Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ-ΠΑΡΑΚΟΥΜΠΑΡΟΙ

andrian

Recommended Posts

Εχετε μηπως γνωση για το αν καθονται στο τραπεζι της βαπτισης μαζι οι κουμπαροι με τους παρακουμπαρους?

δλδ αν οι νονοι εχουν 10 παρακουμπαρους θα κατσουν ολοι στο πρωτο μεγαλο τραπεζι?δλδ

4 παπουδογιαγιαδες + 2 νονοι + 2 γονεις + παρακουμπαροι???????

γιατι εχουμε ενα θεμα με μια βαφτιση που τα αδελφια του νονου και ιδιαιτερα η μαμα του νονου θελει να κατσει στο επισημο τραπεζι με το γιοκα της ...ποια η γνωμη σας?

Διαφημίσεις

Τραπέζι 50 ατόμων από ότι ξέρω δεν υπάρχει. Ας κάτσουν στο διπλανό τραπέζι. Τι φοβάται μην χάσει τον κανακάρη της;:confused:

Από ξέρω οι γονείς, οι παπούδες και οι νονοί κάθονται στο τραπέζι. (το επίσημο)

O5X4p2.png 

Σε άλλο τραπέζι φυσικά. Β Αν θέλεις βαλε τους κοντά για να μην τους λείψει το παιδάκι τους (νονός). Εδώ δεν κάθησαν τα ίδια μας τα αδέρφια και κάθησαν σε διπλανά τραπέζια με τις οικογένειές τους και θα καθήσουν τα αδέλφια του νόνου. Δεν νομίζω.

εγω νομιζω οτι οι κουμπαροι καθονται στο επισημο τραπεζι και οι καλεσμενοι τους ακομα και οι γονεις τους,σε διπλανο τραπεζι...

εγω τωρα που ετοιμαζω το πλανο για τη δεξιωση(γαμος-βαφτιση) θα τους βαλω διπλα απο το επισημο τραπεζι...

τωρα εσεις που θα κανετε μονο βαφτιση μου φαινεται λιγο πιο χαλαρο το πραγμα...εεεε...βαλτην με το γιο της!!!! :)

Διαφημίσεις

τα παλια τα χρονια που τα αλλα δυο παιδια της βαπτισαν καθισαν ολοι λεει στο ιδιο τραπεζι.....αλλα μιλαμε πριν 30 χρονια...

φοβαμαι οτι θα κολλησει τοσο ασχημα στο γιο της που στο τελος θα τον σκασει,θα τον στεναχωρησει και απλα θα γινει το δικο της.

ασε που εχει και βαρυ πενθος αφου πριν ενα ακριβως χρονο εχασε τον αντρα της...τι τα θελει τα πρωτα τραπεζια πιστα....

τα παλια τα χρονια που τα αλλα δυο παιδια της βαπτισαν καθισαν ολοι λεει στο ιδιο τραπεζι.....αλλα μιλαμε πριν 30 χρονια...

φοβαμαι οτι θα κολλησει τοσο ασχημα στο γιο της που στο τελος θα τον σκασει,θα τον στεναχωρησει και απλα θα γινει το δικο της.

ασε που εχει και βαρυ πενθος αφου πριν ενα ακριβως χρονο εχασε τον αντρα της...τι τα θελει τα πρωτα τραπεζια πιστα....

Ε! Βάλτην να κάτσει μόνη της στο επίσημο τραπέζι ............. και εσείς καθίστε αλλού !!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol::lol::lol:

O5X4p2.png 

Εμείς είχαμε δύο ίδια τραπέζια σε μια πιο "προνομιακή" θέση. Στο ένα καθίσαμε εμείς οι γονείς μας και τα αδέρφια μας και στο διπλανό οι κουμπάροι - νονοί της μικρής με τους γονείς τους και τα αδέρφια τους. Ο λόγος ήταν αφενός γιατί δεν μπορούσαμε να καθίσουμε όλοι σε ένα και αφετέρου για να μην είναι μόνοι τους οι γονείς και τα αδέρφια τους κουμπαρου αφού δεν γνώριζαν σχεδόν κανένα. Στην πράξη βέβαια όλοι γυρνούσαμε παντού....κανείς δεν κάθισε πάνω από 1/2 ώρα στη θέση του!

καλα το γραφεις..τα παλια τα χρονια

ελεος.....χωρις λογο προβληματα!!!

χαχαχαχαχαχαχα......μου εφτιαξες το κεφι.....ο κοσμος εχει τοσα πολλα προβληματα κι αυτη επειδη δεν εχει τπτ να κανει ασχολειται με χαζομαρες....κατσε κυρια μου στο διπλανο τραπεζι και μη μιλας πολυ..πενθος εχεις

αλλα οσο κι αν γελασα με το ''κατσε μονη σου στο επισημο τραπεζι'' την ακουσα και στο τηλεφωνο ενοχλημενη....''μανα ειμαι ''ειπε ....

τελικα πολυ ασχημο να εισαι μανα αγοριου:lol:

Διαφημίσεις

το ξερω οτι κανεις δε καθεται πανω απο μιση ωρα στη θεση του,αλλα οι παρακουμπαροι ειναι 10 ατομα και γνωριζονται ολοι μεταξυ τους...αδελφια-ξεδελφια-ανιψια....

μα η κουβεντα ξεκινησε απο το 1ον θελω να κατσω διπλα στο γιο μου και 2ον να κατσουν και ο παντρεμενος αδελφος του(δλδ και η γυναικα του και η κορη του και ο γιος του)

και μου φαινεται πολυ ασχημο μια γυναικα 75 χρονων,προσφατος χηρα να κατσει στο επισημο τραπεζι και να εχει τα μουτρα κατω ή και να κλαιει επειδη θυμηθηκε τον συγχωρεμενο(το κλαμα επειδη θυμηθηκαμε τον συγχωρεμενο ειναι στα must)

το ξερω οτι κανεις δε καθεται πανω απο μιση ωρα στη θεση του,αλλα οι παρακουμπαροι ειναι 10 ατομα και γνωριζονται ολοι μεταξυ τους...αδελφια-ξεδελφια-ανιψια....

μα η κουβεντα ξεκινησε απο το 1ον θελω να κατσω διπλα στο γιο μου και 2ον να κατσουν και ο παντρεμενος αδελφος του(δλδ και η γυναικα του και η κορη του και ο γιος του)

και μου φαινεται πολυ ασχημο μια γυναικα 75 χρονων,προσφατος χηρα να κατσει στο επισημο τραπεζι και να εχει τα μουτρα κατω ή και να κλαιει επειδη θυμηθηκε τον συγχωρεμενο(το κλαμα επειδη θυμηθηκαμε τον συγχωρεμενο ειναι στα must)

Γι' αυτό σου λέω....

Βάλε τον κουμπάρο με όλο του το σοι στο διπλανό τραπέζι....

Είμαι σίγουρη ότι δε θα παρεξηγηθεί αφού το πρήξιμο της μάνας του θα το ξέρει από πρώτο χέρι.....:wink: Καλή τύχη!!

εσύ ξέρεις....

τουλάχιστον βρες άλλον τρόπο για να αποφύγεις μούτρα και παρεξηγήσεις....είναι κρίμα μια τόσο όμορφη μέρα για την οικογένειά σας να έχεις την γκρίνια του καθενός...

Εμείς είχαμε δύο ίδια τραπέζια σε μια πιο "προνομιακή" θέση. Στο ένα καθίσαμε εμείς οι γονείς μας και τα αδέρφια μας και στο διπλανό οι κουμπάροι - νονοί της μικρής με τους γονείς τους και τα αδέρφια τους. Ο λόγος ήταν αφενός γιατί δεν μπορούσαμε να καθίσουμε όλοι σε ένα και αφετέρου για να μην είναι μόνοι τους οι γονείς και τα αδέρφια τους κουμπαρου αφού δεν γνώριζαν σχεδόν κανένα. Στην πράξη βέβαια όλοι γυρνούσαμε παντού....κανείς δεν κάθισε πάνω από 1/2 ώρα στη θέση του!

Το αυτό κάναμε κι εμείς.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Εμείς πάλι επειδή στις βαφτίσεις των παιδιών είχαμε καλέσει μόνο φίλους και τους πολύ κοντινούς μας συγγενείς (120 άτομα όλοι) δεν έκανα πλάνο για το κέντρο ο καθένας καθόταν όπου ήθελε, με όποιον ήθελε, εγώ σουλάτσαρα σε όλα τα τραπέζια, δεν υπήρξαν παρεξηγήσεις και περάσαμε όλοι τέλεια!

O5X4p2.png 

Αν υπάρχει μία θέση για τη μαμά του νονού και μπορεί να καθίσει μαζί σας, βάλε την. Θα του διευκολύνεις την κατάσταση και θα το εκτιμήσει. Μην χαλάς τη ζαχαρένια σου για μία θέση:lol::lol:

Στο "επίσημο" ας πούμε τραπέζι, κάθονται συνήθως γονείς, παππούδες και ο νονός/νονά και μόνο. Αλλά όλα σχετικά είναι. Ό,τι συνδυασμό θέλει κάνει ο καθένας.

Πάντως μην αφήσετε να σας κάνει κουμάντο η μάνα του κουμπάρου. Αν θέλει οπωσδήποτε να κάτσει με το γιο της, θα πάει ο γιος της στο τραπέζι που θα την έχετε βάλει και όχι στο "επίσημο".

Αφήστε τον κουμπάρο να τα βρει με τη μάνα του και τα αδέρφια του και μην ανακατευτείτε. Αν τους βάλετε μαζί σας τότε οφείλετε να βάλετε και τα δικά σας αδέρφια μαζί, αλλά βεβαίως δεν είναι αυτό δυνατό γιατί θα μαζευτείτε ένα σωρό άτομα.

εχω δυο μπουμπουκακια

Για μένα σημασία είχε να περάσουμε ΟΛΟΙ καλά! Θεώρησα ότι οι φίλοι των νονών (ήταν ζευγάρι) δεν θα περνούσαν καλά αν δεν ήταν μαζί με τους νονούς. Του το είπα και συμφώνησαν να είναι στο ίδιο τραπέζι με τους φίλους και συγγενείς τους. Η μικρή μας δε, πέρα από τις βόλτες που έκανε σε όλα τα τραπέζια ήταν με τη νονά της και το νονό της όσο ήταν και με τη μαμά και το μπαμπά της.

Έτσι κι αλλιώς, όπως και στο τραπέζι του γάμου, η μαμά και ο μπαμπάς πρέπει να βρίσκονται παντού και να πάνε σε όλους τους καλεσμένους τους οπότε για ποιο "πρώτο τραπέζι" μιλάμε; Εμείς για παράδειγμα φάγαμε όταν έφυγε ο πολύς κόσμος :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Λοιπόν την Κυριακή που μας πέρασε βάπτισα τον μικρούλη μου.

Στο τραπέζι κάτσαμε εμείς με τον νονό την γυναίκα του και τα δύο παιδάκια του.

Οι δικοί μου γονείς, του άντρα μου και του νονού κάτσανε χωριστά με τους δικούς τους συγγενείς, εννοείται σε τραπέζια κοντά στο δικό μας.

Έτσι κι αλλιώς την περισσότερη ώρα δεν καθόμαστε στο τραπέζι αλλά γυρνούσαμε στους καλεσμένους.

Πάντως εγώ πολύ σικάτο θεωρώ στο μεγάλο τραπέζι να κάτσουν γονείς και κουμπάροι μόνο!!!!!

Το σικάτο είναι σχετικό....

Εγώ πάλι σικάτο θεωρώ να είναι ίδια όλα τα τραπέζια (ροτόντες κατά προτίμηση) και να μην υπάρχει ένα απομονωμένο με τους "επίσημους"...

Όπως βλέπεις περί ορέξεως....

Εμένα πάλι για βάφτιση μου αρέσει τραπέζια μονοκόματα όσο βλέπει το μάτι σου. Όλοι μια παρεα χαλαρά σε μια ταβερνούλα. Να ρχονται τα αρνιά και τα κοκορέτσια γυρω (άσχετο αλλά τελοσπάντων).Ετσι θα ναι τα επόμενα βαφτίσια που θα κάνω!

Το σικάτο είναι σχετικό....

Εγώ πάλι σικάτο θεωρώ να είναι ίδια όλα τα τραπέζια (ροτόντες κατά προτίμηση) και να μην υπάρχει ένα απομονωμένο με τους "επίσημους"...

Όπως βλέπεις περί ορέξεως....

Μεγάλο τραπεζι εννοω αυτό των γονιων.....Ετσι κι αλλιως για 4 ατομα, τι μεγάλο ειναι...Μπορει να ειναι και πιο μικρό απ ολα τα υπολοιπα και φυσικά μεσα στις υπολοιπες ροτοντες χωρις να ξεχωριζει παραμονο στη διακοσμηση.Αυτο εννοω!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...