Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ηρθέ να μου ευχηθει για το νεογεννητο φερνωντας μαζι της το αρρωστο παιδι της.

dhmhtrianna+

Recommended Posts

Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Κι εγώ θέλω να γίνουν 2 πολύ αγαπημένα αδερφάκια και εννοείται πως θέλω να έχουν σχέσεις. Το θέμα είναι ότι αν ήταν δικό μου θα μπορούσα να του πω "μην κάνεις αυτό" για παράδειγμα.

Τώρα όμως δεν έχω δικαίωμα να λέω τίποτα και πρέπει να τα δέχομαι όλα.

Διαφωνω καθετα με ολες τις μανουλες που συγκρινουν 2ο παιδι στο ΙΔΙΟ σπιτι με 2ο παιδι που ερχεται ανα 2 βδομαδες ενα ΣΚ. ΔΕΝ ειναι το ιδιο. Και αν εχεις επιλογη τοτε ναι απομονονεις το νεογεννητο μεχρι να σαραντισει. Το πρωτο παιδι δεν ζει σε εσενα απο οτι καταλαβα. Επισκεπτεται οπως η δικια μου η προγονη. Αν ειναι ετσι τα πραγματα εχετε την επιλογη να κρατησετε το μωρο τις πρωτες 40 μερες χωρις επαφη και πιστεψε με δεν θα κανει τπτ στην ψυχολογια ουτε του πρωτου παιδιου ουτε του νεογεννητου. Και εγω και ο αντρας μου αποφασισαμε η πρωτη κορη και πολυαγαπημενη μου προγονη Δαφνη να ΜΗΝ επισκεφτει το σπιτι μας τις πρωτες 40 μερες. Εγινε κατανοητο και απο την μικρη (οσο γινοταν 9 χρονων τοτε) και απο την μαμα της. Κανενα θεμα. Ο αντρας μου το υποστηριζε αυτο οσο δεν επαιρνε. Και δεν εγινε και τπτ μετα. Ξεκινησαν παλι κανονικα οι επισκεψεις και τα δυο κοριτσια λατρεψαν τοσο πολυ το ενα το αλλο, που η μεγαλη ερχεται ΜΟΝΟ για να δει την μπεμπα και οταν η μεγαλη φευγει η μπεμπα ουρλιαζει στο κλαμμα και ζηταει την φουλα (αδερφουλα) ολες τις μερες μεχρι να ξαναρθει. Εχετε χρονο να συμμετεχει ο μεγαλος. Εμας συμμετειχε μετα απο ενα σημειο σε ολα. Απο αλλαγμα και μπανιο μεχρι ταισμα. Και μεχρι 19 μηνων η μπεμπα την φωναζε την αδερφη της μαμα. Εχει ερθει και η μαμα της μεγαλης να δει το μικρο και ανταλλασουμε συστηματικα και δωρα για τα παιδια μας. Μην τρελλαθουμε κιολας για τις πρωτες 40 μερες. Και ξαναλεω ΑΛΛΟ το παιδι να ζει ΗΔΗ μεσα στο σπιτι και αλλο να εχεις την επιλογη. Ειδικα αν το παιδι ειναι μεσα στα σχολεια και στις ιωσεις.......μην την τρελλενετε τωρα εγκυο γυναικα.......ιμαρτον......:|

ΥΓ: Οσο για τον αντρα σου επιεικως απαραδεχτος. Οταν το παιδι το πρωτο ειναι μεσα στο σπιτι σας ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ εχεις αποψη και τι κανει και πως το κανει. Οπως και εγω με προτροπη του δικου μου αντρα........τι λεμε τωρα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 117
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• bibitsou

bibitsou 11 δημοσιεύσεις

• itsme

itsme 8 δημοσιεύσεις

• v & a

v & a 7 δημοσιεύσεις

• kyra

kyra 7 δημοσιεύσεις

Εγω παλι λεω πως οσο αφηνεις τα πραγματα ετσι χωρις να αντιδρας, τοσο περισσοτερα προβληματα θα μαζευονται.Θα πρεπει να ξεκαθαρισεις καποια πραγματα με τον αντρα σου γιατι αλλιως θα εχετε προβληματα μια ζωη.Προφανως η πρωην γυναικα του χρησιμοποιει το παιδι για να δημιουργει εντασεις και προβληματα σε εσας.Ασχετο.Το θεμα ειναι πως ο αντρας σου δεν κραταει τις ισορροπιες.Καλυτερα να προσπαθησεις να του μιλησεις ηρεμα και με επιχειρηματα, με την ελπιδα να καταλαβει.Απο την αλλη προσπαθησε να εισαι πολυ ευγενικη και τυπικη με το παιδακι και να το παρεις "με το μερος σου", εννοω να σε συμπαθει γιατι ποιος ξερει τιο ακουει και απο την μανα του.Εχουν δει τα ματακια μου......δεν μπορεις να φανταστεις!!!! "μανες" να χρησιμοποιουν τα παιδια και να τα δασκαλευουν για να κανουν την ζωη δυσκολη στις δευτερες συζηγους......Ε, τωρα παλι αν δεν καταλαβει πια τιποτα ο αντρας σου......τι να πω.Συνηθως παντως τις πρωτες γυναικες οι αντρες τις βαζουν στην θεση τους....πως σου τυχε παιδακι μου εσενα το αντιθετο?

ΔΕν είναι ότι δεν με συμπαθεί το παιδί. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις απλά είναι λίγο καλομαθημένο και αν δεν του κάνω εγώ το χατήρι θα τρέξει στον μπαμπά του. Μου τη δίνει όμως να βλέπω να καταστρέφει το σπίτι που με τόσο κόπο προσπαθώ να κρατώ καθαρό και αν του κάνω παρατήρηση ο άντρας μου να με στραβοκοιτάει και να θυμώνει μαζί μου.

Λες κι αν ήταν δικό μου παιδί δεν θα έλεγα τίποτα

Aυτο ακριβως να του πεις.Δηλαδη αυριο μεθαυριο το δικο σας το παιδι θα κανει οτι θελει μεσα στο σπιτι?Δεν θα φερεται οπως πρεπει? Δεν θα του κανετε παρατηρησεις?Πρεπει να του εξηγησεις πως οταν ο ενας γονιος λεει κατι.......ο αλλος τον στηριζει.Κοινη γραμμη πρεπει να εχουν οι γονεις οσο αφορα την συμπεριφορα απεναντι στα παιδια.Οχι ο ενας να ειναι ο καλος και ο αλλος ο κακος.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

να ρωτησω κατι ασχετο γιατι δεν μιλας στην πρωην του μανα ειναι πιστευω θα καταλαβει εκτος βεβαια εαν δεν ειναι συνενοησιμη η κοπελα κ τα κανει ολα επιτηδες για να σας χαλασει την ευτυχια

να ρωτησω κατι ασχετο γιατι δεν μιλας στην πρωην του μανα ειναι πιστευω θα καταλαβει εκτος βεβαια εαν δεν ειναι συνενοησιμη η κοπελα κ τα κανει ολα επιτηδες για να σας χαλασει την ευτυχια

αχ κι εγω ηθελα να το πω αλλα επειδη οντως δε μας εχει πει τιποτα για τη σχεση μεταξυ τους θεωρησα πως δεν ειναι καλη οποτε κ δε τολμησα...εκτος βεβαια κι αν και αυτη τη βολευει να λειπει το παιδι της απο το σπιτι να πηγαινει στο μπαμπα του οποτε δε θα βρει κατανοηση...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Κοιτα3τε οκ και εγω το θεωρω ανωριμο και χαζο να στειλει ενα αρρωστο παιδακι στο σπιτι με νεογεννητο , στα νεογεννητα αυτες οι ιωσεις μπορει να αποβουνε καταστροφικες . Εμας οταν γεννηθηκε η Μαρια μας ο πιτσιρικας δεν πηγαινε σε καποιο παιδικο , και ομως κολησε η μικρη βροχιολιτιδα 2 μηνων , ειχαμε καλη παιδιατρο και αποφυγαμε και τα χειροτερα και τα εισπνεουμενα . Κοριτσια ποτε κανεις παιδιατρος δεν λεει να απομονωσουμε τα μωρα για 40 μερες , δηλαδη τη 41η μερα ειναι ολα εντα3ει ? Εμας η παιδιατρος στον πιτσιρικα μας ειχε πει κανονικα το παιδι να βγει ε3ω , απλως να αποφευγουμε την επαφη με αρρωστα παιδακια και να μην πηγαινουμε σε κλειστους χωρους , οχι ομως μονο για 40 μερες , για τους πρωτους μηνες . Και στα 2 παιδακια μου ουτε κατσανε μεσα ουτε 5 μερες , ουτε κλεισαμε το σπιτι μας ,εντα3ει θεωρω οτι ο καθενας εχει την κριση και δεν θα ερθει η εκεινος γριπωμενος η με το παιδι του , και αμα γινοτανε θα το ελεγα στα ισα . Ομως τωρα ετοιμαζομαι για 3ο μωρακι , απο Σεπτεβριο τα μεγαλυτερα παιδια μου θα ξεκινησουνε σχολειο , που σημαινει ? θα ζουμε σε μια διαρκης ιωση τον πρωτο καιρο , φετος ηδη κολησαμε 3 φορες απο τους παιδοτοπους που παμε .Θελει απλα προφυλαξη και σωστη υγιεινη , οχι πανικο και να απομωνονουμε το μωρο ,εντα3ει δεν θα αφησουμε τα παιδια να βιχουνε πανω στη μουρη του νεογεννητου , αλλα καλο πλυσιμο στα χερια , τα ειδικα αποστειρωτικα υγρα , καθαρισμος του αερα του δωματιου με συχνο ανοιγμα της πορτας ειναι μετρα προφυλαξης . Και θα ειναι παρα πολυ δυσκολο και το σκεφτομαι και με αγχωνει γιατι και θα πρεπει να αφηνουμε το μικρο να κλαιει καποιες φορες καινα εξηγουμε στα μεγαλυτερα γιατι δεν πρεπει να το πλησιαζουνε .

Υ.Γ καποια κοπελα ειπε οτι κατι 3ερανε οι παλιοι για τις 40 μερες , και ομως δεν 3ερανε (χωρις να θελω να τη θειξω ) . Παλια λεγανε οτι 40 μερες η νεα μητερα και το βρεφος απαγορευοτανε να βγαινουνε και να ερχεται κοσμος στο σπιτι τους τοβραδυ ? ειναι σωστο αυτο στην συγχρονη εποχη που ζουμε ?σωστη προφυλαξη θελει ισως τους πρωτους 12 μηνες οχι μονο 40 μερες .

QRyOp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Τι μου θυμισατε τωρα! Τελη Αυγουστου που γεννησα η κουνιαδα μου-που συγκατοικει με την πεθερα μου- ελειπε σε διακοπες. Εκει αρρωστησε με τον αντρα της και τα παιδια τους που ειναι ηλικιας δημοτικου. Η πεθερα μου ειχε δει το παιδι τελευταια φορα τη μερα που βγηκα απο το μαιευτηριο και μετα ειχε επαφη με την κουνιαδα μου και τα παιδια. Ειχε ομως την αξιωση 3-4 μερες μετα να ερθουν ολοι μαζι να δουν το μωρο! (φανταστητε σκηνικο 7 ατομα για επισκεψη, ολοι αρρωστοι και αναμεσα τους 3 αγορια και ατακτα! Και το σπιτι μας ειναι μικρο!) Φυσικα αρνηθηκα, δεν της εκανα τη χαρη, αυτη να προσπαθει απο τηλεφωνου να με πεισει οτι ειναι ολοι τους καλα και οτι μια γειτονισσα τους που γεννησε στον Καναδα της ειπε πως εκει τα παιδια τα φερνουν σε επαφη με νεογεννητα και κατι τετοια ομορφα. Της ειπα να μην επιμενει και τελικα ειδε το παιδι-εκεινη κι ο πεθερος μου-μετα απο 20 μερες που αναρρωσαν. Η κουνιαδα μου-που ομολογουμενως ειναι πιο προσεκτικη σε τετοια θεματα-ειδε το παιδι τελη Οκτωβριου που ηταν 2 μηνων χωρις τα παιδια της και οπως μου ειπε η ιδια περιμενε να βρει μια στιγμη καταλληλη οπου δεν θα ηταν αρρωστο κανενα παιδι της. Μεχρι στιγμης κανενα παιδακι δεν εχει δει το μωρο και εχω ξεκαθαρισει στον αντρα μου πως οποτε θελει η μητερα του να ερθει, τα παιδια της κορης της θα πρεπει να ειναι καλα στη υγεια τους.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

συγνωμη αλλα τωρα αυτο μου φαινετε κοματακι υπερβολικο.ενταξει αμα ειναι γερη η γυναικα και κανει ενα μπανιο πριν ερθει να δει το μωρο χωρις φιλια και τρελα πραγματα τι κακο θα κανει δηλ. αν ερθει με το καλο η ωρα εκεινη και ο γιος μου κανει παιδι δεν θα παω να το δω γτ κραταω το αλλο μου εγγονι?θα πασαλειφτω απο πανω μεχρι κατω μπεταντιν και θα βαλω μασκα αστροναυτη.........

Εισαι σιγουρη οτι η πεθερα της θα το κανει αυτο; Γιατι οπως ανεφερα και πιο πανω με την δικια μου ειχα θεμα. Και δεν ειμαι σιγουρη αν θα πρεπει να της εχω εμπιστοσυνη. Και σιγα μη δε θελει να φιλησει το μωρο η πεθερα της. Το μικροβιο ειναι μικροβιο ειτε προερχεται απο πεθερα ειτε απο οποιονδηποτε. Τις προηγουμενες μερες η μητερα μου ηταν κρυωμενη. Εννοηται πως δεν εβλεπε το μωρο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

εχω κ εγω τα νευρα μου με αυτο το θεμα!πριν μια εβδομαδα πηρε τηλ ενας φιλος του αντρα μου να ρθουν με τη γυναικα του κ τα 2 παιδια τους ηλικιας 2.5 ετων κ 6 μηνων κοριτσια. ηθελαν να ρθουν για το μωρο!τελικα ετσι εγινε κ ηρθαν.κανενα τεταρτο αργοτερα παρατηρησα οτι το μωρο τους εβηχε συνεχεια και ειχε βηχα με χουρχουρα και μυξες μεχρι το πατωμα!!εγινα μπαρουτι!:evil: πως ηρθατε του λεω με αρρωστο παιδι.νεογεννητο εχουμε!αρχισε να μου τα μασαει οτι κ καλα δεν ειναι κ τιποτα σοβαρο!:evil::evil: αποτελεσμα?2 μερες μετα η μεγαλη μου κορη συναχι κ βηχα!μονο που η μεγαλη μου εχει κ βρογχικο ασθμα κ τωρα πρεπει να της κανω 60 αναπνοες με σπρει καθε μερα!:evil: μεχρι σημερα εχω αρρωστησει κ εγω και ο γιος μου και ο αντρας μου!τρεμω μη κολλησει η μπεμπα κ δεν ειναι ουτε καν 1 μηνων!

:evil:

απορω με τοσο ηλιθια ατομα!τους ξεχεσα για τα καλα στο τηλεφωνο οταν αρρωστησε η κορη μου κ ευχομαι να μη ξαναπατησουν σπιτι μου!αν κ δε νομιζω να ξαναπατησουν μετα απο οσα ακουσαν:evil::evil:

απορω με τοσο ηλιθια ατομα!τους ξεχεσα για τα καλα στο τηλεφωνο οταν αρρωστησε η κορη μου κ ευχομαι να μη ξαναπατησουν σπιτι μου!αν κ δε νομιζω να ξαναπατησουν μετα απο οσα ακουσαν:evil::evil:

Είναι γαϊδουριά, συμφωνώ αλλά ο άντρας σου πως αντιδράει σε αυτά? Εννοώ, όταν έμαθε πως τους πήρες τηλ και ξέχεσες τον φίλο του..

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

βασικα δε πηρα εγω.αυτος πηρε να ρωτησει αν ξεχασαν σπιτι μας ενα ζακετακι της κορης τους κ με την ευκαιρια τον ξεχεσα.ο αντρας μου εδειξε οτι δε του αρεσε αλλα ηξερε οτι εχω δικιο κ δεν ειπε τιποτα

βασικα δε πηρα εγω.αυτος πηρε να ρωτησει αν ξεχασαν σπιτι μας ενα ζακετακι της κορης τους κ με την ευκαιρια τον ξεχεσα.ο αντρας μου εδειξε οτι δε του αρεσε αλλα ηξερε οτι εχω δικιο κ δεν ειπε τιποτα

Εμένα παίρνει ανάποδες με κάτι τέτοια, γι'αυτό σε ρωτάω.

Αν έβριζα φίλο του δηλαδή θα τα έπαιρνε...

Και δεν είναι άνθρωπος που θυμώνει εύκολα..

Και θα δικαιολογούσε τον φίλο του λέγοντάς μου πως δεν το σκέφτηκε και δεν το έκανε με σκοπό να με βλάψει..

Καταλαβαίνω την οργή σου που σου αρρώστησε όλη την οικογένεια με την ανευθυνότητά του απλώς το σχολιάζω γιατί σε εμάς τέτοιες αντιδράσεις είναι "απαγορευμένες", με την έννοια πως τσακωνόμαστε και μετά έχω τρελές τύψεις που δεν μπορεί να είναι ο δικός μου άνετος με τους φίλους του επειδή τσακώθηκα εγώ μαζί τους..

Nothing you would take... Everything you gave...

ναι κοιτα μια μερα πριν παρει ο φιλος του τηλ κ τους κραξω ειχαμε αυτη τη κουβεντα με τον αντρα μου.του ειπα δηλαδη σα δε ντρεπονται που ηρθαν με αρρωστο παιδι σε ενα σπιτι με 3 μικρα παιδια κ μαλιστα το ενα νεογεννητο!κ μου ειπε κ αυτος πως σιγουρα δε θα το σκεφτηκε ο φιλος του οτι ειναι κακο!εκει τα πηρα περισσοτερο κ λεω μα ειναι δυνατον να εχεις 2 μωρα κ να μη σκεφτεσαι αυτο το πραγμα?αντε να πω δεν ειχε παιδια δεν ηξερε κ ηρθε αρρωστος αλλα να εχει 2 παιδια ?οταν εχεις μωρα αυτα παντα τα σκεφτεσαι!οπως δε θες πχ εσυ να ερθω εγω σπιτι σου αρρωστη κ να σου κολλησω το παιδι ετσι δε θελει κ ο αλλος!οποτε εκει καταλαβε ποσο βλακας ειναι ο φιλος του.οχι δε φωναξε ουτε εγινε κ καμια φασαρια οταν φωναζα στο τηλ γιατι απλα ειχα δικιο.

πριν μια βδομαδα η μικρη ειχε μυξουλες απο μια ιωση που περασαμε οικογενειακως

περναω απο το μαγαζι της νονας της μικρης και με βλεπει η κοπελα που δουλευει εκει και λεει ελα μεσα να τα πουμε τι κανει η μπουμπου κ.τ.λ

της ειπα ευγενικα οτι η μικρη ηταν αρρωστη και δεν ηθελα να κολλησω καποιον αλλον στην παρουσα φαση και θα τα πουμε οταν γινει καλα

η κοπελα εχει και ενα παιδακι 3 ετων και φυσικα το σκεφτηκα και αυτο

εδω δεν θελω να κολλησω καποιον μεγαλο ανθρωπο ποσο μαλλον ενα παιδι και ποσο μαλλον ενα νεογεννητο

Δημητρα να σου ζησει η νεα σου πριγκηπισσα παντα να ειναι γερη καλοτυχη και να την καμαρωνεις οπως επιθυμεις

(καλα εκανες και τους εκραξες!!!!)

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

σε ευχαριστω μαριρενα μου κ εσυ να χαιρεσαι την μπουμπουκα σου!

δε κρατηθηκα να μη κραξω.η κορη μου εχει προβλημα με το ασθμα κ τωρα ταλαιπωρηται με σπρει κ αναπνοες εξαιτιας τους:evil: οπως επισης κ ο γιος μου που οκ μπορει να μην εχει ασθμα αλλα κ παλι το συναχι κ ο βηχας τον εχουν εξαντλησει!κ εγω δεν ειμαι καλα.με συναχι κ βηχα κ δεκατα κ ποναν τα κοκκαλα μου να κοιταξω κ 3 παιδια κ να θηλασω!ο αντρας μου που πρεπει να πηγαινει κ στη δουλεια?αρρωστος κ αυτος!ολοι κολλησαμε σου λεω!αμα μου κολλησει κ η μπεμπα ειπα θα παω στο λοιμοδων να κατσω 5 ωρες κ μετα θα παω σπιτι τους:twisted::rolleyes:

Διαφημίσεις

Εγω δεν αφησα κανενα να ερθει να την δει το 40ημερο αλλα και τους επομενους μηνες. Ειδικα παιδια. Οταν η παιδιατρος μου ειπε 'αν αρρωστησει κατω του 3μηνου μπαινει νοσοκομειο' παγωσα, οπως και παγωσαν και ολες οι επισκεψεις. Μια χαρα την βλεπουν και τωρα που μεγαλωσε. Οσο για την κοπελα ειναι το λιγοτερο γαιδουρα.....

ναι, και πάλι ναι, οι φίλοι και συγγενείς θα έχουν όσο χρόνο θέλουν να τον δουν, δεν είναι αντικοινωνικότητα, είναι προνοητικότητα και προφύλαξη, και όποιος παρεξηγηθεί να πιεί ξύδι, δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα, άσε που αν έβλεπα να παρεξηγείται κάποιος θα έκοβα και τα πολλά πολλά, εμείς πέρσι ειδικά με τη γρίπη που ήταν νεογέννητο φοβόμαστε πολύ

1FdQp2.png

αμα μου κολλησει κ η μπεμπα ειπα θα παω στο λοιμοδων να κατσω 5 ωρες κ μετα θα παω σπιτι τους:twisted::rolleyes:

Καλά Δημητρούλα, έλιωσα στο γέλιο! :mrgreen::mrgreen:

Να σου ζήσει η μπεμπούλα σου κούκλα μου και να είναι πάντα υγιής και καλότυχη!!

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...