Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τί γάλα πίνει το μικρό σας?(2-4 ετών)

Recommended Posts

Η μεγάλη 4,5 πίνει ΝΟΥΝΟΥ ΚΙΝΤ και η μικρή 14 μηνών πίνει ΝΟΥΛΑΚ από 12 μηνών.Μέχρι τότε την θήλαζα.

Η μεγάλη πίνει και φρέσκο ανάλογα με την διάθεση της και προτιμούμε το ΟΛΥΜΠΟΣ και το ΑΓΝΟ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και όμως μέχρι 4 ετών πρέπει να προσέχεις τα λιπαρά που περιέχονται σε τροφές. Θυμάμαι η παιδίατρος μου είχε πει έως 4%, γι' αυτό πρότεινε γιαούρτι Αγελαδίτσα με 4% και όχι Τotal με 10%. Βέβαια πρόσφατα άκουσα μία έρευνα ότι τα παιδιά θα πρέπει μεχρί 4 ετών να καταναλώνουν τροφές με όλα τα λιπαρά και όχι light γιατί οφελούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Και πάλι όμως αυτή η ερεύνα αναφερόντα στην επεξεργασία της τροφής για να γίνει light. Και έρχομαι εγώ τώρα να ρωτήσω τα παιδιά μου που από 1,5 ετών τρώνε Fitness είναι κακό;

Καλημέρα... η κόρη μου τρώει τα αντίστοιχα της Kellogg's τα Special K. Δε νομίζω όμως ότι αυτά αλλά και τα Fitness είναι προϊόντα light αλλά πιο υγιεινά γιατί είναι από ρύζι και σιτάρι ολικής άλεσης άρα με λιγότερε θερμίδες. Αν κανω λάθος διορθώστε με.

Πάντως να τα σταματήσω δεν το βλέπω γιατί μόνο έτσι πίνει γάλα.

Καλημέρα... η κόρη μου τρώει τα αντίστοιχα της Kellogg's τα Special K. Δε νομίζω όμως ότι αυτά αλλά και τα Fitness είναι προϊόντα light αλλά πιο υγιεινά γιατί είναι από ρύζι και σιτάρι ολικής άλεσης άρα με λιγότερε θερμίδες. Αν κανω λάθος διορθώστε με.

Πάντως να τα σταματήσω δεν το βλέπω γιατί μόνο έτσι πίνει γάλα.

Τα Special K μετά από προσωπική έρευνα που έκανα περιέχουν Ε συντηριτικά που θεωρούντε καρκινογόνα γι αυτο και εγώ σταμάτησα να τα αγοράζω (συγκεκριμένα τα bars και κάτι σακουλάκια μικρά που έχουν με δημητριακά). Για τα κορν-φλεικς δεν ξέρω αλλά ρίξε μια ματιά στο κουτί αν περιέχουν Ε και αν ναι κάνε μια αναζήτηση στο νετ να δεις τί είδους είναι αυτα τα Ε.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Εμάς ο γιατρός μας είπε τι να δίνεις γάλα φρέσκο τι νερό είναι το ίδιο πράγμα για το παιδί.

Θέλει εμπλουτισμένα γάλατα ( με σίδηρο κτλ) και επειδή δεν τα θέλω τα γάλατα σε σκόνη αλλά δεν θέλω και να παραβλέψω τον γιατρό γιατί θεωρώ ότι έχει δίκιο του δίνουμε το Δέλτα Advance (για 1-3 ετών) και του αρέσει πολύ.

Επίσης έχω μάθει ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδία μέχρι 3 ετών (εκτός από περιπτώσεις παχυσαρκίας) να μην καταναλώνουν προϊόντα light αλλά με πλήρες λιπαρά. :rolleyes:

Διαφημίσεις

Τα Special K μετά από προσωπική έρευνα που έκανα περιέχουν Ε συντηριτικά που θεωρούντε καρκινογόνα γι αυτο και εγώ σταμάτησα να τα αγοράζω (συγκεκριμένα τα bars και κάτι σακουλάκια μικρά που έχουν με δημητριακά). Για τα κορν-φλεικς δεν ξέρω αλλά ρίξε μια ματιά στο κουτί αν περιέχουν Ε και αν ναι κάνε μια αναζήτηση στο νετ να δεις τί είδους είναι αυτα τα Ε.

Ευχαριστώ για την επισήμανση! Κοίταξα τα συστατικά αλλά δεν περιέχει κάποιο Ε (ευτυχώς!).

Και όμως μέχρι 4 ετών πρέπει να προσέχεις τα λιπαρά που περιέχονται σε τροφές. Θυμάμαι η παιδίατρος μου είχε πει έως 4%, γι' αυτό πρότεινε γιαούρτι Αγελαδίτσα με 4% και όχι Τotal με 10%. Βέβαια πρόσφατα άκουσα μία έρευνα ότι τα παιδιά θα πρέπει μεχρί 4 ετών να καταναλώνουν τροφές με όλα τα λιπαρά και όχι light γιατί οφελούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Και πάλι όμως αυτή η ερεύνα αναφερόντα στην επεξεργασία της τροφής για να γίνει light. Και έρχομαι εγώ τώρα να ρωτήσω τα παιδιά μου που από 1,5 ετών τρώνε Fitness είναι κακό;

Ο μόνος λόγος που ένας παιδίατρος συστήνει light, είναι αν υπάρχει θέμα υγείας. Πχ, εμένα η΄μία μου κόρη σε εξετάσεις αίματος που έκανε, είχε οριακή χοληστερίνη - και φανταστείτε ότι μιλάμε για ένα παιδί που δεν τρώει τίποτα από γλυκά, σοκολάτες, οτιδήποτε, αδύνατο, αλλά πίνει πολύυυυυυυυυ γάλα. Μου είπε λοιπόν ή να της μοιώσω το γάλα ή να της δώσω light, εφόσων κοντεύει τα 3.

Για τα Fitness δεν ξέρω. Αλλά δεν είναι light νομίζω. Απλά είναι ολικής αλέσεως, σωστά?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Εγω καθ' οτι μενω στην... καρδια της παραγωγης των προϊοντων της Μεβγαλ, δεν βρισκω στα s/m, γαλα περα απο της Μεβγαλ και των δυο, μεγαλων Αθηναϊκων εταιριων. Ολιγοπωλιο δηλ. Οποτε επιλεγω το πληρες της Μεβγαλ.

Οταν ομως εχω την δυνατοτητα να παω σε s/m στο χωριο μου, στο πατρικο μου δηλ. απο εκει προμηθευομαι το γαλα του Κτηματος Βραχιας, που ειναι και στα 3 χλμ. απο το σπιτι μου, καθως και γαλα της εταιριας Λυκας, που θεωρειται απο τα καλυτερες μικρες εταιριες στην Β. Ελλαδα.

Παντα επιλεγω γαλα πληρες, μετα τον 3ο χρονο και βλεπουμε, θα του δωσω το ελαφρυ, γιατι κι εγω γνωριζω απο την παιδιατρο μου, οτι κατω απο τηξν ηλικια αυτη, δεν δινουμε προϊοντα light, εκτος κι αν συντρεχει ιδιαιτερως λογος, οπως π.χ παχυσαρκο μωρο.

Διαφημίσεις

Τελικά τα καταφέραμε Ολύμπος Πράσινο το βιολογικό και δεν αφήνουμε σταγόνα όσο για το παχυσαρκία δεν παιζει είπαμε με το ζόρι φτάσαμε τα 13Kg Και λόγω της ίωσης επιστρέψαμε στα 12 πάλι δυστυχώς.:(

• 2 εβδομάδες μετά...
Εμείς από 14 μηνών που σταματήσαμε τον θηλασμό, πίνει κατσικίσιο το βιολογικό της ΕΒΟΛ

Εγω πραγματικα κοντευω να τρελαθω. Ενας παιδιατρος λεει μολις κλεισει τον 1ο χρονο δωσε φρεσκο, ο αλλος λεει να πινει σε σκονη γιατι ειναι εμπλουτισμενα οσο πιο μεγαλα γινεται (μεχρι τα 5) και εγω δινω το πρωι εμπλουτισμενα (αλμιρον) και το βραδυ ολυμποσ. Και τωρα ερχεται ερευνα να κατηγορει τα αγελαδινα γαλατα. Και καποιες μερες δινω και κατσικισιο. Δεν ξερω τι να εμπιστευτω πια... Καποιοι λενε για το κατσικισιο οτι δεν εχει σιδηρο...

καλημερα,

εμενα η μικρξ μου 3,5 τωρα. Μολις εκλεισε χρονο της εδωσα το noulac. Το επινε μεχρι 2 χρονων , μετα της πηρα το Neslac το μακρας διαρκειας στο tetrapack και τωρα το ιδιο αλλα το Junior.Εμας ο γιατρος ειναι λιγο αυστηρος με τα light προιοντα. Ειναι της γνωμης οτι τα παιδια πρεπει να τρωνε πληρες τροφες εκτος αν υπαρχει προβλημα υγειας. Γενικα μου ειχε πει να αποφευγω τα φρεσκα, γιατι δεν τα συντηρουν σωστα στα super market (και εχει δικιο σε αυτο). Μου ειπε να προτιμω τα εβαπορε ή αυτα που διατηρουνται στα ραφια των καταστηματων ή ακομα καλυτερα τα τυπου Almiron.

Διαφημίσεις

τα δικά μου πίνουν φρέσκο ή μακράς διαρκείας κάθε μάρκας χωρίς πρόβλημα. Τους δίνω με χαμηλά λιπαρά 1,5 % όπως μας είπε η παιδίατρος λόγω αυξημένης χοληστερίνης. Κάποια περίοδο τους έβαζα caotonic στο γάλα γιατί δεν ήθελαν να το πιουν και κατέληξαν να πίνουν 3 ποτήρια τη μέρα. Τώρα όμως έκοψα το καοτονικ γιατί μας είπε ο παιδοδοντίατρος ότι χαλάει τα δόντια και δεσμεύει μέρος του ασβεστίου. Βέβαια τώρα υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν το πολυθέλουν και κάθε φορά μαλώνουμε για να το πιουν. Νομίζω θα υποκύψω στον πειρασμό και θα ξαναβάλω καοτονικ (από το μην πίνουν καθόλου νομίζω ειναι καλύτερα έτσι. ε?)

γιατι δίνεται στα παιδιά σας light γαλα;

ξερετε την παρασκευή του πράσινου γαλακτος; ξερετε τι βαζουν μέσα για να εμπλουτίσουν τη γεύση του;

γαλα πίνουν τα παιδιά, τι πιο αγνό!!!!!! δωστε τους κανονικο φρεσκο γαλα!!!!!!

αν ειανι παχυσαρκα ή εχουν την ταση, ΚΟΨΤΕ από αλλου. εεεεεε όχι κι από το γάλα!

είναι ΤΕΡΑΤΑ τα light προϊόντα

age.png

Φρέσκο γάλα ή μακράς διαρκείας; 165268.jpgΕλληνικό Ινστιτούτο Διατροφής

Θα πρέπει να γίνει σαφές πως φρέσκο γάλα με την έννοια του νωπού, δεν κυκλοφορεί στην αγορά, διότι κάτι τέτοιο θα ενείχε κινδύνους από το μικροβιακό φορτίο που θα έφερε το γάλα.

Το φρέσκο γάλα λοιπόν που εμείς εννοούμε, είναι παστεριωμένο, έχει υποστεί δηλαδή μια ειδική θερμική επεξεργασία με σκοπό την καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών, χωρίς ταυτόχρονα να υποβαθμίζεται σημαντικά η βιολογική του αξία.

Με σκοπό την επιμήκυνση της διάρκειας «ζωής» του γάλακτος, κάποιες βιομηχανίες παρουσιάζουν σήμερα την τεχνική της υψηλής παστερίωσης, που θα λέγαμε ότι πρόκειται για πιο «έντονη» θερμική επεξεργασία.

Το γάλα υψηλής παστερίωσης δεν πρέπει να τιτλοδοτείται βάση νόμου ως φρέσκο γάλα.

Από την άλλη μεριά το εβαπορέ, υπόκειται σε δραστικότερη ακόμα θερμική επεξεργασία και παράλληλα συμπύκνωση με αφαίρεση νερού, ώστε να μπορεί να διατηρείται εκτός ψυγείου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όταν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο φρέσκο γάλα (το απλά παστεριωμένο δηλαδή), είναι η καλύτερη επιλογή.

γιατι δίνεται στα παιδιά σας light γαλα;

ξερετε την παρασκευή του πράσινου γαλακτος; ξερετε τι βαζουν μέσα για να εμπλουτίσουν τη γεύση του;

γαλα πίνουν τα παιδιά, τι πιο αγνό!!!!!! δωστε τους κανονικο φρεσκο γαλα!!!!!!

αν ειανι παχυσαρκα ή εχουν την ταση, ΚΟΨΤΕ από αλλου. εεεεεε όχι κι από το γάλα!

είναι ΤΕΡΑΤΑ τα light προϊόντα

ποιος το λέει αυτό? εμάς η παιδιατρος μας το προτεινε... δεν ειναι παχύσαρκα τα παιδια απλά μας είπε να αποφευγουμε τα λιπαρά μεταξυ άλλων και το πληρες γάλα.

ποιος το λέει αυτό? εμάς η παιδιατρος μας το προτεινε... δεν ειναι παχύσαρκα τα παιδια απλά μας είπε να αποφευγουμε τα λιπαρά μεταξυ άλλων και το πληρες γάλα.

η παιδίατρος δεν εχει σπουδάσει, ουτε ειχε μαθημα στην ιατρική, υγεινη τροφίμων

age.png

η παιδίατρος δεν εχει σπουδάσει, ουτε ειχε μαθημα στην ιατρική, υγεινη τροφίμων

εσύ τι εννοείς είναι τερατα τα light? ακουγετε τρομακτικό! αν ισχύει κάτι τετοιο γιατι δεν τα αποσύρουν?

εσύ τι εννοείς είναι τερατα τα light? ακουγετε τρομακτικό! αν ισχύει κάτι τετοιο γιατι δεν τα αποσύρουν?

αφαιρώντα τα λιπαρα από το γαλα, η οποιοδήποτε αλλο light προϊόν, το προϊόν αυτο χανει τη γευση του. ετσι προσθέτουν αλλα συστατικά που βελτιώνουν τη γέυση, αλλα δεν δινουν το απαράιτητο ασβέστειο κλπ στον οργανισμό.

γιατι δεν τα αποσύρουν; εσύ γιατι λες; για να πουλάνε οι βιομηχανίες, απλό!

στη διατροφή αλλα και στη δίαιτα καλύτερα να πιεις ενα ποτήρι φρεσκο (οσο είναι) πληρες γαλα, παρά ενα ποτήρι ελαφρύ (ή light)

age.png

γειά σας και εμένα νουνου κιντ πίνει και μάλιστα τρελαίνεται...ομως δεν εχει πρόβλημμα και για οποιοδήποτε άλλο γάλα,,,,,,,δηλαδή γενικά τρελαίνεται για γάλα..μπορεί όλη την ημέρα να τρέφεται μονο με αυτό!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...