Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βάφτιση Ξαδέρφων (αγοράκι & κοριτσάκι)

τσιτσία

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια ξέρει καμία σας πώς γίνετε η βάφτιση δύο παιδιών μαζί? Αν ναι πως γίνονται όλες οι διαδικασίες (προσκλητήρια, μπομπονιέρες κλπ)?

Έγώ έχω το κοριτσάκι. :oops:

Ευχαριστώ[/b]

.png

Διαφημίσεις

Αν είναι ξαδέρφια είναι διαφορετικό από τα αδέρφια. Γίνονται δύο διαφορετικά καλέσματα (διαφορετικές προσκλήσεις, διαφορετικές μπομπονιέρες, ίσως με κάποια σχέση βέβαια), απλώς είναι την ίδια ώρα. Το μυστήριο είναι ένα, τα γεγονότα γίνονται παράλληλα, και γίνονται δύο βουτιές στην ίδια κολυμπίθρα. Και το τραπέζι μετά είναι κοινό, φυσικά. Μπορεί να είναι κοινό και το κέρασμα του γλυκού, έξω από την εκκλησία. Πάντως, αν έχετε λίγο γούστο, μπορείτε να κάνετε θαύματα, και θεματικά και στα χρώματα και το κάθε παιδάκι να διατηρήσει το προσωπικό του κομμάτι.

και γίνονται δύο βουτιές στην ίδια κολυμπίθρα..

Παιδιά διαφορετικού φίλου δε βαφτήζονται στην ίδια κολυμπήθρα :wink:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Εγώ βάφτισα το Σεπτέμβριο ένα αγοράκι και στην ίδια κολυμβήθρα βαπτίσθηκε και η αδερφή του, ήταν ταυτόχρονη βάπτιση. Μαλλον είναι θέμα ιερεα και ενορίας.

Εγώ βάφτισα το Σεπτέμβριο ένα αγοράκι και στην ίδια κολυμβήθρα βαπτίσθηκε και η αδερφή του, ήταν ταυτόχρονη βάπτιση. Μαλλον είναι θέμα ιερεα και ενορίας.

Όταν είναι αδέρφια τα βαφτίζουνε στην ίδια κολυμπήθρα ίσως και τα ξαδέρφια.Ο λόγος που δεν το κάνουνε γενικά έιναι επειδή τα παιδιά που θα βαφτηστουνε στο ίδιο νερό για την εκκλησία θεωρούνται πνευματικά αδέρφια.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

• 11 months later...

καλημερα κοριτσια. Βαφτιζουμε μαζι με την αδερφη μου τις κορουλες μας και δεν ξερουμε τι θα κανουμε με το μοιρασμα των μπομπο. Θα εχουμε διαφορετικες αλλα πως θα γινει το μοιρασμα γιατι δεν θα ειναι ολοι οι καλεσμενοι κοινοι..... οπότε γίνεται να αποφυγουμε το να παρουν ολοι από 2πλές μπομπο? Εχω μπλεχτει...... περιμενω τις ιδέες σας.........Thanks.

καλημερα κοριτσια. Βαφτιζουμε μαζι με την αδερφη μου τις κορουλες μας και δεν ξερουμε τι θα κανουμε με το μοιρασμα των μπομπο. Θα εχουμε διαφορετικες αλλα πως θα γινει το μοιρασμα γιατι δεν θα ειναι ολοι οι καλεσμενοι κοινοι..... οπότε γίνεται να αποφυγουμε το να παρουν ολοι από 2πλές μπομπο? Εχω μπλεχτει...... περιμενω τις ιδέες σας.........Thanks.

Καλημέρα ελενάκι να σας ζήσουν πρώτα. Εγώ βάφτισα πέρσι τον Ιούνιο την κόρη μου με τον ξάδερφό της που είχαν την ίδια ηλικία, εμείς επειδή τους είχαμε καλέσει όλους στο τραπέζι κάναμε τις ίδιες σε γαλάζιο και ρόζ απο 4 διαφορετικά σχέδια και τις βάλαμε στα τραπεζια εναλάξ μία ροζ μία γαλάζια και είχε κάνει πολλύ ωραία αντίθεση. Τώρα εσείς αν θες τη γνώμη μου μπορείται να διαλέξεται ίδιες σε διάφορα παρεμφερή σχέδια οπότε να μην έχετε πρόβλημα με το μοίρασμα. πχ εμείς πήραμε χιονόμπαλες σε 2 σχέδια και χρώματα και 2 κορνιζούλες πάλι το ίδιο. Για μένα αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να μην μπερδευτούν οι καλεσμένοι σας αλλά και εσείς.

Ότι άλλο θες εδώ είμαι.

.png

θα σου πω κατι απο την πλευρα της καλεσμενης σε βαφτιση ξαδερφων..

πηγα σε μια τετοια βαφτιση και μετα μας ειχαν καλεσμενους και σε τραπεζι. Αυτο που σχολιαστηκε αρνητικα απο όλους (τουλαχιστον αυτους που τα ειπαμε..) ηταν οτι αν και ειχαν μία κοινή μπομπονιερα ήταν εντελως κακομοιρικη!! όλοι ειπαν: "αφου δωσανε απο μισα τα λεφτα δεν διναν κατι παραπανω να ειναι κατι καλο??" ηταν ζωακια με κλιπ φωτογραφιων δεμενα με χαρτινη κορδελα σε ένα μονό τουλι με 5 κουφετα..

το συμπερασμα μου... αν ειναι να κανετε κοινα πραγματα καντε τα τουλαχιστον καλα!!

Διαφημίσεις

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τους εχουμε όλους στο τραπέζι γιατι μαζευόμαστε πολλά άτομα. Μόνο για το τραπέζι θα είμαστε 120- 130 άτομα! Σκεφτόμαστε ή να κάνουμε μία καλή μπομπο (γύρω στα 4-5€), όπου δεν νομίζω ότι πολλοί μπορούν να το εκτιμήσουν γιατί έχω πάει σε πολλές βαφτίσεις με τσίπικες μπομπο! Πώς σας φαίνεται η ιδέα να μοιράσουμε μία μπομπο για μεγάλους και μία για τα παιδιά (περίπου των 3€ καθεμία) και σε όσους θα ναι στο τραπέζι να έχουμε κάτι extra, επίσης ατομικό δωράκι, π.χ. μπουκαλάκι εμφιαλωμένο με κρασί όμορφα διακοσμημένο ή κατι σε διακοσμητικό αλλά πιο ουδέτερο και ξεχωριστό.

Εσείς τι κάνατε στις βαφτίσεις σας? Έχετε βάλει φωτό στο φόρουμ?

• 2 months later...

Γειά σας σε όλες!!! Είμαι καινούρια αλλά διάβασα για πολλά θέματα που με απασχολούν και νιώθω άνετα μαζί σας. Θα ήθελα να μπω κατευθείαν στο θέμα. Θα βαφτίσω την κόρη μου με τον ξαδερφάκο της και με ενδιαφέρει να μου πείτε για τέτοιου είδους βάπτιση. Τα προσκλητήρια πως γίνονται. Θέλω να κάνουμε κοινό προσκλητήριο με μπομπονιέρα μαζί. Τι λέτε;

καλησπέρα κι από μένα. Εμείς βαπτίσαμε τον γιο μας με τον ξάδελφό του. όλα κοινά. Ο παπάς τα διάβασε μαζί και τα βούτηξε στο ίδιο νερό. μοιράσαμε πάπυρους όπου αναφερόταν ότι το αντίτιμο για τις μπουμπουνιέρες το κάναμε δωρεά σε κάποιο ίδρυμα για παιδιά. μετά προσφέραμε καφέ και διάφορα κεράσματα σε κάποιο μαγαζί. (200 άτομα οι στενοι συγγενείς και φίλοι των δύο οικογενειών). Τώρα αν μας πούνε τσίπιδες δικό τους πρόβλημα:rolleyes:

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Μια χαρά το κανατε!! Όπως θέλει ο καθένας κάνει και δεν έχει δικαίωμα κανένας να το κριτικάρει. Αν εσείς αυτό θέλατε μην ανησυχείς!

Εμείς θέλουμε να στείλουμε μαζί μπομπονιέρα και προσκλητήριο. Εσείς πως στείλατε τις προσκλήσεις; Γράψατε ένα κοινό κείμενο; Εμείς λέμε να στείλουμε 2 προσκλητήρια με μία μπομπονιέρα. Στην εκκλησία να έχουμε μόνο παιδικές μπομπονιέρες και το γλυκό. Αν δεν σου είναι κόπος πες μου λεπτομέρειες για προσκλητήριο και μπομπονιέρες. Σ'ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

Έγινα νονά σε διπλή βάφτιση.Και τα δυο παιδάκια ήταν κοριτσάκια και οι μαμάδες τους αδερφές.

Μοιράσανε κανονικά δυο διαφορετικές προσκλήσεις και οι διαδικασίες στον ναό ήταν ίδιες όπως και στην περίπτωση διδύμων.

Είχαν διαλέξει κοινό στολισμό για την εκκλησία και κοινές μπομπονιέρες για μεγάλους και μικρούς.Βέβεια έτυχε να συμπίπτουν και τα γούστα τους:lol:

Στο γλυκάκια αναγράφονταν και τα δυο ονόματα και μετά στο μαγαζί είχαν σε κάθε τραπέζι το όνομα της οικογένειας και δυο διαφορετικά χρώματα(δηλαδή τα τραπέζια στα οποία θα κάθονταν καλεσμένοι της μιας ήταν σε ανοιχτό ρόζ και της άλλης φούξια)

Ελπίζω να βοήθησα!

Αννούλα...20/6/07

Μελινάκι...04/7/08

z7Bip3.png

Η δική μου εμπειρία ……

Πριν από δύο χρόνια μαζί με το γιο μου βαφτίστηκε και ένα κοριτσάκι (τα παιδιά 2α ξαδέρφια). Νονός της μικρής ήταν ο άντρας μου.

Με τα προσκλητήρια κάναμε το εξής :

Υπήρχε ένα μόνο για τη μικρή (για καλεσμένους μόνο της κουμπάρας μου)

Ένα για το μικρό (για καλεσμένους μόνο δικούς μας )

Και ένα που ήταν εκτυπωμένο και από τις δύο πλευρές (για τους κοινούς καλεσμένους)

Μπομπονιέρες και γλυκά κάναμε μαζί (ο καθένας πλήρωσε για τους δικούς του καλεσμένους και για τους κοινούς τα πληρώσαμε από κοινού)

Στην εκκλησία τώρα:

Πέρα από την εισαγωγή (τα λόγια δηλαδή που διαβάζει ο παπάς στην είσοδο της εκκλησίας, το Πιστεύω κτλ) ήταν σαν να έγιναν δύο διαφορετικές βαφτίσεις. Πρώτα στο νερό μπαίνει το αγόρι (πάντα !!!!!) γίνετε όλη βάπτιση και μετά η ίδια διαδικασία για το κορίτσι……… Δύο ώρες βάπτιση, ο κόσμος κουράστηκε, τα μωρά τρελάθηκαν στη γκρίνια, ο άντρας μου ο καημένος κουλάθηκε να κουβαλάει τη μικρή (η οποία ήταν 2,5 χρονών (!!!). Η βάπτιση της μικρής έγινε τη στιγμή που εγώ έντυνα τον μικρό μου και φυσικά δεν είδα τίποτα…….. :(

Το βίντεο από τη βάπτιση δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί ήταν ένα άτομο και δεν μπορούσε να τα προλάβει όλα (δεν μπορούσε π.χ. να τραβάει τη μικρή στην κολυμπήθρα και εμένα να ντύνω τον μικρό ….. :()

Από οικονομικής άποψης δεν μπορώ να πω ότι μας βγήκε και πολύ πιο οικονομικά γιατί τα έξοδα που μοιραστήκαμε ήταν ούτως ή άλλως λίγα (μπομπονιέρες – γλυκά – προσκλητήρια)

Επίσης θα πρέπει οι δύο πλευρές να είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν περίπου τα ίδια χρήματα για να υπάρχει και συνεννόηση στην επιλογή ……

Τέλος να σου πω ότι το επόμενο καλοκαίρι εγώ βάπτισα τη μικρή μου και η κουμπάρα μου τον γιο της με μία εβδομάδα διαφορά. Το ενδεχόμενο να κάνουμε πάλι κοινή βάπτιση δεν υπήρχε στο μυαλό καμιάς από της δύο

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ….. ελπίζω να βοήθησα παρά να μπέρδεψα :rolleyes:

Η ζωή μου όλη .....

Όταν είναι αδέρφια τα βαφτίζουνε στην ίδια κολυμπήθρα ίσως και τα ξαδέρφια.Ο λόγος που δεν το κάνουνε γενικά έιναι επειδή τα παιδιά που θα βαφτηστουνε στο ίδιο νερό για την εκκλησία θεωρούνται πνευματικά αδέρφια.

συμφωνώ με τη gravias και στη δική μας βάπτιση το νερό το άλλαξαν πριν βαπτίσουν το κοριτσάκι

Η ζωή μου όλη .....

εγω στη βαφτιση με τα ξαδερφακια που πηγα, δεν το αλλαξαν το νερο...

τα παιδιά είναι του ίδιου φύλλου ?

τα δικά μας πάντως είναι δεύτερα ξαδέρφια (ίσως γι' αυτό το άλλαξαν )

Η ζωή μου όλη .....

εμένα πάντως δεν θα μου άρεσε..πρώτον γιατί το θεωρώ μεγάλο μπλέξιμο και δεύτερον γιατί πιστεύω ότι κάποιες καταστάσεις που τις ζούμε για μια φόρα στη ζωή μας πρέπει εμείς να ήμαστε οι πρωταγωνιστές...

προσωπική άποψη πάντα

rQGhp3.png

εμένα πάντως δεν θα μου άρεσε..πρώτον γιατί το θεωρώ μεγάλο μπλέξιμο και δεύτερον γιατί πιστεύω ότι κάποιες καταστάσεις που τις ζούμε για μια φόρα στη ζωή μας πρέπει εμείς να ήμαστε οι πρωταγωνιστές...

αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που το μετάνιωσα ....... και την επόμενη χρονιά η μικρή μου βαπτίστηκε μόνη της και ήταν η πρωταγωνίστρια της ημέρας :D

τι μου ήρθε και αποφάσισα τη διπλή βάπτιση ακόμη απορώ :confused: :confused:

Η ζωή μου όλη .....

Εμεις που βαφτίζουμε μαζί με την αδερφή μου της κορούλες μας δεν το έχουμε μετανοιώσει . . .ακόμα τουλάχιστον!Ο παπάς μας είπε ότι θα είναι ένα μυστήριο αφού τα μωρά είναι πρώτα ξαδέρφια και ίδιου φύλλου.

Έχουμε κοινό προσκλητήριο, μία πεταλούδα, όπου αλλάζουμε το καρτελάκι αλλο για τουςς κοινούς που είναι και οι περισσόετροι και άλλο ή κάθε οικογένεια. Μπομπονιέρα αποφασίσαμε να κάνουμε κοινή, μία για τους μεγάλους και μια παιδική για να μην υπάρχει πρόβλημα στη μοιρασιά απλά επιλέξαμε ακριβές μπομπο για να μην σχολιαστούμε..... και για να είναι όλα λίγο ιδιαίτερα μιας και θα είναι διαφορετικη όλη η περίσταση.

Ξεχασα να σας πω ότι η δική μου μπουμπου θα πάρει το όνομα της μαμας μας και η ανηψιά μου το όνομα του μπαμπά μας οπότε γίνεται πολύ οικογενειακή υπόθεση η βάφτιση.....!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...