουμε τα μάτια στα αυτονόητα για να μην πούμε αλήθειες και να συντηρούμε το συννεφάκι μας...

Τί να πω....

• 2 εβδομάδες μετά...

δυστυχώς, όλα μπορεί να είναι αλήθεια όσα έχουν γραφτεί για όσα συμβαίνουν στις γειτονιές που είναι κοντά στους ρομά,

αλλά

καμία απο τις δημοσιεύσεις δεν σχολιάζει επαρκώς (κατ εμέ), και δεν συμπεριλαμβάνει το επιχείρημα ότι

τα παιδιά, τα οποία γεννιούνται σε αυτή τη κατάσταση,

ο μόνος τρόπος να μην διαιωνίσουν όσα τους μαθαίνονται, αλλά και να βοηθήσουν να στραφεί αυτή η ομάδα ανθρώπων στις επόμενες γενιές έστω

σε ένα άλλο επίπεδο,

(και έτσι στην ουσία να καταπολεμηθεί εκ των έσω η παράδοση του παρανομείν κ κλέψειν προς το ζήν)

είναι να πάνε σχολείο και να μάθουν κάτι διαφορετικό.

Δεν με απασχολεί τι κάνουν οι γονείς του παιδιού, (στο παρόν θέμα που συζητάμε)

με απασχολεί το κράτος τί επιτρέπει να γίνεται σε αυτή τη χώρα με τα παιδιά που βρίσκονται στο έδαφος αυτό διπλα σε όλους.

Το σωστό θα ήταν, ο οποιοσδήποτε δεν διασφαλίζει οτι το παιδί του δε πάει σχολείο & δεν είναι αποδέκτης των δικαιωμάτων του παιδιού, ή να πηγαίνει φυλακή, ή να απελαύνεται μαζί με την οικογένειά του σε άλλη χώρα.

Ούτε επιδότηση να παίρνει (!) ούτε χάρες να του γίνονται.

αυτό όμως δεν είναι εφικτό εξαιτίας του τεράστιου αριθμού τους. !

Ναι, η αστυνομία τους φοβάται! ναι οι γειτονές τους τους φοβούνται.

Αυτό δεν θα αλλάξει.

Το να ζουν όμως τα παιδάκια αυτά ανάμεσα σε όλους και να ζητιανεύουν μαθαίνοντας απο το παράδειγμα των γονιών τους, είναι έγκλημα συνεχιζόμενο.

Το να αφήνονται τα κορίτσια στο έρμαιο των γονιών τους είναι έγκλημα συνεχιζόμενο

Το να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο επειδή δεν βρίσκει λύση η όποια τοπικη κοινωνία άρα, είναι έγκλημα συνεχιζόμενο,

το να κολλήσεις ψείρες και ψύλους δεν είναι. Και στην εκάλη και στο ψυχικό κυκλοφορούν ψείρες και ψύλλοι, μια χαρά.

Το ότι εμείς έιμαστε πολιτισμένοι δεν θα πρεπε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ς επιχείρημα ενάντια στο να αποκτήσουν πολιτισμό κάποιου που δεν εχουν προσβαση σε αυτόν απο γεννησιμιού τους.

Που δε φταίνε σε τίποτα, που δεν έχουν μάθει κάτι διαφορετικό.

Προφανώς και τα παιδιά τους τα ίδια θα κανουν και θα μαθουν να κανουν εάν δεν μάθουν κάτι διαφορετικό.

Όποιος πραγματικά δεν αντέχει την εγκληματικότητα που υπάρχει απο τους ρομά,

αυτός ειδικά, θα πρέπει να δεί ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος κάποτε, ή να μειωθεί, θα είναι τα παιδάκια αυτά, σήμερα,

να έχουν επαφή με κάτι διαφορετικό απο αυτό

της απαξίωσης και κατάντιας που βιώνουν στο σπιτι τους που έχουν μάθει να θεωρούν φυσιολογικό γιατί δεν γνώρισαν ποτέ κάτι άλλο.

το δεύτερο τους σπίτι, το σχολείο, να είναι το μέρος που να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με το κάτι διαφορετικό.

ξεχνάτε πολύ, πόσο ακόμα και τα θύματα βιαστών, που κρατούνται φυλακισμένα και αιχμάλωτα, αγαπούν και ακολουθούν τους θύτες τους.

είναι πάααρα πολλές οι ιστορίες τέτοιων περιπτώσεων που δείχνουν ξεκάθαρα ότι όταν μεγαλώνεις σε μια κατάσταση ακόμα και όταν σε "βιάζει" ακόμα και αν ξέρεις οτι είναι λάθος μαθαίνεις να την κάνεις πράξη, μαθαίνεις να την δέχεσαι, μαθαίνεις να είναι φυσιολογική.

τι πιστεύατε θα κανουν τα παιδάκια οταν μεγαλώσουν, εάν δεν παρουν άλλα ερεθίσματα. τα ίδια.

κάθε γονέας ή φορέας που αρνείται σε παιδάκι ρομά να πάει σχολείο, ευθύνεται για ένα τέτοιο "βιασμό" ενός ανηλίκου που έτυχε να γεννηθεί εκεί.

κάθε γονέας ή φοράς που βοηθάει στο να μην τιμωρηθεί καταλλήλως, ο γονέας που δεν πάει το παιδί του στο σχολείο, επίσης.

καλά κάνει λοιπον ο οποιοςδηποτε φορέας να μας κατηγορεί εαν τα παιδάκια αυτά δεν πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα άλλα.

όταν πηγα στο δημοτικό πάντως, είχα 3-4 παιδιά στην τάξη μου τα οποία είχαν ψείρες μύριζαν, είχαν περίεργη συμπεριφορά, (το ένα είχε κατηγορηθεί για κλοπές) δεν είχαν ξαναπιάσει μολύβι/τετράδιο, οι γονείς τους άφαντοι, κανένας δεν τους έκανε παρέα και ήταν έλληνες -και αυτό ήταν στο δημοτικό του π.φαλήρου.

και στο σπίτι μας κάποια κυρία που ήταν καθαρίστρια, ελληνίδα, είχε ξαφρίσει πράγματα και θάματα δωρα και χρηματα, και κατόπιν ελέγχου παγίδας. το αυτοκίνητό των γονιών μου, πάλι, έλληνας /ελληνικη σπείρα το κλεψε και ζήταγε λύτρα. Το έγκλημα μπορεί να το βλέπετε δίπλα σας όσοι είσαστε κοντά στους ρομά, δεν είναι όμως δική τους αποκλειστικότητα,

και σίγουρα τα παιδιά τους, δεν γίνεται να τιμωρούνται για αυτό.

το θέμα απο ότι κατάλαβα είναι αυτό. τα παιδά των ρομά, όχι τα εγκλήματα που κάνουν οι γονείς τους.

όποιος θέλει να βάλει τέλος στα εγκλήματα των γονιών τους θα πρέπει να ξεκινήσει απο την επομενη γενιά που τα μαθαίνει απο αυτούς.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Πιστευετε δηλαδη(αναφερομαι σε ολα τα μελη , ο πληθυντικος δεν αφορα μονο την κ.Στυλιανακη που τοποθετηθηκε τελευταια) οτι με το να παρει το κρατος δραστικα μετρα οπως αυτα που προαναφερθηκαν (ποινη φυλακισης, στερηση επιδοματων κλπ) κατα των Ρομά γονεων που δεν εξασφαλιζουν το οτι τα παιδια τους πηγαινουν σχολειο θα λυσει καποια απο τα πολλα ζητηματα που προκυπτουν απο την παραβατικη (συνηθως) συμπεριφορά τους?

Και αν ναι πως θα επιτευφχθει η συλληψη των προσωπων αυτών ? Εδω λαμβανουν χωρα εγκληματα πολυ πιο "σοβαρα" και δεν μπορουν να βρουν ή σπανια η πολιτεια βρισκει τους δραστες και ιδιως οταν προκειται για Ρομά που δεν εχουν καν μια σταθερη διευθυνση κατοικιας. εχει συλληφθει ποτε κανενας Ρομά επειδή δεν εχει καταβαλει τους φορους οπως εμεις οι υπολοιποι για παραδειγμα ? Ποσοι εχουν συλληφθει για επικινδυνη οδηγηση , οδηγηση χωρις διπλωμα , οδηγηση υπο την επιρρεια μεθης , οδηγηση απο ανηλικο και πολλα αλλα αδικηματα. σε αλλο θεμα στο φορουμ καπου αναφερεται οτι συνεληφθη μανα ανηλικου και κρατηθηκε στο αυτοφωρο επειδη δεν της ειχε ερθει ποτε μια κληση για δικαστηριο και δικαστηκε ερημην... Αυτο κατα ποσο θα ειχε εφαρμοστει εαν ηταν Ρομα? (Ρητορικο το ερωτημα μου βεβαιως). Και γιατι εγω να συμμετεχω οικονομικα στη δημοσια εκπαιδευση τους και να μορφωνονται ? (οσοι... αυτοι οι ελαχιστοι και οποτε) μεσω των φορων που εγω πληρωνω ενω η πλειοψηφια τους αρνειται και χλευαζει?

Οχι τοσο καλος ανθρωπος δεν εχω γινει ακομα. Μακαρι να μπορουσα αλλα ισως και λογο της δικης μου τραυματικης εμπειριας δεν μπορω.

Η αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχει και δεν πρεπει να υπαρχει απολυτος αντιρατσισμος αλλα ουτε και απολυτος ρατσισμος βεβαια. Καποιες περιπτωσεις θα πρεπει να εξεταζονται μεμονομενα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Μακαρι να μπορουσα αλλα ισως και λογο της δικης μου τραυματικης εμπειριας δεν μπορω.

matilda αν ήμουν στην θέση σου ούτε εγώ θα μπορούσα εννοείται.

Όπως εγώ δεν μπορώ να δεχτώ καμία μα καμία επιείκεια για τους παιδεραστές. Δεν μπορώ να συζητήσω λογικά με κανένα που μου λέει ότι αυτός που βιάζει μωρά πρέπει να πάει φυλακή και όχι να το σκίσω με τα ίδια μου τα χέρια.

Αλλά............υπάρχει και αυτό το άλλα

Όποιος πραγματικά δεν αντέχει την εγκληματικότητα που υπάρχει απο τους ρομά,

αυτός ειδικά, θα πρέπει να δεί ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος κάποτε, ή να μειωθεί, θα είναι τα παιδάκια αυτά, σήμερα,

να έχουν επαφή με κάτι διαφορετικό απο αυτό

της απαξίωσης και κατάντιας που βιώνουν στο σπιτι τους που έχουν μάθει να θεωρούν φυσιολογικό γιατί δεν γνώρισαν ποτέ κάτι άλλο.

και η πολιτεία χέστηκε (μετά συγχωρήσεως μη φάω κι άλλη κάρτα σήμερα).

Δεν μένω σε περιοχή με ρομά και στο χωριό μου που είχαμε πολλούς καταυλισμούς ρομά δεν κάνανε τέτοια έκτροπα.

Οπότε είμαι έξω από το χορό.

Απλά ελπίζω ότι εσείς που είσαστε "μέσα στο χορό" θα βρείτε τη δύναμη να αντιμετωπίσετε κάπως διαφορετικά αυτά τα παιδιά και ίσως με μια καλή σας κουβέντα να συμβάλετε στον να αλλάξει κάτι.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

πολυ πολυ σωστα οσα λες στο σημειο αυτο.........θα διαφωνησω ομως ως προς το τι επιλεγουν...

οι ρομα ειναι μειονοτητα με το εξης χαρακτηριστικο: ειναι νομαδες που διατηρησαν καποια χαρακτηριστικα της νομαδικοτητας, αλλα καποια στιγμη μεσα στο χρονο και υπο την πιεση του 'εγκατεστημενου' τροπου ζωης, αναγκαστηκαν να ενσωματωθουν. εν τω μεταξυ, με την συγκροτηση των εθνων-κρατων, και ενω οι ρομα 1.δεν ηταν μειονοτητα που προερχοταν απο καποιο κρατος (δεν ειχαν δλδ εθνικη αναφορα) και 2. συνεχιζαν να κρατουν καποια νομαδικα χαρακτηριστικα (μετακινηση, εποχικη εργασια, συγκεκριμενες σχεσεις ιεραρχιας στην οικογενεια και τη φυλη), βρεθηκαν μετεωροι μεσα στα εθνη κρατη που προχωρουσαν στην ομοιογενεια τους.

δλδ υπεστησαν ενα σοκ, βρεθηκαν 'εντος -εκτος'. και επειδη αυτες οι αλλαγες ειναι πολυ προσφατες (απο τον 19ο αιωνα και επειτα) οι ρομα καταφερνουν να επιβιωσουν, αλλα περιθωριοποιηθηκαν βασει του νομαδικου χαρακτηριστικου τους, το οποιο , ας μην ξεχναμε, θεωρειται 'μιαρο' για τον εγκατεστημενο πολιτισμο μας. δλδ το σχολειο, η σταθερη εργασια κ κατοικια, η αλλιως η ιδιοκτησια και η εκμεταλλευση της γης (ακομα κ με την κατοικια , δεν μιλω μονο για καλλιεργεια) ειναι στοιχεια που δεν ανηκουν στον πολιτισμο τους (και θα κανω την υποθεση οτι τους τον αλλοιωνουν κιολας...), αλλα ειναι τοσο σημαντικα στον δικο μας πολιτισμο, που προφανως ειναι και αυτος που υπερισχυει με ολες τις δομες εξουσιας του.

Στο ερωτημα γιατι δεν εντασσονται στο σχολειο πχ, θα μπορουσαμε να αναρωτηθουμε γιατι να μην ενταχθει το σχολειο (ενα μερος του) σε αυτους. Στη Γαλλια υπηρξε ενα προτζεκτ με το κινητο σχολειο για παιδια ρομα...

τελοσπαντων, εχω βαρεθει η αληθεια ειναι, να ακουω για προγραμματα τσιγγανοπαιδων και προγραμματα για τους ρομα και ξανα μανα προτασεις του υπουργειου με τα γνωστα αποτελεσματα....ειναι τελειως ανουσια μιας και ολα ειναι ειδωμενα αππο τη δικη μας, πλειονοτικη σκοπια....και ετσι δεν προσεγγιζεις ποτε το 'διαφορετικο' με επιτυχια...απλα προσπαθεις να εχεις ησυχη τη συνειδηση σου....ή να φας ωραια λεφτακια απο την Ε.Ε......

αυτο συμβαινει παντου, προφανως ομως αν προερχεσαι απο μια μειονοτητα που υφισταται μονιμως ρατσισμο κ περιθωριοποιηση , υιοθετεις και τα χαρακτηριστικα που σου προσαπτουν και ετσι η βια θα ειναι κ συνηθεστερη.... δεν δικαιολογω, ερμηνευω...

Πολύ σωστή τοποθέτηση και την υπενθυμίζω με αφορμή το τελευταίο ποστ της Μ. Στυλιανάκη.

Μιλάμε για ανθρώπους με πολύ διαφορετικό πολιτισμό, που το καλύτερο για αυτούς δεν είναι απαραίτητα αυτό που εμείς θεωρούμε καλύτερο. Και πολιτισμός δεν σημαίνει πάντα η νόρμα που έχουμε στο μυαλό μας με βάση το δυτικό πολιτισμό των τελευταίων αιώνων.

Μπλέκουμε στη συζήτηση δύο διαφορετικά στοιχεία, την παραβατικότητα και το σχολείο. Σε ένα ιδεατό επίπεδο, όλοι οι πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτως προέλευσης, θα έπρεπε να αποτρέπονται από την παραβατικότητα και να τιμωρούνται για αυτή (ή τέλος πάντων να τους δίνονται κάποιες ευκαιρίες "σωφρονισμού", όχι απαραίτητα τιμωρητικού χαρακτήρα). Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους Ρομά, που με την ανοχή, το φόβο και τα στραβά μάτια της πολιτείας εφαρμόζουν ανενόχλητοι παραβατικές τακτικές.

Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο να πάνε όλα τα τσιγγανάκια σχολείο και να μορφωθούν, εφόσον αυτό είναι κάτι που εντελώς έξω από τον πολιτισμό τους. Μπορεί το σχολείο να πάει σε αυτά, όπως προαναφέρθηκε, μπορούν να υπάρξουν προγράμματα που να τους μάθουν κάποια τέχνη κλπ κλπ. Το βασικό πιστεύω είναι να τους δοθούν εφόδια, όχι για την ένταξή τους στη δική μας τέλεια κοινωνία, αλλά που θα μπορούν να τα διοχετεύσουν πάλι στο δικό τους τρόπο ζωής και να βελτιώσουν μόνοι τους τις συνθήκες ζωής τους, πάντα στο βαθμό και στο πλαίσιο του ευρύτερου πολιτισμού τους. Η αφομοίωση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, δεν τους προσφέρει τίποτε και είναι κρίμα να καταπνίγουμε έτσι διαφορετικές κουλτούρες που έχουν επιβιώσει με αυτό τον τρόπο ζωής αιώνες τώρα.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Ναι, μεν καταπιάνονται με παρανομίες (κλεψιές, ναρκωτικά κλπ.) αλλά είναι η νοοτροπία τους αυτή. Η ''αλητεία'' είναι τρόπος ζωής για αυτούς.

Α οκ τοτε....:rolleyes:

και αλλο η αλητεια αλλο η παρανομια και τα εγκληματα. η κλεψια και τα ναρκωτικα που προανεφερες δεν εντασσονται στα πλαισια της αλητειας...τα εχουν ξεπερασει προ πολλου...

Όλα είναι μια ιδέα...

πιστεύω το ζητούμενο είναι να υπαρξει συζήτηση γυρω απο το στόχο και πως θα είναι αυτός -

όπως έγραψα στο προηγουμενο μου ποστ, ο υποτίθεται "σωστός" τρόπος σωφρονισμού που ισχύει στην υπόλοιπη κοινωνία δεν μπορεί να ισχύσει εξαιτίας μεγεθών/καταστάσεων, για αυτούς τους πληθυσμούς. (αστυνομία τους φοβάται)

όπως έγραψα, κατα τη γνώμη μου η μόνη λύση είναι όλα τα παιδιά τους ,όχι επιλεγμένα αλλά όλα, να μπορέσουν να ακολουθήσουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα με τα άλλα παιδιά αυτής της χώρας, έτσι ώστε στο μέλλον με δική τους θέληση να ακολουθήσουν έναν άλλο δρόμο.

εννοώντας αλλο δρομο εννοώ όχι να απαρνηθούν τον πολιτισμό τους ο οποιος εχει και θετικες πλευρές, πχ του nomad - (νομάδες) του μουσικού, του "ελεύθερου" αλλά να συνδυάσουν αυτά με έναν ενταγμένο τρόπο σε μία κοινωνία που διέπεται απο νόμους και δικαιώματα. Γίνεται. Αρκεί να υπάρχει θέληση της χώρας/κράτους στην οποία μένουν, και ξεκαθαρα μυνήματα όσον αφορά το ΣΤΟΧΟ της διαπραγμάτευσης και τι είναι αδιαπραγμάτευτο και τί όχι.

Ποιός θα πει οτι "δε γίνεται"? Εγώ στο παιδί μου θα μάθω αυτό που μου έμαθαν - ότι δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει ΔΕΝ ΘΕΛΩ και το ίδιο πιστευω οτι θα πρεπε να μαθευτεί σε αυτά τα παιδιά.

υπάρχει τρόπος και να μην καταπατουνται τα δικαιώματά τους ΚΑΙ να έχουν επαφή με το πολιτισμό τους, με τα καλά στοιχεία τα οποία εκείνα επιλέγουν πλέον, εχοντας σύγκριση με κάτι άλλο, έχοντας ως παράδειγμα τις ζωές των άλλων παιδιών δίπλα τους τα οποία ΔΕΝ δέχονται εκμετάλλευση, ΔΕΝ καταπατούνται, ΔΕΝ μείώνονται, τυχαίνουν της αποδοχής του σεβασμού του σώματος και της ψυχής τους απο τους γονείς τους κλπ.

διαφωνώ με αυτό :

Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητο να πάνε όλα τα τσιγγανάκια σχολείο και να μορφωθούν, εφόσον αυτό είναι κάτι που εντελώς έξω από τον πολιτισμό τους.

πιστεύω ότι όποιο παιδί πατάει το πόδι του σε μια χώρα, οι γονείς του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το παιδί αυτό θα τηρήσει όσα ισχύουν σε αυτή τη χώρα,

σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού -

και το δικαίωμα του παιδιου στην μόρφωση είναι αδιαμφισβήτητο αλλά και μη διαπραγματεύσιμο.

σε τέτοια χώρα θέλω τουλαχιστον εγώ να ζω. δεν θέλω να ζω σε μια χώρα που έχει άλλα στανταρ για παιδιά ασπρου χρωματος αλλά για παιδιά καφέ, και άλλα για παιδιά τουρκων, ρομα και δε ξέρω τι άλλο.

οι διαφορές και τα προβλήματα των ενηλίκων δεν γίνεται να μπλέκονται με το τι κανουν τα παιδιά τους, εάν θέλουν να ζουν και να κανουν αλλα πραγματα με τα παιδιά τους, θα πρέπει να πάνε σε άλλη χώρα! .

αυτό είναι αυτό που θα απαιτούσα απο το κράτος ως προυπόθεση για να υπάρχουν καταυλισμοί ρομά. Δεν θα δεχόμουν την καταπάτηση του δικαιώματος των παιδιών,

και πρώτα από όλα, πρίν το θέμα των λαθρομεταναστών ότι αυτό θα έπρεπε να επίγει.

Σε όλη την κυψέλη ποτέ δεν είδα για παράδειγμα παιδάκι πρόσφυγα ή μετανάστη (είναι πολλά) να το έχουν στο δρόμο να ζητιανεύει και να κλέβει και να το εκπαιδεύουν.

Αντιθέτως, κάθε μέρα, στην κυψέλη, είχε 3 παιδάκια με ακορντεόν, ρομά, τα οποια ζητιάνευαν πάνω κάτω σε βάρδιες, και τώρα μετά απο απειρες καταγγελίες απλώς έχουν πάει στην ερμού, μάλιστα είδα και μια φωτό του ενός σε εφημερίδα.

Είναι πολύ πιο επείγον θέμα αυτό, γιατί αφορά ανήλικα παιδάκια τα οποία οι κοινωνία έχει μάθει να τα βλέπει ως καθρέφτισμα των γονιών τους , θεωρώντας οκ την διαφορετική τους αντιμετώπιση και την ανέχεια στην εκμετάλλευση και κακοποίησή τους - και αυτό πρέπει να σταματήσει.

η γνώμη μου είναι ότι στο όνομα κανενός πολιτισμού ή θρησκείας τα δικαιώματα των παιδιών δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό και επιτρεπτό, με αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, να καταπατούνται είτε λίγο είτε και ΤΟΣΟ ασύστολα όσο σε αυτή τη περίπτωση.

Το πώς θα εφαρμοστεί δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, εγώ την σκέψη/γνώμη μου την λέω ως στόχο, δηλαδή αυτό που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να τεθεί,

για να την ακούσει κάποιος υπεύθυνος, και εκείνος να βρεί την λύση , τα μέσα και το χρόνο να ασχοληθεί, αφού παίρνει και τον αντίστοιχο μισθό.

Το να παίρνουν λεφτά οι γονείς παιδιών για να τα στέλνουν σχολείο το θεωρώ λάθος σκεπτικό χωρίς όμως να έχω ασχοληθεί περισσότερο με αυτό! Δεν γνωρίζω αν είναι κάτι που εχει γίνει και ως πρακτική στο εξωτερικό, όπως και να έχει οι υπεύθυνοι θα πρέπει να ψάξουν και να αναζητησουν μεθόδους που στο εξωτερικό έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς ή μέ επιτυχία και να συγκρίνουν αντίστοιχα τις δικές τους προθέσεις/πλάνα εδώ.

Η γνώμη μου είναι ότι μόνο αν καποιος πάρει στα σοβαρά αυτή την υπόθεση με το στόχο που έθεσα πιο πάνω - αδιαπραγμάτευτα τα παιδικά δικαιώματα για κάθε παιδί που πατάει στο χώμα αυτό - θα υπάρξει λύση στο μέλλον στο θέμα εγκληματικότητας που προέρχεται απο αυτό το κομμάτι του πληθυσμού.

Είτε λοιπόν ανήκετε στην μια πλευρά που ανησυχεί για τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, είτε στην άλλη που δεν αντέχετε την εγκληματικότητα και ανομία και φόβο της αστυνομίας για το καθεστώς αυτό, νομίζω ότι πρέπει αδιαμφισβήτητα να στηρίξετε αυτό το σκεπτικό!

Θα με ενδιέφερε να μάθω εάν υπάρχει στις εκάστοτε κυβερνήσεις κάποιος εντεταλμένος που αναλαμβάνει τέτοια θέματα. υπαρχουν καθόλου δημοσιεύματα που δείχνουν ποιοι ασχολήθηκαν στο παρελθόν με αυτά?

Ή απλώς όπως και σε όλα τα άλλα θέματα εφαρμόζουν πράγματα που τους έχουν σταλεί απο την ΕΕ χωρίς καμία δική τους παρέμβαση επεξεργασία ή διαπραγμάτευση με τις κατα τοπους κοινωνίες των ρομά ή δική τους "στοχοθέτηση"? ..

R.I.P. Michael Jackson.

Ρομά στο Κόσοβο Μιτροβίτσα Unicef

[YOU TUBE]Cjx6RcCmij0[/YOU TUBE]

(9 ετων κοριτσάκι)

Human rights, the right to education

[YOU TUBE]tDqwJpHibrI[/YOU TUBE]

[YOU TUBE]wD0Z93fJSOE[/YOU TUBE]

κομικ με φωνές παιδιών, για άλλη χώρα οχι για ρομα,αλλα που δείχνει πως φορείς προσπαθούν να πεισουν τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.το σενάριο εδώ είναι σίγουρα ωραιοποιημενο. (στην πραγματική ζωή ο μπαμπάς αυτός θα έσπαγε πρώτα το παιδί του στο ξύλο υποψιάζομαι) αλλα δείχνει το στόχο.

R.I.P. Michael Jackson.

Και γιατι εγω να συμμετεχω οικονομικα στη δημοσια εκπαιδευση τους και να μορφωνονται ? (οσοι... αυτοι οι ελαχιστοι και οποτε) μεσω των φορων που εγω πληρωνω ενω η πλειοψηφια τους αρνειται και χλευαζει?

Οχι τοσο καλος ανθρωπος δεν εχω γινει ακομα. Μακαρι να μπορουσα αλλα ισως και λογο της δικης μου τραυματικης εμπειριας δεν μπορω.

δε ξέρω τι τραυματική εμπειρία είχες (δεν ξέρω αν το έγραψες πιο πάνω κ δεν το είδα)

αλλά αν πιστεύεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί εξαιτίας της πράξης ενός, να δέχεσαι έκπτωση στα δικαιώματα του άλλου απλώς επειδή είναι στο ίδιο "χωριό" ας πουμε.

Εγώ νομίζω ότι βρίσκομαι σε χώρα που έχει ως στόχο, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα (ασχετως και αν δε συμβαίνει σε πολλά σημεία) όχι όπως άλλες που εξαρχής δεν το κάνουν.

Θεωρώ λοιπόν ότι όποιος δεν πιστευει στα ανθρώπινα δικαιώματα ή θέλει να πιστεύει σε αυτά επιλεκτικα΄, ανάλογα με τις δικές του εμπειρίες, θα ήταν καλό να ζήσει ίσως για λίγο σε κάποια χώρα που όντως επίσης δεν τα έχει ως προτεραιότητα, και κάνει χρήση τους, επιλεκτικά - νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η εμπειρία.

Δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Πχ ένα ταξίδι στο ντουμπαι κ σε αυτές τις χώρες, ως γυναίκα, δεν είναι ανατριχιαστική, όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών?

Πιστεύω ότι με κάθε λογική, δεν γίνεται να γίνεται έκπτωση στα δικαιώματα κάποιου ανάλογα με το πως αισθανόμαστε.

Είναι δείγμα ΜΗ ΠΙΣΤΗΣ στα δικαιώματα αυτά για όλους.

Πιστεύω οτι κάποιος που ζεί σε μια χώρα η οποια σέβεται τα δικά του δικαιώματα, αλλά ανέχεται να καταπατούνται τα δικαιώματα άλλων,

στο τέλος θα έρθει αντιμέτωπος με αυτή τη κατάσταση, η οποια θα κανει το κυκλο της και φυσικά θα έρθει και σε μένα/σενα κάποιος που όντως θα καταπατήσει και το δικό σου δικαίωμα.

Αφού έχεις επιτρέψει να γίνεται εδώ αυτο σε κάποια σημεία, ε δε θα κανει το κυκλο του ?

Τι, ζούμε σε παράλληλους κόσμους που χωρίζονται απο κάποια μεμβράνη ?

εάν επιτρεπεται απο τα παιδιά να μεγαλώσουν στην βία και την κλεψιά, δεν θα το κανουν κ οταν μεγαλώσουν και θα κλέψουν το δικό σου παιδι (μετά απο 30 χρόνια που θα είναι ενήλικα και εσυ θα εισαι γιαγιά πχ) ?

είναι σίγουρο. οπότε?

μόνο ένας είναι ο δρόμος και είναι και απάντηση στο γιατί εσυ να πληρώνεις την εκπαίδευσή τους. γιατί αν δεν το κάνεις, δεν θα σταματήσει ο φαύλος κύκλος, γιατί αν δε το κάνεις, θα σημαίνει ότι δέχεσαι την καταπάτηση και οτι είσαι συνένοχος στο οτι θα συνεχιστεί και στην επόμενη γενιά, κ αφήνεις στα παιδιά σου αυτό ακριβώς που βρήκες.

κάνω λάθος?

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

δε ξέρω τι τραυματική εμπειρία είχες (δεν ξέρω αν το έγραψες πιο πάνω κ δεν το είδα)

αλλά αν πιστεύεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορεί εξαιτίας της πράξης ενός, να δέχεσαι έκπτωση στα δικαιώματα του άλλου απλώς επειδή είναι στο ίδιο "χωριό" ας πουμε.

Εγώ νομίζω ότι βρίσκομαι σε χώρα που έχει ως στόχο, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα (ασχετως και αν δε συμβαίνει σε πολλά σημεία) όχι όπως άλλες που εξαρχής δεν το κάνουν.

Θεωρώ λοιπόν ότι όποιος δεν πιστευει στα ανθρώπινα δικαιώματα ή θέλει να πιστεύει σε αυτά επιλεκτικα΄, ανάλογα με τις δικές του εμπειρίες, θα ήταν καλό να ζήσει ίσως για λίγο σε κάποια χώρα που όντως επίσης δεν τα έχει ως προτεραιότητα, και κάνει χρήση τους, επιλεκτικά - νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η εμπειρία.

Δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Πχ ένα ταξίδι στο ντουμπαι κ σε αυτές τις χώρες, ως γυναίκα, δεν είναι ανατριχιαστική, όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών?

Πιστεύω ότι με κάθε λογική, δεν γίνεται να γίνεται έκπτωση στα δικαιώματα κάποιου ανάλογα με το πως αισθανόμαστε.

Είναι δείγμα ΜΗ ΠΙΣΤΗΣ στα δικαιώματα αυτά για όλους.

Πιστεύω οτι κάποιος που ζεί σε μια χώρα η οποια σέβεται τα δικά του δικαιώματα, αλλά ανέχεται να καταπατούνται τα δικαιώματα άλλων,

στο τέλος θα έρθει αντιμέτωπος με αυτή τη κατάσταση, η οποια θα κανει το κυκλο της και φυσικά θα έρθει και σε μένα/σενα κάποιος που όντως θα καταπατήσει και το δικό σου δικαίωμα.

Αφού έχεις επιτρέψει να γίνεται εδώ αυτο σε κάποια σημεία, ε δε θα κανει το κυκλο του ?

Τι, ζούμε σε παράλληλους κόσμους που χωρίζονται απο κάποια μεμβράνη ?

εάν επιτρεπεται απο τα παιδιά να μεγαλώσουν στην βία και την κλεψιά, δεν θα το κανουν κ οταν μεγαλώσουν και θα κλέψουν το δικό σου παιδι (μετά απο 30 χρόνια που θα είναι ενήλικα και εσυ θα εισαι γιαγιά πχ) ?

είναι σίγουρο. οπότε?

μόνο ένας είναι ο δρόμος και είναι και απάντηση στο γιατί εσυ να πληρώνεις την εκπαίδευσή τους. γιατί αν δεν το κάνεις, δεν θα σταματήσει ο φαύλος κύκλος, γιατί αν δε το κάνεις, θα σημαίνει ότι δέχεσαι την καταπάτηση και οτι είσαι συνένοχος στο οτι θα συνεχιστεί και στην επόμενη γενιά, κ αφήνεις στα παιδιά σου αυτό ακριβώς που βρήκες.

κάνω λάθος?

καθε αποψη σεβαστη καταρχην.

Οσο για το ταξιδι που προαναφερατε μακαρι να ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να το κανω.Ισως πραγματι να εβλεπα διαφορετικα πραγματα και να ανοιγαν οι οριζοντες μου περισσοτερο.Δεν πιστευω ομως οτι θα γυριζα πισω στη χωρα μας και θα αλλαζε ο κοσμος μου εντελως..γιατι εγω ζω εδω και ευελπιστω και στο μελλον. Δεν ξερω τι γινεται σε αλλες χωρες και σιγουρα αδυνατον να το γνωριζει και επακριβως καθενας απο εμας. Ακομα θεωρω οτι απο ενα ταξιδι δεν μπορει καποιος να συγκρινει καταστασεις. Αλλο να ζησεις ενα χρονο σε μια χωρα και αλλο να την επισκεφθεις απλως ανεξαρτητου λογου.

Δεν γινεται "εκπτωση" των δικαιωματων αναλογα με τα δικα μας συναισθηματα αλλα κατοπιν "δικαιωματων" (παρανομων κυριως) που αποκτουν οι αλλοι εις βαρος μας!

Επιτρεψτε μου επισης το "συνενοχος" -που χρησιμοποιησατε για την αποψη μου περι της οικονομικης συμμετοχης/επιβαρυνσης μου στην δημοσια εκπαιδευση εν προκειμενω- να τη θεωρω αρκετα βαρια εκφραση . Ουτως ή αλλως αν εν τελει καταφερνα να μην συμμετεχω/ουμε σε αυτο θα γινομουν οτι και εκεινοι ητοι παρανομη! Οπως αλλωστε προανεφερα το ερωτημα μου ηταν ρητορικο.

Οσο για την τραυματικη εμπειρια πραγματι την εχω γραψει παρακατω και δεν θα ηθελα να την επαναφερω σε αυτο το ποστ για να μην κουραζω .Ουτως ή αλλως δεν εχει και αμεση σχεση με τον εν λογω διαλογο μας.

Τωρα σε συνεχεια προηγουμενων ποστ μου στο θεμα και οχι σε αυτα τα 2 τελευταια , θα ηθελα να προσθεσω την εξης πολυ προσφατη εμπειρια μου , δυστυχως κακη και αυτη.Σκεφτομαι και ξανασκεφτομαι αυτες τις ημερες αν θα πρεπει να την αναφερω ή οχι γιατι μπορει σε καποιους να φανει μη αληθοφανης.

Θα την αναφερω γιατι ουτως ή αλλως σε ενα ανωνυμο φορουμ ειμαστε .

Μου ηρθε ο εκκαθαριστικος του ρευματος απο ενα κτηματακι που εχω στην Αναβυσσο Αττικης. Το ρευμα εκει ειναι αγροτικο. Παντα τοσα χρονια ο λογαρισμος κυμαινοταν απο 40-το πολυ 100? (εχουμε μια μικρη γεωτρυση). Λοιπον ο τελευταιος λογαριασμος μου ηρθε 457,00 ευρω! Πηγε ο συζυγος εκανε φασαρια και καναμε αιτηση για ελεγχο του μετρητη με ραντεβου. Ο συζυγος μου εφτασε πριν τη ΔΕΗ . Και τι να δει. Ειχαν οι τσιγγανοι συνδεσει ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ πανω απο το χωματοδρομο μπαλατεζες, ειχαν διαρρηξει το κοντεινερ και επερναν εκλεβαν κανονικοτατα το ρευμα ΜΟΥ! ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ! Τον ειδαν οτι πηγε στο κοντεινερ , τον κοιταζαν και γελουσαν! Καλεσε το 100 που ηρθε μετα απο 10 κλησεις μου και απειλες οτι θα παω στον εισαγγελεα ! Διαπιστωσαν την ρευματοκλοπη οπως εκανε και η ΔΕΗ . Ο υπαλληλος της δεη του ειπε οτι το περιμενε γιατι εχει συμβει και σε 2-3 αλλους στην περιοχη. Μας συμβουλεψε να διακοψουμε την παροχη διοτι δεν υπαρχει περιπτωση να μην μας ξανακλεψουν !! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ , ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΕΓΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝ! :evil::evil::evil::shock:

Ο αστυνομικος ειπε στο συζυγο οτι για να παει να παρει τα στοιχεια του κλεφτη προκειμενου να κανουμε αγωγη και μηνυση θα πρεπει να φωναξει ενισχυσεις! Τις περιμενε. Απο τις 10 πμ της Τριτης ηρθαν στις 18:00 μμ! Πραγματι πηγαν στα τσαντιρια αλλα κανεις δεν εδινε τα στοιχεια του και δεν μπορουσαν να κανουν λεει τιποτα αλλο παρα μονο συλληψεις!!! Πιανει ο αστυνομικος τον αντρα μου και του λεει "φιλε ακουσε να δεις αν κανω συλληψη να ξερεις δεν θα ξαναμπορεσεις να πλησιασεις εδωκανε το μ@@@κα και απλα κοψε το ρευμα μεχρι να φυγουν , δεν θα κατσουν πανω απο 2-3 μηνες ακομα"...:rolleyes::shock::shock:

Αυτο καναμε. τα συμπερασματα δικα σας.

Όλα είναι μια ιδέα...

χτες πέτυχα στο απο πάνω στενό 4 παιδιά περίπου 20 χρονών, ρομα αλλα ντυμένα κανονικά, καθαρά κτλ να προσπαθούν να διαρρήξουν πρωινιάτικα μια πολυκατοικία. Κάθισα απ' εξω και περίμενα να δω τι θα κάνουν και έκανα πως παίρνω τηλέφωνο....ειχαν και το θράσος να μου πουν "τι κοιτάς ρε". Δυστυχώς ειναι λυπηρό και πρέπει κάποια στιγμή ολα αυτά να αλλάξουν. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίνε το πως τα μεγαλώνουν και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Πραγματικά η παιδεία θα ήταν η μοναδική λύση αλλά δεν πάνε σχολείο δυστυχώς...και τα μαθαίνουν να μην θέλουν να πάνε. Αυτό δεν πιστεύω να αλλάξει για τουλάχιστον 1-2 γενιές ακόμα. Το κράτος πόσο να παρέμβει οταν κρατάνε τόσο κλειστές και εγκληματικές τις κοινωνίες τους; εδω δεν κάνει αλλα κι αλλα θα ασχοληθεί με αυτούς που δεν θέλουν και οι ίδιοι στην ουσία; δεν μπορείς να βάλεις μυαλό στον αλλο με το ζόρι πως θα το κάνουμε δηλαδή;

εντάξει βλέπω και οικογένειες ρομα που μενουν σε πολυκατοικίες και εντάσσονται πιο εύκολα στο σύνολο αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία τους είναι στους καταυλισμούς

Ακόμα κι αν όλα πήγαιναν σχολείο αυτό που θα γίνονταν θα ήταν μόνο να μπορούν να επινοήσουν κι άλλους τρόπους για παραβατικότητα.

Ωραία τα λόγια περί δικαιωμάτων και κ.λ.π.. αλλά ξεχνάτε το βασικό.

Τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν σε μια κοινωνία (των Ρομά) που επιβάλει την παραβατικότητα.

Το σχολείο από μόνο του δε θα κάνει τίποτα.

Αν ζουν μέσα σε τέτοιες αντιλήψεις και μεγαλώνουν όπως μεγαλώνουν ποιος νομίζει ότι οι λίγες ώρες του σχολείου θα αλλάξουν αντιλήψεις αιώνων?

Και πέρα από αυτό θα ασχοληθεί κανένας γονιός με την εκπαίδευση του παιδιού του από τη στιγμή που το θεωρούν περιττό και χαζό?

Ακόμα κι αν έμεναν σε ένα μέρος απλά θα γέμιζαν οι τάξεις με παιδιά που πάνε χωρίς βιβλία αδιάβαστα και βρώμικα......

Και δεν είναι ρατσισμός να βλέπεις την πραγματικότητα,

Αλλά δε μένουν σε ένα μέρος!

Νομίζει κανείς πως είναι εφικτό να το παρακολουθήσουν από τη στιγμή που είναι νομάδες και κάθε τρεις μήνες αλλάζουν διαμονή?

Θα μπορούσε άραγε να διαθέσει το κράτος δασκάλους να συνοδευουν την κάθε οικογένεια?

Φυσικά όχι!

Αλλά πες πως μπορούσε..

Ποιος δάσκαλος θα γίνονταν νομάς και κατά κάποιο τρόπο να ενταχθεί σε μια κοινωνία τόσο ξένη για να "προσφέρει" υπηρεσίες που μεταξύ μας κιόλας καθόλου δε θα εκτιμούνταν..

Το παραπάνω είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι από τη στιγμή που δεν αλλάξουν αυτοί έστω και λίγο τον τρόπο ζωής τους τίποτα δε θα γίνει....

Το κράτος έδωσε την ευκαιρία σε όλους...όπως μπορούν να πάνε τα δικά μας παιδιά σχολείο μπορούν κι αυτά...αλλά δεν πάνε!!!!!!!

Κανένα σχολείο δεν αρνείται εγγραφή σε παιδί.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να τους παίρνει η πρόνοια τα παιδιά..τραβηγμένο? ίσως, αλλά η μόνη λύση για τα παιδιά αυτά...έστω για τα παιδιά που αναγκάζονται να βγαίνουν να ζητιανεύουν γιατί η νοοτροπία αυτών των ανθρώπων δεν αλλάζει ποτέ.

Καλός ο ρομαντισμός, αλλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα!

sesame συμφωνώ μαζί σου , ετσι ειναι δυστυχως. Το σχολειο δεν θα τους προσεφερε και τιποτα ουσιαστικα -ακομα και να ηθελαν να πανε γιατι οπως πολυ σωστα ειπες κανενα σχολειο δεν αρνειται την εγγραφή- οσον αφορα την παραβατικη συμπεριφορα τους. Απλα θα αναγκαζε εμας τους υπολοιπους να ειμαστε σε μια διαρκή επαγρύπνηση . Παντως αν και δεν εχει αμεση σχεση με τους Ρομά μόνο να σας πω και το εξης. Οι γονεις μου αναγκαστηκαν να με στειλουν σε ιδιωτικο στο τελος της Ε δημοτικου για το λογο οτι στην ταξη ηρθαν 4 Αλβανακια και 1 τσιγγανοπουλο (σε ταξη 20 παιδιων) με αποτελεσμα ο δασκαλος να επιμενει πολυ να μαθει σε αυτα τα παιδια τα βασικα που εμεις καναμε στην Α και Β Δημοτικου και το επιπεδο του τμηματος παρεμενε χαμηλο και εμεις απλα δεν μαθαιναμε τιποτα καινουργιο. Λοιπον εμεις τι φταιγαμε? Μηπως θα επρεπε να υπαρχουν ειδικα σχολεια γι αυτες τις περιπτωσεις? Δεν ξερω αν ο δασκαλος επραττε ορθα ή οχι αυτο καλο θα ειναι να ας το απαντησει καποιος εκπαιδευτικός του φόρουμ , αλλα οι γονεις μου υποχρεωθηκαν να καταφυγουν στην ιδιωτικη εκπαιδευση για να μπορω να απολαμβανω εγω το αυτονοητο. Σωστη εκπαιδευση!

Όλα είναι μια ιδέα...

Μ. Στυλιανάκη, ήθελα απλώς να διευκρινίσω ότι με το να μην υποχρεωθούν όλα τα τσιγγανάκια να ακολουθήσουν το δικό μας σύστημα εκπαίδευσης, δεν υποννοώ ότι αυτό δίνει στους γονείς το δικαίωμα να τα βγάζουν στα φανάρια ή να τα εκμεταλλεύονται με τον οποιονδήποτε τρόπο, αυτό το εντάσσω στην κατηγορία της παραβατικότητας που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο για όλους τους πολίτες.

Στο θέμα αυτό όμως είναι και η δικαιοσύνη μερικές φορές τουλάχιστον κοντόφθαλμη, μην πω τίποτε χειρότερο. Θυμάμαι απόφαση δικαστηρίου που καταδίκαζε 14χρονο αθίγγανο σε αναμορφωτήριο, γιατί επαιτούσε λέει "από φυγοπονία" (δλδ αρνούνταν να πάει να δουλέψει) και "από φιλοχρηματία" (μάζευε λεφτά να αγοράσει πόρσε)... είναι πολλά τα στραβά μαζί και το πρόβλημα γίνεται περίπλοκο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξέρω αν τους είναι τόσο απαραίτητο το σχολείο με την έννοια της γενικής εκπαίδευσης (που έχει σίγουρα δυσκολίες στην παρακολούθηση κλπ) ή κάποια εκπαίδευση που θα τους δώσει εφόδια για κάποια δουλειά κλπ...

Δεν τα λέω αυτά ως απόλυτες αλήθειες και πανάκειες, κάποιες σκέψεις μόνο...

Διαφημίσεις

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξέρω αν τους είναι τόσο απαραίτητο το σχολείο με την έννοια της γενικής εκπαίδευσης (που έχει σίγουρα δυσκολίες στην παρακολούθηση κλπ) ή κάποια εκπαίδευση που θα τους δώσει εφόδια για κάποια δουλειά κλπ...

Δεν τα λέω αυτά ως απόλυτες αλήθειες και πανάκειες, κάποιες σκέψεις μόνο...

Νομιζω πολυ ορθη προσεγγιση και οχι ουτοπικη οπως αλλες που διαβασα.

Εγω σε αλλο ποστ μου "προτεινα" ειδικα σχολεια , αλλα αυτο που λες τους ταιριαζει περισσοτερο.

Όλα είναι μια ιδέα...

sesame και kinkajoujou όλα αυτά είναι υποθέσεις, ή κακά παραδείγματα

(κακής εφαρμογής της όποιας πολιτικής που δεν έγινε με σωστό σχεδιασμό)

στην πραγματικότητα δεν έχει επιτευχθεί κάτι ακόμα για να πει κάποιος με βεβαιότητα

ότι αυτά που λέτε είναι πάγια.

όλα όσα γράφετε βασίζονται σε αυτά που βλέπετε τα οποία είναι αποτελέσματα του να ΜΗΝ υπάρχουν πράξεις/στόχοι σαν αυτές που εγώ περιγράφω.

γιατί συζητάμε υποθετικά και με βάση πράγματα τα οποία δεν έχουν γίνει, (δηλαδή προγραμματισμό στόχους υλοποιηση σωστή και όχι έμμεση και στραβή)

όταν μάλιστα σε άλλες περιοχές βλέπε βίντεο που παρέθεσα

φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ίδια τα παιδιά θέλουν κάτι το διαφορετικό μόλις κάποιος τους δώσει την ευκαιρία σε ένα κατάλληλο περιβάλλον δομημένο, ως συνολική προσπάθεια?

γιατί υποθετικά? γιατί με προκαταβολική απαισιοδοξία ? μας οδηγεί αυτό κάπου αντι απλώς στο να κάνουμε τίποτα?

μήπως αυτό έχουμε μάθει όλοι, με την βοηθεια των μμε?

μήπως αυτό έιναι που αφήνει όλους στους καναπέδες και τα πράγματα διαιωνίζονται?

αφού τώρα δεν υπαρχει διέξοδος το λέτε και εσείς. η κατάσταση, και δεν αμφιβάλλω για αυτό, είναι απαράδεκτη και τριτοκοσμική, και έτσι είναι.

οπότε? για αυτό δεν θα κανουμε τίποτα για αυτήν?

θα πουμε, πωπω είναι φρικτή η κατάσταση,

ΚΑΙ?

τι?

ΚΑΙ ?

πως?

ΚΑΙ τι ? να έρθει κάποιος να τους σκοτώσει?

όπως η ΧΑ που θα ήθελε να κάνει με τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες?

απλώς με άλλο όνομα?

δηλαδή εσείς ποιά λύση προτείνετε - γιατί εγώ διαβάζω παράπονα και απεικονίσεις της κατάστασης που ήδη όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά,

το θέμα μας είναι το ΜΕΤΑ. το ΑΥΡΙΟ.

στην αγγλία επίσης τώρα φτιάχνουν νομικό πλαίσιο (οχι μονο για ρομά αλλά και για όλες τις άλλες θρησκείες που επιβάλλουν το γαμο πχ σε ανήλικα )

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2155576/Forced-marriage-outlawed-Parents-face-jail-coercing-daughters-wedlock.html

αυτά απου κάπου αρχίζουν.

πρώτα το νομικό πλαίσιο, και μετά σιγά σιγά η εφαρμογή τους.

να μην περιμένουμε να ερθει καποιος άλλος να μας πει τι να κάνουμε, κάποια πράγματα όπως και άλλα φυσικά θα πρεπε να μπορούμε και απο μόνοι μας να τα φτάσουμε. ... τι να πω!

δεν βλέπετε οτι η κατασταση εδω σε όλα τα πράγματα είναι κακή εξαιτίας ενός τέτοιου σκεπτικού?

"τα πράγματα είναι χάλια, δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για αυτό τόσο χάλια είναι, τόσο το ένα τόσο το άλλο" οπότε να κλάψουμε μαζί! ΚΑΙ?

Πραγματικά η παιδεία θα ήταν η μοναδική λύση αλλά δεν πάνε σχολείο δυστυχώς...και τα μαθαίνουν να μην θέλουν να πάνε. Αυτό δεν πιστεύω να αλλάξει για τουλάχιστον 1-2 γενιές ακόμα.

μα για αυτό συζητάμε. :wink: αν όμως δε γίνει τώρα αυτή η προσπάθεια ΟΥΤΕ ΣΕ 2 ΓΕΝΙΕΣ δε θα αλλάξει κάτι!

αυτό εννοώ, ότι η γενιά αυτή και όχι άτομα προσωπικά, θα είναι ΟΛΟΙ συνενοχοι, εάν σε 2 γενιές απο τώρα είναι ίδια τα πράγματα.

προφανώς και τα παιδιά που τώρα είναι 12-16 ετών είναι ίσως σε μεγάλο ποσοστό χαμένη περίπτωση. όμως ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να προιδεάσει κάτι τέτοιο με την ευθύνη που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, για την ψυχή ενός ανθρώπου.

όποιος πιστεύει στην θρησκεία ας πουμε, ή στον χριστιανισμό, νομίζω ότι δεν ταιριάζει να σκέφτεται έτσι. (γνώμη μου)

ας είναι ένοχος ή αθεράπευτος κάποιος ή ομάδα ανθρώπων μόνο εάν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

και επειδή είδαμε /είδατε 20 παιδιά τα οποια είναι και σαν αγέλη,

(όπου υπαρχει αρχηγός και ακολουθοι) δεν ξέρουμε πως 1 απο αυτά θα φερθεί διαφορετικά εκτός της αγέλης.

και δεν ξέρουμε αυτό το 1 απο αυτά εάν επιλέξει άλλο δρόμο, και πως θα επηρεάσει πολλαπλάσια παιδιά απο αυτό.

λυπάμαι που λίγοι γράφουν για αυτά τα πράγματα και με στεναχωρεί,

ίσως το βλέπω απο την πλευρά της παιδαγωγού, που πρέπει να έχει και τέτοιο ρόλο απέναντι σε μια ομάδα παιδιών στην οποία πάντα θα υπάρχουν κάποια,

τα οποία δεν θα θελουν (να "εκπαιδευτούν" ή να δεχτούν το μήνυμα που θέλεις να τους μεταφέρεις με καλή τη πίστη),

και θα πρέπει να τα κερδίσεις, θα πρέπει να τα πείσεις.

αυτή η προσπάθεια είναι μια προσπάθεια που οι κοινωνία θα πρεπε/οφείλει να κάνει για αυτά τα παιδια.

οι εκπαιδευτικοί το κάνουν σίγουρα κάθε μέρα ήδη και για παιδιά που είναι ελληνόπουλα και όχι μόνο για παιδιά που είναι ξένα.

όπως σημείωσα πιο πάνω ένα παράδειγμα που παρατέθηκε (που προέκυψε απο κακό σχεδιασμό) δεν μπορεί να ισχύει ως κανόνας για την μή επιτυχία και την αποτυχία/μή αποτελεσματικότητα. ...

και εάν σκεφτόμαστε απευθείας με στόχο τον κακό σχεδιασμό τι κάνουμε, μια τρύπα στο νερό. εξαρχής μιλησα λοιπον για στόχους.

κάποτε άνθρωποι έβαλαν στόχο να φτάσουν στο φεγγάρι,...

σίγουρα πολλοί τότε έλεγαν ότι είναι ουτοπικό.

...

R.I.P. Michael Jackson.

Αυτός ο ένας που δε θέλει να είναι με την αγέλη ξεκόβει...και υπάρχουν πολλοί που ξέκοψαν γιατί ήθελαν να ζήσουν καλύτερα.....και τα παιδιά τους πήγαν σχολείο και κάποια σπουδάζουν κιόλας.....

Πίστεψέ με είναι πιο εύκολο να πάμε στον Άρη παρά να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε σχολείο....

Εντάξει, έχεις δίκιο σε αυτά που λες, αλλά δε λες πως θα μπορούσαν να γίνουν.

Και φαίνεται ότι με τους συγκεκριμένους δεν είχες και πολλές επαφές ποτέ......

Να πω την αληθεια δεν εχω διαβασει ολα τα τα παραπανω μηνυματα αλλα διαβαζοντας αυτο που εγραψε η κυρια Στυλιανακη

πιστεύω ότι όποιο παιδί πατάει το πόδι του σε μια χώρα, οι γονείς του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το παιδί αυτό θα τηρήσει όσα ισχύουν σε αυτή τη χώρα,

σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού -

και το δικαίωμα του παιδιου στην μόρφωση είναι αδιαμφισβήτητο αλλά και μη διαπραγματεύσιμο.

σε τέτοια χώρα θέλω τουλαχιστον εγώ να ζω. δεν θέλω να ζω σε μια χώρα που έχει άλλα στανταρ για παιδιά ασπρου χρωματος αλλά για παιδιά καφέ, και άλλα για παιδιά τουρκων, ρομα και δε ξέρω τι άλλο.

ηθελα να πω το εξης,ζω σε μια περιοχη που υπαρχουν ρομα,σε μια περιοχη που παντα αντιμετωπιζε μικρα ή μεγαλα προβληματα αλλα χωρις να μπορει να κανει τιποτα μιας και μας ελεγαν οι αρχες οτι και σε αλλες περιπτωσεις απο οτι διαβασα,μην μπλεκεστε γιατι ουτε το δικιο σας θα βρειτε αλλα και αν σας βαλουν στο ματι αλοιμονο σας.Περσυ τετοια εποχη δεν ειχαμε νερο ξερετε γιατι;επειδη πηγαν να βαλουν μετρητη για να πληρωνουν και αυτοι οπως ολοι μας και τον εσπασαν και εκαναν καταληψη με αποτελεσμα να μην ΤΟΛΜΑ κανεις να παει αν δεν σταματουσαν οι ενεργειες του δημου.Το αποτελέσμα ηταν φυσικα να μην μπει ο μετρητης.Μηπως στο σχολειο δεν γινονται διαφορα;Πως σας φαινεται να πηγαινει το παιδι σας πρωτη δημοτικου και να εχει συμμαθητη ενα ρομα 14 χρονων;Ξερετε φυσικα οτι μπορει και να παντρευτει σε αυτη την ηλικια και να ειναι μαζι με 6χρονα.Τους ΔΩΡΙΣΕ ενα οικοπεδο ενας πολιτης ωστε να φτιαξουν εκει το σχολειο τους και δεν θελησαν.Τα πηγαινοφερνει στο σχολειο λεωφορειο και τα δικα μας παιδια περπατανε ή αναγκαζονται οι γονεις να τα πηγαινοφερνουν με δικα τους αυτοκινητα,επιδοτουν καθε οικογενεια ωστε να στειλει το παιδι του ρομα στο σχολειο και ξερω οικογενειες που δεν εχουν ουτε τα στοιχειωδει αλλα δεν παιρνουν καμια επιδοτηση κι ας εχουν ακομα και 4 παιδια στο σχολειο.Γυρω στο Μαρτη τα περισσοτερα εχουν ηδη σταματησειΦυσικα και ολα τα παιδια του κοσμου εχουν δικαιωματα αλλα εδω που ζω καταπατονται τα δικαιωματα και των παιδιων αλλα και των υπολοιπων κατοικων για να μην ερθουν σε αντιπαραθεση με τους ρομα.Κυρια Στυλιανακη στη θεωρια ειναι ολα καλα αλλα στην πραγματικη ζωη ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα και αν καποιος δεν εχει προσωπικη εμπειρια,οχι μεσω βιντεο και μερικων επισκεψεων δεν νομιζω οτι μπορει να καταλαβει το μεγεθος του προβληματος

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

μα για αυτό συζητάμε. :wink: αν όμως δε γίνει τώρα αυτή η προσπάθεια ΟΥΤΕ ΣΕ 2 ΓΕΝΙΕΣ δε θα αλλάξει κάτι!

αυτό εννοώ, ότι η γενιά αυτή και όχι άτομα προσωπικά, θα είναι ΟΛΟΙ συνενοχοι, εάν σε 2 γενιές απο τώρα είναι ίδια τα πράγματα.

Εγω ειχα συμμαθητες ρομα στο δημοτικο πριν 25 χρονια,τωρα ειναι παπουδες και γιαγιαδες κι ας εχουμε την ιδια ηλικια,σας πληροφορω σε τιποτα δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα τους.Ειναι τοσο πιστοι στις παραδοσεις ,τα ηθη και τα εθιμα τους που δεν βλεπω να γινεται καμια αλλαγη ουτε σε 15 γενιες απο τωρα.

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Οπως ειπαν και πολλες κοπελες μεχρι τωρα εχω να ξαναπω και να συμφωνησω στο εξης: αν δεν ειχες ποτε παρε δωσε με Ρομά μην υπερασπιζεστε τοσο ενθερμα ΘΕΩΡΙΕΣ και μην κατηγορειτε τους αλλους ως "συνενοχους" ή συνενοχους χωρις εισαγωγικα στο οτι δεν συμβαλλουν στην προσπαθεια για την ενταξη και την εκπαιδευση των Ρομά. Μας ζητατε να αλλαξουμε την νοοτροπια τους και αυτο απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .

Πραγματι πολυ συμφωνω με την κοπελα που ειπε οτι πρωτα θα παμε στον Αρη και μετα αυτοι σχολειο. Αυτο που πρεπει να καταλαβετε ειναι οτι οι ιδιοι δεν θελουν...

οσο γι αυτα τα βιντεο ...ασχολιαστα... Δεν πιστευω τιποτα.Αυτα ειναι φτιαχτα και εχουν το σκοπο τους. Επισης οι Ρομα δεν κανουν τιποτα τσαμπα.Σιγουρα πληρωθηκαν...:rolleyes:

Και επιπλεον πεθαινω να μαθω απο εσας, ολους ή τους λιγους, που υπερασπιζεστε τους Ρομα και κατηγορειτε τους υπολοιπους για ρατσισμο , θα πηγαινατε να περασετε μόνοι (ειδικα οι γυναικες) με την τσαντουλα σας μεσα απο τα τσαντιρια οπως θα πηγαινατε βολτα στην αγορά της Κηφισιάς ή της Ν.Ιωνίας? Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση...

Ή θα περπατουσατε βραδυ στις πλατειες του Ζεφυρίου ???

Όλα είναι μια ιδέα...

Οπως ειπαν και πολλες κοπελες μεχρι τωρα εχω να ξαναπω και να συμφωνησω στο εξης: αν δεν ειχες ποτε παρε δωσε με Ρομά μην υπερασπιζεστε τοσο ενθερμα ΘΕΩΡΙΕΣ και μην κατηγορειτε τους αλλους ως "συνενοχους" ή συνενοχους χωρις εισαγωγικα στο οτι δεν συμβαλλουν στην προσπαθεια για την ενταξη και την εκπαιδευση των Ρομά. Μας ζητατε να αλλαξουμε την νοοτροπια τους και αυτο απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .

Πραγματι πολυ συμφωνω με την κοπελα που ειπε οτι πρωτα θα παμε στον Αρη και μετα αυτοι σχολειο. Αυτο που πρεπει να καταλαβετε ειναι οτι οι ιδιοι δεν θελουν...

οσο γι αυτα τα βιντεο ...ασχολιαστα... Δεν πιστευω τιποτα.Αυτα ειναι φτιαχτα και εχουν το σκοπο τους. Επισης οι Ρομα δεν κανουν τιποτα τσαμπα.Σιγουρα πληρωθηκαν...:rolleyes:

Και επιπλεον πεθαινω να μαθω απο εσας, ολους ή τους λιγους, που υπερασπιζεστε τους Ρομα και κατηγορειτε τους υπολοιπους για ρατσισμο , θα πηγαινατε να περασετε μόνοι (ειδικα οι γυναικες) με την τσαντουλα σας μεσα απο τα τσαντιρια οπως θα πηγαινατε βολτα στην αγορά της Κηφισιάς ή της Ν.Ιωνίας? Θα ηθελα μια ειλικρινη απαντηση...

Ή θα περπατουσατε βραδυ στις πλατειες του Ζεφυρίου ???

+1000000000

sesame και kinkajoujou όλα αυτά είναι υποθέσεις, ή κακά παραδείγματα

(κακής εφαρμογής της όποιας πολιτικής που δεν έγινε με σωστό σχεδιασμό)

στην πραγματικότητα δεν έχει επιτευχθεί κάτι ακόμα για να πει κάποιος με βεβαιότητα

ότι αυτά που λέτε είναι πάγια.

όλα όσα γράφετε βασίζονται σε αυτά που βλέπετε τα οποία είναι αποτελέσματα του να ΜΗΝ υπάρχουν πράξεις/στόχοι σαν αυτές που εγώ περιγράφω.

γιατί συζητάμε υποθετικά και με βάση πράγματα τα οποία δεν έχουν γίνει, (δηλαδή προγραμματισμό στόχους υλοποιηση σωστή και όχι έμμεση και στραβή)

όταν μάλιστα σε άλλες περιοχές βλέπε βίντεο που παρέθεσα

φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα ίδια τα παιδιά θέλουν κάτι το διαφορετικό μόλις κάποιος τους δώσει την ευκαιρία σε ένα κατάλληλο περιβάλλον δομημένο, ως συνολική προσπάθεια?

γιατί υποθετικά? γιατί με προκαταβολική απαισιοδοξία ? μας οδηγεί αυτό κάπου αντι απλώς στο να κάνουμε τίποτα?

μήπως αυτό έχουμε μάθει όλοι, με την βοηθεια των μμε?

μήπως αυτό έιναι που αφήνει όλους στους καναπέδες και τα πράγματα διαιωνίζονται?

αφού τώρα δεν υπαρχει διέξοδος το λέτε και εσείς. η κατάσταση, και δεν αμφιβάλλω για αυτό, είναι απαράδεκτη και τριτοκοσμική, και έτσι είναι.

οπότε? για αυτό δεν θα κανουμε τίποτα για αυτήν?

θα πουμε, πωπω είναι φρικτή η κατάσταση,

ΚΑΙ?

τι?

ΚΑΙ ?

πως?

ΚΑΙ τι ? να έρθει κάποιος να τους σκοτώσει?

όπως η ΧΑ που θα ήθελε να κάνει με τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες?

απλώς με άλλο όνομα?

δηλαδή εσείς ποιά λύση προτείνετε - γιατί εγώ διαβάζω παράπονα και απεικονίσεις της κατάστασης που ήδη όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά,

το θέμα μας είναι το ΜΕΤΑ. το ΑΥΡΙΟ.

στην αγγλία επίσης τώρα φτιάχνουν νομικό πλαίσιο (οχι μονο για ρομά αλλά και για όλες τις άλλες θρησκείες που επιβάλλουν το γαμο πχ σε ανήλικα )

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2155576/Forced-marriage-outlawed-Parents-face-jail-coercing-daughters-wedlock.html

αυτά απου κάπου αρχίζουν.

πρώτα το νομικό πλαίσιο, και μετά σιγά σιγά η εφαρμογή τους.

να μην περιμένουμε να ερθει καποιος άλλος να μας πει τι να κάνουμε, κάποια πράγματα όπως και άλλα φυσικά θα πρεπε να μπορούμε και απο μόνοι μας να τα φτάσουμε. ... τι να πω!

δεν βλέπετε οτι η κατασταση εδω σε όλα τα πράγματα είναι κακή εξαιτίας ενός τέτοιου σκεπτικού?

"τα πράγματα είναι χάλια, δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για αυτό τόσο χάλια είναι, τόσο το ένα τόσο το άλλο" οπότε να κλάψουμε μαζί! ΚΑΙ?

προφανώς και τα παιδιά που τώρα είναι 12-16 ετών είναι ίσως σε μεγάλο ποσοστό χαμένη περίπτωση. όμως ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να προιδεάσει κάτι τέτοιο με την ευθύνη που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, για την ψυχή ενός ανθρώπου.

όποιος πιστεύει στην θρησκεία ας πουμε, ή στον χριστιανισμό, νομίζω ότι δεν ταιριάζει να σκέφτεται έτσι. (γνώμη μου)

ας είναι ένοχος ή αθεράπευτος κάποιος ή ομάδα ανθρώπων μόνο εάν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο.

και επειδή είδαμε /είδατε 20 παιδιά τα οποια είναι και σαν αγέλη,

(όπου υπαρχει αρχηγός και ακολουθοι) δεν ξέρουμε πως 1 απο αυτά θα φερθεί διαφορετικά εκτός της αγέλης.

και δεν ξέρουμε αυτό το 1 απο αυτά εάν επιλέξει άλλο δρόμο, και πως θα επηρεάσει πολλαπλάσια παιδιά απο αυτό.

λυπάμαι που λίγοι γράφουν για αυτά τα πράγματα και με στεναχωρεί,

ίσως το βλέπω απο την πλευρά της παιδαγωγού, που πρέπει να έχει και τέτοιο ρόλο απέναντι σε μια ομάδα παιδιών στην οποία πάντα θα υπάρχουν κάποια,

τα οποία δεν θα θελουν (να "εκπαιδευτούν" ή να δεχτούν το μήνυμα που θέλεις να τους μεταφέρεις με καλή τη πίστη),

και θα πρέπει να τα κερδίσεις, θα πρέπει να τα πείσεις.

αυτή η προσπάθεια είναι μια προσπάθεια που οι κοινωνία θα πρεπε/οφείλει να κάνει για αυτά τα παιδια.

οι εκπαιδευτικοί το κάνουν σίγουρα κάθε μέρα ήδη και για παιδιά που είναι ελληνόπουλα και όχι μόνο για παιδιά που είναι ξένα.

όπως σημείωσα πιο πάνω ένα παράδειγμα που παρατέθηκε (που προέκυψε απο κακό σχεδιασμό) δεν μπορεί να ισχύει ως κανόνας για την μή επιτυχία και την αποτυχία/μή αποτελεσματικότητα. ...

και εάν σκεφτόμαστε απευθείας με στόχο τον κακό σχεδιασμό τι κάνουμε, μια τρύπα στο νερό. εξαρχής μιλησα λοιπον για στόχους.

κάποτε άνθρωποι έβαλαν στόχο να φτάσουν στο φεγγάρι,...

σίγουρα πολλοί τότε έλεγαν ότι είναι ουτοπικό.

...

Εγώ διευκρίνισα ότι δεν μιλάω για τίποτε πάγιο. Δεν είπα πουθενά ότι είμαι κατά του να μορφωθούν per se, είπα ότι χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση από την αρπακόλλα που συνηθίζεται για να παίρνουμε τα λεφτά από την Ε.Ε. και τα βαρύγδουπα και μεγαλόσχημα περί παιδείας κλπ που λέμε και για τα παιδιά που μορφώνονται κανονικά στα σχολεία και είδαμε τελικά πού καταλήγουν... είπα ότι πρέπει να έχουν κι αυτοί λόγο στο τι θα περίμεναν από τη μόρφωση και την εκπαίδευσή τους, και τι θα ήταν πιο κοντά στο δικό τους πολιτισμό και να μην αναλαμβάνουμε εμείς το ρόλο του σωτήρα τους από μόνοι μας.

Μηπως στο σχολειο δεν γινονται διαφορα;Πως σας φαινεται να πηγαινει το παιδι σας πρωτη δημοτικου και να εχει συμμαθητη ενα ρομα 14 χρονων;Ξερετε φυσικα οτι μπορει και να παντρευτει σε αυτη την ηλικια και να ειναι μαζι με 6χρονα.Τους ΔΩΡΙΣΕ ενα οικοπεδο ενας πολιτης ωστε να φτιαξουν εκει το σχολειο τους και δεν θελησαν.Τα πηγαινοφερνει στο σχολειο λεωφορειο και τα δικα μας παιδια περπατανε ή αναγκαζονται οι γονεις να τα πηγαινοφερνουν με δικα τους αυτοκινητα,επιδοτουν καθε οικογενεια ωστε να στειλει το παιδι του ρομα στο σχολειο και ξερω οικογενειες που δεν εχουν ουτε τα στοιχειωδει αλλα δεν παιρνουν καμια επιδοτηση κι ας εχουν ακομα και 4 παιδια στο σχολειο.

Ποιανου λοιπον τα ανθρωπινα δικαιωματα καταπατονται? Των Ρομά???:rolleyes:

Ποιος πληρωνει φόρους? Οι Ρομά?:rolleyes:

Ποιανου τα παιδια απολαμβανουν τις διαδρομες με τα λεωφορεια ενω αλλοι περπατανε ή επιφορτιζουν τις οικογενειες για τις μεταφορες τους? Τα δικα μας???:rolleyes:

Ποιοι λαμβανουν επιδοτησεις μαιμου???? ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ για μορφωση υποτιθεται?? Εμείς?:rolleyes:

Ποιανων τα παιδια αναγκαζονται να σταματησουν το σχολειο ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΥΦΑ!!!! γιατι δεν εχουν να φανε κολατσιο στο σχολειο και λιποθυμουν???? Να συνεχισω????

Και τελος ποιος θα με υποχρεωσει να εχει συναναστροφες το παιδι μου στο σχολειο με ανηλικα που παντρευονται στα 14 και εχουν σεξουαλικες σχεσεις απο τα 10 ??? Αυτες τις συναναστροφες προτεινετε παιδαγωγοι και παιδοψυχολογοι??? Αυτα τα παραδειγματα?? Αυτα δεν μας πειραζουν?

Ε εμενα με πειραζουν ! Και απαντηστε σε αυτα τα ερωτηματα και μην γενικολογειτε με αοριστιες και θεωριες. Εγω μπορει να μην εχω την ευχερεια του λογου να μην ειμαι παιδαγωγος ουτε να εχω σπουδασει.Επισης μπορει τα λογια μου να σας φαινονται περιεργα για την γλωσσα ενος φορουμ αλλα αυτα εχω. Ειμαι ομως πολιτης ενεργος και στην πιατσα χρονια. Και ψιλονευριαζω οταν βλεπω να παλευετε να μας πεισετε για πραγματα που πιθανοτατα δεν εχετε ζησει αλλα εχετε διαβασει .Γιατι αν τα ειχατε ζησει σιγουρα θα γραφατε άλλα ή δεν θα γραφατε καθολου. Δεν απευθυνομαι προσωπικα σε κανεναν αλλα απο ολα αυτα που εχω διαβασει εως τωρα σε αυτο το θεμα. Δεν κανω επιθεση σε κανεναν ουτε προσπαθω να επιβαλλω την αποψη μου το τονιζω γιατι δεν μου αρεσουν οι παρεξηγησεις αλλα οι ξεκαθαρες αποψεις. Συγνωμη αν σας κουρασα στο συγκεκριμενο θεμα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...