Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επαναγαλακτισμος??Γινεται στην περιπτωση μου??

Recommended Posts

Καλησπερα. Ειμαι καινούργια στο φόρουμ για αυτό συγχωρέστε μου τυχόν λάθη…

Γέννησα πριν από ενάμιση μήνα ένα υγιέστατο αγοράκι… Να σας πω λίγο την ιστορία μου για να καταλάβετε πως έχουν τα πράγματα… Με τον θηλασμό δεν είχα καμία μα καμία σχέση μέχρι που έμεινα έγκυος… Δήλωνα πλήρη άγνοια με το θέμα θηλασμός μιας καμία από τις 2 αδελφές μου δεν είχε θηλάσει ούτε και η μαμά μου φυσικά αλλά και καμία μου φίλη το παιδάκι της..Έτσι λοιπόν είχα την εικόνα στο μυαλό μου όταν με το καλό θα γεννούσα και εγώ θα έδινα γάλα με το μπιμπερό… Δεν είχα δει ποτέ ζωντανά καμία κοπέλα να θηλάζει παρά μόνο στην τηλεόραση και γενικώς το είχα πολύ πολύ στο βάθος του μυαλού μου… Επίσης να πω ότι η εγκυμοσύνη μου δεν ήταν αναμενόμενη ώστε να έχω προετοιμαστεί να το θέλω πολύ και να το ψάξω… Ένα ωραίο μεσημέρι λοιπόν μαθαίνω ότι είμαι έγκυος αν και δεν προσπαθούσαμε… Χαρήκαμε πολύ με τον άντρα μου αλλά και τρομάξαμε… Τελοςπαντων να μην τα πολυλογώ μιας και είχα στο μυαλό μου ότι θα αργούσα να κάνω παιδί δεν είχα διαβάσει και τίποτα σχετικά με την εγκυμοσύνη μητρότητα λοχεία θηλασμός… Κατέβαζα άρθρα από την pub med και την heal-link και τα έδινα να τα διαβάσει και ο άντρας μου ώστε να καταλάβει κ αυτός πόσο σημαντικός είναι ο θηλασμός για το παιδί μας…μιας και όποτε μιλάγαμε με φιλικά ζευγάρια στις εξόδους μας για τον θηλασμό μας λέγανε «σιγά έλα μωρέ τώρα τι να θηλάσεις να είσαι συνέχεια με ένα στήθος έξω και με τα γάλατα να τρέχουν???απαπαπα….» Εκστασιασμένη λοιπόν από τα ωφέλει του θηλασμού είπα τέλος θα θηλάσω… Τελοςπαντων αποφασισμένη εγώ πως θα θηλάσω δεν πήραμε ούτε μπιμπερό ούτε τιποτα… Και ήρθε η ώρα που γέννησα..Όλα καλά γέννησα φυσιολογικά με έναν τέλειο τοκετό και 2 ώρες μετά την γέννα μου να κάνω μπάνιο μόνη μου…Μου εφεραν λοιπον το μωρο στο δωματιο για να θηλασω κατευθειαν και απιστευτη χαρα εγω το μωρο επιασε το στηθος μου αμεσως και εγω να μην νιωθω ουτε πονο ουτε τιποτα!!!!Απιστευτη ευτυχια…Ημουν σε τρικλινο δωματιο και ζητησα να κανω rooming in αλλα δεν δεχτηκαν οι άλλες 2 κοπελες που ημουν μαζι μιας και αυτές δεν ηθελαν να θηλασουν και ετσι σκαρφιζομουν διαφορες προφασεις για να εχω οσο πιο πολύ γινεται το μωρο μαζι μου…ελεγα ψεμμα ότι και καλα τωρα αρχισα να θηλαζω γιατι κοιμοταν πριν ενώ τον ειχα ηδη μια ωρα στο στηθος,αμα ερχοταν διαφορετικη μαια να τον παρει από αυτή που που τον εφερε ελεγα ωχ μολις τωρα τον εβαλα στο στηθος και κατι τετοια…Αναγκαστικα πολλες φορες να εχουν οι διπλανες κοπελες 4 και 5 ατομα μεσα στο δωματιο επισκεπτηριο και επειδη μου τον ειχαν φερει πριν από λιγο εγω να τον κραταω και να τον θηλαζω με «κοινο» τα τοσα ατομα και να φοβαμαι και μην κολλησουν τιποτα το παιδι…Μια μερα και τον ειχα στο στηθος μου τουλαχιστον μια ωρα να αρχισει να κλαιει γοερα…Εγω να μη ξερω τι να κανω…Τον πηραν μεσα οι μαιες για να του κανουν μπανακι ετσι μου ειπαν…Όταν τον ξαναεφεραν και τον ειχα μαζι μου για πανω από 3 ωρες εκανε παλι το ιδιο..ετρωγε για 2 ωρες ας πουμε από το στηθος και μετα κλααααμα….Ηρθε η μαια λοιπον και μου λεει να βαλουμε θηλαστρο να δουμε αν εχω γαλα…Βαζω θηλαστρο και βγαζω 20 μλ!!!Τι 20 μλ λεω???Παει δεν εχω γαλα…Και από εκει αρχισανε τα οργανα…Ρωταω στο διπλανο δωματιο μιας και οι κοπελες στο δικο μου δεν θελανε να θηλασουν δωσανε ξενο εξ αρχης αν εχει κανει καμμια κοπελα κανει αντληση με θηλαστρο και ηταν μια κοπελα που το παιδακι της ηταν στην ΜΕΝΝ και εβγαζε 3 φορες την μερα με θηλαστρο και εβγαζε την φορα 100 μλ….Απογοητευση μεγαλη εγω…Μετα με καθησυχαζει μια μαια και μου λεει ότι το θηλαστρο βγαζει μικροτερη ποσοτητα και ότι εμενα δεν εβγαλε το ιδιο γιατι τον ειχα τοσες ωρες στο στηθος και το ειχε πιει το γαλα μου….Συνεχιζω να θηλαζω και την μερα που ηταν να φυγουμε κανω παλι μια αντληση και βγαζω παλι 20 μλ….Ερχομαστε σπιτι λοιπον και ενώ δεν εχω ουτε μπουκαλια ουτε τιποτα τον ειχα σε απευθειας συνδεση με το στηθος μου…Να είναι κολλημενος επανω μου να τον εχω πολλες ωρες στο στηθος μου και αυτος να κλαιει…Εμεις να μην μπορουμε να καταλαβουμε τι φταιει….Ωσπου ηρθε η παιδιατρος και μας λεει το παιδι πειναει δωστε γαλα ΤΩΡΑ!!!Οντως με τα πολλα δωσαμε γαλα και το παιδι στοπ το κλαμα…Όμως το παιδι μερα με την μερα εμενε και ολο λιγοτερο στο στηθος και ετρωγε ολο και περισσοτερο γαλα…Αποφασιζουμε λοιπον να νοικιασουμε θηλαστρο για να βγαζω το γαλα και να του δινω αυτό αντι για συμπληρωμα ξενο…Ξεκιναω αντλησεις λοιπον και τι να δω 5 μλ αντληση!!!Περνω την παιδιατρο δεν εχεις γαλα μου λεει περνω τον γυναικολογο δεν εχεις γαλα μου λεει…Μα πως γινεται να μην εχω γαλα??Τι σημαινει δεν εχω γαλα??Εγω ενώ ειχα διαβασει τοσα πολλα για τα οφελη του θηλασμου δεν σκεφτηκα στιγμη να διαβασω για τα προβληματα που τυχον υπαρχουν στον θηλασμο…Το ειχα σαν εικονα βαζω το μωρο στο στηθος μου αυτό τρωει και αυτό ηταν….Τωρα μου λενε αυτοι ότι δεν εχω γαλα… Πηγα στο νοσοκομειο Ελενα στο τμημα θηλασμου και ειδανε εμενα και το μωρο μου δειξανε σταθεις θηλασμου και αυτό ηταν….γενικως δεν μπορω να πω ότι βοηθηθηκα από εκει…Μια μαια εκει λοιπον μου ειπε κανε τρεις τεσσερεις μερες 8 με 10 αντλησεις το 24ωρο και θα δεις το γαλα σου θα τρεχει… Αρχισα να κανω συνεχεια αντλησεις με το θηλαστρο αλλα και παλι τιποτα…100 μλ συλλογη την ημερα μετα από 8 αντλησεις του μισαωρου… Επισης να πω ότι αυτή η μαια μου συστησε να πιω ένα σιροπι το cilroton και το οποιο και ηπια περιπου 2 με 3 μπουκαλια οσο εκανα τις αντλησεις αλλα και παλι δεν εβγαζα πολύ γαλα…Εκανα αυστηρα αυτές τις αντλησεις για 4 συνεχομενες ημερες…Ολοι να μου λενε πως οριστε δεν εχεις γαλα…..Εγω πειστηκα λοιπον ότι δεν εχω γαλα….Με τα πολλα μιλησα με τον γυναικολο και μου ειπε να παρω τα χαπια τα dostinex….τα πηρα και εγω και από τοτε πινει το παιδακι μου μονο ξενο γαλα… επεσα πανω στο θεμα επαναγαλακτισμος κανοντας αναζητηση στο google σχετικα με το θηλασμο και βρισκομαι τωρα εδώ να ρωταω για τον επαναγαλακτισμο…Και ρωταω τωρα μπορω να κανω επαναγαλακτισμο???Μπορει να πετυχει κατι τετοιο η είναι σεναριο ουτοπικο μιας και εγω δεν φαινοταν να ειχα γαλα εξ αρχης…Ααα επισης να πω ότι και η αδερφη μου δεν θηλασε καθολου γιατι και αυτή το ιδιο επαθε με εμενα…ειχε παρει θηλαστρο και εβγαζε και αυτή 5 με 10 μλ…Μηπως είναι κληρονομικο???ή μηπως λεω βλακειες??? Επισης διαβασα σε καποια θεματα ότι δεινουν αυτό το σιροπι αλλα σε χαπια για τον επαναγαλακτισμο…Εγω εχω ελπιδες να αυξησω την παραγωγη η αφου εξ αρχης δεν ειχα γαλα ειμαι καταδικασμενη υποθεση??

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας…Οποια βοηθεια θα ηταν πολυτιμη…:-D

Διαφημίσεις

Δε ξερω να σου απαντησω για το αν γινεται επαναγαλακτισμος μετα τα φαρμακα που πηρες....αλλα! θελω να σου πω συγχαρητηρια για την επιμονη σου και που πηγες κοντρα στις κλασικες κοτσανες "δεν εχεις γαλα", " τι το θες τωρα?" και που συνεχισες να προσαθεις παρα τις αντιξοοτητες του περιβαλλοντος σου !

Μπορεί να γίνει επαναγαλακτισμός, δες τις πληροφορίες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Η αρχική συμβουλή για τις πολλές αντλήσεις ήταν βασικά σωστή αλλά έπρεπε να σε ενημερώσουν ότι θα σου πάρει 2-3 εβδομάδες, για να δεις αποτελέσματα, νωρίτερα είναι πολύ νωρίς. Ο επαναγαλακτισμός είναι μια διαδικασία που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις με υπομονή και επιμονή, ενώ ταυτόχρονα φροντίζεις το μωρό σου να σιτίζεται επαρκώς. Δεν υπάρχει όλα ή τίποτε, κάνεις μια προσπάθεια και φτάνεις στο καλύτερο που μπορείς να φτάσεις και εκεί βλέπεις πώς πρέπει να προχωρήσεις στο εξής.

Το στήθος δεν είναι κατασκευασμένο για να αντλείται, γι'αυτό χρειάζεται επιμονή και επιμονή, για να δεις αν ανταποκρίνεται στην άντληση. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν συσχετίζεται με το πόσο γάλα μπορεί να πάρει το μωρό. Δυστυχώς, στην κλινική τις περισσότερες φορές φέρνουν τα μωρά ταϊσμένα και οι πιθανότητες να θηλάσει το μωρό μειώνονται δραματικά. Να μην μιλήσω δε για την υποστήριξη από γιατρούς και νοσοκόμες ...

Τα χάπια πότε τα πήρες τελευταία φορά; Ανάλογα με το διάστημα που πέρασε, ίσως χρειαστεί να πετάς το γάλα που θα αντλείς για κάποιες μέρες. (ενδεικτικά, τουλάχιστον 10 μέρες από την τελευταία λήψη, εξαρτάται από το σκεύασμα).

Επίσης, θεωρώ καλή ιδέα να πηγαίνεις σε συναντήσεις του συνδέσμου θηλασμού, θα βοηθήσει τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην ψυχολογία σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εχουν περασει 10 μερες απο οταν πηρα το τελευταιο χαπι οποτε οκ μπορω να ξεκινησω αντλησεις...

Εχω ξενυχτησει σημερα να ψαχνω στο νετ για τον επαναγαλακτισμο και την δομπεριδονη.Βρηκα πολλα στην pubmed αλλα διαβασα και ενα αρθρο που λεει οτι η δομπεριδονη σε μεγαλες ποσοτητες και εγω θελω να πιω και 2 βαρελια αμα γινεται :lol: ,ενδεχεται να προκαλεσει καρδιακα προβληματα...και εχω καπως αγχωθει...

Το γεγονος οτι εκανα αυστηρα 4 μερες τις αντλησεις και επινα και το cilroton και δεν ειχα καμμια αυξηση στην παραγωγη μη σας πω και μειωση δεν ειναι ενδειξη οτι δεν εχω γαλα?? :rolleyes: Τις εχω γραψει τις αντλησεις μου και τις ποσοτητες που εβγαζα αμα θελετε μπορω να τις γραψω και εδω

Καλα σωτηριο το φορουμ εδω...Διαβασα για μια κοπελα με το νικ Artcode οτι εκανε κατι σαν και εμενα...αν παρακολουθει το φορουμ θα ηθελα να μου πει την εξελιξη της...επισης διαβασα που εγραφε αυτη η κοπελα για το sns...Να το παραγγειλω και εγω λετε??

Ραννια σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και Amaretto σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...Σε αυτες της συναντησεις πως μπορει καποιος να παει?

Διαφημίσεις

Για το σύνδεσμο θηλασμού:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22308

Για τα υπόλοιπα μάλλον θα σου πει η Αγλαΐα, ίσως χρειαστεί να μιλήσεις και με κάποιον ενδοκρινολόγο.

Με ενδοκρινολογο??Γιατι??

Εχω ξενυχτησει σημερα να ψαχνω στο νετ για τον επαναγαλακτισμο και την δομπεριδονη.Βρηκα πολλα στην pubmed αλλα διαβασα και ενα αρθρο που λεει οτι η δομπεριδονη σε μεγαλες ποσοτητες και εγω θελω να πιω και 2 βαρελια αμα γινεται :lol: ,ενδεχεται να προκαλεσει καρδιακα προβληματα...και εχω καπως αγχωθει...

Οι ειδικοί λένε:

http://www.drjacknewman.com/help/Domperidone%20Getting%20Started.asp

In June of 2004, the Federal Drug Administration (FDA) in the US put out a warning against using domperidone because of possible cardiac side effects. This unfortunate step was taken without considering the fact that the cardiac side effects occurred only when the drug was taken intravenously by otherwise very sick patients. In all the years I have used domperidone in so many mothers, I have not yet heard of any significant cardiac side effects that could be attributed to domperidone. Incidentally, the Federal Drug Administration has no authority outside the US, and even in the US, compounding pharmacies, which are not regulated by the FDA, are continuing to provide patients with domperidone.

Aυτή είναι η επίσημη θέση αλλά υπάρχει και παρασκήνιο.

Η δομπεριδόνη αντικαθιστά την μετοκροπλαμίδη

http://en.wikipedia.org/wiki/Metoclopramide

Η οποία όμως έχει σοβαρές παρενέργειες όταν χρησιμοποιείται για πάνω από 3 μήνες γι αυτό και

The FDA only approves metoclopramide for 4-12 week short term treatment.

Όμως υπάρχουν ασθενείς που χρειάζονται αντιεμετικά για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Τι κάνουνε; Θα αφήσουν ένα άλλο αντιεμετικό να κυκλοφορήσει στην αγορά;

Όχι! Προτιμούν να προστατέψουν την εγχώρια παραγωγή παρά δεν αφήσουμε νέους εισβολείς στην αγορά!

(Η φράση κλειδί για να καταλάβεις τι τρέχει είναι αυτή:

It was protected under U.S. patent (3177252) until 6 April 1982.)

Το γεγονος οτι εκανα αυστηρα 4 μερες τις αντλησεις και επινα και το cilroton και δεν ειχα καμμια αυξηση στην παραγωγη μη σας πω και μειωση δεν ειναι ενδειξη οτι δεν εχω γαλα?? :rolleyes:

Δεν έχεις τώρα αλλά θα έχεις!

Συνήθως στις δύο εβδομάδες αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες καλές επιδράσεις.

Το σύνολο των επιδράσεων το βλεπεις περίπου στις 6 εβδομάδες.

επισης διαβασα που εγραφε αυτη η κοπελα για το sns...Να το παραγγειλω και εγω λετε??

Το sns έχει τα εξής θετικά:

-αυξάνει το ερέθισμα στο στήθος, άρα βελτιώνει χρονικά και ποσοτικά αυτό που ήδη κάνεις με το θήλαστρο

-το μωρό παραμένει στο στήθος, άρα ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να εμφανιστούν προβλήματα συνεργασίας

librarian, διάβασα και όλη σου την ιστορία και θα τη σχολιάσω τόσο για σένα όσο και για όλες τις μητέρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Μια μαια εκει λοιπον μου ειπε κανε τρεις τεσσερεις μερες 8 με 10 αντλησεις το 24ωρο και θα δεις το γαλα σου θα τρεχει…

Τόση βεβαιότητα!!!

Τόση αυτοπεποίθηση!

Όταν ένας επαγγελματίας λέει κάτι τέτοιο, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μητέρα θα απογοητευτεί.

Σε 4 μέρες το μόνο που μπορείς να δεις και αυτό μόνο αν είσαι τυχερή κι έχεις τα φόντα για υπερπαραγωγή, είναι μια μικρή αύξηση.

Χρειάζονται 2 εβδομάδες για να πάρεις μια πρώτη γεύση των αποτελεσμάτων και 6 τουλάχιστον εβδομάδες για να σχηματιστεί μια σαφή εικόνα.

Αρχισα να κανω συνεχεια αντλησεις με το θηλαστρο αλλα και παλι τιποτα…100 μλ συλλογη την ημερα μετα από 8 αντλησεις του μισαωρου…

Είναι μια αρχή, όμως οι 4 μέρες είναι πολύ λίγες για να βγάλεις οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Επισης να πω ότι αυτή η μαια μου συστησε να πιω ένα σιροπι το cilroton και το οποιο και ηπια περιπου 2 με 3 μπουκαλια οσο εκανα τις αντλησεις αλλα και παλι δεν εβγαζα πολύ γαλα…Εκανα αυστηρα αυτές τις αντλησεις για 4 συνεχομενες ημερες…Ολοι να μου λενε πως οριστε δεν εχεις γαλα…..

Η δοσολογία γαλουχίας είναι 3 φορές τη μέρα από 3 χαπάκια (ή 4 από 2), δηλαδή 80-90 ml το 24ωρο.

Το σιρόπι δεν γνωρίζω τι συγκέντρωση έχει. Μπορείς να το κοιτάξεις. Ακόμη όμως και μ'αυτό, δεν βγάζεις κανένα συμπέρασμα σε 4 μέρες.

Εγω πειστηκα λοιπον ότι δεν εχω γαλα….Με τα πολλα μιλησα με τον γυναικολο και μου ειπε να παρω τα χαπια τα dostinex….τα πηρα και εγω

Μου επιτρέπεις να κάνω και μια ερώτηση κρίσης:

Οκ, δεν είχες γάλα. Τα dostinex γιατί σου τα έδωσε ο γιατρός; Για να κόψεις αυτό που δεν έχεις; Για να κόψεις το ελάχιστο που έχεις;

Αφού δεν το έχεις, γιατί να το κόψεις;

Για να μην μπορείς να βάλεις το μωρό στο στήθος ούτε για πιπίλισμα;

Μπορει να πετυχει κατι τετοιο η είναι σεναριο ουτοπικο μιας και εγω δεν φαινοταν να ειχα γαλα εξ αρχης…

Είχες γάλα, αφού συγκέντρωνες 100 ml με μόνο 4 ημέρες άντλησης.

Δεν έχω γάλα σημαίνει ότι δεν έχω ούτε σταγόνα.

Ααα επισης να πω ότι και η αδερφη μου δεν θηλασε καθολου γιατι και αυτή το ιδιο επαθε με εμενα…ειχε παρει θηλαστρο και εβγαζε και αυτή 5 με 10 μλ…Μηπως είναι κληρονομικο???ή μηπως λεω βλακειες???

Μπορεί να είναι κληρονομικό. Διαβάζοντας τα παραπάνω ήταν το πρώτο που σκέφτηκα. Δεν λες βλακείες, όμως η μαία που σου είπε ότι σε 4 μόνο μέρες θα δεις το γάλα να τρέχει, σίγουρα έλεγε βλακείες.

Επισης διαβασα σε καποια θεματα ότι δεινουν αυτό το σιροπι αλλα σε χαπια για τον επαναγαλακτισμο…Εγω εχω ελπιδες να αυξησω την παραγωγη η αφου εξ αρχης δεν ειχα γαλα ειμαι καταδικασμενη υποθεση??

Κανείς δεν μπορεί να σου πει εκ των προτέρων πώς θα πάει η ιστορία.

Το ότι είχες 100 ml είναι θετικό.

Το ότι πήρες το χάπι και σταμάτησες εντελώς είναι αρνητικό.

Γενικά αν σταματήσει η διαδικασία τις πολύ πρώτες μέρες, υπάρχει πιθανότητα να μην επανέλθει η κατάσταση. Όμως αυτό συμβαίνει στο 20% των περιπτώσεων. Στο 80% επανέρχεται η προηγούμενη κατάσταση.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για να μπορούμε να προβλέψουμε σε ποια κατηγορία ανήκει μια μητέρα.

Τι κάνουνε; Θα αφήσουν ένα άλλο αντιεμετικό να κυκλοφορήσει στην αγορά;

Όχι! Προτιμούν να προστατέψουν την εγχώρια παραγωγή παρά δεν αφήσουμε νέους εισβολείς στην αγορά!

(Η φράση κλειδί για να καταλάβεις τι τρέχει είναι αυτή:

It was protected under U.S. patent (3177252) until 6 April 1982.)

Ok καταλαβα!! ;) Ατιμοι Αμερικανοι!!!

Δεν έχεις τώρα αλλά θα έχεις!

Φιλάς σταυρό για αυτό που λές?? :lol:

Το sns έχει τα εξής θετικά:

-αυξάνει το ερέθισμα στο στήθος, άρα βελτιώνει χρονικά και ποσοτικά αυτό που ήδη κάνεις με το θήλαστρο

-το μωρό παραμένει στο στήθος, άρα ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να εμφανιστούν προβλήματα συνεργασίας

Αρα για να συνοψισουμε ξεκιναω αντλησεις 8 το 24ωρο οκ?15 λεπτα θα ειναι η καθε αντληση??

Ξαναπινω το σιροπακι μου και δινω το γαλα του μωρου με το sns σωστα?

Αγλαια κρινεις οτι πρεπει να παω σε ενδοκρινολογο?

Συγκεντρωτικά:

Εκτιμώ ότι καλό θα ήταν να κάνεις έναν ορμονικό έλεγχο. Στην Αθήνα ο ενδοκρινολόγος Στέλιος Γρηγοράκης γνωρίζει από θηλασμό.

Αντλείς για τουλάχιστον 2 εβδομάδες με 8-10 αντλήσεις το 24ωρο.

Η μία άντληση θα πρέπει να είναι στη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου. Δεν αφήνεις να περνάνε περισσότερες από 5 ώρες μεταξύ της τελευταίας βραδυνής και της πρώτης πρωινής άντλησης.

Συνεχίζεις τη δομπεριδόνη, τα χάπια είναι πιο βολικά.

Παίρνεις και fenugreek, ένα συμπλήρωμα διατροφής (το έχει η solgar, ίσως και άλλες εταιρείες). Η δοσολογία γαλουχίας είναι επίσης 3 φορές τη μέρα από 3 τη φορά.

Βάζεις το μωρό στο στήθος με το sns. Αν καταφέρεις να του δίνεις τα περισσότερα γεύματα από εκεί θα είναι πολύ καλά.

Το γάλα είναι η υλική διάσταση του θηλασμού και δεν είναι η πιο σημαντική. Το sns σου δίνει την ευκαιρία να προσφέρεις στο μωρό σου πολλά από τα θετικά του θηλασμού.

Συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το θέμα! Η ψυχραιμία και η θετική διάθεση σε βοηθούν να το δεις στην πραγματική του διάσταση, δεν το μεγαλοποιείς και γι αυτό μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Φιλάς σταυρό για αυτό που λές?? :lol:

Φυλώ!:mrgreen:

Γράφαμε ταυτόχρονα!

Καταλαβαίνω πώς νιώθεις και θα σου αναλύσω τις προσδοκίες μου.

Το πρώτο βήμα που θα μας δείξει ότι κάτι θετικό γίνεται είναι να καταφέρεις να φτάσεις εκεί που ήσουν. Δηλαδή στα 100 ml. Αν το φτάσεις αυτό σε 2-3 εβδομάδες, σημαίνει ότι ανέκαμψες σημαντικά από την επίδραση του χαπιού.

Το sns βέβαια θα μας θολώσει λίγο το τοπίο αλλά καλύτερα θολό τοπίο με το μωρό στο στήθος παρά χωρίς!

Μόλις πιάσεις αυτό το στόχο θα δούμε τον επόμενο. Για την ώρα είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα από τη διαδικασία. Με το dostinex μηδένισες το κοντέρ, οπότε και μια σταγόνα να δεις θα είναι θετικό το αποτέλεσμα και θα μας δώσει ελπίδα για τη συνέχεια.

Οι μητέρες που υιοθετούν παιδιά και θέλουν να τα θηλάσουν, κάνουν έναρξη γαλουχίας με το θήλαστρο. Τις πρώτες σταγόνες γάλακτος τις βλέπουν περίπου μετά από 2 εβδομάδες συστηματικών αντλήσεων.

Γενικά αν σταματήσει η διαδικασία τις πολύ πρώτες μέρες, υπάρχει πιθανότητα να μην επανέλθει η κατάσταση. Όμως αυτό συμβαίνει στο 20% των περιπτώσεων. Στο 80% επανέρχεται η προηγούμενη κατάσταση.

Αυτο ειναι λιγο απογοητευτικο αλλα ποιος ξερει μπορει και να ανηκω στο 80%!!!Ειναι μεγαλο το ποσοστο εξαλλου!!

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες θα "προσπαθησω" να τα κανω ολα αυτα...

Συμπερασμα....Τι χαζομαρα ηταν που πηρα το χαπι τι χαζομαρα....:?

Ααα και για να εχεις πληρη εικονα το κουτακι ειχε μεσα 8 χαπια και τα πηρα ολα...:shock:

Φταίει ο γιατρός σου. Δεν έπρεπε καν να σου τα δώσει.

Όταν τον ξαναδείς, ρώτησέ τον από περιέργεια γιατί σου τα έδωσε, έχω ακούσει διάφορα παλαβά!

Αγλαια και υπολοιπα κορίτσια γεια σας.

Εν ολιγοις και επειδη θα ξυπνησει το μωρό να ρωτήσω το εξής.

Τί σημαινει ενω σταματησα να αντλω με το θηλαστρο(το μωρό θηλασε μονο 5 φορές λόγω διαφόρων θεματων κυρίως έλειψης σωστης υποστηριξης και το οτι ηταν σε θερμοκοιτιδα οποτε μου το φεραν πριν βγω απο την κλινικη πεινασμενο και δεν καθοταν και εγω μεσα στον πανικο. μου ελεγαν συνεχεια αααααα δεν εχεις καλες θηλες κτλ) η ψυχολογια μου ακομη χαλια και πολλες φορες το μωρο κλαιει και δεν ξερω τι να κανω, να λεει και ο αντρας μου μεταδιδεις το αγχος σου στο παιδι κτλ κτλ και αυτος ερχεται αργα το απογευμα οποτε ολη μερα μονη μου(οι δικοι μου μακρυα) κοντα μονο η μητερα του η οποια θελει να βοηθαει αλλα με ολες τις συνεπειες αυτων των περιπτωσεων,,,,,,,,,,,,

σας εβγαλα τονπονο μου τωρα

λοιπον εβγαζα με θηλαστρο για 50 μερεςΙεδινα και συμπληρωμα φυσικα απο την αρχη) και σταδιακα κοπηκε.βεβαια στην τελευταια αντληση ειχα γαλα αλλα λιγο 20 ml .τωρα περασαν 10 μερες ισως 12 και δεν ξαναπροσπαθησα γιατι δεν ενοιωθα τιποτα.2 φορες μονο ενα μικρο μουδιασματακι για δευτερολεπτα σαν να με τσιμπουσαν μαλλον)και πριν λιγες μερες ειδα μια μικρη σταγονα στηνμπλουζα στο σημειο της θηλης αλλα επειδη ημουν στον νεροχυτη λεω νερο θα ειναι.δεν εδωσα σημασια.σημερα παλι το ιδιο στο αλλο σημειο.παντως επειδη ειμαι μεσα στο σπιτι συνηθως δεν φοραω στηθοδεσμο ενω εχθες φορούσα ολη μερα..............να παιζει ρόλο?εν το μεταξυ τις τελευταιες μερες αρχισα να κανω δυστυχως κανενα τσιγαρο λογω ασχημης ψυχ καταστασης.

Τι να σημαινει αυτο?Κινδυνευω να παθω τιποτα?στο γιατρο εχω ραντεβου σε λιγες μερες και θα τον ρωτησω τοτε.Δισταζω νιωθω και λιγο ασχημα μηπως φανταζομαι πραγματα.........Ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

εν το μεταξυ τις τελευταιες μερες αρχισα να κανω δυστυχως κανενα τσιγαρο λογω ασχημης ψυχ καταστασης.

δεν κατάλαβα γιατί είναι άσχημη η ψυχολογική σου κατάσταση, συμβαίνει κάτι με το μωρό;

ελπίζω να γνωρίζεις τους κανόνες καπνίσματος:

-ΜΟΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (όχι σε άλλο δωμάτιο, όχι στον απορροφητήρα ή το τζάκι)

-πλένουμε χέρια, στόμα και τα μαλλιά όσο το δυνατόν μαζεμένα.

-αν υπάρχει δυνατότητα αλλάζουμε ρούχα

Οι κανόνες ισχύουν τόσο για τη μητέρα (ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι) όσο και για οποιονδήποτε πλησιάζει το μωρό.

Τι να σημαινει αυτο?

Ότι έχεις ακόμη λίγο γάλα. Αν σε ενδιαφέρει να κάνεις επαναγαλακτισμό θα είναι πιο εύκολο.

Κινδυνευω να παθω τιποτα?

Από αυτό όχι.

(ή μήπως ρωτάς για τις μακροχρόνιες επιπτώσης του μη θηλασμού; συγνώμη αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα)

Μολις τελειωσα ακομα μια αντληση και δεν αντεξα να μην σου γραψω Αγλαια...Λοιπον μεχρι τωρα τιποτα...Δεν βγαζω ουτε σταγονα,ουτε μια μικρουλα σταγονιτσα...Ειναι η 3η μερα και πραγματικα νομιζα οτι κατι θα γινοταν απο σημερα αλλα ματαια...Πηρα και τα fenugreek οπως μου ειπες.Τι κανω τωρα?

Επισης το sns σκετη αποτυχια!!!Ο μικρος δεν καθεται με τιποτα στο στηθος μου..το φτυνει στην κυριολεξια..Τον βαζω στο στηθος μου και μολις νιωσει την θηλη μου την φτυνει,κανει σαν να αηδιαζει :-(.Οσο δεν αντλω προσπαθω να τον εχω γυμνουλη αγκαλιτσα μου στο στηθος αλλα κανει λες και δεν με θελει καθολου...

Δεν σου κρυβω οτι εχω απογοητευτει λιγουλακι...Και σου γραφω λιγουλακι γιατι δεν θελω να γραψω πολυ για να μην το πιστεψω και εγω η ιδια.Ξερεις οταν περιμενεις με λαχταρα να βγει λιγο γαλα και εσυ περνεις το απολυτο κενο ειναι λιγακι δυσκολο...Θα μου πεις εσυ φταις κυρια μου που πηρες το χαπι αλλα ειχα μια ελπιδα μηπως και...

Κανω 10 αντλησεις την ημερα αυστηρα περνω και το fenougreek και το cilroton αλλα μεχρι τωρα τιποτα...Θα επρεπε μεχρι τωρα να εχω εστω λιγο γαλα ή εχω ακομα ελπιδα?

Θελω εστω 2 με 3 σταγονιτσες για να παρω λιγη δυναμη να συνεχισω...Με καταλαβαινεις?

(Εγω φτασει στο σημειο και μιλαω μονη μου οταν αντλω και τους λεω ελα βγαλτε λιγο βγαλτε λιγουλακι και τα παρακαλαω...Το επομενο βημα ειναι το Νταου Πεντελης Αγλαια???:lol:)

Θελω εστω 2 με 3 σταγονιτσες για να παρω λιγη δυναμη να συνεχισω...Με καταλαβαινεις?

Σε καταλαβαίνω περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.

Μέτρα μέρες.

Να συμπληρώσεις τουλάχιστον 14 μέρες με το συνδυασμό που κάνεις τώρα (cilroton, fenugreek, αντλήσεις).

Οι 14 μέρες είναι το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να συμπληρωθεί.

Για να νιώθεις λιγότερο μόνη, ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.asklenore.info/forums/ubbthreads.php?ubb=postlist&Board=2&page=1

Δεν εχω ιδεα απο επαναγαλακτισμο,σου γραφω να σου πω μπραβο γιαυτο που κανεις.

Πιστευω οτι ισως ειναι λιγο νωρις κανε υπομονη μερικες μερες ακομη και ισως να δεις το πολυποθητο γαλατακι να ερθει.

Προσπαθησε να βαζεις το μωρο στο στηθος κοιμισμενο ή μισοκοιμισμενο ισως να πιασει τοτε τη θηλη,και να μεινει λιγη ωρα στο στηθος σου.

Καλη επιτυχια κοριτσακι,ευχομαι να πανε ολα οπως τα θες.

Καλη συνεχεια και να σου ζησει το μωρακι σου.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μολις τελειωσα με την 1η απο τις 2 βραδυνες μου αντλησεις μιας και ο μικρος θα ξυπνησει στις 3:30 για το γαλα του και παλι δεν εβγαλα τιποτα...Ξερεις Αγλαια παντα βρισκω εναν πολυ καλο λογο πριν ξεκινησω να κανω την αντληση αλλα τελικα καταλαβα οτι χρειαζομαι εναν πολυ καλυτερο λογο καθε φορα που τελειωνει η καθε αντληση...Νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω...

Μολις ειδα το μην σου ειπα ο Θεε μου αλλες 11 μερες χωρις σταγονα???:confused: Αλλα τωρα σκεφτομαι 14 μερες χ 10 αντλησεις την ημερα = 140 αντλησεις συνολο - 31 αντλησεις μεχρι τωρα = 109!!!

Δεν μπορει στις 109 η μια θα μου κατσει ετσι δεν ειναι :wink: ???

Μπορω να κανω επισης κατι αλλο?Ας πουμε να περνω πιο πολλα χαπια ώστε να δουλεψω πιο επιθετικα??

Εξακολουθω να μην βγαζω ουτε σταγονα στις αντλησεις :-(.

Νιωθω απογοητευμενη...Η καρδια μου μου λεει να συνεχισω αλλα το σωμα μου μου λεει να σταματησω...Νιωθω πολυ κουρασμενη.Δεν θελω να δικαιωθουν οι γυρω μου που μου λενε συνεχως "Παρατατα βρε κοριτσακι μου δεν βλεπεις οτι δεν εχεις γαλα?"Συνεχως μου πιπιλιζουν το μυαλο οτι αφου δεν ειχα γαλα εξ αρχης θα γινει τωρα το θαυμα και θα εχω ? και μαλιστα μετα απο τα τοσα χαπια για διακοπη?Δεν θελω να εχουν δικιο :-( Ο χρονος περναει και δεν βλεπω να τα καταφερνω...

Υπαρχει καποια κοπελα εδω απο το φορουμ που να τα καταφερε να κανει επαναγαλακτισμο μετα απο διακοπη με χαπια?Αν ναι πραγματικα θα με βοηθουσε πολυ να μιλησω λιγο μαζι της...

• Sad 1

librarian, δεν έχω κάνει επαναγαλακτισμό, και ούτε μπορώ καν να διανοηθώ πόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο είναι. Θέλω να σου ευχηθώ καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου. Επειδή διαβάζω το φόρουμ αυτό σχεδόν 2 χρόνια, θέλω να σου πω ότι ΝΑΙ, υπάρχουν μαμάδες στο φόρουμ που έκαναν επαναγαλακτισμό, είτε αφού είχαν πάρει χάπια είτε όχι, και όλες είχαν τις ίδιες ανησυχίες και αμφιβολίες με σένα, πράγμα απόλυτα φυσικό.

Όπως σου είπε η Αγλαΐα, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να δεις τα πρώτα αποτελέσματα. Δεν σημαίνει κάτι το ότι δεν έχεις δει ακόμα. Κάνε λίγη υπομονή ακόμα, καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

• 4 weeks later...

Καλησπέρα. Μπήκα μετά από αρκετό καιρό να σας γράψω τα νέα μου. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να καταφέρω τίποτα. Έκανα αντλήσεις για 16 ημέρες. Κάθε μέρα έκανα 8 και μερικές φορές και 10 αντλήσεις αλλά δεν έβγαλα ούτε σταγόνα :(

Ξέρω έκανα ακόμα ένα λάθος μετά τα χάπια που πήρα και το λάθος ήταν μάλλον ότι το έκανα για 16 ημέρες ίσως ήθελε και περισσότερο αλλά ειλικρινά δεν άντεχα...Την 17η μέρα ξεκίνησα με 1 άντληση με πιασαν τα κλάματα και αυτό ήταν …Τα έκανα όοολα πέρα… Δεκαέξι μέρες δεν έτρεξε ούτε μία μικρή σταγονίτσα γάλα έτσι για να αναθαρρήσω λίγο και εγώ...

Και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

1)Τι έφταιξε στην δική μου περίπτωση??Είμαι απλά το αρνητικό ποσοστό στον επαναγαλακτισμο??

2)Σε μελλοντική μου εγκυμοσύνη μάλλον θα ξαναέχω το ίδιο πρόβλημα ή αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο??

3)Βάση ιστορικού έχω ποτέ ελπίδες να θηλάσω αποκλειστικά το επόμενο μωράκι μου ας πούμε ή είναι πολύ δύσκολο???

4)Ποια λάθη εντοπίσατε ότι έκανα ώστε να αποφύγω στο μέλλον να τα ξανακάνω?

1)Τι έφταιξε στην δική μου περίπτωση??Είμαι απλά το αρνητικό ποσοστό στον επαναγαλακτισμο??

Τα χάπια που πήρες, δυστυχώς μειώνουν τις πιθανότητες επαναγαλακτισμού.

2)Σε μελλοντική μου εγκυμοσύνη μάλλον θα ξαναέχω το ίδιο πρόβλημα ή αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο??

Δυστυχώς πήρες πολύ νωρίς τα χάπια, πριν γίνει κάποια θετική παρέμβαση που θα βοηθούσε να καταλάβουμε την κατάσταση.

3)Βάση ιστορικού έχω ποτέ ελπίδες να θηλάσω αποκλειστικά το επόμενο μωράκι μου ας πούμε ή είναι πολύ δύσκολο???

Το ιστορικό σου είναι πολύ φτωχό σε στοιχεία και δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα κάτι.

4)Ποια λάθη εντοπίσατε ότι έκανα ώστε να αποφύγω στο μέλλον να τα ξανακάνω?

Το μόνο "λάθος" που μπορώ να εντοπίσω, είναι η έλλειψη ψυχραιμίας. Φορτίζεις το θέμα πάρα πολύ και αυτό σε κάνει να χάνεις την ψυχραιμία σου. Δυστυχώς, η αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος γίνεται πιο δύσκολη όταν είσαι τόσο φορτισμένη.

Την επόμενη φορά καλό θα ήταν να βρεις κάποιον πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού πριν γεννήσεις για να έχεις από την αρχή υποστήριξη.

• 2 weeks later...

Το μόνο "λάθος" που μπορώ να εντοπίσω, είναι η έλλειψη ψυχραιμίας. Φορτίζεις το θέμα πάρα πολύ και αυτό σε κάνει να χάνεις την ψυχραιμία σου.

Καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου...Σχετικά με αυτό που γράφεις για την έλλειψη ψυχραιμίας να σου πω τα εξής: Όταν ξεκίνησα να κάνω τις αντλήσεις πίστεψε με ήμουν πολύ ψύχραιμη και πολύ χαλαρή και είχα βάλει στο μυαλό μου ότι περίπου στις 14 μέρες θα δω πάλι γάλα ή έστω σταγόνες γάλακτος να βγαίνουν από το στήθος μου...όταν πέρασε η 14η και η 15η και η 16η μέρα πραγματικά με έπιασε απογοήτευση...άρχισα να σκάφτομαι μα ακόμα και γυναίκες που υιοθετούν και κάνουν πρόκληση γαλουχίας βλέπουν έστω σταγόνες γάλακτος εγώ γιατί όχι???ε και την 17η μέρα μετά την 1η άντληση δεν άντεξα και απελπίστηκα...

Στο λινκ με το φόρουμ που μου είχες πει είχα διαβάσει πως από την στιγμή που ξεκινάς να βλέπεις τις πρώτες σταγόνες τότε σταδιακά βλέπεις και αύξηση και στις αντλήσεις αλλά το θέμα μου ήταν πως δεν έβλεπα καν τις πρώτες σταγόνες...

Και τώρα θέλω να σου κάνω μια ερώτηση αλλά ίσως να σου φανεί χαζή...στο επόμενο παιδάκι μου όταν με το καλό έρθει μπορώ να κάνω την ίδια διαδικασία μερικές εβδομάδες πριν την γέννα??Να ξεκινήσω ας πούμε τις αντλήσεις την 35η με 36η εβδομάδα να παίρνω και τα συμπληρώματα ώστε όταν γεννήσω να έχω αυξήση την παραγωγή μου και να μπορέσω να θηλάσω??

(Αν σου φάνηκε χαζή η ερώτηση μην βαρέσεις...απλά θέλω πολύ να θηλάσω το άλλο μου μωράκι)