Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΨΗΛΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ:ποσο να περιμενω πριν παω γιατρο?

Recommended Posts

To μπούκωμα στη μύτη ναι το έχουμε αλλά είναι λόγω της ασύστολης καταρροής. Τα υπόλοιπα λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά είναι όντως σημάδια ιγμορίτιδας. προφανώς σε ψιλάφησε κιόλας έτσι;

Προσεξτε, ναι, η ιωση αυτη μου ειπε οτι μπορει να κανει αυτη την επιπλοκη θελει παρακολουθηση.

Παω σημερα για β γνωμη...μου ειπε και αεροπλανο γιοκ για λιγες μερες και ειναι απαραιτητο να πεταξω, το αργοτερο μεχρι Κυριακη βραδυ...

αχ αυτες οι ιωσεις.

Διαφημίσεις

Η ιγμορίτιδα απ' όσο γνωρίζω (δεν είμαι γιατρός η γνώση μου είναι ως ασθενής αφού πριν κάνω την εγχείριση στην μύτη πάθαινα συχνά) δεν είναι επικίνδυνη όταν δεν είναι χρόνια. Απλώς θέλει άμεση φαρμακευτική αγωγή.

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=213

Να πας οπωσδήποτε για δεύτερη γνώμη. Αντιμετωπίζεται εύκολα με συνδυασμένη φαρμακευτική αγωγή (εισπνοές και αντιβίωση)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Οκ αυτό το γνωρίζουμε όλοι....αλλά δεν έχει λογική να αφήνεις ένα μωρό με 39 και 40 πυρετό. Ρίξε τον πυρετό και όταν ο οργανισμός θα είναι έτοιμος (η ίωση θα κάνει τον κύκλο της) ο πυρετός απλά δε θα ξανανέβει.

Σε παιδιά κάτω από 5 ετών υπάρχει και ο κίνδυνος των σπασμών (παρέθεσα λινκ νωρίτερα).

Γνώμη μου είναι ότι 38 είναι νωρίς για αντιπυρετικό. Οι κλασσικοί παιδίατροι λένε 38,5 και πάνω. Προσωπικά, για το αν θα δώσεις στους 38,5 ή στους 39 πρέπει να λάβεις υπόψη σου και άλλους παράγοντες όπως η διάθεση του παιδιού (να μην έχει ιδιαίτερη όρεξη επίσης είναι φυσιολογικό σε τέτοια φάση όπου οι δυνάμεις του οργανισμού πρέπει να εστιαστούν).

Επίσης - προσωπική άποψη - η δόση του αντιπυρετικού πρέπει να είναι τέτοια που να μην κατεβαίνει η θερμοκρασία κάτω από τους 37,7 αλλά να μένει πάνω από τους 38 (ας πούμε χοντρά χοντρά 38-39).

Από προσωπική εμπειρία μου (Νοε.2008 πυώδης αμυγδαλίτιδα/ σταφυλόκοκκος) αρκούσε 1/4 της δόσης για το βάρος μου ώστε να ελέγχω τον πυρετό.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Α, εγω ειμαι της κλασικης σχολης και φαινεται. Αντιπυρετικο λενε, απο 38 και πανω κι αυτο κανω.

Βασικα ασχετο, με εξετασε σημερα γιατρος και μου ειπε οτι μαλλον εχω ιγμοριτιδα και εχω χ... πανω μου. Δεν κανει να κανω αξονικη που μου ειπε ουτε να παρω αντιβιωση, θηλαζω... :(

Εκτός από αυτά που προτείνει η AGE θα μπορούσες να την αντιμετωπίσεις με ομοιοπαθητική (εγώ είμαι της εναλλακτικής σχολής και επίσης φαίνεται :P)

Ίσως και με βελονισμό.

Πραγματικά είναι κρίμα είναι να σταματήσεις τον θηλασμό (αλλά τι τον νοιάζει τον γιατρό:eek:, ο καθένας ένα κομμάτι σου βλέπει και αυτός βλέπει μόνο πίσω από την μύτη σου, δεν σκέφτεται την ψυχή σου ούτε το μωρό σου:-()

Anyway, όπως και να είναι θα σου περάσει και η ζωή συνεχίζεται με όποιο τρόπο επιλέγει ο καθένας (εκτός αν γίνουν κάπου σοβαρά λάθη)

Σημαντικό για μένα να μην κολλάμε π.χ. εγώ να πιστεύω μόνο στην ομοιοπαθητική κλπ και να μην στραφώ στην κλασσική ιατρική και κάποιος άλλος να μην στρέφεται στα εναλλακτικά επειδή τα έχε όλα απορρίψει.

Επιλογές υπάρχουν αλλά να υπάρχουν και στα μυαλά μας δηλαδή ... ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Εκτός από αυτά που προτείνει η AGE θα μπορούσες να την αντιμετωπίσεις με ομοιοπαθητική (εγώ είμαι της εναλλακτικής σχολής και επίσης φαίνεται :P)

Ίσως και με βελονισμό.

Πραγματικά είναι κρίμα είναι να σταματήσεις τον θηλασμό (αλλά τι τον νοιάζει τον γιατρό:eek:, ο καθένας ένα κομμάτι σου βλέπει και αυτός βλέπει μόνο πίσω από την μύτη σου, δεν σκέφτεται την ψυχή σου ούτε το μωρό σου:-()

Anyway, όπως και να είναι θα σου περάσει και η ζωή συνεχίζεται με όποιο τρόπο επιλέγει ο καθένας (εκτός αν γίνουν κάπου σοβαρά λάθη)

Σημαντικό για μένα να μην κολλάμε π.χ. εγώ να πιστεύω μόνο στην ομοιοπαθητική κλπ και να μην στραφώ στην κλασσική ιατρική και κάποιος άλλος να μην στρέφεται στα εναλλακτικά επειδή τα έχε όλα απορρίψει.

Εννοειται, το καλυτερο ειναι να μην κολλαμε! Και με κοροιδευαν περισυ στην εγκυμοσυνη που εμπαινα στον προαστιακο (οταν ειχε εξαρση η γριππη) με μασκα!! Τελικα ποσο καλα εκανα τοτε! Τωρα, μετα απο 1-2 ταξιδια και αεροδρομια χωρις να τα κοιταω αυτα, να σου την η γριππουλα.

Εναλλακτικες υπαρχουν εννοειται κι ευτυχως, οποτε ο καθενας μας επιλεγει ο,τι τον βολευει και τον ανακουφιζει καλυτερα.

Τελικα ειδα ενα ειδικο σημερα, με εξετασε χωρις να χρειαστει καμμια αξονικη κλπ, μου εδωσε Amoxil και θα το παρω, γραφει οτι ειναι ΟΚ για γαλουχια. Ουφ!

Διαφημίσεις

αν έχεις μπούκωμα και δεν το αντέχεις και το nasonex επιτρέπεται (βασικά είναι για άλλη δουλειά αλλεργική ρινίτιδα αλλά βοηθάει με το μπούκωμα)

Δεν το ηξερα! Θα το παρω εννοειται.

Αν το μωρό μου είχε 39 πυρετό αλλά καλή διάθεση (έχω δει μωρά με 39 πυρετό να πηδάνε και να παίζουν!!!) δε θα του έδινα αντιπυρετικό.

τα παιδια ακομα και με 39 πρεπει να εχουν καλη διαθεση...αν το παιδι ειναι νοθρο ή εξαιρετικα κακοκεφο τοτε πρεπει να το δει γιατρος.

Πολλες ιωσεις προκαλουν μονο πυρετο χωρις αλλα συμπτωματα και το παιδι, αν εξαιρεσεις την ωρα που ανεβαινει ,μετα ειναι μια χαρα.Το αντιπυρετικο εχω την αισθηση οτι δεν το δινουμε για τη διαθεση τους ουτε για την γκρινια που μπορει να εχουν λογω ιωσης.Το δινουμε γιατι ο υψηλος πυρετος μπορει να προκαλεσει διαφορα...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

τα παιδια ακομα και με 39 πρεπει να εχουν καλη διαθεση...αν το παιδι ειναι νοθρο ή εξαιρετικα κακοκεφο τοτε πρεπει να το δει γιατρος.

Πολλες ιωσεις προκαλουν μονο πυρετο χωρις αλλα συμπτωματα και το παιδι, αν εξαιρεσεις την ωρα που ανεβαινει ,μετα ειναι μια χαρα.Το αντιπυρετικο εχω την αισθηση οτι δεν το δινουμε για τη διαθεση τους ουτε για την γκρινια που μπορει να εχουν λογω ιωσης.Το δινουμε γιατι ο υψηλος πυρετος μπορει να προκαλεσει διαφορα...

Δεν κανει να μενουμε εμπυρετοι. Αν δεν θελετε να παιρνετε/δινετε αντιπυρετικα, μπορειτε να κανετε ενα χλιαρο μπανακι. Επισης, να ιδρωσει λιγακι. Βοηθαει πολυ. ;)

Ακριβως αυτο ηθελα να πω και εγω..αν περιμενουμε το παιδι να ειναι νοθρο για να δωσουμε αντιπυρετικο τοτε ισως συμβαινει κατι πολυ πιο σοβαρο...

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

• 3 χρόνια μετά...

proxues to paidaki mou pou einai 3 eton parousiase 39 pyreto kai anisixhsame poly kai etsi apofasisame na pame ston giatro alla molis phgame sto iatrio tou giati eimaste apo aegina kai pame panta ston papantonato elege ejo apo thn porta oti exei kryologisei emeis trelauhka ......

perasame thn nyxta mas me ntepon alla o pyretos den epefte kauolou phrame to giatro thlefono alla mas eipe oti enalaj

thn allh mera jypnhsame me orejh na pame na paijoume prota tou ebala uermometro kai elege 40 jimeromata sabbatou afou eixame jypnhsei to giatro 5 fores kai aytos sta xalia tou htane

to bradi pali tou sabbatou to perasame dyskola me 40 aria oloi thn nyxta

shmera to proi ton phrame kai ton phgame sto kentro ygeias kanenas giatros mono thn kauaristria eidame

eno parathrhsame oti anapnege poly baria

akoma exoume 40 aria ti na kanoume kai oi anapnoei tou baria manoules to exetai perasi ayto??????? kai pio farmako dinetai ???????????? dhladh den yparxei giatros ti na kano ??????????

proxues to paidaki mou pou einai 3 eton parousiase 39 pyreto kai anisixhsame poly kai etsi apofasisame na pame ston giatro alla molis phgame sto iatrio tou giati eimaste apo aegina kai pame panta ston papantonato elege ejo apo thn porta oti exei kryologisei emeis trelauhka ......

perasame thn nyxta mas me ntepon alla o pyretos den epefte kauolou phrame to giatro thlefono alla mas eipe oti enalaj

thn allh mera jypnhsame me orejh na pame na paijoume prota tou ebala uermometro kai elege 40 jimeromata sabbatou afou eixame jypnhsei to giatro 5 fores kai aytos sta xalia tou htane

shmera to proi ton phrame kai ton phgame sto kentro ygeias kanenas giatros mono thn kauaristria eidame

akoma exoume 40 aria ti na kanoume kai oi anapnoei tou baria manoules to exetai perasi ayto??????? kai pio farmako dinetai ???????????? dhladh den yparxei giatros ti na kano ??????????

zafeiria66 gei sou mhn se pianei panikos o pyretos se poles periptoseis einai kalos prospathei na katapolemisei to mykrobio me ayton ton tropo.se kamia periptosh na mhn ddosei antibiosh giati proton exoyn perasei kapies ores kata kapoio tropo exei kanei ton kyklo toy kai deyteron tha sou kleisei to mykrobio mesa opote se kana dyo eydomades tha exei pali pyreto.

zafeiria66 gei sou mhn se pianei panikos o pyretos se poles periptoseis einai kalos prospathei na katapolemisei to mykrobio me ayton ton tropo.se kamia periptosh na mhn ddosei antibiosh giati proton exoyn perasei kapies ores kata kapoio tropo exei kanei ton kyklo toy kai deyteron tha sou kleisei to mykrobio mesa opote se kana dyo eydomades tha exei pali pyreto.

Δεν κανει να μενουμε εμπυρετοι. Αν δεν θελετε να παιρνετε/δινετε αντιπυρετικα, μπορειτε να κανετε ενα χλιαρο μπανακι. Επισης, να ιδρωσει λιγακι. Βοηθαει πολυ. ;)

kai na pinei polla ygra kai kompreses sthn masxalh kai sto kefali

Άλλο γιατρό δεν έχει το νησί; Εγώ δεν θα το άφηνα έτσι με τόσο πυρετό. Στο google που έψαξα πάντως μου βγάζει άλλους δύο γιατρούς στην Αίγινα δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο να σου δώσουν μία δεύτερη γνώμη; Σου βάζω το link:

http://www.aeginapages.com/list.php?id=382&language=GR

Περαστικά εύχομαι

S02fp3.png

LnVyp3.png

Ίσως και με βελονισμό.

κοριτσι μου σε ευχαριστω και εσενα παρα πολυ!!θα την ψαξω τη συνταγη για μελλοντικη χρηση, την εψαχνα ως καταπλασμα με σιναποσπορο και δεν εβρισκα κατι...δεν τη θυμομουν καθολου...οσο για το βηχιο που λες θα το ψαξω και αυτο, μενω πια Κερκυρα μονιμα και εχω χασει πολλα, και απο το νημα εδω και απο τις ευκολιες του να βρισκω πραγματα...

με υδρατμους και ευκαλυπτο την περασε ο γιος μου και ομοιο εννοειται με μια πολυ πολυ ασχημη βρογχιτιδα οταν ηταν 6 μηνων....

το θεμα ειναι να καταλβεισ τι ειναι η ομοιπαθητικη και τι κανει αμα το καταλαβεισ σωθηκεσ

Διαφημίσεις

Καλο θα ειναι να μην κανουμε διαγνωσεις απο εδω αλλα να πω οτι σε πολλες περιπτωσεις οι ιωσεις ειναι τριημερες....δηλαδη μετα την τριτη μερα συνερχονται. Δινουμε εναλλαξ, καθ τρεις ωρες , ντεπον η παναντολ σε εναλλαγη με αλγκοφρεν η πονσταν. Αν η διαθεση του ειναι καλη οταν το παιδι ειναι απυρετο συνηθως δεν ειναι σοβαρο. Αλλιως ψαξε βρες καποιον αλλον γιατρο.

Μην ψάχνεις απαντήσεις στο Internet... δεν είμαστε γιατροί να κάνουμε διάγνωση ... η κάθε περίπτωση ειδικά σε θέματα υγείας διαφέρει ... υπάρχουν ιώσεις που κάνουν τον κύκλο τους με υψηλό πυρετό... εγώ στη θέση σου εφόσον ο παιδίατρος δεν είναι διαθέσιμος θα έκανα ένα κόπο και θα έφερνα το παιδί στο Παίδων.. δεν είσαστε μακριά... καράβι νομίζω ότι έχει πολύ συχνά από Αίγινα για Αθήνα....καλύτερα να ταλαιπωρηθείτε λίγο παρά να ρισκάρεις ... είναι πολλές οι ημέρες που το παιδί έχει υψηλό πυρετό και από ότι κατάλαβα με το ντεπόν δεν πέφτει....

απο αιγινα ειμαι κ εγω,γιατι δεν παιρνεις τον αρσο?στην τελικη πηγαινε πειραια,μπορει τιποτα να μην ειναι,αλλα ασ εισαι σιγουρη

• 3 χρόνια μετά...

Κοριτσια καλησπερα και απο μενα θελω να ρωτησω κατι αν ξερετε και εσεις φυσικα!! Ο μικρος μ απο χτες ενω ηταν περδικι ξαφνικα ανεβασε 39,5 πυρετο και ετρεμε εδωσα depon δεν επεσε στις δυο ωρες και νετα επεσε με nurofen!σημερα το μεσημερι παλι εκανε 39,3 αλλα γενικα εχει ορεξη για παιχνιδι και φαγητο!! Γνωριζετε αν κυκλοφορει καποια τετοια ιωση με τοσο πυρετο;;;

Καλησπέρα

Χτες κάναμε εμβόλιο στη μικρή μου κ μου είπαν πως το εμβόλιο δεν έχει παρενέργειες κ πως αν ανεβάσει πυρετό να ξέρω πως δεν θα είναι από το εμβόλιο κ πως κυκλοφορεί γρίπη. Αυτό μου το είπαν στο νοσοκομείο. Τώρα τι να πω; πάρε τον παιδιατρο κ ρώτα καλύτερα. Περαστικά.

Καλησπερα

Εχω ακουσει κ γω για ιωση με πυρετο αλλα καλυτερα να παρεις ενα τηλεφωνο το γιατρο σου να εισαι σιγουρο.Γενικα παντως αν το παιδι εχει διαθεση δεν ειναι ανησυχητικο δυο μερες με πυρετο.Συμβαινει συχνα.Περαστικα!!!

Κοριτσια καλησπερα και απο μενα θελω να ρωτησω κατι αν ξερετε και εσεις φυσικα!! Ο μικρος μ απο χτες ενω ηταν περδικι ξαφνικα ανεβασε 39,5 πυρετο και ετρεμε εδωσα depon δεν επεσε στις δυο ωρες και νετα επεσε με nurofen!σημερα το μεσημερι παλι εκανε 39,3 αλλα γενικα εχει ορεξη για παιχνιδι και φαγητο!! Γνωριζετε αν κυκλοφορει καποια τετοια ιωση με τοσο πυρετο;;;

Καλησπερα! Η μιση ελλαδα περναει αυτη την ιωση-γριπη

Διοτι προκειται για ιογενη γριπη.

Την περναμε κ εμεις 3 μερες τωρα. Εννοειται οτι ξεκινησαμε αντιβιωση.

Γιαυτο το συντομοτερο στο γιατρο σας. Να προλαβετε τα χειροτερα.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Ακριβώς τα ίδια, υψηλός πυρετός που δεν πέφτει με depon αλλά με nurofen. H παιδίατρός μας, όπως κάθε φορά, μας είπε πριν μας δει να περιμένουμε 2 24ωρα. Η μικρή έχει να κάνει πυρετό απ'το πρωί που σήκωσε 40άρι. Οπότε, αν δεν αλλάξει κάτι, ο πυρετός κράτησε κάτι παραπάνω από 1 24ωρο. Σε εμάς το πρόβλημα πιθανόν να εντοπίζεται στο λαιμό διότι σήμερα ενώ λαχταρά να φάει διάφορα πράγματα, μόλις τα βάλει στο στόμα τα φτύνει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...