Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επαναγαλακτισμος??Γινεται στην περιπτωση μου??

Recommended Posts

Και τώρα θέλω να σου κάνω μια ερώτηση αλλά ίσως να σου φανεί χαζή...στο επόμενο παιδάκι μου όταν με το καλό έρθει μπορώ να κάνω την ίδια διαδικασία μερικές εβδομάδες πριν την γέννα??Να ξεκινήσω ας πούμε τις αντλήσεις την 35η με 36η εβδομάδα να παίρνω και τα συμπληρώματα ώστε όταν γεννήσω να έχω αυξήση την παραγωγή μου και να μπορέσω να θηλάσω??

(Αν σου φάνηκε χαζή η ερώτηση μην βαρέσεις...απλά θέλω πολύ να θηλάσω το άλλο μου μωράκι)

Σε καμία περίπτωση!

Μπορεί να είναι επικίνδυνο για το έμβρυο, να προκαλέσεις πρόωρο τοκετό!

Άλλωστε οι ορμόνες της εγκυμοσύνης εμποδίζουν την έναρξη της γαλουχίας, οπότε δεν έχει νόημα.

Στο επόμενο παιδάκι θα σου συνιστούσα να είσαι προετοιμασμένη ώστε να αντιμετωπίσεις κάθε ενδεχόμενο. Στην περίπτωση μη επαρκούς γαλουχίας θα πρέπει να απευθυνθείς σε ενδοκρινολόγο που γνωρίζει το θηλασμό (για την ώρα ξέρουμε έναν, ίσως υπάρχει και άλλος...). Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείς πλήρη στήριξη από σύμβουλο θηλασμού και ενδοκρινολόγο, κυρίως λόγω της προηγηθείσας αρνητικής εμπειρίας.

Τα χάπια που πήρες για την αναστολή της γαλουχίας σε επηρέασαν πάρα πολύ δυστυχώς. Έχεις δίκιο να απογοητεύεσαι μετά από προσπάθεια τόσων ημερών.

Τουλάχιστον όμως ξέρεις ότι έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες για τις δεδομένες συνθήκες.

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Αγλαΐα Καλησπέρα. Τα νέα μου έχουν ως εξής. Ήρθα σε επαφή με μια σύμβουλο θηλασμού για να μου λυθούν πιο πολύ κάποιες απορίες και για να είμαι και σε επαφή μαζί της ώστε να με βοηθήσει με το επόμενο μωρό αλλά δυστυχώς μου δημιουργήθηκαν τελικά ποιο πολλές απορίες.

:rolleyes: Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη γίνεται για να μην σπαταλώ τον χρόνο σου. Επιγραμματικά θα σου τονίσω κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση και θα ήθελα σε παρακαλώ και την δική σου άποψη και βοήθεια.

1.Μου είπε ότι κακώς ξεκίνησα επαναγαλακτισμο από την στιγμή που είχα κάνει διακοπή με χάπια και εφόσον είχα αδιαθετήσει.(σου τονίζω το κακώς γιατί μου φάνηκε πραγματικά πολύ περίεργο)

2.Οτι το πρόβλημα μου μάλλον ήταν η ανεπαρκής γαλουχία από την στιγμή που με το symphony αντλούσα τόσο λίγο και εφόσον έκανα τόσες αντλήσεις και είχα και το μωρό στο στήθος και παρόλα αυτά η παραγωγή μου μειωνόταν. Είδε το πλάνο μου με τις αντλήσεις που έκανα.

3.Οτι η δομπεριδονη κανει την καλυτερη δουλειά για αύξηση παραγωγής και το fenugreek από την στιγμή που έπαιρνα δομπεριδονη δεν χρειαζόταν…

4.Οτι γυναίκες που την 1η φορά είχαν αυτό το πρόβλημα είναι πολύ πιθανόν και πιο συχνό να αντιμετωπίσουν πάλι και το ίδιο πρόβλημα με το 2ο μωρό..:cry:

5.Τις είπα ότι έπινα πολλά υγρά όταν θήλαζα και μου είπε ότι τα πολλά υγρά δεν βοηθούν την αύξηση της παραγωγής αλλά αντιθέτως την μειώνουν…

6.Μου πήρε ιστορικό και μου είπε ότι το γεγονός ότι είχα έναν οξύ τοκετό, για πρωτότοκος γέννησα μέσα σε 6 ώρες ,ίσως έπαιξε τον ρόλο του στην ανεπαρκή γαλουχία.(Πες το μου βρε Αγλαΐα να γεννήσω την επόμενη φορά με το παααασο μου):lol:

Επίσης πήγα σε ενδοκρινολόγο και μου έχει γράψει κάποιες εξετάσεις να κάνω. Είχα πάει στον ενδοκρινολόγο πριν από 2,5 μήνες αλλά επειδή τις εξετάσεις αυτές πρέπει να τις κάνω την 2η με 3η μέρα του κύκλου έχασα του 2 προηγούμενους μήνες επειδή ήμουν άρρωστη τις συγκεκριμένες ημέρες την μια φορά με γαστρεντερίτιδα και την άλλη με ίωση με 39 πυρετό οπότε άκυρο να έκανα τις εξετάσεις. Και εδώ λοιπόν θέλω να μου πεις αν γνωρίζεις αν έχει νόημα τώρα που έχουν περάσει 6 μήνες από όταν γέννησα να κάνω αυτές τις εξετάσεις η όχι… επειδή πλησιάζει ο επόμενος κύκλος μου και αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να τις κάνω τώρα…

Και μήπως έχεις να μου δώσεις βιβλιογραφία σχετικά με την ανεπαρκή γαλουχία? Στο pub med δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι εκτός και αν ψάχνω λάθος ενώ σε αντίθεση έχω βρει πάρα πολλά άρθρα σχετικά με την δομπεριδονη και την αύξηση γαλουχίας.

Μου έδωσε η σύμβουλος κάποια άρθρα αλλά έγραφαν για τα γαλακταγωγά για τα πρωτόκολλα και όχι τόσο για την ανεπαρκή γαλουχία..

Υ.Σ. Πάλι ένα κατεβατό έγραψα… Ήταν που θα ήμουν σύντομη…Soοοοrry…

:mrgreen:

1.Μου είπε ότι κακώς ξεκίνησα επαναγαλακτισμο από την στιγμή που είχα κάνει διακοπή με χάπια και εφόσον είχα αδιαθετήσει.(σου τονίζω το κακώς γιατί μου φάνηκε πραγματικά πολύ περίεργο)

Tα χάπια απογαλακτισμού μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας του επαναγαλακτισμού αλλά δεν τον αποκλείουν.

Η επαναφορά της περιόδου δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί άνετα να ξανασταματήσει.

Ο επαναγαλακτισμός είναι ένα θέμα αρκετά άγνωστο στους περισσότερους συμβούλους θηλασμού.

Την πιο έγκυρη ενημέρωση μπορείς να την έχεις από τους Newman & Goldfaber που έχουν τεράστια εμπειρία κι έχουν δημοσιεύσει το πρωτόκολλο της έναρξης γαλουχίας χωρίς προηγηθείσα εγκυμοσύνη.

http://asklenore.com/breastfeeding/induced_lactation/gn_protocols.shtml#toc_introinduced

2.Οτι το πρόβλημα μου μάλλον ήταν η ανεπαρκής γαλουχία από την στιγμή που με το symphony αντλούσα τόσο λίγο και εφόσον έκανα τόσες αντλήσεις και είχα και το μωρό στο στήθος και παρόλα αυτά η παραγωγή μου μειωνόταν. Είδε το πλάνο μου με τις αντλήσεις που έκανα.

Μάλλον αλλά δεν είμαστε σίγουροι.

3.Οτι η δομπεριδονη κανει την καλυτερη δουλειά για αύξηση παραγωγής και το fenugreek από την στιγμή που έπαιρνα δομπεριδονη δεν χρειαζόταν…

Σύμφωνα με τo πρωτόκολο που προανέφερα, η δομπεριδόνη κάνει μεν καλύτερη δουλειά αλλά και το fenugreek βοηθάει και δεν έχεις λόγο να μην το χρησιμοποιήσεις.

4.Οτι γυναίκες που την 1η φορά είχαν αυτό το πρόβλημα είναι πολύ πιθανόν και πιο συχνό να αντιμετωπίσουν πάλι και το ίδιο πρόβλημα με το 2ο μωρό..:cry:

Αν το πρόβλημα είναι η ανεπαρκής γαλουχίας χωρίς αιτιολογία, ισχύει αυτό. Αν όμως βρεθεί η αιτιολογία, ίσως να υπάρχει αντιμετώπιση.

5.Τις είπα ότι έπινα πολλά υγρά όταν θήλαζα και μου είπε ότι τα πολλά υγρά δεν βοηθούν την αύξηση της παραγωγής αλλά αντιθέτως την μειώνουν…

Αν διψάς και πίνεις για να ικανοποιήσεις τη δίψα, τότε βοηθούν την παραγωγή. Δεν υπάρχει σαφής εξίσωση για το φαινόμενο...

6.Μου πήρε ιστορικό και μου είπε ότι το γεγονός ότι είχα έναν οξύ τοκετό, για πρωτότοκος γέννησα μέσα σε 6 ώρες ,ίσως έπαιξε τον ρόλο του στην ανεπαρκή γαλουχία.(Πες το μου βρε Αγλαΐα να γεννήσω την επόμενη φορά με το παααασο μου):lol:

Σου εξήγησε αν υπάρχει κάποιος παράγοντας που συνδέεται ταυτόχρονα με την ανεπαρκή γαλουχία και τον οξύ τοκετό;

Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω.

Σου εξήγησε αν υπάρχει κάποιος παράγοντας που συνδέεται ταυτόχρονα με την ανεπαρκή γαλουχία και τον οξύ τοκετό;

Όχι μιας και δεν ρώτησα και εγώ...

Ξέρεις σε μια συζήτηση κάποια πράγματα δεν τα σκέφτεσαι να τα ρωτήσεις εκείνη την στιγμή.Σου βγαίνουν μετά καθώς κάθεσαι και τα σκέφτεσαι.Η αλήθεια είναι οτι όταν μου πήρε ιστορικό μου έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις όπου κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι απλά τις χρειάζεται π.χ. για στατιστικούς λόγους ,ε μία απο αυτές τις ερωτήσεις ήταν πόσες ώρες κράτησε ο τοκετός και όταν τις είπα οτι σπάσαν τα νερά στις 3 το μεσημέρι και στις 8:45 γέννησα έδειξε οτι έμεινε πολύ έκπληκτη και μου είπε ότι ο οξύς τοκετός είναι και ενας λόγος για την ανεπαρκή γαλουχία...

Σε ευχαριστώ και πάλι ,θα αναμένω τις πληροφορίες σου.

Θα σε παρακαλούσα να της πάρεις ένα τηλέφωνο και να ρωτήσεις γιατί συνέδεσε τον οξύ τοκετό με την ανεπαρκή γαλουχία. Σκέφτομαι μήπως το συνδυάζει με άλλα στοιχεία του ιστορικού σου που μου διαφεύγουν.

Επίσης ζήτησέ της περισσότερες πληροφορίες για το θέμα (να σε παραπέμψει σε κάποια άρθρα) για να καταλάβεις καλύτερα το φαινόμενο.

Στο υλικό που έχω δεν έχω κάτι παρόμοιο. Ίσως να έχει γραφτεί κάτι πιο πρόσφατα και να μου διαφεύγει.

Διαφημίσεις

Το κακώς σε τι αναφέρεται???:confused: και εγώ έκανα επαναγαλακτισμό μετά από διακοπή με χάπια dostinex και ενώ είχα περίοδο μετά μου κόπηκε και επανληλθε όταν η μικρή ήταν 19 μηνών.........

νομίζω ότι μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ μας είναι το ότι πριν την διακοπή θήλαζα την μικρή αποκλειστικά οπότε και είχα επαρκής γαλουχία (διέκοψα όταν η μικρή σαράντισε και θήλασα αποκλειστικά ξανά όταν η μικρή ήταν 3 μηνών δηλ. μου πείρε περίπου 11/2μήνα να ανακτήσω απο το 0)

ρύθμισα τον υποθυρεοειδισμό πολύ γρήγορα (έχω Hashimoto οπότε κάνω ενδοκρινολογικούς ελέγχους κάθε εξάμηνο εδώ και 5 χρόνια .....)

και η μικρή συνεργαζόταν πολύ καλά το ήθελε και εκείνη πολύ (ακόμα και όταν το στήθος ήταν άδειο καθόταν και τραβούσε τις πρώτες σταγονίτσες)

νομίζω ότι πολυ καλά κάνεις και το ψάχνεις και εγώ στη θέση σου έτσι θα έκανα γιατί το να βρεις την αιτία σίγουρα θα σου δώσει τη λύση για την επόμενη φορά......

Το κακώς σε τι αναφέρεται???

Γεια σου Κριστίνα. Έχεις δίκιο θα έπρεπε να είμαι πιο σαφής δικό μου λάθος, απλά τα έγραψα όσο πιο περιεκτικά μπορούσα για να μην ταλαιπωρώ την Αγλαΐα. Για να είμαι ακριβής η προσωπική της εκτίμηση ήταν η εξής: Ότι δεν είχα ελπίδες για επαναγαλακτισμό εφόσον είχα αδιαθετήσει, εφόσον δεν είχα θηλάσει για τουλάχιστον 40 ημέρες και εφόσον εγώ εξ'αρχης είχα πρόβλημα με την γαλουχία μου.(αυτό μου το τόνισε) Επίσης μου είπε ότι θα έπρεπε πριν ξεκινήσω την προσπάθεια επαναγαλακτισμού να κάνω ορμονολογικές εξετάσεις.

νομίζω ότι μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ μας είναι το ότι πριν την διακοπή θήλαζα την μικρή αποκλειστικά οπότε και είχα επαρκής γαλουχία (διέκοψα όταν η μικρή σαράντισε)

Είναι αυτά που μου ανεφερε και η ιδια…

νομίζω ότι πολυ καλά κάνεις και το ψάχνεις και εγώ στη θέση σου έτσι θα έκανα γιατί το να βρεις την αιτία σίγουρα θα σου δώσει τη λύση για την επόμενη φορά......

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω υλικό για να καταλάβω την αιτία και ψάχνω λίγο στα τυφλά… Πραγματικά θέλω πολύ να βρω την αιτία αλλά δεν με βοηθούν και οι καταστάσεις… Εξάλλου η μισή θεραπεία είναι η διάγνωση…

Γεια σου Κριστίνα. Έχεις δίκιο θα έπρεπε να είμαι πιο σαφής δικό μου λάθος, απλά τα έγραψα όσο πιο περιεκτικά μπορούσα για να μην ταλαιπωρώ την Αγλαΐα. Για να είμαι ακριβής η προσωπική της εκτίμηση ήταν η εξής: Ότι δεν είχα ελπίδες για επαναγαλακτισμό εφόσον είχα αδιαθετήσει, εφόσον δεν είχα θηλάσει για τουλάχιστον 40 ημέρες και εφόσον εγώ εξ'αρχης είχα πρόβλημα με την γαλουχία μου.(αυτό μου το τόνισε) Επίσης μου είπε ότι θα έπρεπε πριν ξεκινήσω την προσπάθεια επαναγαλακτισμού να κάνω ορμονολογικές εξετάσεις.

Είναι αυτά που μου ανεφερε και η ιδια…

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω υλικό για να καταλάβω την αιτία και ψάχνω λίγο στα τυφλά… Πραγματικά θέλω πολύ να βρω την αιτία αλλά δεν με βοηθούν και οι καταστάσεις… Εξάλλου η μισή θεραπεία είναι η διάγνωση…

ξέρεις τι δε νομίζω ότι κακώς ασχολήθηκες. στη δική μου σφαίρα του λογικού (μην ξεχνάμε ότι μιλάω απλά σαν μαμά όχι σαν ειδικός) αυτό ήταν ακριβώς που καθορίζει και την όλη κατάσταση και ίσως σε καθοδηγεί στο να το ψάξεις παρα περα.

πριν το κάνεις θα μπορούσες απλά να πεις π.χ άργησα να κατεβάσω γάλα το μωρό έπρεπε να τραφεί έδωσα ξένο χάθηκε ο θηλασμός τέλος. τώρα τουλάχιστον ξέρεις ότι παρολη την προσπάθεια δεν τα κατάφερες για κάποιο λόγο.

σίγουρα ενας ορμονολογικός έλεγχος χρειάζεται.

όλα αυτά που προανάφερε η συμβουλος είναι αποδεκτά σίγουρα κάποιες καταστάσεις βοηθούν αλλά δεν προδικάζουν την προσπάθεια κυρίως γνωρίζοντας ότι έχουν θηλάσει μαμάδες υιοθετημένο παιδί.....

διάβασε αυτό

http://www.asklenore.info/breastfeeding/resources/gazette_nov2002.shtml

για την κλρονομικότητα δεν ξέρω να σου πω αλλά σε μένα δυστηχώς δεν βοήθησε καθώς η γιαγιά μου θήλασε δυο παιδιά μόνο από τον έναν μαστό (ο άλλος δεν αναπτύχθηκε ποτέ αφού γεννήθηκε με ανοιχτό τραύμα στο μέρος της καρδιάς) και η μαμά μου θήλαζε εμένα και παράλληλα έβγαζε γάλα και για ενα αγοράκι που η μαμά του πέθανε στη γέννα.........

εγώ δεν μπορώ να πω ότι το γάλα έτρεχε έτσι όπως μου τα περιγράφανε:mrgreen::mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...