Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογική σύλληψη με ολιγοασθενοσπερμία - Γίνεται;

ylianna

Recommended Posts

Θα την κάνω στα χανια. Σε ακτινολογικό που μου έχει συστήσει ο γυναικολόγος μου... ας ηταν να τη γλίτωνα..... ουφ.

Όταν λοιπόν θα πάτε στα Χανιά για την σαλπιγγογραφια να δώσει επιτόπου ο σύζυγος σπερμα, αφου ψάξεις ποιο εργαστήριο εχει εκεί το καλύτερο ονομα.

Και ο σύζυγος να μετρήσει ακριβώς 72 ωρες ανάμεσα στις δυο εκσπερματισεις. Και να μην πάτε το δείγμα απο το σπίτι.

Κακώς δέχτηκαν να σας κανουν το σπερμοδιαγραμμα με τόση αποχή, κακώς ο γιατρός σου το διάβασε. Άρχισε να ψάχνεις για πιο εξειδικευμένους επαγγελματίες.

• 9 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας, προσπαθω με τον αντρα μου περιπου ενα χρονο για μωρακι,πριν εναμιση μηνα τελικα μαθαμε οτι εχει θεμα με το απερμα του ( βρεθηκε 15.000.000 σπερματοζοαρια) δηλαδη ολιγοσπερμια. Ο ανδρολογος μας ειπε οτι δεν του βρησκει κατι σοβαρο και με τον υπερηχο που του εκανε και του εδωσε αγωγη με nolvadex 20 mg  και επισης εμενα ο γυναικολογος μου μ εδωσε παραληλα να περνω cyclacur filicine ,medrol , salospir απλος για να εχω και εγω καλυτερο περιβαλον και να δεχτω εκομα καλυτερα το σπερμα!εχει καποια κοπελα παρομοια εμπειρια που τελικα την βοηθησαν και τα καταφερε να μεινει εγκυος;;;ευχαριστω πολυ!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπέρα,είμαι κενουρια στην παρεούλα σας.δεν ξέρω αν γράφω στη σωστή ενότητα αλλά ήθελα να μηραστω μαζί σας την ιστορία μου ,για να μην απογοητευεστε.Τον Δεκέμβριο έκανε σπερμοδιαγραμα ο άντρας μου μετά από ένα χρόνο προσπαθειών.Τα αποτελέσματα όχι πολύ καλά.Η ουρολόγος κάθετη,πρέπει να γίνει επέμβαση κυρσοκιλης άμεσα γιατί επιρεαζει πολύ το σπέρμα του.Εγω απογοήτευση κλάμα,στεναχώρια,απελπισια., Χαμός.περνω την γυναικολόγο μου και λέει ηρέμησε πάνε αλλού και ας ξεκινήσει profertil.Μολις παραλάβαμε τις βιταμίνες συμπληρώματα 3 μέρες καθυστέρηση.Μια εβδομάδα μετά με χίλια ζόρια πήγα για χωριακη και τα αποτελέσματα. ....Θαύμα 1621.συγγνωμη αν σας κούρασα ήθελα να διαβάσετε μια ιστορία για να περβουν κουράγιο όλα τα κορίτσια

On 2017-3-22 at 9:17 ΠΜ, Κάντι είπε:

Όταν λοιπόν θα πάτε στα Χανιά για την σαλπιγγογραφια να δώσει επιτόπου ο σύζυγος σπερμα, αφου ψάξεις ποιο εργαστήριο εχει εκεί το καλύτερο ονομα.

Και ο σύζυγος να μετρήσει ακριβώς 72 ωρες ανάμεσα στις δυο εκσπερματισεις. Και να μην πάτε το δείγμα απο το σπίτι.

Κακώς δέχτηκαν να σας κανουν το σπερμοδιαγραμμα με τόση αποχή, κακώς ο γιατρός σου το διάβασε. Άρχισε να ψάχνεις για πιο εξειδικευμένους επαγγελματίες.

• 5 months later...

Αναρωτιέμαι γιατί όλοι στο φόρουμ θέτουν  κάποια προβλήματα υπογονιμοτητας  και δεν βρέθηκε  να γράψει έστω ένας που να είχε τέτοιο θέμα και να τεκνοποίησε. θα ετοιμάσω ένα μήνυμα στους αναγνώστες αυτού του φόρουμ, είχα και εγώ θέμα με την υπογονιμοτητα αλλά με την κατάλληλη θεραπεία υπομονή και επιμονή τελικά τεκνοποίησα.

Διαφημίσεις

19 ώρες πρίν, legot είπε:

Αναρωτιέμαι γιατί όλοι στο φόρουμ θέτουν  κάποια προβλήματα υπογονιμοτητας  και δεν βρέθηκε  να γράψει έστω ένας που να είχε τέτοιο θέμα και να τεκνοποίησε. θα ετοιμάσω ένα μήνυμα στους αναγνώστες αυτού του φόρουμ, είχα και εγώ θέμα με την υπογονιμοτητα αλλά με την κατάλληλη θεραπεία υπομονή και επιμονή τελικά τεκνοποίησα.

Γιατί λες ότι δεν υπάρχει έστω ένας που να λέει ότι τεκνοποίησε; Εγώ μες στο φόρουμ έχω διαβάσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Αναφέρεσαι στο θέμα της ολιγοασθενοσπερμίας; Ε οι γιατροί θεωρούν ότι αυτή είναι η εύκολη περίπτωση. Δύσκολη περίπτωση είναι όταν η γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος. Δηλαδή όταν ο άντρας έχει αδύνατο σπέρμα και η γυναίκα είναι οκ, τότε τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ υψηλά. 

καλησπέρα popi76 ναι αναφέρομαι στο θέμα της ολιγοασθενοσπερμίας. οκ δεν έτυχε να διαβάσω κάτι ανάλογο έστω μια θεραπεία. από την στιγμή που λες ότι είναι εύκολο κάνω πάσο.

• 3 months later...

Καλησπέρα σε ολες και όλους.

Ξέρω ότι το θέμα είναι πια συνηθισμένο αλλά θέλω τα φώτα σας κορίτσια, ναμε βοηθήσετε.

Λοιπόν...

Εδώ και τρία περίπου χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών εγκυμοσύνης αποφασίσαμε να μπούμε στη διαδικασία εξετάσεων.

Στο σύζυγο διαπιστώθηκε ολιγοασθενοσπερμια λόγω προλακτινωματος. Ακολούθησε συγκεκριμένη αγωγή και η προλακτίνη έπεσε στα φυσιολογικά επίπεδα. Στο δεύτερο σπερμοδιαγραμμα όμως οι αριθμοί βελτιώθηκαν ναι μεν λιγάκι αλλά η διάγνωση παραμένει ίδια.

ΟΛΙΓΟΑΣΘΕΝΟΣΠΕΡΜΙΑ

Συγκεκριμένα:

Αριθμός σπερματοζωαρίων: 3.500.000

Ταχεία κίνηση εμπρος: 8%

Νωθρή κίνηση εμπρος: 20%

Τους δύο τελευταίους μήνες ακολουθούμε τα βήματα του γιατρού με υπέρηχο στις γόνιμες μέρες, σπάσιμο ωοθηλακιου με ένεση Ovitrelle, επαφές για 3 μέρες συνεχόμενα και επειτα κολπικά υπόθετα Utrogestan. 

Με δύο αποτυχημένες προσπάθειες τι λέτε?

Να συνεχίσουμε με σπερματεγχυση?

Υπάρχει επιτυχια σπερματεγχυσης με αυτά τα ποσοστά η να προχωρήσουμε κατευθείαν σε εξωσωματική?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα κορίτσια μου. Πριν λίγο πήρε ο καλός μου τα αποτελέσματα και μην έχοντας επικοινωνήσει ακόμα με γιατρό καταλάβαμε ότι οι τιμές δεν είναι πολύ καλές! Αύριο έχουμε ραντεβού με ουρολόγο αλλά δεν αντέχουμε να περιμένουμε. Οι τιμές είναι οι εξής:

PH :8.3
Όγκος: 2.5 ml
Αριθμός Σπερμ/ρίων: 9.000.000/ml
Αριθμός Σερμ/ρίων Ολικός: 22.500.000
Ζωτικότητα: 57% 
Τυπικές Μορφές : 17% 
Άτυπες Μορφές :83%
Ανώναλες Μορφές
Κεφαλής :61%
Ενδιαμέσου Τμήματος: 19%
Ουρός: 9%
Κινητικότητα:
Ταχεία κίνηση μπρος τα εμπρός: 15%(1η ώρα), 13%(2η ώρα), 10%(4η ώρα)
Νωθρή προς τα εμπρός: 22% (1η ώρα), 20%(2η ώρα), 18%(4η ώρα)
Κίνηση επί τόπου: 10%(1η ώρα), 11%(2η ώρα), 10%(4η ώρα)
Ακίνητα: 53%(1η ώρα), 56%(2η ώρα), 62%(4η ώρα)

Μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε τι σημαίνει οι παραπάνω τιμές;; Οι τυπικές και άτυπες μορφές τι είναι;; Οι ανώμαλες μορφές;; Με βάση τις παραπάνω τιμές μπορεί να γίνει φυσιολογική σύλληψη; Περιμένω απάντηση με αγωνία! Ευχαριςτώ πολύ!!!!

13 ώρες πρίν, Annaaman είπε:

Καλησπέρα κορίτσια μου. Πριν λίγο πήρε ο καλός μου τα αποτελέσματα και μην έχοντας επικοινωνήσει ακόμα με γιατρό καταλάβαμε ότι οι τιμές δεν είναι πολύ καλές! Αύριο έχουμε ραντεβού με ουρολόγο αλλά δεν αντέχουμε να περιμένουμε. Οι τιμές είναι οι εξής:

PH :8.3
Όγκος: 2.5 ml
Αριθμός Σπερμ/ρίων: 9.000.000/ml
Αριθμός Σερμ/ρίων Ολικός: 22.500.000
Ζωτικότητα: 57% 
Τυπικές Μορφές : 17% 
Άτυπες Μορφές :83%
Ανώναλες Μορφές
Κεφαλής :61%
Ενδιαμέσου Τμήματος: 19%
Ουρός: 9%
Κινητικότητα:
Ταχεία κίνηση μπρος τα εμπρός: 15%(1η ώρα), 13%(2η ώρα), 10%(4η ώρα)
Νωθρή προς τα εμπρός: 22% (1η ώρα), 20%(2η ώρα), 18%(4η ώρα)
Κίνηση επί τόπου: 10%(1η ώρα), 11%(2η ώρα), 10%(4η ώρα)
Ακίνητα: 53%(1η ώρα), 56%(2η ώρα), 62%(4η ώρα)

Μπορείτε να μου πείτε αν ξέρετε τι σημαίνει οι παραπάνω τιμές;; Οι τυπικές και άτυπες μορφές τι είναι;; Οι ανώμαλες μορφές;; Με βάση τις παραπάνω τιμές μπορεί να γίνει φυσιολογική σύλληψη; Περιμένω απάντηση με αγωνία! Ευχαριςτώ πολύ!!!!

Καλημέρα, θα πρέπει να επισκεφθείτε ουρολόγο, αλλά όχι οποιονδήποτε. Είναι σημαντικό να επιλέξετε κάποιον με ειδίκευση στα ανδρολογικά θέματα. Τα προβλήματα στο σπέρμα πολλές φορές διορθώνονται. Σε κάθε περίπτωση, ένας ειδικός θα σας κατευθύνει.

Διαφημίσεις

• 2 months later...
On 24/7/2018 at 12:46 ΠΜ, legot είπε:

Μπορείς να γράψεις για την περίπτωση σου; 

• 1 month later...

Γεια σας κοπελες,

Εχουμε ξεκινησει εξωσωματικη λογω ολιγοασθενοσπερμιας. Ειμαι τωρα στην 6η μερα ενεσεων. Υπαρχουν ιστοριες επιτυχιας;

Ειμαι γενικα απαισιοδοξη...

• 1 month later...

Καλησπέρα 

Εδώ και 1.5 χρόνο προσπαθούμε με τον σύζυγό μου να κάνουμε παιδάκι εγώ πριν 7 μήνες διαγνώστηκαε ενδομήτριωση 3 βαθμού υποβλήθηκα σε χειρουργείο λαπαροσκοπικά αυτό τον μήνα έκανα τελείωσα την ορμονική θεραπεία μου και προχθές βγήκαν και τα αποτελέσματα του άνδρα από το σπερματογραφημμα και το αποτέλεσμα είναι ασθενοτερατοζωοσπερμια μου κόπηκαν τα φτερά πολλά εμπόδια και κάπου η ελπίδα να γίνουμε γίνεις να χάνεται .....Αντιμετωπίζει κανείς τέτοιο πρόβλημα ;

• 4 months later...

Γεια σας,

Χθες πήραμε τα αποτελέσματα του συζύγου και δυστυχώς έχουμε σοβαρη ολιγοσπερμια (3.5 εκατομμυρια / ml) και 2% μόνο φυσιολογικά. Γνωρίζω πως ρεαλιστικά πάμε σε εξωσωματική (μικρογονιμοποίηση) αλλα θα ήθελα να τα διερευνήσουμε και με κάποιον ειδικό γιατρό. Καταρχήν τι ειδικότητα χρειαζόμαστε? Ανδρολόγο-ουρολόγο ή ενδροκρινολόγο? Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον γιατρό Αθήνα για να δει τον άντρα μου? Τον έχει πάρει ψυχολογικά πολύ απο κάτω και θα ήθελα να μιλήσει και με κάποιον πιο ειδικό καθώς ο γυναικολόγος ήταν λίγο απότομος. Σας ευχαριστώ πολύ

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα στην ομάδα! Περίπου ένα χρόνο προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για μωράκι. Ανακαλύψαμε χαμηλή κινητικότητα και ολιγοσπερμία του συζύγου. Πριν ξεκινήσουμε εξωσωματική, αποφασίσαμε να κάνουμε μέσω ορμονών και υπερήχων, πρόκληση ωορρηξίας. Έχω ξεκινήσει χάπια, έχω παράξει 4 ωάρια και περιμένω την κατάλληλη μέρα για ένεση και επαφή. Έχει κάποιος άλλος αντίστοιχη εμπειρία; Έχει κάποιο ζευγάρι, με παρόμοια προβλήματα, βοηθηθεί από αυτή την τεχνική;

Διαφημίσεις

γειά σας δείτε και εδώ

https://parents.org.gr/forum/tags/ολιγοσπερμία/

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σε όλους,

καινούργια και απελπισμένη στο φόρουμ ..

Ο άντρας μου πρόσφατα έκανε σπερμοδιάγραμμα όπου διαπιστώθηκε ολιγοζωοσπερμία (3.8 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά ml έναντι 16.5 που είναι το φυσιολογικό) και τερατοσπερμία (1% ομαλές μορφές έναντι 4% που είναι το φυσιολογικό).

Με τέτοιες τιμές ο γιατρός μας παρέπεμψε σε κέντρο εξωσωματικής ..

Ήθελα να ρωτήσω, έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό σε ζευγάρι (με παρόμοιες τιμές) που τελικά κατάφερε να τεκνοποιήσει φυσικά, ή να μην ελπίζουμε τζάμπα??

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιες απαντήσεις!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...