Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σπερμοδιάγραμμα

Rinoula

Recommended Posts

Κορίτσια help. Ο σύζυγός μου έκανε σπερμοδιάγραμμα πριν λίγο καιρό και γράφω τα βασικά αποτελέσματα να μου πείτε τη γνώμη σας. Όχι ότι είστε γιατροί βέβαια, αλλά ξέρω ότι μέσα απ'την πείρα σας μπορείτε να έχετε μια ιδέα :rolleyes:

ΌΨΙΣ θολή

ΧΡΟΙΑ υποκίτρινη

ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗΣ 4

ΟΓΚΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ 1.4 ml

ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ μέτριου βαθμού

ΓΛΟΙΟΤΗΤΑ Κ.Φ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤ. 88.000.000/ ml

PH 8.4

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ πλήρης μετά 1 ώρα

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ

1 ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗ

ζωηρώς κινούμενα 35%

μετρίως κινούμενα 20 %

με πολύ μικρή κίνηση 15%

ακίνητα 30%

2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΣΗ

ζωηρώς κινούμενα 25%

μετρίως κινούμενα 20%

με πολύ μικρή κίνηση 20%

ακίνητα 35%

Να προσθέσω ότι το σπέρμα το συλλέξαμε στο σπίτι και το πήγα κατευθίαν στο κέντρο που δεν είναι πολύ μακριά. Σε κάποιον γιατρό που το έδειξα μου είπε ότι είναι εντάξει για γονιμοποίηση, αλλά όχι και τέλειο! :confused:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!!

r7Bsp2.png

"Τα πάντα είναι δυνατά σ'αυτόν που πιστεύει".

Διαφημίσεις

Rinoula καλο μου φαινεται το σπερμ/μα.

Εχει αρκετο αριθμο ανα ml και τα ζωηρως κινουμενα μου φανονται καλα.

Δεν ξερω αν το ποσοστο των ακινητων ειναι προβλημα και για συγκολλησεις και ογκο δεν εχω ιδεα..

Δεν θυμαμαι αν δε εχω ξαναρωτησει,αλλα προσπαθειτε καιρο?

Rinoula καλο μου φαινεται το σπερμ/μα.

Εχει αρκετο αριθμο ανα ml και τα ζωηρως κινουμενα μου φανονται καλα.

Δεν ξερω αν το ποσοστο των ακινητων ειναι προβλημα και για συγκολλησεις και ογκο δεν εχω ιδεα..

Δεν θυμαμαι αν δε εχω ξαναρωτησει,αλλα προσπαθειτε καιρο?

2 1/2 χρόνια...

r7Bsp2.png

Εχεις προχωρησει εσυ σε καποιες εξετασεις?

υπέρηχος, ορμονολογικές, όλες καλές. Δε μου είπε η γιατρός ότι χρειάζονται άλλες πριν τη σαλπιγγογραφία

r7Bsp2.png

Διαφημίσεις

Οποτε σου μενει μονο η σαλπιγγογαφια..

Σκεφτεσαι να την κανεις συντομα?

Ισως υπαρχει καμια συμφυσουλα που εμποδιζει το σπερματακι..

Ισως παλι να ειναι απλως το αγχος σου το οποιο ειναι το καλυτερο αντισυλλιπτικο..!

Θελει χαλαρα το θεμα,αλλα ποιος τα καταφερνει????

Οποτε σου μενει μονο η σαλπιγγογαφια..

Σκεφτεσαι να την κανεις συντομα?

Ισως υπαρχει καμια συμφυσουλα που εμποδιζει το σπερματακι..

Ισως παλι να ειναι απλως το αγχος σου το οποιο ειναι το καλυτερο αντισυλλιπτικο..!

Θελει χαλαρα το θεμα,αλλα ποιος τα καταφερνει????

Μέσα στο φθινόπωρο πρέπει να την κάνω. Θα μαζέψω όσο κουράγιο έχω και θα πάω..

r7Bsp2.png

Μην αγχώνεσαι για την σαλπιγγογραφία. Δεν πονάει τόσο πολύ. Το σπέρμα μια χαρά μου φαίνεται. Θα τα καταφέρετε. Γνώμη μου να κάνεις σύντομα σαλπιγγογραφία. Μην τη φοβασαι.

Αστεράκι μου, ήρθες και μας φωτισες :P Σε λατρεύω!

Μην αγχώνεσαι για την σαλπιγγογραφία. Δεν πονάει τόσο πολύ. Το σπέρμα μια χαρά μου φαίνεται. Θα τα καταφέρετε. Γνώμη μου να κάνεις σύντομα σαλπιγγογραφία. Μην τη φοβασαι.

ευχαριστώ. Δεν τη φοβάμαι. ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΤΡΕΜΩ! Μωρέ είχανε 2 γνωστές μου λίγο άσχημες εμπειρίες και γω είμαι που είμαι φοβιτσιάρα, την πήρα ακόμα πιο πολύ από φόβο. Συνήθως δίνουν μπουσκοπάν πριν, έτσι δεν είναι? Κάνουν αυτά τίποτα στο να μειωθεί ο πόνος?

Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως για το κουράγιο

r7Bsp2.png

Η σαλπιγγογραφία δεν πονάει καθόλου αν οι σάλπιγγες είναι ανοιχτές και δεν έχεις πρόβλημα. Αν είναι φραγμένες, πονάει λίγο, αλλά σταματάνε τη διαδικασία κι ησυχάζεις. Κι εμένα η γυναικολόγος μου μου είχα πει να πάρω ένα feldene μισή ώρα πριν και δεν κατάλαβα τίποτα. Είχα πάει τρομοκρατημένη απ' όσα είχα ακούσει και τελικά δεν ήταν τίποτα.

Διαφημίσεις

καλησπερα κ εγω ειμαι φοβιτσιαρα αλλα δεν ειναι τιποτα!κραταει ελαχιστα κ ποναει ελαχιστα.εγω δεν ειχα παρει τιποτα για παυσιπονο,νομιζω μονο αντιβιωση για παν ενδεχομενο,αλλα αυτο θα σου το πει ο γιατρος σου!παντως κοριτσια η γνωμη μου ειναι καλυτερα να γινετε υστεροσκοπ γιατι ειναι η μονη που τα δειχνει ολα,ολα τα υπολοιπα ειναι στο περιπου!!!καλη επιτυχια!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο σας κορίτσια. Να ρωτήσω εσάς που την κάνετε. πόσην ώρα κρατάει η όλη διαδικασία και πόσο αυτή καθ'αυτή η εξέταση. Πώς γίνεται ακριβώς. thanks again!!! :eek:

r7Bsp2.png

Η προετοιμασία είναι που κρατάει περισσότερο. Ξαπλώνεις σ' ένα κρεβάτι και σου βάζουνε τον κολποδιαστολέα. Σου εισάγουν τον καθετήρα στη μήτρα και βάζουν ένα υγρό και σου βγάζουν ακτινογραφία. Σου ζητάνε να σηκώσεις λίγο τη λεκάνη και να κάνεις κινήσεις προς τα πλάγια δεξιά κι αριστερά, να πάει το υγρό στις σάλπιγγες. Απ' τη στιγμή που μπει το υγρό, δεν είναι ούτε 2 λεπτά. Μετά σηκώνεσαι ντύνεσαι και φεύγεις. Καλό θα ήταν μισή ώρα πριν να πάρεις ένα feldene ή buscopan.

Να τι βρήκα ψάχνοντας σε άλλα φόρουμ:

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Εργαστήριο Ιατρικής Απεικόνισης

ΥΣΤΕΡΟΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡAΦΙΑ (ΥΣΓ)

Τι είναι η ΥΣΓ;

Είναι ακτινολογική εξέταση της κοιλότητας της μήτρας και των

σαλπίγγων.

Γιατί τη χρειάζομαι;

Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση αρκετών γυναικολογικών παθήσεων αλλά κυρίως για την μορφολογία η την απόφραξη των σαλπίγγων.

Πως γίνεται;

Θα ξαπλώσετε στο ακτινολογικό τραπέζι και ένας Ακτινολόγος, μία

νοσηλεύτρια και ένας τεχνολόγος θα κάνουν την εξέταση. Θα σας ζητηθεί να υπογράψετε ένα έντυπο συγκατάθεσης. Θα σας τοποθετηθεί ένας διαστολέας στον κόλπο (όπως το τεστΠαπανικολάου) και ακολούθως θα εφαρμοσθεί ένας σωλήνας στο εξωτερικό μέρος του τραχήλου της μήτρας. Μέσω αυτού του σωλήνα θα χορηγηθεί σκιαγραφικό στη μήτρα και τις σάλπιγγες. Κατά τη διάρκεια της χορήγησης θα σας ζητηθεί να γυρίσετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές και θα ληφθούν ακτινογραφίες.

Είναι επώδυνη εξέταση;

Οι περισσότερες ασθενείς δεν νιώθουν καθόλου πόνο. Ένα μικρό ποσοστό νιώθει άλγος που μοιάζει με αυτό της περιόδου. Τα πιο συχνά προβλήματα είναι ψυχολογικού τύπου, που οδηγούν όχι σπάνια σε σύντομες λιποθυμίες.

Πως θα προετοιμασθώ

Την πρώτη μέρα της περιόδου σας τηλεφωνήστε στο ακτινολογικό

τμήμα.Θα σας δοθεί ραντεβού 5-10 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου για να μην υπάρχει καθόλου παρουσία αίματος. Αν το ραντεβού καθορισθεί 10 ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου θα σας ζητηθεί να απέχετε από σεξουαλική επαφή για να μην υπάρχει ο κίνδυνος εγκυμοσύνης.Αν η περίοδός σας δεν είναι κανονική θα σας ζητηθεί να φέρετε ούρα για να γίνει τεστ κύησης την ίδια μέρα της εξέτασης.Αν είχατε κάποια γυναικολογική λοίμωξη ή φλεγμονή στην πύελο ενημερώστε το γιατρό ή τη νοσηλεύτρια.Αν το επιθυμείτε μπορείτε να πάρετε κάποιο αναλγητικό πριν την εξέταση.Η ουροδόχος κύστη πρέπει να είναι άδεια πριν την εξέταση.

Υπάρχουν κίνδυνοι από την εξέταση;

Ελάχιστο πόνο μπορεί να νιώσετε κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Θα

αιμορραγήσετε ελαφρά μετά την εξέταση (όπως το τέλος της περιόδου).

Θα χρειαστείτε αντιβίωση μετά το τέλος της εξέτασης, σε συνεννόηση με το γυναικολόγο σας.

Τι θα συμβεί μετά την εξέταση;

Αποφύγετε την σεξουαλική επαφή έως σταματήσει η αιμορραγία, αν

αυτή έχει συμβεί. Αν νιώσετε ενόχληση ή πόνο στην κοιλιά πάρτε

ένα παυσίπονο. Αν ο πόνος ή η αιμορραγία συνεχίζει επικοινωνήστε

με το γυναικολόγο σας η το πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Εγώ πάντως είχα ελάχιστο αίμα μετά. Μ' ένα σερβιετάκι την έβγαλα. Ούτε αντιβίωση πήρα.

Τα πιο συχνά προβλήματα είναι ψυχολογικού τύπου, που οδηγούν όχι σπάνια σε σύντομες λιποθυμίες.

ωχ, μου φτοιαξες τη μέρα μου... Εγώ αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω, ότι όταν κάνω μια περίεργη εξέταση και σφιχτώ και ζοριστώ, ταβλιάζομαι μετά, κοινώς λυποθυμάω. Κιαυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο και όχι ο πόνος. \Σκεφτομαι να κάνω την εξέταση με μια ελαφρυά αναισθησία. Ρώτησα κάπου και μου είπαν ότι γίνεται κιαυτό και μάλιστα το επιλέγουν αρκετές γυναίκες που φοβούνται.

r7Bsp2.png

Διαφημίσεις

η αληθεια ειναι οτι λίγο κάτι καταλαβαινεισ αλλά ειναι υποφερτο.αν πονασ οταν ερχεται η αφορισμενη να...κα.πωσ ετσι.να θυμασαι οτι οσο εισαι ψυχραιμη και βοηθασ τον γιατρο μενοντασ ακινητη τοσο πιο ευκολα ειναι ολα και ελαχιστοποιειται ο πονος.Εγω την εκανα στον Νικολαιδη το ιατρειο του ειναι στην Τσιμισκη κοντα στην βιοκλινικη καπου.κοστοσ 225 μαζι με το σκιαστικο.ειναι σαν μια εξεταση γυναικολογου...να πασ με συντροφια θα σε βοηθησει...ολα καλα να σου πανε....παρε κουραγιο και σκεψου οτι ειναι για καλο.Ετσι αντεχουμε ολες ολα αυτα τα "ποδια ψηλα"που υφισταμεθα...

ysjfp2.png

Τα πιο συχνά προβλήματα είναι ψυχολογικού τύπου, που οδηγούν όχι σπάνια σε σύντομες λιποθυμίες.

ωχ, μου φτοιαξες τη μέρα μου... Εγώ αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω, ότι όταν κάνω μια περίεργη εξέταση και σφιχτώ και ζοριστώ, ταβλιάζομαι μετά, κοινώς λυποθυμάω. Κιαυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο και όχι ο πόνος. \Σκεφτομαι να κάνω την εξέταση με μια ελαφρυά αναισθησία. Ρώτησα κάπου και μου είπαν ότι γίνεται κιαυτό και μάλιστα το επιλέγουν αρκετές γυναίκες που φοβούνται.

Καλημέρα!

Έπεσα κατα τύχη στο θέμα αυτό ψάχνοντας για κάτι άλλο αλλά ήθελα να σου πω την εμπειρία μου για να σε καθησυχάσω!

Εγώ την εξέταση αυτή την έκανα το 2008 και ενώ είχε περάσει περίπου 1 χρόνος προσπαθειών που δεν είχαν αποτέλεσμα (τώρα έχουμε κλείσει τα 3 χρόνια..:rolleyes:)

Πηγα λοιπόν προετοιμασμένη ότι θα πονέσω αλλά τελικά ορισμένες φορές οι πόνοι της περιόδου είναι πιο έντονοι και κρατάνε περισσότερες ώρες από ότι στην σαλπιγγογραφία.

Το "μυστικό" είναι να παίρνεις ανάσες και να κρατηθείς χαλαρή δεν είναι τίποτα το τρομερό άλλωστε εμείς οι γυναίκες είμαστε από την φύση μας πολύ δυνατές και πιστεψέ με η αγωνία μου για το τι θα δείξει το αποτέλεσμα της σαλπιγγογραφίας ήταν μεγαλύτερη από τον "πόνο".

Αμέσως μετά την διαδικασία πήγα στο γυανικολόγο μου και με ειδε χαμογελαστή και χαλαρή και δεν το πίστευε πως την είχα κάνει πριν ένα τέταρτο :-P!

Καλή επιτυχία μην αφήνεις τον φόβο να σε κρατάει μακρυά από την απόκτηση του μωρού σου.......;););)

ΥΓ: το σπερμοδιαγραμμα φαίνεται οκ! ο γιατρός που σου είπε ότι δεν είναι τέλειο το σπερμοδιαγραμμα μάλλον θα το είπε γιατί η κινητικότητα δεν ξεπερνάει το 60% αλλά αφού 2 ώρες μετά έχει 25% κινητικότητα μια χαρά θα τα καταφέρεται και σύντομα!!!!

Έτσι το δάκρυ σε χαμόγελο γυρίζω

κι εκεί στην άκρη στο γκρεμό,γυρνάω την πλάτη μου στο χαμό και ξαναρχίζω

ρινουλα να πας να την κανεις οπωσδηποτε μπορει να σε βοηθησει να μεινεις εγκυος οσο για το σπερμα του αντρα σου ειναι μια χαρα αν προσθεσεις την α+β ωρα βγαινει 55% ενω οι φτ που λεει διπλα αν ειδες λεει 50

88 εκ ανα ml ειναι η συνολικος αριθμος?αλλα κ συνολικος αν ειναι ειναι πολυ καλος εν το μεταξυ εδω στην πατρα σου λενε το ανωτερο 3 μερες αποχης οχι περισσοτερο μετα το σπερμα δεν ειναι τοσο καλο

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

η αληθεια ειναι οτι λίγο κάτι καταλαβαινεισ αλλά ειναι υποφερτο.αν πονασ οταν ερχεται η αφορισμενη να...κα.πωσ ετσι.να θυμασαι οτι οσο εισαι ψυχραιμη και βοηθασ τον γιατρο μενοντασ ακινητη τοσο πιο ευκολα ειναι ολα και ελαχιστοποιειται ο πονος.Εγω την εκανα στον Νικολαιδη το ιατρειο του ειναι στην Τσιμισκη κοντα στην βιοκλινικη καπου.κοστοσ 225 μαζι με το σκιαστικο.ειναι σαν μια εξεταση γυναικολογου...να πασ με συντροφια θα σε βοηθησει...ολα καλα να σου πανε....παρε κουραγιο και σκεψου οτι ειναι για καλο.Ετσι αντεχουμε ολες ολα αυτα τα "ποδια ψηλα"που υφισταμεθα...

:eek: Πολλά πλήρωσες!!! Εγώ έδωσα 130 στην Euromedica (Αγίας Σοφίας με παραλιακή) και το σκιαστικό το πήρα 25 ευρώ από το φαρμακείο (κι αν μου το έγραφε ο γιατρός θα πλήρωνα πολύ λιγότερα).

αχ κορίτσια, σας ευχαριστώ όλες για το κουράγιο που μου δίνεται. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ φοβάμαι όλα αυτά. Ναι θέλω πολύ ένα παιδί, αλλά δε θέλω να καταπιεστώ και ψυχολογικά για να το κάνω! Είχα περάσει και δύσκολα στο παρελθόν (με κρίσεις πανικού κλπ) και όλα αυτά μ'έχουν κάνει πιο αδύναμη ως προς τα θέματα υγείας εξετάσεων κλπ. Πάντως την απόφασή μου την έχω μισοπάρει. Θα κάνω σαλπιγγογραφία με ολιγόλεπτη αναισθησία για να μην υποβάλλω τον ευατό μου σε ψυχική ταλαιπωρία. Έχει κάνει καμιά γνωστή σας ή έχετε ακούσει κάποια να κάνει τη σαλπιγγογραφία έτσι? Θα ήθελα πολύ τέτοιου ίδους εμπειρίες.

Πολύ πολύ σας ευχαριστώ. Σματς!!!

r7Bsp2.png

το σπερματακι σας ειναι τελειο!!! πλακα μας κανει ο γιατρος;;; τι ηθελε δηλαδη να δει;;;;

μη μασας καλη συνεχεια:-D

:P :p :P :p

r7Bsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...